גז? חשמל?
כרגע אנחנו עם כיריים גז 90 ס"מ ומעוניינים להחליף. המטבח עתיד לעבור מקום ושיפוץ.
מה אתם ממליצים?
מה ההבדל בעלויות החודשיות בצריכת הגז/חשמל?
תודה רבה.
Printable View
גז? חשמל?
כרגע אנחנו עם כיריים גז 90 ס"מ ומעוניינים להחליף. המטבח עתיד לעבור מקום ושיפוץ.
מה אתם ממליצים?
מה ההבדל בעלויות החודשיות בצריכת הגז/חשמל?
תודה רבה.
אם יש לך גז במחיר שפוי (לא מצובר של בניין מגורים). הייתי הולך על גז. לי יש כיריים חשמליות של סאוטר והן בסדר אבל למי שאשכרה מבשל (חביתה לא נחשבת) זה פשוט לא זה. אמא שלי בבית חדש עשתה חשמלי ובשיפוץ הראשון חזרה לגז..
מה שכן, לנקות כיריים חשמליות זה פחות התעסקות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אנחנו מבשלים יותר מ"חבתיות" הרבה הרבה יותר.
כירים כרמיות או למי שרוצה להשקיע כירים אינדוקציה הם מעולות !
יש לי כבר יותר מ 5 שנים. אני לא מרגיש בכלל את העלויות.
בקיצור ממליץ
שקשוקה, מרקי עגבניות, אפונה, אורז במגוון מתכונים, פנקקים, מלווח, מוקפצים כמובן.
מספיק טוב ?!
מאז שסבתא שלי נפטרה (מעל 20 שנה) גפילטה פיש יצא מהמחזור.
אני מוצא את הכירים החשמליות הרבה יותר טובות מהגז.
החום הרבה יותר אחיד ומדויק. פיזור החום מעולה.
אתה מגיע בדיוק לאיזו רמת חום שאתה רוצה ובמהירות.
ואני בכלל לא מדבר על האספקט הבטיחותי..
דליפת גז אחת וכל הבית עלול להתפוצץ )-:
רק חשמליות אלה אם יש לך סיבה ממש טובה להעדיף גז, ז"א בית עסק שקשור לבישול ואז הבדל המחיר משמעותי, או הפסקות חשמל משמעותיות.
יתרונות חשמל:
- יותר קל לניכוי
- יותר אסטתי
- חום אחיד
- הכלים יושבים יותר יציב (משטח חלק ולא זרועות)
- לא אש גלויה
- בטיחות!!!! לא צריך מכלי גז ליד הבית, לא צינורות ושסטומים שמי יודע מתי הותקנו, לא להסתמך על מתקין מעפן
- פחות ספק אחד (ובד"כ ממש לא מוצלח) להתעסק איתו כל חודש
כיריים קרמיות-חשמליות, גרוע.
עדין. שביר.
תשכח מבישולי קדרות, פויקה בבית וכאלה. יסדוק/ישבור לך את הכיריים. צריך סירים מיוחדים.
היתרון היחיד - קל לנקות. וגם זה רק בהתחלה. אחרי כמה שנים זה כבר לא נראה טוב.
עם כל הבעיות המובנות של גז, בעיקר בטיחות, אין תחליף לכיריים המסורתיים.
אני אמנם לא בשלן גדול אבל ההעדפה שלי היא גז.
אנחנו גם עם רוחב 90, ניסיון עם סאוטר גז שהוחלפו לסאוטר חשמלי ולאחר שבוע חזרה לגז של TEKA.
בחשמלי כשסיר רותח וצריך להנמיך את החום זה לוקח יותר מדי זמן, אין את הדיוק והתזמון כמו בלהבת גז. אשתי הייתה יכולה לכתוב עוד שני עמודים של סיבות (היא הבשלנית...) אבל זה מה שהפריע לי.
נמרוד, זוגתי צימחונית ואני המכסימום בשר שאוכל זה עוף, שזה לא ממש בשר..
פויקה אכן אי אפשר לבשל על חשמל, בשביל זה יש מדורה !!!
תבשלי קדרה ועוד איך כן, עם סירים מתאימים.
קל מאוד לנקות ומחזיק שנים (שלי בן 5 ונראה כמו חדש).
מורדים את עוצמת החשמל החום יורד אין כאן בעיה, באמת לא יודע על מה מדובר.
לא אתקרב לטקה גם אם יתנו לי חינם. השירות זוועה. הזכוכית של הכיריים נשברה אחרי פחות משנה והחברה נפנפה אותי.
התקנו לפני כמה ימים כיריים אינדוקציה.
עברנו לדירה ללא תשתית גז, אז החלטנו לתת לזה צ'אנס.
בינתיים מרוצים -
הסיר מתחמם הרבה מהר. המים לפסטה רותחים בחצי מהזמן.
החימום של הסיר אחיד יותר, גוף החימום מכסה חלק גדול יותר משטח התחתית. יש גם כיריים עם משטחים אובליים / גמישים שמתאימים לסירים אובליים.
רק הסיר מתחמם ולא הסביבה, פחות חם לטבח.
מדוייק מאוד, בוחרים את החום המבוקש וזה ישר משפיע (להבדיל מקרמי).
ולסיום, קל לניקוי כי המשטח חלק ומכיוון שהוא לא מתחמם - מה שנשפך לא נשרף.
החסרון - תחושה "סטרילית" שאני פחות אוהב.
אני גם נמנע מלנענע ולהקפיץ את הסירים/מחבתות, מרגיש לי שאני יכול לשבור משהו.
כאילו שאשתו שואלת אותו או מתיחסת לדיעות של החברים המפגרים מהג׳יפים.
אני מנחש שאישתו הידועה בחוש האסטטי המפותח שלה תקנה אינדוקציה אם ירצה או לא...
איתי- צא לדרך, צריך חשמל
גם את באמת תלך על חשמל , לכל הפחות תעשה הכנה לגז.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אנחנו עם אינדוקציה של בוש כבר שלוש שנים.
רק מלים טובות.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
גז של בוש נרכש לפני שנה. מרוצים מאוד
לנו יש כיריים גז סימנס (מותג תאום לבוש) חמש להבות רוחב נדמה לי 70 או יותר, משטח זכוכית שחורה, עובד מצויין כבר 5 שנים.