-
עזרה בכניסה לתחום החקלאות
שלום לכולם
יש לי אפשרות לשים ידי על 7 דונם חקלאי באזור גבול עזה מצריים. (בחינם)
חשבתי להתחיל לגדל משהו על דונם אחד בהתחלה , בשביל ההתנסות הלמידה והחוויה ואולי לפתח יותר בהמשך.
האם יש קורסים שלא דרך מועצת הירקות?
אילו גידולים מתאימים לקרקע ? (אמרו לי דלעת )
אני צריך מידע וידע מ-0 . כאמור חסר ניסיון לחלוטין.
אשמח לכל עצה או הכוונה לקורס קולע ומידע באופן כללי.
תודה חברים👍
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
חקלאות לא לומדים בהתכתבות בפורום גיפים.
בעברי הכרתי אגרונום שליווה חקלאים צעירים בתחילת דרכם.
שווה לנסות למצוא מישהו כזה.
שכן חקלאי עדיף. שכן המציאות היא מעבר לתיאוריה.
תכיר מי בחלקות הקרובות ותנסה לקבל עזרה ועצה.
ברור לך שלגדל דונם זה יהיה הוצאה ללא כוונת רווח כלשהי.
ושזה עלול לעלות די הרבה.
7 דונם בחינם... איפה נרשמים?
-
תגובה: עזרה בכניסה לתחום החקלאות
חקלאות לא לומדים בהתכתבות זה בטוח . טיפים והכוונה יהיה מספק.
אכן בשלב הראשוני ללא כוונת רווח , בשלב הראשוני ניתן גם להקטין את גודל השטח . מטרה ראשונית לימוד וחוויה , במידה ויהיה נחמד ומענין אגדיל את השטח .
7 דונם לטובת שימוש בלבד ואין הרשמה. כיום השטח פנוי לטובתי 😇
-
יש לך ציוד? אתה מתכוון לשכור בעלי מקצוע לצרכי חרישה/זריעה/קצירה וכדומה? תבדוק אם זה בכלל שווה לך גם בשביל לימוד. זו יכולה להיות מנהרה ללא תחתית (תרתי משמע...)
-
את נושא הציוד תשאירו לי.
אני צריך פרקטיקה ידע ומידע.
כאמור בתור "חקלאי חובבן" מוכן גם לשלם סכום סביר על קורס, חקלאי בפנסיה/בפועל שישב וישטח בפני את התורה על כוס קפה בגינה במספר מפגשים .
רעיונות יתקבלו בברכה.
-
בשלב ההתחלתי אל תתקבעו על שוםדבר, גודל שטח וכדומה
הכל פתוח לצורך הניסוי / לימוד.
תודה
-
בתור בן למשפחה של חקלאים... תקשיב לאזהרות למעלה... חקלאות זה לא לגדל עדנית בגינה , זאת התעסקות תמידית , משלב ההכנה לזריעה , ההשקיה התקופתית (אתה מדבר על גידולי מקשה) , הריסוסים , המחלות הקטיף ובסוף גם השיווק...
זה לא תחביב , זו עבודה וליותר מבן אדם אחד...
נ.ב , גידולי מקשה מתחילים להיות רווחיים מעל ל40/50 דונם...
כיום הגידול הכי רווחי בחקלאות זה השכרת השטחים ומכסות המים...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
-
תום אני מבין את מה שאתה אומר והרבה אומרים זאת.
התהייה שלי הינה, שלמרות כל טענות החקלאים על התחום עדין רובם ממשיכים לעבוד בתחום כעצמאיים!!
מדוע?
נ.ב הכרתי גם חקלאי (אחד) שדווקא פירגן לתחום.
-
גם אני בן למשפחת חקלאים שעובדים, פשוט כי אין להם ברירה.
זה תחום לא כלכלי ומהר מאוד תגלה שבתור חקלאי אתה מצטרף לאויביי העם.
אבל אם זה בוער בעצמותיך אז קח דונם ושחק איתו קצת.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
העם עדיין טיפש אבל קצת פחות מפעם . העם כבר יותר מודע לכך שהחקלאים אינם אשמים בקרטל שיצרו בתי אריזה, משווקי ענק ועוד שלפעמים קונים את הסחורה עוד בטרם גדלה על העץ.
בשורה התחתונה, לדוגמא מחירי הירקות בשווקים יציבים יחסית לאחרונה , ללא הפתעות מיוחדות ההוצאות ידועות מראש +- כמובן .
וחקלאות הינה עסק שניתן למדוד ואולי אפילו יותר טוב מעסקים שונים אחרים.
אך ברשותכם בואו לא נסית את הדיון לכיוונים לא רצויים בבקשה😊
אגב , לא קונה את " עובדים כי אין ברירה" .
חקלאים מאז ומתמיד היו שומרים מידע לעצמם והסיבות ידועות.
-
אתה לא חייב לקנות כלום, בהצלחה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
ארז אל תכעס, גם אם ממש אצליח , 7 דונם לא מספיקים בשביל לפגוע בפרנסת החקלאים הקיימים .
בבדיחותא כן .
-
תתחיל בוועדה החקלאית אשכול בצוחר. כנס לשם ותאם פגישה עם מדריך חקלאי. לאחר מספר פגישות יהיה לך יותר סדר וכיוון. אני מניח שמדובר בחלקה א' באחד המושבים בחבל שלום? גם לזה יש השפעה על סוג הגידול.
-
יש קורסים של שהמ משרד החקלאות
כנס לאתר של משרד החקלאות ותקרא,
אכן 7 דונם לא גדול יותר מגינה במושגים של חקלאות.
יותם
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
תום אני מבין את מה שאתה אומר והרבה אומרים זאת.
התהייה שלי הינה, שלמרות כל טענות החקלאים על התחום עדין רובם ממשיכים לעבוד בתחום כעצמאיים!!
מדוע?
נ.ב הכרתי גם חקלאי (אחד) שדווקא פירגן לתחום.
אולי אני אהיה קצת בוטה.
ואולי אדרוך למישהו על יבלות.
אבל מהיכרות קרובה עם התחום, וגם עם הגיזרה המדוברת, אני אסביר לך בדיוק מה הסיבה שחקלאים קטנים ממשיכים לעבד את האדמה:
זו הדרך שלהם להמשיך לגלגל (ולהגדיל) את החוב. מבחינתם סגירה, פירושה פשיטת רגל מיידית ועד סוף החיים.
המערכת הכלכלית הישראלית הכניסה אותם לתוך מלכודת שהיא כניסה ללא יציאה. הספקים נותנים להם אשראי של חודשים קדימה. חקלאי ששם 400,000 בשדה, היה חייב סכום כפול מזה עוד מלפני כן. אם יסגור מחר, ישאר לו חוב של העונה הקודמת. כאשר את הרווח שלה הוא כבר קיבל מזמן, וביזבז.
וכך בכל פעם הוא פשוט מגלגל את חוב העצום, אשר לפעמים טופח קצת, בעונות טובת מצטמצם קצת. בממוצע הוא מצליח לסחוט מזה דמי מחיה. בנוסף יש לו רכבים ובית עם גינה נורמלית, אויר טוב ושקט ברחוב. זה הכל.
מי שחכם, מחסל את העסק שלו בהדרגה, 10-20 אחוז בכל שנה. עד שסוגר לגמרי, לא לפני שדאג לעצמו לאמצעי הכנסה אחר. אחד כזה, תראה אותו עובד שכיר, מחזיק גידול, ומטפל בו באמצעות קבלני חוץ. תאילנדים כבר אין לו. הוא ויתר על המיכסה שלו, או העביר אותם לשכן. הוא עדיין צריך את הגידול כדי לא להשאר עם חוב שווה ערך לפעמיים מחיר המשק שלו.
מי שמרוויח בזה באמת, זה או גדולים (מאות רבות של דונמים) או מי שיושב על גידול יציב, כמו תמרים. מי שאומר לך שהוא מרוויח, משקר לעצמו בגלל שאין לו אלטרנטיבה תעסוקתית נאותה באיזור ולא בא לו לחזור לתוך סיר הלחץ העירוני, וקשה לו להודות בכך.
שים לב ששטחי א' במושבים שאתה מדבר עליהם, חלקם הגדול לא מעובדים. כי זה פשוט לא שווה כלכלית. בשכירות מקבלים מאות שקלים לדונם. אסור לרסס חומרים הדברה (איזור מיושב). המים החקלאיים יותר יקרים מאשר בשטח ב'.
תפנים, זה תחום מת. נקודה. אני אומר זאת בצער אבל זו המציאות העירומה.
הטבות ומענקים? בולשיט. אחרי מלחמת עזה האחרונה, באו להעריך נזקים. מקרים שאני מכיר באופן אישי:
חקלאי בהפסד מצטבר (בגלל המלחמה בלבד) של 600K שקל. יופי. בהערכה מהירה נותנים לו 50 אלף. קראתם נכון. רוצה, תקח עכשיו. לא רוצה? לא מסכים? אין בעיה. ייתכן והפסדת יותר. תמתין קצת (שנה-שנתיים) אנחנו נבצע הערכה מחודשת, ננתח את מצבך ואת מצב השוק, ונתן לך את מלוא הפסדך. הבנאדם עכשיו בחוב כולל של מיליון ורבע, מעוקל מפה וחייב לשם. אם יקח חמישים, יוכל להסיר את העיקול מחשבון הבנק שלו. אז הוא מעדיף להסכים לחמישים גרוש, כי פשוט איננו יכול להמתין שנה.
חקלאי אחר, עם אורך נשימה קצת יותר גדול (ו"במקרה" גם לא מתפרנס באופן בלעדי מחקלאות) התעקש על חישוב מחודש של ההפסדים. אחרי שנתיים וחצי הוא קיבל 700,000 שקל.
הענף הזה מחובר מדיי שנה למכונת הנשמה, בעיקר על מנת להמשיך לגלגל את החובות הקיימים, להצדיק את קיומם של חלק מהקיבוצים, ולהאכיל כמה טייקונים זוטרים. ופה זה נגמר.
אני מאוד אפטימי אני יודע. אבל לצערי יש לי נטייה לקרוא לילד בשמו. לכל ילד.
בתור משחק לשעות הפנאי? זה נחמד. בתור מקור למזון נקי ממרבית הרעלים (ירקות אורגנים זה בולשיט. כל חקלאי יודע) זה אחלה, ודונמים בודדים בהחלט מספיקים לך.
במקומך הייתי חושב ברצינות על הכיוון הזה.
-
-
עזרה בכניסה לתחום החקלאות
עצוב אבל לא בטוח שמדוייק.
אין שטחים לא מעובדים בסופו של יום.
חקלאות מקצוע תובעני וכיום דורש הרבה יותר מקצועיות מפעם.
באופן אישי אני חולם שיקחו מבעלי משקים שמעל 5 שנים לא מתקיימים מחקלאות את נחלות ב׳ שלהם ויחלקו אותם ללא תמורה לדור צעיר של אנשים שמעונינים להיכנס לענף.
כל חקלאי צעיר עזה יקבל זכויות עיבוד של 2-3 נחלות ב פלוס מכסות מים.
המדינה חייבת חקלאות לתורך שמירה על גבולותיה ואופיה בפריפריה.
המצב בו חקלאים לשעבר כיום מבססים את פרנסתם על החכרת אדמות והשכרת בתים ויחידות דיור הוא בלתי נסבל.
במיוחד שחלק נכבד מהאדמות כיום מעובד על ידי בני דודים שמצליחים להתפרנס יפה מחקלאות...
רק דם צעיר שהאידיאולוגיה זורמת בעורקיו יצליח להחזיר עורה ליושנה.
אני גם מצדד בשינוי גישה של המדינה ותמיכה בסוג בחקלאות עברית.
-
-
מגניב תודה
-
דיברתי איתו בחור מאוד נחמד עם יותר נטייה לאורגני . ספק כמה יוכל לתמוך מקצועית על שטח גדול. הייתי ממליץ עליו יותר לאנשים עם גינות קטנות יחסית, שרוצים ערוגה מכל ירק או משהו בסגנון .
תודה
-
דבר ראשון תברר למי אתה משווק ואיך, אחרי זה תחשוב מה לגדל.
כמובן בדיקות קרקע ומים.
מקווה שיש לך הכנסות נוספות.
-
יש הכנסה קבועה ועיקרית.
יצרתי קשר עם מדריך של משרד החקלאות .
איש מאוד נחמד, ולעומת הרבה מחברינו כאן , הוא גם די אופטימי והבין את כוונותי.
נ
ראה מה יתפתח.
-
אגב בנושא השיווק אתה בהחלט צודק וכל הכיוונים והנושאים נחקרים לעומק ובהתייעצות עם אנשי מקצוע רציניים.
-
אביב,
אתה יודע מה ההבדל בין אופטימיסט לפסימיסט?
-
ספר לי
-
אגב אני מקבל את כל ההערות/הארות שלכם באהבה .
אומרים שבעסקים אם אתה ממש רוצה להצליח , תספר למשפחה את הרעיון ומה שהמשפחה ממליצה לך לעשות, תעשה בדיוק הפוך.
-
בדיוק קיבלתי בווטסאפ.
שתפו בבקשה.
פנו אלינו החקלאים אלעד ואורית שהם חקלאים מאזור הדרום ויש להם שדה של כרוב וכרובית. כדי לצמצם את ההפסדים הם פונים לקהל הרחב ומציעים קרטון של כרובית או כרוב ב-25 ש"ח בלבד......
הם נמצאים במושב ניר בנים. והם מוכנים גם לעשות משלוח לערים אם תיהיה התארגנות של מינימום 30 ארגזים.
כפי שאתם בטח יודעים המצב (לצערנו) של החקלאים בארץ לא הכי מוצלח, ולכן כל טיפת עזרה שנוכל לעזור להם - היא עצומה.
לכן נשמח אם תשתפו גם.
http://www.mum.co.il/page/cabbage
-
מחר אדבר איתם . גם בכדי לשמוע מה עובר עליהם וגם אולי אוכל לעזור בדרך כלשהי.
-
-
אגב לפי מה שהצלחתי להבין , עכשיו השוק די מוצף והמחיר נמוך. שתלו סביב ינואר ככל הנראה, לפי מעט מהבנתי , תקופה יחסית פשוטה לגידול הירקות הנ"ל והשוק מוצף.
יכול מאוד להיות שאני טועה במה שכתבתי מעל . אשמח לתיקון אם יש מישהו יותר בענין.