רציתי לדעת כמה מאיתנו פה
הם עובדי אדמה
מגדלי פרות כבשים וכו
או בקיצור אנשים אדמה.
אשנח אם כל אחד יגיד מה הוא עוסק
Printable View
רציתי לדעת כמה מאיתנו פה
הם עובדי אדמה
מגדלי פרות כבשים וכו
או בקיצור אנשים אדמה.
אשנח אם כל אחד יגיד מה הוא עוסק
מה הצורך?
תנסה לנסח את המודעה בתאית ( תאילנדית).
שמתי לב שאפילו לערבים יש עובדים תאילנדים[emoji6]
cבמדינות מערביות שם החקלאות והחקלאים חיים ונושמים ,יש מלא פורומים בנושאי מיכון חקלאי ,טרקטורים, וגידולים .
בארצינו שממה .הפורום היחיד שלעיתים נוגע בעניינים כאלו זה פה בגיפולוג וזה בשוליים .
כנראה זה בגלל שהחקלאים פה עסוקים מכדי לכתוב בפורומים ;-)
יותר בגלל שהחקלאים פה זקנים מדי כדי לדעת מה זה פורום..
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
גם אבל לא רציתי לכתוב את זה...
סליחה על הבוטות, אבל תפסיקו לבלבל את המוח. מי מהמגיבים השנונים פה הוא חקלאי? משעמם לכם? תחפשו מוקד אחר לניגוח, אולי תחזרו לפקידי משרד התחבורה?
החקלאות בארץ חיה ובועטת, מפותחת ומתפתחת, עם הישגים כלכליים משמעותיים, וגם הישגים הנדסיים בתעשיה התומכת. היום יש גם יותר כח אדם ישראלי בענף משהיה ב-30 השנים האחרונות, גם אם לדעתי להעסיק תאילנדים זו לא בושה. אני מבטיח באופן אישי שהם חרוצים, מיומנים ונכונים למאמץ הרבה יותר מכל אחד מהמבקרים הדגולים פה.
נכון, החקלאות הפכה לאנדרדוג בארץ, וככזו כל אחד בסביבה נהנה לחבוט בה מדי פעם, בעקבות הגזירות שהוטלו על החקלאים במשך השנים נעשה קשה בהרבה להתפרנס בכבוד בענף ומי שלא מצויין פשוט לא שורד, אבל במקביל ליצירת גל נוטשים, המצב גם יצר מצויינות שלא נראית כנראה בשום מקום אחר בעולם!
גילוי נאות-אני עוסק בחקלאות, חקלאות חכמה ומתפתחת, וכמוני עוד לא מעט צעירים, חלקנו כשכירים מובילים וחלק כבעלי משקים. אני כחקלאי שואף למצויינות, עובד קשה והתוצאות נראות בשטח, ובחשבון הבנק. אני מעסיק בין היתר גם עובדים זרים, אבל מעל 50% מהעובדים הזוטרים אצלנו, אלה שעובדים קשה בשטח 10 שעות ביום בחום של עד 45 מעלות בערבה הדרומית בקיץ, הם ישראלים, חיילים משוחררים.
שבת שלום-קובי
הפתעת אותי בגדול... אפשר תמונות שאני אראה שאתה לא עובד עלי?
אם זה נכון אז אני מציע לפצל נחלות במשקים לא פעילים ברחבי הארץ ולתת אותם ליוצאי צבא להתישבות מחודשת.
זה יפתר מצוקת דיור ויזרים דם חדש לישובים מזדקנים ויסיים את ספסרות הישובים בקרקעות מדינה
קובי אני מסכים עם כל מה שכתבת,גם אני בחקלאות ומכיר מקרוב .
מה שאני לא מבין זה איך שלא מתפתח שיח אינטרנטי בנושאי מיכון וחקלאות .
הפורומים המעטים באתרים של החקלאות משמשים לקנייה ומכירה .ולא לשיתוף מידע ,שיכול להועיל לנו החקלאים.
בועז, מספיק עם הדמגוגיה הזולה. אתה רוצה להיות חקלאי? אם כן לך תחכור אדמה ותתחיל לעבוד!
קובי, יישר כוח.
תנין, תרצו - נפתח פורום מיכון חקלאי. אני בטוח (טוב, מכיר אישית) שיש מי שיודע לתרום לו לא מעט. אבל תבטיחו לכתוב...
אסף.
שיתחילו באוף טופיק.
עשוי להיות מעניין מאוד.
גם כל עבודת הקודש של מוזיאון הטרקטור יכולה להיזקף לפורום הזה...
רק כדי לסבר את האוזן, בחקלאות רצים כל הזמן פרוייקטים הנדסיים וטכנולוגיים מהשורה הראשונה, החל מרחפנים למיפוי, צילום וזיהוי אוטומטי, דרך רובוטיקה, שימוש בלווינים ומה לא. אני כרגע מעורב במיזם בראשית הדרך, בהובלת פרופסורים בעלי שם מהטכניון ואונ' בן גוריון, לפיתוח אמצעי ריסוס אוטונומי\רובוטי, הכולל מערכת זיהוי אוטומטי בטכנולוגיה המגיעה מתחום היירוט הצבאי, כלי שמיועד לרסס באופן ממוקד ומדוייק אשכולות תמרים בעצים בגובה עד 20 מ'.
מי שרוצה להשתלח או להשמיץ-שימשיך הלאה, מי שרוצה דיון אמיתי מהשטח-בכיף. שכל אחד יחליט מי הוא מה....
קובי
קובי סתם מסקרנות, מי מבן גוריון? שי ארוגטי?
כל הכבוד קובי,אכן החקלאות היא בנפשי (פרדסים)
המדינה לא עושה הרבה להקל ,אבל אנחנו לא שוקטים על השמרים
כל הזמן מתייעלים ומחפשים טכלוגיות חדשות ומיכון שיוזילו את העיבוד,
לצערי אין כמעט ישראלים צעירים שמוכנים לעבוד בתנאי מזג אויר לא פשוטים
בחורף ובקייץ.....
יותם
מבן גוריון אמיר שפירו, מהטכניון אמיר דגני. שני אנשים מאוד רציניים, שכולנו המשתתפים האחרים בפרוייקט נשמח ללמוד מהם ולהחכים
קובי
בכל הארץ ישנם הרבה פועלים ישראלים בחקלאות.
אני כבר היטקיסט שמנמן אבל מפרגן לאלו שהטוריה נשברת לפניהם. מאוד אפילו!
שמח לשמוע שיש כאלו
כחקלאי אשמח לכול הידברות ולמידה ולשם שינוי אם ניתן לשמור את העוקצנות אאוט מהשרשור עדיף
באמת שאין מקום לציניות,
וכן יש בשרון חקלאים ויש אוחזים בטוריה
וגאים בזה!
אגב תאילנדים כבר מזמן לא אצלנו.
יאללה, ציניות אאוט [emoji6]
בועז, אתה ממשיך ללגלג ולהשמיץ, ולי אין כוונה להתחרות איתך או לשכנע אותך. אתה משוכנע שאתה יודע מראש יותר טוב מכולם, ולכן האחרים נאיבים או שקרנים... אתה מגדיר את עצמך הייטקיסט שמנמן- הייתי מוסיף יהיר ושמנמן. לסגנון הניגוח שלך אני לא הולך להגיב יותר
קובי
יש ויש, אני מכיר כמה חבר'ה (אני לא בטוח מי שם שותפים ומי פועל) שהקימו חוות ירק מאפס באזור השפלה.
חבר'ה בני עשרים פלוס, עובדים בידיים, אין פועל זר אחד בחווה.
אבל כולנו יודעים שהרבה (אני נזהר שלא לכתוב רוב גדול) מהמשקים החקלאים מתופעלים בעיקר ע"י עובדים זרים.
זה לא שהבעלים יושב ומשמין בבית, אבל הוא גם לא קוטף ועודר לבד.
להיות חקלאי זה קשה, עם ובלי פועלים, וכל הכבוד למי שמוכן להמשיך לעסוק בזה למרות הכל.
קובי,
לא התכוונתי להעליב אף חקלאי ציוני אמיתי. ואכן, אני חוטא ביהירות... מתנצל.
אני אסביר בקצרה את עמדתי ואחר כך ונשאיר את השרשור לחקלאים ציוניים בלי ציניות. תסכים איתה טוב, לא תסכים, גם בסדר.
אין לי בעיה ואני אפילו בעד להעליב את אלו שמתנהלים כמו פאודלים ובטוחים שהמדינה חייבת להם והם עוד החלק הטוב לעומת אלו שיושבים. על משקים לא פעילים ומסרבים להחזיר למדינה את אדמות המדינה על מנת שיהיה אפשר למשל לתת לחברה צעירים אפשרות להתישב להגשים ולהפריח את המדינה כמו למשל הסיפור של אומי על החווה. כמובן, בלי לעקור איש מביתו.
אני מאוד מכבד חקלאות, וחקלאים אמיתיים שעושים את זה מתוך שליחות.
הם אדוני הארץ לטעמי בלי גרם אחד של ציניות.
ועכשיו עזבו את השטויות שלי ושתפו אותנו במיכון חקלאי חכם. יותר מעניין
הממשלה במו ידיה חנקה וחיסלה את החקלאים הקטנים, ואתה עוד מצפה שהם ירצו להעביר אדמות אלו למישהו אחר בהתנדבות?! סלח לי אבל הגישה שלך פשוט מרגיזה. רק שאבין מהתגובה האחרונה, חקלאי חייב לפעול מתוך שליחות ?!
היום לא כלכלי להחזיק גידולי שדה ומטעים של פחות מכמה מאות דונמים ולא כל אחד בנוי לזה. משק ממוצע הינו כ 25-40 דונם.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk