Close
מציג תוצאות 1 עד 11 מתוך 11

ברירת מחדל נכנס לטיולי שטח ורוצה ללמוד

שלום לכולם,

לאחרונה התחדשתי בדאסטר 4x4 ידנית, מנוע 1.3. אני רוצה להיכנס לתחום נהיגת שטח ולמצות את מה שהרכב יודע לתת לי.
    אשמח לכל הכוונה שהיא:
    • איפה מוצאים מסלולי שטח ואיך לבנות לעצמי מסלול.
    • שליטה ברכב ובעיקר בקלאץ׳
    • בחירת קו התקדמות
    • נטישה ממסלולים קשים

כמובן ברור לי שלא הכל אלמד בתוך זמן קצר. אשמח להכוונות לחומר עיוני, סרטונים, קבוצות הדרכה, מדריכים אחד על אחד, ואם יש מישהו שמעוניין להצטרף אליי לנסיעות בסופ״שים אז אשמח (גר ביפו).

פוסט ראשון שלי פה אז תהיו עדינים אם יש פוסטים קיימים שעוסקים בזה כבר - פשוט תפנו אותי אליהם.

תודה מראש!

ברירת מחדל תגובה: נכנס לטיולי שטח ורוצה ללמוד

ברוך הבא.
    מסלולים ניתן למצוא פה באתר, בפייסבוק, ובשיטוט ברשת, עם רכב כזה ונסיון כזה הייתי מתחיל במסלולים קלים-עד בינוניים קצרים.
    בנוסף, לאור הנסיון שאתה מעיד עליו הייתי מחפש חברים לטייל איתם ולא ברכב בודד.
    הכי קרוב אלייך זה אזור יער קולה.

החסרון הגדול של הדאסטר מול "ג'יפים" אמיתיים זה העדר הילוך כוח, זה פוגע בעיקר בשליטה בירידות חדות ובמעבר עדין על אבנים או בולדרים.
    את המעבר העדין אפשר לנהל עם הקלאץ בצורה יפה בדאסטרים מה דגם הלא אחרון. (בדגם החדש כשמנסים לעבוד עם חצי קלאץ בטורים נמוכים הוא מכבה את עצמו מוקדם מידי)

היתרון הוא שרכב יחסית קל ולא שוקע בקלות (יצא לי לנסוע על חול ים ועל בוץ בפרדסי השרון).

הרכב מוגבה וממוגן?
    דאסטר ישן (לפני 2025), מוגבה וממוגן זה רכב עם אחלה מרווח גחון ואחלה זווית גישה ונטישה (יחסית כן? זה לא סופה)
    אלוהים נותן אגוזים למי שצריך לשבור לו את השיניים

בנוסף לתשובה הטובה של אומי, תתקין לך בטלפון את תוכנות הניווט (עמוד ענן, אוף-רואד, ישראל הייקינג) שלכולן יש גרסה חינמית המאפשרת שימוש במפות אונליין ויש להן גם נקודות עניין / מסלולים שאנשים העלו.

אבל אתה נמצא כעת בנקודת התחלה בעולם הזה וטוב אתה עושה בכך שאתה שואל כאן ומתייעץ, מגדיר מטרות ראשונות ומודע לכך שאתה זקוק לתרגול ולאימונים.

הדאסטר (אני מכיר, קצת, רק את הגרסאות הוותיקות עם מנוע דיזל 1.5) מפתיע למדי בשטח אבל חשוב לזכור שהוא עדיין רכס שטח קל ללא הילוך כוח, לכן באמת מומלץ, בטח בהתחלה, לבחור מסלולים המוגדרים קלים ואינם דורשים הילוך כוח.

לטעמי חשוב מאד לתרגל ולרכוש מעט מיומנות וביטחון בנהיגה עם הרכב. אתה יכול לעשות זאת באזורים קרובים למקום מגוריך (יער בן שמן, יער קולה ליד אלעד, סיבוב לאורך הירקון וכו'). יש הדרכות שטח בתשלום שתוכל ללמוד בהן את הבסיס בדומה למה שהגדרת (יש באתר את דרור ברלי ויש את ניר שעובד ב "שבילים").

נסה לפתוח שרשור בפורום https://www.jeepolog.com/forums/forumdisplay.php?f=25 שבו אתה שואל אם מישהו יוצא לשיטוט קצר באזור המרכז, אני מניח שלקראת סוף השבוע תמיד יהיה מישהו שיהיה מוכן לצרף אותך לסיבוב קצר...

** עריכה ** שים לב לשאלה של אומי - קל מאד, לצערי, לגרום לנזקים לרכב (גם לנהגים מיומנים...) - יש דברים בסיסיים שמומלץ להכין ברכב - מיגון (תחתון לפחות, מיגון סף), הגבהות (רצוי), ציוד חילוץ בסיסי וכמובן ערכת קפה ...
    עוד מעט סופ"ש

תודה רבה לכם על התגובות.

ציטוט נכתב במקור על ידי אומי5
    הרכב מוגבה וממוגן?
    הרכב ממוגן (למיטב זכרוני מנוע וגיר, מיכל דלק ודיפרנציאל מרכזי), אבל לא מוגבה. כיוון המחשבה שלי הוא שהרכב די גבוה גם ככה, אראה לאן הוא מביא אותי בזהירות ובלי הגבהות ובשלב מסויים אשקול הגבהה. מכיר שיש שטוענים שהגבהה ברכב הזה עשויה מאוד לפגוע ביציבות בכביש (והוא בכל זאת גם הרכב היומיומי שלי).

ציטוט נכתב במקור על ידי אומי5
    מסלולים ניתן למצוא פה באתר, בפייסבוק, ובשיטוט ברשת, עם רכב כזה ונסיון כזה הייתי מתחיל במסלולים קלים-עד בינוניים קצרים.
    בנוסף, לאור הנסיון שאתה מעיד עליו הייתי מחפש חברים לטייל איתם ולא ברכב בודד.
    יש קבוצות פייסבוק מומלצות להיות חבר בהן כדי למצוא מסלולים וחברים? (בנוסף - אתחיל לשוטט פה בפורום ולהיכנס לפוסטים כדי להיחשף).

ציטוט נכתב במקור על ידי erezgur
    בנוסף לתשובה הטובה של אומי, תתקין לך בטלפון את תוכנות הניווט (עמוד ענן, אוף-רואד, ישראל הייקינג) שלכולן יש גרסה חינמית המאפשרת שימוש במפות אונליין ויש להן גם נקודות עניין / מסלולים שאנשים העלו.
    מכיר את התוכנות האלה מהטיולים הרגליים, אם כי השימוש שלי בהן מאוד בסיסי עד כה. אנסה ללמוד קצת יותר לעומק.

ציטוט נכתב במקור על ידי erezgur
    לטעמי חשוב מאד לתרגל ולרכוש מעט מיומנות וביטחון בנהיגה עם הרכב. אתה יכול לעשות זאת באזורים קרובים למקום מגוריך (יער בן שמן, יער קולה ליד אלעד, סיבוב לאורך הירקון וכו'). יש הדרכות שטח בתשלום שתוכל ללמוד בהן את הבסיס בדומה למה שהגדרת (יש באתר את דרור ברלי ויש את ניר שעובד ב "שבילים").

נסה לפתוח שרשור בפורום https://www.jeepolog.com/forums/forumdisplay.php?f=25 שבו אתה שואל אם מישהו יוצא לשיטוט קצר באזור המרכז, אני מניח שלקראת סוף השבוע תמיד יהיה מישהו שיהיה מוכן לצרף אותך לסיבוב קצר...
    תודה רבה על ההמלצות! בהחלט אסתכל על כל אלה.

בגזרת ציוד החילוץ - מה מומלץ בתור הכי הרבה ״bang for my buck״?

לגבי ציוד חילוץ - המינימום זה רצועת חילוץ ושני שאקלים, קנה שניים רכים (עשוי מחבל סינטטי עם "כדור" (קשר) בצד אחד ו"לולאה", טבעת, בקצה השני).
    כנראה אין לך ברכב נקודת עיגון אליה מחוברים את השאקלים, בדוק אולי הבעלים הקודם דאג לנושא. אם לא, למיטב זכרוני היה פעם דיון על טבעת הקשירה עם ההברגה, המגיעה עם רכבים חדשים, והיכולת דלה לשמש כנקודת עיגון - זה רחוק מלהיות אידיאלי...

לגבי קבוצות ווטסאפ, פייסבוק וכו', אני מניח שיש קבוצות לבעלי באזור, לא מכיר וכמובן שנשמח לנסות לענות על שאלות והתחבטויות כאן באתר שלנו...

נשלח מהנייד
    עוד מעט סופ"ש

אה... ממליץ להרשם לקבוצת החילוץ של חברי ג'יפולוג
    https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=121942
    מעין ביטוח הדדי של חברים בפורום, רק לחברי ג'יפולוג ולקרובי משפחה מדרגה ראשונה, קבוצה שקטה עם חוקים נוקשים כדי לשמור אותה שקטה, חינמית כמובן ודי יעילה...

נשלח מהנייד
    עוד מעט סופ"ש

ציטוט נכתב במקור על ידי Ozgrin צפיה בהודעה
    תודה רבה לכם על התגובות.

הרכב ממוגן (למיטב זכרוני מנוע וגיר, מיכל דלק ודיפרנציאל מרכזי), אבל לא מוגבה. כיוון המחשבה שלי הוא שהרכב די גבוה גם ככה, אראה לאן הוא מביא אותי בזהירות ובלי הגבהות ובשלב מסויים אשקול הגבהה. מכיר שיש שטוענים שהגבהה ברכב הזה עשויה מאוד לפגוע ביציבות בכביש (והוא בכל זאת גם הרכב היומיומי שלי).
    אם הבנתי נכון הרכב שלך בדיוק מהשנתונים שלא נסעתי עליהם.
    אבל יש לי לא מעט קמ על הישנים יותר וכמעט 20 אלף על החדש , כולם מוגבהים.

אני יורד ועולה איתם את סדום ערד על בסיס קבוע, וגם את דימונה-צומת הערבה.
    שש בזירמה עם התנועה.
    לרוב עם ציוד, לפעמים עם הרבה ציוד.
    חלק מהפעמים עם נגרר גדול (1.3 טון).

זה לא רכב לבוא מהר לסיבובים, גם בלי ההגבהה.
    אבל בהחלט יורד את סדום ערד על 4-5 במידה ואין משאית שמפריעה. (יש איזה 4 סיבובים שחייבים לרדת ל3)

ציטוט נכתב במקור על ידי erezgur צפיה בהודעה
    אה... ממליץ להרשם לקבוצת החילוץ של חברי ג'יפולוג
    https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=121942
    מעין ביטוח הדדי של חברים בפורום, רק לחברי ג'יפולוג ולקרובי משפחה מדרגה ראשונה, קבוצה שקטה עם חוקים נוקשים כדי לשמור אותה שקטה, חינמית כמובן ודי יעילה...

נשלח מהנייד
    גם תמצא באינטרנט את "תופעת טבע" ו"ידידים". אלו קבוצות סיוע וולנטריות לעזרה בחילוצים בשטח.
    הקבוצה שארז ציין היא המקצועית ביותר רק קח בחשבון שלא כותבים שם שום דבר מעבר לעינייני חילוץ.
    גלי גונן - סטודיו לעיצוב
    מיתוג, באנרים, דפוס, וכל מה שקשור בגרפיקה (רוב הדברים המעוצבים כאן באתר...)
    0504786665

ציטוט נכתב במקור על ידי אומי5 צפיה בהודעה
    אם הבנתי נכון הרכב שלך בדיוק מהשנתונים שלא נסעתי עליהם.
    אבל יש לי לא מעט קמ על הישנים יותר וכמעט 20 אלף על החדש , כולם מוגבהים.

אני יורד ועולה איתם את סדום ערד על בסיס קבוע, וגם את דימונה-צומת הערבה.
    שש בזירמה עם התנועה.
    לרוב עם ציוד, לפעמים עם הרבה ציוד.
    חלק מהפעמים עם נגרר גדול (1.3 טון).

זה לא רכב לבוא מהר לסיבובים, גם בלי ההגבהה.
    אבל בהחלט יורד את סדום ערד על 4-5 במידה ואין משאית שמפריעה. (יש איזה 4 סיבובים שחייבים לרדת ל3)

מעניין. בשבת האחרונה יצא לי לעשות איתו את הירידות ממערת הנטיפים לעמק האלה - הרגיש לי שלא בא לי לעלות מעבר לשלישי רוב הזמן.

לגבי ציוד חילוץ וחברות בקבוצות - תודה על הפידבק, אתחיל להצטייד ולהתחבר.

נתראה בשטח

אני עם 1.3 2024. ממוגן ומוגבה.
    החיסרון העיקרי שלו לדעתי הוא צריכת דלק גבוהה.
    בממוצע, 1 ל9.7. ואני בודק.
    נהיגה בעיקר בכביש.

Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
    נמאס כבר!

ציטוט נכתב במקור על ידי Ozgrin צפיה בהודעה
    מעניין. בשבת האחרונה יצא לי לעשות איתו את הירידות ממערת הנטיפים לעמק האלה - הרגיש לי שלא בא לי לעלות מעבר לשלישי רוב הזמן.

לגבי ציוד חילוץ וחברות בקבוצות - תודה על הפידבק, אתחיל להצטייד ולהתחבר.

נתראה בשטח
    הירידה מצור הדסה לצומת עציונה והירידה מנס הרים למחסיה מכילות סיבובים יותר חדים והירידה יותר חדה מאשר בסדום-ערד.

בסוף זה רכב דו"ש, וגם לא בדיוק רכב פאר, הוא פחות יציב בכביש מפריווט או מSUV יוקרתי. אבל לגמרי לא בתחום המפחיד או המסוכן.
    זה בסדר גמור לנסוע קצת יותר לאט עם רכב כזה.

יש דברים אחרים מפחדים בדאסטר, כמו זה שהם בכלל לא ניגשו למבחני בטיחות עד הדגם הנוכחי.
    אבל אני יכול להעיד על אחד די ישן שעשה מבחן עצמי על גדר בטיחות של עבודות בכביש, ויצא בריא ושלם (חוץ מהפאסון שקצת התרסק)

נושאים דומים

1. איך הכי טוב ללמוד ארדואינו ??
    על ידי JustDoB בפורום אוף-טופיק
    תגובות: 1
    עדכון אחרון: 22-02-25, 20:04
  2. למי יש רחפן ורוצה לבוא ליומיים של שטח בדרום?
    על ידי דרור ברלי בפורום פורום רכב שטח 4X4 כללי
    תגובות: 5
    עדכון אחרון: 15-07-18, 13:41
  3. היי חדש כאן ורוצה להתייעץ לגבי גיפ שרוצה לקנות
    על ידי שראל12 בפורום פורום ג'יפאים מתחילים + יעוץ לפני קנייה
    תגובות: 2
    עדכון אחרון: 07-03-18, 12:56
  4. למישהו יש מנוף קרן (גמל) שלא צריך ורוצה למכור?
    על ידי elitkh בפורום לוח מודעות מעוניינים לקנות
    תגובות: 0
    עדכון אחרון: 04-09-17, 20:22
  5. חדש בפורום ורוצה לטייל
    על ידי ARIEL-JIMNY בפורום פורום סוזוקי Suzuki
    תגובות: 1
    עדכון אחרון: 20-04-11, 00:32

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך