צפייה בגרסה מלאה : מנגל קוריאני, מאיפה קונים?
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 03:16
http://imageshack.com/a/img922/1729/at1Be3.jpg
http://imageshack.com/a/img921/1480/ibaUtu.jpg
http://imageshack.com/a/img924/6291/TWfk46.jpg
http://imageshack.com/a/img921/7969/rnkyk4.png
אהבתי. את האווירה. את זה שהממנגל לא זרוק בפינה, את האכילה הממושכת במנות קטנות.
איך אני מארגן לי אחד כזה, לשולחן האוכל הקיים בבית שלי?
לא נראה לי בעיה לבנות. השאלה היא איך הם מטפלים בעשן או שזה על חשמל/גז?
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 06:52
זה שבתמונה על גז, אבל יצא לי כבר להיות במסעדות שהיו בפנים פחמים שהודלקו עם גז. לא זוכר שהיה עשן.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
boaz avrahami
10-09-16, 07:28
בטח יש בשוק ברהט [emoji6]
לדעתי עשן יהיה כתלות השומן בבשר.
נראה לי שמדובר בגישה להגשה ואכילה ופחות במנגל עצמו, לא?
בכל מקרה אם הבנתי נכון אז יש קערה, בתחתית יש גחלים/גז מעליה רשת ויש כיסוי מאחר וזה מוטמע בשולחן. לא נראה לי בעיה לבנות ואם אתה לא מקובע על עיגול אז בכלל לא בעיה
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 07:45
נראה לי שמדובר בגישה להגשה ואכילה ופחות במנגל עצמו, לא?
לא הבנתי.
אני אהבתי את המכלול השלם.
מיכה, אני מעדיף לקנות, למרות שאני לא פוסל, בלית ברירה אחרת, לבנות משהו שמבוסס על ציוד קיים, כמו גזיה, או ראש גז, שמובנים מתחת לשולחן.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
boaz avrahami
10-09-16, 08:19
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160910/dd042dcd3536061e46722f237d9ed204.jpghttp ://uploads.tapatalk-cdn.com/20160910/589534abc05576d7d1ce7e144b62c951.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160910/0cf16c3505c1e419f0a3d53e5841d447.jpg
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 08:24
כן, חיפשתי באיביי, אז ראיתי את זה.
זה נראה שונה מאוד, עם תפעול שונה, מראה שונה בעבודה ובשגרה, מסורבל, לא מה שרציתי.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
boaz avrahami
10-09-16, 08:26
תביא איתך בחזרה...
נראה כמו הלהיט הבא שיחליף את הפוייקה בטיולים
כמה אתה מוכן לשלם? אתה חייב שזה יהיה עגול? גחלים או גז?
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 08:30
תביא איתך בחזרה...
אני כבר מעל מונגוליה. החלטתי אתמול בערב לקנות, אבל היה מאוחר מדי, והיום יצאתי לדרך מוקדם מדי.
אם לא ילך בארץ, ואחליט לא לבנות, אז אולי אקנה בפעם הבאה, אם זה לא כבד מדי למזוודה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
boaz avrahami
10-09-16, 08:57
עוד כמה שעות, הטעם של השווארמה בטורקיה כנראה יעביר לך את החשק לאוכל אסיאתי עד לשנה הבאה [emoji4]
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 09:04
מכיוון שזה לא נמצא באיביי, לפחות לא בחיפוש קל, אני מעריך שגם לא אמצא את זה בארץ.
אולי צריך לשלב, לקנות את החלק העליון באיביי:
http://m.ebay.com/itm/Korean-BBQ-Stove-top-grill-for-gas-and-coals-Joy-Life-36cm-x-30cm-Die-Cast-/152233833054?nav=SEARCH
ולארגן ראש גז רגיל מישראל, שיהיה מורכב קבוע מתחת לשולחן, עם שליטה מהצד של השולחן.
מיכה, אני מבין לאן אתה חותר, אבל בגלל המיקום של זה, בעבודה ובשגרה, זה אמור להיות פריט אסטתי, ולא כמה בזנ"טים מרותכים.
מה שצילמתי מוצא חן בעיניי, וזה הכיוון. מקווה שלא אצטרך להתפשר.
אני מתכוון לגז, אבל לא לאלו ששמים על גזיה שטוחה על השולחן. לא יפה, לטעמי.
עגול זה יפה. לא בטוח שזה תנאי מחייב.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
יש לי מה שבועז העלה, אבל רק החלק העליון. שמים כירה על השולחן (מה מרובעות האלה שמתפוצצות בג׳יפ) ועליה את המנגלון. מסביב בתעלה מרק או רוטב, טובלים חתיכת אוכל ברוטב ושמים על הלמעלה לצלייה. כל פעם קצת.
אסף.
boaz avrahami
10-09-16, 10:58
תביא לגרוטלוג- נבדוק אותה
זוכר את זה טוב-טוב מקוריאה.
באמת חוויה.
תבנה את זה לבד. וגם תתכנן ותבנה מסביב את השולחן.
boaz avrahami
10-09-16, 12:19
https://youtu.be/AuyptkdfYaE
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 14:25
זה נראה רציני:
http://www.koreanbbqgrills.com/dkbs1g.html
http://imageshack.com/a/img922/8444/hd3uO7.png
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
boaz avrahami
10-09-16, 14:26
ראיתי את זה כבר לפני כמה שעות אבל זה לא כמו במסעדה..
תחפש
korean shabu shabu (https://www.google.co.il/search?q=korean+shabu+shabu&biw=1517&bih=714&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj7jrCe-ITPAhXF7RQKHet8CjgQsAQIHA)
יש הרבה..
לי יש COBB לא לשולחן נבדק בתוך הבית וגם בטיולים - מעולה!
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 17:02
http://imageshack.com/a/img921/3433/uSJwAE.png
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 17:04
אני חושב שזה מחייב שלפחות החלק של השולחן שקרוב לגריל, יהיה משיש.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
חנן מי שיבר על בזנטים מרותכים?
בכל מקרה אם אתה מעדיף לקנות אז אחלה.
אתה מתכנן שולחן תואם או שינוי של שולחן קיים?
חנן-ג'יפולוג
10-09-16, 22:12
אז כנראה לא הבנתי את הכיוון שלך. מתנצל.
מדובר על התקנה בשולחן קיים.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אם הצורה פחות חשובה לך אז אפשר לבנות מסגרת מפלאחים בעובי 3 ממ וברוחב (בעצם גובה) של 25 - 30 ס"מ. עם מדרגה בחלק העליון בשביל הרשת/כיסוי עץ. בונים שוליים ובשולחן יוצריך חור עם מדרגה בגובה השוליים. ככה שיוצא שהגריל מונח על השולחן. אפשר לעשות את זה עגול אבל אז צריך ללכת למפעל שיעגל את הפלאח לטבעת ואם רוצים להשקיע - חיתוכי לייזר לכל שאר החלקים.
בתמונה שהעלת הרשת נמוכה מהשולחן ויש טבעת עם חורים מסביב לשם הזרמת אוויר לאש. אפשר לעשות משהו דומה או פשוט רשת רחבה יותר עם חורים שיצטרכו להשאר פנויים.
חנן-ג'יפולוג
11-09-16, 00:26
מיכה, תודה, מסתבר שבכל זאת כן הבנתי למה התכוונת, וזה לא מה שאני רוצה.
תודה בכל מקרה על הנסיון.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
כשכתבת לרתך בזנטים חשבתי שהתכוונת לעבודה חורנית לא מושקעת. בהצלחה.
חנן-ג'יפולוג
11-09-16, 07:53
לא, לא בגלל חורניות. אני יודע לעשות עבודת מסגרות אסתטית, כשזה מתבקש.
פשוט המכשיר הספציפי הזה, במיקומו הספציפי, זה לא משהו שעושים מריתוך ברזלים, מושקע ככל שיהיה.
תסתכל על המכשיר שצירפתי את התמונה שלו. יש בו עבודת מכבש, אולי גם יציקה. במוצר המקורי ששמתי את תמונתו יש נחושת, או מתכת אל-ברזלית אחרת, שצורתה נעשתה במכבש, כנראה.
מה שאין שם זה ברזלים גולמיים מרותכים.
במחיר של המוצר האחרון, כ217 ש"ח, אין טעם לבנות שום דבר, מה גם שזה יצא פחות יפה, לטעמי.
זה שיש לי פטיש לא אומר שכל אתגר שנקרה בדרכי הוא מסמר.
במקרה אחר, של בניית סט כסאות למרפסת, אני לא נרתע מלחבר ברזלים, גם כשנדרש מוצר סופי אסתטי.
http://imageshack.com/a/img923/3588/ZBVrYZ.png
http://imageshack.com/a/img923/4157/3aF8AB.png
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
חנן לתת למכבש לעשות את העבודה זה הרבה יותר זול מאשר לרתך ולבנות מחלקים. מה גם שהמוצר שאתה קונה בעובי נייר ומה שאני מציע יחזיק שנים. האמת היא שאם אתה מתכנן גז אז באמת לא צריך עובי לחומר. בכל מקרה בהצלחה.
polar bear
11-09-16, 23:53
https://www.youtube.com/watch?v=dmvLjHAyDPc ערמת ברזלים וזה....
חנן-ג'יפולוג
12-09-16, 06:20
אני מקווה שהעשן שיוצא מהאמצע זה לא מהשולחן שנשרף...
עזוב שהפלטה מסביב קרובה מדי למנגל, לדעתי. אולי זה אילוץ עיצובי. מה שאני לא מבין זה למה את הארגז שמסביב למנגל הוא עשה מעץ ולא מפח? אולי בשביל שאחת מרגלי הסועדים לא תגע בטעות במנגל?
להערכתי זה לא שולחן שישרוד יותר מדי, ואני אומר את זה כמי שיש לו בסדנה שולחן שרוף לאחר שהונחו עליו מנגלים עם רגליים.
בכל מקרה, זו אכן ערימת ברזלים ועץ חיננית ומהנה. לחצר, לא לבית.
מדליק.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
נראה לי שזה הולך להיות פרוייקט הbbq הבא שלי.
polar bear
12-09-16, 08:44
בין ארגז הגחלים לארגז העץ יש חומר מבודד+צמנטבורד נגד אש. גם בין כל חלקי המתכת של השולחן לבין הפלטה. תוסיף על זה שארגז הגחלים עמוק מאד, והוא לא שם הרבה גחלים ולא נראה שיש מגע ישיר בין איזשהו חלק של הארגז לפלטה עצמה { המסגרת קרובה מאד אבל לא נוגעת } . למרות כל זאת - נראה הגיוני לשים עוד מקדם בידוד בין המסגרת של ארגז הגחלים לפלטת העץ.
הענין עם העשן לא ברור לי במנגל הקוראני - אולי את העשן מהשומן אפשר לנטרל ע"י ניקוז טוב, אבל תמיד נוצר עשן מהשריפה הראשונית של הבשר. לא? במסעדה שם לא היה שום עשן?
לדעתי אפשר לעשות דבר כזה בתוך הבית עם קולט אדים טוב מעל.
https://s3-media2.fl.yelpcdn.com/bphoto/ebnB-R9dDGU31zjrfcOwaQ/o.jpg
קולט זה חובה. וכול מה שאתה צריך זה אחד כזה
http://www.ebay.com/itm/13-Inch-Smokeless-Indoor-Stove-Top-Barbeque-Meat-Grill-Korean-Style-/122119699033?hash=item1c6ee6ba59:g:KygAA OSw~OVWx2QY
קדח חור בשולחן, חבר לו גזיה מתחת.....ואפשר לעבור למרינדות של הבשרים...שזה למעשה החלק הכי חשוב בכול העסק הזה.
מה שג'ו שם אם אני מזהה נכון נמכר גם להכנת חצילים בארץ, בשם חציליה. המחיר זהה.
חנן-ג'יפולוג
18-09-16, 14:14
קניתי חציליה באתר ישראלי, זהה בדיוק לזו בתמונה של ג'ו, תודה על הטיפ.
נראה לי שאוסיף מתחתיה כירה חשמלית בודדת, ומעליה כיסוי עץ שישמש להחלקת השולחן בשוטף.
- - - Updated - - -
הענין עם העשן לא ברור לי במנגל הקוראני - אולי את העשן מהשומן אפשר לנטרל ע"י ניקוז טוב, אבל תמיד נוצר עשן מהשריפה הראשונית של הבשר. לא? במסעדה שם לא היה שום עשן?
לדעתי אפשר לעשות דבר כזה בתוך הבית עם קולט אדים טוב מעל.
לא זיהיתי קולט אדים, בטח לא כזה כמו שבתמונה של יוסי, ולא זכור לי עשן.
חציליה זה דיי גימיק, המים מתאדים מהר, וזה גם מחליד תוך מספר שימושים.
בהצלחה
חציליה זה דיי גימיק, המים מתאדים מהר, וזה גם מחליד תוך מספר שימושים.
בהצלחה
מה אתה רוצה ב$10? עם נקיון נכון ושימון זה יכול להחזיק שנים...
אם הבנתי נכון אנחנו המצאנו את החצילייה והקוריאנים מקבלים את הקרדיט בכל העולם.
עודד, אתה ראית איזה בשר רץ על המנגל שאתה משווק לחנן? זה מה שאתה רוצה לעשות? להדיח אנשים לדבר עבירה?
אני רק יכול לדמיין מה הלך במערכת השיווק
א. יש לנו פה גרילים קוראנים ...איך נתמכר אותם ?
ב. עזוב...ישראלים לא מבינים באוכל קוראני ולא ידעו מה לעשות עם זה....בא נגיד שזה מיועד לשרוף חצילים וזהו.
גאוני לא?
polar bear
19-09-16, 08:37
אני בקושי מצליח להדיח אנשים לקנות פונטו, אתה מדבר איתי על אוכל?
ולא חייבים לעשות בדיוק מה שהוא עושה שם...אפשר גם להשאיר את הרגלים של השולחן בלי ציפוי עץ.
boaz avrahami
19-09-16, 08:48
אני רק יכול לדמיין מה הלך במערכת השיווק
א. יש לנו פה גרילים קוראנים ...איך נתמכר אותם ?
ב. עזוב...ישראלים לא מבינים באוכל קוראני ולא ידעו מה לעשות עם זה....בא נגיד שזה מיועד לשרוף חצילים וזהו.
גאוני לא?
הסיפור האמיתי הוא בטח כזה-
ז׳וז׳ו ואישתו הם יבואנים של כלי בית שנסעו לטיול בקוריאה.
ראו את הקוראנים הטיפשים האלו שמשתמשים במנגל שלהם באופן הלא נכון והחליטו להביא לישראל קונטיינר בזול וללמד את הישראלים לצרוב חצילים מחדש.
חנן-ג'יפולוג
29-09-16, 22:36
קדח חור בשולחן, חבר לו גזיה מתחת.....ואפשר לעבור למרינדות של הבשרים...שזה למעשה החלק הכי חשוב בכול העסק הזה.
יש כבר חציליה וכירה קרמית. עוד לא הספקתי להתקין בשולחן, אבל אנחנו מתכננים לחג מנגל קוריאני, אז תן בבקשה מתכון למרינדה, סוג בשר, אופי הכנה, איפה קונים? מה מבקשים? וכו'...
עדיפות למתכון לא כשר.
תודה.
https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=korean+bbq+marinade
יש כמות אדירה של מתכונים...הטובים ישאפו ל חמוץ מתוק חריף
אל תפחד מזה....תבסס על מוצרים שיש
יין אדום
חומץ בלסמי
חומץ יין
מיץ תפוזים
פפריקה חריפה
בצל,שום,כוסברה,.....תהיה יצירתי!
חנן-ג'יפולוג
09-10-16, 07:40
יבוצע. תודה רבה.
בינתיים עשינו עם זה חזה עוף וגם אנטריקוט, או סתם השתמשנו בכירה להכנת שקשוקה על השולחן.
בשלב מסוים נהיה עשן. אנחנו משתמשים בחציליה, שזה בעצם טיגון על פח, ונראה לי שעיקר העשן הוא דווקא מהחמאה על הפח ולא מהבשר.
אני רוצה לארגן לי רשת, כמו בתמונה המקורית, ולראות מה קורה עם העשן. מניח שיהיה פחות.
בינתיים, עם הבשר, זה היה בשולחן במרפסת הפתוחה, אז העשן לא הפריע.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אגב, את כל הדבר הזה אנחנו עושים על מחבת חשמלי, אני חושב שאפילו אתה פעם עשית משהו כזה אצלי...
לא ברמה של גז או פחמים אבל הרבה יותר פשוט.
חנן....
אני חושב שאתה צריך לעשות סקר שווקים.
קח את טלי ובא פה....ניקח אותכם לאכול קוראני אורגינל ורק אז תבינו מה השוס.
מתאים?
חנן-ג'יפולוג
10-10-16, 07:38
מתאים לגמרי (:
.
בעניין ה"אורגינל" , צילמתי את התמונות שמופיעות בפתיחת השרשור, בסיאול, במסעדה של מקומיים.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
עזוב....שם הם צריכים להתחרות רק בקוראנים....פה הם מתחרים בעולם כולו. איפה אין דבר כזה "אין"
עולם אחר באכות וגם בשרות.
boaz avrahami
10-10-16, 10:15
בתכלס ווגאס היא המקום לכל האורגינלים...
פרמידות, אייפל, וונציה מוסקבה ועוד...
איך זה שרק ירושלים אין לכם באורגינל?!
טעות בידך....יש....וזה מגעיל כמו האורגינל...זה בפינה של פלמינגו ודיקאטור..אם אתה לא יודע איפה זה שאל את רמי יש לו אינסטינקט כמו של נהג מונית.
Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.