-
מכתבו של דוד צור יו"ר ההתאחדות
ציטוט:
28 ביוני, 2016
לספורטאים שלום,
במהלך השנה האחרונה, מאז ניכנסתי לתפקידי עברנו ממצב של קיפאון שבו היה שרוי תחום ה 4 גלגלים לתנופת עשיה.
עבדנו יחד עם הרשות לנהיגה ספורטיבית והחשב המלווה להפשרת תקציבי התמיכה, עקב התנהלות לא תקינה של המועדונים/ והעמותות בעבר.
תודות לכך, את שנת 2015 סיימנו עם 10 מרוצים שהתקיימו לענפים השונים ומאז תחילת 2016 יצאנו לדרך עם ליגות מסודרות לענפי הראלי\ראלי ספרינט והקארטינג שאתם כספורטאים הייתם חלק פעיל בהם.
תוך שיתוף פעולה עם מועצה אזורית בקעת הירדן, הוקם מסלול ראליקרוס ובימים אלה אנו שוקדים על הדרכים והאמצעים לסלילתו ופיתוחו, לצד קידום ופיתוח ענף הדראג והדריפט ומציאת פתרונות למסלולי אספלט אשר יוכלו לשמש את הענפים השונים.
בבית שאן מתקיימת ליגת קארטינג רציפה במסלול החדש בתקצוב ההתאחדות.
נעשו מגוון פעולות מול הרשויות ונותני חסות פוטנציאלים על מנת להגדיל את תקציב ההתאחדות דבר שיאפשר את פיתוח הספורט המוטורי והצעדתו קדימה. במקביל נעשו ונעשות פעולות להסדרת ופתיחת כל החסמים הבירוקרטיים ולהביא להקצאת משאבים רחבים לבניית מסלולים בסיוע הטוטו.
הסדרת ההתנהלות אל מול הרשויות במיוחד משטרת ישראל על מנת לאפשר את קיום התחרויות אל מול ענפי העפר והשטח.
למרות כל זאת, בחרו נציגי תחום העפר ותחום השטח בהתאחדות )שלא על דעת נציגי תחום האספלט והקארטינג(, במהלכים, החותרים תחת ההתאחדות ומתנהלים בדרך אשר מונעת כל אפשרות להתקדם, דבר אשר הקצין בתחילת השבוע והביא לנקודת משבר, עם טענות שונות ומשונות שהופנו לרשות ולמוסדות.
לצערי, אתמול הודעתי לרשות כי אין ביכולתי להמשיך ולעבוד מול חברי הועד / הנציגים של תחום העפר והשטח אשר כך בחרו לפעול ובמקום לסייע בקידום הספורט למעשה מחבלים בו .
לפיכך, הגעתי להחלטה עם כל הצער על הקפאת כל פעילות ואישור לפעילות של תחום העפר ותחום השטח.
אני מודע כי לצעד זה ישנן השלכות כבדות, בעיקר עליכם הספורטאים.
ככל שהדברים יהיו תלויים בי אמשיך לקדם את ענפי האספלט.
בכבוד רב
דוד צור יו"ר
הנה.. נושא לדיון.
בבקשה. הבמה שלכם, אבל בלי התלהמות ובלי ירידה לפסים אישיים.
אסף.
-
תגובה: מכתבו של דוד צור יו"ר ההתאחדות
זה צור מהימ"מ/משטרה?
דווקא בחור פוזיטיבי ומקדם עניינים... כל זמן שהולכים בדרך שלו (נדמה לי שפעם הזכרתי את הנסיון שלו לקדם מדיניות "החלונות השבורים" במחוז ת"א... רק בלי ממש לשתף אחרים).
אני לא יודע על מה הוא מדבר שם, בפסקאות האחרונות - מישהו יכול להסביר/לגלות?
-
אני חדש בתחום הזה שנקרא מרוצים,ויכול מאוד להיות שאני תמים,אני לא מכיר לעומק את הנפשות הפועלות,אבל אידיוט אני לא,זה נראה כמו מכתב שמנסה להדליק את הספורטאים .החיים לימדו אותי שלכל מטבע יש שני צדדים. מה שבטוח והוא עובדה ,עד היום ,שנת 2016,לא היה מרוץ אחד בענף הראלי רייד,ובקצב הזה,כנראה שגם לא יהיה ,אם מישהו מצפה שאני בתור ספורטאי אפעיל לחץ על מישהו בכדי שלא יפעיל לחץ על מישהו ....שישכח מזה ,מפוליטיקה של כסף ויהודים אני מתרחק כמו מאש.
-
הלוואי שבצבא היו שומרים על סודות כמו שהנהגים שיודעים מה קרה שם שומרים על הפה שלהם..
בשיחות שעשיתי היום עם כמה שכן אמורים לדעת מה קורה אף אחד לא מדבר..
-
אני לא יודע מה קרה, קורה או יקרה שם,זה לא מעניין אותי,כי ברור שיאכילו אותי שקרים מפה ומפה.
אני פה בכדי להנות ,זה לא קורה.
-
ברור כשמש , כנראה שגם האדון צור הבין שאין לא הרבה השפעה ויכולת לשנות את מה שכבר כולם יודעים!
יהיו אך רק מירוצים במתחם סגור וכולם יתרגשו מ 1200 מטר מעגלי של קישקוש בלבוש!!
אני בטוח שהנציגים מעמותת הראלי רייד ( לא מבין מה זה נציגי עפר או שטח) רוצים את טובת הענף ומבקשים
תקציבים ראויים שיופנו לתחום. זה בודאי לא מסתדר עם תוכניותיו של מר צור ולכן הוא יעסוק רק באספלט!!
נו שויין, לא חשבתי שהוא יחולל לנו ניסים ונפלאות ולצערי (או לשמחתי ) נמשיך לעשות על האש בצאלים :-)
-
ירון,מה שמוזר הוא שקיבלנו את המכתב הזה במייל מהדס לבבי, היא לא שייכת במקרה לקרוס קאונטרי (אלה מהעיגולים של הקילומטר)? או שיש לה אולי גם כובע אחר ?
מוזר
-
תגובה של ניר לביא , אני לא חושב שניר לביא חף מאינטרסים אישיים אבל זה רק מראה כמה עמוק בבוץ שקוע הספורט המוטורי בארץ..
מי שעוד לא יודע, אז יש כרגע מלחמת עולם בתוך ההתאחדות החדשה. צעקות על ניגודי עניינים. העברת כספים למקורבים. חרמות. מכתבי נאצה. תלונות הדדיות ברשות ופעולות הדדיות להשבתת ענפים מתחרים. כמה מפתיע.
"נציגי השטח" מתלוננים על היעדר שקיפות; מנהל לא תקין; ניגודי עניינים.
חיים רווה אפילו שלח מכתב לספורטאי השטח..., חבל להכביר במילים - אשתף אתכם בו בהמשך היום.
אז אני רק רוצה לומר מילה לחיים רווה, למישל גדז' לניר בן ארי ולנדב ירון המצב אליו הגענו הוא רק באשמתכם. אל תבואו בטענות לאף אחד. לקחתם אותנו עשר שנים לאחור.
ב-2014 אלון חלווה ואני ישבנו בישיבות האיחוד מטעם אירדה. התננו את האיחוד בהגדרת תקנון מוסכם ואישורו מראש אצל רשם העמותות. תקנון שמחייב מכרזים. הסרת ניגודי עניינים. בחירות חופשיות. שקיפות מלאה. שוויון בין הענפים כולל ספורט עממי ובעיקר ניהול תקין. כל האנשים שישבו מול אירדה (למעט העבירות) התנגדו לכך. בשולחן ישבו מיכה אלוני נציג הדראג. ניב סדובסקי נציג האספלט. יובל מלמד מיקי יוחאי וגבי סרוגו נציגי התאחדות הראלי. אלי שחר וניצן שקל נציגי הראלי רייד דודי בר מואב נציג העבירות וגיל גולדבוים נציג הקארטינג (ששכר את שירותיו של מיקי יוחאי לייעץ לו).
למעט העבירות כולם התנגדו. לא הבינו למה אירדה מעכבת ומתעכבת לגבי כל מילה וכל סעיף.
אירדה לא היתה מוכנה לזוז מילימטר מאחר והיא הבינה שזו ההזדמנות היחידה לנקות את הספורט המוטורי בישראל מכל התחלואים שלו. נציגי העבירות אז, בראשות דודי בר מואב הסכימו עם אירדה.
אז מה עשו כל היתר. הלכו לספורטאי העבירות ועשו פוטש. הדיחו את הועד והחליטו להצטרף ללא תנאי להתאחדות שתקום. הלכו לניר בן ארי ולמישל גדז' ושכנעו אותם לפרק את אירדה.
ואומנם, מישל גדז' ניר בן ארי ונדב ירון כינסו את משפחותיהם שותפיהם העסקיים וחבריהם ועשו הכל לפרק את אירדה. מינו את עצמם ואת חיים רווה כנציגי הספורטאים. ניר בן ארי קרא בראש חוצות - "קודם נעשה מרוצים ואח"כ ננקה את האורוות".
שמו את חיים רווה כנציג בהתאחדות המאוחדת, ללא תקנון (למרות שהאסיפה של המועדון המוטורי הישראלי מינתה אותו כנציג הספורטאים בכפוף לאישור של רשם העמותות לתקנון להתאחדות החדשה - מה שלא קרה ולכן מעולם לא נראה בחיים רווה כנציגינו). מינו כל מיני מקורבים לתפקידים. והנה אנחנו היום. שנתיים מאוחר יותר אבל עשר שנים לאחור.
ואיפה דוד צור? הוא לא מבין מה הבעיה שהמזכירה של מיקי יוחאי תהיה המזכירה של ההתאחדות. בשכר (מופרז). הוא לא מבין מה הבעיה לשלם לאירוע הפרטי של מיקי יוחאי עשרות אלפי שקלים מכספי מדינה (שאני רק יכול להניח שמתוכם גם משולם שכרם של מנהל המרוץ ומנהל האירוע - יובל מלמד וגבי סרוגו). הוא לא מבין מה הבעיה לא לפרסם את העסקאות המפוקפקות של ההתאחדות המאוחדת בפומבי. הוא לא מבין מה הבעיה שאותם אנשים הורסים את הספורט המוטורי כבר למעלה מעשר שנים.
אז לחיים רווה. מישל גדז'. ניר בן ארי. נדב ירון משפחותיהם וחבריהם. תודה. תודה שהבהרתם לנו שבארץ ספורט מוטורי לא יהיה.
-
חברים, לדעתי חבורת זקני הראלי קרוס עושים כנראה בדיוק אותו הדבר שהם עשו באשקלון ובעפולה.
קוברים את הספורט המוטורי בפעם השניה בתולדותיהם ואני מנחש שבגלל עודף אגו כרגיל
לדעתי צריך להוציא את החברה האלה מכל התעסקות בספורט מוטורי כי היכן שהם נוגעים לא צומח דשא
-
אז ביקשתי בלי ירידה לפסים אישיים. והנה שתי תגובות שכל כולן התנגחות אישית בלי אף פרט ענייני.
אין לי כוונה להיות סובלני למי שיביא לכאן את המלחמה ההסטורית של הכל בכל של אנשי הראלי. זה מגעיל ומסריח ולא כאן המקום.
ולעניין.
ירון - אני מבין בין השורות שיש בעיה עם תקצוב אירועי הרייד בתוך ההתאחדות. אפשר לפרט בבקשה?
אסף.
-
צודק אסף אבל הצעירים לא מכירים את ההיסטוריה של הספורט המוטורי.
אם היו יודעים אז אולי היו לומדים משהו לעתיד.
אם אתה חושב שאפשר לדון בזה סטרילית תבורך
-
חברים כתבה מאוולה רכב ספורט מוטורי שמה ואני יצט " מספר חודשים, והיא כוללת ארבעה תחומים: ראלי וראלי-ספרינט, ראלי רייד, קרטינג, ודראג-דריפט. " מה אם גימקנה למה או לא מוזקר כאן חברים ? ????? ספורט מוטורי ישראלי: ובכל זאת, נוע ינוע
צוות "פנגו" הוביל את קטגוריית SBS במרוץ הראשון של אליפות ישראל בראלי-ספרינט. אנו מקווים שזה הפתיח לעונת מרוצים מסודרת, שתכלול שמונה אירועים תחרותיים http://cars.walla.co.il/item/2947358 נ.ב אין לי בעיה אם כול המרוצים אחרים
-
מדובר בגוף ציבורי אבל אף אחד לא מוכן לספר מה הבעיה, מה הטענות, ומדוע יצא מכתב כזה.
אני נותן את הבמה למי שיודע את העובדות ומוכן לשתף ולא כדי לזרוק בוץ לכל הכיוונים, כי אם התחרויות היו בזריקת בוץ היה קשה מאוד לקבוע מי המנצח. הרבה יותר קל לראות שכולם מפסידים.
אסף.
-
למה אני צריך ליסבול! למה אוצתי רישיון ניגה ספורטביט אם ואין גימיקנה !!!!!
למה אני צריך ליסבול! למה אוצתי רישיון ניגה ספורטביט אם ואין גימיקנה !!!!!
-
יו.. איזה קישקוש.
הכותבים "על כדורים" או משהו?
מישהו מבין משהו מכל המלל הזה?
ואלה אמורים לייצג מישהו ולהגיע להסכמות לגבי משהו?
איזה "סיפור" מצחיק/עצוב..
-
סליחה מראש מכל אלה שבאמת הופכים את העולם ומזיעים דם כדי שיהיה כאן ספורט מוטורי.
היום לפני הצהרים, במסיבת העיתונאים לרגל יציאת צוות פוינטר לראלי דרך המשי ביולי הקרוב, הלל סגל, מבכירי הספורטאים המוטוריים שלנו אם לא ה-, לא יכל להתאפק עוד וקרא בלי להתבייש לפנות ל...רשות הפלסטינית (!!!) ולבקש ממנה לארח את הספורט המוטורי הישראלי בשטחי הרשות, בשיתופה ותחת חסותה.
כי כמו שמתנהל אצלנו הספורט הזה, נראה שאין ברירה אחרת.
וזה ממש לא פוליטי.
אבל, על הדרך, כבונוס, אולי גם ייצא מזה איזה שלום קטן?....:rolleyes:
הסיכוי לשלום כזה, בכל אופן, גדול יותר מאשר הסיכוי שיהודים יוכלו לקיים ולנהל בעצמם ספורט מוטורי כהלכתו.
-
תגידו.
מישל גדז' זה לא ההוא עם הסיטרואן שניצח את כל הגיבורים באשקלון, לפני מליון שנה?
הוא עודיין בוחש?
ואפשר הסבר למאותגרים?
-
-
כן, זה הוא.
ואין שום קשר בין יכולות הנהיגה של כל גיבורי נעורינו הללו מאשקלון ועפולה, לבין מאבקי האגו שהורסים כל חלקה טובה.
-
זה מעצבן אותי. ממש.
כי כל המערבבים והבוחשים מקבלים תקציב מהמסים שאני משלם. אז אין לי בעיה שיחלקו את הכסף לחברים אבל שני דברים חייבים לקרות.
אחד - שנדע מה קורה שם. שקיפות או משהו כזה.
שני - שיהיו מרוצים.
בינתיים אין מרוצים שמעניינים אותי, אלא רק ראלי לסוגיו, גם ג׳ימיקנה אין כמו שניר כתב... אבל כשאני מנסה לדוג מידע - המתכון של קוקה קולה פחות חסוי ממה שהולך בעמותה, שהיא ארגון ציבורי. ואני הציבור.
אז פתחתי את הדיון הזה כי אני באמת מצפה לקבל תשובות ממי שיודע מה קורה.
ועוד משהו. לפני כמה חודשים הבטיחו לי אישית בשיחה ב8 עיניים עם נמרוד, גם דוד צור וגם הזהו, ראש הרשות, שב2016 יהיו מירוצים. תנו לנו צ׳אנס. בפעם המח יודע כמה.
עכשיו הוא מודיע רשמית שמבחינתו לא יהיו מירוצים. אז הבנתי שדוד צור הוא עוד אחד שאי אפשר לסמוך על המילה שלו.
ובניגוד לכמה מחברי שמארגנים תחרויות לא חוקיות, אני מתכוון עול בדרכים חוקיות כדי שכספי המסים שלי ישמשו למה שיו״ר ההתאחדות הבטיח לי אישית שהם ישמשו.
אסף.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
איזה נאיבי אתה...
+1
כולנו רואים ויודעים איך השלטון רקוב הזה משתמש בכספי המיסים שלנו.
רק מהיום האחרון בחדשות - קק"ל, רשות השידור....
כשאמרו לכם שאסור, פשוט אסור, להכניס את הספורט המוטורי אל מתחת לידיים המזוהמות הללו, לא הקשבתם.
כשהזהירו אתכם שזו תהיה בכייה לדורות, נזק בלתי הפיך לאלתר - גיחכתם.
אחר כך האמנתם, בפעם המי יודע כמה להבטחות של המנוולים מטעם המדינה. הם הבטיחו לכם ש"ב-2015 יהיו מירוצים", ואחר כך נשבעו לכם בחיי ספר התורה ש"ב-2016 יהיו מירוצים".... כן בטח.
ובינתים מבטלים את האישור לג'ימקנה כי הממ"ד במסלול לא תקין (כן, זה אמיתי)....
במדינה הזאת תמיד ימצאו סיבה מהתחת להכניס מקלות בגלגלי הספורט הזה. דברים הזויים שלעולם לא יקרו בשום ספורט אחר פשוט כי המדינה הזאת לא רוצה שיהיה בה ספורט מוטורי. תכניסו לראש שלכם פעם אחת ולתמיד - לא יהיה כאן ספורט מוטורי כי השלטון לא מעוניין בזה. מבחינתו מה שלא כולל כדור ו-22 ערסים שרצים אחריו, לא נחשב לספורט.
בינתים מי שרוצה להתחרות צריך לעשות את זה בחו"ל.
יש כאלה שנוסעים רק להתחרות שם, ויש כאלה שפשוט עזבו את הארץ לאלתר, כדי לחיות במקומות שבהם מותר לעסוק בתחביבים מוטוריים שהם דרך חיים - מדריפט ועד מאסל-קארס. הם אגב לא מעטים בכלל.
-
כשאתה פונה בגוף שני רבים למישהו, זה למי בדיוק? אה, זה אישי למישהו... כלומר - לא תורם לדיון הזה כלום.
ושתהיה בעניינים, כיוון שזו לא פעם ראשונה שאתה כותב "אתם" ומתכוון אלי - אני לא הגשתי את הבג"ץ ולא הייתי בהרכב השופטים. סה"כ ניסיתי לזמן מסויים לתת רוח גבית למי שניסה לקיים את ההחלטה הגרועה שהתקבלה כחוק. כי זה מה יש ועם זה צריך לנצח.
עכשיו בואו נהיה מעשיים. אתם (דרור, בועז ועוד כמה) יודעים משהו? עובדות? נתונים? או שתמשיכו ללהג? צריך לפתוח לכם דיון מקביל בסגנון פחית טונה שתוכלו לזיין את השכל אחד לשני?
אז למי יש לתרום משהו מועיל לדיון? כמו זה שהוקצבו לראלי רייד 420 אלף ש"ח בלבד לעונת 2016 ? והאם זה היסוד לבלאגן הנוכחי?
אסף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
איזה נאיבי אתה...
יכול להיות. יודע מה? נגיד שממש כן.
בכל זאת אני רוצה לדעת מה קורה ולא מעניינת אותי דעתכם על תכונות האופי המחורבנות שלי.
אסף.
-
למה אתה/אתם לא פונים למבקר המדינה ודורשים לדעת מה קורה ? כל שנה הרשות מתוקצבת במליוני שקלים, אם אין מרוצים אז לאן הכסף הזה הולך? אתם חושבים שיש שחיתות בעמותה? תפנו לרשם העמותות ותדרשו לחקור. אולי למשטרה. אל תתחילו להתבכיין בפורום באינטרנט כי תועלת זה לא יביא. גם מי שיש לו מידע די בטוח לא יכתוב אותו פה.
-
כל עוד יוסי ניסני יושב בראש הרשות לא יהיה ספורט מוטורי בישראל כי הוא פשוט לא מעוניין שיהיה,
זה רק עושה לו עבודה וכאב ראש, למה לו את זה שהוא יכול לבוא למשרד ולא לעשות כלום..
-
מיכה, זה בדיוק מה שאני מתכוון לעשות, אבל קודם מנסה לוודא שאני בכלל יודע מה קורה וזו מטרת השרשור.
אסף.
-
כמו שאמרתי...
אני לא מכיר את הנושא (ומסתבר שמי שמכיר, לא מעוניין להסביר/שיכירו..) - אני כן מכיר את דוד צור (אם זה אכן אותו אחד, ששאלתי לגביו).
הוא לא אידיוט ולא מושחת ולא אחד שיכולים למרוח אותו...
הוא כן שונא טיפשים וזיבולי מוח ופוליטיקה קטנה ומה שמצטייר ככזו ואין לו סבלנות לדברים כאלה.
הוא גם אחד ש"חותך עיניינים" (ודי יהיר אבל לא בסגנון אני ואפסי עוד..).
אם כתב מה שכתב, כנראה שמשהו "עקץ" אותו ככה טוב או שעלה לו על הסעיף או ששמע מספיק ז*&#י שכל.
אז מה היה שם "מאחורי המסך", שכל מי ש"יודע משהו" לא מעוניין לחשוף/לשתף?
-
בזמנו אני הוא זה שחשב שרק בהסדרה חוקית יכול לבוא פתרון לתקיעה המשפטית שהיינו בה.
מאחר ולא הייתה לי כוונה להתעסק עם זה בעצמי כינסנו ברוך שליט ואני בזמנו את כל הספורטאים הפעילים ובחרנו נציגות שתמשיך את הקו הזה.
אני לא זוכר את כל מי שנבחר אבל למיטב זכרוני זה היה דני לוי ואביב קדשאי והיה גם את דני אורן ז״ל - מנכל ממסי דאז.
הקו נבחר בהתאם לחוות דעת משפטיות עם כיוון ברור לאן צריך ללכת.
המהלך הזה הוביל לבגצ בסופו של דבר.
שיהיה ברור שהספורט במתכונת חוקית היה במבוי סתום וההימור היה בין שום דבר לסיכוי למשהו.
שווה לדעתי.
ובעניין השני, אסף, כתבתי בכאב גדול שאתה נאיבי.
הייתי שם פעם נאיבי לא פחות והתיאשתי אחרי ששרפתי שם כסף ושנים.
אני משוכנע שהצדק לחלוטין איתך והלוואי ותצליח.
התעסקות עם מנגנון מושחת ואנשים מלאי אגו לא מתאימה לכל אחד.
פעם, כשהיה לי פחות נסיון חיים הייתי מסתער על נושא כזה עם דם בעיניים
דבר קטן נוסף-
רשם העמותות ומבקר המדינה אלו גופים עם שיני חלב במקרה הטוב
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אם זה אכן אותו אחד, ששאלתי לגביו
כן זה אותו אחד.
אבל נראה לי שעם כל הכבוד שיש לי כלפיו (וכלפיו, בניגוד ליוסי ניסן יש לי כבוד) - נראה לי שזו עוד חלטורה עבורו. הוא קצת סוחר נשק, וקצת יועץ נגד טרור וקצת עוד כמה דברים, וקצת יו"ר ההתאחדות. שזה דווקא דבר שלהתרשמותי הוא בא לעשות עם כוונות טובות ונחישות... אבל שורה תחתונה היא מה שקובע מבחינתי, לפחות הפעם. והפעם הוא כותב במפורש שאת הספורט היחיד שמעניין אותי הוא מתכוון לבטל - אז נמאס לי לתת גיבוי. באמת. ויכול להיות שהבעיה היא לא היו"ר אלא הספורטאים. אבל אני לא מצליח להבין מה העניין. באמת לא. אז תעזרו לי להבין.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כן זה אותו אחד.
... והפעם הוא כותב במפורש שאת הספורט היחיד שמעניין אותי הוא מתכוון לבטל - אז נמאס לי לתת גיבוי. באמת. ויכול להיות שהבעיה היא לא היו"ר אלא הספורטאים. אבל אני לא מצליח להבין מה העניין. באמת לא. אז תעזרו לי להבין.
אסף.
נכון. ראיתי. השאלה למה..
ואף אחד לא "שופך אור"... כנראה שיש לו סיבה טובה, אחרת כבר כולם היו מתנפלים על ה"החלטה השרירותית" והלא סבירה וכו'..