-
מכונת קפה - נספרסו - המלצות לפני קניה
הי,
אני עומד לקנות מכונת קפה.
מאוד מתלבט בין מכונה עם מקציף פנימי, או חיצוני.
החיצוני, אני מעריך שהחלקים פשוטים יותר, ואולי פחות מתקלקל.
בפנימי, קל יותר להכין הפוך, הכל אוטומטי, ונראה יותר "סקסי", במיוחד כשאשתי שותה הפוך ולא אספרסו...
מה מומלץ בין הדגמים הבאים:
מקציף חיצוני:
https://nespresso.co.il/%D7%9E%D7%9B...94%D7%95%D7%A8
מקציף פנימי:
https://nespresso.co.il/%D7%9E%D7%9B...A7%D7%98%D7%99
(כולל זיכוי 200 ש"ח לקפסולות)
מקציף פנימי עם תצוגת מגע, וניקוי אוטומטי:
https://nespresso.co.il/%D7%9E%D7%9B...A4%D7%A8%D7%95
המחירים שמופיעים באתר שלהם לא רלוונטים, אני אקנה עם כרטיס חבר, או עם כרטיס היטקזון
הלטיסימה פלוס, דרך היטק זון, עולה 1150 ש"ח, את האחרים אין, אבל באמצעות כרטיס חבר, יש גם הוזלות משמעותיות...
תודה,
עידן
-
ברשותך שתי שאלות:
אתה אוהב קפה?
לאן מיועדת המכונה?
יש לי שתי מכונות, אחת סיטיז נספרסו במשרד, בבית- מכונה פשוטה לקפה טחון ומקציף על בסיס אדים.
אחרי שלוש שנים הדרוג שלי הוא כזה:
1.מכונה ביתית פשוטה עם קפה סביר של לוואצה וכו
2. נספרסו על שלל הקפסולות בעיקר ארפג'יו
3. נס קפה של טייסטר צוייס
בין מקום 2-3 אין פער גדול.
הרבה אנשים סביבי לא הכי מרוצים מהטעם של נספרסו הדעהה משותפת לכולם היא המילה חמצמץ. אבל מבחינת נוחות -אין תחרות, במיוחד במשרד.
מבחינת קפסולות אלטרנטיביות כולם זוועה לדעתי חוץ מאחד שמגיע עטוף אחד אחד באלומניום (לא זוכר את השם).
מבחינת המכונות עצמם השתמשתי רק בזאת שבקישור הראשון אז אני לא יכול לייעץ.
-
תגובה: מכונת קפה - נספרסו - המלצות לפני קניה
המכונה לשימוש בייתי לייט...
אני שותה בדרך כלל ממכונות של נספרסו, לא רע, נראה לי שאני לא ממש אנין טעם ויודע להבדיל יותר מידי.
מכונה של טחינת פולים לא פרוייקט לכל כוס קפה? כלומר לוקח הרבה זמן להכין, כי הטחינה עצמה בזמן אמת
-
אני גם בעבודה וגם בבית עם סיטיז עם מקציף חיצוני.
אם אני לא טועה במכונה, היתרון העיקרי שלה CITIZ על ה UMILK היא שהקפסולה בסיטיז לא נזרקת אוטומטית בגמר בפעולה אלא נשארת שם עד שמשוחררת ידנית.
מאפשר "להתחרט" ולהוסיף עוד קצת אם אתה רוצה מעט ארוך יותר. (ויסלחו לי אניני ה-40מ"ל שחטאתי...)
ובקשר לאלה עם המקציף הפנימי, אין לי כזו , (אחרי שהתלבטתי כשקניתי לפני כמה שנים) כך שאני לא יכול לחוות דעה מבוססת,
אבל נראה לי יותר מידי אבוג'אראס לנקות את כל החלקים ולהיות בטוח שלא נשארו שאריות חלב בצנרת/משאבה וכו'.
איל
-
לנו יש מקציף חיצוני שלהם, לא זוכר את השם אבל זה מיכל גלילי שמקציף לבד.
נוח מאוד לשימוש, קל ומהיר לניקוי, ויוצא אחלה של קצף. נראה לי הרבה פחות מסובך ממקציף פנימי.
-
המקציף החיצוני של נספרסו, זה שנראה כמו פילבוקס, עושה עבודה טובה מאד, מינימום התעסקות ונקי מאד. אפילו בסביבה של משרד קטן, ובוודאי בבית. אם ההפוך שלה חשוב לה - לך עליו.
מבחינת מכונה - תקנו אותי אם אני טועה אבל כל המכונות של נספרסו יש להן אותו "מנוע" בדיוק סביב הקפסולה, כל מה ששונה זה האריזה והעיצוב החיצוני. אין סיבה לקנות מעבר לדגם הבסיסי ביותר (שלי נקראת "פיקסי") + מקציף חיצוני.
והקפה לא משהו גם לטעמי... אבל זה באמת עניין של טעם, יש הרבה שנשבעים שקפסולה זאת או אחרת עושה את הקפה הכי טעים שיש.
-
לפני שנים לא רבות, בצורה לגמרי לא מתוכננת וללא שהתחלתי לבצע מחקר השוואתי, נכנסה אשתי הבייתה עם מכונת קפה הנמכרת ברשת Yellow, פז (שמחירה כיום 400 שח) וניזונה מקפסולות לאוואצה הנמכרות אף הן בחנויות Yellow.
נקפוץ לסיכום (לדעת בני המשפחה שלנו בלבד, כמובן) וטיפים:
1. ישנם מבחר סוגי קפסולות בדרגות שונות של חוזק / מרירות / ארומה (תערובות שונות) - התמקדנו על שני סוגים המתאימים לנו וכולם מרוצים. אציין שלאשתי (שהיא צרכנית הקפה המרכזית בביית) בעבודה יש מכונת נספרסו ולדעתה הביתית שלנו טובה משמעותית (והיא ניסתה כבר סוגים רבים של קפסולות של שתי המכונות עד שהתייצבה על הסוג המתאים לה ביותר בשתי המכונות).
2. מגיעה עם אפשרות להקצפת החלב (מעט שונה בין 2 הדגמים השונים שהיו לנו מאז הקניה הראשונה אבל עושה עבודה בהחלט סבירה).
3. נרשמים כ"חבר מועדון" (חינם) ואז עלות הקפסולות הינה 110 ש"ח ל-4 קופסאות של 16 קפסולות כ"א, כלומר ל-64 קפסולות (כ- 1.7 שח לכוס קפה).
4. בשורה התחתונה אנחנו מאד מרוצים, עלות / תועלת מעולה. בהפרש המחיר של עלות המכונה (והקפסולות) לעומת נספרסו אתה יכול לממן חודשים רבים של כוסות קפה.
ארז גור
-
הרבה שנים יש לי מכונות קפה מייצרנים רבים.
הנספרסו נהדר לטעמי.
נוח. אמין. לא מלכלך וטעים.
תכלס למי ששותה בהית זה הפתרון הנכון ביותר.
אישית מעדיף מכונת קפה בנפרד מהמקציף.
לא כולם בכלל שותים עם חלב ואז כוס אספרסו היא פרוצדורה קלילה.
המקציף החיצוני של נספרסו עובד נחמד.
יש מוצרים דומים בשוק וזולים.
אין לטעמי חשיבות ממי קונים.
אגב, גם חלק ממכונות נספרסו שפעם הגיע משוויץ מגיע היום מדלונגי
-
אני רכשתי נספרסו עם מקציף חיצוני, המכונה שאמורה להיות האיכותית ביותר, והתאכזבתי.
שתי בעיות שנתקלתי בהן האחת זה פשוט טעם לוואי לקפה, והשניה ולא פחות חשובה, לא ניתן להכין הפוך בספל סטנדרתי של 180 מל עם קפסולה אחת, חזקה ככל שתהיה, אלא צריך שתיים, או לשתות הפוך בכוס קטנה יותר.
כפי שאמרתי, חיכיתי להזדמנות של טיסה לחול, והבאתי בסוף saeco minuto מכונה עם טחינה של פולים וניקוי אוטומטי, ומקציף שניתן למלא בחלב ולאחסן במקרר, ובכל כוס הוא מושך ומקציף רק כמות של כוס, בלי להרוס את שאר החלב.
התוצאה קפה מצויין שלא נופל מבתי קפה.
בארץ היא מאד יקרה, תמתין להזדמנות להביא מאירופה, לי עלתה 420€ בגרמניה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
+1 לעניין כמות הקפסולות שצריך בשביל קפה עם חלב.
לשאלתך, או שאני קונה טחון מראש בשקיות קטנות. או שאני טוחן כל פעם 150 גרם שבשבילי זה חודש. הקפה תמיד בכלי במקרר עם כף מדידה.
-
דוח משתמש.
יש לי לטיסימה דור קודם כבר 5 שנים. לא מבין גדול בקפה.. הבנים שותים על בסיס קבוע ומאוד מבסוטים. יכול רק לדווח על אמינות ללא פשרות של המכונה. לרוב שותים אספרסו מדי פעם קפוצ'ינו. הניקוי לא מהווה בעיה. רק אחרי ששותים קפוצ'ינו. לחיצה על כפתור כדי להעביר מים חמים בצינורות כשמיכל החלב עדיין מחובר, ואחר כך שטיפה במים של מיכל החלב. אחרי הכנת אספרסו אין שום פעולה נדרשת.
-
לא לשכוח לעשות טיפול אבנית למכונה, במיוחד אחרי 5 שנים. פעם היו להם טיפולי החלפת אטמים בעלות לא גדולה.
מבחינת מים אני משתמש רק במסוננים, לא ברז ולא מינרליים.
-
יש בבית מערכת שמטפלת באבנית. יש גם מערכת אוסמוזה הפוכה. אין צורך לטפל כלל. תודה בכל אופן.
-
לא משנה באיזו מכונת נספרסו תבחר, אם יש לך גישה לכרטיס הצהוב של חבר, זה יצא לך הכי משתלם.
קניתי עכשיו כמתנה את האיניסיה ב-413 ש"ח בשקם אלקטריק.
המבצעים של הייטק זון הם די סמליים, בזאפ תמצא באותו סדר גודל של מחיר.
לגבי מכונה עם מקציף או מקציף חיצוני -
המקציף האינטגרלי מקציף עם אדים. החיצוני מערבל את החלב. התוצאות שונות לגמרי, עניין של העדפה.
החיצוני מאפשר לך להקציף גם חלב קר. מאפשר לך לעשות קפה קר טעים לאללה.
-
אני מחזיק 2 מכונות שנמכרות ב yellow עובדות קשה גם בעסק גם בבית אחת עם מקציף חיצוני ואחת פנימי (צינור אדים) אישית אני מעדיף את הצינור אדים על פני המתקן החיצוני. הוא מקציף יותר מהר והרבה יותר קל לנקות. לגבי הקפה הוא מעולה לטעמי ואני ממליץ בחום על הלוואצה של yellow
מור
-
עם לטיסמה + בבית (שנתיים) ו- U במשרד, ממליץ על הלטיסמה בגלל היכולת לשלוט באורך הקפה.
אגב, בכל 3 האופציות מדובר על אותו משאבה בעיצוב שונה.
-
גם במכונות של yellow ניתן לשלוט באורך המזיגה של הקפה :)
ולא אין לי אחוזים שם
מור
-
עשירים אתם כוס קפה ב 1.7 ש"ח 
אני עם מכונה ומטחנה חיצונית 0.57 ש"ח לכוס .
אחרי הרבה שנים בעניין אין שום קפסולה שמתקרבת לקפה שנטחן במקום ומכונה עם הקצפה על סטיימר .
בשנים עברו היו לי מכונות של כרומקס ביחס עלות תעולת זו מכונה מעולה (ביתית ) כיום יש לי מכונה של CIMBALI שזו ליגה אחרת גם במחיר וגם בתוצאות , עניין הטחינה לא מאריך בהרבה את ההכנה , וחשוב לדעת שקפה טחון מתחמצן מהר מאוד (שעות בודדות) וגם מקרר/מקפיא לא עוזר , בקפסולה יש גז ששומר על הקפה מהתחמצנות .
בעניין ההקצפה כול מקציף חיצוני עושה קצף מאוד אורירי רק מקציף סטימר מגיע לתוצאה טובה .
עידו
-
לוריה צודק.
כוס בנספרסו בקפסולה מקורית זה 2 שקל.
במכונה שטוחנת פולים זה בערך שקל כשהיצע הקפה ואיכותו עצומים.
גם איכות הקפה עצמו טובה.
במשרד היום יש לי מכונה אוטומאטית של מליטה.
טוחנת. מנקה. מקציפה והקפה זול וטעים יותר.
אבל למשתמש הביתי זה ממש לא כדאי.
המכונה גדולה יקרה וכנראה אמינה פחות.
לדעתי ומנסיוני וממה שקראתי והתייעצתי:
קפה מקפסולות נספרסו לא נופל משמעותית מקפה ממכונה אוטומטית עם טחינה.
-
לטיסימה שנתיים עושה עבודה מעולה , אמינות מוחלטת .
נוחה מאד לתפעול, בגדול מכונה לעצלנים עם מקציף פנימי ומשטח חימום כוסות שאינו שימושי.
לדעתי שאלת השאלות היא איזה סוג קצף אתה אוהב ??
יש הבדל משמעותי בין מקציף פנימי שעובד על אדים חמים, ובין המקציף החיצוני שעובד על ערבול מהיר שיוצר קרם חלב.
הטעם והמרקם של הקצף שונה לגמרי וצריך לראות מה יותר טעים למשתמש.
אגב כאשר המכונה מתחילה להרעיש קצת יותר מהרגיל זה סימן לנקות אותה ......
-
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...0fa6c603d6.jpg
מחם כוסות מאוג חשוב במיוחד לאספרסו וגם לאפוך/לטה בגלל החום הנמוך יחסית של הקפה הכוס הקרה מקררת את הקפה , במכונות בלי חימום ניתן למזוג מים חמים לכוס לפני בכדי לחמם אותה .
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
עשירים אתם כוס קפה ב 1.7 ש"ח 
אני עם מכונה ומטחנה חיצונית 0.57 ש"ח לכוס .
אחרי הרבה שנים בעניין אין שום קפסולה שמתקרבת לקפה שנטחן במקום ומכונה עם הקצפה על סטיימר .
בשנים עברו היו לי מכונות של כרומקס ביחס עלות תעולת זו מכונה מעולה (ביתית ) כיום יש לי מכונה של CIMBALI שזו ליגה אחרת גם במחיר וגם בתוצאות , עניין הטחינה לא מאריך בהרבה את ההכנה , וחשוב לדעת שקפה טחון מתחמצן מהר מאוד (שעות בודדות) וגם מקרר/מקפיא לא עוזר , בקפסולה יש גז ששומר על הקפה מהתחמצנות .
בעניין ההקצפה כול מקציף חיצוני עושה קצף מאוד אורירי רק מקציף סטימר מגיע לתוצאה טובה .
עידו
לוריה,
כבר עשינו את החשבון הזה יותר מפעם אחת.
מי שעשיר זה אתה.
הכוס אצלך בזול אבל המכונה ביוקר. מאוד ביוקר!
יקח למשתמש כבד כמוך לפחות 5 שנים עד שתתאזן עם עלויות המכונה הזולה.
אבל הקפה שלך יותר טעים.
על זה אין וויכוח
-
לא בדיוק נכון , רוב השנים (ומי כמוך יודע) אני השתמשתי במכונה שעולה 500 ש"ח של כרומקס מכונה איטלקית זולה ונותנת ביצועים בכלל לא רעים להגיע למכונה כמו שלי כיום זה כבר סיפור לגמרי אחר
עידו
-
1 קבצים מצורפים
זאת המכונה שבעסק ועם קפה כזה הסוכן מחוייב לתת מינימום 15% הנחה נוספת :)
מור
קובץ מצורף 96034
-
מי שלא מחפש את הטקס והניקיון ולא מכין יותר מ 3-4 כוסות ביום יכול להרשות לעצמו להתפנק עם קפסולות.
הטעם טוב והנוחיות כובשת
-
שנים היתה לנו מכונת קפה חצי אוטומטית של מרפי ריצ'רדס.
מקבלת קפה טחון, מכניסים לתא, חצי סיבוב של מנואלה כזו ולחיצה למטה. לחיצה על כפתור וזהו. עוד חצי סיבוב והקפה המשומש נשפך לתא יעודי...
נקי וטוב - חלב מקציפים עם צינור קיטור.
אחרי כמה שנים, כשהלך חלק ולא ניתן היה להשיג, SHMBO קנתה מכונה של נספרסו עם המיכל שמוציא חלב מוקצף ונכנס למקרר אחרי השימוש..
במשך כמה חודשים החרמתי את המכונה - שהם יקבעו לי איזו קפסולה להכניס - ורק שלהם!!! בשום אופן.
ה"בשום אופן, הזה החזיק, כאמור, כמה חודשים.
בערך שלוש שנים השתמשנו בשקץ הזה - האמת, לא נורא... המון טעמים ונקי מאוד.
אבל ההשפלה, שנספרסו קובעים לי ושאי אפשר לשתות קפה של אילנ'ס... סיוט.
כשהגענו לגולה, במיוחד כשהתברר באופן סופי שאמריקאים לא יודעים מה זה קפה אמיתי... וחיים פה. זה לא שאחרי שבועיים חופשה, חוזרים לקפה בארץ, החלטתי לקנות מה שרציתי "אז" אבל לא היה כסף...
יש סוג של מכונות שנקרא Bean to Cup - לוחצים על כפתור והמכונה טוחנת, מכניסה לידית/כף, לוחצת כמו שצריך, "מרטיבה" את הקפה קצת, מחכה טיפה ואז מעבירה מים...
יש גם מקציף אינטגרלי ששופך חלב מוקצף לכוס והכל בלחיצת כפתור... אחת.
תפור עלי.
אחרי שצחקו עלי, שרציתי לקנות מכונה שמזהה טביעות אצבע ולפי השעה ביום, יודעת איזה סוג קפה להכין ל"לקוח" הספיציפי (לא צוחק - יש!) קניתי את המשינה הזו:
https://www.youtube.com/watch?v=aGbDImtbPGg
עלתה $1800 (במבצע) ו... מזמן החזירה את ההשקעה.
נכון לרגע זה בדיוק (שנתיים בשימוש) 3352 כוסות קפוצ'ינו, 715 אספרסו, 395 אמריקנו, ואיזה 130 שטויות אחרות...
אדירה!!!
צריכת החלב שלנו עלתה עשרות מונים - כ"כ פשוט להכין, שכל פעם שאתה עובר לידה אתה.. לוחץ על הכפתור ו..זהו.
אתה בוחר את הקפה (איזה שאתה רוצה) ואת כמות הקפה וכמות המים והטמפ' וכמה חלב וכמה חם הוא יהיה והכל מתוכנת מראש...
זו ההמלצה שלי.
שווה כל גרוש, למי ששותה יותר משלוש כוסות קפה ביום (מיד עם הגעת המכונה, תוכפל הכמות.. אם לא יותר).
לפני שיקפצו כל "הרעים".
בגלל (ורק בגלל) הזנחה ועצלנות שלי (כמעט שנתיים לא ניקיתי ולא הרצתי ניקויי אבנית :() היא הרימה ידיים ונשלחה לתיקון אצל היבואן...
החליפו דוד ועל הדרך ניקו הכל ולפי בקשתי הוחלפו כל האורינגים -חלקים $100. עבודה בערך $150... משלוח הלוך וחזור... שלא תדעו..
-
-
מכונה כשלך עולה בארץ כ 12000.
לא מצליח להבין למה להוציא סכום כזה על מכונת קפה ביתית אלא אם איבדתם פרופורציות אבל לחלוטין.
אגב, במחירי ישראל, מכונה כזו תגיע לאיזון מול קפסולות לאחר 10000 כוסות בהשוואה מול מכונה פשוטה.
אבל אחלה דאווין. אין ספק.
-
למי שמתלבט, אפשר פשוט להיכנס ל yellow לבקש לטעום את הקפה שהמכונה שהם מוכרים מכינה.
צריך רק להביא בחשבון שלאחר שאתם תלמדו מעט את המכונה ו תלמדו מה הטעם החביב עליכם, כמה מים וכמה חלב... זה יהיה טעים עוד יותר.
Sent from my Nexus 4
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מכונה כשלך עולה בארץ כ 12000.
לא מצליח להבין למה להוציא סכום כזה על מכונת קפה ביתית אלא אם איבדתם פרופורציות אבל לחלוטין.
אגב, במחירי ישראל, מכונה כזו תגיע לאיזון מול קפסולות לאחר 10000 כוסות בהשוואה מול מכונה פשוטה.
אבל אחלה דאווין. אין ספק.
למה דאווין? כבר החזירה את ההשקעה.
וזו הסיבה שלא קניתי בארץ.. הן הרי קיימות הרבה לפני שהגעתי לפה.
צריך לקנות ולהביא לארץ.. כמו נעילה וכאלה..