-
1 קבצים מצורפים
שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
טוב חברים ,
פתחתי כאן אשכול לכל חובבי העישון בשר
אז חברים בואו תראו לעוד חברים את המעשנת שלכם או עישון בשר מגרה
שעשיתם או שיש לכם מתכון טוב לשתף
תודה
זאת המעשנת שבניתי ולא סימתי בגלל שכנה מטרידה ורעה
שלא נתנה לי לסים את הפרויקט של המענשנה שלי
ואני צרפתי תמונה שלה
קובץ מצורף 104910
http://srv2.jpg.co.il/4/56815c5a47e7d.jpg
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
מה הטריד את השכנה? הרעש של העבודה או זה שאתה הולך לעשות עשן?
אם אתה מהמרכז, וגם אם לא בעצם, אתה מוזמן לבוא לסיים אצלי במסגריה.
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
הי lizard
האמת שכל דבר היה מתריד אותה שאני עבדתי על המעשנות קודמות
הוא אומרת לשכנה מה יש לו עסק והוא בונה סורגים אבל אין עם מי
לדבר היא גרה בשכירות ובשביל לנקום בי שלחה לי פקחים על המחסנים
שבניתי לפני 20 שנה יש אלוהים בשמיים היא את העונש שלה תקבל באיזה יום :)
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
אם אתה צריך מקום אני חןשב שאוכל לעזור לך. תוכל לשכור אצלי. כולל ציוד כמובן
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
תודה על ההצעה lizard אבל אני לא יכול להרשות לעצמי
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
מאיפה אתה?
כשהייתי סטודנט היה לי מחוץ לחלון בחור שפתח בית מלאכה לסורגים בחצר. הרס לי את הבריאות!
אם זה אתה- תצטרך להזמין אותי לארוחת בשרים מעושנים כדי לכפר על עוונתיך. :cool:
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
יפה לראות בעל מקצוע שמכבד את עבודתו בצורה כזו מרשימה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
1 קבצים מצורפים
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
קובץ מצורף 104987גם אני נדלקתי על העניין ורציתי לבנות אחת. אחרי שקצת קראתי על הנושא והבנתי שתפקיד הגחלים הוא להיות מקור חום ובעצם מקור העשן הוא כפיסי העץ, החלטתי שאין יתרון משמעותי למעשנת פחם על מעשנת גז וחבל על כל העבודה שאני הולך להשקיע. רכשתי מעשנת גז של CHARBROIL (1450 ש"ח כולל צינור גז ווסת) וביום שישי היה הטסט הראשון.
התוצאות לפניכם (הייתי מרוצה מהרכות והנראות - פחות מהטעם שהיה מבוסס על יין אדום. נמשיך להשתפר...)
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
תתחדש על המעשנת oferl:)
איך יצא הבשר שהוא התבשל בגז
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
הבשר התבשל מהעשן והחום. מקור החום הוא גז אבל כמו שרשמתי קודם, לא נראה לי שמשנה כל כך מה מקור החום כל זמן שמיוצר עשן בכמות הרצויה מקפיסי העץ. הבשר עצמו יצא רך ועסיסי. פחות אהבתי את התיבול שלי וגם הגזמתי עם כמות העשן אז טעם העשן היה הרבה יותר חזק ממה שרציתי.
כמו שרשמתי, זה היה נסיון ראשון והשיפור יבוא עם ניסוי ותהייה. מבטיח להשתפר :)
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
-
11 קבצים מצורפים
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
תודה עידו
מאוד התרשמתי מהמעשנות שלך רואים שעשיתה עבודה
מאוד טובה ואני כבר מחכה לראות את שאר התמונות
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
עוד מעשנת שווה שלא הייתי מתנגד לאחת כזאת תוצרת ארצות הברית
https://www.youtube.com/watch?v=uZJ7FASv-jA
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
מכשיר פיצה על גחלים שווה צפייה כלל הכנת פיצה
https://www.youtube.com/watch?v=e-YADKAX4zY
-
3 קבצים מצורפים
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
פיצה זה נחמד... שאר הערוץ שלהם ביוטיוב פשוט פסיכי:
https://www.youtube.com/user/BarbecueWeb/videos
הזקן שלי לא לבן וארוך כמו שלהם ואני לא חותך הכל במצטה אבל אני רוצה להאמין שאני בכיוון הנכון.
מעשנת לעניים בשטח:
קובץ מצורף 105255
קובץ מצורף 105256
קובץ מצורף 105257
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
הדג על הגריל בסרטון הזה נראה מעניין.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2d0ef7b1e6.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
בחור גרמני דווקא יש לו בערוץ דברים מענינים
https://www.youtube.com/watch?v=pV2tFaxEKaE
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
אהבתי ,
אני בדיוק בשלב שמחפש לרכוש מעשנה חדשה ,
דבר איתי בפרטי עלויות וכו
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
lizard עשיתה עבודה מאוד יפה כל הכבוד לך
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
שלום לכולם,
אני רוצה לבנות מעשנת+טאבון.
חשבתי לשים דוד שמש בתוך חבית (בעמידה) והפתח לבשרים או להכנסת הפיתות יהיה מלמעלה.
כאשר ארצה לעשן אוכל לסגור את הפתח העליון ע"י מכסה ולמקם שם גם ווסת לעשן.
כדי לאפות פיתות בטאבון צריך שיהיה חומר אוגר חום (כמו לבני שמוט).
השאלה שלי היא איזה חומר אפשר למלא בחלל שייווצר בין החבית לבין הדוד שמש כך שיאגור חום?
אפשרויות שהציעו לי ואני לא יודע מה טוב - מלט/אדמת חמרה/חימר/בטון.
- - - Updated - - -
קובץ מצורף 105286
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferl
קובץ מצורף 104987גם אני נדלקתי על העניין ורציתי לבנות אחת. אחרי שקצת קראתי על הנושא והבנתי שתפקיד הגחלים הוא להיות מקור חום ובעצם מקור העשן הוא כפיסי העץ, החלטתי שאין יתרון משמעותי למעשנת פחם על מעשנת גז וחבל על כל העבודה שאני הולך להשקיע. רכשתי מעשנת גז של CHARBROIL (1450 ש"ח כולל צינור גז ווסת) וביום שישי היה הטסט הראשון.
התוצאות לפניכם (הייתי מרוצה מהרכות והנראות - פחות מהטעם שהיה מבוסס על יין אדום. נמשיך להשתפר...)
נראית מעשנת מקצועית.
אין לי בכלל ניסיון אבל התחום הזה מושך אותי.
כמה זמן בממוצע צריך לשען בשר / עופות ואיך בכלל יודעים מתי הם מוכנים ?
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
זה מאוד תלוי בנתח / חום / טכניקה / איזה סוג מעשנה וכו' .
בגדול זמני עישון מתחילים ב - 1 שעה עד 8 שעות .
עידו
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
תודה. אנימגר בבית משותף. מעלי יש דייר.
לפי התקנון של הבנין מותר לנו להניע מנגל על גז אבל לא פחמים.
האם המעשנת על גז מייצרת עשן בצורה שתפריע לשכן ?
בהצלחה בהמשך
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
אין הבדל בין גז / פחם / חשמל / עץ בכמות העשן .
עידו
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
תודה . אבל לא הבנתי את התשובה שלך
בהצלחה בהמשך
-
תגובה: שרשור לכל חובבי עישון הבשר צלמו והראו את המעשנת שלכם
חומר למחשבה, גישה קצת אחרת.
מבלי להכנס לכל התורה שמאחורי עישון בשר, יש הבדל בין הגישה של עישון חם לבין עישון קר.
אני הלכתי על עישון קר (הטמפ' של המעשנת לא עוברת 110 מעלות) , ובניתי משהוא אחר לגמרי.
יש לי ארון עץ! (עץ סנדוויץ' - 1.2ס"מ) 60X60X120 שהדלת נסגרת באטימה טובה (120 זה הגובה).
בתחתית הארון יש מגש מפח מגולוון ועליו מחובר גוף חימום חשמלי של 1200W של תנור אמבטיה.
בחלק העליון של הארון, יש טרמוסטט (של דוד מים) שאיתו אני שולט בטמפ'.
יש בפנים (באמצע) מדף מרשת נירוסטה, ובנוסף יש וו תליה בתקרת הארון.
ניתן להניח את הבשר (או הדגים) על המדף או לתלות.
ובחלק מהמקרים אני מוסיף ענפים של צמחי תבלין על מדף.
על הגוף חימום, שמים כמה חתיכות עץ (אני משתמש בהדרים שאני אוסף בפרדסים בסביבה), אבל הנקודה החשובה, צריך מעט מאוד! עץ.
300-500 גרם עץ לעישון של 3-4 שעות.
סוגרים את הכל ומפעילים (את כל הטיפול בבשר, מרינדות וכו' אני משאיר לכל האתרים שמתמחים בעישון).
בהתחלה, הארון קר, הגוף חימום נדלק, מתחיל לחמם, ומדליק את החתיכת עץ ( חתיכה די עבה 4-5 ס"מ).
שזה דולק, נוצר עשן ונגמר החמצן, אז העץ לא נדלק ממש, זה גחל שעושה כל הזמן קצת עשן.
מאחר והארון לא אטום לגמרי, וקצת! עשן בורח, אז כל המערכת נכנסת "לאיזון", ככל שיש יותר עשן, אין חמצן והבערה דועכת, והפוך.
הבערה דעכה, העשן יוצא, נכנס חמצן, הבערה מתחדשת.
גם עם העשן חנק את הבערה לגמרי, שהגוף חימום נדלק, הוא ידליק את העץ מחדש.
אני מעשן בין 60 ל 110 תלוי במוצר ( דגים יותר קר, ספר ריב ועוף בסביבות 100, בקר עד 110 , תלוי גם בזמן שיש).
חוץ מהרגע של הפתיחה, וכמות העשן שיוצאת :-), זה תהליך הרבה יותר נקי וקל לשליטה.
אין לי בעיה, לשים בשר ביום שישי ולצאת לסידורים מבלי לעמוד ולהשגיח על המעשנת.
חוץ מזה, התהליך מאוד קל לשליטה, כי הטמפ' נקבעת ע"י הטרמוסטט, מה שאומר שזמן הסיום ידוע.
למרות שאני אישית, איש של בשר, הלהיט, היה ונשאר, סלמון שלם (עם קצת ענפי רוזמרין).
שמים את זה שלם (עם הראש :-) )על צלחת ארוכה וכל אחד מוריד לו כמה שהוא רוצה.
לחם טוב וגבינת שמנת, זה סנדוויץ' מושלם.
אני אנסה לצרף תמונה מאוחר יותר