ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...%95%D7%A7-2014
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...%95%D7%A7-2014
נחמד אבל לדעתי לא משקף את המצב האמיתי.
המסלול שבחרת אולי כתוב "עבירות קשה" אבל הוא לא מכניס כמעט כלל נושא של זוויות גישה/נטישה. בהרבה מסלולים אחרים שאינם מוגדרים כקשים הוא עלול למצוא את עצמו "ישן על האף" תרתי משמע.
בקיצור, עושה חשק לבכות.
סתם בשביל האנקדוטה, בחג האחרון ראיתי ערימה של משפחתומטיות ליסינג בחניון של גבי חווה (אוקטביות, c3 וכדומה...) כך שלהגיד שלאט, בזהירות ועם בניה והכוונה הצ'ירוקי יכול לעבור את רוב מסלולי ארצנו, כבר לא מעיד יותר מדי.
דרור כתיבה יפה ומקיפה אבל לא מתאים לך לפספס נקודה מהותית ברכב הזה.
יש כרגע דיון אם ניתן להגביה את הרכב, בגלל מבנה השלדה. Rocky Road כרגע בחרו לא לייצר לרכב הגבהה בגלל זה, עוד מידע כאן:
http://www.rocky-road.com/2014-jeep-...-lift-kit.html
כדי להגביה אותו יש צורך בבנית מערכת מתלים חדשה במחיר שפשוט לא שווה את זה.
אני כן מסכים איתך שהרכב לא רלוונטי, מי שיש לו את הסכום לגרסת ה Trail hawk עדיף שיקנה גנרד צ'רוקי חדש, WK2, ויגביה אותו, גם יהנה יותר וגם בשטח לא יהיה פחות ביכולת עבירות.
ג'יפ ניסו לשמור משהו מיכולת השטח אבל לטעמי פספסו שוב וחבל. הרכב יצליח מאוד בתור רכב הסעות למשפחות האמידות בפרברי ארה"ב, לא הרבה מעבר לזה.
בנקודה המדוברת, מובטח לך שתצטרך הכוונה עם כל SUV. לא שכל כך קשה, אבל הבולדרים לא קטנים ובכל אוטו שהוא לא דיפנדר או סיקס/סופה או סמוראי, אתה תראה רק שמיים.
או שתוציא ראש החוצה... אופס שכחתי, זה SUV לא רכב שטח אמיתי נטול דלתות...
אז מכוונים ועוברים.
כמה דקו תאחר כך, כשראיתי שגם נהגי הפאת'פיינדר ולנדקרוזר שמאחורי נזקקו להכוונה ולכמה רוורסים, הבנתי שהצ'רוקי, שעלה בלגימה אחת, עשה אחלה עבודה וראוי להערכה.
יש לאוטו הזה תכונות דו פרצופיות. מצד אחד הוא ג'יפון מעצבן ומכוער, לא ממש גבוה, לא ממש קשוח. למה מעצבן? כי על הג'יפון הזה מתנוססים שם מותג ושם דגם מחייבים.
מצד שני, מבחינת היצע מערכות לשטח ואופן התפקוד שלהן כחבילה, הוא כוכב. לא פחות. בכל מה שקשור ליכולת שטח נטו, אחד מול אחד, סטנדרטי מהחנות, יש מצב שהוא טוב יותר מהגראנד WK2 בלא מעט סיטואציות. בודאי בזויות מרכב. לכשעצמו ולפני שמדברים על מחיר, זה אוטו שהוא הרבה מעבר לסתם "לא פראייר בכלל", וזה רק מבלבל עוד יותר.
"מזל" שהוא באמת יקר מדי, מה שהופך אותו ללא רלוונטי ואת ההחלטה המושכלת לוותר עליו - לקלה יותר...
להערכתי באופן מפתיע למדי כתבה מאוזנת לבעל סופה, הרכב הזה ייספק 95 אחוז מנוסעי השטח , הדור של ההארד קור חלף ולא יחזור למעט רוביקון ועוד אחד שניים ,
נקודתית הוא תפקד טוב מאד.
כמה טיולים כאלו יחזיק מעמד רכב שמבוסס על פרייבט?
אתם רואים מטייל כבד בוחר בו?
אני לא רואה מטייל כבד בוחר בו ולו רק משום שאין לו מספיק בגאז'.
דווקא המטייל הכבד לא רוקד על בולדרים כל היום. אבל כן סוחב המון ציוד.
ולמי שמבנה של פרייבט לא נראה לו - שיכתוב לעצמו תזכורת: זה מה שיש היום, וזה רק יהיה גרוע יותר. לא יהיו יותר שילדות סולם. לא יהיו יותר סרנים. בקרוב גם לא יהיו יותר הילוכי כוח ונעילות.
מבחינת חובב השטח, ב-60-70K שקל פחות, הייתי אומר לכם שזו קנייה מעניינת. אבל כאמור - במחיר הזה, שיכול לרכוש גראנד צ'רוקי או לנדקרוזר 150 או פאג'רו או רוביקון (ולהישאר עם קצת עודף) אין לו זכות קיום בכלל.
נכון לרגע זה וכל עוד נמכרים כמה SUV קלאסיים עם שילדה נפרדת כמו לנדקרוזר ורכבי שטח אמיתיים כמו רנגלר/רוביקון, אני חושב שהם הכלים החדשים היחידים כיום שראויים ומצדיקים קנייה.
פג'רו קינג, על שילדת המונוקוק שלו ועל ארבעת המתלים הנפרדים, מה כבר ההבדל בינו לפיאט הזו... ודיסקברי 3-4 ההבדלים כל כך גדולים???
מהומה על לא כלום, עוד רכב דומה לכל המבחר שיש בשוק, למעט דבר אחד וחשוב, דגם בעל חבילת שטח טובה, היצרנים האחרים כמו קיה, יונדאי, ואחרים עושים דברים דומים אך ללא אותו דגם בקולקציה שיכול לעשות שטח. האמריקאים חושבים שזה יקסום ללקוחות שלהם, היפנים - קוריאניים פחות.
הימור שלי? אחרי שהיבואן יבין ויוריד את המחיר, ואולי יתחיל למכור קצת...... עוד 5-7 שנים נראה גם אותם מסתובבים בשטחי הנגב על צמיגי 32 והגבהות 3"
זה עדיין הג'יפ המכוער ביותר אי פעם, אני חושד שמדובר על סוכן שתול של המתחרים במחלקת העיצוב. אין לי הסבר אחר לפארסה הזאת. מקווה שיגנז במהרה. גם אם זה רכב לא רע כמו שדרור מתאר.
היורש האמיתי והישיר של הצ'רוקי זה רנגלר אנלימיטד.
על הכתיבה של דרור אין מה להוסיף(ציר אמן של מילים)
ותסביר לי דרור למה?, כן למה? מקרצץ לי לנגוס בירושה של הילדים? ולחשוב לכיוון הצעצוע הזה?
כבר בין כה וכו רומזים לי בבית שאולי צריך לחדש את רכב ההנהלה הבכירה.........ואני כבר בגיל ובמצב של קלנועית(לא יודע למה הרגזתי אותה)(אולי בגלל שלא התחשק לי להרים את החלון הקדמי שירד קצת טיפל'ה גשם?כולו זלעפון)
איך ריצפת פרייבט תחזיק? מי יודע. אבל הנבואה ניתנה אתם יודעים למי.
את זה אמרו גם בשנת 2000 על הפאג'רו קינג. כולם עיקמו פרצוף שאין לו שילדה.
גם אני טיפוס מיושן, עדיין חשדן כשאני פוגש רכב שטח שאין לו מתחת לריצפה שני רלסים-פלדה ארוכים וחסונים...
מין הסתם זה לא אוטו שמיועד לחיות רק בשטח. מה שאני יודע היום זה שהעסק עובד טוב. בכביש הוא טוב מספיק. בשטח הוא טוב מאוד.
נשאר עניין העיצוב. אפשר לתרץ שזו רק שאלה של טעם (דגמי הכביש פשוט מזעזעים. לטעמי גם טריילהוק זה לא מלך היופי, אבל אפשר להתרגל) וכמובן המחיר. אין סיבה בעולם שהוא יעלה סכום כזה.
בסדר אבל... בסכומים האלו יש אופציות נכונות יותר לחובבי השטח, שעדיין יתנו בכביש איכות חיים באותה רמה.
אסף.
היבואן חזרזיר לא קטן, או איך הופכים 32000$ ל310000 שקל
אגב,32000$ זה המכיר לצרכן, כול דילר יתן אותו ב$500 מעל לINVOICE, בערך $26500
http://www.jeep.com/hostc/bmo/CUJ201...2TE/summary.do
דולר בארה"ב שווה עשר שקל בארץ.
32000 עם 130% מיסים יוצא 73000$
תחשוב מה אתה יכול בסכום הזה לקנות בארה"ב...
בשקלים זה סביב ה275000
(אז החזירים הם משרד האוצר, לא היבואן שאני לא אומר שלא מרוויח טוב, אבל המדינה מרוויחה הרבה יותר ממנו)
אסף.
אכן מחיר לא סביר. הפתרון הוא לקנות מיבואן אישי - 2014 מוצע ב-220K על הכביש עם פחות מ-20K ק"מ.
התגובה שלי אמנם מאוחרת, אבל יש לתהות מדוע הכתבה הזו נמצאת בקטגוריה: "מבחני דרכים לרכב שטח-רך: בהגדרה שלנו, חסרי הילוך כוח"?
אני בטוח שיש לו יכולות טובות יותר מגראנד ויטארה או מהפאת'פיינדר שהוזכר בכתבה ובטח מפורד אקספלורר (!!) שנמצאים בקטגוריה: "מבחני דרכים לרכב כביש-שטח - SUV, כלים משפחתיים בעלי יכולות כביש ושטח מאוזנות".
וזה לא סתם צ'ירוקי - זה טריילהוק!!! אני אישית נפגעתי בשביל ג'יפ...
מנהלי ג'יפולוג - אני סומך רק על חוות דעתכם בנושא השטח - נא שיקולכם!