-
האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
בבקשה...
דעתי בקצרה - לכל אגדה יש בסיס. טויוטה באופן כללי, וברכבי שטח בפרט, מייצרת מכוניות באיכות כללית ואמינות ממוצעת גבוהה יותר מרוב היצרנים האחרים.
לדעתי העובדות מוצקות, וניתן לפרוש כאן הוכחה די חזקה שאינה מבוססת על נסיון אישי כזה או אחר, אבל קודם כל ניתן לאבירים השונים להביע את דעתם בצורה מסודרת.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
היתה כתבה בגלובס בה הכתב כותב כמה הוא אוהב את הרכב שלו ובכתבה הוא צין שהוא ביקש מידע אל מספר הרכבים מהסוג שלו שעלו לכביש בשנת הרכב שלו וכמה רכבים עדין נוסעים.
אני מציע שמביני האתר יקבעו שלושה דמגמים של טויוטה כולל שנת יצור ושלושה דגמים של רכבים מקבילים ונזמין את הנתונים.
אני אישית מוכן להשתתף בעלות (העלות צריכה להיות זולה אם הבקשה מנוסחת היטב )
מה עלות שירות בקשת המידע?
סכומי האגרות נכון לחודש אפריל 2014:
- אגרת בקשה לפי תקנה 1: 20 ש"ח
- אגרת טיפול לפי תקנה 2: 30 ש"ח לכל שעת עבודה באיתור המידע, במיונו או בטיפול אחר בבקשה, החל בשעה הרביעית.
- אגרת הפקה לפי תקנה 3א: 0.20 ש"ח לכל עמוד צילום
2.50 ש"ח לדיסקט מחשב - סכום בסיס להתחייבות לשאת באגרות טיפול והפקה: 150 ש"ח
- http://index.justice.gov.il/Units/Ap...shhameida.aspx
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
thebips
איפה הם עוד מוצאים דיסקטים, אפילו ב 2014 כבר היה קשה למצוא :)
-
4 קבצים מצורפים
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
יש הרבה מאוד מחקרים בלתי תלויים שתומכים בכך. רצב כמה מהם.
מנסיו אישי:
מחזיק 2 טויוטות. שתיהן שנת 1998.
לנדקרוזר 73 וטויוטה קורולה. שתיהן לא מזכירות באמינותן המופלגת שום רכב שהוא בן יותר מ 10 שהחזקתי בעבר.
לביא
קובץ מצורף 106298
קובץ מצורף 106297
קובץ מצורף 106299
קובץ מצורף 106300
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
לביא,
יש2-3 דגמים מאוד מוצלחים וכל השאר די ממוצעים. לקחת באמת 2 מהאגדות...
אבל מה ההצדקה למשל לתת לפראדו נקודות על אמינות כשידוע שהוא לא מאוד מצטיין בה ?
מיתוג? הערצה עיוורת?
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
מישהו בשיווק של יוניון-מוטורס מחכך ידיים בהנאה לנוכח מה שקורה כאן בג'יפולוג בשבועות האחרונים.
כי כל פרסומת היא טובה והשם "טויוטה" בענן התגיות הולך וגדל.
וזה מה שאנחנו עושים כאן. פרסומת לטויוטה.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
כן בועז. וכולנו זוכרים את הפרק על טויוטה היילקס בטופ גיר...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
לביא, אתה מאמין לסרטים? לתוכנית בידור?
אתה?
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
לדעתי - גם כנבלות זקנות ובאות בקילומטרים, כרכב שטח, הטויוטה פשוט אמינה בשיעורים ניכרים על פני לאדה ניבה, דיסקברי ופאג'רו Q (זה מה שהיה לי, ולזה אני משווה).
מהניסיון שלי של הרבה שנים עם דיסקברים שונים שבגדול התנהגו (חרא) אותו הדבר כולם, פאג'רו Q שהיה נטול אמינות לא ברמה של הל"ר אבל בהחלט ליגה נטולת אמינות בפני עצמו, ואז טויוטה פראדו 95 (מודל 2000) ועכשיו 120 (מודל 2003). פעם בשנה טיפול ו..זהו.
והטיפול ה 'פעם בשנה' הזה עולה פחות מתיקוני תקלות 'על הדרך' בנבלות הבריטיות.
שכל אחד יעשה מה שהוא מבין, וברור לי שלא כל אחד חושב שזה מוצדק לשלם 50,000 שקל על טויוטה משנת 2000 או 100,000 שקל על לנדקרוזר מ 2004 כשטרופר מאותה השנה עולה רק 25,000 שקלים. זה בסדר גמור, ויש מקום לכולם.
(במחיר הוספתי כמה אלפים, בכל זאת צריך להשפיע על השוק)
ברור לי שאני לא אשכנע אף אחד...יש דברים שלומדים עם הנסיון.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
נכון דרור. תוכנית בידור, אבל נראה לי שגם לגבי הטויוטה היילקס יש קונצנזוס לגבי האמינות. לפחות הישנות יותר.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
לא אמרתי שהיילקס לא אמין ועמיד.
אבל זו תוכנית בידור. ואת שלבי העריכה אתה לא רואה.
אם ההפקה החליטה לעשות סרט קורע על כוח הסבל של טויוטה היילקס, הם ידאגו שהוא תמיד יניע.
גם אחרי שדפקו אותו בקיר, הטביעו אותו בים, שרפו לו את הקבינה ומוטטו עליו בניין.
והעניין בסרט הזה הוא לא רק כוח הסבל של ההיילקס, אלא גם ובעיקר דמיונם הפרוע של המפיקים.
בטויוטה מין הסתם מאוד אהבו את הסרט. מצד שני, להפיק פרק בתוכנית כמו טופגיר, באורך כזה ובאיכות כזו, עולה כסף. המון.
אני כן יודע שהתקציב של כל פרק בטופגיר עמד בזמנו על סכום של 7 ספרות, בפאונדים, אבל לא אני ולא אתה יודעים מאיפה באמת בא הכסף עבור הפקת הפרק הזה, שכל כולו שיר הלל לעמידות מוצר של טויוטה. נראה לך שטופגיר כאלה פילנטרופים, שעשו לטויוטה פרסומת חינם, ככה סתם? ללא תמורה?... חומר למחשבה.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
האם מישהו חולק על העובדות הבאות, לפני שנכנסים לדיון על הסיבות?
1. בישראל, בקטגורית הטנדרים, בכל שנתון, הן מחירי המחירון והן מחירי השוק בפועל גבוהים יותר בעשרות אחוזים עבור טויוטה היילקס/ויגו מול כל המתחרים.
2. בישראל, בקטגורית SUV בגודל מלא, בכל שנתון, הן מחירי המחירון והן מחירי השוק בפועל גבוהים יותר בעשרות אחוזים עבור טויוטה לנדקרוזר מול כל המתחרים.
קורולה - אולי גם, בפער פחות דרמטי, אבל עזבו, לא מעניין... בואו נתרכז ב4X4.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
הסיפור הזה מזכיר לי את הקונספציה שקדמה למלחמת יום כיפור. כלומר רואים ממצאים ודאיים לאי אמינות מסכנת חיים והמומחים המלומדים טוענים שהאמינות גבוהה מהממוצע ולכן הקונספציה הכוללת אומרת שהרכב אמין.
על איזו אמינות אתה מדבר? כשהבולגוינט מתפרק עצמונית בירידות של סדום, המזרקים כושלים כל 60000 ק"מ, הדשבורד מתפורר בצל ומקרקש, הפעמונים נגזרים אחרי הגבהה של 2", הדיפרנציאלים נגזרים ומנגד עלות חלקי החילוף נשקלת באונקיות. נשמע לא אמין ומצחיק אבל מאומת בתמונות וחשבוניות.
וכשהבלוגוינט קורס, אז המהנדסים המלומדים ממציאים אלף סיבות מדוע המוצר סופר איכותי אבל מה לעשות, הבולגוינט קורס ואתה במקרה הטוב תקוע באמצע הקיבינימט ....ותמיד בעל טויוטה ממוצע יחריש ויסתיר את המידע וימשיך לטעון שמדובר ברכב אמין. נראה לי שאתם כל כך קשורים רגשית לרכבים שלכם שפשוט התנתקתם מהמציאות או שלחליפין אתם קשורים למחירון של לוי יצחק....
וישנם גם כאלו שמעבירים ביקורת על רכבים אחרים ומנגד ממליצים באסרטיביות לכל טויוטיסט מתחיל להחליף מזרקים בעלות של 12000 ש"ח כאילו מדובר בשיגרה...
וכל זה לא אומר שטויוטה זה יצרן לא טוב, אלא שלדעתי כולכם משלמים הרבה, הרבה מאוד כסף על אסטרטגיה נכונה וחכמה של ניהול מותג במיוחד כשמדובר במותג שאמור למתג רכב שטח מקצועי ואיכותי.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
היסטוריה.
פעם ראשונה שאני מסכים עם עמית.
אז אולי אני טועה ...? [emoji33]
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
אפילו אני מסכים עם עמית. בגלל שזה בדיון הנכון.
אחלה רכב לנדקרוזר, באמת. לא הטעם שלי אבל ניחא. אבל לסבול מכל כך הרבה... נאמר ״סוגיות אחזקה״... שהן לא כשלים כמובן, רק תחזוקה מונעת יקרה להפליא כדי להשיג את אותה אמינות מדוברת... נראה מחיר יקר לשלם על אמינות.
אסף.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
האם מישהו חולק על העובדות הבאות, לפני שנכנסים לדיון על הסיבות?
1. בישראל, בקטגורית הטנדרים, בכל שנתון, הן מחירי המחירון והן מחירי השוק בפועל גבוהים יותר בעשרות אחוזים עבור טויוטה היילקס/ויגו מול כל המתחרים.
2. בישראל, בקטגורית SUV בגודל מלא, בכל שנתון, הן מחירי המחירון והן מחירי השוק בפועל גבוהים יותר בעשרות אחוזים עבור טויוטה לנדקרוזר מול כל המתחרים.
קורולה - אולי גם, בפער פחות דרמטי, אבל עזבו, לא מעניין... בואו נתרכז ב4X4.
עמית, בועז - אתם חולקים או מסכימים על העובדה: בישראל ערכם כמשומש של דגמי ה4X4 של טויוטה גבוה באופן חד-משמעי, בעשרות רבות של אחוזים, מאשר כל מתחרה אחר? ושזו תופעה גורפת, על פני כל השנתונים, טנדרים וSUV?
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
מה שאתה אומר נמרוד, שצריך לשפוט מכוניות רק לפי פרמטר אחד - המחירון של לוי יצחק.
מה שמשותף לכל אוהדי טויוטה זה שהם מסכימים שהדבר האחרון שחשוב באוטו זה איך הוא נוסע.
רק איך הוא שומר ערך.
ואולי בגלל זה רוב דגמי טויוטה תמיד נחותים מכל מתחריהם בכל פרמטר דינמי בפער בלתי נתפס לעיתים - באופן מסורתי הייתי אומר.
ואתה תראה את זה קורה בכל מבחן השוואתי - הכוכב האחרון ש"התרשמתי" ממנו היה הראב4 שלא מצליח להתמודד מול מתחרים כמו פורסטר ואאוטלנדר בכל מיני סיטואציות שבוא ונקרא להן "מה זה בסיסיות".... העיקר שהם מנצחים במחירון.
וכמו שנראית הריבית בבנקים - אולי עדיף באמת להשקיע במסחר בלנדקרוזרים.
יש כאלה שכבר עלו על הפרינציפ וגוזרים קופון יפה.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
באחד הקורסים במסגרת MBA לימדו את תהליכי העבודה בטויוטה כמודל לחיקוי.
האם היבואן נכנס עד לסילבוס באוניברסיטה?
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
כשהבולגוינט מתפרק עצמונית בירידות של סדום,
המזרקים כושלים כל 60000 ק"מ,
הדשבורד מתפורר בצל ומקרקש,
הפעמונים נגזרים אחרי הגבהה של 2", ה
דיפרנציאלים נגזרים ומנגד עלות חלקי החילוף נשקלת באונקיות.
אתה כמובן צודק לכל אורך הדרך.
אתה אלוף העולם בלקחת תופעות שהן או מינוריות סטטיסטית או נובעות מהזנחה, ולהשליך אותן על הדגם כולו, עזוב, על היצרן.
אז דעתי בנושא היא כזו:
דשבורד - בפראדו 90/95 הדשבורד שלם וללא בלאי, החיבור שלו לבודי מתרופף והוא מקרקש. אשר לפתור את זה בעבודה עצמית. אאוריקה. יואב מודה שיש תקלה! עכשיו נצטט אותו בכל האתרים.
דשבורד ב 120/125 - בנוי מחומרים לא איכותיים בניגוד ליתר הרכב. בעיה שניתן לפתור היום בעלות של 2340 שקלים, ולקבל דשבורד חדש. ללא תלות בק"מ או בשנתון.
מזרקים כל 60,000 - דמגוגיה שמאוד מתאימה לך. אני מכיר רכב שהחליף מזרקים ב 212,000 ק"מ, מכיר רכב עם 340,000 שהמזרקים שלו במצב חדש, מקוריים, אחד עם מקוריים עם 330,000 ק"מ, אחד מ 2008 עם 170,000 ק"מ שהמזרקים במצב חדש, ובניגוד אליהם אחד מ 2008 עם 200,000 ק"מ שהמזרקים אצלו...גם במצב חדש. אז חלאס עם ה"עובדות" שלך, שהן מוטעות ונובעות מהפוזיציה האומללה של ישיבה בדיסקברי 2 ששווה היום לברזל / אלומיניום יותר ממה שהוא שווה כרכב נוסע (?) או מהתסכול או מהמרמור על החיים או השד-יודע-מה.
פעמונים נגזרים - אולי. עד היום לא יצא לי לראות אחד כזה, או לשמוע עליו, ואני בטוח שתיכף תביא לי תמונה או שתיים של אוטו שגזר פעמונים, משנת 2000 או 2002 אחד מתוך אלפי קרוזרים שנמכרו אז. תפנה לדוד טויוטה שיעשה ריקול על התקלה האיומה הזו.
דיפרנציאלים נגזרים - ראה את הסעיף לגבי הפעמונים. אגב, דווקא ראיתי הרבה דיסקברי שגזרו ציריות במקומות שטריוס לא היה עוצר. גם זה היה.
אבל בניגוד להרבה קשקשנים, בארץ ובחו"ל, אני כן החזקתי דיסקברים הרבה שנים, וכן החזקתי/מחזיק טויוטות - אי אפשר להשוות באיכות.
אתם יודעים מה - גם בנוחות. השוק אומר את דברו. המכירות אומרות את דברן.
כל על פאג'רו חדש שנמכר כאן בשנים האחרונות טויוטה מכרו 4-5 לנדקרוזרים. על כל דיסקברי חדש שנמכר כאן, עזבו, זה לא כוחות. אבל אחרי שנתיים או שלוש, דיסקברי שהיה יקר ב 100.0 - 200.0 אש"ח מלנדקרוזר, נסחר בפחות ממנו. כאמור השוק מטומטם. הגיע הזמן למחירון עמית1 החדש.
תמשיכו לדבר בתיאוריה ולחפש תמונות בגוגל.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
עמית, בועז - אתם חולקים או מסכימים על העובדה: בישראל ערכם כמשומש של דגמי ה4X4 של טויוטה גבוה באופן חד-משמעי, בעשרות רבות של אחוזים, מאשר כל מתחרה אחר? ושזו תופעה גורפת, על פני כל השנתונים, טנדרים וSUV?
מסכים.
על זה הוויכוח למעשה.
האם המחירון והמוניטין של טויוטה בנוי ע"ב מיצוב טוב של המותג או שבאמת כל הטויוטת אמינות באופן כזה שהמחירון שלהן משקף איכות יוצאת דופן.
אגב, אני ארחיב מעט את טענתי לכך שהשם נבנה על בסיס מספר מצומצם של דגמים שהיו יוצאי דופן באיכותם.
זה לא שבנו מוניטין לחלוטין בלי כיסוי אלא שהעצימו את האגדה הרבה מעבר לכל פרופורציה. לדעתי.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
דרור, אתה אומר אם אני מבין נכון שבחלק אם לא ברוב המקרים הלנדקרוזר נחות ממתחריו.. אז הקלדתי בגוגל "לנדקרוזר השוואתי" לראות מה חושבים כתבי הרכב.
אלה רוב התוצאות.
יד 2 דרור ברלי ללא תאריך מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1.
וואלה רמי גלבוע יולי 15 מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1.
אי קאר יתיר דווידוביץ אוק 12 מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1.
המחירון יד 2 רני פלג אפריל 05 מול דיסקברי 3 - דיסקברי מס 1.
כבישים יואב קווה מרץ 14 מול גרנד צרוקי - לנדקרוזר מס 1
מוטוקאר פברואר 12 מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1
אתר השטח הישראלי נוב 11 רני פלג מול פאגרו והאמר - מס 1 פאגרו.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
לביא,
אתה יודע שיש גם כתבות עם מסקנות אחרות לחלוטין - למשל כזו:
http://www.4x4australia.com.au/drive...ver-vs-toyota/
אני מניח שאם אטרח לחפש יותר מ 15 שניות אמצא עוד המון.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
השאלה היא לא רק כמה טויוטה אמינים, אלא כמה האחרים פחות אמינים.
אגב החלפת מזרקים זו בעיית תחזוקה לא אמינות, יכול להיות שהתחזוקה מאוד יקרה (כנראה שלא) אבל אם תתחזק לפי הספר לא תתקע לעולם (גם כנראה שלא).
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
עוד פרמטר שנראה לי שלא נלקח בחשבון הוא כמות נסיעות השטח ורמת הקושי שעושים הלנדקרוזרים/היילקסים לעומת השאר.
ניתן לראות ים של רכבים כאלה בטיולי ג'יפים במעלות כאלו ואחרים, ויעידו על כך מדי האוץ של הרכבים ביד השנייה ואילך.
אני חושב שבאופן יחסי הטויוטה שריד יותר מכל האחרים.
ברור שיש לו בלאי, אבל מה תהיה רמת הבלאי אם פאג'רו או דיסקו או לא יודע מה יטייל בתדירות כזו ובעצימות כזו.
דניאל
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מה שאתה אומר נמרוד, שצריך לשפוט מכוניות רק לפי פרמטר אחד - המחירון של לוי יצחק.
עוד לא אמרתי כלום!
אתם לא מסוגלים לחסוך במילים? (ברנרד בטוח לא, אז בואו ננסה להגיע לפואנטה לפני שהוא מתעורר)
תענו קודם כל - האם מישהו חולק על העובדה שדגמי ה4X4 של טויוטה (טנדרים ולנדקרוזרים) לדורותיהם, במשך 20 השנים מאז סיום החרם היפאני, נסחרים בישראל בעקביות במחירים גבוהים משמעותית, מאד משמעותית, יותר מכל רכב מתחרה - יפאני ולא יפאני.
לא רק לוי יצחק מתמחר אותם גבוה - השוק בפועל מתמחר גבוה. עסקאות נסגרות, בממוצע, מהר יותר, וכלי רכב עם נתונים דומים נמכרים במחיר הרבה יותר גבוה (לנדקרוזר מול טרופר/טראנו/פאג'רו/דיסקברי - ראש בראש באותו שנתון ואותם נתוני יד/קילומטראז').
זו עובדה או לא?
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
אלה רוב התוצאות.
יד 2 דרור ברלי ללא תאריך מול פאגרו - לנדקרוזר מס 1.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
מבחן ספציפי כזה, שהיו בו רק לנדקרוזר ופאג'רו, היה רק אחד. אני זוכר תאריכים. לנדקרוזר אוטו טוב, פאג'רו אני אוהב הרבה יותר.
במבחן הזה השתתפו שלושה בוחנים. דעתי היתה במיעוט. הבוחנים האחרים הסכימו איתי אבל חששו לבטא דעה שאינה מקובלת.
לא אחשוף את שמותיהם אבל הם מוכרים.
במבחנים השוואתיים למכוניות כביש ו/או לג'יפונים, הטויוטות מכוניות טובות, אבל רוב המתחרות שלהן טובות יותר וכבר אי אפשר ללשקר בפרצוף לכל העולם. לך תנסה לנסוע באוריס אחרי פיז'ו 308, בקורולה אחרי סקודה אוקטביה, בראב4 אחרי סובארו פורסטר, או בספייס-וורסו אחרי אופל מריבה.
ואז תספר לי איך היה.
ואלה רק דוגמאות קטנות.
אבל בחיאת, למי בישראל אכפת איך אוטו נוסע?... אכפת רק איך נסחר. כמה מהר נמכר ובכמה כסף. כאן אין ספק - טויוטה מנצחת ביג-טיים ושולטת בגדול.
אתה יודע - אני כותב עכשיו ממש את מבחן הסופ"ש האחרון לדאצ'יה דאסטר 1.2 בנזין 4X4. אוטו חדש, פשוט, בסיסי. עולה 100,000 שקל בלבד. זה מעט כסף יחסית לרכב 4X4 חדש אבל המון כסף אבסולוטית. אני בטוח שלפחות תגובה אחת למבחן הזה תהיה שמי שקונה את זה הוא פראייר גמור, כי בסכום כזה אפשר לקנות לנדקרוזר 2004....
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
אני מזכיר לך, שכמעט הרמת פעם יום השוואה בין סופה דיפנדר ולנד קרוזר 73 😊
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
נכון. רק כמעט.
לא יצא לפועל כי אני עסוק וטרוד בשטויות אחרות.
3 אייקוני שטח, שלושתם הולכים והופכים נדירים. שלושתם נסחרים בסכומים הזויים יחסית לגילם.
אולי בקרוב.
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
ברור שזו עובדה, אבל מה אנחנו לומדים ממנה?
האם היא מלמדת משהו על הרכב או אולי על קידום מכירות ויחסי ציבור מוצלחים?
באופן לא מפתיע, רכב השטח שזוכה לציונים הגבוהים ביותר על אמינות בארה"ב, הוא הג'יפ.
הרנגלר JK (במיוחד הרוביקון), שומר על ערך גבוה גם בהשואה ליפניות (וגבוה כשלעצמו בכלל).
http://www.kbb.com/new-cars/best-res...suv-crossover/
ומה למדנו?
-
תגובה: האמינות האגדית של טויוטה - מיתוסים ועובדות
עדכון מאחה"צ - קשור ולא קשור,
אני מוציא את הקטנה מהגן. לידי חונה קרוזר 120 והאבא נכנס לגן. אני מחנה ויוצא, ובמבט מהיר מזהה את מצב הדשבורד.
אוסף את הקטנה, נכנסים לאוטו ואז יוצא אותו אבא עם ביתו. אני עוצר לידו, שואל אם זה הקרוזר שלו, והוא עונה שכן. מופתע מעט מהשאלה. אני שואל אותו אם הוא מכיר את ההסדר על עניין הדשבורד. הוא לא מכיר. אני מסביר לו, וממשפט למשפט הבחור מחייך יותר ויותר. הוא אומר לי "עשית אותי מאושר, האוטו מ 2004, אני יד ראשונה, והוא בבת עיני. אני לא מוכן למכור אותו ורק התבאסתי מעניין הדשבורד, אבל האוטו הוא פשוט מושלם".
עוד אחד לסטטיסטיקה של אנשים שמעלים באופן מלאכותי את מחירי הלנדקרוזרים.