-
2 קבצים מצורפים
ג'יפים בסינגל לאופניים בבן שמן :
מי שמכיר את החברה האלה - שיעביר להם איזה מילה בנושא ...
סכנה מטורפת לרוכב אופניים שנוסע במהירות גבוהה , לפגוש פתאום רכב כזה שחוסם לו את המסלול.
אני לא מדבר על זה שאם אנחנו רוצים שיכבדו את ה4 גלגליים - צריך גם לכבד את האחרים שנימצאים בטבע:
קובץ מצורף 98302
קובץ מצורף 98301
התמונות מקבוצה בפרצופספר - התמונות מהיום.
-
תגובה: ג'יפים בסינגל לאופניים בבן שמן :
לא צירפת קישור...
עריכה...עכשיו יש.
-
סתם להשכלה, מה הופך את זה לשביל רק לאופנים?
-
יש כמה דרכים שאני מכיר:
1. סימונו במפה
2. במקרה הזה אם אני זוכר מדובר בשביל הכחול בבנשמן - גם לאופנועים אסור להכנס אליו על פי שילוט קקל בכניסה שלו.
3. זה עוד חלק רחב בשביל, סינגל אופניים הוא צר מאוד. אני מנחש שמי שנהג בטנדר ידע שהוא על שביל אופניים.
גם אני (שרוכב מדי פעם על אופני שטח) קרה שבטעות נכנסתי לשביל שהתחיל רחב (דאבל) והפך לסינגל אופניים אחרי כמה מטרים, זה לא תמיד ברור.
-
בהחלט מיותר להיכנס בכוח לשביל צר עם רכב.
בדיוק כמו פתיחת דרכים חגשות.
ולגבי לכבד רוכבי אופניים- כשיכבדו רוכבי האופניים את הולכי הרגל נהגי המכוניות וחוקי התנועה בכלל: אולי יהיו ראויים לקבל כבוד כלשהו.
בלי להכליל, ברוב המפגשים שלי עם רוכבי האופניים אני מוצא קבוצות שמתפרסות על כל הדרך אחד ליד השני.
שלא מפנים ולא מקפידים על נסיעה בצד הנכון של השביל כשבא מולם רכב.
כם לנו הנהגים זה לא נעים למצוא מולנו צב שלא מוכן לזוז.
או כאלו שמנסים לעבור ולחתוך מול רכב מהיר מהם.
בכביש בכלל אין על מה לדבר...
-
ואני אומר - די להתנות כבוד לאדם על בסיס מה שהקבוצה/ענף הספורט/סוג הרכב שבו הוא נוהג עושה.
אני גם לא קורא לזה כבוד. בא רוכב/או קבוצת מטיילים מולך על השביל? אפשר להוריד מהירות ואפילו לעצור לכמה רגעים קלים על מנת לאפשר להם לעבור בשלום. אפשר גם להגיד שלום ונכון שחלקם לא יענו ויעקמו את האף, גם זה קורה מדי פעם, לא נורא.
עקפת קבוצה שרוכבת/הולכת, דאג להשאיר לה מרווח ממך ולא למלא אותה באבק. לא צריך לצפור, אתה באמת ממהר לשום מקום.
גם אם הם יסננו איזה קללה או יעקמו את האף, עשה את הדבר הנכון ותהיה שלם עם עצמך.
מבין התחביבים שנחשפתי לאוכלוסייה שלה בין רוכבי האופניים יש ריכוז גבוה של אנשים שחשים שהשביל שייך רק להם.
-אתה רוכב על אופניים לאט? אתה מפריע לי תרד מהשביל
-אתה רוכב אופניים בכיוון הנגדי (בסינגל שהוא לא חד סטרי)? אתה מפריע לי תרד מהשביל
-אתה אופנוע על סינגל שאין עליו איסור לרכב באופנוע? אתה עושה לי אבק ואתה הורס לי את השביל
-אתה רכב שטח? אתה ערס שעושה לי אבק, הורס את הטבע ומנסה לדרוס אותי.
הרשימה ממשיכה וממשיכה.
-
אלירן +1
אני גם רוכב על אופניים כבר יותר מ20 שנים , וגם ברכב , מכיר את שני הצדדים ,
אמנם בזמן האחרון יש קבוצות של רוכבי אופניים שלפעמים לא מתחשבות באחרים ,(זה ניהיה מאוד באופנה לרכב בקבוצות בזמן האחרון)
זה לא אומר שצריכים לא להתחשב בהם ,
בדיוק כמו חיים8 וחברים שלו שהורסים את הטבע עם הגיפים שלהם ,
זה לא אומר שכל החברה עם ג'יפים אותו הדבר ולא צריכים להתחשב בהם.
-
א. זה לא בסדר גם אם אין שילוט.
ב. גם אני סולד מרוכבי האופניים שחשים שהשביל, בעצם השטח, בעצם הכל - שייך להם כי הם ירוקים ומתקדמים ומגיע להם (עד הרגע שהאופניים כבר על האוטו והם נוסעים בשביל בלי להסתכל מסביב כי הם עסוקים בלהעלות תמונות מגניבות מהרכיבה, ואז מסכן מי שבטעות ירכב או ילך על השביל.). זו חלק מהסיבה שבגללה הפסקתי לרכב בשטח כשהעניין התחיל להיות אופנתי.
ג. אין קשר בין א. וב. אם האווירה בשטח תהיה של התחשבות מכל הצדדים יהיה יותר נעים בשטח.
אסף.
-
תראה, אמיר- אני מבין את התיסכול שלך, אבל עקב היחס המזלזל , הבוטה, והמתנשא של רוכבי אופניים כמעט בכל מקום בו נתקלתי בהם - ממש קשה לי להזדהות ולרצות לעשות משהו בנידון.
סתם, שתדעו, ותעביר את זה הלאה. אולי תצליח לשנות משהו.
-
80 אחוז בערך מקהילת ה 4x4 קורצו מאותו החומר.
במקום שאין אנשים השתדל להיות איש
-
polar bear - תשמע ' נניח שאני (אמיר) רוכב אופניים במקום מסויים.
אתה עובר מולי במסלול שלי, לשיטתך , אתה לא מתחשב בי למשל ועוצר לרגע , אלא מוכן לסכן אותי,
בגלל שרוכבי אופניים לא כל כך מתחשבים מהניסיון שלך ?
למה מישהו ספציפי צריך לסבול בגלל זה....
אני למשל לא נוסע אף פעם בקבוצות אופניים, כמו שנאמר , אני לא מוכן להיות חבר במועדון שמקבל אותי בתור חבר .... :)
אני נוסע לבד - למה אני צריך לסבול בגלל אחרים?
-
לצערי הרב אין לי בשנים האחרונות איך להתקל ברוכב סינגל במסלול "שלו". כל ההתקלויות שלי עם סינגלים ועם רוכבי כביש מתרחשות במסלול "שלי" .
המשוואה שלך לא נכונה, הרכב לא מסכן אותך, אתה מסכן את עצמך. סינגל הוא ספורט מסוכן , כשעשו פה יום סינגל העמידו שלושה אמבולנסים על הרגליים כולל צוותים, ולכולם היתה עבודה. הרכב- הוא רק עוד דבר שהרוכב אמור לקחת בחשבון, כן, גם בשטח. תדמיין שבמקום ה"גיפ" היה עומד חזיר או שניים. שעכשיו זה העונה במקומות מסוימים , אגב. או שהרכב הזה היה רכב ביטחון כלשהו שבדיוק ביצע מרדף בסינגל "שלך" . אז מה? אתה מוכן למות רק בגלל שאתה מצפה שיתחשבו בך? מישהו אמור להבטיח לך שהסינגל סטרילי?
אתה מניח שכולם יודעים מה זה סינגל, מה זה ואיך נראה שביל כזה. התשובה היא - לא. לא יודעים.
מי שצריך להיזהר { שזה במקום להתחשב } הוא רוכב האופניים{ החלש } . להיזהר מאד, ולא לצפות מאף אחד שיתחשב בו , זה לא גן חובה ולא כיתה א' . ואם קרה שמישהו נתן לך זכות שאינה שלך - תכיר תודה. כך התנהגתי כשאני הייתי החלש - קרי - רוכב אופנוע. בפעם היחידה שבאמת ציפיתי למשהו מאיזו מכונית - גמרתי בבית חולים. אם אני עולה עליה ומולי מגיח פול טריילר בפול גז - אתה חושב שאני אשאר באמצע הכביש ואצפה שהוא יעצור - כי זכות קדימה לרכב העולה, או שאזוז הצידה ואתן לו לעבור? האם אחרי זה אני אאיז לפרסם פוסט באתר של נהגי הפולטריילרים ולדרוש התחשבות?
לגבי למה אתה צריך לסבול - ככה זה העולם - רוכב בודד יסבול בגלל ההתנהגות של חלק מהרוכבים, נהג 4X4 בודד יסבול בגלל מיעוט שעושה בלאגן , תל אביב תיתפס כבירת הסמים של המזרח התיכון רק כי כמה אנשים שם עושים סמים בפרהסיה , נתניה כבירת הפשע, וכו' וכו'.
לגבי מה שאני באופן ספציפי עושה - אני משתדל מאד לא להרוג אף אחד בכביש גם אם הוא ממש מבקש. באופן אבסורדי ישנם אנשים הרצון שלהם לחיות פחות מהרצון שלי להמשיך ולהחזיק ברשיון נהיגה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
תראה, אמיר- אני מבין את התיסכול שלך, אבל עקב היחס המזלזל , הבוטה, והמתנשא של רוכבי אופניים כמעט בכל מקום בו נתקלתי בהם - ממש קשה לי להזדהות ולרצות לעשות משהו בנידון.
רוכבי אופניים כותבים את אותו דבר על האופנועים והג'יפים, האופנועים כותבים ככה על הג'יפים והאופניים, והולכי הרגל כותבים ככה על כולם.
כל אחד מחפש תירוץ למה מותר לו להתעלם או לזלזל בזכויות של האחר בדרך.
דרך שסומנה שדרך לאופניים, היא רק לאופניים, דרך רגילה היא לא רק לרכב. זה ההגדרה בחוק. לכל מי שטוען שהם "מפריעים לו בדרך שלו". אין דרך שמוגדרת בחוק רק לג'יפים. רוכב אופניים בשטח לא יכול לרכב רק בצד אחד, השביל הוא לא כביש, יש בורות, חריצים ודרדרות, הוא חייב לעבור מצד לצד ולבחור נתיב.
אני מסכים שיש הרבה רוכבי אופניים מעצבנים, גם בסינגלים גם בדבלים ובעיקר בכביש, אבל יש לא פחות נהגי שטח כאלו.
תפסיקו לחפש למה ההוא לא בסדר, ותחפשו איך אפשר לחיות יחד בשטח.
-
דב קוטב - נסכם בזה שהדעות שלנו שונות בנושא הזה....
אני מתחשב כמה שאני יכול ברוכבי האופניים ובאופנועים כשאני נימצא ברכב ,
(למרות שהיה הרוכב אופנוע שתלש לי מראה בכוונה כי חשב שניכנסתי לו למסלול)
ומתחשב באחרים (אנשים ואפילו רכבים) כשאני רוכב באופניים.
בועז ניסח את זה יפה ...
-
+1 במקום שאין אנשים השתדל להיות איש
בתור אחד שהוא גם וגם וגם (אופנוע, 4X4 ואופניים), אין פה עניין של צדק וחוקיות - אך ורק התחשבות הדדית והסברת פנים.
-
כמי שראה את התגובה המקורית בפייסבוק, ניסו לעשות לאותו נהג שיימינג כולל ציון בגדול של מספר הרכב שכו'. יש מצב (די טוב אפילו), שהוא לא הבחין שבשלט רשום (בד"כ בפונט בגודל של עכביש) שזה שביל לאופניים בלבד.
גם במקרים שבהם השביש משותף, ושעצרתי עצירה מוחלטת בשביל רוכבי האופניים כשהבחנתי בהם, נשמעו טענות וקללות על זה שאני מסכן אותם והורס את הטבע...
הם לא מסכנים אותי בפרקים כשאני מטייל עם הילדים ברגל, או כשאני מסתובב ברחובות והם עם האופניים החשמליים והנייד או כשהם נוסעים בכביש מהיר (ועוד בקבוצות) ואני אמור ממהירות של 100 קמ"ש לחפש לאן לברוח בשביל לא להרוג אותם ואח"כ להיות אוייב הציבור בעיתונים ולשבת בכלא.
-
יש לזה שם. צדקנות. ומה לעשות... רוכבי אופניים נוטים להיות צדקנים.
אבל... אפשר לנשום עמוק ולתת להם להמשיך הלאה. לא צריך לקחת ללב ולא לריאות.
אסף.
-
מרוב שיימינג על שטויות זה כבר איבד את האפקטיביות [emoji1]
אין ממה להתרגש.
תשתדלו להיות מתחשבים ואל תתיחסו לצדקנות שלהם ברצינות גדולה מדי... תסגרו את החלון, תגבירו את המוזיקה ותעברו אותם לאט ובנימוס ותברכו אותם עם היד לשלום. שיתפוצצו שאין להם קונטרה לריב....
-
לא יאמן כמה הכללות ושנאה, מה הקשר בין רוכב סינגלים לילד על אופניים חשמליות בעיר?
למה לעזאזל זה מצדיק נסיעה בשביל אופניים?
קהילת הג'יפאים סובלת מהסטיגמות האלו בגלל ג'יפי מדרכה, וערסים על חוף הים ועושה בדיוק אותו דבר לאופניים.
איתי מה חיפשת בשביל אופניים? ואם לא היית מבחין בהם? אתה בהחלט מסכן אותם אם נכנסת לשביל אופניים, וזו לא צדקנות אסף.
גם אותי מעצבנים רוכבי אופני כביש, אני עדיין משתדל לכבד אותם ולהיזהר עליהם ( עד לפני שבועיים גרתי במושב טל שחר, נסו לצאת מהמושב ב7 בבוקר בשבת)
-
ממש לא הייתי בשביל אופניים... איך הגעת למסקנה הזאת ? בגלל שקיבלתי קללות זה אומר שאני לא בסדר ?? הייתי בשביל ישראל ובכל זאת קיבלתי קללות.
יש קשר הדוק בין רוכבי שבילים ורוכבי כביש ורוכבי חשמליות - צדקנות. היא יכולה להשען על טיעון הזוי של ירוק או על טיעון שקבוצות שיוך אחרות (לדוגמא ג׳יפאים) נחותות וכו׳.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
גם במקרים שבהם השביש משותף, ושעצרתי עצירה מוחלטת בשביל רוכבי האופניים כשהבחנתי בהם, נשמעו טענות וקללות על זה שאני מסכן אותם והורס את הטבע...
.
המודגש בלבל אותי, קבל את התנצלותי.
אני גם רוכב אופני שטח, וגם נוהג בשטח ולעיתים רחוקות אפילו מטייל ברגל, אז אני צדקן, נחות או הזוי?
בדיוק כמו שמכלילים על הג'יפאים אתם עושים כאן על האופניים.
יש הרבה רוכבי אופניים שלמדו מהרשת שכל השבילים שלהם, ולצערי יש הרבה כאלו. אז מה? אז נצלוב את כולם? חסר ג'יפאים חסרי התחשבות? חסר ג'יפאים שהורסים ולמלכלכים? אז כל הג'יפאים כאלו?
-
באיזה ענין הדעות שלנו חלוקות?
אם אני מבין נכון - הגישה שלך אומרת - אני יכול לדרוש מהאחר לדאוג לי, ואני יכול לסמוך על זה שהוא דואג לי וכך להיות בטוח יותר.
ואני אומר שאין לי שום זכות לדרוש מאחר לדאוג לי. והיחיד שאמור לשמור על בטחוני הוא - אני .
נכון?
אומי - לגבי הכללות - אני לא יכול להיזכר במפגש אחד עם רוכבי אופניים , שהיה בו פוטנציאל התחשבות הדדי - ז"א או שאני עוצר או שהוא/הם עוצרים , שהיתה בו מחווה של רצון טוב מצד הרוכב. אבל באמת, הענין הוא לא הרוכבים, העיני לפחות, אלא הרעה החולה הזו שהחלש מצפה שכולם יתחשבו בו בזמן שהוא עושה מה שבא לו. במיקרה כרגע אנחנו מדברים על אופניים, אבל זה נכון לעוד הרבה תחומים.
אה, אתה יכול לכתוב עודד.
-
אומי. צדקנות זה לא להקשיב לאחר כי נקודת ההנחה שלך היא שהצדק איתך.
בעוונותי נהגתי להסתובב הרבה בחורשן. קודם כל להגיע לנקודת היציאה בעמיקם בבוקר - על הכביש רוכבי אופניים שהכביש גם שלהם אבל הם הם מתנהגים כאילו הוא רק שלהם - גם תוך סיכון עצמי ניכר כמו לרכב בערפילי בוקר בכביש מפותל.
אבל זה מילא. היתה שם עליה שהיא שביל ג׳יפים שעם השנים האופניים חרמו באכזריות מה שכמובן טוב לי לניסוי.
המדהים הוא שבבקרים יש שם המון אופניים ובשביל הזה זה תמיד אני זה שצריך להתחשב בהם והם מבחינתם משחקים איתי צ׳יקן כשאני בכלי של 7 טון והם אולי 90 קילו כולל קסדה. ולא משנה מה תמיד עושים לי פרצוף כועס כי הייתי צריך להתחשב בהם בצורה מסויימת. או כי ברור שמגיע להם כי הם בעלייה. או כי ברור שמגיע להם כי הם בירידה. או כי ברור שמגיע להם ע״י הם בדיוק עצרו לנוח באמצע השביל או כי... מה זה משנה? הם זן עליון ואנחנו סתם פרימיטיביים.
זו צדקנות.
אסף.
-
כנס לכל פורום אופניים ותקרא את אותו דיון רק הפוך, כל הג'יפים טסים לידינו, כולם עושים לנו אבק ומשאירים זבל בטח.
ברור שיש המון רוכבי אופניים מעצבנים וצדקנים, יש גם שלא, פשוט את אלו שלא אתה לא תזכור או תרגיש.
-
אם לא האופניים היה משהו אחר שהיו מתכסחים עליו.
הישראלי הוא יצור אגואיסט וזבל של בן אדם באופן כללי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
כמי שראה את התגובה המקורית בפייסבוק, ניסו לעשות לאותו נהג שיימינג כולל ציון בגדול של מספר הרכב שכו'. יש מצב (די טוב אפילו), שהוא לא הבחין שבשלט רשום (בד"כ בפונט בגודל של עכביש) שזה שביל לאופניים בלבד.
הם לא מסכנים אותי בפרקים כשאני מטייל עם הילדים ברגל, או כשאני מסתובב ברחובות והם עם האופניים החשמליים והנייד או כשהם נוסעים בכביש מהיר (ועוד בקבוצות) ואני אמור ממהירות של 100 קמ"ש לחפש לאן לברוח בשביל לא להרוג אותם ואח"כ להיות אוייב הציבור בעיתונים ולשבת בכלא.
כשאתם בטבע, יורדים מהאספלט ויוצאים מהעיר תבינו שאתם במקום שבגדר סכנת הכחדה, הבינוי יגיע גם לשם.. שופכי הפסולת.. הזיהום, וכו' וכו'... אבל כשאתה כמטייל (לא משנה על מה בכלל) מתוך הכרה שצריך להיזהר ולשמור כי המקום שאנו נופשים בו הוא בית עבור בע"ח וצומח שעושים אותו למה שהוא בשבילנו ... אז תחפשו את השלטים (פונט של עכביש או לא), תתייחסו ותעבדו את הכתוב עליהם, לפעמים זו פיסת מידע חשובה, לפעמים המלצה ולפעמים חוק.
השילוט/חוק מטרתו לעשות סדר, ושילוט בטבע כעצמו הוא בולט , אז גם תחשבו באיזה גודל השלטים וכמה מהם בסופו של דבר תרצו לראות בטבע.
לא האופנועים היו צריכים להיכנס לשביל וגם לא הטנדר של המתנדב (ואגב מתנדב, שהחוק לא זר לו, אם קלט שעשה טעות סתובב וצא משם אל תחנה את הרכב שם).
וזה בסדר לעשות שיימינג להתנהגות פסולה, מה רע בזה?@!
... הלווו חבר'ה אם כמה שזה נשמע ייפות נפש לחלקכם... אתם מגיעים לטבע בגלל הצומח והחי שם, תשמרו תכבדו ותנהגו בזהירות ושיקול דעת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
++
יצא לי במקרה לזהות מכר רוכב על אופניים, הגענו מאחורי בנסיעה איטית, הוא עוד לא ראה אותנו, וכשהבנתי שהוא לא מזהה, קראנו לו.
הוא עצר, ואמר:
"אהה, זה אתם, בלבלבלההה מה שחברים אומרים אחד לשני,
ואז הגיעה שורת המחץ: חשבתי שזה עוד אחד מהרכבי שטח שמפריעים לנו לרכב אז בגלל זה לא זזתי מאמצע השביל.. כדי לא לתת לו לעבור.
וזה היה בדרך רכב רחבה, לא בספק שביל ביער.
גם כשזיהיתי רוכבים מתקרבים מרחוק, ועצרתי כדי לתת לאבק לרדת ולהם לעבור בצורה נוחה- עדיין זכיתי למבטי שנאה, אין לי דרך אחרת לתאר את הפרצופים.
זה נכון גם למטומטמים רוכבי כביש, שבשבתות בבוקר חושבים שהכל מותר להם, רוכבים אחד לצד השני וחורגים לתוך הנתיב בעקיפות בלי להסתכל אחורה אם מגיע רכב, ופלוטון שמתנהג כאילו הוא מינימום חזק כמו משאית.
-
בקיצור... אני חוזר למה שכתבתי קודם..
עדיף שכולנו מכל הסוגים ננהג בהתחשבות וכבוד.
ואם מישהו עושה לכם פרצוף..
לא נורא
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
אז תחפשו את השלטים (פונט של עכביש או לא)
אורי,
גם לשלטים יש חוק משל עצמם- מה הנוסח, הסימול, איזה גודל הפונט, היכן מוצבים ומי רשאי לשים אותם..
אתה לא יכול להמציא שלט/סימן ולצפות שכולם יכירו ויבינו אותו.
-
בבוודאי שכן,אני מצפה ... כשאתה מטייל באחריות ומגדיל ראש..שתראה כל שלט שמוצב בדרך, גם אם איננו תקני.
בדיוק כמו שתראה את הסטיקלייט או השלט לחתונה.
קק"ל איננה רשות ממשלתית, חברה פרטית, ואינה אוכפת גם בשטחה,... אלאאם כן אתה פוגע ברכושה (ע"ע ערך עמותת דרך השטח/יצחק תשובה והחתונה הגרנדיוזית), לכן אין להם ממש נוסח שילוט מחייב בחוק, השלטים שלהם נועדו בשבילך, המטייל, לתת לך מידע, לשמור על הבטיחות והסדר בחוויות הטיול שלך.
עובדה שמישהו העיר שיש שלט, וגם הכניסה לאופנועים אסורה.. בטוחני שאדם מן השורה, אפשר לצפות ממנו לעצור ולקרוא שלט שמוצב בתחילת שביל..
שוב אם הוא מטייל באחריות ומגדיל ראש, אם לא ..... אז לא. אז אמרתי לך גם שלט ענק ותקני לא יעניין אותו. נמשיך לשנוא אחד את השני.