-
עזרה בתכנון ציר באזור השרון - גוש דן
אני מנסה לתכנן ציר שטח החוצה את מרכז הארץ.
לצורך העניין דרומה מאזור אחיטוב ע"ב ציר המוביל.
מעוניין להקיף את טירה ולהמשיך דרומה לאזור גוש דן ומשם כיוון כללי מודיעין/מחלף לטרון.
באזור טירה בעמוד ענן ובת"אצות של govmap בסה"כ נראה שיש הרבה שבילים בשטחים החלקאיים בין טירה לכפר הס-משמרת-רמת הכובש.
האם אני צפוי להיתקל בשערים וחסימות?
בהמשך האם כדאי להמשיך דרומה בצד המזרחי של כפר סבא ומשם דרומה במקביל לרכבת, מתחת למחלף קסם לאזור מקורות הירקון?
איך כדאי להמשיך משם?
אשמח להמלצות על צירים ידועים וברורים שדרכם אפשר להגיע לגוש דן ולהמשיך דרומה כשהדגש הוא כמה שפחות אספלט וצירים מהירים.
אין כוונה להתעכב יותר מדי.
לצערי אני מכיר מעט מאוד את האזור הזה של הארץ...
תודה.
-
תגובה: עזרה בתכנון ציר באזור השרון - גוש דן
מתי אתה מתכנן לצאת למסלול הזה? רוב האיזור הזה בוצי מאד בימים אלו.
-
בסוף פברואר.
איזה אזור בוצי?
אי אפשר להתבסס על צירים לבנים בעיקר ולהימנע מאתגרי בוץ משמעותיים?
-
הרבה זמן לא הסתובבתי באיזור פה אבל בגדול ברגע שתגיע לציר המוביל אתה עובר את כפ"ס (שטחים חקלאים, אל תסתמך ב-100% על מפות החקלאים פה משנים כל הזמן) ונכנס לאיזור הירקון.
משם יש שתי אופציות, האחת לכיוון קריית עתידים. זה יביא אותך עד ת"א ושם בערך זה יסתיים, אם אתה רוצה להמשיך דרומה תצטרך לצאת לכיוון עינת/ראש העין ולכיוון בן שמן. משם כבר אין לי מושג.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
הרבה זמן לא הסתובבתי באיזור פה אבל בגדול ברגע שתגיע לציר המוביל אתה עובר את כפ"ס (שטחים חקלאים, אל תסתמך ב-100% על מפות החקלאים פה משנים כל הזמן) ונכנס לאיזור הירקון.
משם יש שתי אופציות, האחת לכיוון קריית עתידים. זה יביא אותך עד ת"א ושם בערך זה יסתיים, אם אתה רוצה להמשיך דרומה תצטרך לצאת לכיוון עינת/ראש העין ולכיוון בן שמן. משם כבר אין לי מושג.
תודה צחי.
לכיוון עינת זה בגדול התכנון.
הצלחתי בצורה הזו לעבור מתחת למחלף קסם לכיוון פארק אפק ולצאת מול גבעת השלשה ואז בגדול במקביל לרכבת עד טירת יהודה-שוהם-כפר טרומן.
מה שאני לא בטוח בו זה אופי הצירים/חסימות/בוץ בקטעים האלו.
שוב, הרעיון הוא מסלול זורם ומהיר בלי עיקובים מיותרים.
אם יש דגשים/צירים ספציפיים שכדאי לנסוע עליהם/להימנע מהם אשמח לדעת.
-
אין דגשים ספציפיים כי הרבה זמן לא הסתובבתי פה אז כנראה שדברים השתנו קצת.
בגדול: ציר המוביל לא יהיה לך מנוס מלחצות את טירה ואח"כ את כפר סבא. כנס ממושב אלישמע לכיוון נווה ירק דרך השטח, משם לכיוון כפר הבפטיסטים. את כביש חמש תוכל לעבור במס' מקומות, אחד ממהם זה המעבר ליד עינת או הגשר ליד אלעד. ברגע שעברת אותם ואתה באיזור תל אפק/יער אלעד יהיה לך יותר קל. קח בחשבון שאם אתה רוצה שבילים מהירים תצמד לשבילים ליד השדות (זהירות מחריצי רוחב).
-
יותר מעניין לטעמי זה להמשיך מגבעת השלושה, עינת, המחצבות ליד אלעד ומשם קולה, ציר ממזרח לכביש שש עד לתל חדיד... בן שמן ואםשר להמשיך על ציר דביל ישראל גם למודיעין לטרון צורעה ועוד.
החלופה הרבה יותר איטית מלהמשיך לאורך מסילת הברזל עד טירת כח.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
-
ממליץ בחום לתאם טלפונית עם הפקח (;
0505063272.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
יותר מעניין לטעמי זה להמשיך מגבעת השלושה, עינת, המחצבות ליד אלעד ומשם קולה, ציר ממזרח לכביש שש עד לתל חדיד... בן שמן ואםשר להמשיך על ציר דביל ישראל גם למודיעין לטרון צורעה ועוד.
החלופה הרבה יותר איטית מלהמשיך לאורך מסילת הברזל עד טירת כח.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
[emoji106][emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
ארז תודה.
האם אתה יכול לצרף קובץ מסלול של החלופות? (קצת קשה לי להלביש את מה שאתה מציע על צירים במפה).
אני מדגיש שוב- המסלול חייב להיות זורם ומהיר באופן יחסי. לא תהיה לי את הפריבילגיה להתחיל בשיטוטים וחיפושים אחרי הציר או מעברי כבישים/מסילה/חסימות.
יש לי ניסיון מר מהאזור ראש העין-אלעד מלפני מספר שבועות בכל מה שקשור בחסימות ושבילים שהשתנו (אתרי בנייה/מחצבות וכד').
יש חשיבות למסלול מעניין אבל זה לא נמצא בראש סדר העדיפויות במקרה הזה.
לא מחפש אתגרי עבירות. לא הפעם...
-
בציר מגבעת השלושה לגבעת כח במקביל לכביש 6 אין שום בעיית עבירות גם בימים כאלו זוהי דרך כבושה.
אני מבין שהכיוון הכללי מודיעין, כך שהכי כדי לצאת בצומת קולה לנסוע כקילומטר לכיוון בית אריה ואז לפנות ימינה לדרך העפר שנוסעת לכיוון איזור תעשיה חבל מודיעין ופארק שוהם
כאן אתה יכול לנסוע לאורך הסימון של שביל ישראל זו הדרך המהירה ביותר לאיזור בן שמן ופאתי מודיעין.בימים גשומים איזור המעבר מאחורי בית נחמיה יכול להיות בעייתי.אבל בגדול אין בעיות עבירות מיוחדות.איזור כפר סבא לכיוון מחלף קסם בוצי מאד בימים אלו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
ממליץ בחום לתאם טלפונית עם הפקח (;
0505063272.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
כמובן.
יבוצע...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan
בציר מגבעת השלושה לגבעת כח במקביל לכביש 6 אין שום בעיית עבירות גם בימים כאלו זוהי דרך כבושה.
האם אתה מתכוון לציר שרץ ממערב לפסי הרכבת? במפה ובתצ"א אני לא מזהה ציר צמוד לכביש 6. אני כן מזהה ציר שרץ בין הפסים לגביש 6, יותר קרוב לפסים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan
אני מבין שהכיוון הכללי מודיעין, כך שהכי כדי לצאת בצומת קולה לנסוע כקילומטר לכיוון בית אריה ואז לפנות ימינה לדרך העפר שנוסעת לכיוון איזור תעשיה חבל מודיעין ופארק שוהם
הגעה לפארק שוהם מתחת לכביש 6 על הציר שהולך למחצבה ליד ברכת ברקת?
אין שם בעיה של שטח אש? (אני מגיע לשם באמצע השבוע)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan
כאן אתה יכול לנסוע לאורך הסימון של שביל ישראל זו הדרך המהירה ביותר לאיזור בן שמן ופאתי מודיעין.בימים גשומים איזור המעבר מאחורי בית נחמיה יכול להיות בעייתי.אבל בגדול אין בעיות עבירות מיוחדות.
הכיוון הכללי הוא דרומה. בגדול לאזור קרית גת/לכיש.
אני לא נעול על מודיעין/לטרון ובהחלט חושב להישאר באזור של כביש 6/הרכבת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan
איזור כפר סבא לכיוון מחלף קסם בוצי מאד בימים אלו.
בוצי מדי? אחרי מספר ימים ללא גשם יש בעיית עבירות משמעותית?
מדובר בסה"כ בכלים חזקים שבוץ לא מפחיד אותם אבל המטרה היא לא טיול בוץ. מאלה יש לנו מספיק בעמק...
-
האזור בין כפר סבא לכביש חמש בוצי מאוד, אומנם הסתדרנו עם הסובארו וחיפושית אבל עם הרבה גז ולא מעט מזל.
אם אתה יוצא מתל אפק דרומה וחוצה את הכביש ישר, יש ציר סביר שבקצהו אתה פונה מזרחה ודרומה ומגיע למעבר מתחת כביש שש משם תוכל להגיע ל"שיפועית"-מעבר מתחת לכביש 444 וממנה עם עליה קצרצרה על כביש פנימי ליער קולה.
תזכיר לי בהמשך השבוע אנסה להעלות הסבר עם תצ"א.
-
אם אתה מגיע ממקורות הירקון ויוצא באיזור קיבוץ עינת, יש לי הקלטה של הדרך מקיבוץ עינת דרומה, חציה מתחת כביש שש מזרחה לפארק אפק ונחל שילה ממשיך דרומה ליער קולה ואז ממשיך דרומה (מזרחית לכביש שש) עד חדיד. משם האפשרויות רבות.
יש לי גם איפשהו הקלטה של המסלול של מקורות הירקון לעינת, צריך לחפש.
-
אם אתה מוצא אשמח אם תעלה לכאן.
תודה :)
-
איך מעלים קובץ לפורום?
שלח לי מייל ואני אשלח לך קובץ KML
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
ארז תודה.
האם אתה יכול לצרף קובץ מסלול של החלופות? (קצת קשה לי להלביש את מה שאתה מציע על צירים במפה).
אני מדגיש שוב- המסלול חייב להיות זורם ומהיר באופן יחסי. לא תהיה לי את הפריבילגיה להתחיל בשיטוטים וחיפושים אחרי הציר או מעברי כבישים/מסילה/חסימות.
יש לי ניסיון מר מהאזור ראש העין-אלעד מלפני מספר שבועות בכל מה שקשור בחסימות ושבילים שהשתנו (אתרי בנייה/מחצבות וכד').
יש חשיבות למסלול מעניין אבל זה לא נמצא בראש סדר העדיפויות במקרה הזה.
לא מחפש אתגרי עבירות. לא הפעם...
לא היה לי מספיק זמן ליד המחשב בערב, זו טיוטה גסה של המסלול מגבעת השלושה לתל-חדיד / מצפה מודיעין.
מספר נקודות מעניינות בדרך (ראה בעמוד ענן), נסיעה סבירה ומעקף של האתגרים על ה"כביש" בגבול מתקן אדם. אם הנסיעה לא בסופ"ש - אולי צריך לוודא שאין בעיה לנוע על הציר...
קובץ מצורף 105656
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
לא היה לי מספיק זמן ליד המחשב בערב, זו טיוטה גסה של המסלול מגבעת השלושה לתל-חדיד / מצפה מודיעין.
מספר נקודות מעניינות בדרך (ראה בעמוד ענן), נסיעה סבירה ומעקף של האתגרים על ה"כביש" בגבול מתקן אדם. אם הנסיעה לא בסופ"ש - אולי צריך לוודא שאין בעיה לנוע על הציר...
קובץ מצורף 105656
תודה
-
אני לא מבין בהעלת קבצים וכו׳.אבל נסעתי לא מזמן את הדרך מיער שוהם ליער המלאכים, בגדול פתח מפה,
שביל ישראל יקח אותך עד מחלף ענבה משם סע במקביל לכביש אחד מצידו המזרחי עד מעבר שעלבים,שאר הנקודות מושב בן נון כרמי יוסף, משמר דוד
צומת טל שחר נסיעה מערבה תל מקנה , יער חרובית, תל צפית, תל זית יער המלאכים,כביש קרית גת.כל הדרך בשטח למעט חציית כבישים.באין בוץ היסטרי (אמרת סוף פברואר?)
מסלול מהיר מענה ומעניין.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan
אני לא מבין בהעלת קבצים וכו׳.אבל נסעתי לא מזמן את הדרך מיער שוהם ליער המלאכים, בגדול פתח מפה,
שביל ישראל יקח אותך עד מחלף ענבה משם סע במקביל לכביש אחד מצידו המזרחי עד מעבר שעלבים,שאר הנקודות מושב בן נון כרמי יוסף, משמר דוד
צומת טל שחר נסיעה מערבה תל מקנה , יער חרובית, תל צפית, תל זית יער המלאכים,כביש קרית גת.כל הדרך בשטח למעט חציית כבישים.באין בוץ היסטרי (אמרת סוף פברואר?)
מסלול מהיר מענה ומעניין.
מעולה!
תודה.
אני אשב על זה בימים הקרובים ומניח שבטח יהיו עוד כמה שאלות ספציפיות לגבי מעברי רכבת/כבישים וכד'.
-
טוב, מתחילים להתכנס.
כרגע יש לי פער מידע בין גבעת השלשה ליער קולה:
מה הדרך הנוחה והבטוחה ביותר (מבחינת חסימות)- האם ניתן לנסוע בין כפר סירקין לכביש 6? האם ממזרח או ממערב לפסי הרכבת?
איפה הכי כדאי לעבור את כביש 6 וכביש 444 מזרחה לכיוון נחשונים/אלעד/יער-צומת קולה?
אני מעריך שעדיף לעבור את מחלף נחשונים עדין מצידו המערבי ורק אחרי זה לחצות. האם בגשר החקלאי ליד נחשונים? האם במעבר התחתי שמדרום לו? האם עדיף להמשיך דרומה עד אזור גבעת כח ואז לעלות על כביש 444 ולחזור לכיוון צומת קולה?
אני ממש חושש מחסימות באזור הזה וממש קריטי לי לדעת מה צפוי כבר בשלב התכנון. לא אוכל להתעכב במסלול. ייתכן שאסע שם בשעות החושך.
אנא המלצותיכם המבוססות על ניסיון מהתקופה האחרונה.
תודה מראש.
-
1 קבצים מצורפים
אוקי יש מסלול מוכן, תיאורטית, מגבעת השלשה למחלף קרית גת.
יש כמה מקומות שבעמוד ענן מצוינות חסימות בקרבת הדרך, להבנתי לא בהכרח משפיעות על הציר אבל קשה לקבוע.
אני מצרף אותו כאן, אשמח לדעתכם.
-
2 קבצים מצורפים
אני בעבודה לא יכול לפתוח את הקובץ.
עשיתי משהו זריז כדי להבהיר את הקטע בין גבעת השלושה לקולה.
אם תסתכל טוב תמצא מספרים בתמונה.
קובץ מצורף 106184.
1- מעבר כביש בין אפק לשטחים שממזרח לגבעת השלושה.
2-מעבר מתחת לכביש 6 לוקחים את הגדה הדורמית
3-מעבר ואדי פיראטי קבוע- נכון לא מנומס, אבל המעבר הזה כבר כל כך קבוע....
4-מעבר מתחת לכביש 444
במעבר 4 אתה עולה על הרמפה ימינה (דרומה) ופונה ימינה בכביש פנימי, מגיע לצומת X (ימינה לרמזור שמאלה ליער קולה)פונה שמאלה מקיף את הקיבוץ ונכנס ליער קולה.
(מצטער על התמונה הגרועה)
עריכה : תמונה עם מספרים טיפה יותר גדולים .
קובץ מצורף 106185
-
סחתיין אומי. תודה.
(אתה יכול לשמור את הקובץ שצירפתי ולפתוח אותו בעמוד ענן בכל מחשב)
שאלות הבהרה:
1. האם מה שהצעת (שעכשיו הוא מובן) עדיף על מה שאני תכננתי? (בגדול- המשך נסיעה דרומה מגבעת השלשה בין הרכבת לכביש 6, מעבר מתחת למחלף נחשונים ומעבר על הגשר החקלאי עד לכניסה לנחשונים, מדרום לקיבוץ). האם המעברים של האמבטיה והמעבר הפיראטי עבירים גם לאחר גשמים?
2. כניסה ליער קולה לפי ההסבר שלך- מקיפים את קיבוץ נחשונים מצפון וממזרח? אם כן שים לב שיש בעמוד ענן התראה על חסימה בכניסה הזו.
ציטוט:
כניסה ליער נחשונים . שימו לב : לאחרונה הונחו אבנים החוסמות את הגישה ליער . קחו בחשבון !! עם אופניים אין בעייה כמו תמיד!!
3. האם הדרכים שממשיכות ממזרח לנחשונים דרומה עד כביש 465 פתוחות ומהירות?
-
אני לא מכיר את הדרך שתיארת, אולי בסופש אוכל לקפוץ לבדוק. החסימה היא מצפון למחצבה, השביל שאתה רוצה הוא בין הסימונים הדרומיים של המחצבה לקיבוץ עצמו. (יש גם כניסות פיראטיות למחצבה אבל זה כבר ממש לא יפה....)
המעבר הפיראטי יכול להיות קשה אחרי גשם.
כשהיה בוץ רק למטה החיפושית עברה בגז בריא. אני מאמין שג'יפ סביר יעלה גם עם קצת בוץ על הגדות.
-
הערות:
1. השביל/כביש ממוזליאום מזור לכיוון דרום חסום.יש לעלות בשביל ישראל לכיוון המצבה ומשם להמשיך לפי התכנון.
2.היציאה לכביש ליד כרמי יוסף חסומה בדרך כלל,אפשר להכנס לישוב עצמו ולצאת לכביש ביציאה הראשית.
משם תחליט אם לפנות ימינה או שמאלה(עדיף מבחינה בטיחותית)ולהכנס לשביל השחור לכיוון משמר דוד.
עוד אפשרות לחתוך מתל גזר ליער המגינים ולצאת משם.
3.הנסיעה בקטע האחרון מתל צפית לאורך כביש 6 נראית לי מיותרת,כדאי לשקול נסיעה בדרך הנוף עד בית ניר
ומשם קטע כביש עד ליער.
עריכה:
עכשיו ראיתי שאתה נוסע מנחשונים על כביש 444,אז ההערה מס.1 לא רלונטית,למרות שחבל לוותר על הקטע ביער כ"ח (קולה).
כמו כן קטע ההמשך לכיוון שוהם הוא שטח אש עם כל המשתמע.
-
הדרך שמקבילה למחצבת מגדל צדק (שבין המחצבה לנחשונים) לא מגיעה יותר לכיוון נחל שילה. במקום מתבצעים עבודות לסלילת כביש נוסף לעיר אלעד.
-
קובץ מצורף 106190
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
סחתיין אומי. תודה.
(אתה יכול לשמור את הקובץ שצירפתי ולפתוח אותו בעמוד ענן בכל מחשב)
שאלות הבהרה:
1. האם מה שהצעת (שעכשיו הוא מובן) עדיף על מה שאני תכננתי? (בגדול- המשך נסיעה דרומה מגבעת השלשה בין הרכבת לכביש 6, מעבר מתחת למחלף נחשונים ומעבר על הגשר החקלאי עד לכניסה לנחשונים, מדרום לקיבוץ). האם המעברים של האמבטיה והמעבר הפיראטי עבירים גם לאחר גשמים?
2. כניסה ליער קולה לפי ההסבר שלך- מקיפים את קיבוץ נחשונים מצפון וממזרח? אם כן שים לב שיש בעמוד ענן התראה על חסימה בכניסה הזו.
3. האם הדרכים שממשיכות ממזרח לנחשונים דרומה עד כביש 465 פתוחות ומהירות?
מצורפת תמונה, מסומנת הדרך העוקפת את נחשונים שמתחברת לעוקף אלעד.
היתי שם השבת. אני נכנסתי לנחל שילה דרך המחצבה, ואז עליתי לכיוון מחסני התחמושת או מה שזה מזרחית לאלעד ומשם התחברתי לשביל ואז יצאתי לנחשונים בדרך המסומנת בתמונה.
העליה מנחל שילה מאוד פיקנטית :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
קובץ מצורף 106190
מצורפת תמונה, מסומנת הדרך העוקפת את נחשונים שמתחברת לעוקף אלעד.
היתי שם השבת. אני נכנסתי לנחל שילה דרך המחצבה, ואז עליתי לכיוון מחסני התחמושת או מה שזה מזרחית לאלעד ומשם התחברתי לשביל ואז יצאתי לנחשונים בדרך המסומנת בתמונה.
העליה מנחל שילה מאוד פיקנטית :)
הקובץ לא נפתח.
מה הכוונה עלייה פיקנטית?