מוקדם יותר, פורסם ב"ידיעות אחרונות" על מו"מ מתקדם בין קרייזלר לתע"ר בנוגע לרכישת ג'יפ ה-J8 בגירסת הסופה 3 ושיווקו בחו"ל. היצרן האמריקני מחזיק גם במפעל הרכבה במצרים בו מורכב ה-J8 המקורי, אולם הוא נוטה להעדיף את הג'יפ בגרסתו הישראלית, גם בשל יכולתו המוכחת של מפעל תע"ר בכל הנוגע לפיתוח גרסאות נוספות לרכב, כגון דגם ממוגן וכו'.
באם תצא התוכנית לפועל, תהיה זו הפעם הראשונה שכלי רכב מתוצרת ישראל ישווק בחו"ל בהיקפים גדולים של כמה אלפי כלים בשנה. אמנם כבר היום מיוצאת הסופה 3 לחו"ל, אולם עד כה מדובר במספרים קטנים לפי כל קנה מידה - עד כה, נמסרו ללקוחות זרים כ-100 ג'יפים בלבד. יכולות השיווק של קרייזלר (ושל בעלי הבית שלה - חברת פיאט האיטלקית) ידחפו את תע"ר צעד גדול מאוד קדימה.
היקף הייצור המדובר - כ-3,000 ג'יפים בשנה, לעומת ייצור נוכחי מוגבל העומד על 2 ג'יפים ביום ורחוק מאוד ממלוא יכולתו של המפעל, יאפשר לתע"ר להגדיל את סד"כ כוח האדם שלו, מ-150 עובדים כיום ל-500. זוהי ללא ספק בשורה טובה, בעיקר באיזור נצרת וסביבתה שאינו נהנה, בלשון המעטה, מעודף במקומות עבודה.
ואם מישהו טיפח תקוות בנוגע לסופה 3 אזרחית, זה הזמן לצנן את ההתלהבות. ולא, זה אינו רק מס הקנייה הישראלי הבלתי אפשרי המוטל על כלי רכב בישראל, שמונע מכל אחד מכם לרכוש את הג'יפ הישראלי ב"סוכנות מכשירי תנועה" הקרובה לביתו. מדובר, איך לא, בחסם בירוקרטי, הנוגע לאי עמידה בתקן אירופי. זה חבל, אבל זה מה יש. ולמרות כל זאת, אנחנו מחזיקים לתע"ר אצבעות ומקווים להצלחה במו"מ ולמימוש העסקה, שתצעיד את המפעל לימים טובים יותר, ותספק תעסוקה למאות עובדים באיזור הצפון.
להלן ההודעה הרשמית לעיתונות:
"מפעל תעשיות רכב נצרת, מסר היום לצה"ל את ג'יפ "סופה 3" הראשון, על פי תוכנית הצטיידות של צה"ל לרכישת כ-500 ג'יפים לשנתיים הקרובות, ממפעלי תעשיות רכב בנצרת.
מסירת ג'יפ סופה 3 ראשון לצה"ל, התקיים במפעל תעשיות רכב בנצרת, במעמד מנכ"ל משרד הבטחון , אלוף במיל' מר אהוד שני, חיים רובין ראש רחט"ל, נציג קרייזלר מר ג'ו חמסרור מנכ"ל הפעילות הבינלאומית של חברת קרייזלר, יצרנית הג'יפ וצבי נטע, בעלים של קבוצת מכשירי תנועה.
ג'יפ סופה 3 הוא פרי פיתוח משותף של צה"ל, חברת קרייזלר ומפעל תעשיות רכב נצרת. הסופה 3 הוא כלי רכב מתקדם, מבוסס על שלדת רנגלר מחוזקת ומכלולים זמינים ומשופרים לשימושים צבאיים. לסופה 3 כושר מעמס מצוין של 1,053 ק"ג והוא מיועד ל- 5 נוסעים. מנוע 2.8 ליטר טורבו-דיזל מתוצרת VM, המספק156כ"ס ומומנט של 40.8 קג"מ, מיכל דלק של 85 ליטר, שדרוג של מערכת המתלים – כל אלה משפרים באופן משמעותי את יכולת העבירות של הג'יפ שיכול לשמש גם כג'יפ סיור וגם כג'יפ ממוגן למגוון משימות.
בסופה 3 הותקנו מערכות נוספות בהתאם לדרישות הצבא, כגון: מערכת קשר, מערכת חשמל 24 וולט , מיזוג אויר וצמיגים מיוחדים, וכן נשם אויר חיצוני (שנורקל) שמאפשר לג'יפ צליחת מעברי מים ומונע אבק במנוע, ווי גרירה/משיכה קדמיים ואחוריים הנותנים לג'יפ אפשרויות גרירה וחילוץ, תאורת לילה ומערכות צבאיות מסווגות.
צה"ל אישר את ההצטיידות בג'יפ סופה 3 לאחר שעמד בהצלחה בסדרת ניסויים ארוכה ביחידות שונות. עד היום ייצר מפעל תעשיות רכב נצרת מעל 100 ג'יפי סופה 3. בשנתיים הקרובות מתוכננים להרכבה 500 ג'יפים, במגוון דגמים , עבור צה"ל. שווי העסקה כ-40 מיליון ₪.
דגמי סופה 3 ממוגנים משרתים את צה"ל, מג"ב וממשלת ישראל במגוון פעילויות, ובמקרים רבים הצילו חיי אדם. דגם הסופה 3 סיור בעל תכונות עבירות חריגות, מתאים להובלה בהיטס, בעל צללית נמוכה, מסוגל לשאת מגוון מערכות נשק מתוחכמות , מיועד לסיור ולהתערבות מהירה עבור יחידות עילית בארץ ובעולם.
ב – 1991 החל ייצור דגם ג'יפ הסופה , שפותח כרכב מפקדים ממוגן ירי , עליו הורכבו מערכות תקשורת ופנסים ייחודים שסייעו במשימות הסיור . הסופה הצטיין בזריזות ופשטות הפעלה יחד עם מיגון בסיסי ששימש את צה"ל לאורך שנות האינתיפאדה. הסופה הוא גולת הכותרת של ייצור הרכב הצבאי בישראל והוא הפך לרכב הבית של צה"ל, מפקדיו וכוחות הבטחון. ג'יפ הסופה הוא כלי הרכב המוביל במבצעים מיוחדים בזכות האמינות והכושר הביצועי, גם בתוך שטחים רווי אש ובקרבות פנים אל פנים. מאז יצור ג'יפ הוויליס הראשון בישראל ב - 1952 ועד ג'יפ הסופה 3 של היום יוצרו בישראל 40,500 ג'יפים תוצרת כחול לבן שעולה על תוצרת אחרת.
ראשיתו של הג'יפ במלחמת העולם השניה, פיתוח של חב' קרייזלר, שהוזמן על ידי משרד המלחמה האמריקאי והורכב על ידי חב' וויליס – על שמה נקראו הג'יפים הראשונים. בארץ החלה להתפתח תעשיית הרכב בשנות ה – 50 , כאשר האמברגו על יבוא כלי רכב צבאיים עודד הקמתם של מפעלי רכב צבאיים, וב – 1965 הקים יוסף ג'ו בוקסנבאום, איש עסקים אמריקאי, את מפעל תעשיות רכב נצרת עילית, מתוך כוונה למצוא תעסוקה לעולים החדשים. מאז הקמתו ייצר המפעל יותר מ - 90,000 כלי רכב, פורד אסקורט וטרנזיט, משאיות דודג' ופורד, קומנדרים, ג'יפים, אוטובוסים ואמבולנסים.
מאז שנות ה – 90 עיקר הייצור של המפעל מופנה לצה"ל שהשתמש בכלי הרכב הצבאיים בכל מלחמות ישראל. עם השנים המפעל השתכלל והתפתח, הטמיעו שיטות ייצור חדשות והייצור המקומי הורחב. בימי השיא ייצר המפעל בשני קווי הרכבה והעסיק כ – 1000 עובדים מכל המגזרים . בשנות ה – 80 החל המפעל לפתח ערוצי שיווק לייצוא כלים למדינות שמעבר לים , ומאז ייוצאו מעל למעלה מ – 2500 כלי רכב לכ – 25 מדינות ברחבי העולם. ייחודו של מפעל תעשיות רכב ביכולותיו המקצועיות והמגוונות לדגום ולפתח כלים ייעודיים על פי דרישות הלקוח. בשנת 1982 המפעל זכה בפרס היצואן המצטיין מנשיא המדינה יצחק נבון."
הודעת מערכת