שלומות,
נוכח המצב אני מתכנן לקנות אקדח ואשמח לשמוע תגובות על:
1. בעד/נגד רכישה
2. סוג נשק מומלץ לנשיאה קלה ומוסתרת
3. חנות מומלצת באיזור השרון (פרדס חנה חדרה נתניה וכו) לרכישה וביצוע מטווח
תודה!
Printable View
שלומות,
נוכח המצב אני מתכנן לקנות אקדח ואשמח לשמוע תגובות על:
1. בעד/נגד רכישה
2. סוג נשק מומלץ לנשיאה קלה ומוסתרת
3. חנות מומלצת באיזור השרון (פרדס חנה חדרה נתניה וכו) לרכישה וביצוע מטווח
תודה!
1. בעד - מגדיל את היכולת שלך לגן על עצמך
נגד - אחריות, אחריות, אחריות.
2. אתה מתכוון לשאת אותו ביום - יום? רק לטיולים? מה השיקולים שלך?
3. יש את מטווח עיר בנתניה, יש חנות בשם טיטניום בחדרה (כשאני בדקתי היו עליה המלצות שליליות ומחירים גבוהים), נשק הצפון בחיפה, להב בת"א, מאיר רוט בראשון לציון
בעד בעד בעד!!!
צריך באמת להיות אחראי....
וחשוב ללכת איתו, אם אתה מתכוון לאפסנה קבועה בכספת אז מיותר וחבל, זה מעלה את הסיכוי לפריצה לבית למען גניבת הנשק למטרות פח״ע ופלילי.
האחריות פה היא באמת נושא חשוב, בטח כאשר יש ילדים...
אני נושא גלוק 17. חשוב שהנשק יהיה מותאם לצרכים, אם אתה רוצה הסלקה מלאה אז נשק קטן יותר ייתן לך מענה טוב יותר.
בהצלחה
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש לך ניסיון באקדח? עברת איזו הכשרה פעם?
הכי כדאי לקנות עם אקדח שיש לך איו הכי הרבה ניסיון, גם אם זה קולט 45....
בגדול, כדאי לך ללכת לראות אקדחים בחנויות, לראות מה ייושב לך טוב ביד ואם אתה מסתדר בירי.
אם זה לא ליום יום, אין בעיה לקנות אקדח יחסית גדול שיהיה לך נוח ביד.
האקדחים הקלאסיים (קולט 45, ברטות, בגדול - כל אלו עם פשיט חיצוני) בד"כ יותר נוחים לירי. אתה "משלם" בגודל ומשקל. שוב, לא פרמטר אם אתה לא נושא אותו בצורה יום יומית.
יש הרבה אקדחים משומשים בשוק שכמעט ולא ירו ונמכרים יחסית במחירים נמוכים 1000-2000 ש"ח.
אל תתפה לרוץ עם העדר ולקנות גלוק 19 "כי זה מה שיש בשב"כ) ולשרוף 4000 ש"ח על משהו שישב בכספת
ואפרופו כספת - היא נועדה למנוע מילדים להגיע לאקדח, לא כדי לעצור גנבים.
והנקודה האחרונה - בעיני, אם אתה קונה אקדח, אז תלך איתו. יום-יום. כי "תקופות כאלו" נוהגות לפרוץ בלי להתריע...
כלי נשק כמו כל כלי עבודה רציני דורש מיומנות תפעול הנרכשת באמצעות קורסים ואימונים תדירים.
לפני ש"רצים" לקנות, מומלץ מאוד לעשות קורס דוגמת ירי מבצעי ואז גם תבין איזה אקדח מתאים לך.
אישית, מחזיק גלוק 17 משודרג מאוד מהבלוקים הראשונים...
אם אין כוונה ללכת איתו ביום יום תמיד, באופן אישי אני נגד אחזקה. הסיכוי לתת אירוע בטיחותי עם ילדים וחס ושלום באירוע של פריצה עלול להיגנב.
בנוגע לסוג הנשק, האקדח הכי טוב הוא זה שיושב על החגורה, זאת אומרת שתקנה משהו שמבחינת גודל ומשקל באמת תלך איתו, אחר כך כבר תקנה על פי מה יושב טוב ביד ועל פי נוחות הירי.
אל תיתפס לגלוק סתם כי זה מה שכולם קונים.
ב1000 ש"ח אתה קונה סמית 6906. קטן, שוקל כמו גלוק 19 ומשאיר לך עוד 3000 ש"ח לאימוני ירי
נראה לי שיהיה יותר פשוט לנהל שיחה בטלפון מאשר בטקסט. אתה מוזמן לשלוח לי מספר טלפון בהודעה פרטית ואחזור אליך מחר במשך היום
1. לך למטווח שקרוב לבית, תנסה לירות בכמה אקדחים שמתאימים לך מבחינת גודל, כמות כדורים במחסנית ,מחיר (!!!) ותבחר בזה שמרגיש לך הכי נוח ביד ולאו דווקא בזה שכולם ממליצים עליו.
2. כל העצות שנתנו המגיבים מעליי שוות זהב, אל תתפתה לקנות סתם בגלל המצב ובסוף תמצא אותו שוכב שנים בכספת כמו משקולת
3. לדעתי אם כבר אקדח קטן וגלוק אז תשקול גם גלוק 26
דווקא מחיר הוא החלק הכי זניח כאן.
אלא אם כן אתה הולך לכיוון של ירי מעשי ואז תחליף אקדח בתדירות גבוהה, יש להניח שהוא ילווה אותך בערך 20 שנה. זה לא רכב שמוכרים כל כמה שנים, אז המחיר הוא פחות משמעותי.
מבחינת סדרי גודל לאקדחים חדשים (+/- 200 ש"ח)
בול - 2700
יריחו - 3200
סמית - 4000
גלוק - 4200
משומשים יכולים להתחיל ב200 ש"ח לברטה 0.22 ולהגיע ל5000-6000 ש"ח להקלר USP
סליחה על שאני משבית שמחות אבל לפני שאתה בוחר אקדח, בדוק אם אתה עונה על אחד מהתבחינים ואם כן, החל בהליכי הוצאת רשיון.
ממילא (בניגוד למה שהציעו לך כאן), לא תוכל לבחור, להתנסות ולבצע שום פעולה אקטיבית של בחירה ורכישה ללא היתר המשרד לביטחון פנים.
(הכותב הוא מדריך ירי, מנהל מטווח ובעלים של מטווח וחנות נשק)
למרות זאת אף סוחר לא יוכל לדבר אתך או להציג לך נשק לפני שקיבלת אישור זכאות מהמשרד לבטחון פנים ועברת ״ראיון״ אישי אצל פקיד רישוי .
בחיפה יש את מטווחי הצפון ברחוב הנמל. יש להם גם הצעה לא רעה על תחמושת - קנה 500 כדור ב 750 ₪ (שקל וחצי לכדור לעומת 2.5 ₪) וכניסה לא מוגבלת למטווח.
יש גם את נשק הגליל במגדל העמק, את שאוקי שהין בעכו ליד תחנה מרכזית ואת המטווח בקצרין.
זה מכסה פחות או יותר את כל הצפון
בחיפה יש לך את מיכלין, לא הכי שירותיים שיש אבל עושים את העבודה.
תבדוק מול אמיר איש הצפון....
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני לא איש בשורות לצערי,
עזרתי אתמול לדוד שלי להחליף אקדח, גם הוא לא מתיימר להתאמן יותר ממה שחייבים או לשאת את הנשק בשגרה ( למעט נסיעות לשטחים או טיולי שטח) כך הוא נוהג משך 35 שנה.
דווקא בגלל זה חשוב היה לי שיתנסה בירי טרם הרכישה ויבחר במה שהכי קל לו לתפעל.
אם אתה לא מתכוון לשאת את הנשק ביום-יום כפי שציינת אז לך לכוון האקדח הכי גדול (פיזית) שמתאים לך, כי הוא יהיה הכי נוח לתפעול - מדובר על אקדחים בגודל מלא כדוגמת גלוק 17, נגזרות של או m&p 9 ,CZ75 אלו דגמים נפוצים שנמכרים כרגע, אם אתה מעוניין לשאת את האקדח מתחת לבגדים ואולי אפילו להסתובב איתו ברחוב מוסלק כשרוח הפיגועים נושבת, אז בחר לך אקדח קומפקט - שזה דגם קצר יותר של הנ״ל אבל עדיין מאפשר תפעול נוח מאד ומחזיק הרבה תחמושת ( זוהי ההמלצה שלי) .
תוותר על דגמי האקדחים הקטנים יותר (סאב קומפקט) כי מלבד האפשרות להכניס אותם לכיס ולשאת בנוחות - אדם לא מיומן יתקשה יותר לתפעל אותם.
אחרי כל זה, אסביר למה פתחתי בזה שאינני איש בשורות -
פשוט בגלל שמרבית בתי העסק לא מחזיקים מספיק דגמים להתנסות בירי וחשוב שיתאימו לך אקדח בסבלנות ועם הדרכה מתאימה. אקדח הוא לא דבר יקר בסה״כ אבל הרכישה היא לרוב לשארית החיים, שווה להקדיש את הזמן שכולל כשעתיים נטו לבחירה ורכישה ועוד שעה לבוא ולאסוף ביום אחר גם אם צריך להקדיש עוד כמה שעות בשביל להגיע למקום הנכון.
תעשה טיול לקצרין (לאמיר שושני) וספר לנו חוויות.
אני רק הערה:
ניר, יש חבר'ה שבאזור ה 1.90 (וגם קטנים יותר), שהולכים עם פול סייז מוסלק וכמעט לא מרגישים אותו.
(אני עם P226 שנים עלי תמיד).
אז מי שזה נוח לו, חבל שיקח משהו קטן יותר.
היי
דווקא החברה הגבוהים (ואני מדבר ממרומי ה 192 ס"מ ו127 ק"ג שלי) זקוקים לנשק קומפקטי יותר, כזה שלא יוסיף לרוחב של גופם ויקשה על ישיבה נוחה ברכב (שלא לדבר על הפרעה לחגירת חגורת הבטיחות וקריעת המושב והבגדים בגלל החיכוך עם הקונסולה המרכזית ברכב - לימניים והעמוד - לשמאליים).
אני מעיז לנחש שאני רחב ממך (לא סתם לא רשמתי משקל :rolleyes:).
לדעתי נשק כמו שאתה מתאר לא נקרא מוסלק באמת.
אני יושב נוח ברכב ובמשרד ולא קורע מושבים (ג'ימני!).
רק שלאחרונה בגלל ה'מצב', הלכתי כמה ימים עם שתי מחסניות נוספות שבאמת הפריעו לי קצת, אבל הנשק עצמו לא נתקע בשום דבר.
טוב, אני שואף ל 190 עוד מאז שהייתי 150 ס״מ, למרות שאני ישן הרבה ואוכל הרבה, אני רק באמצע הדרך , בינתיים אני מתרחב.
לא חשבתי על זה עד שקראתי את מה שכתב אמיר, אבל אכן כששקלתי 65 ק״ג נהגתי להסתובב במשך שנים עם 226 בנרתיק פנימי ולא הפריע לי, אח״כ הוא היה עובר למגירה בכל מקום שהייתי מגיע אליו ולבסוף נשאר בבית וכמעט שהופקד במשטרה לנצח.
בשמונה השנים האחרונות אני עם גלוק 19, משקל 85, האקדח לא יורד ממני גם כשאין סיבה, כי באמת שהוא לא מורגש, לא מעקבים אותי בכניסה לשום מקום ולא מבחינים בו.
בסה״כ מדובר על כמה מאות גרמים ושני ס״מ הפרש לכל מימד, אבל ההבדל בנוחות הוא פנומנלי.
כף היד שלי בינונית ואין שום הבדל בין הביצועים שלי עם גלוק 17 לגלוק 19, כך שבאמת אין שום סיבה עבורי.
מי שקשה לו לאחוז נכון אקדח קטן יותר, זה סיפור אחר.
יש לי גם אקדח כבד וגדול עם כוונות והדק טובים שלטיולים אני מעדיף אותו עם נרתיק חיצוני למקרה שאצטרך לירות רחוק מאד, הוא מפריע מאד בישיבה ברכב ואני נאלץ להניחו בצד.
היות ולרוב המכריע אין אפשרות ליותר מאקדח אחד, אקדחי קומפקט (שהיום נחשבים לגדולים) הם פשרה טובה שאני לא מוצא לה חסרונות.
עוד הערה- תשקיעו בנרתיק טוב, גם כאן לא מדובר על הפרשי מחיר וההבדל בנוחות לפעמקובץ מצורף 104282ים תהומי.
אכן יש הרבה נרתיקים וסוגי נרתיקים והרבה סוגי נשיאות, ולוקח זמן עד שמוצאים את השילוב שמתאים לך ספציפית.
לגבי הנרתיק - אני מרשה לעצמי לתקן מ'נרתיק טוב' ל'נרתיק מתאים'.
ללכת עם P226 גם מוסלק וגם שיהיה נוח - בשביל זה תפרתי נרתיק בעצמי, שיהיה גם נוח, גם בטוח, גם מוסלק וגם שליפה מהירה.
למעשה תפרתי כמה - ליומיום ולמילואים.
זה לא בשמים, כל אחד יכול.
כיוון שבברזל עצמו אני לא מתיימר להבין כמו כמה מהכותבים כאן, רק אוסיף מחווית הנשיאה שלי.
אני לא מהנמוכים אבל לרוחב עוד לא התחלתי לגדול. (משתדל לא לעבור את ה75 קילו אחרי האוכל). גלוק 19 קומפקטי. בכמה שנים שהוא היה עלי כל הזמן זה היה בפאוץ׳ או בתיק או תקוע בחגורה בלי נרתיק. אלו גם היו השנים שהתאמנתי הרבה. בשנים ההן נהגתי 60 אלף קמ בשנה בטנדר פולסייז, והאמת שגם עם האקדח בחגורה זה היה די נוח.
בשנים האחרונות נרתיק פנימי, או חיצוני (תלוי מתי) ובמכונית רגילה זה פשוט לא נוח למרות הקומפקטיות ולמרות שהוא לא קורע את הריפוד ולא משתפשף בפלסטיק של החגורה - זה רק עושה לי כאבי גב תחתון בנסיעה קצת יותר מאומצת ממנהלתית נטו. אז אולי הבעיה שלי היא דווקא חוסר הריפוד על העצמות? בכל מקרה אני רוצה להדגיש את חשיבות הנוחות בישיבה במכונית ושחשוב להתנסות לפני שמחליטים.
אסף.