-
הולכים ונחנקים (פשוטו כמשמעו)
מפעם לפעם אני רוצה לנער את העצמות ולוקח את הג'יפ לסיור על הגבעות מחוף דדו (חיפה) ודרומה.
נסיעה רק על שבילים ומרוחקת לפחות כ 500 מטר מחוף הים. אתם יודעים , קצת דיונות , קצת עליות,בולדרים וכאלה - כאמור הכל על שבילים מימים ימימה.
אבל מתברר שגם תענוג זה נלקח מאתנו.
מישהו (העירייה ? רט"ג ?) החליט לסגור את הכניסה לאזור ואם כבר השתחלתי (מזל שיש דבוראים שמניחים כוורות באזור), אז באמצע השביל סתם ככה הקימו שער ברזל, מסביב הניחו בולדרים אימתניים וזהו ,אחרי כ 1 ק"מ אי אפשר להדרים ואי אפשר להנות .*
גילוי נאות- השטח הפתוח הנ"ל קרץ להרבה קבלנים וערמות שפוכת שיפוצי בתים פזורות בכל השטח שגם ככה סבל מזיהום יתר של בעלי פרייבטים שיכלו להכנס גם לחלק הצפוני של המתחם.
כל זה ועם דיווחים על סגירת דרכים נוספות (גנבות/וונדליזם וכו...)**, אני מתחיל לחשוב שיואב רופא איחר את הרכבת :D .
* ולחשוב שלאנשי קיבוץ החותרים יש חוף פרטי "של אבא שלהם"
** אבל לא אלמן ישראל, פשוט חסל סדר דיווחי מקומות ומסלולים ברשת.
מי שרוצה להוסיף ...... בבקשה
-
תגובה: הולכים ונחנקים (פשוטו כמשמעו)
לקיבוץ החותרים אין חוף פרטי משלהם. תפסיק ללכלך ולהליל . הולכים ברגל או עם אופניים לחוף הקרוב. שבו גם אתה יכול לשרוץ ולרחוץ.
ובטוח שאף אחד לא מנע מימך להגיע לחוף. נכון שדרך הקיבוץ הם יכולים למנוע מימך לעבור, זהו שטח פרטי גם אם תסכים וגם אם לא.
נ.ב
על חופי הרחצה יש אחריות של העיריות והמועצות האיזוריות . מול מת"ם זה אמור אם אינני טועה להיות טירת הכרמל עד בערך ק"מ לפני החותרים ואז
מועצה חוף הכרמל . כך שאתה יכול ל התלונן בשני המקומות הללו.
נדמה לי שאת השער שמו מטעם טירת הכרמל לאחר מאבק שהיה להם עם גזלן שגם גידר קטעי חוף .
-
גם על הכניסה דרך מגדים יש מלחמה
התחיל בסוללה שנעקפה
לפני שבוע שער ברזל ענק
לפני יומיים פירקו אותו לחתיכות קטנות
כרגע פתוח עד הסיבוב הבא....
הרט״ג, אגב, גובים כ-150 ש״ח לאדם מקבוצות שבאות לראות את בקיעת ביצי הצבים בלילה בחוף מגדים.
כך עפ״י השמועה....
-
אתם לא מתייחסים לנושא העיקרי והוא סגירת יותר ויותר שבילים ואתרים לבעלי רכבי שטח עקב התנהגות בלתי נאותה של האוכלוסיה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידין
אתם לא מתייחסים לנושא העיקרי והוא סגירת יותר ויותר שבילים ואתרים לבעלי רכבי שטח עקב התנהגות בלתי נאותה של האוכלוסיה.
+1
וזה לא חדש, פשוט עכשיו זה קורה הרבה יותר וכל רשות או אדם פרטי סוגר שטח/שביל/אזור על דעת עצמו בלי שום הפרעה, נסו לטייל לפי מפות מאיזור נחל ארבל לכיוון צפון וכו' תיתקלו בשערים ודרכים חסומות, כנ"ל בעוד הרבה איזורים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
לקיבוץ החותרים אין חוף פרטי משלהם. תפסיק ללכלך ולהליל . הולכים ברגל או עם אופניים לחוף הקרוב. שבו גם אתה יכול לשרוץ ולרחוץ.
ובטוח שאף אחד לא מנע מימך להגיע לחוף. נכון שדרך הקיבוץ הם יכולים למנוע מימך לעבור, זהו שטח פרטי גם אם תסכים וגם אם לא.
נ.ב
על חופי הרחצה יש אחריות של העיריות והמועצות האיזוריות . מול מת"ם זה אמור אם אינני טועה להיות טירת הכרמל עד בערך ק"מ לפני החותרים ואז
מועצה חוף הכרמל . כך שאתה יכול ל התלונן בשני המקומות הללו.
נדמה לי שאת השער שמו מטעם טירת הכרמל לאחר מאבק שהיה להם עם גזלן שגם גידר קטעי חוף .
שום קיבוץ או מושב הוא לא שטח פרטי ואין לאיש רשות למנוע מאיש מעבר דרך שטח הקיבוץ או המושב.
רק לאחרונה תושבי ארסוף קיבלו פסיקה שמסבירה זאת יותר מכל דבר אחר.
חמדנים ( כולל רשויות) מנכסים לעצמם שטחי מדינה פתוחים ושמים שערים סתם כי בא להם.
תרגישו חופשי לשבור מנעולים, להסיט סלעים בשביל לעבור בכל מקום כזה שמנוולים אימצו.
השטח הוא שלנו וצריך ללמד את החוסמים לקח בדרך שלהם - בכוח!
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
חמוד אתה
תתמודד עם אוסף הטרקטורונים הרייזרים והגיפים של ערסינו ובני דודינו שעוברים בפראות בתוך היישובים בזמן שהילדים שלך מנסים לשרוד וזאת גם היכן שישנם שבילים עוקפים ומשולטים.
שער בכניסה לכל יישוב ויכולת חסימת כל השבילים שעוברים דרכו חגיטימי והכרחי בטיחותית. את הגישה לשטחים פתוחים צריך לפתור מסביב ליישובים
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
חמוד אתה
תתמודד עם אוסף הטרקטורונים הרייזרים והגיפים של ערסינו ובני דודינו שעוברים בפראות בתוך היישובים בזמן שהילדים שלך מנסים לשרוד וזאת גם היכן שישנם שבילים עוקפים ומשולטים.
שער בכניסה לכל יישוב ויכולת חסימת כל השבילים שעוברים דרכו חגיטימי והכרחי בטיחותית. את הגישה לשטחים פתוחים צריך לפתור מסביב ליישובים
חמוד,
שטח ציבורי הוא שטח ציבורי ולא של הקיבוצניקים או המושבניקים אתם יכולים לפנות למשטרה כמו שכול אזרח רגיל פונה
-
נניח שהייתי קיבוצניק...אני אסגור ומי שמרגיש פגוע יפנה למשטרה. זה דואלי לא?
זה עובד יותר טוב , ומשאיר ילדים חיים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הדסופה
נניח שהייתי קיבוצניק...אני אסגור ומי שמרגיש פגוע יפנה למשטרה. זה דואלי לא?
זה עובד יותר טוב , ומשאיר ילדים חיים.
את אותו הדבר יכול להגיד כול אזרח, אני לא רוצה שיעברו ברחוב שלי לכן אני סוגר אותו ואם לא טוב לכם תפנו למשטרה אבל במציאות יש רק שלושה אוכלוסיות שעוסות את זה:
1. עברינים
2. קיבוצים ומושבים
3. חרדים
ואם אתה רוצה דוגמא למה נמאסו הקיבוצים אל חלקים רבים באכלוסיה אתה מוזמן לקרא:
1. הסדר החוב של שדות ים שבוא אזרחי המדינה מחקו להם 300 מיליון ש"ח
http://www.sdot-yam.org.il/info/kibb...haia070510.pdf
2. שדות ים עושה קופה
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
-
הטעות המרכזית שלך היא שחלק מהכבישים בקיבוצים ובמושבים הם פרטיים ולא מתוחזקים מתקציבי מדינה ולכן מותר להם לסגור אות.
הטעות השניה היא שמדינת ישראל מוחקת חובות ומעניקה הטבות שלא כדין במיליארדים כל שנה ואתה נגבק להסדר חוב שכמוהו עושים הרבה?
למה שלא תחליף שלטון שמעניק את אוצרות הטבע שלנו לטייקונים וכן תישנא קיבוץ שעשה הסדר חוב של 300 מיליון?
אין בארץ טייקון שלא קיבל לפחות כפול מזה מהממשלה שממשיכה לכהן - ומה אתה עשית?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
הטעות המרכזית שלך היא שחלק מהכבישים בקיבוצים ובמושבים הם פרטיים ולא מתוחזקים מתקציבי מדינה ולכן מותר להם לסגור אות.
הטעות השניה היא שמדינת ישראל מוחקת חובות ומעניקה הטבות שלא כדין במיליארדים כל שנה ואתה נגבק להסדר חוב שכמוהו עושים הרבה?
למה שלא תחליף שלטון שמעניק את אוצרות הטבע שלנו לטייקונים וכן תישנא קיבוץ שעשה הסדר חוב של 300 מיליון?
אין בארץ טייקון שלא קיבל לפחות כפול מזה מהממשלה שממשיכה לכהן - ומה אתה עשית?
לפחות אמרתה את האמת הקיבוצים נוחי דקנר עידן עופר הם אותו הדבר !!!
-
בועז . אני לא ידע מהיכן אתה שואב את הידע שלך. אבל אגלה לך סוד קטן . כשבן אדם או גוף ( חברה מסחרית , קיבוץ) מחזיק קרקע . אפילו שבועז ועוד כמה חברה טוענים שהגופים הללו לא משלמים עליה . אבל המנהל (ממ"י) אומר שכן . באותו הרגע הקרקע שייכת להם עד שתוחזר למנהל (ממ"י). שטח הקיבוץ ( שטח כחול = שטח המגורים) ושטח חברה מסחרית הם שטחים פרטיים לכל דבר ועניין . ובמידה ותפרוץ פנימה תצטרך להסביר את מעשיך לרשויות החוק.
לגבי שטחים חקלאיים שחסומים האשם הוא בגנבים ובזכויות האדם שלהם , כשהם גונבים מחלקה חקלאית ונפצעים או רכבם נפגע, הם תובעים
את בעל השטח (זה שחוכר את השטח מהמנהל ) וזוכים לפיצויים נדיבים . בנימוק שהחקלאי היה חייב לחסום את הדרך והאחריות היא עליו .
אני מאמין שגם אתה היית נועל. אני במיקרה מכיר סיפור על גנב אבוקדו שהעמיס את הטרנזיט ואז החליק לתעלה בצד הדרך . תבע את החקלאי וזכה בסכום של קרוב ל- 50,000 ש"ח.
THEBIPS - יש חקלאים גם באבן יהודה ואם אתה לא אחד מהם אז מעניין איך אתה מצליח לעבור בשטחים החקלאיים שם . ( אני נמצא באבן יהודה כל יום ומנסה להגיע דרך השטחים . וחסום. האאא ........ ומה עם כל התוספות בנייה הלא חוקיות שיש בהרבה חצרות ובתים באבן יהודה . ?????
אז גם אנשי אבן יהודה הם כמו דנקנר ועופר . או שאולי להם זה א נחשב ??
-
תסלח לי על הבוטות אבל אתה מקשקש בקומקום.
שתי דוגמאות מהזמן האחרון.
אחת ממש מהערב-
קיבוץ עין גב נאלץ להסיר את הגדרות בתחומו ולאפשר גישה לים לכל דכפין ללא תשלום.
כן, ממש בשטח הקיבוץ.
הישוב ארסוף יאלץ לאפשר מעבר לים דרך הישוב.
מתחילה מגמה חזקה בגיבוי המדינה שמטרתה להחזיר את השטחים לציבור.
כל קבוצות המיוחסים שניכסו לעצמם זכויות יתר יתעוררו בקרוב.
זה כולל אפילו שערים בכניסה לקיבוצים ומושבים.
אם אתה חושב שאני טועה תביא בבקשה סימוכין.
http://m.globes.co.il/news/m/article...did=1000825014
http://www.lawyer-lawyer.co.il/lawyers112057.html
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
הסיפור בארסוף היה של כמה בעלי הון שניסו למנוע מעבר ברחוב שלהם ולגבי עין גב אין לי מושג.
בו לא נערבב שימחה בשימחה.
ולפני שאתה דורש מאותו חקלאי ש"יחזיר" את מה, שלפי טענתך, לא שייך לו תדדרוש בבקשה ממשפחות הפשע שהשתלטו על משאבי הטבע שלנו שיחזירו לנו אותם.
-
אני לא דורש כלום.
אין לי מעמד לדרוש אפילו.
אני מטייל להנאתי במקומות שאני אוהב ואם נתקל במחסום בשטח ציבורי אז לפעמים אני משחרר אותו.
ממליץ לך להשקיע קריאה בלינק השני ששמתי.
יש שם ניתוח משפטי לגבי שער ששמו בכניסה לישוב בת שלמה.
ועוד דבר-
זה שהטיקונים גנבים, אינו מכשיר את החמדנות של הישובים החקלאיים.
לא אכנס לפרטים אבל בעברי כבר משפט אחד מול אגודה חקלאית שחשבה שהשמש זורחת לה מהרקטום.
השטח הוא שלנו ונילחם עליו!
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
תרגישו חופשי לשבור מנעולים, להסיט סלעים בשביל לעבור בכל מקום כזה שמנוולים אימצו.
השטח הוא שלנו וצריך ללמד את החוסמים לקח בדרך שלהם - בכוח!
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
או קיי
https://imagizer.imageshack.us/v2/65.../img6027vu.jpg
https://imagizer.imageshack.us/v2/65.../img6029my.jpg
-
שני הסנט שלי: שאני פוגש שער נעול ללא סיבה, אני מנסה לפתוח, ואים לא מצליח תוך דקה, משקיע חמש דקות לדחוף גפרור לחור המנעול, ומשאיר גם פתק.
אין דבר כזה שטח פרטי, אבל נגיש לציבור x בלבד.
רבין.
-
האם מחסומים אלו חוקיים ? השביל עובר בתוך חורש טבעי ו"הבנתי" שהמחסומים באים למנוע מעבר אנשי כיסרא (הטמאים עם טרקטרונים) לישוב הטהור - חרשים.
אבל כאמור- לא אלמן ישראל
קובץ מצורף 87615
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gp1
בועז . אני לא ידע מהיכן אתה שואב את הידע שלך. אבל אגלה לך סוד קטן . כשבן אדם או גוף ( חברה מסחרית , קיבוץ) מחזיק קרקע . אפילו שבועז ועוד כמה חברה טוענים שהגופים הללו לא משלמים עליה . אבל המנהל (ממ"י) אומר שכן . באותו הרגע הקרקע שייכת להם עד שתוחזר למנהל (ממ"י). שטח הקיבוץ ( שטח כחול = שטח המגורים) ושטח חברה מסחרית הם שטחים פרטיים לכל דבר ועניין . ובמידה ותפרוץ פנימה תצטרך להסביר את מעשיך לרשויות החוק.
לגבי שטחים חקלאיים שחסומים האשם הוא בגנבים ובזכויות האדם שלהם , כשהם גונבים מחלקה חקלאית ונפצעים או רכבם נפגע, הם תובעים
את בעל השטח (זה שחוכר את השטח מהמנהל ) וזוכים לפיצויים נדיבים . בנימוק שהחקלאי היה חייב לחסום את הדרך והאחריות היא עליו .
אני מאמין שגם אתה היית נועל. אני במיקרה מכיר סיפור על גנב אבוקדו שהעמיס את הטרנזיט ואז החליק לתעלה בצד הדרך . תבע את החקלאי וזכה בסכום של קרוב ל- 50,000 ש"ח.
THEBIPS - יש חקלאים גם באבן יהודה ואם אתה לא אחד מהם אז מעניין איך אתה מצליח לעבור בשטחים החקלאיים שם . ( אני נמצא באבן יהודה כל יום ומנסה להגיע דרך השטחים . וחסום. האאא ........ ומה עם כל התוספות בנייה הלא חוקיות שיש בהרבה חצרות ובתים באבן יהודה . ?????
אז גם אנשי אבן יהודה הם כמו דנקנר ועופר . או שאולי להם זה א נחשב ??
לצערי אני לא בעל שדות חקלאים באבן יהודה, שנית אם חלקה מוחקרת ע"י ממ"י או שהינה שטח פרטי אז בודאי שיש זכות לבעל החלקה למנוע חדירה לחלקה שלו אבל הוא חייב ללמש זכות זאת בגבול החלקה שלו ולא בשטח ציבורי לדוגמא כול השטחים המצוינים במפת השבילים הינם שטחים ציבורים ואם בעל זכויות בשטח צמוד לשביל חוסם את השביל אז הוא עברין וכול הסיבות שמניתה אינם רלוונטיות הוא צריך לגדר רק מסביב לשטח שלו.
שטחים בקיבוץ מוגדרים בחוק
=http://www.mmi.gov.il/MoatzaWeb/InterHachById.aspx?HachId=361&SearchWord s
המחיבות את הבניה להיות לפי תוכנית בנין ערים ותוכנית בנין ערים מחיבת שטחים ציבורים נגישים לכול לכן פעם נוספת קיבוץ יכול לגדר לחסום כול שטח שאינינו ציבורי לפי תוכנית הנים ערים מאושרת והחסימה צריכה להיות ע"פ האישורים בתוכנית.
בקיצור שטח שהינו שטח ציבורי חיב להיות נגיש לציבור.
ולענין עברות בניה מצדי שיהרסו את כול עברות הבניה באבן יהודה או בכול מקום אחר בארץ.
-
[QUOTE=boaz avrahami;578172]תסלח לי על הבוטות אבל אתה מקשקש בקומקום.
שתי דוגמאות מהזמן האחרון.
אחת ממש מהערב-
קיבוץ עין גב נאלץ להסיר את הגדרות בתחומו ולאפשר גישה לים לכל דכפין ללא תשלום.
כן, ממש בשטח הקיבוץ.
הישוב ארסוף יאלץ לאפשר מעבר לים דרך הישוב.
מתחילה מגמה חזקה בגיבוי המדינה שמטרתה להחזיר את השטחים לציבור.
כל קבוצות המיוחסים שניכסו לעצמם זכויות יתר יתעוררו בקרוב.
זה כולל אפילו שערים בכניסה לקיבוצים ומושבים.
אם אתה חושב שאני טועה תביא בבקשה סימוכין.
http://m.globes.co.il/news/m/article...did=1000825014
http://www.lawyer-lawyer.co.il/lawyers112057.html
בועז אתה יכול להיות בוטה כמה שאתה רוצה זאת זכותך .
אתה יכול לא להסכים עם דעה אחרת , זה בסדר גמור . אבל במקרה זה , רק הורדת את רמתו של הדיון .
לגבי הקישורים שצירפת .
הראשון זה ארסוף . שהוא שכונה או יישוב קהילתי .או משהו אחר . הגדרתו הסטטוטורית שונה מהגדרה הסטטוטורית של קיבוץ . ( מזכיר לך שאני דברתי על קיבוץ וכמשל שטח של מפעל )
הקישור השני . זה מושב שהגדרתו הסטטוטורית שונה מהגדרתו הסטטוטורית של קיבוץ.
לגבי עין גב , לא צירפת שום דבר ולא מצאתי דבר בגוגל. ונראה לי שאתה מדבר על שביל גישה שיעבור בסמוך לקיבוץ . או שאולי ונדמה ששמעתי משהו דומהה על כך שעין גב הופך מקיבוץ למשהו אחר וז סביר להניח שההגדרה הסטטוטורית שלו תשתנה .
עכשיו נבהיר לך מהו קיבוץ ומדוע הוא שונה ממושב .
קיבוץ הינו אגודה שיתופית חקלאית. האגודה חוכרת מהמנהל שתי משבצות . אחת כחולה - מגורים ואחת אדומה -חקלאית .
לגבי כחולה (הקיבוץ - שטח פרטי למהדרין), אמור להיות בשער שלט שמכריז שהינך נכנס לשטח תיפעולי. כל הדרכים והשבילים בקיבוץ הישן אינן מופיעות במפות ישראל ומדוע ?כי אין אינן דרכים ציבוריות . הקיבוץ יכול להוריד אותן ולא לסלול חדשות או סלול חדשות , לשנות תוואים. בקיבוץ כמו במפעל אמור שיהיה בו קצין בטיחות וברמת העיקרון משטרת התנועה לא יכולה לעקוף עבירות תנועה בקיבוץ מפני שהוא שטח תיפעולי . אין שום דרך בתוך שטח המחנה (המשבצת הכחולה) שמוגדרת כציבורית.
כך שאתה עושה סלט .
ד.א . אגלה לך סוד נוסף, הרבה מאוד מהקבוצים והמושבים יושבים על האדמות הללו הרבה מאוד שנים לפני קום המדינה . משנות 20 - 30 40 של המאה שעברה. איך בדיוק הם גנבו לך את האדמות ? הם היו לפני קום המדינה . אז איזה מאפיה או מפלגה העניקו להם מתנה את האדמות. ?
בצנטרום של הפיילה בשבילך דוגמא לקיבוץ ומושב שגנבו אדמות מהמדינה . שקמה באמצע 1948
רִשְׁפּוֹן הוקם בשנת 1936.
שפיים בשנת 1927. בשנת 1935 עלתה הפלוגה על הקרקע במקום שבו הוא שוכן היום בין נתניה והרצליה שאז היו מושבות חקלאיות.
שני היישובים הללו והמושבה הרצליה נחשבו אז כרחוקים מתל אביב נלחמו על בסיס יומי בבני דודנו מהכפר שייח מוניס ( מכיר ? ?? רמת אביב כיום)
אז איזה מדינה הם שדדו בדיוק ? ואיפה ההורים שלך היו אז ? שהם שדדו את חלקם בעוגה ? תעיף מבט בשנים . מי חשב אז שזה יהיה מרכז המדינה ומבוקש מבחינה נדלנית ???
-
חותם על כל מילה בהודעה מעליך.
קיבוץ, לרבות המשבצת הכחולה אינו שטח פרטי יותר מכל רחוב אחר בעיר.
שום גדר או שער כנראה אינם עם תבע מאושרת ואם כן זו עבירה על החוק.
אגב, סבא שלי וסבא רבא היו חלוצים ומקימי נהלל ובית שערים.
הורי עדיין גרים בבית שערים אז אל תלמד אותי על ההתישבות במחילה...
אתה מגבב שטויות שאין להם בסיס חוקי והראיה שהעסק מתחיל להשתנות דרך בתי משפט.
עין גב פורסם אתמול בחדשות ערוץ 10. בקרוב בוודאי יהיה גם בגוגל ואביא לכאן את האסמכתא.
תמצא עורך דין באתר שיצדיק את מה שכתבת.
במקרה הבוקר דיברתי על זה עם חבר עורך דין שגולש באתר וקיבלתי חיזוק חוקי לעניין.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
שניכם עושים סלט.
המשטרה יכולה לאכוף את חוקי התנועה גם בשטחים פרטיים למהדרין, חוקי התנועה מחייבים את כולם בכל מקום.
חלק מ הקיבוצים והמושבים יושבים על שטחים פרטיים לחלק לא, אילו שנחשבים לפרטים יכולים לסגור את הישוב ולמנוע כניסה של כל מי שהם רוצים.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
קרקע ה"משבצת" עליה יושב הקיבוץ ( מה שקרוי "הקו הכחול") מוחכרת ע"י המינהל לאגודה השיתופית שהיא הקיבוץ בחוזה " משבצת"
וע"פ תנאי החכירה, הקיבוץ רשאי לנהוג בה מנהג בעלים.
נ.ב בועז . בהתאם להגדרותיך . משפחתך אף היא שודדת אדמות מדינה .
http://www.lawforums.co.il/SingleMessage.aspx?MessageID=786318
ויכוח עקר ומיותר .
ביי
-
אתה משייך לי דברים שלא אמרתי.
לא כל חקלאי הוא שודד קרקעות.
שום ישוב חקלאי שיושב על אדמות מדינה בחוזה חכירה ממנהל מקרקעי ישראל לא יכול למנוע כניסה לשטחו בטענה של שטח פרטי.
ישוב חוכר שטח שבתוכו נכלל מה שנקרא שטח המחנה או המשבצת.
בתוך שטח המשבצת ישנם גם בקיבוץ וגם במושב אזור שמוגדר כאזור מגורים.
האזור המוגדר כאזור המגורים יכול אולי להחשב כאסור לכניסה.
שאר האזור הוא ציבורי ואין רשות לחסום איש בדיוק כמו בעיר.
לגבי דרכים-
אם אני זוכר נכון יש מושג משפטי שנקרא מתרוכה או מטרוקה
זוהי למיטב זכרוני דרך ציבורית למעבר בין חלקות.
גם שם אין לאיש זכות למנוע כניסתו של איש כאילו זה שטח פרטי.
אשמח להרחבה בנושא מעורכי דין חברי הפורום.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
-
בועז.
דבר ראשון אספר לך מקרה שהיה : קיוץ מסויים סלל דרך בתחום המשבצת הכחולה רק שבאותו הזמן זה היה מעבר גדר הקיבוץ שהוקמה מטעמי חסכון בתוך המשבצת ולא בגבולה.
וז עורך דין אחד תבע את הקיבוץ שהוא חוסם דרך ציבורית לים . השופט זרק אותו מכל המדרגות. מפני שזאת דרך פרטית והיא בתוך שטח פרטי.
רק בשבילך : עין גב . כבר דיברנו עליו .
http://www.mynet.co.il/articles/0,73...434150,00.html
ובעין גב סביר להניח שהרשויות יקימו דרך עוקפת קיבוץ ומגרש חניה . לעבור תחומי הקיבוץ לדעתי זה לא יקרה .
וההגדרה שלך לשטחי ציבור בתחומי הקיבוץ מוטעית . הם לציבור המקומי ולא הארצי . אבל אם תהיה נחמד ולא תרצה להפגין.
יקבלו אותך בחיוך ויתנו לך להיכנס.
-
חבל רק שאתה לא קורא או לא מבין את הקישור ששמת.
בלינק ששמת, השופטת מציינת בשני מקומות בכתבה שיש שטחים ציבוריים בקיבוץ.
בסך הכול מנעו ממנו להטריד את חברי הקיבוץ ולהפריע לעסקי הקיבוץ אבל לא מנעו ממנו להיכנס לקיבוץ על אף מעשיו.
תביא דוגמא לקיבוץ שלדעתך מותר לו למנוע מעבר של אזרחים ואני אראה לך איך תוך זמן קצר כולם עוברים שם באין מפריע
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
-
בועז,
ואני מכיר פסק דין של יותר מערכאה אחת של חבר קיבוץ לשעבר, שהחברות שלו בוטלה, לאור הפרת התקנון פעם אחר פעם, ופנה לבית משפט בטענה שהקיבוץ לא יכול להורות לו לפנות את הבית ולעזוב את שטח הקיבוץ כי אין להם חזקה על השטח.
הפסיד בערכאה הראשונה וגם בערעור.
ובכלל, מה פסול בגידור ובקרת כניסה ליישובים קטנים?
אני בהחלט מסכים שאם יש ים בקצה הדרך, וזו הדרך ביחידה, אז הדרך צריכה לשרת את כולם.
אבל הבדואי שבא באמצע הלילה לשער, וביקש לעבור דרך היישוב ולצאת מהשער האחורי(מידבר, זה מה שיש מעבר לשער), כי בא לו (סיפור אמיתי), גם אתה לא היית פותח לו את השער ליישוב.
אם זו לא הדרך היחידה, בדגש על היחידה, למשאב טבע ציבורי, לא מבין את הגישה שלך להתנפץ לאנשים על הבית.
לפי הגישה שלך, אתה יכול לנסוע באמצע שדה חרוש כי זה שטח ציבורי.
בפעם הבאה שתעשה את זה, אל תתפלא אם תמצא את עצמך עם אישום של השחתת רכוש והשגת גבול.
Slowly..
-
דורון,
גם לא הייתי מצדד בהכנסת ערסים למועדון פרטי אבל אם תמנע כניסתם תסתכן בתביעה על אפליה...
מועדון פרטי כאמור.
אני אגב בעד שערים אבל מבין היטב שהם לא חוקיים ומשרתים מצויין את קבוצת המיוחסים אליה אני משתייך.
ברגע שאני מוצא את עצמי מהצד הלא נכון של השער אני נלחם...
שדה הוא אינו מרחב ציבורי בניגוד לדרך.
שים לב באחת התגובות שלי למעלה הזכרתי את המונח מתרוכה.
תגגל אותו ותבין מה הכוונה.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
-
בועז, מועדונים פרטיים עושים סלקציה כמו גם מקומות עבודה.
אחת הבעיות הגדולות היא שמדינת ישראל, כמדינה, לא פותרת בעיות של גנבות ואלימות ולכן, לפעמים, יש מי שלוקח את החוק לידיים.
אם נתקלים בשער נעול שלא באמת מפריע והוא לא ממש חוקי אז בו נבין גם את הצד של מי ששם אותו.
בינינו, כמה ג'יפאים שהרוסים שטחים מעובדים נמצאים בשטח?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk