-
תיקון צנרת ברקס קשיחה
התעקם לי צינור ברקס קשיח ברנגלר ולמען השקט הנפשי אני רוצה לסדר את זה.
לצורך העניין אפשרי או להחליף את כל הצינור - מתא המנוע עד מעל הגלגל האחורי - לא ריאלי ובטח לא כלכלי.
הפתרון שנראה לי הכי פשוט זה לחתוך את הצינור בנקודה נוחה ולהחליף את החלק העקום בחדש.
לא תודה מסיני אבל אין לי את כלי העבודה - חותך צינורות ומפשיל דאבל פליירינג על באבל ואין לי צינור מתאים ואביזרי קצה.
איפה אפשר לסדר את זה באיזור חיפה/הצפון?
או לחלופין, איפה משיגים צנרת 3/16" עם אביזרי חיבור וכלי להשאלה?
איל
-
תגובה: תיקון צנרת ברקס קשיחה
אני יודע שב-ג.א.ש הידראוליקה בעפולה מכינים צנרת כזאת לפי מידה ולפי דוגמה כולל כיפופים והכל, הבעיה שלא עושים את זה על האוטו, צריך לבוא עם הצינור לדוגמה...
-
צינור מתאים יש לי, קניתי כאשר חשבתי להחליף צנרת ל CJ
בסוף פשוט קניתי את כל הצינורות ביחד (כ 800 שח) מכופפים ומוכנים להרכבה.
גם חותך צינורות יש.
דאבל פלרינג, בעיה, דורש מכשיר מיוחד וניסיון ואת זה אין לי.
-
לא נהוג לבצע תיקון חלקי לצנרת בלמים משומשת. צינור משומש לא גמיש כמו צינור חדש, לכן לא מבצעים בו פליירינג אלא נהוג להחליף את כל הצינור. בית עסק מורשה לא אמור להסכים לבצע תיקון מקומי שכזה.
כששיפצתי את הג'יפ החלפתי את הצנרת שרצה מהשסתום חלוקה על קיר האש עד הסרן האחורי. קניתי צינור שהוכן עם סופיות מתאימות, באורך כללי רצוי ובמצב מגולגל. כאמור, הצינורות האלו גמישים כשהם חדשים והסלילה שלהם על האוטו פשוטה. זה גם היה זול מאוד (אם זכור לי נכון, עודף מ200₪ במ.פ מרכז הצנרת בהרצל ת"א)
-
בחלט ניתן לחתוך-לתקן אבל...וכמו שמוני כבר כתב, זה לא כזה פשוט, צריך סבלנות וידע איך לא לדפוק את הדאבל פלאיייר
ובהתחשבות שצנרת חדשה עולה גרושים ממש אין כול סיבה להתעסק עם זה.
-
תודה על התגובות
לפי מה שראיתי ברשת זה די מקובל לעשות פלירינג מחדש, אבל בהחלט נשקול להעביר צינור חדש אם העלויות הן אכן יחסית נמוכות.
השאלה היא כמה כאבי ראש יהיו מלהריץ את הצינור את כל הדרך ומה צריך לפרק מסביב בשביל זה.
השאלה היא - איפה באיזור חיפה אפשר לקנות צינור כזה.
על בית הידראוליקה עומד בתקן לבלמי רכב? אלמוג וכד' ?
אין תקנים ספציפיים כשמדובר ברכב?
איל
-
במרכז יש לך את האחים סמי בקיבוץ גלויות.
האם התעקם בגלל בוץ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
במרכז יש לך את האחים סמי בקיבוץ גלויות.
האם התעקם בגלל בוץ?
המרכז רחוק... מקווה להסתדר כאן באיזור.
לא בגלל בוץ. בגלל תכנון לא הכי חכם של מהנדסי קרייזלר.
מסתבר שזה מועד לפורענות ועולה די הרבה בפורומים אמריקאיים
https://www.google.co.il/webhp?sourc...e%20sway%20bar
קצה הבורג של לינק המייצב האחורי עובר מ"מ ספורים מהצינור שרץ על השילדה.
כנראה שבהצלבה עם לחץ על הסרן לכיוון הלא נכון גרמה לבורג להתפס בצינור ולמשוך אותו למטה.
לא צילמתי אבל יש תמונות מהרשת - לא שלי. לשמחתיאצלי זה פחות דראסטי
יש גם מקרים שהצינור נתלש...
https://lh5.googleusercontent.com/-m...o/brakes_2.jpg
-
לפני הרבה שנים קניתי באלמוג הידראוליקה צינורות פלדה עם סופיות לפי אורך.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לפני הרבה שנים קניתי באלמוג הידראוליקה צינורות פלדה עם סופיות לפי אורך.
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
תודה, אני אבדוק.
צריך רק לברר מה לבקש, כדי לא לפרק וללכת עם זה ביד.
-
המיקום של הצינור ניראה בעייתי, הייתי שוקל אולי לייצר לו איזה מעטפת מיגון, או אם אפשר להעביר אותו מצד אחר של השילדה.
-
אני שאלתי באלמוג לפני שנה. הם מוכרים צינור פלדה כזה עם סופיות אבל לא מוכנים לעשות דאבל פלרינג.
טוענים שזה לברקסים והם לא מתעסקים עם זה.
באופן כללי אל תגיד שזה לברקסים כי לא ירצו להתעסק אתך. אין להם אישור להכין צנרת ברקס ועל כן הם נמנעים מכל הענין.
שאל בכל מקרה, אולי היה שינוי במדניות...
-
זה לא לברקסים, זה צינור לשולחן אוטומציה הידראולית
-
ומה לגבי צינור פלדה שזורה ?
ככה אין בעייה להוליך את הצינור, וגם אם האורך לא נמדד במדוייק... מסתדרים...
אני מכיר מישהו שמייצר בהזמנה בת"א - באתי אליו עם הרכב, זחל מתחתיו, בדק איזה סופיות יש, מדד את האורך ואחרי יומיים היה לי צינור מוכן, לא זוכר את המחיר, היה מזמן...
בצפון אתה יכול לשאול במוסכי אופנועים, בטוח יידעו להפנות אותך ...
-
שאלה למשך: למה לא להככיב את הבורג הפוך (מבפנים החוצה) ככה שלא יתלוש את הצינור החדש ( גם בצד השני)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Elad Shamir
שאלה למשך: למה לא להככיב את הבורג הפוך (מבפנים החוצה) ככה שלא יתלוש את הצינור החדש ( גם בצד השני)
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
אי אפשר.
זה לא בורג עם אום שאפשר להפוך.
זה מיסב קצה עם הברגה זכר מובנת ממנו ואי אפשר להרכיב אותו הפוך
איל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
אני שאלתי באלמוג לפני שנה. הם מוכרים צינור פלדה כזה עם סופיות אבל לא מוכנים לעשות דאבל פלרינג.
טוענים שזה לברקסים והם לא מתעסקים עם זה.
באופן כללי אל תגיד שזה לברקסים כי לא ירצו להתעסק אתך. אין להם אישור להכין צנרת ברקס ועל כן הם נמנעים מכל הענין.
שאל בכל מקרה, אולי היה שינוי במדניות...
שלא תעיז לעשות צנרת ברקס במקום שלא מורשה לכך!!!
סכנת חיים. מדובר על צנרת שונה, לחצים ודרישות שונות. אם אתה לא מוצא באיזור שלך אז סע לת"א יש בסלמה ליד המשטרה. האחים משהו, לא זוכר את השם. הם אחלה ומחירים סבבה.
-
מיכה, תואיל בטובך להסביר לעמכה מה ההבדל בין צנרת לברקסים לצנרת הידראולית לתעשיה אחרת.
תודה.
-
בין היתר, סינגל או דאבל פלייר. והכי חשוב, אחריות במקרה של כשל/תאונה. ברור לי שלך זה לא משנה ואם הייתה לי באגי והמחירים היו שונים משמעותית אז גם אני הייתי שם כאלו אבל ברכב שנוסע על הכביש, שים את מה שצריך בלי קומבינות.
-
מיכה, אני מסכים איתך שבכל מקרה אני אעשה מה שלא אעשה כמו שצריך.
לגבי מה זה כמו שצריך... אני עדיין חוקר.
-
ניסית לברר אם וכמה עולה להשיג צינור כזה מקורי מהיבואן?
או אולי בהזמנה מחו"ל?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
לגבי מה זה כמו שצריך... אני עדיין חוקר.
בוא נעשה לך את זה פשוט. זה ברקסים. כשיש אפשרות אז לא מתקנים אלא מחליפים את כל הצינור. האפשרויות הן:
1. מקורי
2. תחליפי
3. ייצור מקומי לפי חלק מקורי (למשל האחים סמי בקיבוץ גלויות 12 ת"א, כמו שכבר כתבו לפני)
4. ייצור מקומי מפלדה שזורה (לא בהכרח יותר זול, אבל הרבה יותר עמיד - זו הטכנולוגיה העיקרית באופנועים, כולל אופנועי שטח, כבר הרבה שנים)
באופן אישי, אם לא הייתי משיג מקורי במחיר הגיוני, הייתי הולך על פלדה שזורה.
7 אג' שלי ...
-
די עם "הפלדה שזורה", זה צינור טפלון עם עטיפה מפלדה שזורה להגן על הטפלון, הטווח חיים קצר מאד ואין מה להשוות לצינור גומי או פלדה.
שומר נפשו ירחק.
sent from tiz El nabi
-
"פלדה שזורה" שומרת על הנפש שלי כבא הרבה שנים, אבל יודע מה ? לא נכנס אפילו לוויכוח.
כל עוד הצינור יוחלף בשלמותו ולא ינסו ליצור חיבורים חדשים בצינור בלם ישן - דיינו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
ניסית לברר אם וכמה עולה להשיג צינור כזה מקורי מהיבואן?
או אולי בהזמנה מחו"ל?
מארה"ב פחות מ-20$. אבל זה לא כולל משלוח ואני לא רוצה ממש לחכות עם זה.
במכשירי תנועה אין בכלל את החלק הזה. (עוף דה רקורד - הם גם מסדרים את זה מקומית בארץ אם צריך)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בוא נעשה לך את זה פשוט. זה ברקסים. כשיש אפשרות אז לא מתקנים אלא מחליפים את כל הצינור. האפשרויות הן:
1. מקורי
2. תחליפי
3. ייצור מקומי לפי חלק מקורי (למשל האחים סמי בקיבוץ גלויות 12 ת"א, כמו שכבר כתבו לפני)
4. ייצור מקומי מפלדה שזורה (לא בהכרח יותר זול, אבל הרבה יותר עמיד - זו הטכנולוגיה העיקרית באופנועים, כולל אופנועי שטח, כבר הרבה שנים)
באופן אישי, אם לא הייתי משיג מקורי במחיר הגיוני, הייתי הולך על פלדה שזורה.
7 אג' שלי ...
שזורה במקום צינור קשיח ארוך (3-4 מטר) שרץ לאורך השילדה?... לא נראה לי עדיף במשהו.
אופציה 3 נראית לי הכיוון. אבל כדי לא להשבית את הרכב, אני צריך למדוד את האורך הכללי ולוודא מהם הסופיות בלי לפרק כדי שיכינו אותו ואת הכיפופים אחכ לעשות על האוטו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
די עם "הפלדה שזורה", זה צינור טפלון עם עטיפה מפלדה שזורה להגן על הטפלון, הטווח חיים קצר מאד ואין מה להשוות לצינור גומי או פלדה.
שומר נפשו ירחק.
sent from tiz El nabi
תודה ג'ו.
להבנתך - שאני מעריך - יש בעיה עם דאבל פליירינג מחדש ותוספת חתיכת צינור אם קונקטור נקבה נקבה - כמובן כל עוד הוא נעשה כמו שצריך ע"י בעל מקצוע?
http://www.jbhardin-gallery.com/trucks/union.jpg
-
כדאי לזכור שמערכת בולמים בעופ-נוע נועדת0ה לעצור כמה מאות קילוגרמים, קצת פחות מכמה טונות של כלי רכב, עם מערכת הידראולית בלחצים הרבה יותר גבוהים...אבל תמשיכו לדחוף את הזבל הזה, למה לא
sent from tiz El nabi
-
אייל,
ניתן לכופף צינור כזה ביד בלי חשש לקריסת דופן?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אייל,
ניתן לכופף צינור כזה ביד בלי חשש לקריסת דופן?
לא ניסיתי, אבל לדעת האינטרנט - כן.
ובכל מקרה יש כלים לזה.
http://image.hotrod.com/f/9603895+re...Bzero_mark.jpg
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
מארה"ב פחות מ-20$. אבל זה לא כולל משלוח ואני לא רוצה ממש לחכות עם זה.
במכשירי תנועה אין בכלל את החלק הזה. (עוף דה רקורד - הם גם מסדרים את זה מקומית בארץ אם צריך)
שזורה במקום צינור קשיח ארוך (3-4 מטר) שרץ לאורך השילדה?... לא נראה לי עדיף במשהו.
אופציה 3 נראית לי הכיוון. אבל כדי לא להשבית את הרכב, אני צריך למדוד את האורך הכללי ולוודא מהם הסופיות בלי לפרק כדי שיכינו אותו ואת הכיפופים אחכ לעשות על האוטו.
תודה ג'ו.
להבנתך - שאני מעריך - יש בעיה עם דאבל פליירינג מחדש ותוספת חתיכת צינור אם קונקטור נקבה נקבה - כמובן כל עוד הוא נעשה כמו שצריך ע"י בעל מקצוע?
http://www.jbhardin-gallery.com/trucks/union.jpg
עקרונית לא, אם זה נעשה כמו שצריך, וזה לא כזה קל לחובבן.למעשה אפשר להגדיר את זה כ pita.
sent from tiz El nabi
-
מכופפת שכזו עלתה סכום מאוד נמוך בל.כ. נדמה לי שיש להם במלאי.
פרק את הצנרת ולך למרכז הצנרת או לאחים סמי בתא. הם יכופפו לך.