Close
עמוד 4 מתוך 4 ראשוןראשון 1234
מציג תוצאות 61 עד 63 מתוך 63

ברירת מחדל תגובה: חזרה למקורות…. (מצלמים בפילם? )

הלייקה הותיקה - אחרי 90
    שנות שירות נאמן- נדרשה למעט ניקוי ושימון. בשבוע שעבר הופקדה בידיו הנאמנות של יענקלה מפוטו דורון באלנבי. פעם לאורך אלנבי היו חנויות צילום וכמה וכמה מתקני מצלמות. היום נשארנו בערך עם אופציה אחת טובה. ומדובר על יותר מ50 שנות נסיון, וידיים שכבר תיקנו כל מצלמה.
    אני נהנה לתת עבודה לבעלי מלאכה אומנים ולכן נתתי ליענקלה גם עדשה 135 ניקון שכנראה חטפה מכה ולא אוהבת יותר לסובב את טבעת המיקוד.
    היום עברתי לקחת חזרה את המצלמה והעדשה, ונשארתי לשיחה ארוכה. הלייקה חזרה לנגן כמו המכונה הגרמנית המשומנת שהיא אם רק מחדשים לה את הגריז פעם ב90 שנה. נשמעת ומרגישה כמו שרק לייקה עם גוף הברגה מרגישה. לא יודע להסביר את זה אבל יש בזה קסם של מכונה ישנה.

אסף.
    "scars are tattoos with better stories"
    אין תכנית. חיים. נקודה.
    https://asafkatzir.myportfolio.com/
    הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008

ממש התכוונתי להעלות תמונות משני הסרטים האחרונים אבל הנה הבעיה.
    כשמצלמים פילם צריך להחליט מראש - או שמפתחים וסורקים או מדפיסים לבד על כל הכאב ראש הכרוך בזה, או שנותנים למישהו לפתח ולסרוק.
    על פניו, מכל בחינה - אין טעם לפתח לבד בטח שלא לסרוק, זה המון עבודה. אבל צריך למצוא בידיים של מי מפקידים את הסרטים כדי שיפתח ויסרוק וגם זה, בינינו, מה כבר ההבדל - כולם משתמשים באותו ציוד ולא צריך היום לדעת יותר מדי.
    או ככה חשבתי.
    קודם כל איכות הסריקה - רוב מי שמפתח וסורק, סורק ב 2000x3000 וזה ממש נמוך. רוב מי שמפתח וסורק מקבל רק סרטי 35 מ״מ וגם זו בעיה. אני רוצה למצוא במסגרת סיבובי הנסיון האלה שלי מישהו שגם יעשה את העבודה טוב וגם יהיה זמין לי בשעות שנוח לי למסור ולאסוף את הסרטים, וגם שיקבל סרטי 6x6 בנוסף ל 35 מ״מ.
    התחלתי באינטרפוטו באלנבי - עשו עבודה מצויינת בפיתוח וסריקה, אבל על אחת מהתמונות 6x6 (סריקה ידנית ולא אוטומטית כמוה 35 מ״מ) היה גרגר אחד של אבק שזה לא טוב אבל לא נורא. עבדו מהר עבדו יפה וגיליתי ש18 מגהפיקסל זה מצויין ל 35 מ״מ אבל פחות מדי ל 6x6 - רואים בסריקה בחלק מהמקומות את הפיקסלים. פתוחים בשישי בבוקר אבל זה יותר מ 20 דקות באופניים.

יש לי הרבה יותר קרוב לבית את פוטו לינוף שמומחה בסריקות וגם מפתח. נתתי שני סרטים. הסריקה באיכות הנמוכה עולה כמו אצל כולם אבל כדי לעלות באיכות כבר המחיר כמעט כפול. יקר מאוד. בכל זאת כיוון שאחד מהסרטים היה נטו סרט נסיון של הלייקה והשני ידעתי שיש בו תמונות מעולות אבל אם אני אגדיל אני אוכל לסרוק שוב או להגדיל מהנגטיב - הלכתי בכל זאת על האיכות הנמוכה כדי לראות מה ייצא. ובכן… אכזבה. על האיכות הנמוכה של הסריקה אני לא מדבר זה פאול שלי שניסיתי. 2000x3000 פשוט לא מספיק טוב.
    אבל על הסרט יש טיפות. מהפיתוח. בשנות ה90 כפיתחתי לבד סרטים ככה זה היה נראה כשלא הקפדתי על נוזל הרטבה או על ייבוש. אם זה לא מספיק על רוב התמונות הסרוקות יש נקודות אבק. מזעזע. חזרתי אליהם לעבודה חוזרת, ביקשתי שינקו והפעם בבקשה לסרוק באיכות גבוהה - לפחות זה בתור פיצוי. הסריקות החדשות עם פחות אבק אבל עדיין יש המון, והטיפות היבשות נשארו. אני בכלל לא מתייחס לצד המסחרי אלא רק למקצועיות של העבודה, פוטו לינוף בסך הכל מתמחים בלקחת סרטים ולסרוק אותם, הייתי מצפה שישמרו על נקיון.

יש עוד שניים מומלצים כאן בעיר, אני חושב שכדאי לנסות גם אותם לפני שאני מפתח מערכת יחסים עם מישהו בתחום. בינתיים אני מבין בשיקלול של מחיר וזמינות ואיכות למה אינטרפוטו כל כך פופולריים.

אסף.
    אין תכנית. חיים. נקודה.

Click image for larger version. 

Name:	converted-1785575759816.jpg 
Views:	3 
Size:	677.3 קילובייט 
ID:	151043

צריך להתעלם מהלכלוך… אבל אי אפשר להתעלם. ניסיתי בלייטרום אבל זה לא עובד לכמות כל כך גדולה של תיקונים.
    אבל אני חושב שבכל זאת הקסם של פילם נראה כאן.

אסף.
    אין תכנית. חיים. נקודה.

עמוד 4 מתוך 4 ראשוןראשון 1234

נושאים דומים

1. מאיפה מצלמים בלאגן ? :)
    על ידי gilur בפורום פורום מצלמות וצילום שטח
    תגובות: 11
    עדכון אחרון: 30-03-19, 20:52
  2. כיצד מצלמים את כדור הארץ מהחלל
    על ידי boaz avrahami בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 0
    עדכון אחרון: 17-05-13, 19:00
  3. בעיה שהייתה, נעלמה, ושוב חזרה- בלם יד עולה חזרה דיפנדר 90
    על ידי rantop בפורום פורום לנדרובר Land Rover
    תגובות: 8
    עדכון אחרון: 01-08-12, 04:09
  4. איך מצלמים ריתוך בוידאו?
    על ידי BackDoorMan בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 7
    עדכון אחרון: 27-07-12, 23:39
  5. נסיעה על חןף הים, זהירות!! מצלמים מהאוויר.
    על ידי amimiller בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 7
    עדכון אחרון: 05-10-11, 16:18

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •