-
רכב לזוג סטודנטים עד 25K
אהלן,
אני מחפש המלצות לרכב פרטי בתקציב עד 25K,
קילומטרז' שנתי בערך 10,000 - 12,000
גיר אוטומטי (דרישה של בת הזוג)
נסיעות משולבות עירוני ובינעירוני.
כמובן חשובה צריכת הדלק, אמינות ועלות אחזקה נמוכה.
לא רוצים סופרמיני אבל גם לא רכב משפחתי גדול,
חשבנו על סיטרואן C4 (שנתון עד 09'), אופל אסטרה (שנתון עד 08' פחות או יותר)
אפשר גם לחשוב לכיוון סיאט איביזה, סקודה פאביה וכו' (למרות הגודל, לא שוללים).
אשמח מאוד להמלצות, וחוות דעת על הרכבים שהזכרתי
תודה מראש!
-
סקודה פאביה דור ראשון- יש לי.
הניסיון טוב מאוד
צריכת דלק 1:12 בלי להיות עדין עם הרגל .
האוטו נוח ומאובזר.
לאעמי מוצלח מהמקבילים.
אמינות טובה. אצלי מ 2008 פרט לטיפולים... לא היו
בעיות כלשהן.
נהגתי לא מעט על c4 והיא אחלה- נוחה. מאובזרת. מאוד נעימה.
הייתה חדשה בליסינג אז לא יודע להעיד על אמינות או דלק.
נ.ב
הסקודה שלי תימכר בקרוב.
מוזמן ליצור קשר.
-
היה לנו c4 בעבודה. בוא ונגיד שהעדפתי לנהוג בדיפנדר 110 עם 3 טון אקסטרה ציוד לעפולה וחזרה מאשדוד בפקקים ולא לקחת את האוטו הזה...
בצד ימין יש דוושה שאם אתה בשיוט ומתכנן לעקוף מישהו לחיצה עליה מייצרת רעש, אבל רק רעש ואת זה כותב אחד שיש לו פאגרו 2.8 שהוא אם העגלות. הרכב היה חדש מהניילונים.
תמיד הרגשתי בפנים כמו בתוך אוניה רחבה...
-
תגובה: רכב לזוג סטודנטים עד 25K
+1
במקום העבודה הקודם שלי הייתה לנו C4 שנסעתי עליה לא מעט. הייתה לא נוחה ולא נעימה לנסיעה (הפתיע אותי מאוד).
-
באמת מפתיע מה שאתם אומרים... רק כדי לוודא, שניכם עם ניסיון על C4 בנפח 1600? איזו שנה?
בלוחות יש המון C4 שנראות במצב מעולה, קילומטרז' נמוך, יד נמוכה ובמחירים אטרקטיביים...
-
1600, גיר אוט' אם אני זוכר נכון היא הייתה שנת 2010 או 2011. הרכב היה חדש לחלוטין (ליסינג ראשון אצלנו)
-
אמנון אתה בתחילת החיים, אתה צריך, כמו כולנו, לעבור את השלב של מכונית צרפתית. לך על C4, אולי פג'ו 307, ואולי אפילו על הכי אקסטרים - רנו.
זה הזמן לחיות ולקחת סיכונים. יש סיכוי קטן של כמה אחוזים שתתחבר לזה ותהפוך לפרנקופיל. רוב הסיכויים שזו תהיה חוויה נוסטלגית שנעים להזכר בה ולהגיד תודה לאל שאתה כבר לא שם (אני בוגר 309 ו306, ועוד ידניות).
או ללכת סתם על איזו סובארו אימפרזה או טויוטה קורולה, ולהקדיש את תשומת הלב והאהבה לסיקס, לאופנוע, ולאישה.
נמרוד
-
שלנו הייתה C4 צורה ישנה אני חושב שמאותן שנים.
אגב, מילא אנחנו, יש לי חבר שההורים קנו לו בזמנו את הרכב מתנה...
חשבתי על רכב נוסף לבית, כנראה טויוטה קורולה, אני צריך משהו אפרורי שלא מצריך יחס מיוחד.
-
התדמית של הצרפתיות שדבקה בהן היא סטיגמה. הם דווקא מצליחים לעשות מכוניות שפחות מתקלקלות מפעם, אבל מאז סוף שנות ה90 הם פשוט שכחו איך לעשות מכוניות טובות ומתרכזים ממש חזק ומצליחים מאוד לעשות מכוניות גרועות גם אם האמינות עלתה מאז התקופה המזעזעת של שנות ה2000 המוקדמות.
בקיצור.... קח משהו פשוט ובטוח ועזוב אותך משטויות.
אסף.
-
על הכיפאק, הבנתי את הראש.
אז אשמח מאוד להמלצות למשהו פשוט, אמין ומוצלח, עד 25K, לא קטן וחלש מדי.
על מה אתם ממליצים?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אמנון אתה בתחילת החיים, אתה צריך, כמו כולנו, לעבור את השלב של מכונית צרפתית. לך על C4, אולי פג'ו 307, ואולי אפילו על הכי אקסטרים - רנו.
זה הזמן לחיות ולקחת סיכונים. יש סיכוי קטן של כמה אחוזים שתתחבר לזה ותהפוך לפרנקופיל. רוב הסיכויים שזו תהיה חוויה נוסטלגית שנעים להזכר בה ולהגיד תודה לאל שאתה כבר לא שם (אני בוגר 309 ו306, ועוד ידניות).
או ללכת סתם על איזו סובארו אימפרזה או טויוטה קורולה, ולהקדיש את תשומת הלב והאהבה לסיקס, לאופנוע, ולאישה.
נמרוד
דווקא ה-C4 הייתה סתמית, לא נוחה ולא נעימה ולא הזכירה במאומה את שתי הצרפתיות שלי יש ניסיון איתן שהיו נוחות ומהנות יחסית לנהיגה (205 וקסארה 2.0 טורבו דיזל)
-
קח כיוון אחר, סוזוקי ליאנה.
לא הכי יפה אבל זולה לתחזוקה ואמינה.
אני מאמין שבתקציב שלך תוכל למצוא אחת טובה.
-
יונדאי אקסנט 1400 , לא תיהיה הראשון ברמזור,אבל היא תיקח אותך לכל מקום... סובארו dl מודרנית
sent from my WJ
-
עזוב שטויות - אתם זוג סטודנטים ואתה צריך משהו שיביא אותך ללימודים ושלא יתקע עם הגיר האוטומטי.
קנה משהו יפני, כמו שציינו הקודמים.
מזדה 3 2006-7. יש הרבה בסביבות המחיר הזה ועם קצת סבלנות, תמצא אקזמפלר שמור.
-
לא, קורולה ומזדה 3 ואימפרזה הן מה-זה נוחות.......
אל תאמין לחירטוטים.
מנסיון, סיטרואן C4 מכונית מעולה. נוחה מאוד, מתנהגת מצוין, נוסעת בסדר גמור וגם אמינה, לצערם של כל מעריצי טויוטה...
המחירים כל כך אטרקטיביים והתמורה כל כך גדולה שקשה לומר לא למכונית הזו.
יש עכשיו בטריידאין של היבואן מבחר של מודל 2009 עם ק"מ שבין 50K ל-90K ק"מ, יוצאות ליסינג ואחרי "השבחה" (הם מתקנים/מחליפים כל מה שצריך - צמיגים, מצבר, גומיות, האוטו מסופק במצב שמרגיש כמעט כמו חדש) ב-30K שקלים, כולל אחריות לשנתיים ומערכת מולטימדיה. אל תחשוש מהאוטו הזה. אני מכיר מקרוב מכונית אחת כזו שכבר שנתיים וחצי נותנת עבודה נהדרת ללא תקלות.
אלה מכוניות שתטפל בהן בזמן - לא יהיו לך בעיות.
ומי שבמחיר הזה ממש בוחר מרצונו לנסוע בקורולה ישנה יותר בכמה שנים - כנראה זה מה שמגיע לו. מצד שני יש גם כאלה שאוהבים ללכת למין מועדון כזה שבו יש בחורות במגפי עקב ובגדים צמודים עשויים לאטקס שמרביצות להם בשוט.
-
.... נכון דרור יש מועדונים כאלו וזה בדיוק הקטע של הצרפתיות. אמנון לך ישר על ההרדקור של הקטע הצרפתי - רנו מגאן.
-
כל הפרייבטים שלנו עד היום היו צרפתיות.
עכשיו c4 מודל 2011 שנקנתה מלובינסקי טרייד - יש לי רק מילים טובות לומר עליהם, נדרשנו לתיקון מפתיע ויקר, לא שילמנו שקל וקיבלנו רכב חליפי.
מכיר כמה וכמה בעלי c4 מהדור הקודם, כולם מרוצים.
הרכב הקודם שלנו היה פיזו 307 עם מנוע 2000. במשך 5 שנים החלפנו מזרק אחד, מצבר וצמיגים (נסענו 80000 קמ בתקופה הזו). טיפולים שוטפים כללו החלפות פילטרים, טיימנג, ופעמיים בלמים.
גם הרכב הבא יהיה צרפתי- התמורה הכי טובה לכסף לדעתי.
-
נו זה מה שאמרתי לך אמנון, תנסה, יש סיכוי קטן שתהפוך לפרנקופיל כמו סער. שהוא בסך הכל בחור טוב [emoji6]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
.... נכון דרור יש מועדונים כאלו וזה בדיוק הקטע של הצרפתיות. אמנון לך ישר על ההרדקור של הקטע הצרפתי - רנו מגאן.
ואם כבר רנו מגאן, אז עד הסוף. לך על 2001, בנזין אוטומט.
כי למה שרק אנחנו נהנה מהזובור הזה?
-
מה נהיה איתכם?
הרי חצי מהרנואים של השנים האחרונות מבוססים על רכבת הנע של ניסן, לא?
בכלל כל עולם הרכב של היום מבוסס על שתפי״ים חוצי מדינות וחברות ודי קשה להיתפס עוד ל DNA של חברה מסויימת.
צרפתיות נוחות?
לאו דווקא. יש לי כבר כמה שנים ליסינג פלואנס דיזל עם יתרונות של מרחב פנימי ורכבת הנע וצריכת דלק.
מעבר לזה די זבאלה...
הייתה לי לפניה פיגו 308 ליסינג כשנתיים- אוטו נפלא אבל הגיר עשה בעיות.
כנל גם פוקוס סטיישן....
בקיצור, כל רכב לגופו, כולל היבואן שלו.
אל תקשיב לעדת המשמיצים שנעולה על מותגים בלי שיקול דעת.... תפעיל אתה שיקול דעת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
ואם כבר רנו מגאן, אז עד הסוף. לך על 2001, בנזין אוטומט.
כי למה שרק אנחנו נהנה מהזובור הזה?
כי מכונית כזו שווה אולי, 3000 שקל ביום טוב בתנאי שהיא במצב מצוין שזה כאמור נדיר, אפילו כשהיתה חדשה?....
גם נמרוד נהנה לספר על פיז'ו מלפני שני עשורים.
באותה מידה אני יכול להביא כאן את רשימת התקלות של משפחתית יפנית פןפולרית לזמנה, לא טויוטה אבל "מבית טויוטה", שבאותה תקופה נחשבה ל"סמל האמינות" ע"י חובבי ז'אנר הפחנועים מייד אין ג'פאן - והיא באמת היתה פח אשפה שלא ברא השטן. אם להסתמך רק על הנסיון הזה, אז לכל בר דעת אסור לנגוע אפילו עם מקל בשום רכב יפני שאינו חדש מהניילון.
אם כמו רוב הישראלים השיקול העיקרי שלכם הוא רק אמינות וכל היתר לא חשוב, אז באמת, תמצאו לכם איזו קורולה או אימפרזה או מזדה 3 הכי חדשה שתוכלו בתקציב שלכם, וזהו. זה אוטו שבד"כ יניע, יקרר לא רע וייסע בסדר. אל תצפו לתנוחת נהיגה טובה, לנוחות נסיעה גבוהה או למרווח פנימי מרשים ובמקרה של הקורולה גם התנהגות הכביש תהיה הכי בסיסית שאפשר, כלומר - המקסימום שאפשר לצפות ממנה זה שהיא לא תעוף מהכביש אם לא תעשו שטויות. עגלת-סופר עם מנוע. בין אלה אני באמת מעדיף אימפרזה ומזדה 3 על קורולה מהדורות ההם, שחוץ מאותה אמינות תיאורטית שמיוחסת לה, באמת מייצגת את כל מה שאני לא אוהב במכוניות יפניות.
לצרפתיות יש שם רע בישראל, בעיקר בגלל הדגמים עם גירים אוטומטיים. אבל הם השתפרו מאוד מאוד ובאותו כסף אתם כבר מקבלים שנות ייצור גבוהות בהרבה וק"מ נמוכים בהרבה. זה מאזן את פער האמינות וכן - סיטרואן C4 בת 6 עם 50K ק"מ היא מכונית אמינה לפחות כמו קורולה או אימפרזה ישנות בהרבה, בנות 8 או 10 עם 150K-200 ק"מ. אין מה לעשות. היא גם נוחה ונעימה יותר מהן בנסיעה בכל מצב, שקטה יותר, מתנהגת טוב יותר ואוחזת יותר וכנראה גם בטוחה יותר. זה כבר כן עניין של DNA.
-
רכב לזוג סטודנטים עד 25K
לטובת זוג אחד צעיר בתחילת הדרך, ולטובת שנים שלושה פרנקופובים שזרימה עם ההמון עדיין חזקה מהם אני רק אניח את זה כאן.
אמנון, לקניית קורולה או דומה יהיה יתרון ברור בעניין שמירת הערך.
כשתמכור עוד כמה שנים תקבל סכום דומה לקניה.
מצד שני, כמה כבר ייפול מחיר רכב ב 30000 שח?
ועל נוחיות היית מוכן להפסיד ערך ?
ככה תשקול זאת לדעתי.
http://m.auto.co.il/index.html#/articles/28943
-
כמי שמתעב יפניות תיעוב עמוק (כולל שנים עם הונדה בליסינג), ומעדיף בכל מצב רכב אירופאי (או, רחמנא ליצלן, אמריקאי), כשבתי התגייסה לצבא היא קיבלה סיטרואן. אחר כך עברה לפולו.
עכשיו, כשהיא סטודנטית, פשוט נשברתי. נמשאס לי מההקפצות באמצע הלילה או על הבוקר, מהפרצוף האומלל ומחוסר האונים מול חשבונות המוסך. היא קיבלה מאזדה 2 והגיע השקט לביתנו..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בעז, אני מחזיק ממך בן אדם רציני ומקצועי !
אז מה לך ולמגזין החירטוט הזה ...
שגם הוכח בבית משפט שהוא פרסומון ! מטה הכתבות והמסקנות שלו עפ"י המפרסמים אצלו :
http://www.netcar.co.il/magazin/ed/au2.asp
רענן
-
תודה רבה לכל המגיבים
אם אפשר רגע לשים בצד את עניין ארץ המוצא של היצרנית, וכמו שבועז כתב אשמח לשמוע עוד אנשים עם ניסיון פרקטי על C4 1.6L אוטומטית. כי ברור שדינה של זו לא כדינה של משפחתית כלשהי עם גיר רובוטי מצ'וקמק, לדוגמא...
גם הצעות נוספות לרכבים ספציפיים יעזרו, השוק הזה הוא גן חיות :)
תודה!
-
אני לא אייעץ לך מה כן לקנות, כי יש המון רכבי במחירים מצחיקים בשוק.
מה לא לקנות - רכב מחברת ליסינג. הנסיון שלי איתם בשנים האחרונות הוא של רכבים מוזנחים בצורה מזעזעת. הטיפולים כוללים במקרה הטוב החלפת נוזלים לזולים ביותר שיש בשוק ומסננים תחליפיים מהסוג המזיק. במקרה הרע גם זה לא עד שעוברות ה 3 שנים וזה שיקנה את האוטו יאכל אותה...
אגב צרפתיות - רנו וPSA זה לא אותו דבר למרות ארץ המוצא המשותפת. מנסיון רב עם שני היצרנים. עם רנו לא הייתי מתעסק.
אסף.
-
רכב לזוג סטודנטים עד 25K
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
עזוב, אני ממש לא בן אדם ובטח לא רציני.
יש דבר כזה עיתונות לא מוטה?
לכולם יש אינטרסים ובתור אדם בוגר ומנוסה אתה לומד לברור בין המוץ לתבן.
ואפרופו הטיות, המחירון שאמור לשקף את השוק לא מוטה באופן שאינו משקף דבר?
לעצם הסקירה ולאחר שקראתי אותה וניתחתי אותה אני מסכים עם רובה.
אבקש רק את עזרת זיכרונו המופלג של ברלי בנוגע לגיר של ה C4 וה 308 של אותם שנים.
האין זה אותו גיר ידוע לשימצה? ) AL4 אם אינני טועה)
בקורולה יש די בוודאות את הגיר הרובוטי הלא מוצלח...
-
בתקציב הזה אתה אתה קונה קורולה 2003-2005 , כך שלא מדובר על הגיר הרובוטי , לדגמי 03 לפחות הוחלפו בד״כ המנועים בחדשים כעבור כמה שנים עקב תקלה סדרתית , אצל ההורים שלי יש כזה רכב המון שנים והוא אחלה. אנחנו מחזיקים 2006 מיום עליתו לכביש, היום עם כ 150 אלף ק״מ, גיר אוטומטי, צורך פחות מ 10 ליטר ל 100 ק״מ בעיר ו 8.5 ליטר ל100 מחוץ לעיר . אין רצועת טיימינג , רק טיפולים פשוטים וזולים בחלפים מקוריים, בלמים מחזיקים בלי סוף , טיפול עצמי פשוט ביותר , מזגן מקפיא , בטסט האחרון שלחו אותי להחליף צינורות בלם אחוריים יבשים ומצבר עם קצר פנימי הרג את האלטרנטור אלו כל התקלות שהיו ב 10 שנים... הפלסטיקה שלמה לחלוטין ולא שבירה , הכל עובד כמו חדש, מנגנון נעילה של הדלת הקדמית התעייף ולא נסגר באמצעות השלט - מן הסתם ניקוי מגעים יפתור גם את זה. כמו לנסוע בלבנה, לא שונה ממצבו כשהיה חדש.
מזה זמן שאנחנו מחפשים לו מחליף חדש ופשוט לא מוצאים משהו שנראה או מרגיש יותר טוב או מתקדם. אני ממליץ
-
דהיטסו סיריון 2007 2008. גם טויוטה יאריס משנים 2005 2004 אבל סבלנות למצוא אקספלר במצב טוב
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
בועז, זה אכן ה al4 והוא לא כזה נורא (בטח לא מבחינת אמינות, מבחינת התנהגות, סביר)
זה הגיר שהיה לנו גם בפיזו ולמיטב ידיעתי, גם ב c4 הנוכחית (2011 דגם חדש)