כך זה נראה מלמטה
קובץ מצורף 94650
וכך זה נראה מלמעלה
קובץ מצורף 94651
Printable View
כך זה נראה מלמטה
קובץ מצורף 94650
וכך זה נראה מלמעלה
קובץ מצורף 94651
גם אנחנו אהבנו את המקום
קובץ מצורף 94652
שתפסיקו לדבר בקודים אולי נבין.
וזה מה שרואים אם מסתכלים לצד השני...
אמנם לא פרסמת מהו הפרס אבל נראה לי שבין הפותרים נכונה תוגרל מחרשה.
יונתן,אתה מתבקש להכנס לתלם,מחרשה ולא מרחשה
צודק
צודק הבחור שרוצה להבין רמזים
המקום הנבחר הוא "מפל יהושע" בנחל עשת.
אפשר להגיע מכיוון פארן- נסיעה באנלית בדרכי המדבר - משם יצאנו חזרה לכביש
ואפשר(רצוי יותר) להגיע מאזור הרי רבד ,דרך חתחתים שמפוצה באתגרים טכניים , בנוף מהמם וחוויה מדברית שונה.
הערה: יש שבילים אבל הם לא מסומנים. עוד באזור, אנדרטת להולכים לפטרה/מאגר עשת-הדסה.
תודה לקוביז על התמונות (הייתי עסוק בניווט/עבודות מע"ץ)
וכמובן לפלוצר הגדול על היוזמה,המרדף אחרי אינפורמציה והדחיפה קדימה !
מפת האזור (פארן) עם 2 הנקודות
קובץ מצורף 94683
חלק מהדרך
קובץ מצורף 94681
מטפסים למפל (אני כבר למעלה)
קובץ מצורף 94685
המפל במלוא הדרו
קובץ מצורף 94682
ועוד מקום נהרס...
למה נהרס ?
למה אתה רוצה לשמור סודות בבטן,אבל להנות ממה שאחרים מציעים כאן ?
תבוא תבקר,תהנה ממה שמציע הטבע,שמור על הנקיון וחזור הביתה בשלום.
אני מכיר את המקום כ-"גבי שמשון" או משהו דומה, כך מפי דרי הערבה שהגיעו בטעות למקום לפני אי-אלו שנים.
כשהקוליס לשם היה מטושטש ולא מוכר.
הסיפור שאני שמעתי היה שמישהו שקיבל הכוונה לגבי ברק, הפך את הכיוונים והגיע לשם..
בכל מקרה,
מדובר על גוש טרוורטין מרשים מאד, המעיד על מעיין שייבש, לפני המון שנים.
ואולי על תחרות בין הקימוט לבין קו פרשת המים הקדום של התלם.
איפה שהרכבים חונים יש כמות מסמרים גדולה מאד..
כן ידידי המקום שהיה פעם יחסית נקי היום מלא במסמרים.
והבמשך הערוץ מישהוא לא הביא עצים מהבית והחליט לכרות עץ שיטה ועוד כל מיני נזקים.
עד שהמקום לא פורסם באינטרנט הוא היה שמור. ואני מכיר את המקום כמה שנים טובות.
ומי שמכיר אותי אישית גם מכיר את הסיבה שהמקום חשוב לי.
האינטרנט זה דבר נפלא אם זוכרים שהוא גם יכול לגרום לנזק ממשי.
אני מכיר לפחות 10 אתרים שעד פרסומם באינטרנט היו נקיים.
ומאז הם הרבה פחות שמורים ותמיד יש בהם זבל.
אגב אני לא שומר את המקום בסוד. אבל למי שאני מספר אני ישר מבקש שישמור עליו, בתור משהוא אישי.
אני מאמין שצריך לחלוק מידע על מקומות טובים. אבל לא במחיר של הרס. ולא מפרסם מקומות בפומבי גם לא בפייסבוק, מהסיבה שאין לי שליטה על סוג המטיילים שמגיעים לשם.
+100
זה המקרה עם גב זרחן.
כשהמקום עבר מפה לאוזן, האתר היה נקי ושמור.
מרגע שעלה סיפור הדרך לאינטרנט, נהיה שם בית-שימוש.
כנ״ל לגבי הכוך בפארן, ועוד מקומות.
בית שימוש ? כל כדור הארץ הופך לבית שימוש !
על מקום נקי אתה רוצה לשמור ? רד טיפה לעברונה !
בקשר ל"אורבנזציה" לך תראה מה נעשה בעוספייה ודלית אל כרמל !
נכון שזו הרגשה לא טובה ל"מורמים מעם" יודעי ח"ן שמכירים מקומות ופתאום טראח בום "לוקחים" להם אותם.
אני רואה את מטרת האתר/פורום ידיעת הארץ כאפשרות לשתף בחוויות ולשלוח אנשים למקומות יפים...
זה קל מאוד להיות שותף סמוי -לקבל מאחרים מקומות/ מסלולים ולהגיע אליהם, אבל לתרום מעצמי, חו"ח .
בקשר לאתר-כשהגענו היה נקי, כשעזבנו נשאר נקי ! (לא מסמרים ולא בטיח)
לצערי הרב אני חייב להסכים.
הגישה של להסתיר וכך לשמור על האתר פשוט לא עובדת יותר.
אין שום דרך להסתיר את המידע בעידן עמוד ענן ופיסבוק.
לכן צריך להסתיר "מתחת לאף"
מעין נסתר שאף אחד לא מכיר ש"התגלה" פתאום הפיסבוק ימשוך המונים. אין מה לעשות אנחנו בעידן הענן...
ומהסוג הגרוע ביותר.
אם הוא יהיה עוד אחד ברשימת מאות אתרים..
אף אחד לא יתרח
כולם קופצים מהגג, יאללה גם אני״
״אהה, כבר זרקו כאן זבל אז זה בסדר״
אין כאן עניין של ״מורמים מעם״, אלא עניין של אחריות סביבתית.
עניין עם חלק מהצופים הדוממים שמתחבאים ב-3000 צפיות של כל שרשור שלא יודעים איך להתייחס בכבוד לשטח.
אני ההחלט משתף, וגם המקום הספציפי נודע לי ממישהו שהתרשם שיש לי מספיק אחריות סביבתית.
את גב זרחן הכרתי כמעט 10 שנים לפני שסיפור הדרך התפרסם.
עד אז, פינת חמד.
מאז?
לכלוך, מסיבות טבע וקייטרינג..והרבה זבל.
אני בעד שיתוף, אבל עם אחריות.
הו תמימות קדושה
אנדרטת מעלה אברהם בסדר ?
אנדרטת ההולכים לפטרה בסדר ?(יש שילוט מהכביש)
מאגר עשת-הדסה בסדר ?
ועוד מאות אתרים בכל רחבי הארץ.
יש לי הרגשה שלקחו כאן צעצוע ממשהו.
דורון- הרישא של תגובתך- לא לכבודך
לכאורה, בעידן המידע הזורם ומפות כמו עמוד ענן עם נקודות עניין כבר בלתי אפשרי ממש להחביא פינות חמד.
אני שנים כעסתי על אבירם ברקאי שלדעתי היה הסנונית שתרמה לקלקול הטבע עם הספרים שלו אבל כיום זה מאחורינו.
אין ספק שכל כתבה כזו תגרום לעליה דרמטית במבקרים שחלקם עדיף שלא ידעו.
אני למשל לא הכרתי את המקום אפילו לא מסיפורים.
לשמור או לשתף זו אכן דילמה.
אני בדרך כלל לא משתף למעט באיו״ש ששם אין סכנה להצפה
נו באמת "כל כדור הארץ בית שימוש"
אתה באמת מאמין בזה?
תשים רגע בצד את רגשי הנחיתות, ותראה את העובדות מדברות בעד עצמן. אתרים נפגעו כתוצאה מפרסום!
ואין כאן תמימות יקירי נהפוכו יש הרבה מודעות למה שקורה בשטח. לכן אני משתף בגובה העיניים ולא צועק "זהו המקום"
אני יודע, מיושן קצת להרגיש אחריות כלפי המקומות שאני פוקד.
בטח בעידן התיוגים, שיתופים והלקיים
דידין,
לא היתה כוונה לפגוע, אבל האופה נתן עדות על עיסתו..
והנסיון המצטבר מראה הפוך ממה שאתה אומר.
הבעיה היא לא אתה ושכמותך. אלא אלו שגם אתה לא היית רוצה לפגוש שם, או בלכלוך שנים משאירים.
וכן, בלי להתבלבל, יש לא מעט קהל שאני מעדיף שלא יידע על מקומות כאלו.
כולל חוויה טרייה לא רחוק משם של עדר שהתיישב עלינו באתר יפיפה וקטן, פרש מנגלים וציוד בחוסר התחשבות בולט, בחזקת נעשה עשן ובלגן והם ילכו.
מקום שעד שפורסם, גם אם היית עובר על הכניסה אליו, לא היית מנחש שיש שם משהו.
לא נרד לפסים אישיים, גם לא עם גל.
...רשמתי משהו ומחקתי....
בכל אופן הפנו את תשומת ליבי לכך שהמקום נעוץ מזמן ב"עמוד ענן" (כולל דרכי גישה מכל הכיוונים).
אני מנווט עם מפת סמ"ש, כך שלא הייתי מודע לכך קודם וקרוב לוודאי שתגובתי גם היתה אחרת .
אינשאללה שניפגש בשטח ונשמור על הניקיון !
דוד
נושא פרסום האתרים ה"סודיים" כמו הנ"ל ושכמותו שנוי במחלוקת כבר תקופה לא קצרה.
אישית, אני חושב שבעידן השיתוף והמדיה (עמוד ענן וכד') אין כבר באמת משמעות גדולה לפרסום אתר זה או אחר בפורום.
הנקודה הזו (ועוד רבים בסביבתה) הועלו זה מכבר לעמוד ענן ואת המציאות הזו לא ניתן כבר לשנות.
עובדתית, יש לשיתוף זה או אחר של אתרים לא מוכרים השפעה ניכרת על השטח. את זה אני יכול להגיד בבטחון מוחלט.
עוצמת ההשפעה והנזק הנובע ממנה תלויים בהרבה גורמים ועדיין- ההשפעה קיימת ועוד איך!
אחת התוצאות של זה, שאני אישית מצר עליה, היא היעלמות חדוות הגילוי...
לפני כ- 8 שנים + נסעתי לטייל באיזור סכיני דימונה והסביבה.
אז, עוד לא היה מידע רב על האיזור הזה ברשת למעט הסכינים הראשיות והשבילים המסומנים.
תכנון הטיול כלל מבט מדוקדק בתצלומי לוויין ומפות והחלטה לנסות ולחפש ציר שעולה מנחל דימונה מאיזור המפגש עם נחל חימר לכיוון הרכס למעלה.
אז גיליתי את מה שהיום קוראים לו מעלה סילון וציר הטרסות...
ההנאה שבמציאת הציר הזה (שהיה לא הרבה יותר מקוליס בודד...) היתה אדירה!
כמה שנים אחרי והמסלול פורסם ע"י יואב קווה ועלה לעמוד ענן.
מאז, השטח השתנה לגמרי וקוליסים רבים נפתחו בפרק זמן קצת מאוד כולל שבילים חדשים לגמרי!
היום, תאי השטח בהם אפשר להנות מאותה חדוות גילוי הולכים ונעלמים, והרצון לא לפספס גורם לי להיכנס לא פעם לעמוד ענן לפני היציאה לטיול באיזור כזה.
אני מיושן, אין לי טלפון חכם או מחשב ניווט.
את הנקודות המעניינות אני מעלה בבית על מפת נייר ויוצא לשטח. זה מאפשר לי להינות מחדוות הגילוי הזו בשטח מבלי לפספס אתרים שכבר פורסמו, אבל מצד שני פותח לי את העיניים לעוד הרבה תאי שטח חדשים שטרם הועלו לרשת.
את הנקודה המדוברת בפוסט ראיתי בעמוד ענן טרם היציאה לשטח והוחלט שהיא תהיה נקודת יעד לאחר שיטוט בתא השטח שמדרום לו.
בדרך אליה גילינו עוד לא מעט נקודות מעניינות (שהאמת כבר הספקתי לשכוח). אם לא הייתי רכב בודד הייתי ממשיך ובודק אותן אפילו יותר לעומק...
על חדוות הגילוי הזו הייתי מאוד רוצה לשמור.
באשר לנזק שהשטח סופג- לצערי המלחמה הכוללת הזו הולכת ונהיית אבודה מרגע לרגע.
דיון מעניין,,,
מאחר וברור ( לי לפחות) שרמת המטיילים הנה שונה ומשונה , הן בהיבט ניסוי הנהיגה והן מהיבט היחס לשטח .. התופעה של ״ צריבת״ נקודות בעמוד ענן ,,הייתי ורץ לספר לחברה ,, הנה גם פסולה וגם מסוכנת !!
פגשתי כבר מטיילים באזור ,בגישה המזרחית, אשר לא הבינו לאן נכנסו ויש שם מספר מעברים ״נחמדים״ . שלא לדבר על זה שהאזור הנו שטח אימונים.
דוגמא מייצגת לדעתי .. נחל ערוד - שנים ארוכות הנחל לא הייה שביל מסומן! ומעטים מאוד נסעו בו. בשנת 1896 לאחר שחילצנו את ה״המבר״ מקבורתו,, ביקשנו תקופה ארוכה מהרשט״ג לדאוג לסימון הציר . דבר שאומנם נעשה לאחר מספר שנים.
עד אשר ״סומן״ ציר הנחל במשך שנים עמד הרכב עם השלט המקורי שהצבנו במקום ואיש לא נגע!!! בו. לא הצבא לא הבדואים ... הכל נשאר כמו שהייה ( לפחות אחת לשנה מבקרים במקום) ... מאז שהפך ציר טיולים מפורסם ,,,השלט נעקר מספר פעמים,,נעשו נסיונות לפרק ממנו חלקים וכו׳ .
לצערי מסכים עם דורון בכל מילה,,,גב זרחן,הכוך,,ההרמון,,והרשימה עוד ארוכה
מי שמדבר על עמוד-ענן וכו׳, שוכח שזה לא מגיע לעמוד-ענן ולאינטרנט יש מאין.
מי שמעלה את התיאור של המקומות לרשת בפעם הראשונה, נותן את הדחיפה הראשונה והבלתי ניתנת לעצירה יותר של ממ שמגיע לשם.
לך תלחם עם הקידמה...
זה כמו לנסות לשכנע אנשים להפסיק להשתמש בפייסבוק או לחזור אחורה בזמן.
אנחנו מיעוט בתוך המון שחושב ששיתוף המידע מועיל לו.
המעט שאנחנו עושים במניעת הפרסום הוא כמו אותו הילד שסתם את הסכר באצבע.
אני כמובן לחלוטין נגד הפרסום אבל מפוקח מספיק בשביל להבין שזה רק עניין של זמן עד שכל האתרים יחשפו לציבור
זה רק נדמה לי (או נדמה רק לי) או שיש פה כאלה ש"חדוות הגילוי" שלהם נעשית תוך ירידה מהשביל המסומן?
כאילו... אשכרה, מישהו נסע בשטח, שאף אחד אחר לא נסע עליו ועוד מתגאה בזה?
כאילו... לנסוע בשטח "שהיה לא הרבה יותר מקוליס בודד..." (שאיזה חוליגן "פתח בשטח בתולי), נעשה סממן לאהבת הארץ?
כאילו... אותם אנשים מתלוננים על "שמירת הטבע"?
כאילו... דאאה.
עלמה בדיוק אתם מתבכיינים, באיצטלה של שמירת הטבע?
כשאתם עשיתם את זה, זה בסדר ושומרים בסוד ויש "חדוות גילויי" אבל כשמישהו אחר עושה את זה הוא "הורס את הטבע".
זה לא קצת מזכיר לכם את מה שרשות הטבע והגנים עושה לנו?
נשמע לי טיפל'ה צבוע..
תמיד יהיה יותר מלוכלך כשבאים יותר אנשים ותמיד יהיו החוליגנים שמשאירים ליכלוך ונוסעים מחוץ לשבילים (!!!!) ופותחים קוליסים... אולי באמת צריך לאפשר לרשות לסגור הכל...
מסתבר שכולנו אותו הדבר, רק הפרשנות שונה... לנו מותר...:confused:
מסתבר שכולנו אותו הדבר, רק הפרשנות שונה... לנו מותר...:confused:[/QUOTE]
הוא אשר כתבתי-"לקחו למישהו צעצוע"
ברנרד,
יש שם קוליס לפחות 20 שנה.. שבחלקו נפרץ ע״י כלי כבד, במקומות בהם לא ניתן היה לעבור ללא עבודות עפר.
זה שטח אש פעיל.
אף מטייל לא המציא את הגלגל במקרה הזה.
גם בסכיני דימונה, הנתיבים היו בשימוש הצבא (גם שטח אש).
ברנרד, אין לי שום בעייה עם אנשים שנוסעים לטייל. הרבה לפני שהיו שבילים מסומנים היו בשטח שבילים לא מסומנים ששימשו דורות של מטיילים, חוקרים, צבא, בדואים ומה לא. שאל את שמשוני שהגיב כאן בשרשור.
2 הבדלים קטנים:
1. הכמות- (וזה אולי הנושא העיקרי), יש מין אקסיומה כזו, שככל שבתא שטח יעברו יותר רכבים/אנשים/מטיילים השטח יהיה יותר מופרע. למי מותר ולמי אסור- אין דבר כזה. לכולם הזכות. האם לעודד נסיעה בכל תא שטח ע"י פרסום ושיתוף מידע ובכך לקדם את גודל ההפרעה? זה אני כבר לא בטוח. כן, לחדוות גילוי יש כאן רלוונטיות.
2. דרך ארץ. וזו כבר סוגייה מאוד סובייקטיבית. סטטיסטית, בתא שטח שבו יש שבילים ועדיין לא פורסם בשום מדיה המונית אתה תראה הרבה פחות נזק מאותו תא שטח אחרי שעבר פרסום. וזה ממה לא קשור רק לכמות הרכבים שנוסעים בו. הפרסום מביא איתו גם אנשים שייתכן שלא נחשפו לנושאי שמירת טבע והתנהגות בשטח כפי שאחרים כאן בשרשור היו מקווים.
אותו תא שטח שעליו כתבתי סבל לאחר הפרסום באופן שבו כל עלייה הכי קטנה שבעבר היתה קוליס בודד (הכוונה לשביל שבו יש שני פסים של גלגלים...) הפך לצלע הר שכולה תחוחה, הרוסה ומושמדת. אם בעבר היה נתיב אחד ברור וזהו, היום כבר יש לכל מעלה זרועות עם המלצות בעמוד ענן לאיזו עבירות מתאימה כל זרועה. ומכיוון שיש את אלו שלא מסתפקים בעבירות שהזרוע הקשה מאפשרת, פותחים נתיב חדש לגמרי. לא קוליס בודד שהיה ולא כלום. בעיני זה כבר לא לגיטימי!
וזה רק בנושא פתיחת שבילים חדשים. לא דיברתי על פסולת שמשאירים בשטח, חסימת צירים צרים להפסקות ארוכות ועוד.
הנחמה היחידה לגבי אותו תא שטח- זה שהוא מיועד בתמ"א להיות חלק משטח החציבה הגדול שנמצא ממזרח לו וביום מן הימים כל הנזק הזה יהיה זכרון מתוק של תא שטח שהיה וכבר לא.
אם תקרא שוב את התגובה שלי תראה שאני לא מטיף לאף אחד ובטח לא מאשים.
אני מצביע על נקודה שכואבת לי במקום מאוד אישי שהיא תוצאה ישירה של המציאות בה אנו חיים.
כמעט כמו שהיום כבר אי אפשר לשבת בפגישת עבודה (שלא לומר מפגש חברי) מבלי שהנוכחים כולם יהיו עם העיניים בסמארטפונים במקום להסתכל עליך.
זה חבל, וזה חבל.
זו דעתי.
תקרא שוב את הדברים שלי. לסגור שטחים- ממש לא.
להתגעגע לתקופה בה מסלולים רבים היו בחזקת- "קח מפה ותחפש"- בהחלט כן.
לשמחתי, עדיין נותרו כמה תאי שטח לא קטנים במדינה הזו שעדיין אפשר להסתובב בהם ולמצוא שבילים ומקומות שלא מופיעים בשום מדיה המונית.
אבל ככל שהם מקבלים את החשיפה ההמונית הזו, המועד שבו תאי השטח ייסגרו לאזרחים ע"י הרשויות הולך ומתקרב.
ורבות הדוגמאות...
ככל שאדם השקיע יותר בלמצוא את המקום הוא יעריך אותו יותר.
כמובן שמי שכבר למד להעריך את הטבע, בגיל 5 או 55, יעריך אותו גם במקום שגילו לו.
אני מוכן להפסיד מקומות שאני לא מכיר אם בעד זה כמעט אף אחד לא יכיר. מתישהו אני כבר אמצא אותם.