-
חלקים לאלפאסוד מודל 83. (1983)
שלום וברכה,
מפה לשם, התגלגלה אלי אלפאסוד מודל 1983 שמורה ומטופלת מחבר (שהוא גם חבר פורום).
האלפא מניעה, חוקית עם רישיונות, ובעזרת השם והמוסך תחזור במהרה לשעוט על כבישי ישראל.
מכיוון שאם היה אתר "אגרני גרוטאות וחלקי חילוף שאולי מישהו פעם יצטרך וחבל לזרוק" 90% מהנוכחים כאן היו חברים גם בו (וגם אני ביניהם), אני מנסה את מזלי ובודק עימכם - אם יש כאן מישהו שיש לו במחסן, בחצר, בעליית הגג, בבית של חמותו חלקים שמתאימים לאלפא סוד אני אשמח מאוד לאמץ אותם / לרכוש אותם.
אם ידוע לכם על פגר של אלפאסוד או אלפא 33 (חולקות יחד הרבה רכיבים) זרוק ומחליד שניתן לפרק ממנו ח"ח אשמח להכוונה.
תודה,
יואב
-
תגובה: חלקים לאלפאסוד מודל 83. (1983)
-
תודה, האתר מוכר.
אני בכוונה שואל כאן.
-
יו... איזה רכב - פעם,באותן שנים, חבר שלי זכה בפיס (לא צוחק) וקנה כזה חדש.. לא הפסיק לעשות לו בעיות ואף פעם לא הצליחו לכוון את הקרבורטורים (נדמה לי שהיו שניים) אבל הוא היה מאוהב.
אני זוכר את הכתבות שאדוארד אטלר ורוני הארונוביץ' היו כותבים עליהן.
תסדר קצת (צבע ופחחות) ותמכור פה, בארה"ב.... ימבה כסף.. אולי תעשה החלפה על רוביקון משופר.. וישאר לך עודף לטיול במואב..
תתחדש - בהצלחה.
-
יואב, שהיא מוכנה אפשר סיבוב?
-
1 קבצים מצורפים
בשמחה. בכפוף לרשימת ההמתנה המתארכת והולכת...
ברנרד, לאן לשלוח אותה? תן כתובת...
-
אל תצחק - רוצה שאבדוק ברצינות?
-
היתה לנו כזאת חדשה מהניילונים ... אחריה היתה 33 .. שהיתה האוטו הראשון שנהגתי עליו .. ;)
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
איזה מנוע? 1250,1350,1500?
-
בוקסר, 4 צילינדרים, 1200 סמ"ק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
בשמחה. בכפוף לרשימת ההמתנה המתארכת והולכת...
ברנרד, לאן לשלוח אותה? תן כתובת...
תתחדש
תוסיף אותי לרשימה:) (ומניח שגם את דרור)
ולברנרד זוכר מגזין אוטו...לכל המכוניות היו חסרונות ורק ליד האלפא סוד ..."לא מצאנו"
-
כן.. אהרונוביץ' הריץ את האלפא, כאילו יש לו מניות במפעל או אצל היבואן.
עשו מהזוית השלילית של הגלגלים, המקבילה המוטורית של המצאת הגלגל או השליטה באש.
וה-1500 היתה הגירסה הישראלית לעמוד האמצעי של פלייבויי (או בול) אצל האמריקאים...
לא "עזרו" החלודה (עוד מהפעל, כנראה), חוסר היכולת לתאם בין הקרבורטורים, המשימה הבלתי אפשרית לשמור על זוית המתלה הקדמי, הריפודים המתפוררים ואפילו המנוע הפיצפון... זה היה האוטו...
אקזוטיקה לעמחה.
מכונית על, בתחפושת בסיגנון בן המלך והעני..
אני עוד זוכר את ההאכזבה/הרגשת הבגידה, כשהחליפו את הסמל מקדימה, מאמייל (אם אני לא טועה) לייציקת פלסטיק צבועה..מינימום כפירה.
-
בשבוע שעבר, אחרי רענון מכאני, ועבודות חשמל, היא חזרה להתגלגל ולגרגר על הכביש בצורה חוקית.
זה מרעיש, מטרטר, אין הגה כח או חלונות חשמל או מזגן או נעילה מרכזית (לדלתות לא לדיפרנציאל המרכזי) או כל אביזר נוחות אחר.
בכל פרמטר מוטררי עכשווי מדובר בזוועה מוטורית, ועדיין אתה יורד ממנה מזיע (בגלל החום ובגלל שכאן צריך לעבוד) אבל עם חיוך ענק בדיוק כמו שהיה לך כשהיית בן 6 וההורים קנו לך את הצעצוע שנורא רצית.
-
שילדת ההנעה הקדמית הכי טובה אי פעם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כן.. אהרונוביץ' הריץ את האלפא, כאילו יש לו מניות במפעל או אצל היבואן.
כמו שכתבתי - זו שילדת ההנעה הקדמית הכי טובה מעולם. אל תשכח שהיא הוצגה ב-1972, והיתה אז המכונית הכי מתקדמת שיכולת לקנות ולא רק בקטגוריה שלה. הנעה קדמית, מנוע בוקסר עם הספק וביצועים שלא ראו עד אז במכוניות במחיר שלה, 4 בלמי דיסק, הגה מתכוונן, מתלים חכמים. מה היה לקונקורנציה להציג מולה? אסקורט/אופל קדט עם 40 כ"ס,הנעה אחורית וקפיצי עלים?... חיפושית עם 4 בלמי תוף וללא מגבר בלם?... רנו 12?.......... פיז'ו 204?.......... סובארו FF?...........
לרוני אהרונוביץ יש הרבה זכויות. הוא עיתונאי הרכב האמיתי הראשון במדינה הזאת, והראשון מבין כתבי הרכב שבאמת הבין מכוניות.
עשו מהזוית השלילית של הגלגלים, המקבילה המוטורית של המצאת הגלגל או השליטה באש.
זוית השפיעה השלילית נתנה לאלפאסוד את ההיגוי המופלא שלה. אני עוד זוכר איך חשבו כאן, במדינת היהודים החכמים שיודעים הכל הכי טוב, במיוחד בכל מה שקשור בגלגלים, שזה לא תקין וניסו "ליישר" את זה..... הקמבר השלילי היה מצויין. ואת הקרבורטורים הכפולים היה צריך לדעת לכוון. וכמובן שרוב הגאונים היהודים לא ידעו. מי שהתקשה לכוון סולקס PICT28 של חיפושית, פתאום אתה מפיל עליו שני דלורטו 36 כפולים?... ואתה רוצה שיידע מה לעשות עם זה?... אז למדנו לכוון בעצמנו, או שנסענו לאשדוד לאלכס וסשה שיכוונו - להם היה את המכשיר המקורי של אלפא עם הכספית.
וה-1500 היתה הגירסה הישראלית לעמוד האמצעי של פלייבויי (או בול) אצל האמריקאים... ר על זוית המתלה הקדמי, הריפודים המתפוררים ואפילו המנוע הפיצפון... זה היה האוטו...
אקזוטיקה לעמחה.
מכונית על, בתחפושת בסיגנון בן המלך והעני..
ברור!!!! כי בתחילת שנות השמונים, כשכל ה"מבינים" שיודעים הכל, אלה שהיום משתחווים לעגלות של טויוטה, נסעו אז בסובארו DL, עם 60 כ"ס, שהיתה מגיעה ל-100 קמ"ש ב-18 שניות ביום טוב ודגדגה 140 קמ"ש בירידה (בתנאי שהמרכב לא התפרק לשניים מהרעידות, כי גם היא החלידה בטירוף. כל אוטו החליד אז בטירוף) ופתאום מגיעה לך האלפא הזאת, עם מנוע ליטר וחצי כפול מאיידים קטן שמספק 105 כ"ס, מאיצה למאה ב-9 ומשהו שניות, מגיעה ל-190 קמ"ש אמיתיים. מסוגלת להתמיד בשיוט ארוך על 170-180 בקלות, הביצועים האלה טובים גם היום, והם היו אז סנסציוניים. ספורטיביים לחלוטין. זו היתה מכונית מהירה לא רק בגלל נתוני הביצועים שלה, אלא כי היו לה היגוי עילאי, בלמים מדהימים לזמנם ושילדה שידעה לטפל בכוח הזה ולהוריד אותו לכביש. לכן היא היתה כל כך מהירה מנקודה לנקודה. כמובן שגם מכונית כל כך טובה לא היתה חסינת טימטום ורבים סיימו את הסיפור עם האלפא על הגג או בחיבוק של עמודים/עצים.
אני עוד זוכר את ההאכזבה/הרגשת הבגידה, כשהחליפו את הסמל מקדימה, מאמייל (אם אני לא טועה) לייציקת פלסטיק צבועה..מינימום כפירה.
נכון. רק הסמל המתכתי היה הדבר האמיתי. לפחות הוא לא החליד.
-
דרור, פינוק לקרוא את נוסטלגיה
שיואילו יצרני היום לפענח ולנסות למחזר את הסוד של האלפא סוד
-
הייתה לנו אלפא סוד ״קופה״ יעני מרכב שלוש דלתות שנת 82 מנוע 1,350 - זה היה בשנת 1984 כזוג צעיר. וואו איזה רכב. איזה ניהוג ותקשורת בין הרכב לנהג ולכביש. אחת המכוניות היותר מהנות בהיסטוריה המוטורית הפרטית שלי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קוניסטון
שיואילו יצרני היום לפענח ולנסות למחזר את הסוד של האלפא סוד
שיביאו פלדה מחורבנת מהגוש המזרחי, חלודה זו לא מילה גסה!!!......:D
אבל ברצינות, הסטנדרטים השתנו.
כשמכונת משפחתית שקלה רק 850 קילו, לא היה צורך בהגה כוח.
מזגנים? בתקופה ההיא המזגנים הרסו את המנועים. בשביל להכניס לאוטו מזגן אצל אחד ה"מומחים" בארץ היית צריך לחרב לו חצי דשבורד והורדת את תוחלת חיי המנוע בחצי.
עברו 40 שנה. תקני בטיחות, זיהום אוויר ורעש השתנו.
אנשים כבר לא רוצים "היגוי מופלא" ולא רוצים להרגיש את הגלגלים בידיים. הם רוצים היגוי רך. הכי רך ומנותק שאפשר... והאמת היא שהם לא רוצים היגוי בכלל. רוצים אוטו שנוהג את עצמו.
לא מעניין אותם קמבר שלילי ולא מתלה אחורי עם חיבורי ווטס. לא מעניין אותם ברקסים על הגיר שמורידים משקל לא מוקפץ.
הם רוצים מולטימדיה. הם רוצים מכונית אוטונומית שתחסוך מהם את הצורך לנהוג. בזמן שהם תקועים בפקק הם רוצים לשתות קפה, לעדכן סטטוס בפיחסבוק ולשחק בטמבלפון, לא לערבב את הדלק וללחוץ בקלאץ' ולהתעצבן.
וזה בסדר מבחינתי וממש לא חובה לאהוב מכוניות.
מותר לחלום על טויוטה ולא על אלפא-רומיאו. זה בסדר גמור ולגיטימי לגמרי.
שיסעו בכיף בקורולה ובפריוס ובאוריס ובאלנטרה ובאקסנט ובניסאן אלמרה ובמיצובישי אטראז' ובכל עדר הג'יפונים והקרוסאוברים המטופש - ושישאירו את המכוניות הכיפיות למשוגעים כמונו ויניחו לנו להינות מהן, עד שגם הכיף הזה יוכרז כ"סטייה מסוכנת" מהפוליטיקלי-קורקט וייאסר על פי חוק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
שיביאו פלדה מחורבנת מהגוש המזרחי, חלודה זו לא מילה גסה!!!......:D
, לעדכן סטטוס בפיחסבוק ולשחק בטמבלפון, ושישאירו את המכוניות הכיפיות למשוגעים כמונו ויניחו לנו להינות מהן, עד שגם הכיף הזה יוכרז כ"סטייה מסוכנת" מהפוליטיקלי-קורקט וייאסר על פי חוק.
חזק:)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב פולס
בשבוע שעבר, אחרי רענון מכאני, ועבודות חשמל, היא חזרה להתגלגל ולגרגר על הכביש בצורה חוקית.
זה מרעיש, מטרטר, אין הגה כח או חלונות חשמל או מזגן או נעילה מרכזית (לדלתות לא לדיפרנציאל המרכזי) או כל אביזר נוחות אחר.
בכל פרמטר מוטררי עכשווי מדובר בזוועה מוטורית, ועדיין אתה יורד ממנה מזיע (בגלל החום ובגלל שכאן צריך לעבוד) אבל עם חיוך ענק בדיוק כמו שהיה לך כשהיית בן 6 וההורים קנו לך את הצעצוע שנורא רצית.
שלום
האלפאסוד עדיין ברשותך?
-
השירשור הנ"ל הזכיר לי נשכחות. 3 הרכבים הראשונים שלי היו AR , אומנם ממילנו ועם הנעה אחורית ולא מהמפעל החדש בנאפולי שבו יוצרה הסוד עם הנעה קידמית כשממשלת איטליה רצתה לעזור לדרום העני ושיכנעה את AR לפתוח להקים מפעל בנאפולי. ראית בבירור את ההבדל באיכות הפח בין התוצר ממילנו/נאפולי. וזו גם היתה הסיבה שב 83-84 נדמה לי הופסק היבוא של הסוד . נותרו לי במחסן עדיין חלפים של AR , לא של הסוד כך שלא בטוח שמתאימים. ה-AR השלישית לא מופיעה כאן : allfeta 2000 .https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4834be4a3f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...32d37ce300.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ed5311d7d8.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
השירשור הנ"ל הזכיר לי נשכחות. 3 הרכבים הראשונים שלי היו AR , אומנם ממילנו ועם הנעה אחורית ולא מהמפעל החדש בנאפולי שבו יוצרה הסוד עם הנעה קידמית כשממשלת איטליה רצתה לעזור לדרום העני ושיכנעה את AR לפתוח להקים מפעל בנאפולי. ראית בבירור את ההבדל באיכות הפח בין התוצר ממילנו/נאפולי.
ברור.... תוצרת מילאנו לא החלידה בכלל.................... אין חיה כזאת. כל האלפות האלה היו מכוניות מרשימות בעיצובן, בהנדסה ובביצועים שלהן ולא פחות ממדהימות על הכביש - אבל בנויות ומגומרות רע, כולן התפוררו למוות.
החלדתה המהירה של הסוד (היו מכוניות שהחלו להחליד כבר באוניה שהובילה אותן לארץ, לפני שבכלל נסעו...) מוסברת בפלדה זולה מאיכות נמוכה שאלפא שהיתה שקועה אז בצרות כלכליות גדולות ועדיין לא נרכשה על ידי פיאט, רכשה במחיר אטרקטיבי בגוש המזרחי. גם תהליכי ההגנה מפני קורוזיה בזמן הייצור שהיום הם סטנדרט מקובל, עוד היו בחיתוליהם אז אם בכלל. כל מי שבענייני מכוניות אספנות יודע שהמכוניות הישנות מחלידות מהר וזו מלחמה שאין לה סוף.
זו גם היתה הסיבה שב 83-84 נדמה לי הופסק היבוא של הסוד . נותרו לי במחסן עדיין חלפים של AR , לא של הסוד כך שלא בטוח שמתאימים. ה-AR השלישית לא מופיעה כאן : allfeta 2000 .
83' היו האחרונות גם בעולם. לקראת 84' הופסק הייצור אחרי 13 שנה והחלו לייצר את היורשת, אלפא 33 - שממש אבל ממש לא התקרבה לאיכויות הכביש של הסוד, אבל איכות הפח סוף סוף עלתה לסטנדרטים המקובלים (אז). את דגם הקופה של הסוד בעל העיצוב הספורטיבי יותר - הספרינט, המשיכו לייצר עד סוף 88'.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
...
-
למי ששאל,
האלפא סוד נמכרה מזמן מהרבה סיבות (אישתי).
אחת, בפליטת פה, גמגמה משהו שאני פירשתי כקארד בלאנש לקנות מה שבא לי, ותוך זמן לא רב נחתה טויוטה סליקה מודל 93', שנמכרה בתחילת השנה עקב חוסר שימוש. אבל השיעמום היה חזק יותר, ונחתה בבית פיג'ו 309 מודל 93' שמשמשת אותי עכשיו ליומיום יחד עם הלנדקרוזר.
-
5 קבצים מצורפים
נוסטלגיה,
רכב מושלם לסגר הקורונה. אפשר לעבוד עליה חודש שלם, ולא להספיק להשלים חצי ממה שדרוש.
קרדיט לתמונות - פבל צ'רניצקי.
-
למזלי השגתי אחת מושלמת, שממציא "התעסקות" של ניקוי והברקות
ואגב יש חלקים זמינים, מקוריים, לטיפול
-
גם לי היתה סוד בשנות השמונים, כולנו רצינו את התלתן אבל הסתפקנו ב 1.2
למי שיש כזאת עכשיו, מזכיר שישי מתחת לדוושת הגז בורג שמגביל את המהלך, תוציאו אותו ותקבלו ממנה עוד קצת...
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
גם לי היתה סוד בשנות השמונים, כולנו רצינו את התלתן אבל הסתפקנו ב 1.2
למי שיש כזאת עכשיו, מזכיר שישי מתחת לדוושת הגז בורג שמגביל את המהלך, תוציאו אותו ותקבלו ממנה עוד קצת...
>
תודה רבה:) עכשיו שמתי לב
יש לי מנוע 1350 (רגיל)
קובץ מצורף 128565
-
היתה לנו כזאת חדשה. אדומה.
עליה נהגתי פעם ראשונה אחרי הטסט.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
אלו השנים של האיטלקיות, הרבה בזכות רוני אהרונוביץ ומגזין טורבו/אוטו שהלהיב אותנו הצעירים של אז בתאורים מחרמנים משהו על המכונות האלה, בזכותו או בגללו החזקתי בלנצ'יה דלתא שהיתה לא פחות נפוצה אז מאלפא סוד, אותה לנצ'יה הוחלפה בהמשך שהתברגנו קצת בתמה טורבו שנת 92, שהיה רכב מופרע לזמנים של אז.. תענוג אז, לא בטוח שהיינו נהנים מהם היום באותה מידה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
2 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
אלו השנים של האיטלקיות, הרבה בזכות רוני אהרונוביץ ומגזין טורבו/אוטו שהלהיב אותנו הצעירים של אז בתאורים מחרמנים משהו על המכונות האלה, בזכותו או בגללו החזקתי בלנצ'יה דלתא שהיתה לא פחות נפוצה אז מאלפא סוד, אותה לנצ'יה הוחלפה בהמשך שהתברגנו קצת בתמה טורבו שנת 92, שהיה רכב מופרע לזמנים של אז.. תענוג אז, לא בטוח שהיינו נהנים מהם היום באותה מידה.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
חיפשתי ומצאתי עותק מהמגזין של הנעורים שלנו מ 1982
קובץ מצורף 128569קובץ מצורף 128570