PDA

צפייה בגרסה מלאה : UTM



idanw
15-10-08, 06:17
שלום,

אני עובד עם GARMIN ETRAX LEGEND
אני מנסה לעבוד עם מפה בפורמט UTM GRID, WGS84
הכנסתי את הנתונים האלה בPOSITION FORMAT ובMAP DATUM
אבל אני עדייל לא מקבל פורמט נכון של נ.צ.
יש עוד נתון שמופיע במפה, שאני לא יודע איפה להזין אותו והוא הZONE, שמופיע בערכים כמו 39Q או 40R.

אשמח לעזרה, תודה
עידן

איציק - 4X6ZH
15-10-08, 09:05
גם אני סובל מהזיוף הזה כ 250-300 מטר
ברור לי שיש צורך בעוד שינוי קל
אבל אחרי אין סוף נסיונות ואחרי כמה שנים שזה כך התרגלתי ;)

איציק

PW
15-10-08, 09:25
יקיריי:
שנו את הדאטום ל - EUR50 - ובא לציון גואל.
הפלח צ"ל פלח 36.

איציק - 4X6ZH
15-10-08, 09:47
ידידי היקר
גם זה נעשה .
הפיספוס הזה אצלי כמה שנים טובות החלפתי יותר ממכשיר אחד ( כולם של E TREK )
ותמיד אני נמצא על המדרכה לא יכול להיות באמצע הצומת :confused:
יש כאן איזה פראמטר נוסף חוץ מהרשימה הרגילה .

איציק

idanw
15-10-08, 10:27
אוקי, עכשיו ספרו לי מה הכוונה ב פלח 36???:shock:

erezgur
15-10-08, 11:35
אוקי, עכשיו ספרו לי מה הכוונה ב פלח 36???:shock:

בקצרה - ברשת UTM מחלקים את הגלובוס לפלחים, האזור שלנו (ישראל) "נופל" על פלח 36.
כאשר אתה מציין מיקום ב- UTM, יש התייחסות למספר הפלח ועוד 2 קורדינטות.
בפלח אחר יכולות להופיע אותן קורדינטות, לכן חיוני לציין את הפלח (אותו ZONE שהוזכר בשאלה המקורית).

ד ו ר ו ן
15-10-08, 13:12
גם אני סובל מהזיוף הזה כ 250-300 מטר
ברור לי שיש צורך בעוד שינוי קל
אבל אחרי אין סוף נסיונות ואחרי כמה שנים שזה כך התרגלתי ;)
איציק
250-300 מ' סטיה זאת בעיה בהגדרות המכשיר בלי שום ספק.

ההבדל בין המדרכה למרכז הצומת זאת סטייה נורמלית קבילה של GPS מסחרי מסוגים שונים וגם הוא תלוי בכיול ההתחלתי של המכשיר.

שים לב שהמפה עצמה הנה בדיוק של 50+\- כך שיכול להיות שהנ.צ. שלך מדוייק אבל הצומת לא..או ההייפך.
תשלב עם סטיה נורמלית אמיתית של GPS (לא יומרות שיווק אלא החיים באמת) של 15+\- מטרים ואתה בול בצומת..:cool:

erezgur
15-10-08, 13:14
גם אני סובל מהזיוף הזה כ 250-300 מטר
ברור לי שיש צורך בעוד שינוי קל
אבל אחרי אין סוף נסיונות ואחרי כמה שנים שזה כך התרגלתי ;)

איציק

איציק,
זה בהחלט נשמע (נראה, יוצר נכון) כמו בעייה בהגדרת הדאטום או הגריד.
איני מכיר אישית את ה-GPS המדובר, אבל ישנו מאמר מצויין של עידו בר-תנא באתר "הרים" עם הסבר מפורט שאני ממליץ לנסות:
http://www.harim.co.il/article.asp?ID=152&Print=1

ד ו ר ו ן
15-10-08, 13:19
איציק,
זה בהחלט נשמע (נראה, יוצר נכון) כמו בעייה בהגדרת הדאטום או הגריד.
איני מכיר אישית את ה-GPS המדובר, אבל ישנו מאמר מצויין של עידו בר-תנא באתר "הרים" עם הסבר מפורט שאני ממליץ לנסות:
http://www.harim.co.il/article.asp?ID=152&Print=1
אם כבר אז להכניס את הרשת החדשה, שמדוייקת יותר בדרום.

idanw
15-10-08, 15:19
בקצרה - ברשת UTM מחלקים את הגלובוס לפלחים, האזור שלנו (ישראל) "נופל" על פלח 36.
כאשר אתה מציין מיקום ב- UTM, יש התייחסות למספר הפלח ועוד 2 קורדינטות.
בפלח אחר יכולות להופיע אותן קורדינטות, לכן חיוני לציין את הפלח (אותו ZONE שהוזכר בשאלה המקורית).

אוקיי, השאלה היא איפה אני מזין את אותו הפלח במכשיר, ומה אומרת האות שצמודה למספר (39Q)?

ד ו ר ו ן
15-10-08, 15:47
אוקיי, השאלה היא איפה אני מזין את אותו הפלח במכשיר, ומה אומרת האות שצמודה למספר (39Q)?
אם יש לך אפשרות לבחור באותיות אז צריך 36R, זה המשך הקידוד של הפלחים.

איפה מזינים?
כל מכשיר יש פרוטוקול משלו-תנסה לפי הספר של המכשיר או לחפש באינטרנט את הספר.

erezgur
25-10-08, 22:21
איציק,
זה בהחלט נשמע (נראה, יוצר נכון) כמו בעייה בהגדרת הדאטום או הגריד.
איני מכיר אישית את ה-GPS המדובר, אבל ישנו מאמר מצויין של עידו בר-תנא באתר "הרים" עם הסבר מפורט שאני ממליץ לנסות:
http://www.harim.co.il/article.asp?ID=152&Print=1

היום ראיתי את המכשיר והסטייה והבעיה תוקנה.

לטובת הדורות הבאים:
הבעייה הייתה שנבחר גריד לתצוגה Europe 50 למרות שכל ההגדרות הנכונות היו בסדר.
הגריד לתצוגה שונה ל- USER והדיוק חזר בשלום לבסיסו.