.
שלום לכולם.
אצלי קיימת בעיה זהה, מתח במנוע עובד 14V
מתח במנוע כבוי 11V
כך שהטעינה תקינה.
מנוע פועל כחצי יום לא הטעין המצבר, הרכב מניע חלק כשהוא מחובר בכבלים לרכב אחר.
השארתי את המנוע כבוי, כבלי הצתה מחוברים לרכב נוסף מונע כשעה, אך המצב הנ"ל לא השתנה.
האם הבדיקות הנ"ל מעידות על מצבר אשר תמו חייו?
.
5 .
תכפיל 5 אוהם אפילו בזרם קטנטן כמו 2 אמפר ותקבל שרק על חיבור המינוס המדובר נופל 10 וולט, אז לצרכנים לא נשאר כלום.
מינוס (וחיבורי חשמל אחרים באופן כללי) חייב להיות עם התנגדות 0 או קרוב מאוד לזה, בוודאי פחות מ0.1 אוהם וגם זה הרבה יותר מדי, ובכל מקרה זה לא ערך מדיד ברב-מודד פשוט.
אהלן אהלן. הצטרפתי לדיון
אצלי המצב כזה: אחרי נסיעה של מעל 10-15 דקות אם אני מדומם ומניע ישר אז הוא מניע בלי בעיה... נגיד כשאני עוצר למלא דלק אז כשאני מסיים הוא מניע חלק (תמיד). גם אחרי 4-5 שעות הוא יניע... קצת קשה יהיה לו אבל יניע... אחרי בערך 8 שעות ומעלה מתחילות הבעיות. כנראה מצבר אני יודע אבל זה קטע מוזר כי לפעמים אחרי הרבה שעות כשאני בא להניע קורה שהוא נותן טיקים קטנים ואז (לא יודע איך ולמה חשבתי לעשות את זה) הכנסתי להילוך והזזתי טיפה את הרכב פשוט כדי להזיז את המנוע מילימטר לפה או לשם ואז נתתי שוב סטרטר וזה הניע. זה לא תמיד עובד אבל לפעמים כן. (בדרדור הרכב תמיד מניע חלק). המצבר בן שנה וחצי בערך. כשהתחילה הבעיה לפני איזה שלושה שבועות בדקתי לו מים והיה חסר קצת בכל התאים ובשניים היה חסר די הרבה... הצלעות כבר היו יבשות בחלק העליון שלהם. הוספתי מים ואחרי נסיעה שתיים המצב השתפר ממצב על הפנים למה שתיארתי למעלה.
דבר נוסף: קניתי אבומטר ואני לא יודע איך להשתמש בו (אני לא יודע באיזה מצב לשים את החוגה בשביל מה שאני רוצה לבדוק.. אם זה וולט או אוהם או רציפות וכו..) אם תוכלו לתת לי הסברון קטן על המצבים של החוגה זה יהיה מגניב.
, 94. , . ( ) . . . 22,000 ", , 054-7448822
http://www.mastech.ru/images/mult/m832.jpg
אשמח גם להסבר קטן על החוגה הקטנה בצד שמאל למטה. ולמה כל שקע (מתוך השלוש משמש)... אני יודע שברוב המצבים השחור צריך להיות מחובר לשקע התחתון והאדום לאמצעי... אז מתי משתמשים בשקע העליון?
, 94. , . ( ) . . . 22,000 ", , 054-7448822