לדעתי, המתח הגבוה (15V) הוא סימפטום לבעיה גדולה יותר.
מה שבולט זה הנפילה של של 1V (מ 15~ ל 14~) בהדלקת אורות ומזגן.
תעבור על החיבורים ותעבור עם רב-מודד על המתח בנקודות שונות.
מגע לא טוב, יכול להסביר נפילת מתח גדולה תחת עומס ומתחים גבוהים בנקודות מסויומות.
אם לא מצאת בעיה (בחיבורים) , ובהבנה שיש לך מצבר עופרת מתחת ליד (צרכנים), הייתי מנתק את הליתיום ושם מצבר עופרת - התופעה של 15V ונפילה שמדליקים אורות ומזגן נעלמה? נשארת?
אני אנסה לחדד.
נפילה של 1V בהדלקה של אורות ומזגן מעידה על בעיה במערכת החשמל.
האפשרות הראשונה שהייתי בודק, מגעים רופפים.
בהחלט יש מצב שזה גם מה שגורם למערכת לטפס ל 15.
בקיצור, לדעתי, תתחיל מלהבין את הנפילה, עזוב כרגע את ה 15.
תודה על החידוד,
לדעתי זה תמיד היה כך, לא חושב שיש בעיה. הנפילה היא מ-14.95V ל-14.3V כשוונטה של המזגן עובדת חלש, ו-14.1V כשוונטה עובדת חזק. כלומר נפילה של 0.65-0.85V, זה לא 1V. המגעים כולם תקינים, נקיים ומחוזקים, עברתי עליהם יותר מפעם אחת.
אבל אולי אני טועה,
הכי פשוט יהיה לבדוק איך זה מתנהג במוסו השני, שבו הכל מקורי ותקין לחלוטין, וגם האלטרנטור שם די חדש.
אבדוק את זה ואעדכן.
בכל מקרה עניין המתח הגבוה יותר מפריע לי כמובן בגלל המצבר LiFePO4, הרכב נוסע באופן יומיומי וגם הרבה נסיעות ארוכות ולא בא לי להרוס את המצבר.
Sent from my 22120RN86G using Tapatalk
תבדוק עוד משהו -
שאתה מדליק את כל הצרכנים, תעלה סל"ד מעל 1500 למשך לפחות חצי דקה ( או פשוט תסתכל בזמן נסיעה), המתח נשאר נמוך? או עולה?
בדקתי בטנדר, כאמור מערכת חשמל מקורית וזהה, בלי תוספות וקומבינות שלי, ועם מצבר חומצה עופרת רגיל:
14.55 וולט בסרק,
14.6 וולט בסלד גבוה,
13.95 וולט בסרק עם אורות ומזגן,
14.05 וולט בסלד גבוה עם אורות ומזגן.
כלומר מספרים די דומים, למעט המתח הגבוה.
לא רואה בעיה במערכת חשמל אצלי, למעט ווסת אלטרנטור שמאפשר מתח כזה. אצטרך להוריד את המתח הגבוה (אולי להחליף ווסת, או שאשפץ כבר את האלטרנטור שעשה יותר מ-300K ק"מ).
לא יודע כמה זה רלוונטי לרכב שלך עם הסט אפ שלך.
אבל בדיפנדר בנזין עם עם מערכת טעינה מבוססת וסת טעינה ודובק (מדלג בין טעינת שני מצברים על פי דגימה שמתבצעת פעם בדקה/חמישים שניות),
יש תופעה שבה כשהמצבר גמור (לפעמים סתם כי חסר אלקטרוליט),
האלטרנטור מעלה מתח לערכים גבוהים כדי לנסות לפצות על טעינה לא טובה. באורח פלא, הפתרון לטעינת יתר הזאת (באופן זמני כמובן, עד שניתן לעצור ולטפל בבעיה) הוא לכבות את כל הצרכנים.
זה בדרך כלל אמור לשמש לנהג אזהרה קצת לפני שהמצבר מתפוצץ.....
...אל תשאל אותי איך אני יודע....
טוב מסתבר שיש הפתעות,
הצצתי על האלטרנטור וראיתי שהוא אכן של סאנגיונג מקורי כמו שחשבתי אבל לפי המק"ט זה דגם של רקסטון 2.7 ובכלל מספק *140A* (גם כתוב עליו 140). מוזר לי מאד כי כששלחתי אותו לשיפוץ לפני 8 שנים הוא היה של סאנגיונג מוסו מקורי ו-75A....
בכל מקרה לא חושב שזה אמור להיות קשור למתח הגבוה..
ועל המינוס ( בין הגוף של האלטרנטור לקוטב של המינוס במצבר)?
חבל על הזמן.
המצבר צרכנים שלך עופרת, תנתק את הליתיום וחבר עופרת כמצבר ראשי, ותראה מה קורה.
שמרו על קשר