-
התאמה של פורסטר 2015 לשטח
שלום לכולם,
לא ראיתי הודעה ספציפית בנושא ורציתי להתייעץ.
קנינו פורסטר 2015 כדי לטייל בשטח בין השאר.
נכון להיום אני מרגיש צורך רב בהתקנת מיגון והחלפת צמיגים.
היבואן נותן מיגון מלא לעומת אספיר שנותנים מיגון גחון בלבד.
בנושף יש את נושא קוד המהירות.
שאלות:
1. האם מישהו התנסה בעדכון קוד מהירות לנמוך יותר על מנת להחליף צמיגים?
להבנתי צריך לשלוח להם פקס והם מעדכנים במחשב וזה מספיק.
2. האם ישנה בעיית התחממות של הגיר? ומכאן- מה עדיף? מיגון מלא או גחון בלבד?
השאלה כאמור בהתחשב בעובדה שאין הילוך כח ולפעמים ישנן עליות תלולות בשטח, חודש אוגוסט וכדומה.
3. הבנתי שספייסרים הם לא חוקיים למעבר טסט. האם ישנה דרך חוקית למעבר טסט על מנת להגביה את הרכב?
תודה מראש!
-
תגובה: התאמה של פורסטר 2015 לשטח
אתייחס לנושאים בהם אני מבין.
מיגון- תוכל לפרט מה הכוונה במיגון מלא? בפורסטר, נהוג למגן מנוע ודיפרנציאל אחורי. כמעט כל סדנא שפניתי אליה (וגם אתרים בחו"ל) טענו שהגיר גבוה מספיק ואין צורך במיגונו.
כמובן, מיגון כלשהו עדיף על לא כלל...
לגבי התחממות הגיר, זה ניתן לפתרון בתוספת חורים במיגון מתחת לגיר. מה שעוזר לזרימת האוויר בתחתית הרכב.
ספייסרים. לגבי חוקיות, תוותר מראש. מפנה אותך לפורום רישוי 4X4 בישראל... הדבר היחידי שחוקי בג'יפים, זה לקנות אותם.
-
תודה רבה!
ביקשתי היום לשנות קוד מהירות ל- T כל מנת להחליף את הצמיגים.
מיגון אני אעשה בחברה- כך תישמר האחריות.
אעדכן אם יהיה משהו מעניין...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avihai Bar
תודה רבה!
ביקשתי היום לשנות קוד מהירות ל- T כל מנת להחליף את הצמיגים.
מיגון אני אעשה בחברה- כך תישמר האחריות.
אעדכן אם יהיה משהו מעניין...
מניסיון מר...
כבעל פורסטר שנת 12'. פניתי למנהל המחלקה הטכנית של סובארו - אבי שאול. דרך הזכיין של היבואן באיזור השרון.
התשובה לבקשת שינוי קוד מהירות ברשיון הרכב הייתה חד משמעית - לא ולא !
בדקתי את נושא AutoData מול עמית במכון רישוי בראשון לציון (רשל"צ). אע"פ הבטחתו. הגעתי למכון הרישון והוא לא שינה את הרשום ברשיון (בהתחלה טען שיש אישור...)
בקיצור... קניתי בסוף צמיגי בריג'סטון (כפי שהגיע במקור עם הרכב) ונראה לי שזו האפשרות היחידה - קוד מהירות 98V.
לדעתי היבואן לא מבין - בלי גלגלים A/T 50/50 אין הצדקה לרכב להיקרה רכב שטח... :-(
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Avihai Bar
האם מישהו התנסה בעדכון קוד מהירות לנמוך יותר על מנת להחליף צמיגים?
להבנתי צריך לשלוח להם פקס והם מעדכנים במחשב וזה מספיק.
תודה מראש!
גם לי מכרו את זה בהתחלה..
גם אני האמנתי... :-(
-
אני גם מעונין בהחלפת צמיגים לאאוטבק. מעונין לרדת לקוד H.
חלום באספמיה או שיש סיכוי שאצליח ?
-
אתה יכול פשוט להחליף צמיגים. לשמור את הישנים. רוב הסיכויים שבטסט לא ישימו לב לקוד המהירות אלא רק למידה. ובצדק אגב, לקוד המהירות אין יותר מדי משמעות. ואם ובמידה ונפלת על טסטר מניאק ביום רע - הצמיגים הישנים מחכים לך במחסן כגיבוי.
זה מה שאני הייתי עושה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה יכול פשוט להחליף צמיגים. לשמור את הישנים. רוב הסיכויים שבטסט לא ישימו לב לקוד המהירות אלא רק למידה. ובצדק אגב, לקוד המהירות אין יותר מדי משמעות. ואם ובמידה ונפלת על טסטר מניאק ביום רע - הצמיגים הישנים מחכים לך במחסן כגיבוי.
זה מה שאני הייתי עושה.
ומה היית עושה אם ח"ו היית נקלע לתאונה והביטוח היה מגלה שקוד שמהירות של הצמיגים בפועל לא תאם את הרשום ברישיון הרכב?
-
שזה אומר שנסעת מהר יותר מקוד המהירות של הצמיג ה״איטי״ יותר?
בהצלחה עם זה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שזה אומר שנסעת מהר יותר מקוד המהירות של הצמיג ה״איטי״ יותר?
בהצלחה עם זה.
שזה אומר ששינית מהכתוב ברשיון.
ולך תתווכח עם חברת ביטוח שרוצה להציל את הכסף שלה.
ולך תוכיח בבית המשפט. בכל מקרה יידך על התחתונה.
אני חושב שלא שווה להיכנס לשם.
אולי.. רק אולי יהיה כדאי להחזיק סט צמיגים לטיולי שטח.
אבל יש כאב ראש של להחליף כל פעם.
וגם שן תמיד יהיה סיכון כפי שכתבתי למעלה.
בקיצור... סובארו טוב למנהלים.. פחות טוב לאנשי שטח...
-
אני כתבתי מה אני הייתי עושה (ועשיתי דברים דומים פה ושם) ואני לוקח אחריות על מה שאני עושה. אני מנהל סיכונים.
אם תהיה תאונה, שבה התפוצץ צמיג במהירות של 200 קמ"ש, לביטוח אכן יש סיבה להתנער. הסיכוי לתאונה כזאת? 0.00.
פות"ש קיבל הצעה, יעשה איתה מה שהוא רוצה.
-
זורם עם מה שכתבת... "בהצלחה עם זה" ...
-
לי כסר יש סט גלגלים נוסף שבקרוב יקבלו צמיגי שטח מלא במידה לא מקורית (חתך גבוה יותר).
אף יבואן, כולל המזרח, לא נותן אישורים לשינוי קוד מהירות.
למה? תשאל את משרד התחבורע
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
-
עם צמיג 50/50 בחתך יותר גבוה, הרכב נוסע יפה גם בכביש וגם בשטח, אמנם לא טכני מידי (בלי הצלבות ומדרגות) ובדר"כ אפשר למצוא מעקפים. מתאים למסלולים ברמה קלה עד בינונית. עוד לא ניסיתי אותו בבוץ אבל יתרון הכי משמעותי שלו שהוא חוסך בדלק לעומת הריינג :).
10.5 ק"מ לליטר בממוצע במקום 5 קמ לליטר בירידות בלי מזגן.
-
קיצר, מי שרוצה שטח שירכוש רכב שטח אמיתי.\
הפורסטר שנחשב המוביל בקטגוריית הג'יפונים, אם הוא בליסינג ניתן להעביר אותו ברוב המקומות...
אם הוא שלך תסתפק בשטח לייט - כלומר שבילים פלוס. פשוט חבל עליו.
אצלי הוא מפנק אותנו ביום יום ובגיחות קצרות לשביל.
בשביל השטח יש את הפג'רו.
-
ובכן נסעתי איתו גם בבוץ, עבירות מעולה, הפתיע לטובה.
-
פורסטר ג'יפון אדיר. נוסע מצויין בשטח עד רמת בינוני. כנ"ל XV, כנ"ל אאוטבק.
מעבר לבעיית הצמיגים יש בכל הסובארואים מגבלה נוספת והיא סרח עודף קדמי מוגזם שמתורגם לזוית גישה בעייתית.
זה מפריע פחות בטיפוס (כי העברת המשקל אחורנית מרימה קצת את החרטום) אלא בעיקר כשיורדים מתלולים חדים וקצרים ואז המשקל עובר קדימה והחרטום צולל = השפה התחתונה של הפגוש הקדמי מגרדת את הקרקע.
החוכמה בסובארו זה להשתדל להניח את הגלגלים הקדמיים בנקודות כמה שיותר גבוהות כדי להרים את החרטום, ואז אין בעיה.
במקומות שיש מדרגות וכו', צריך קצת עבודות מע"צ ואז הוא עובר כמו גדול וממשיך הלאה בלי בעיות.
לעניין צמיגי הכביש בחתך 60 - הצמיגים שמגיעים היום עם הרכב מהיצרן הם Mּ+S מתוצרת יוקוהמה. הם לא כל כך גרועים כמו שחושבים כאן. יש להם דופן עם 2 שכבות לעומת שכבה בודדת ברוב צמיגי החתך-נמוך, כולל אלה שתקבלו על דיסקברי או מרצדס GLE שהם קצת יותר גיבורים מהפורסטר.... בכל מקרה, פנצ'רים וצביטות בדופן לא נדירים בכלל בצמיגים בחתך נמוך שכזה וצריך פשוט להיזהר ולשמור על עירנות, לא להוציא אוויר בשום שטח שאינו דיונה (וגם בדיונה לא להוציא הרבה, שלא תשברו את דופן הצמיג), לתכנן היטב היכן אתם מניחים את הגלגלים ואם אפשר, להיעזר במכוון חיצוני במקומות היותר מאתגרים.
גם אני, לו היה לי פורסטר, הייתי מתארגן על סט גלגלים נוסף, ג'נט ברזל של סובארו ישנה יותר שקטן באינץ' עם צמיגי שטח מלא בחתך גבוה יותר, עבור טיולי שטח שמעבר לשבילים. נכון שזה יקר ושזה ניג'וס להוריד ולהעלות גלגלים פעמיים לכבוד כל טיול, אבל זה פותח לכם מסלולים ואפשרויות חדשים, ביצועי הרכב בשטח יעלו כמה וכמה דרגות וזה בוודאי עדיף על קריעה סיטונית של צמיגי כביש יקרים וטיולים שמתקלקלים.
זה נכון שהעבירות שלהם לא מאיימת על רנגלר ולא על לנדקרוזר ואפילו לא על דאסטר, אבל אני מבטיח לכם שבנהיגה מודעת וזהירה, הכלים האלה עוברים בקלות ובלי נזקים במקומות שמפתיעים כל פעם מחדש. כולל מסלולים נידחים ודי טכניים בעומק המדבר.
-
האם לא עדיפים צמיגי 50/50 ואז חוסכים את ההחלפה?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
בעיה עם החוק והגדרת יצרן, ברשיון נדרש קוד מהירות V וצמיגי A/T מגיעים בקוד מהירות H במצב הטוב ביותר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
katzir
בעיה עם החוק והגדרת יצרן, ברשיון נדרש קוד מהירות V וצמיגי A/T מגיעים בקוד מהירות H במצב הטוב ביותר.
האם המשמעות היא שלא ניתן להחליף צמיגים לשטח או 50/50 במסגרת החוק? יש לזה פתרון אחר?
Sent from my iPad using Tapatalk
-
הדעות חלוקות.
יש כאלו שאומרים שמבחינת ביטוח, אין בעיה וזה לא פוגע בכיסוי הביטוחי. קשה לי להאמין שחברות הביטוח יפספסו הזדמנות לא לשלם.
מבחינת החוק, לא נתקלתי (אבל אני לא נוהג ברנגלר...) בבעיות, או בבוחן פעיל מדי.
ההמלצה הכי טובה, ליומיום צמיגי 50-50 טובים במידה מקורית. לטיולים מאתגרים, גלגלי ברזל עם צמיגי שטח מלא במידה לא מקורית.
-
המלצה?
להחליף אוטו..
חבל על הזמן והכסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
המלצה?
להחליף אוטו..
חבל על הזמן והכסף.
טעות חמורה למי שיחליף את הרכב.
הרכב מצוין. מעולה. מפנק בנהיגה. חוויה אמיתית למי שאוהב להרגיש את הכביש ואת הרכב.
הרי בינינו - איפה אנו נמצאים יותר על הכביש או בשטח (בפועל לא בפנטזיה...)
נכון. במידה ויורדים לשטח צריך להיזהר על הצמיגים או להחליף סט לצמיגי שטח.
אבל בתמורה הרכב נותן לך הנאה עצומה בשטח. בטיולים. בכל מה שקשור למי שאוהב לראות נופים ושטח.
לא למי שמחפש לשבור את הרכב על סלעים ... :-) מי שמחפש לשבור את הרכב.. אף רכב לא יתאים לו..
-
שלמה,
עם איזה רכב אתה מטייל?
-
בס"ד
פורסטר 15' ידני.
ועובד עכשיו על סט צמיגים 50 50 עם ג'נטים ברזל.
ג'נטים כבר יש. צמיגים בודק מחירים (יש הצעות ל900 ש"ח עבור G12 יוקהומה).
-
והיה לך רכב שטח אחר כקנ״מ להשוואה?
-
עם כל הכבוד לפורסטר המהולל, רכב שטח אמיתי הוא לא. זוית גישה בעייתית משני הקצוות, אין הילוך כח, צמיגים בחתך נמוך..
מי שיורד עם רכב כזה לטיול ברמה קצת יותר מאתגרת משבילים, שיעשה זאת עם רכב חזק יותר ויבדוק מה מכסה הביטוח שלו..
אגב גם מחירי החלקים שלו ממש לא זולים - בפורסטר ידני שבדקתי (מהדור שעוד היה הילוך ״נמוך״) הבעלים החליף משאבות קלאץ׳ בעלות הזויה במורשה. נקודה למחשבה למי שמטייל עם הדגם הידני ומריח קלאץ׳ אחרי כל עליונת..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
בס"ד
אני דווקא מטייל עם הידני. צריך לדעת לתפעל ידני. ולצריך לאהוב ידני...
אך אם אתה מבין ויודע אתה לא תריח קלאץ' ובמיוחד לא בעליונת... :-)
אבל באמת עדיף למי שרוצה חיים פשוטים וקלים, ומאוד נוחים, ומאוד מאוד אמינים ללכת על הפורסטר האוטומט.
והמלצה - כמה שיקר. ללכת על המורשה. אני לדוגמא מירושלים ומטפל במוסך היבואן חי בנתניה. שאני מכיר אותו עוד מהילדות כאדם ישר מאוד ואמין.
לשאלתך דורון - לא היה לי רכב שטח אחר כקנ"מ. אבל דווקא מסיבה זו אני חושב שסובארו פורסטר למטייל השטח המתחיל הוא הבחירה הטובה ביותר. עם רכב שטח קשוח אתה עושה טעויות ולא מודע להם. ומה שגרוע הרבה יותר אתה חושב שאתה מסוגל להכל ונכנס לפעמים לסיכונים של חיי נפשות.
חייבים לקחת הדרכה. וכמו בכל דבר. עושים לאט. עושים בטוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלמה_55
לשאלתך דורון - לא היה לי רכב שטח אחר כקנ"מ. אבל דווקא מסיבה זו אני חושב שסובארו פורסטר למטייל השטח המתחיל הוא הבחירה הטובה ביותר. עם רכב שטח קשוח אתה עושה טעויות ולא מודע להם. ומה שגרוע הרבה יותר אתה חושב שאתה מסוגל להכל ונכנס לפעמים לסיכונים של חיי נפשות.
חייבים לקחת הדרכה. וכמו בכל דבר. עושים לאט. עושים בטוח.
אם כך, אני חושב שאתה מגיב מחוסר ידיעה, וסטיגמות, וקצת מפספס את הרעיון.
אתה מגדיר SUV משפחתי כרכב קשוח?
כי כל SUV עם low מהשנים האחרונות על מערכות בקרת משיכה וכו׳ יכול לעשות כל שטח שהפורסטר יכול, ולהמשיך הרבה יותר עבר לנקודה בה הפורסטר יעצר/יאבק קשות, עם מעט התפשרות על נוחות בכביש.
ואם כבר התייחסת לכביש, אז הכביש הוא קטע הקישור ליכולת להכנס לשטח.
אז לפעמים נוסעים יותר, ולפעמים פחות, אבל זו לא המטרה עם רכב שטח באתר הזה.
אני לא חושב שצריך להיות נחרץ עד כדי הגדרות ״למכור עכשיו״, אבל לפעמים זה נכון בהתייחס למה רוצים מהרכב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אם כך, אני חושב שאתה מגיב מחוסר ידיעה, וסטיגמות, וקצת מפספס את הרעיון.
אתה מגדיר SUV משפחתי כרכב קשוח?
כי כל SUV עם low מהשנים האחרונות על מערכות בקרת משיכה וכו׳ יכול לעשות כל שטח שהפורסטר יכול, ולהמשיך הרבה יותר עבר לנקודה בה הפורסטר יעצר/יאבק קשות, עם מעט התפשרות על נוחות בכביש.
ואם כבר התייחסת לכביש, אז הכביש הוא קטע הקישור ליכולת להכנס לשטח.
אז לפעמים נוסעים יותר, ולפעמים פחות, אבל זו לא המטרה עם רכב שטח באתר הזה.
אני לא חושב שצריך להיות נחרץ עד כדי הגדרות ״למכור עכשיו״, אבל לפעמים זה נכון בהתייחס למה רוצים מהרכב.
בס"ד
דורון היקר.
פותש"ז (פותח שירשור זה) ביקש רכב למשפחה וטיולים.
ביקש רכב ליום יומיום ולשטח עד בינוני בסופשבוע.
הרכב המתאים לכל דרישותיו בדיוק הינו סובארו פורסטר.
מעולם לא נאמר או נכתב שסובארו פורסטר הינו רכב שטח קשוח או שיש לו הילוך כח.
לדרישות שהועלו בשרשור זה פורסטר הינו הבחירה המושלמת.
פורסטר הינו הבחירה המושלמת למי שרוצה להנות מחווית נהיגה. למי שרוצה רכב שטח עד בינוני (בנסיעה זהירה ומבוקרת). למי שרוצה רכב גדול, גבוה, חסכוני לקטגוריה, אמין ומחיר.
למי שרוצה לרסק סלעים ולהיות קשוח. אני בטוח שאתה תוכל לפרוס את האפשרויות העומדות בפניו.
כל אחד והצרכים שלו. אין טעם לנסות לשכנע אדם שרוצה לטייל מעט בשטח ושרוב הזמן נוסע למשרד. לקנות רכב שהוא שתיין דלק עצום. בעל עלות תחזוקה איומה. ספרטני. חוויית נסיעה כמו נ. נ. או אביר או משאית מאן. כל זה בגלל שפעם ב... יוכל לרסק סלעים. דבר שאינו המטרה שסימן לעצמו לכתחילה.