יש לי סט ליצירת פלייר בצינור פליז + שאריות של צינור אם אתה צריך. נמצא בעוטף
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
יש לי סט ליצירת פלייר בצינור פליז + שאריות של צינור אם אתה צריך. נמצא בעוטף
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תודה,
יש לי כלים להרחבת צנרת, אבל בינתיים נישאר עם הצינור הזה, אני מאמין בו..
Sent from my 22120RN86G using Tapatalk
מה שכן אני צריך ואין לי,
זה מקודד מתכוונן (adjustable reamer בעברית), אם במקרה יש למישהו באזור רחובות,
החרט הקבוע שלי לא זמין כבר כמה ימים.
צריך להגדיל מעט את הבוקסות של הקינגפינים.
אתה יודע מה הזווית?
אסף.
"scars are tattoos with better stories"
אין תכנית. חיים. נקודה.
https://asafkatzir.myportfolio.com/
הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008
אהוד , יש לי מגירה שלמה עם מקדדים מכל הגדלים - מוזמן להגיע ולמצוא את מה שמתאים לך ( ללא קשר לכך שאתה חייב לי ביקור) .
מחר אני באיזור - פתח תקוה , קריית אריה ואין יותר מידי תנועה - מוזמן בכיף .
אילן .
התכוונתי לזווית של הקונוס שצריך לקדד.
(בינתיים הבנתי שאת החלק הישר ולא הקוני אתה צריך לקדד)
אסף.
"scars are tattoos with better stories"
אין תכנית. חיים. נקודה.
https://asafkatzir.myportfolio.com/
הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008
קצת מהחלק האחורי,
את בתי המיסב ניקיתי וצבעתי, הטבעות שמחזיקות את המיסבים במקומם (collar) היו חלודות אז קיבלו טיפול בחומצה. את הצירייה מרכיבים יחד עם בית המיסב ובית הבלמים, אז כבר טיפלתי ברגולאז' ברקס, השיניים שם קצת שחוקות אבל הם עובדים מצוין. גם את ציר הבלם שאליו מתחברת הדוושה ניקיתי, כי הוא נכנס בזמן ההרכבה לבוקסה שקועה בחצוצרה. את הבוקסה שבחצוצרה שייפתי עם נייר זכוכית שתהיה מוכנה. סנדלי הבלם עצמם תקינים.
מיסב הגלגל צריך לשבת על שפה מעוגלת בצד החיצוני של הצירייה, לכן חשוב לשים לב שלמיסב יש את החלק המעוגל בטבעת הפנימית שלו. יש מיסבים עם מספר קטלוגי זהה שאין להם את החלק המעוגל אלא זוית ישרה, ומאוד חשוב לא לטעות ולהרכיב מיסב לא מתאים.
את המיסבים חיממתי בשמן מנוע על גזייה, והם נכנסו בקלות למקומם. כמובן אחרי שהרכבתי מחזירי שמן חדשים במקום הישנים שהיו עשויים מעור.
גם את טבעות ה-collar חיממתי בשמן, הייתי קצת סקפטי לגביהן כי בכל זאת הטמפרטורה של השמן היא רק 250 מעלות, וכדי שזה ייכנס בקלות רצוי להקפיא את הצירייה לפני ההרכבה, אני לא הקפאתי אותה. בסופו של דבר החימום בשמן הספיק ונדרשו שתיים-שלוש מכות קלות מאד עם הצינור כדי לדחוק את הטבעת עד למיסב.
וזהו, הציריות מוכנות להרכבה.
השלב הבא הוא מדידת החופש בהרכבה של הציריות. החופש צריך להיות מדויק (0.05-0.15 מ"מ), המדידה מתבצעת עם מיקרומטר והכיוון על ידי שימסים גדולים שקובעים את המרחק. הציריות כמעט נוגעות זו בזו בחלק הפנימי שלהן,נאך אסור שהן ממש ידעו אחת בשניה. יש לי רק 3 שימסים אז נקווה שלא אצטרך לאלתר שם יותר מדי..
המשך
כל משטחי המגע נוקו, והחלטתי להכין כמה אטמים שישמשו כשימסים, למקרה ואצטרך. עובי נייר האטמים הוא 0.4 מ"מ, די עבה ויכול לשמש כשימס.
הרכבתי הכל ולא היה חופש כלל, כנראה שזה שהרכבתי את החצוצרה ללא אטם אלא עם rtv תרם להקטנת החופש. פירקתי צירייה אחת והוספתי אטם אחד ועוד אטם דק שהיה לי, ועדיין אין חופש למרות שהציריות מסתובבות תקין וקל. בהמשך אוסיף עוד אטם אחד גם בצירייה השנייה ואבדוק שוב, אם לא יהיה שינוי אשאיר את זה ככה, ואחרי שהטרקטור ייסע קצת, אבדוק שוב - יש לי חשד שבגלל שהציריות יושבות מאד הדוק בדיפרנציאל, אחרי כל השנים, אי אפשר להרגיש את החופש. אחרי שהכל שם ישטף בשמן ויסתובב קצת וישתחרר, אוכל לדעת בוודאות.
אפילוג
הכנסתי עוד שני אטמים, הפעם בצירייה השמאלית. ואכן התקבל החופש המיוחל, 0.03 מ"מ.
כאמור צריך להיות בין 0.05-0.15 מ"מ, אבל העיקר שהציריות לא נוגעות אחת בשניה ואחרי שהטרקטור ייסע קצת והכל יתיישב במקום נבדוק שוב.
בינתיים ניקיתי אומי גלגלים וערבבתי גריז 00 עם שמן 90, לתיבת הגה.
עוד V קטן,
הברקסים מותקנים כולל כל הדוושות והמנופים, ואפילו כיוון ראשוני. איזה כיף זה פשטות של ברקס מכני
וגם, השתעשעתי במחשבה לשקם את הבוכנה הישנה של ההידראולי,,
התקדמנו,
כיוון לחץ שמן בהתנעה קרה, היה גבוה מדי, (אפשר לראות בסרטון המצורף). שני סיבובים ברגולאז' על בית הפילטר החזירו אותו לקצה העליון של התחום הירוק בשעון לחץ. כשהטרקטור מתחמם זה יורד עוד קצת, בערך לאמצע הסקאלה.
עדיף קצת גבוה מאשר נמוך
ובנוסף חדשות טובות, אחרי "השרייה" של הקלאץ' במצב לחוץ, הקלאץ' השתחרר.
בינתיים כבר בדקתי את הגיר, הכל עובד,,,
הלחץ אמור לעלות כל כך לאט?
יש מצב שהשמן סמיך מדי? (ואולי בגלל זה גם לחץ גבוה?).
שאלות תם באמת.
נתחיל מהסוף,
הלחץ כשהמנוע קר גבוה בגלל הצמיגות הגבוהה ויורד ככל שהמנוע מתחמם. אמור לרדת ל-15-20psi בסרק כשהמנוע בטמפרטורת עבודה, וכ-40 עם מצערת פתוחה. 15psi זה הגבול התחתון של התחום הירוק בשעון, ו-45 זה הגבול העליון של התחום הירוק.
סוף הסקאלה זה 60psi.
עד עכשיו לא הגעתי לטמפרטורת עבודה ממש, אבל בהחלט הלחץ יורד ככל שהמנוע מתחמם.
כשהמנוע קר מכוונים את השסתום פורק הלחץ (בתמונה), בדיוק בשביל למנוע עלייה מוגזמת של הלחץ. חשבתם אין משמעות מעבר לזה וכשהמנוע חם הוא לא רלוונטי.
לגבי קצב העלייה זאת שאלה טובה, אני לא חושב שיש בעיה, צריך לזכור שזו התנעה אחרי כמה ימים שהמנוע לא עבד, אני חושב שזה טבעי שייקח לו כמה שניות לבנות לחץ. אולי גם הצינור הגמיש שהרכבתי לשעון משפיע קצת? אבל, אחרי שראיתי את הקצב וספיקת השמן מהנדנדים בראש אחרי ההתנעות הראשונות (לפני שסגרתי מכסה שסתומים), אני שקט לגמרי.
אבל מסקרן לראות איך זה במנועים זהים אחרים. אולי איציק יידע לומר, יש להם כמה חתיכות דומות במוזיאון..
תודה רבה kd2,
בינתיים אני קצת דוחה את ענייני החריטות,
יש לי עוד הרבה עבודה על דברים אחרים אז זה לא מעכב אותי,
אתמול התקדמנו עוד קצת עם הרם צילינדר (הצילינדר של המערכת ההידראולית), קיבל הונינג, יצא לא מושלם יש עוד כמה חריצים אבל אני חושב שזה יספיק. לא רוצה להגזים כדי לא להגדיל את הקדח.
התמונות לפני ואחרי ההונינג.
שלפנו גם את הגלגלים האחוריים שהיו זרוקים באותו מקום מתחת לברזנט מתפורר 40 שנה, האליאנס העתיקים שרדו יפה אבל יוחלפו כמובן בחדשים.
תראה שאתה מודע למחיר של חדשים לפני שאתה זורק את הישנים.
זה יקר מאוד.
זה לא בהכרח נדרש. אצלנו משנת 61 ועד עכשיו הצמיגים האחוריים הוחלפו פעם אחת, וזה טרקטור שעובד בעונה יומיום. הפעם האחרונה שהם הוחלפו היתה בתחילת שנות ה80.
4A6565706F6C6F672C2062657374206F6666726F 6164206D6167617A696E652073696E6365203230 3031
מצטרף לדעתו של חנן - צמיגי אליאנס יכולים לחיות המון המון זמן - הגומי איכותי ביותר .
אני עוסק בעבודות עפר ולרוב התקנתי צמיגי אליאנס בכלים - הצמיגים העמידים ביותר , יותר מגודייר בריג'סטון ואחרים .
מחיר כל צמיג כזה הוא אלפי שקלים !!!
אהוד , נהנה לעקוב אחר הפרוייקט הזה וקצב העבודה שלך מדהים , כאחד שראה את הטרקטור פיזית לפני תחילת העבודה - שאפו .
אילן
אני לא בטוח שהצמיגים האלה יתיישרו בניפוח, הם שכבו יותר מדי זמן על צד אחד וקיבלו עיוותים. סתם בשביל הניסיון אני אנסה לנפח אותם, נראה מה יקרה.
תכננתי מראש לקנות חדשים, זה חד פעמי ולהרבה שנים אז לא נורא, נשקיע קצת.
תודה אילן, שמח שאתה נהנה, כיף לקבל פידבק חיובי.
עוד תמונה בשביל העניין, פירקתי וניקיתי את שסתום הבקרה ההידראולי שידע ימים יפים יותר, כנראה שאצטרך אחד חדש (או אפילו רק את החלק הגלילי).
שמרו על קשר