Close
  • צרכנות: מקררי Engel בארץ

סוף הקיץ, אבל בארץ זה לא ממש משנה. מקרר 12V לרכב הוא כבר לא מותרות. רסטה4X4 משיקה את מותג המקררים האיכותי Engel בישראל. (Photographs: )

מקרר ברכב שטח זה פינוק לכוסיות בלנדרובר. ואני, אני כוסית עם Jeep ישן. אבל ההתחממות הגלובלית גרמה לי לפקפק בעקרונות שלי. האסימון ירד בטיולים האחרונים כשחברים הזדעזעו לראות שאני עדיין משתמשת בצידנית. "את עדיין בלי מקרר? החזקנו ממך ג'יפאית רצינית..."

שמחתי על כן לשמוע על התזמון המצויין של השקת מותג  מקררים חדש בשוק הישראלי  - Engel האוסטרלי/יפאני. מותג חדש? לא בעולם. מדובר על  חברה שעברה כבר את משבר גיל הארבעים והמקררים שלה הם הנמכרים  ביותר באוסטרליה - זה הפריג'ידר של המקררים הניידים, הרולקס של מקפיאי 12V

מה שמיוחד למקררי/מקפיאי אנגל הוא המדחס הקווי. אין כאן מנוע חשמלי מסתובב, ואין  כמעט חלקים נעים. הבוכנה עצמה היא אלקטרו-מגנט, סליל, ובעזרת קפיצים נכנסת למצב תהודה, מטוטלת אם תרצו, שכדי לשמרו נדרשת אנרגיה מינימאלית. המדחס מכונה Swing Motor - "מנוע נדנדה" בתרגום חופשי, והוא פטנט ייחודי של חברת Sawafuji מיפאן. אנגל היא החברה שקיבלה את הזיכיון הבלעדי לייצור מקררים ניידים לרכב בטכנולוגיה זו. היתרונות - אמינות אגדית (או כך לפחות מספרות האגדות באאוטבק), עמידות בתלתולי שטח משובש, עבודה שקטה, וצריכת זרם נמוכה יחסית לכל מדחס קונבנציונאלי, במיוחד בהתנעה. צדי מלר מסדנת רסטה טכנולוגיות שהחלה לייבא את המקררים לאחרונה מספר על צריכת זרם אופיינית של 2.5 אמפר בלבד, לעומת 7-13 אמפר למקררים קונבנציונאליים.

כמה עולה?

על מדף הסדנא בגדרה נמצאים שלושה דגמים, השונים זה מזה בנפח.  21 ליטר, לזקנים הסנובים שמטיילים לבד, במחיר 4,572 שקלים, 32 ליטר לזוג הצעיר והרעב במחיר 4,685 שקלים, ו42 ליטר משפחתיים במחיר 5,656 שקלים. שלדות המקררים בנויות פח פלדה, הם עובדים על זרם ישר במתח 12V או 24V כמו גם מתח רשת של 220V,  ומצוידים בידיות אחיזה מסיביות שנועדו גם לריתום. אפשר להצטייד גם בתושבת  ניתוק מהיר בתוספת מחיר של 923 שקלים. המקררים מגיעים עם אחריות לשלוש שנים מלאות. ידידתי מעצבת הפנים דפני לא התלהבה מהעיצוב המרובע והפונקציונאלי, אותו תיארה כ"קר ותעשייתי" - כלומר - זה בדיוק העיצוב המתאים לגולש ג'יפולוג הממוצע - אני מכירה אתכם יותר טוב מהנשים שלכם. מה אומר? סורבה-תות קר באמצע המדבר. מפתה.

מידע נוסף:

אתר חברת אנגל- אוסטרליה

אתר רסטה 4X4

Untitled Document