הי.
דבר ראשון, לפני שאכנס לעניין עצמו, אני מבקש לומר תודה לכל הכותבים והמשתפים כאן בפורום ובאתר. אני עוקב כבר כמעט ארבע שנים בתדירות מאד גבוהה ולומד המון, וראיה לכך זה שבתקופה הזו הגעתי למצב, ממי שלא ידע שיש דבר כזה משאבת מים ברכב, לזה שפירקתי אחת כזו בג'ימני שלי אתמול בעצמי :D
אז ככה -
אותרה נזילה משמעותית מאזור אחד הברגים המחזיקים את משאבת המים. המשאבה תחליפית, יחסית חדשה, בת כשנתיים וחצי וכ-30K ק"מ.
החלטתי הפעם לטפל בבעיה בעצמי, ולא לרוץ למוסך "על אוטומט".
פירקתי כמובן את הרדיאטור והפאן קלאצ', הוצאתי את המשאבה (נראית תקינה), מתוך כוונה לנקות את שאריות חומר האטימה ולחבר מחדש (כמובן שאם הייתי רואה סימן מחשיד על המשאבה הייתי מחליפה, אך כאמור- היא נראית טוב ויחסית חדשה).
אלא שעל הדרך צצו ועלו לי כמה שאלות נוספות, אשמח לתשובות מבעלי הנסיון:
1. איך לעזאזל משחררים את המתח של הרצועה הקדמית בג'ימני? הפנימית משתחררת באמצעות הזזת האלטרנטור, אבל איך השניה משתחררת?
2. אשמח על הדרך להחליף רצועה/ות אם צריך, ולחסוך בעבודה. מה חשוב לבדוק ברצועה כדי לדעת מה מצבה, מעבר לסדקים ושחיקת הפסים בצד הפנימי?
3. אני רואה שאין אטם למשאבת המים. אני מסיק מכך שהשימוש בחומר באטימה צריך להיות מאד מדויק: מצד אחד לא לשים מעט מדי כדי שיהיה אטום במלוא ההיקף, ומצד שני לא הרבה מדי שלא ייכנסו חתיכות חומר לתוך המשאבה, ולמים, ולרדיאטור... בקיצור - יש שיטה איך לשים וכמה?
4. יש לי חשד שגם יחידת החימום (ככה קוראים לזה? הקופסא מתחת לדשבורד שהמים עוברים דרכה?) לא מתפקדת כראוי, ושגם שם יש לי נזילה (מצאתי שיש לחות מתחת לשטיח של המושב שליד הנהג). איך מגיעים אליה? ראיתי שהיא מאחורי קיר האש.
5. בהוראות היצרן יש לכל בורג לחץ סגירה ב-NM. אין לי ידית ראצ'ט, אין לי כוונה להוציא 250-300 ש"ח מיותרים, אני רואה שבחנויות המוכרים אפילו לא תמיד יודעים במה מדובר, ונדמה לי שגם במוסכים לא ראיתי שמשתמשים בזה כ"כ. עד כמה נורא אם פשוט אסגור את המשאבה עם ראצ'ט, ברגישות ונחישות?
6. אחרון - כיצד אני יכול לדעת אם עשיתי מספיק מתיחה לרצועה בזמן שאני מרכיב הכל חזרה?
זהו. סליחה על החפירה (בכל זאת אני עו"ד), ותודה מראש על כל תגובה.
בעז