-
ראוטר של נטויז'ן - איך... מה.... משהו...?
אני אתחיל בסוף
אם מישהו יודע איך משתפים מדפסת ודיסק רשת בנטבוקס החדש של נטויז'ן - מה שבראוטר הקודם היה פשוט כמו להכניס פלאג תקשורת לחור - אזמח אם יעזור לי, כי אני מנותק מהדיסק רשת עם כל התמונות שלי ומהמדפסת והסורק כבר שבוע.
כשנגמור עם זה אני אספר לכם על המקצועיות של אנשי נטויז'ן.
תודה...
אסף.
-
תגובה: ראוטר של נטויז'ן - איך... מה.... משהו...?
אסף ,
תסתכל מה החברה / דגם של הראוטר ותעלה כאן
-
ADB VV2222
למרות שהוא נראה כמו ומתחבר כמו דגם שנקרא VV3222 שהוא דגם חדש יותר
אסף.
-
אוקי , אני מכיר את הדגם.
יש לך משתמש / סיסמה
ואתה מסוגל להכנס להגדרות שם ?
-
כן.
אבל בתור משתמש רגיל - נראה לי מוזר שלא בתור מנהל אבל אולי זה בסדר:
אסף.
-
אסף - בתור התחלה , תמחוק את החלק השמאלי של התמונה שהעלית ,עם הפרמטרים IP וכו'
אתה לא רוצה שזה יהיה חשוף באינטרנט.
אחרי זה ,
לך לתפריט : STORAGE -> NETWORK FILE SHARING
STORAGEHome
>> Storage Service
>> Network File Sharing
לגבי זה שאתה לא מנהל - ככה זה בגירסאות האלה - ואכן מבאס אבל זה מה שהם נותנים למשתמשים ....
-
אז שם כבר הייתי.
אבל זה לא נותן לי משהו שאפשר לעבוד איתו, סימנתי את ENABLE SHARING ו... לא יודע. כלום.
אסף.
-
נו וחיברת את המדפסת לנתב? נכנסת לרשת ולא ראית את הנתב?
-
רגע , לאט לאט
אחרי ששמת את כל ההגדרות האלה , תכנס שוב לתפריט הנ"ל , ואחרי איזה דקה או שתיים הוא אמור להשתנות לך ,
הכונן רשת שלך , מחובר בUSB אני מניח אל הראוטר ADB הנ"ל ...
Enable Sharing - YES
Ask for User Authentication - NO
Netbios Domain/Workgroup - WORKGROUP
Interfaces -
Bridge Ethernet WiFi
Share Automatically All Volumes - YES
Share Name : USBMEDIA
מה מערכת ההפעלה שאתה עובד איתה ? WIN7 ?
-
המדיניות שלהם הפכה להיות כמו של אפל.
אנחנו יודעים בשבילך מה טוב, ומסגור לך את כל האפשרויות כדי שלא תעשה נזק שיעלה לנו בשעות תמיכה.
הם יכולים* להתחבר אליך לראוטר (להם יש יכולת להתחבר כאדמין) ולעשות שינויים.
* רק תומך בכיר יכול לשנות את הדברים המורכבים (כמו תחום כתובות ברשת הפנימית....) וכמובן שהוא עובד בימי שלישי בין 12.
עירא
-
הדיסק מחובר LAN. גם המדפסת. את הדיסק אני רואה בתור מחשב רק מתוך הראוטר אבל לא במחשב שלי - network ולכן גם אי אפשר לגשת אליו.
את המדפסת אני בכלל לא רואה.
אסף.
- - - Updated - - -
מחשב אחד xp אחד 7 ואחד 10.
ושוב תודה לכולם כאן.... עם התמיכה של נטוויז׳ן לקח לי שבוע להגיע לנקודה הזו ובמצטבר יותר מ20 שעות בטלפון.
אסף.
-
בדקת שההגדרות נטוורק של הנתב נכונות? כלומר שאתם על אותה קבוצת עבודה.
-
אם אני מבין נכון אז אתה אמור לראות את הנתב ברשת הביתית כמחשב וכשאתה מקליק עליו, אתה תראה מדפסת וכונן.
-
קראתי שוב את מה שכתבת. אולי אני לא מבין נכון. יש לך כונן קשיח ויש לך מדפסת. הן מתחברות לנתב שלך דרך כבל רשת או דרך כבל יו אס בי?
-
כבל רשת לחורים של ה LAN
אסף.
- - - Updated - - -
אני רואה את הראוטר ברשת. בתור ראוטר לא בתור מחשב.
אסף.
-
הבנתי מה הבעיה, ולמה אתה לא רואה אותם כרגע.
המשך בה"פ
-
נשמח אם תספר.
אסף, התיאור שלך היה לא נכון, אל תיקח את זה אישית.
יש לך מדפסת וכונן שמחוברים עצמאית לרשת. לא קשור בכלל לUSB של הנתב.
בפעם הבאה תכתוב שחיברת את הכונן והמדפסת לרשת ולא לראוטר. כי כשאתה כותב שחיברת לראוטר האסוציאציה הראשונה היא לכבל USB.
צריך לבדוק שהכונן והמדפסת קיבלו IP ADDRESS. אם אין לך DHCP ברשת אז זה לא עובד בגלל זה. או שצריך, לא יודע איך, להגדיר להם IP קבוע. ואם יש להם IP קבוע, לוודא שהוא תואם לרשת החדשה. בדר"כ זה 10.0.0.X כש10.0.0.138 זה הנתב.
-
החיבור LAN שלהם הוא ישירות לנתב. לא לחור בקיר. אבל אני מבין מה שאתה אומר לגבי התיאור שלי. יש דברים שבהם אני יותר מבין...
בכל מקרה עם התמיכה של אמיר מאחורי הקלעים הצלחתי לגרום לכל הציוד לעלות ברשת.
המדפסת לא היתה ב dhcp. הדיסק דווקא כן. גם אחרי שלשניהם היתה כתובת נכונה וגם לעוד דיסק שמחובר בכלל וויפי והיתה לו כתובת נכונה עדיין לא ראיתי אותם ברשת במערכת ההפעלה. דרך האפליקציה של הנתב ראיתי שהם קיימים ומזוהים אבל אי אפשר להיכנס אליהם.
ככה או ככה בסוף אחרי כמה מחזורי ניתוק חיבור כיבוי הדלקה בסדר שונה , פתאום הכל הופיע. עוד לא עובד חלק מבחינת גישה לדיסק רשת אבל התקדמנו.
ועל השרות של נטוויז׳ן ארחיב אחר כך.
אסף.
-
בכל אופן ממליץ לך לקבע את כתובות ה- IP של המדפסת והכונן למקרה שהכונן נכנס למצב "שינה" או שתכבה את המדפסת.
לכל מוצר רשת שמחובר לשרת DHCP והוא לא פעיל למשך זמן מסוים, הכתובת שלו נמחקת מהשרת, ברגע שהוא חוזר להיות פעיל שוב, הוא מקבל כתובת חדשה מהשרת ולא בטוח שזו תהיה הכתובת הישנה שהוא קיבל לפני כן.
ברגע שתקבע את הכתובות כשתגדיר שיתופים על המחשבים הם יהיו קבועים ולא משנה אם תכבה או תדליק את המכשירים.
-
אסף לוקח לזה לפעמים זמן. התשתית שלך היא אתרנט, עליה יש תשתית אינטרנט (הכתובות ip) ומעל כל זה יש את הרשת של מיקרוסטפט מה שנקרא הרשת הביתית. לוקח למחשב שלך זמן להסתנכרן מול המכשירים האחרים. אם היית יודע מה כתובת הip שלהם היית יכול לגשת ישירות ולא ליכות שהמחשב שלך יגלה אותם.
-
עדכון....
מדי פעם אפשר לראות את כל החברים ברשת הביתי וגם אז זה לזמן קצר. למרות שאני יודע את הכתובות של כולם - הפכתי את המדפסת למשל לכתובת סטטית - אני לא יכול לגשת לאף אחד מהם. לא לפתוח את שרת הקבצים ולא את הסטרימר בתור דיסקים, לא להדפיס למדפסת - כולם מזוהים בתור מחשבים ברגעים הבודדים שאני רואה אותם ולא בתור מה שהם.
נטויז'ן מבחינתם לא מצליחים לפתור את התעלומה, לא שהם יותר מדי מדברים איתי אבל זה לא משנה כי מי שכן מדבר איתי לא מצליח להבין אפילו את הדברים שהסבירו לי אמיר ומיכה.
מחפירה ברשת אני מתחיל לקבל רושם שהנתב הזה לא תומך בשיתוף דיסקים או מדפסות LAN. יכול להיות כזה דבר?
אסף.
-
אני לא מבין איך זה יכול להיות. יש לך אפשרות לשים SWITCH נפרד? כי זה לא ממש קשור לנתב (כנתב) אלא לתפקידו כSWITCH.
אם אתה רוצה, אני יכול לבוא לנסות לראות אם אני מצליח לסדר לך.
-
אני לא מצליח לגרום לו לתפקד כסוויץ׳ וזו הבעיה לדעתי.
השאלה היא אם יכול להיות שהוא פשוט לא מיועד לזה?
אסף.
-
אם יש לו כניסות אז הוא סוויץ'. זה לא משהו שצריך לגרום לו לעשות.
אגב, הרמתי אצלי עכשיו רשת ביתית של כמה מחשבים וגם לי היתה בעיה לראות את כולם ברשת. התברר שלחלק מהמחשבים היו חסרות הגדרות.
אתה יכול לתת רשימה של איזה מחשבים/רכיבים יש לך ברשת הביתית ומה אתה צריך שכל אחד ישתף/יעשה? כולל מערכת הפעלה וגרסה למשל מחשב אסף משתף מדפסת מערכת הפעלה חלונות שבע. מחשב אישה של אסף משתף כונן איחסון מבוסס יו אס בי מערכת הפעלה חלונות אקס פי. ככה תהיה מפה מסודרת. אתה לא חייב בפורום, אתה יכול לשלוח לי קובץ במייל או בה"פ.
-
אסף - ניתן לעשות את זה עם הראוטר הזה , גם שרת קבצים וגם מדפסת רשת.
מה זאת אומרת רואים אותם למספר רגעים?כל פעם שאתה ניכנס ?
מה משתנה כאשר רואים וכאשר לא רואים ?
-
קודם כל מבחינת הרכיבים וההגדרות - בראוטר הקודם הכל עבד ולא היו בעיות.
אני רואה אותם ברשת הביתית אחרי כיבויים והדלקות בסדר מסויים. אם אני מנסה להיכנס לדיסק רשת הוא מודיע שאין איתו קשר. כנל אם אני כותב את הכתובת שלו כמו שמופיעה באפליקציית הראוטר. שם אגב אני תמיד רואה את כולם כולל כתובות.
אני לא יכול להוסיף את המדפסת בתור מדפסת רשת. גם כשאני כותב את הכתובת שלה (הפכתי אותה לסטטיות כדי שלא תברח). אני לא יכול לגשת לדיסק של הסטרימר גם כשאני כותב את הכתובת שלו.
ובדכ מייד אחרי שאני מנסה... כולם נעלמים מהרשת הביתית.
אסף.
-
משונה. אני יכול לבוא עם סוויץ אחר ולראות אם יש שינוי. הכי הרבה, סיבה טובה לעבור מנטוויז'ן.
-
עם הנתב האחר הכל בסדר. זאת הבעיה בדיוק.
אסף.
-
ואם אתה שם את הראוטר הקודם בתור סוויץ לרשת הפנימית ותשתמש בראוטר החדש רק כמודם זה אמור לעבוד, לא?
-
אם אתה רואה בראוטר את הציוד זה מצויין. האם אתה מצליח לעשות לו ping? (כלומר לפתוח במחשב חלון cmd ולהקיש את הפקודה ping ולאחריה את כתובת ה ip של הציוד? אם כן, הבעיה שלך לקראת סיום. חפש בגוגל Take advantage of your router's USB port with a little trick that lets you share a hard drive with anyone on your Wi-Fi network.
ופעל על פי ההוראות. אגב, רוב הראוטרים הביתיים מקצים ip לפי mac כך שמובטח שהציוד יקבל את אותה כתובת תמיד (קוראים לתכונה Mac reservation(.
יצחק