תגובה: נוזל לשמשות ברכבי 4X4
במקרה עומד מול מישהו שעשה דוקטורט בעניין הטמפ' האופטימלית לנוזל השמשות. והתשובה כמו כל דבר בחיים היא לא חד משמעית, יש הנוטים לחשוב שאכן עדיף לקרר את הנוזל אך לא מהסיבה שציינת כי אם מסיבה שונה לגמרי, התומכים בקירור טוענים שמכיון שהנוזל קר המסיסות של הסידן בו היא פחות טובה ואז הוא שוקע ואינו נתקע בפתח המתז. אם זאת ישנה אסכולה הדוגלת בחימום הנוזל וזאת משופ שפיזור המים החמים אחיד יותר בנוזל חם, הכל כמובן תלוי ברכב שלך משום שכמובן ישנם נושאים נוספים כמו האם יש חיישנים הרגישים לחום בסביבת המערכת.
פורים שמח גם לך...
ממש רמה נמוכה של תהליך !
אצלי הנוזל עובר תהליך אוסמוזה הפוכה, אח"כ עובר תהליך יוניזציה ומועשר ביונים שליליים.
כעת בעזרת סלילים מקרוניים המלופפים מסביב המתז אני שולט (באמצעות בקר) על אלומת הפיזור של הנוזל על השמשה (דומה לתותח האלקטרוניים בשפופרת קטודית).
בקרוב אני מתכנן להחליף המתז במתז של מדפסת הזרקת דיו בשיטת הפיאצואלקטרי (כמו של אפסון).
בקיצור, חביבי, יש לך למה לשאוף ...
רענן
מסתבר שיש לפורום ג'יפולוג עוד הרבה לאן לשאוף ברמת ההזייתיות, אם זו המילה הנכונה, שמגיעים אליה בפורומי 4x4 זרים.
אני לא בטוח שזה קריטי,
כל עוד בפריזר זה מונח ליד מברגה.
Sent from my XJ
הקדמתם את ה 1 באפריל באיזה שבועיים
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
לדעתי כדאי לשים בתור נוזל מתזים , חומצה הידרופלואורית ,
ככה לא יהיו לך שום בעיות , לא תהיה יותר שום בעיה עם לכלוך על השמשה ,
או עם השמשה עצמה , או עם הרכב ...
ואני בכלל מכוון את המתזים הצידה, לרסס את העוברים והשבים בצדדים..
אתם צוחקים ובינתיים האמריקאים רצים קדימה. ג'יפאי עברי - וישרים מקפצים כבר יש לך??
http://youtu.be/WjX7PGFPdiM
פורים שמח לכולם שאפו על הרעיונות
HF יפתור כל בעיה עם הרכב או עם הנהג...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
גדול!!!
מת לראות פקח שינסה להכניס דו"ח תחת הווישר הזה..
סליחה. אבל דוחות חניה הם לא נושא לבדיחות.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
סליחה. אבל דוחות חניה הם לא נושא לבדיחות.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
נכון ,ביחוד אם אתה מחליף את הגומיה של הוישר בלהב סכין מטבח... טק טק טק....
הצילו...יש למישהו פה ח.ע ?
לא מצחיק בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שיפורים קטנים וזה יהיה הג'יפ הראשון שיכין עבורך סלט בחניה.
חברים,
אני רואה שהנושא קרוב לליבם של הרבה אנשים פה וזה מבורך. אכן, נגענו בנקודה חשובה ורגישה.
יחד עם זאת, קראתי פה תגובות מאוד מדאיגות. חשוב להבהיר שאסור בשום אופן להחליף את צינור הזרימה של המתזים לצינור בקוטר אחר או, חלילה, לבצע איזשהו אילתור בנושא הזה. תאלתרו בצמיגים, בשמן מנוע, בטיפולים אבל לא בצינור המתזים. ההסבר לכך פשוט - כידוע, [מדובר מערכות שישבות בניצב לחיישני הציפה ולחיישני הבקרים וכל שינוי בקוטר או תצורת צינור המתזים גורם למערכות להתבלבל ויוצר למעשה לחץ על המנוע שיעביר יותר כוח לגל ההינע הקדמי מלגלגלים האחוריים.
התוצאה - הגלגלים הקדמיים יסתובבו יותר מהר מהגלגלים האחוריים (כולל גלגל הספייר), דבר שיגרום ללחץ על השלדה, ליצירת מעין "בטן" במרכז הג'יפ ולקריסת הגג.
מצד שני, תקבלו ג'יפ קבריולט...
לחבר talw - התקנת חבית 200 ליטר מאחור לנוזל המתזים גם אינה מומלצת, בדיוק מאותה הסיבה - נוצר לחץ כבד בחלק האחורי של הג'יפ (בייחוד כשגם מיכל הדלק מלא), דבר שגורם לכך שהסרן האחורי ישקע מעט, הגלגלים הקדמיים יסתובבו מעט יותר מהר מהאחוריים ומכאן הדרך ללחץ על השלדה, בטן במרכז המסה וקריסת הגג קצרה מאוד..
חג שמח..כבר אמרנו?? :D :D :D
אני רוצה לחזק את דבריו של קצלוש, שינויים מהותיים כמו שאנשים הציעו פה לעשות דורשים אנשי מקצוע המבינים בפיזיקה של חלקיקים סאב אטומים, וזאת מכיון ששינויים בזרימה של הנוזלים במערכת המתזים יוצרת לחץ שגורם לוואקום בכל המערכת, תת לחץ כזה יכול לגרום לעיוות משמעותי בשלדה שמתבטא בעיקר בסדקים מיקרונים בתושבות הגג, דבר נוסף שהלחץ הרב יכול לגרום הוא לפיזור הנוזל והשפרצתו עד לגג משם הוא מחלחל אל התושבות וגורם לחלודה בסדקים שנוצרו ומשם הדרך לקריסת הגג היא כאמור קצרה ביותר. על כן אני מבקש מכם בכל לשון של בקשה זה נחמד ויפה לשחק עם הרכב ולעשות שינויים במערכות שאתם מבינים בהן כמו מנוע בולמים וכל מרכיבי העברת הכח, אך במערכות עדינות הדורשות שנים של נסיון וידע כמו מערכת המתזים אני ממליץ להשאיר לבעלי המקצוע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafpeleg
גדול!!!
מת לראות פקח שינסה להכניס דו"ח תחת הווישר הזה..
היות שפורים היום, ובמגילת אסתר כתוב, לך כנוס את כל היהודים, אז כדאי בכל זאת להשגיח....