-
ביטוח רכב M1 מרכב אחוד
הפעם החלטתי להתעקש ולבטח את הרכב בביטוח חובה כרכב פרטי עפ״י רישומי משרד התחבורה ולא כרכב מסחרי כמו שסוכני/ חברות ביטוח מסויימות מתעקשות.
אחרי וויכוחים חסרי תועלת עם הסוכן הקיים שמרבה לפרסם כאן בפורום ,ניסיתי למלא טופס ברשת וחיכיתי לראות מה יקרה .
להפתעתי זה היה פשוט. יצר איתי קשר סוכן חביב , הוא ציין בפניי שיש חברת ביטוח שמוכנה לבטח עפ״י רשיון הרכב ושאשלח לו צילום רשיון ,הופקה לי תעודת ביטוח בהתאם לרשיון הרכב וכמו כן ביטוח צד ג׳.
אמסור פרטים בה״פ למי שחפץ
הקושי היחיד הוא להשיג את אישורי היעדר התביעות שאותם לא שמרתי בשלוש השנים האחרונות , זו לא בעיה להפיק, אבל הסוכן לשעבר מוציא לי את המיץ בינתיים, מזל שלא נזקקתי לשרותיו בכל שנות הביטוח...
-
תגובה: ביטוח רכב M1 מרכב אחוד
מה ההבדלים בעלות (אפשר גם בפרטי)?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
1260 לעומת 2200 לביטוח חובה לפי נתוני הגיל הוותק והרכב שלי (פאג׳רו q ).
גם לצד ג׳ המחיר זול משמעותית , יוצא לי 750 כולל שמשות וגרירה אם אוכיח היעדר תביעות ,
לגבי מקיף - כאן חשוב לברר איזו חברת ביטוח גם משלמת כשצריך , לא להסתכל רק על מחיר ולא לסמוך על שוקה שילחם בשבילך.
-
ניר,
למה "להתבייש" ולא לפרסם את פרטי הסוכן שביטח לך עפ"י M1 ?
אז אני אתחיל,
טרופר בנזין ארוך LS שנת 2003
חובה (1260 ש"ח) + ג' (735 ש"ח) + גרירה החלפת גלגל ושמשות (400 ש"ח) = 2395 ש"ח
נעשה בסוכנות ביטחה של הסוכן אבי גולן במודעין . עבור זוג נהגים (שמות נקובים) מעל גיל 40 .
רענן
-
-
לא מתבייש , כל סוכן שעובד עם שלמה , שאר חברות הביטוח לא מאפשרות כנראה ומתנהלת תביעה ייצוגית נגדן . אבי גולן אחלה , אני ביטחתי אצל סמי חן מהאתר חובה.
יחד עם זאת שמעתי טענות לפיהן שלמה בעייתית בזמן תביעת ביטוח , לגבי חובה זה לא קריטי מן הסתם .
-
למה לגבי חובה זה לא רלוונטי?
אתה לא מכיר חברות ביטוח שמתחמקות גם מתשלום תגמולי ביטוח חובה?
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
-
מניסיוני, ההתעקשות לגבי סוג הרכב לא שייכת לחברת הביטוח אלא לסוכן או לפקידים העובדים בחברה.
אני חושב שהרכב שלי מבוטח במנורה צד ג' לפי מחיר של פרטי
אביגדור
-
התייחסתי לגבי העניין פה :
http://www.jeepolog.com/forums/showt...99%D7%A0%D7%95
זה ההסבר לתופעה נכון למה שידוע לי :
טוב חברה, צדק רענן שזה לא קל ובטח לא פשוט.
אבל בסופו של יום ישנה הצלחה (1344 ש"ח חובה + 940 ש"ח צד ג)
הגיפ בוטח כפרטי ולא בהכשרת הישוב בה הצד ג יקר.
זה התחיל בזה שלאחר שקיבלתי את הפוליסה התברר שהוצאה על מיצובישי גאלנט במקום פאג'רו (מספר הרישוי היה נכון) ומכאן התחילה פרוצדורה טכנית שנפתרה כאמור.
אנסה לשתף כאן את מה שלמדתי, וזאת בהסתייגות שזה מה שאני הבנתי בלבד (טל"ח).
אכן עד שנה קודמת לוי יצחק הנהיג מדיניות שרכבים עד 2008 המשיכו עם סיווגם הקודם (מסחרי), משרד התחבורה יישר בגדול קו עם יצחק לוי וגם אם היו סתירות חברות הביטוח סיווגו על פי יצחק לוי (קודי הדגם לביטוחים לקוחים ממחירון יצחק לוי).
אבל,
החל מהשנה (2014) התקבלה החלטה אצל יצחק לוי ואצל משרד התחבורה שבעצם שנת החתך 2008 הינה שרירותית ונעשה סיווג מחדש גם לשנים מוקדמות יותר.
במשרד התחבורה נוצר בלאגן שלם בו ישנם דגמים זהים שחלקם מסווג כ M1 וחלקם כ N1. ממה שהבנתי זה ממש ספציפי לרכב /דגם כתלות ברשומון היבוא ובמפה האסטרולוגית.
חברות הביטוח כאמור התעקשו להוציא את הביטוחים על פי קודי הדגם של יצחק לוי והפנו אץ הטענות אליו.
יצחק לוי החליט שהוא לא לוקח אחריות על הסיווג והוציא ממש לאחרונה קודי דגם מקבילים לצרכי חברות הביטוח. כלומר למשל לדגם של הרכב שלי קיימים 2 קודי דגם לצרכי ביטוח אחד כפרטי ואחד כמסחרי.
בנוסף הוציא לוי הערה / הנחיה שאת הביטוח יש לבצע על פי הסיווג שמופיע ברישיון !!!
שימו לב !
חברות הביטוח עדיין לא הפנימו את השינוי. ולא כל חברות הביטוח מודעות לו.
הבדיקה היא לכל רכב לגופו, במידה ומופיע על הרישיון M1 יש לדרוש מחברת הביטוח את הדגם הנכון.
לעניות דעתי ניתן לבצע את השינוי (הפחתת הפרמיה במאות שקלים) גם לפוליסות קיימות.
ממה שהבנתי הבאלגן חוגג ולא מן הנמנע שהסיווג במשרד התחבורה ישתנה שוב
-
להפך, צריך לפרסם: אני מבוטח "פרטי" דרך אתר "חובה". נטשתי את ביטוח ישיר, כי לא היו מוכנים לבטח. נדמה לי שגם אצלי שלמה הוא המבטח בפועל.
-
אני מבוטח במגדל, לאחר כמה הסברים קצרים לסוכן הביטוח וויכוח שלהם מול מגדל, קיבלתי זיכוי על סך 750 ש"ח, לא יודע לחלק את זה לג' ולחובה אבל כרגע הרכב מבוטח כפרטי. דרך אגב חלק מהזמן שלקח להחזיר לי כסף נבע מכך שסוכן הביטוח שלי וידא שלא תהיה בעיה במקרה של תביעת ביטוח.
-
תודה רבה לפותח השרשור חסכת לי עכשיו 800 שקל אחרי לא מעט שיחות טלפון וריבים עם כל מיני סוכנים ביטחתי את הפאגרו ב1290 ש"ח במקום 2100 ש"ח בשלמה
-
מצטרף לרשימת התודות -
עשיתי עכשיו ביטוח בביטחה של אבי גולן, הסכימו לבטח M1 כפרטי (זאת סוכנות הביטוח הראשונה שדיברתי איתה ומכירה את עניין הרישוי הזה).
חסכון של בערך 1500 ש"ח על החובה וצד ג'.
-
יש מישהו שניסה את זה בבלייזר?
עמוס
-
אני רק מבקש להזהיר.
מי שמבטח אותנו זו חברת הביטוח ולא הסוכן. אז לוודא שהכל נרשם בפוליסה כראוי, כולל קוד הדגם, שאח"כ לא יהיו הפתעות. חברות הביטוח מסתמכות על קודי הדגם שמוציא לוי יצחק ירום הודו. לחלק מהמכוניות הוא נתן סיווג כמסחרי וחלקן נתן סיווג גם כמסחרי וגם כפרטי. אם לרכב אין קוד דגם פרטי שקבע כבוד השמאי המהולל, יתכן וחברת הביטוח תנסה להתנער. סביר להניח שזה לא יעזור לה בבית משפט אבל מי מאיתנו רוצה להיגרר בבתי משפט.
לכן, מנסיון אישי, אם הרכב מוגדר כ M1 ברשיון הרכב, תוודאו שלרכב יש קוד דגם פרטי שקבע לוי יצחק. אם לאו, פנו אליו, הם מוסיפים קוד דגם עדכני.
לא כדאי ליפול על שטות.
-
עדכון: קיבלתי טלפון היום מסוכן הביטוח, חברת הביטוח שלמה לא מוכנה לבטח את הגרנד צ'ירוקי שלי. הם מוכנים לבטח עד 3000 סמ"ק, והגרנד הוא 4700...
אז חזרתי לביטוח היקר.
-
מצאו לך סיפור. תדאג שיהיה לך קוד דגם פרטי בלוי יצחק. זה הפתרון היחיד שעובד
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
מקפיץ את השירשור החשוב הזה+שאלה
ברישיון הרכב מופיע לי M1 וזה מסווג כמסחרי,הסוכנות שאני מבוטח אצלה לא מקבלת את הקוד של הרכב הפרטי וטוענת שאם
אשנה את הסיווג ברישיון רכב רק אז הם יוכלו להכריח את חב' הביטוח לבטח כפרטי.
כרגע המצב שהם לא מוכנים לשנות(ואין להם אפשרות מיחשובית,המחשב לא מקבל את קוד הדגם הפרטי של יצחק לוי)
טרופר 2001 דיזל.
אשמח אם מישהו שביטח טרופר בתעריף פרטי ייצור איתי קשר,אשמח לעבור לסוכן שלו..1000 ש"ח לא הולך ברגל..
-
-
תחליף סוכן.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
מסווג כמסחרי בחברת הביטוח
-
נסה באתר "חובה". אצלי הם פתרו את הבעיה במערכת שלהם.
רבין.
-
איילון, ביטחו אותי כפרטי.
קורנדו 2002, M1 מרכב אחוד
-
מצחיק - הם עושים בסיווגים מה שמתחשק להם..
חברות הביטוח לא מסווגות רכבים, מדינת ישראל מסווגת.
אם בלוי יצחק ישנו סיווג לרכב כפרטי - תילחם בהם או פשוט תחליף סוכן.
לי יש טרופר דיזל ארוך 2002 - מבוטח כפרטי, חובה וג', קיבלתי החזר של 1700 ₪, אפילו לא בדקתי בעבור מה בדיוק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ליאורפאג'רו
מקפיץ את השירשור החשוב הזה+שאלה
ברישיון הרכב מופיע לי M1 וזה מסווג כמסחרי,הסוכנות שאני מבוטח אצלה לא מקבלת את הקוד של הרכב הפרטי וטוענת שאם
אשנה את הסיווג ברישיון רכב רק אז הם יוכלו להכריח את חב' הביטוח לבטח כפרטי.
כרגע המצב שהם לא מוכנים לשנות(ואין להם אפשרות מיחשובית,המחשב לא מקבל את קוד הדגם הפרטי של יצחק לוי)
טרופר 2001 דיזל.
אשמח אם מישהו שביטח טרופר בתעריף פרטי ייצור איתי קשר,אשמח לעבור לסוכן שלו..1000 ש"ח לא הולך ברגל..
אתה מבלבל הכל
M1 - זו הגדרת רכב פרטי במשרד התחבורה (N1 זה הגדרת רכב מסחרי).
הבעיה היא לא הרשיון רכב שלך אלא ברשומים אצל חברת הביטוח שהסוכן שלך מנסה לבטח בה.
תגיד לו שינסה בשלמה או שכפי שהציעו לך תחליף סוכן.
תגיד לסוכן שלך שיצחק לוי פירסם קודי רכב מקבילים לפרטי ומסחרי והוציא על כך הודעה לכל המבטחים, תוך הנחיה שסיווג בביטוח חייב להיות כפי שברישיון.
יש חברות ביטוח שעדיין לא משלימות עם זה שלקחו להן את הפרה החולבת (כמו 9000000).
אני ביטחתי את הפאג'רו שלי בשלמה כפרטי.
1) רכב מסוג M – רכב מנועי בעל 4 גלגלים לפחות אשר תוכנן, נבנה ויועד להסיע נוסעים;
(2) רכב מסוג N – רכב מנועי מסחרי בעל 4 גלגלים לפחות אשר תוכנן, נבנה ומיועד להובלת טובין או רכב שצוין ברישיונו כרכב עבודה;
(3) רכב מסוג O – גרור או נתמך אשר תוכנן, נבנה ומיועד להובלת טובין או שצוין ברישיונו כרכב עבודה;
(4) רכב מסוג L – אופנוע;
(5) רכב מסוג T – טרקטור או מכונה ניידת.
1) רכב מסוג M:
סוג הרכב
סיווג ראשי סיווג משנה
M1 1. פרטי
-
קודם כל הערה - כמו שצויין בצדק לפניי זהות המבטחת חשובה גם בביטוח החובה. שלמה סיקסט - חברה קשה ופחות מומלצת הן בחובה והן בביטוחי הרכב האחרים.
שלי - רנגלר רוביקון 2007 ארוך, מבוטח כפרטי ועל סמך הערכת שווי של לוי יצחק של 155,000 ש"ח (הרכב הגיע ביבוא אישי ואין לו "מחירון")
חובה - 1,245 ש"ח
מקיף כולל הכל (שמשות גרירה וכו') - 3,950 ש"ח.
-
לאחר קשיים מול חברת הביטוח.
איפה אני מוצא את קוד הדגם לפי ל. יצחק או בכלל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
הפעם החלטתי להתעקש ולבטח את הרכב בביטוח חובה כרכב פרטי עפ״י רישומי משרד התחבורה ולא כרכב מסחרי כמו שסוכני/ חברות ביטוח מסויימות מתעקשות.
אחרי וויכוחים חסרי תועלת עם הסוכן הקיים שמרבה לפרסם כאן בפורום ,ניסיתי למלא טופס ברשת וחיכיתי לראות מה יקרה .
להפתעתי זה היה פשוט. יצר איתי קשר סוכן חביב , הוא ציין בפניי שיש חברת ביטוח שמוכנה לבטח עפ״י רשיון הרכב ושאשלח לו צילום רשיון ,הופקה לי תעודת ביטוח בהתאם לרשיון הרכב וכמו כן ביטוח צד ג׳.
אמסור פרטים בה״פ למי שחפץ
הקושי היחיד הוא להשיג את אישורי היעדר התביעות שאותם לא שמרתי בשלוש השנים האחרונות , זו לא בעיה להפיק, אבל הסוכן לשעבר מוציא לי את המיץ בינתיים, מזל שלא נזקקתי לשרותיו בכל שנות הביטוח...
יקיריי,
קודם כל, תודה למעוררי הנושא. גם לי חסכתם כסף, גם אני נתתי לסוכן הקיים הנ"ל 21 ימי חסד שלצערי - לא צלחו. לבסוף עברתי לבטח אצל סוכן אחר בהגדרה של רכב פרטי במחירים שהוזכרו כאן.
בניגוד לחווייה של ניר, למעט עיכובי בירוקרטיה סבירים ורגילים, הסוכן הקיים סייע לי בכל מה שנדרשתי לו כדי לבצע את המעבר בהצלחה. אני יכול רק לשבח אותו על כך ולהצר על העובדה שהוא לא עובד עם חברת הביטוח הנכונה מבחינתי.
ועוד משהו: כשנזקקתי לשירותיו בהפעלת הביטוח - הוא היה לגמרי שם.
גילוי נאות: אין כל קשר לאף אחד מהסוכנים ו/או החברות. רק חוש צרכנות בריא והוגנות בסיסית.
בכבוד
PW
-
שלום,
בקרוב גם אני צריך לחדש את הביטוח ועד כה הייתי פריאר ושילמתי תעריף של רכב מסחרי.
אשמח אם מישהו יוכל לתת לי את הקוד עבור רכב פרטי מסוג טויוטה פראדו 2002 קצר דיזל.
כרגע מבוטח M-1 כאשר ברישיון רכב מוגדר כ N-1.
תודה מראש,
עופר
-