-
מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
טלי זרעה, אבל היא לא זוכרת מאיפה הזרעים ושל מה הם. מזכיר שעועית, אבל על סטרואידים. הצמחים הגיעו תוך זמן קצר לאורך של שלושה מטרים וחצי והתרמילים לאורך של 45-50 ס"מ.
http://imageshack.com/a/img537/8020/T8PHIf.jpg
http://imageshack.com/a/img673/3423/Zi9kDh.jpg
-
מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
נראה כמו אפונה /שעועית תאילנדית או משהו כזה.
קיבלה זרעים מתאילנדי או פיליפינית במקרה?
אם אני לא טועה בזיהוי אז אתם גם מאחרים בקטיף
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
נראה שטלי זרעה לוביה אשר כמו שכתבת דומה מאוד לשעועית
ניתן לאכול בהחלט
ואף נמכר בשווקים בעיקר לקראת החגים (ראש השנה)
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
יש אצלך בחצר אנטנה סלולארית או אחרת?
אולי זה....
[emoji3]
אלעד שמיר
ניידת שירות "TOMCAR"
052-5362703
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
שעועית שחורה תאילנדית , זרעתי בשנה שעברה ,
למיטב זיכרוני צריך לחכות שהתרמילים יתייבשו ,
ורק אז לקטוף , אחרת היא לא משחירה.
לבשל אותה לוקח הרבה זמן אבל היא די טעימה.
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
אוקיי. יש כיוון, שעועית תאילנדית. השאלה אם היא שחורה או לא, ומתי הקטיף, ואיך זה נראה בסוף?
באתר הזה מדברים על קטיף כשהשעועיות ירוקות ואפילו עוד לפני שהן מתעבות:
http://www.mesheklevy.co.il/Yard_long_beans.htm
ואולי זה בדיוק אותו צמח, רק עם אופציה לקטיף בזמנים שונים, פעם אחת לתרמיל שעועית ירוק, ופעם שנייה מאוחרת לקטנית שעועית שחורה?
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
אנחנו קטפנו ובישלנו ירוק.
בסוף כשנימאס אז זה הבשיל והתיבש והיינו צריכים לאסוף את התרמילים לזרעים אבל בשביל זה יש את אבא שלי בעצם...
קצת חולטים במיים ואפשר לטגן עם פרורי לחם או שומשום
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
אפשר לאכול גם חי ללא בישול, תאילנדים מוסיפים את השעועית לסלטים ומוקפצים, נותן קראנץ' מעניין
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
מעולה. אני יוצא לקטוף לי ארוחת צהריים למחר.
תודה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
String bean. or long bean
http://www.naturespride.eu/our-produ...il/long-beans/
נעץ במטבח האסיאטי
מעולה להקפצה עם שום ורוטב סויה, המהדרין יוסיפו שושינג- יין לבישול עשוי מאורז
http://newseawin.com/product/chinese-rice-cooking-wine/
מתאר לעצמי שבארה'ק לא יהיה מהדרין.
https://www.youtube.com/watch?v=ovZnNxCtN8k
הנה. כול מה שאתה צריך לדעת למרות שיש שיטות שונות לבישול.
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
נראה כמו האוכל של האוכל ....
לא מנומס לאכול
[emoji12]
Sent from tiz el nabi
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
אחלה יבול יש לשלושה צמחים האלה.
נתנו לשכנה, ולהורים, ואכלנו בשבת שעברה ולפני שבועיים, וזה לא מראה סימנים של סוף עונה.
http://imageshack.com/a/img901/4840/C3p8jz.jpg
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
אולטרא דשן. דשן נוזלי של הגרעין. מיושם עם משאבה של תפן.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
בכמה מים אתה מוהל את הגריקן דשן ואיך אתה משקה?
מוסיף גם קומפוסט?
תוצאות מדהימות!
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
כמו שכתוב על אריזת הדשן: משאבה מכוונת ל0.2 אחוז, והמהילה היא חמישה ליטר מים לליטר דשן.
אין קומפוסט.
משקה ארבע פעמים ביום, 25 דקות כל פעם. יוצא כשבעה ליטר ליום, לכל שלושת צמחי השעועית ביחד.
http://imageshack.com/a/img538/122/6JMoY1.jpg
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
מעניין, אני משקה בערך אותה כמות על בסיס פתיחת בוקר אחת 20 דק וטפטפות 8 ל״ש ואין אצלי צמיחה מטורפת כמו שרואים אצלך על השעועית והליפה...
בדשן אנחנו כנראה אותו הדבר אם כי אני משתמש באקוגן ביחס דומה.
הקסם בכמות הפתיחות?
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
ליפה? אני מקווה שאתה טועה. חשבנו בהתחלה שזה קישוא אבל כשזה המשיך לגדול השתכנענו שמדובר כנראה בדלורית. עוד כמה ימים נפתח את זה ונגלה.
אתה משקה 2.7 ליטר ביום. אני 7 ליטר. אז אולי ההבדל מכאן. אולי גם מכמות הפתיחות. אבי לימד אותי לשים את מקסימום הפתיחות שהמחשב יודע לתת ולהקטין את זמני ההשקייה בכל פתיחה בהתאמה.
אני לא מבין בזה כלום. רק ממלא הוראות וגם קצת מנחש, ובכל מקרה מעדיף תמיד מצב של יותר מים ממה שצריך מאשר פחות. בנוסף, אם אני רואה צמח שפחות טוב לו מאחרים, אני מוסיף לו טפטפת.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
אתה 7 ליטר ל 3 צמחים
אצלי טפטפת לשתיל.
איזו ספיקה אצלך בטפות?
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
הבנתי. אז אולי תנסה להגדיל כמות פתיחות למקסימום. רק טוב יכול לצאת מזה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
לאחרונה קראתי מחקר שמדבר על ריבוי השקיות קצרות.
בצורה הזו השורשים יכולים גם להתחמצן.
בנוסף גם צריך השקיות בלילה .
Sent from tiz el nabi
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
להתחמצן זה להירקב או שזה טוב?
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
פוטוסינטזה
גם השורשים צריכים אויר
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
בחממה שהיתה לי: דונם של כלרבי, עגבניות ותות שדה, בהשקייה ממוחזרת, השקיתי ללא הפסקה בכלל. 24/7, התוצאה היתה כ12-15 טון שנתי לדונם, כ300 אחוז יותר מהנורמה.
ההוכחה בשעועית? [emoji3]
ואם נתייחס קונקרטית: שורשים נרקבים זה במים עומדים. לא רלוונטי למים בתנועה, מתחלפים.
פוטוסינטזה רלוונטית לחלקים ירוקים בצמח שחשופים לשמש (עלים) כי פוטו=אור.
שורשים ואור לא הולכים ביחד, למיטב ידיעתי.
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
אחת המטרות בהשקיה נכונה היא לאזן בין גידול מיטבי של הצמח לבין חיסכון במים - מים משאב יקר.
חנן, איך אתה מחלק את 4 הפתיחות על פני היממה?
כל 6 שעות מסביב לשעון או רק בשעות היום?
כמו כן, האם כל הטפטפות שלך בספיקה שווה או שאתה מגוון לפי הצורך?
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
אם ההשקייה נכונה או לא, זה תלוי במטרות של המשקה.
בחקלאות, אתה רוצה לוודא שתוספת מים תבוא לידי ביטוי לפחות בתוספת תואמת של יבול.
אצלי זה לא חקלאות, וזה לא מתוכנן לחסוך בהוצאות בכלבו.
זה קוריוז, זה לנוי, זה לחינוך הבנות, זה לסיפוק, ובמיוחד בגלל שזו גינה צעירה מאוד, הדבר היחיד שמעניין אותי, זה כמה שיותר עלווה ופירות. אם השקעתי עוד 300 אחוז מים וקיבלתי בתמורה רק 100 אחוז יותר תאית, אני מבסוט.
אם זה יעלה כמה עשרות ש"חים מיותרים לחודש שאני לא אתוגמל עליהם, זה לא מעניין.
גם אם נספור כסף, אז שבעה ליטר ליום כפול חודשיים, עולים כארבעה ש"ח. לא יצאתי מופסד על השעועית
[emoji3]
הטפטפות אצלי בספיקות שונות וליד העצים יש יותר מטפטפת אחת, בהתאם לגודל הצמח. משקה מהזריחה עד השקיעה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
שאלות של "חקלאי מתחיל"
הדשנים האלו ראויים להשקיה של ירקות מאכל?
אצלי יש קוים שמשקים ירקות ושיחים ועצי פרי ונוי
אני מתלבט אם להוסיף משאבות דישון והאם זה יפצה במשהו על הקטנת כמות מים.
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
שאלה מתוך עניין גרידא - מה זה השקייה ממוחזרת ? ממים אפורים ?
-
מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
אין בעיה עם הדשן לירקות ופירות.
הדשן לא יחסוך מים אבל הצימוח יהיה מהיר יותר והעלווה ירוקה יותר.
הדשנים הנוזליים לא מכילים ברזל למיטב זכרוני כך שאם בכל זאת יהיו צמחים חוורים אז יש להוסיף סקווסטרם או מקביל.
לדעתי חנן השתמש במיים שניגרו ממצע מנותק להשקיה חוזרת... אם הבנתי נכון
-
תגובה: מה זה הצמח הזה? אפשר לאכול אותו?
מה שבעז כתב.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk