גלי גונן - סטודיו לעיצוב
מיתוג, באנרים, דפוס, וכל מה שקשור בגרפיקה (רוב הדברים המעוצבים כאן באתר...)
0504786665
סיימנו להרכיב את המנוע (על המתקן, עוד לא בבית שלו).
מילאנו שמן וחיכינו שיגיע למטה.
הרצנו שמן בעזרת מוט שמחליף את המפלג, מסתובב עם מקדחה ומסובב את משאבת השמן. גילינו ששלושה מרימי שסתומים לא מוציאים שמן. קצת לחץ אוויר, קצת לחץ מתון וכולם יורקים כמו ארס בפארק מים.
הרכבנו את כל החיישנים חזרה למנוע.
נשאר לריב עם הברגים שחתכנו על המניפול, להתקין אותו ואז להשיב את המנוע למקומו הטבעי.
שוב מצטער שאין תמונות אבל אי אפשר לצלם עם ידיים מלאות שמן...
גלי גונן - סטודיו לעיצוב
0504786665
אחרי כל הפירוק והרכבה - מה היתה התקלה המקורית?
בדרך
בוכנה 2 תפוסה על הקראנק.
זה חייב אותנו לחריטה של הקראנק.
גלי גונן - סטודיו לעיצוב
0504786665
עידכון: המנוע הניע!
עשרים שניות של דחיפת דלק וסטארטר והמנוע ניעור לחיים.
כמה דברים שעשינו לפני... השותף שלי לעניין, יש לו בעיה שהוא קורא יותר מדי, הוא קרא שחייבים שמן הרצה להנעה הראשונית. אחרי כחמש חנויות שלא הבינו מה אני רוצה נמצא השמן המדובר (שמן נחשים?) בטבעון. 116 פאקינג ש"ח לכמעט ליטר. שמרתי את האריזות הריקות כמו ששומרים את האריזה של הרולקס...
לאחר ההנעה, כפי שקרא האיש הרציני, צריך להריץ סביב 2000 סל"ד למשך 20 דקות. חיברנו אקדח כיוון הצתה וישבנו על הגז בעדינות.
אחרי כמעט 20 דקות צינור המים התפוצץ (כי חשבנו שהוא נראה בסדר אז לא צריך להחליף) והסתיים הטקס.
מה הלאה? כיוון המפלג להצתה אידיאלית, חיבור החזית, התקנת הרדיאטור בצורה מסודרת על החזית, חיבור חשמל לפנסים, החלפת צמיגים (כי אלו מתים), בדיקות שמן ויאללה לפנות את הסככה.
תודה רבה לכל מי שליווה בתהליך, לכל מי שהטרדתי בשאלות והצקתי בקושיות. בתחום אובראול, בג'יפולוג באמת יודעים הכל!
גלי גונן - סטודיו לעיצוב
0504786665
לצבוע ירוק צבאי
אתמול סיימנו להרכיב את מה שנשאר להרכיב (רדיאטור, צינורות רדיאטור שעלו הון, חזית, מכסה מנוע וכל הניקלים והפלסטיקים המגעילים שהאמריקאים אוהבים).
עשינו כיוון הצתה עם אקדח ואחרי שלקח לנו נצח למצוא את המחבר שאמור לנתק את מחשב ההצתה גם זה הצליח.
ניסינו לצאת לנסיעת מבחן קצרה אבל העניין כשל. המנוע נחנק וזה מרגיש כאילו מישהו "משך צ'וק". מדובר על הזרקת TBI אז ידית צ'וק אין.
מה יכולה להיות הבעיה? צינורות הוואקום מחוברים, ההצתה מכוונת ואנחנו לא מזהים משהו לא נכון.
גלי גונן - סטודיו לעיצוב
0504786665
החוטים לפי הסדר הנכון?
וגם, אני אודה שאני לא יודע איך מכוונים עם אקדח.
אני כן יודע שבצבא החימוש היו מכוונים עם רקדח, וכשהאוטו היה מגיע אלי, כדי שהוא יסע כמו שצריך הייתי צריך לקדם/לאחר הצתה לפי האוזן.
ולכוון פלטינה עם מסורית חחחח (כן אני יודע שאין לך פלטינות)
בדקת לחץ דלק?
המשאבה ושסתום הוויסוט תקנים?
מכסה דיסטריביוטור תקין? אין קורוזיה/סדקים/לחות/מגעים שנס ליחם?.
תבדוק שהדיסטריביוטור מקבל מינוס טוב.
לחץ דלק, צ"ל סביב 13-14 psi. ספיקה טובה מהמשאבה, מתחים נכונים.
המצבר טוב? מצבר גמור וטעינה חלשה גם יגרמו לתופעות האלה.
תרים מסנן אוויר ואת הספייסר הזה מפח ותסתכל על המזרקים כשהם עובדים וכשהמנוע נחנק.
לצרות הבאות...
משאבת המים דולפת. מפתיע... אוטו ליין? זו משאבה סטנדרטית שאפשר למצוא בחניות חלפים לא אקסלוסיביות?
הסטארטר מתנהג מוזר. אחרי שהמנוע מתחמם הוא מושבת. ניסיון הנעה מרגיש שאין לו מספיק כוח לסובב את המנוע. הוא מתחיל ונעצר. אחרי שהכל מתקרר הוא עובד תקין. הפחמים "עם בשר" והסטארטר אחרי שיפוץ לכאורה. מה יכול להיות?
תודה רבה וחג חירות שמח. מי ייתן ובקרוב הדבר הזה יפנה את המקום שלו בסככה.
גלי גונן - סטודיו לעיצוב
0504786665
נסה לאחר קצת את ההצתה.
Sent from my M2103K19G using Tapatalk
יכול להיות מצבר חלש. תנסה להניע עם כבלים כשהמנוע חם.
הציבור מפולג ולכן הציבור יעשק
What we've got here is failure to communicate. Some men you just can't reach...
חזרנו אחרי חופשה קצרה של חוסר בזמן.
הרכב מניע ומגמגם. ברגע שמשלבים הילוך, הוא משתנק ונכבה.
שללנו את הדברים הבאים:
פריצת וואקום - ספריי קרבורטורים מסביב, לא היה שינוי.
כיוון מפלג - שיחקנו איתו לכל הכיוונים. עם אקדח הצתה הוא מושלם (ידוע שזה לא פרמטר מוחלט אבל בדקנו).
בדיקת חיישן MAP - בדקנו בעזרת מזרק וואקום ורמות מתח.
לחץ דלק - יש שני קונוסים יפים בכניסה ל-TBI.
חיברנו מחשב למחשב ההזרקה (מתברר שזה אפשרי אפילו שזה רכב היסטורי!).
הוצאנו לוגים ומשם עלה שיש "דגל" על המנגנון קידום הצתה. יש לו 4 חוטים שנכנסים אליו, חוט אחד מוציא 5 וולט כמו שאמור. שאר החוטים אמורים להוציא פולסים, בסופ"ש נביא סקופ לראות אם הם בטווחים.
שאר הלוגים נראים סביר.
יש רעיונות נוספים? האם ה"דגל" הזה מעיד באמת שזו המערכת קידום הצתה?
יש קובץ לוגים שכמובן לא מצליח לעלות כאן, אם מישהו חושב שיוכל לשפוך לנו אור דרך זה אשמח לשלוח בוואטסאפ (שלחו לי הודעה ל-0507876694).
יש אולי למישהו מפלג להשאלה לטובת בדיקה?
תודה רבה!
יש קובץ לוגים
גלי גונן - סטודיו לעיצוב
0504786665
רק מציע שאתה יכול להעלות לוגים כתמונה, נראה לי גם כ pdf
המשך הסיפור...
אחרי שחנן שלח אותנו לעשות שיעורי בית בבדיקות "לפי הספר ולפי הסדר" הרצנו בדיקת קומפרסיה ובדיקת דליפות. יצא טוב מאוד.
בדקנו לחץ דלק ביציאה ממשאבת הדלק וזה היה תקין, בכניסה ל-TBI זה היה גבולי נמוך. עקפנו את צינור הדלק המקורי (צינור שזור עם חתיכות קשיחות של צינור קשיח) עם צינור גומי 3/8, זה כבר היה יותר טוב, אנחנו חושדים שבצינור המקורי יש צביטות לאורך הדרך.
בדקנו שוב לחץ דלק ונראה תקין.
במהלך הנסיעה הראשונה שהצלחנו לעשות אחרי שלוש דקות בקבינה העיניים שרפו מהגזים של האוטו (השיטה הגרמנית). גילינו שבאגזוז מישהו פתח "חלון" עם דיסק. סתמנו את החלון הזה עם קוויקריפר ולוחית פח. התחלנו לעלות עלייה, הרכב התחיל להחנק, לפתע נשמע בום ופתאום האוטו התשחרר ועלה את העלייה. הבנו שהלוחית עפה ושוב נחנקנו להנאתנו מהנסיעה באוהל גזים. בבדיקה עם היד מהאגזוז בכלל לא יוצאים גזים.
מה הבעיות עכשיו? האוטו לא סוחב מספיק טוב ויש מין תנועה על הטורים בסרק למעלה למטה. המחשבה כרגע זה לשלול את האוטו לאגזוזן שיחליף את הדוד, יסתום את החורים באגזוז ויטפל בחלק הזה, זה לא משהו מעניין או אטרקטיבי כדי שנשכב תחת האוטו לטובת העניין.
יש רעיונות האם המשחק של הטורים והיעדר הכוח נובע מהאגזוז או לחפש משהו אחר?
גלי גונן - סטודיו לעיצוב
0504786665
שמרו על קשר