צפייה בגרסה מלאה : הרכבת מושבים של מאזדה 3 לסמוראי
inflictioN
01-09-16, 18:13
שלום חברים התחלתי את הפרוייקט של שיפוץ הסמוראי 98 שלי וכרגע נתקעתי בבעיה.
יש לי שני מושבים של מאזדה 3 וכאשר ניסיתי להרכיב אותם נתקלתי בבעיה הפלסטיק של הדלתות עבה מאוד והמושבים לא נכנסים שם הדלת לא נסגרת.
השאלה האם יש פתרונות לשנתון של הרכב האם אפשר לסדר פלסטיק אחר? אשמח לקצת רעיונות בנושא?
אשמח לרעיונות יצירתיים ואם לא אז גם חלפים שאולי אפשר להחליף
קדמיים או אחוריים?
Sent from my iPhone using Tapatalk
inflictioN
01-09-16, 23:29
קדמי אחי נהג ונוסע
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
inflictioN
05-09-16, 23:43
האם החלפה של הפלסטיק של הדלת במשהו אחר אפשרי?
יעשה בעיות כלשהם בטסט?
ראיתי הרבה ששמו עץ או כמו כיסוי אלומיניום כזה כמו בתמונה למטה האם זה יפתור את הבעיה?
ואם אפשר לדעת מה השם של הדבר הזה ואיפה אפשר להשיג אותו ? את החתיכת אלומיניום הזו
110449
אלומיניום מרוג.
יש בכל מיני עוביים. בכל מחסן מתכות.
שום בעיה בטסטים.
סליחה,
אבל במקום להתאים מושבים לרכב, אתה מתאים את הרכב למושבים?
הסמוראי זה אחד הרכבים הצרים שיש, ולדחוף לו מושבים של משפחתית סטנדרטית נראה לי גרוע.
מה גם שלא ישאר לך מקום בחלל הרכב.
תחפש מושבים של מרכב מיני סופר מיני(יונדאיi10,i20, אקסנט, וכו).
inflictioN
06-09-16, 12:35
שמע כרגע קניתי כבר של מאזדה 3 על סמך מה שאנשים אמרו לי שזה מתאים אבל בפועל לא מתאים.
הבעיה שלי שאני רוצה כסא שאפשר לשחק עם הגובה שלו לא יותר מזה.
אין לי בעיה לנסות למכור אותו ולהשיג משהו יותר מתאים השאלה מה יכול להתאים ברוחב וגם להיות עם המנגנון הגבהה?
פשוט זה מאוד מבאס לנהוג בגיפ ולשבת כמו בפרייבט נמוך
דרך אגב שמתי לב למשהו מאוד מוזר במושב נהג שלי יש 3 ברגים מחוברים לשילדה שניים קדימה וצד ימין מאחורה.
בצד שמאל אחורי יש חור בתושבת של המושב אבל אין חיבור בשילדה של הרכב הגיוני?
מה עם להעלות תמונה?
אם תרצה זוג מושבים של דיסקברי 3 דלתות, אתה מוזמן לבוא לקחת מתל אביב.
מושבים של דיסקברי אמורים להתיישב בקלות גם בג'ימני?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
מושבים של דיסקברי אמורים להתיישב בקלות גם בג'ימני?
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
לדעתי כן
inflictioN
06-09-16, 22:12
מה עם להעלות תמונה?
תמונה של מה? של הבעיה ? או של המושבים?
שגיא אמרתי לך אני חייב להגיע אלייך בהזדמנות אתה בטוח שזה יתאים לסמוראי ?
בעיית הרוחב היא לא רק בסמוראי אלא בעוד כלי רכב רבים.
זה לא רק הרוחב הכללי של האוטו (בסמוראי הוא צר וקטנטן) אלא המרחב בין הדלת/קורה לבין קונסולות, מנופי בלם יד ושאר אלמנטים שנמצאים ומותקנים במרכז הריצפה.
כשמאלתרים מושב לא מקורי מוכרחים להתחשב בכל אלה, כדי שלא תמצאו את עצמכם יושבים לא סימטרי (לא מול גלגל ההגה/דוושות). לא שאי אפשר לחיות עם זה - כל נהג דיפנדר כבר התרגל לשבת ככה, אבל זה באמת לא אופטימלי.
וכמובן ישנ הבעיית הגובה - שכל אחד יישב איך שבא לו ואיך שנוח לו, ויש חשיבות גם למבנה הגוף הפרטי של כל אחד - גובה, אורך רגליים וידיים וכו'. אבל כשמאלתרים מושב לא מקורי מקבלים בד"כ גם ישיבה בגובה לא נכון ולא מתאים. "לשבת גבוה" רק לשם הגובה ורק כי זה אופנתי וכי "ככה יושבים בג'יפ" (שזה שטות גמורה כמובן), זה רע. רע מאוד. בטח בסמוראי שגלגל ההגה שלו לא מתכוונן לגובה. מה יצא לכם מתנוחת ישיבה גבוהה מדי? רק גלגל הגה שמונח לכם בין הברכיים ושליטה הרבה פחות טובה בו, בעיקר בכביש. חומר למחשבה.
כמובן שהאופטימלי זה הגובה המקורי שקבע היצרן, ולכן מושבים מצויינים רבים לא יתאימו לדעתי לכל רכב, רק בגלל שהם גבוהים או נמוכים מדי. עניין גובה הישיבה הוא משהו קריטי שצריך להתחשב בו לפני שבוחרים מושב חלופי. לעתים עבודות ההתאמה/אילתור של מושב לא מקורי חורגות מעבר לחיבור המסילות שלו לריצפת הרכב. לעתים קרובות מאוד אני אעדיף להשתמש במסילות המקוריות ולגלח מהמושב הלא מקורי את כל מה שמחובר מתחת לקונסטרוקציית המושב עצמו, ורק אז לחבר אותו למסילה הקיימת - וזה רק כדי לשמור על גובה ישיבה נכון שבכל מקרה הוא לא גבוה מדי. במקרה שלי - ואני 1.90 עם רגליים ארוכות - אני אעשה הכל כדי להנמיך את המושב ככל האפשר.
לגבי מושבי דיסקברי - שגיא, אם הם מעיקים לך במחסן ואף אחד לא ירצה, אני מוכן לאמץ אותם....
inflictioN
07-09-16, 09:23
זה לא עניין של פוזה או כי ככה זה צריך להיות חח.
לעומתך אני 1.69 וקרה לי הרבה פעמים בשטח בגלל שהמושב נמוך לא ראיתי את הקצה לדוגמא עליתי דיונה ושהגעתי לירידה שלה לא ראיתי את הירידה זה היה נראה כאילו אני עומד על צוק עצרתי את הרכב וירדתי לבדוק בסוף התברר שזה ירידה מאוד קטנה ושטותית במצב הזה יצא לי בסדר למזלי החול לא היה עמוק מידי ויצאתי בקלות פעמים אחרות יכול להגמר אחרת רק בגלל שלא ראיתי את הדרך כמו שצריך.
וגם את המושבים הנוכחים של המאזדה 3 קודם כל שמתי אותם ברכב עם דלת פתוחה זה יושב בסדרובדקתי את הגובה והגובה בסדר גמור גם מבחינת הגה לכן זה לא שינוי שנעשה סתם בשביל היופי אלא נוחות נסיעה ויכולת ראיה יותר טובה :)
בכל מקרה תודה על התגובה
מבין אותך לגמרי.
למרות שאתה יותר גבוה מהיפני הממוצע שתכנן את האוטו הזה....
אתה בהחלט צריך מושב קצת יותר גבוה. אם נוח לך עם הגה לא מתכוונן שמונח נמוך מדי (כלומר בין הברכיים), אז סבבה.
GodsFather
07-09-16, 21:45
את ההגה אפשר להחליף גם...
לגבי מושב - יש שמוכרים מושבי באקט מתכווננים, חפש בלוחות.
אני חושב שמושבי מזדה 3 מתאימים לדגמים שלפני 98. הדלת ב98 יותר "מאובזרת" ולכן זה לא נכנס כראוי.
אחד החברים שעשה בסמוראי 93 - ohadw50 תבדוק איתו.
נכון. אפשר לשים הגה ספורט קטן.
מאוד קל לתפעול בסמוראי ללא הגה כוח....
אתה יודע שזה לא הפתרון הנכון לבעית תנוחת ישיבה כפויה.
אני יודע שזה נשמע כמו ניג'וס והתקטננות אבל לשבת נכון מול ההגה זה הדבר הראשון והחשוב בנהיגה נכונה.
לפחות בכל קורס רציני בחו"ל זה ככה (מנסיון של כמה כאלה. החל מקורס נהיגת ראלי פרטי ובלתי תלוי בצרפת ועד להשתלמויות של יצרנים זניחים כמו ב.מ.וו, יגואר ופרארי)
רק בישראל, כמו בישראל, זה לא חשוב. כי העיקר בג'יפ זה לשבת גבוה. זה לא יפתיע אתכם שהמון אנשים בארץ נוהגים בג'יפון או ב-SUV רק בשביל הקטע הזה של לשבת גבוה.
ואני נוכח ביומיום בכמה זוועות בג'יפים של חברים. כולל אנשים שרחוקים מלהיות נמוכים. יושבים לא נכון. "כי ככה יושבים בג'יפ". הם עושים סיבוב בג'יפ שלי ואומרים "זה לא טוב. כי זה כמו בפרייבט".
נו שויין. זה שלכם. תמשיכו.
inflictioN
08-09-16, 10:52
אצלי זה לא ככה קודם כל והכי חשוב זה בטיחות וחוקיות אחרי זה קצת יופי לעיניים אבל שום דבר לא יבוא על חשבון של,בטיחות וחוקיות גם אם זה לא יפה או לא נוח.
למזלי סוג של, דוד שלי קצין בטיחות והוא אחד הפדנטים שיש אין מצב שיהיה משהו לא תקני או לא בטיחותי ברכב.
אבל כרגע הישיבה שלי לא מאפשרת לי ראיה בטוחה בעיקר בעליות או בירידות אני רואה רק את המכסה מנוע אפילו בדברים הכי קטנים עדיין לא עשיתי מסלול מטורף עם הגיפ קצת כורכר טיפה דיונות ביער חדרה
וגם במסלולים היחסית קלים האלה שעברו בקלות הרגשתי מאוד לא בטוח בגלל חוסר הראיה.
לכן חשוב לי כסא שיהיה אופציה למנגנון הגבהה כי בתכלס אני נהג יחיד על הרכב לא היה לי בעיה לסדר תושבות יותר גבוהות למושב הנוכחי הציעו לי את זה אבל אין סיכוי לכן אני אמשיך לחפש עד שאמצע משהו שיענה על כל הדרישות גם אם צריך קצת לחפור או להציק לכם פה קצת בפורום :)
GodsFather
08-09-16, 22:02
חפש מושב של אספיר. יש כאלה ביד 2 בלוחות השונים שמתאימים גם לסמוראי.
לא הייתי ממליץ על הגה ספורט או קטן בסמוראי קשה לסובב אותו מהסיבה הפשוטה שככל שהרדיוס קטן ככה תצטרף להפעיל יותר כוח לסיבוב.
GodsFather
10-09-16, 17:45
לא הייתי ממליץ על הגה ספורט או קטן בסמוראי קשה לסובב אותו מהסיבה הפשוטה שככל שהרדיוס קטן ככה תצטרף להפעיל יותר כוח לסיבוב.
מנסיון, זה בסדר גמור... וההיגוי יותר מדויק.
הגה קצת יותר קטן...בהחלט נוח יותר במיוחד עם הוא בעובי נכון ואחיזה טובה ..והכי חשוב לא להתפתות ל300ממ...
ללכת על 330ממ..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
inflictioN
10-09-16, 22:06
הגה קצת יותר קטן...בהחלט נוח יותר במיוחד עם הוא בעובי נכון ואחיזה טובה ..והכי חשוב לא להתפתות ל300ממ...
ללכת על 330ממ..
מה הכוונה בעובי 330 מ"מ להגה עצמו כל הגודל שלו או לעובי איפה ששמים את הידיים?
ויש משהו מיוחד זה צריך התאמה או שכל הגה אמור להתאים?
אם לא איך אני יודע איזה הגה יתאים לי לחיבורים כמו של ההגה הקיים?
לא העובי אלא הקוטר הכולל של גלגל ההגה.
ויש מתאמים לרכישה באייביי.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.