ביד 2 מפורסם מעל חצי שנה הגיפ של אדומנדו סחייק (בטח חלקיכם מכיר אותו)
לפי הק"מ הנמוך (נשמע תמוה לא?)
ראיתי שרובם נסחרים בסיבות ה70-80 לכלים טובים יחסית
השאלה הנשאלת כפי שאומרת הבת שלי האם לו עף לא הסכך כשהוא מבקש 135.000 ולא מוכן להתפשר על מחיר הכלי
Printable View
ביד 2 מפורסם מעל חצי שנה הגיפ של אדומנדו סחייק (בטח חלקיכם מכיר אותו)
לפי הק"מ הנמוך (נשמע תמוה לא?)
ראיתי שרובם נסחרים בסיבות ה70-80 לכלים טובים יחסית
השאלה הנשאלת כפי שאומרת הבת שלי האם לו עף לא הסכך כשהוא מבקש 135.000 ולא מוכן להתפשר על מחיר הכלי
מכיר את המשפט "קונה מרצון, מוכר מרצון" לרכבים מסוג זה אין מחיר יכול להיות שהרכב הנ"ל שווה את המחיר ויכול להיות שלא. אם אתה מספיק מבין ברכב הנ"ל בדוק את הרכב ותחליט, אם לא לך למישהו שמבין ובקש את חוות דעתו אל הרכב הנ"ל.
טל
5000 שקל ירידת ערך ב-16 שנים..
אחלה השקעה.
אז הוא רוצה 135.0 אלף שקלים, ו...? אתה חושב שהוא יקרא כאן דיון בפורום ויאמר לעצמו "אויש, לא יפה. אני אבקש רק 50.0 אלף כי aa1 שואל אם לא עף לי הסכך?"
תתקדם.
רוצה לשלם - תדבר איתו. עד כמה שידוע לי הוא לא מכריח אף אדם לשלם לו כסף.
אם אתה מדבר על הטויוטה מבית נקופה של אדמונד אז הק"מ הוא אמיתי. אני לא מכיר אותו באופן אישי אבל יצא לי לטייל איתו מספר פעמים והרכב שלו נדיר. לפי מה שאני יודע הוא מוכר בגלל מצב בריאותי. בקשר למחיר גם לדעתי מוגזם, אך מה שנדיר עולה יקר.
רק לפני שלושה חודשים מכר חבר שלי 73 במצב מהמם ב- 120K לערבי מהצפון שרץ לשלם בשתי שקיות מזומנים של שופרסל.
הוא בעצמו שילם בדיוק את אותו סכום ששה חודשים קודם. אז כנראה שאלה מחירי השוק האמיתיים פה.זה לא נורמלי - אך עובדה - חלמנו.
המחיר באמת מוגזם.
אבל אם היה לי כסף עכשיו הייתי קונה, קח בחשבון שאני לא אוביקטיבי... :)
נ.ב.
זה לנדקרוזר 73 ולא 75
גם אני לא אוביקטיבי כבעלים ל- 75. אבל זה בגלל ההנאה העצומה שיש לי מהרכב הזה עקב הבטחון המוחלט שהוא יחזיר אותי מסעודיה הביתה.
כשלא רואים וכשאני חוזר בחושך - אני מנשק את הפח על הכנף השמאלית.......
חיים - תרגיע. לפעמים הגמדים שלי מציצים פה...
נראה לי הזויי לחלוטין, מחיר שכזה בשביל חתיכת פח, שמקריבים כ"כ נוחות ושקט רק כדי להגיד ש"יש לי כזה והוא אחלה"... ובכלל, מה יש לך לעשות בסעודיה?
במחירים האלה ובשנתונים שהוא היה מיוצר, לא עדיף כבר לבדוק אפשרות לייבא כזה מחו"ל?
עם כל הכאב ראש והבירוקרטיה, לא ייצא יותר זול?
[QUOTE=Bernard;563722]חיים - תרגיע. לפעמים הגמדים שלי מציצים פה...
נראה לי הזויי לחלוטין, מחיר שכזה בשביל חתיכת פח, שמקריבים כ"כ נוחות ושקט רק כדי להגיד ש"יש לי כזה והוא אחלה"... ובכלל, מה יש לך לעשות בסעודיה?
מה קרה לך .... הדלק !!!, אתה יודע כמה עולה שם ליטר 95 משובח!
אבל עד שהוא חוזר לפה, כבר נגמר הדלק והוא צריך לחזור לעוד ו.. חוזר חלילה...:rolleyes:
עכשיו, שכתבתי את זה, אני מבין למה חיים צריך רכב אמין (ופשוט)...:)
וואללה..
- - - Updated - - -
והוא בכלל דיזל (בלי טורבו, אם אני זוכר נכון..)
אין אפשרות לייבא רכב עם מנוע יורו 2. זו הסיבה שהמודל הזה לא נכנס לארץ מ- 98. אלה שכאן הם זן נכחד.
גם לא כאספנות?
חיים,
לפי מה ששמעתי, הייבוא היה לצורך תקינה והתמודדות על מכרז ממשלתי.
לא זכו, והייבוא הופסק.
ברנרד,
גם בארה״ב הוא נחשב חתיכת אגדה, כי הוא מעולם לא הגיע רשמית, לקנדה דוקא כן.
והסדרה ממשיכה ייצור גם היום, כולל התאמות ליורו5.
אפשר לקנות באירופה לנד-קרוזר 79...תא נהג כפול...
הפיק-אפ המושלם
אני דווקא חשבתי על אפריקה וכאלה, למקור להביא לארץ, לא מארה"ב..
באפריקה רובם עם הגה ימני.
לא אצל ה"צרפתים" וה"הולנדים".
בכל מקרה, חבר שעובד ביבשת אמר שיש שם המון המון. בשלל "מצבים" - והוא באיזור "שמאלי"..
חשבתי, שאם זה כלכך נחשק והמחיר פה כ"כ גבוה, למה לא לבדוק אפשרות להביא אספנות.. הרי שום דבר משמעותי לא שונה בדגם הזה כבר.. מליון שנה..
בטוח שיהיו כאלה שירביצו לי, אבל האגדה מתחילה להתמוגג, וממה שאני מכיר לידי, גירים, טרנספרים, בק אקסים תיבות הגה וכדומה כבר סיימו את חייהם. הפתרון הסביר מבחינת תיקון הוא בירדן, בארץ בסוכנות טויוטה המחירים יקרים ולא כל דבר נמצא על המדף.קנייה באינטרנט אפשרית לחלקים קטנים ולא כבדים , כך שנושא התחזוקה עלול להיות בעייתי.
מעבר לזה הרכב הזה מרגיש מתנהג ונוסע כמו משאית ישנה .
חוויה שלא ממש ברור מדוע צריך לנצור לנצח.
עדיין לא מכים כאן אף אחד בגלל דעות.
גם טויוטה מתקלקל לפעמים אם כי לא לעתים תכופות.
איזו אגדה בדיוק מתפוגגת? רכבים בני 16 עם עבר ממשלתי ולמעלה מ400 אלף ק"מ שהתחילו להתעייף?
אין בעיה להביא כמעט כל דבר באינטרנט כולל חלקים גדולים ועדיין המחיר יהיה סביר לעומת מה שעולה בארץ.
קנית פעם חלקים ל75 בירדן ? אחרי שתקנה ספר לנו מה מצאת...זה קצת פחות פשוט מהאגדה שיש שם 75 מתחת לכל שיח רענן שרק מחכים שיבואו לקנות את החלקים שלהם, המלאי שיש שם בסוכנויות טויוטה מאד מוגבל ואת מספר הרכבים לפירוק אפשר לספור על 2 ידיים,חלקים ל 79 יש שם יותר אבל רוב המכלולים שונים מ75 (דרך אגב אני כן מסתובב בירדן בחיפוש אחר חלקים...)
יש כאלה שיש להם "פטיש" למשאיות.
לנצור צריך רק את הנשק ואת מלכת אנגליה.
ולגבי השאלה המקורית בשרשור,
אכן מחיר מוצדק והגיוני אם יש מי שמוכן לשלם אותו, וכנראה שאין יותר מדי אם הרכב מפורסם חצי שנה...זאת מדינה כמעט חופשית,לבקש אפשר כמה שרוצים.
הראל
נראה שרכב שצריך לחפש עבורו חלקים בירדן זה קצת בעייתי ולא מעשי. הלא כן? הראל, עסקית אתה מסתדר עם זה? לא קורה שהרכב עומד בגלל מחסור בחלקים?
אני מטפל ברכב בטויוטה פ''ת. הייתי צריך כבל להנד-גז שלא היה במלאי. הזמנתי את החלק שנשלח בדואר אוויר ותוך 10 ימים החלק הגיע.שרות המשלוחים היום בעולם עבר מהפך רציני כך שאם אתה מוכן לשלם את מחירי המחירון אין שום בעיה לקבל את החלק.
הבעיה היא שאנו הג'יפאים רוצים מציאות יד שניה מפירוק - ואז המאגר לחלקים עבור הרכבים האלה נמצא בירדן.עוד סיבה לטיול יפה.
לא צריך לחפש חלקים בירדן (בד"כ ), לרוב זה נעשה על מנת להשיג מחיר הגיוני וסביר עבור החלקים. בסופו של דבר כמעט כולם קונים חלקים כאן בארץ או באינטרנט.
לא קרה לי שהרכב עומד בגלל מחסור בחלקים, אבל צריך גם להוסיף שעד היום עוד לא הייתה אצלי תקלה רצינית. כמעט כל מה שנעשה על הרכב היה יזום או דברים מינורים כמו הזעה של משאבת הגה,חופש במיסבים וכו' .
בשורה התחתונה אני אומר :
אגדות יש בסיפורי ילדים ,גם טויוטה מתקלקל , אבל אין ספק שהדגמים האלו אמינים מאד ביחס לרוב הרכבים.
הרכבים בארץ רובם עם ק"מ אסטרונומי ובשנתיים האחרונות המכלולים מתחילים להתעייף, אני שם לב לכמות הטלפונים שאני מקבל בבקשות עזרה כאלה ואחרות בענייני מכלולים,המנועים לעומת זאת רובם מקוריים מקסימום עברו ראש מנוע (חלקם כבר עם 700 אלף ק"מ).
מלאי החלקים המשומשים בארץ הולך ומצטמצם.
חלק מהחלקים אפשר למצוא בירדן, הרבה פחות פשוט מ" מה הבעיה ? סע לירדן ..." , צריך לדעת איפה לחפש ולהכיר את הדגמים האחרים של טויוטה כדי לדעת מה יכול להתאים ,רצוי אנשי קשר מקומיים בתחום הרכב (מדריך שטיילת איתו בוואדי רם לא ממש נחשב). נסיעה לעמאן זה בערך 1000 ק"מ הלוך חזור, לא תיסע בלי שתדע שיש את החלק שאתה מחפש... .
יותר פשוט \משתלם להחזיק מזדה 3, מי שמחזיק ברכבים האלו זה אנשים עם סטייה בלתי מוסברת למשאיות וצורך להיות חלק מ"המועדון היוקרתי של בעלי סדרה 70 " או אנשים שהרכב נותן להם פתרון לצרכי עבודה.
הראל שלום
הכל הבנתי ממה שכתבת חוץ מהמשפט האחרון, "או אנשים שהרכב נותן להם פתרון לצרכי עבודה". איזה פתרון או יתרון מיוחד יש לרכב הזה בעבודה ?
טל
בתחום הטיולים המסחריים בארץ נוצרה העדפה לרכב 8 מקומות(בנוסף לנהג) , השניים היחידים שמספקים את זה הם הדיפנדר וה75.
כמו כן משקל עצמי כולל של 3 טון מה שמאפשר לגרור עגלה 1500 ק"ג והרכב עצמו שבנוי להעמסה של משקל גבוה.
מי שעוסק בחקלאות\שרברבות\הנדסת טילים כמובן שאין להם צורך ברכב הזה.
הבחירה בין דיפנדר לטויוטה היא כבר עניין אישי, כל אחד עם היתרונות והחסרונות.
כשאני שקלתי קניית רכב כזה , בדקתי גם 75 עם ק״מ מאד נמוך , סביב 100k , שהוסף לו טורבו ונעילות arb . רצה עבורו 150 אלף ₪ אאל״ט והייתי משלם את הסכום הזה אם הייתי רוצה את הרכב . לא התחברתי לתחושת הנהיגה והנסיעה בו , כמו שלא התחברתי לסוואנה דיזל 4X4 עם 30 אלף ק״מ . זה עניין של טעם אבל המחיר לא השפיע על קבלת ההחלטה . שנים הצטערתי שלא קניתי לנדקרוזר 105 שהוצע למכירה במחיר מפולפל כי חיכיתי שירד קצת ...
אני מעריך שהמחיר שנדרש עבור הרכב הזה סביר ביותר ואם מישהו באמת ירצה אותו הוא ישלם את זה .
מה זה משנה כמה עלה ב 98 ? מה האלטרנטיבה הקיימת היום וכמה היה עולה חדש אם כן היה מיובא ?
אני מציע לפותח השרשור לעוף על הרכב ומהר !