PDA

צפייה בגרסה מלאה : איך אפשר לשנות ערך למדא כדי לעבור טסט?

asafk
07-10-16, 10:14
אז נכשלתי בטסט על זיהום אוויר.... משהו מוזר. הco תקין, אבל ערך למדא 1.09 במקום מקסימום 1.03 שהם מצפים לראות. הבוחן ביקש ממני להעלות סלד עד 2500 ואז 3000 ואז 3500 למשך זמן.
המנוע - NFZ 1600 סמק 8 שסתומים עם מערכת הזרקה של בוש - סוף שנות ה90.

זה משהו שתוסף ניקוי יכול לפתור? האמת שלא נראה לי...

מה אומרים?

אסף.

OFF-RoaD
07-10-16, 10:38
אם תוסף, אז ספציפית זה שנמכר בחנות של המכון, הם טובים יותר...

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

dice2
07-10-16, 11:22
אם תוסף, אז ספציפית זה שנמכר בחנות של המכון, הם טובים יותר...

+1
ורצוי שזה יהיה בהמלצת הבוחן

שנים עברתי ככה טסט עם נורות מיוחדות שנמכרות במכון בגלל רפלקטור פגום
הם ידעו שהם עובדים עלי
אני ידעתי שהם עבדים עלי
וגם האוטו ידע שעובדים עליו
אבל עבר טסט

בועז

חנן-ג'יפולוג
07-10-16, 11:56
co
תקין ולמדה גבוהה יכולים להעיד על חור באגזוז.

בקש ממישהו לסתום את יציאת האגזוז עם סמרטוט ואתה תשכב למטה ותאזין.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

asafk
07-10-16, 12:10
בטסט הקודם, לפני שנה ו1400 קילומטרים, החלפתי את כל האגזוז מקצה לקצה, והאוטו עבר טסט כמו גדול. כלומר - יכול להיות חור באגזוז בין החיישן חמצן (בסעפת שלא הוחלפה) ובין החיישן שהבוחן מכניס?
(מיותר לציין, הקריאה הלא תקינה היא לא בחיישן של הרכב אלא בחיישן של הטסטר)

אסף.

חנן-ג'יפולוג
07-10-16, 12:13
כן, ודווקא זה שהחליפו לך יכול לחזק את זה, כי אולי אחד החיבורים השתחרר.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

אמיר ב.א
07-10-16, 12:44
מעבר למה שחנן אמר , עם הדיפנדר לפני כמה שנים ניכשלתי על זיהום אוויר ,

הלכתי למוסך כלשהו , כיוונו משהו במשאבת הזרקה וכו'

חזרתי , ניכשלתי שוב על זיהום אוויר ,

המליץ לי הטסטר לקנות את התוסף שלהם , שהוא יעיל מאוד וכו , למלא במקום (בלי נסיעה) ולעשות שוב את הטסט.

קניתי , עשיתי כאילו שאני ממלא (התוסף היה איזה דרק סיני ..)

ניגשתי לעמדת זיהום אוויר ,

ובצורה ממש מדהימה נתוני זיהום האוויר השתנו ועברתי טסט.

כניראה שהתוסף עובד גם בהשראה , מספיק שאתה קונה אותו ושם אותו ברכב במרחק פחות ממטר מהמנוע וזה עובד.

nirs
07-10-16, 12:48
כניראה שהתוסף עובד גם בהשראה , מספיק שאתה קונה אותו ושם אותו ברכב במרחק פחות ממטר מהמנוע וזה עובד.

עובד גם עובד....
אותי לימדו שעם עובדות אי אפשר להתווכח [emoji1] [emoji1]

boaz avrahami
07-10-16, 13:10
למה אתם הולכים למכוני טסטים ששונאים אותכם כל כך?

אסף, מקרה דומה למיטב זכרוני. לא התקשקשו איתי אבל בבית לאחר מכן מצאתי סדק באחד הצינורות גומי שיושבים על הבית מצערת.

asafk
07-10-16, 14:16
למה? כי האוטו באמת שמור ומהטסט הקודם עברו רק 1400 קמ אז מה יכול להיות?
בניגוד לפעם הקודמת, השנה ממש חיפשו מה לא בסדר ברמה של טילטול מושבים בדיקת מנגנוני חלונות ודלתות ומישוש ריפודים. והכל פיקס חוץ מתקלות אמיתיות כמו הלמדא פנסים עכורים (בשניהם המכונה קובעת מה תקין) חופש זעיר בהגה ונורת ABS דולקת (לאוטו אין ABS ואין נורה, הוא כנראה ראה את הנורה של ביטול כרית אויר הנוסע...). אז גם עם האוטו צעצוע הזה, זו הפעם האחרונה שאני הולך לטסט.

וחזרה לנושא... נבדוק חיבורים של האגזוז. נמשיך משם.

אסף.

shmulikbg
07-10-16, 20:56
ערך למבדא גבוה זה תערובת עניה...מה שחנן אומר הגיוני מאוד.
יש לך נתוני HC ו - O2?

boaz avrahami
08-10-16, 02:05
למה? כי האוטו באמת שמור ומהטסט הקודם עברו רק 1400 קמ אז מה יכול להיות?
בניגוד לפעם הקודמת, השנה ממש חיפשו מה לא בסדר ברמה של טילטול מושבים בדיקת מנגנוני חלונות ודלתות ומישוש ריפודים. והכל פיקס חוץ מתקלות אמיתיות כמו הלמדא פנסים עכורים (בשניהם המכונה קובעת מה תקין) חופש זעיר בהגה ונורת ABS דולקת (לאוטו אין ABS ואין נורה, הוא כנראה ראה את הנורה של ביטול כרית אויר הנוסע...). אז גם עם האוטו צעצוע הזה, זו הפעם האחרונה שאני הולך לטסט.

וחזרה לנושא... נבדוק חיבורים של האגזוז. נמשיך משם.

אסף.

נשמע ממש כמו פיג׳וקליפסה...
אם זה היה קורה לג׳יפ היינו חושדים שהנה סוף העולם הגיע, לא?

לפחות פרסם בסוף כשירות לציבור מי המכון החביב ותחסוך עוגמת נפש

דרור ברלי
08-10-16, 10:11
זה במסגרת ההצקות הרגילות לרכב ישן. כל רכב ישן.
גם זה מוכתב מלמעלה, אגב. לא מניחוש אלא מידיעה.
למדינה יש אינטרס ברור להקשות את חיי כל מי שמתעקש להחזיק רכב ישן בטיעונים בהרגילים של בטיחות, זיהום אוויר וכו'. מה הם רוצים בתכל'ס? שתקנו חדש ותשלמו המון מיסים. או שתקנו כמעט חדש. וזה שמכר לכם יקנה חדש וישלם המון מיסים.... זה אגב גם למה גניבו תהרכב הן אינטרס של המינדה ולכן היא גם לא מטפלת בזה. כי כל מכונית שנגנבה פותחת מעגל רכישות רכב שבסופו נרכשת עוד מכונית חדשה.

גם המכון לא שונא אתכם. נהפוכו, הוא אוהב אתכם מאוד.
אבל כשנוחתים אצלו פקחי משרד התחבורע, הוא לא יכול להעביר סתם ככה רכב ישן - כי יסגרו אותו מנהלית.
אז הוא מכשיל ומציק. על שטויות.
נורות, זיהום אוויר, תוספי קסמים, צפיפות הספוג בריפודים, שחיקת כיסוי הגומי על הדוושות, דברים כאלה.
זה רמז לבעל הרכב - ידידי, האוטו שלך סבבה ומתוחזק ואופילו יפה. אבל הוא ישן. ככה זה הולך להיות בכל פעם שתבוא אלינו. תבין, זה לא אתה ולא האוטו וגם לא אנחנו. זה משרד התחבורה שיושב לנו על הגב.
אבל אם תקנה תוסף (אצלנו), תחליף נורה (אצלנו), תקפוץ לאגזוזן (....(:.... ההוא שצמוד למכון כמובן)..... אז תעבור.

פעם, בימי הקרבורטורים, היו גם שולחים אותנו לקרבורטוריסט שצמוד למכון בגלל "CO גבוה". ההוא לא ידע אפילו לנקות קרבורטור, רק לסגור אותו עד הסוף. האוטו שהגיע אליו מכוון פיקס ונוסע כמו שמשון הגיבור, יצא ממנו חנוק ומקרטע, אבל עובר את הטסט. וזה אפילו עלה כסף, החורבן הזה.

ואחר כך הזדחלנו, די בקושי, לאשף המאיידים שנמצא קילומטר משם, כדי שישחזר את הכיוון הנכון.

asafk
08-10-16, 11:27
נשמע ממש כמו פיג׳וקליפסה...
אם זה היה קורה לג׳יפ היינו חושדים שהנה סוף העולם הגיע, לא?

לפחות פרסם בסוף כשירות לציבור מי המכון החביב ותחסוך עוגמת נפש

המכון הוא דינמומטר תל אביב. עד כה הוגנים ואדיבים ומקצועיים וענייניים. אותם אנשים, איבדו כך נראה את קנה המידה של הענייניות.

אסף.

opl
08-10-16, 11:30
לפחות לך הם נתנו להיכנס :-) את הפאגרו שלי גירשו.

ד ו ר ו ן
08-10-16, 12:10
זה בגלל הזקן.

ד ו ר ו ן
08-10-16, 12:16
זה במסגרת ההצקות הרגילות לרכב ישן. כל רכב ישן..
כדי לאזן את תסריטי הקונספירציה הכלל אזורית הרגילים שלך..

העברתי בשנה החולפת פעמיים כצפוי טסט לפחנוע יפני מבציר 91, שנחת אצלי למשמרת זמנית.

רכב מתוחזק למשך כל חיו (יד ראשונה עד לפני שנה!).

בדיקת רכב מיושן מתבקשת, החלפת תפוח עם חופש אמיתי, וטסט בלי שום רג'קט.
פעמיים.

אהה,
היה רג'קט של רטיבות שמן במנוע, אבל לא נזילות- הרב בוחן הסתכל על הרכב ואמר משהו בסגנון של אם זה לא היה רטוב הוא היה מופתע.

אז כן,
יש מכונים דפוקים, לחוצים וההיסטריה של תחילת השנה בהחלט דחפה את המכונים הגבוליים מעבר לגבול, אבל לא הכל שחור.

opl
08-10-16, 14:25
מסכים עם דורון... מכון דרום ודיננומטר בתל אביב, פשוט אל תלכו לשם.

והזקן רק עכשיו חזר לגדול עם פריחת החצב.

דרור ברלי
08-10-16, 14:51
תסלח לי.
בדיקת כל רכב מתבקשת. לא רק ישן.

במשרד התחבורע יודעים טוב מאוד שמבחן רישוי שנתי זה ניג'וס וטרטור לבעלי הרכב. ולכן אחת הסיבות לפטור ממבחן רישוי לרכב חדש במשך שלוש שנים היא כדי לעודד רכישת מכוניות חדשות.
עוברות שלוש שנים, ואחר כך זה מתחיל.

אז אני לא מתלונן על הבדיקה. בבקשה - תבדקו.
גיל הרכב לא פונקציה מבחינתי בכלל.
יש מתוחזק ותקין ויש לא מתוחזק ולא תקין. זה הכל.

אבל מידיעה אישית, אני יכול לספר לך שלא סתם מתקטננים עם מכוניות ישנות.
אם אתה רוצה, אתה יכול להסיק מזה את הצד השני של המטבע - בבחינת "הכוס המלאה" - שהם מחליקים ומעבירים הרבה יותר בקלות כלי רכב חדשים יותר, ללא קשר למצבם בפועל.

boaz avrahami
08-10-16, 15:04
בטסט האחרון שעשיתי לנגרר הבעתי פליאה באוזני הפקידה לנוכך כמות הדפים שהיא צילמה ותייקה.
מסתבר שמשרד התחבורה משגע להם את השכל לאחרונה עם מלא בירוקרטיה מיותרת וגם הם לא ממש מבסוטים.
נראה לי שכל מה שאנחנו רואים זה שמכונים ששנים התנהלו בדרך לא תקינה ועם צבא מעכרים מסביב מתנהלים כרגע באופן מוגזם כי הם מפחדים לחטוף.
המכון ההוא מתל אביב שרץ מעכרים ואולי עדיין שורץ כמו כוורת דבורים.
שם עיקר הפעילות היא רכבים מוסדיים ומעכרים

tallevi
08-10-16, 22:41
מה קשור עכשיו כל הספקולציות??
ערך למבדא חורג מהתחום המותר וזה דורש בדיקה ותיקון, מה לא הגיוני פה?
גם לפני שנה שנתיים ושלוש אם הערך היה מעבר לתחום לא היית עובר את הטסט.
עוד לא יצא לי להיתקל בטריק הזה של קניית תוסף במכון "שישפר" את תוצאות הבדיקה. הלוואי וכן. הייתי קונה בשמחה אם זה כל מה שהיה נדרש על מנת לעבור טסט עם רכב ישן...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

asafk
08-10-16, 23:38
זה בדיוק מה שאמרתי מהתחלה. עם כל המאמץ הנוסף למצוא ליקויים, הליקויים שנמצאו היו אמיתיים, עוצמת תאורה וערך למבדא גבוה...

סתם מעצבן ההשקעה בלהכשיל במקום להתמקד בלעשות טסט מקצועי וענייני.

אסף.

דרור ברלי
09-10-16, 08:07
יכול להיות, אפילו כמעט בטוח, שמפקח סמוי של משרד התחבורע ביקר שם באותו רגע.
הבוחנים כבר יודעים לזהות את החבר'ה האלה.

אולי גם זה למה חפרו לך בריפודים.

asafk
09-10-16, 08:24
כיוון שעד שיהיה לי זמן לבדוק את האגזוז אפשר ללהג... אני אציין שבמכון אחר, דווקא קומפיוטסט, סיפר חבר שהכשילו אותו על מנגנון חלון לא תקין... וזה רכב שאין בפירוקיות וגם בעולם החלק הזה לא מצוי יותר מדי... עכשיו הוא צריך לחכות שמישהו עם רכב כמו שלו... יעשה חלילה תאונה... כדי שיהיה תורם איברים.
או להשבית את הרכב. על מנגנון חלון.

אסף.

shmil
09-10-16, 08:41
או לחשוב מחוץ לקופסא, לפרק את הישן ולבנות חדש, מכזה של רכב אחר.
לא תמיד חייבים להשאר בדיוק עם מקורי.

דרור ברלי
09-10-16, 08:41
פעם, בזמן שהסמוי של משרד התחבורע הסתובב סביב מכון הדרום, הבוחן ביקש ממני למתוח את כל חגורת הבטיחות של הפוקוס החוצה ובדק בעיון רב את שלמות האריגה והחוטים....

נמרוד
09-10-16, 09:02
יכול להיות, אפילו כמעט בטוח, שמפקח סמוי של משרד התחבורע ביקר שם באותו רגע.
הבוחנים כבר יודעים לזהות את החבר'ה האלה.

כשטיפוס כמו אסף נכנס עם פג'ו כחולה-שרופה, זה המפקח הסמוי של משרד התחבורה. על בטוח.

דרור ברלי
09-10-16, 09:49
לא הכחולֹ השרוף מפריע להם. זה שנת הייצור.
ואני לא מדבר על ערך למדא לא תקין או פנס ראשי דהוי שמצדיקים הכשלה בכל מקרה - אלא על בדיקת הריפודים, מנגנוני החלונות וכו' - אלה הקטעים הקלאסיים של הבוחנים כשהמפקח מסתובב במכון. כי זה רכב ישן. ואם הוא יעבור חלק, הם בבעיה. אשכרה אמיתי. כשהמפקח הולך, הם חוזרים להיות ענייניים, פלוס-מינוס.

וזה אגב די מצחיק, כל עניין ה"סמוי". כי כנראה הסמויים הללו הם היחידים שבטוחים שהם סמויים. כל הבוחנים מכירים אותם ויודעים לזהות אותם. וגם רוב המוסכניקים המקושרים שמביאים רכבים לטסטים.

אמיר ב.א
09-10-16, 13:27
לפני מספר שנים טובות ,

כשהיה לי עוד פורד טרנזיט 78 מקרטעת ,

הרכב התחיל טסט , והיה איתי מוסכניק חבר למקרה הצורך , כי לא אהבו להעביר את הטרנזיט טסט ,

כל הרכב היה מורכב מקומבינות כמו מנגנון חלון מרכב אחר , ידית מרכב אחר וכו - כי אי אפשר למצוא חלקי חילוף ,

בקיצור הרכב ניתקע באמצע המסלול ולא הניע , אז החבר המוסכניק והטסטר דחפו את הרכב לאורך המסלול ,

והרכב בסוף אפילו עבר את הטסט (כמובן בעזרת המוסכניק שהכיר אותם)

בקיצור הכל תלוי מי מעביר את הרכב , ואף כמו שרמזת - פשוט פעם הבאה שלח את הרכב עם איזה מוסכניק וכו' ...

elibaba
10-10-16, 17:37
לי פעם השתחררה איזו צינורית שמן באלפא סוד ועשתה מיסוך עשן לכל מכון הדרום ... יצאתי, סידרתי ואפילו עברתי את הטסט ;)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

de fox
11-10-16, 08:45
אז מספרים מקרים?.... טוב אז לי התפוצץ צינור רדיאטור תחתון כשהג׳יפ היה מעל הבור. לא ראיתי את הפרצוף של הבוחן בבור כשזה קרה

נמרוד
11-10-16, 08:52
אז מספרים מקרים?.... טוב אז לי התפוצץ צינור רדיאטור תחתון כשהג׳יפ היה מעל הבור. לא ראיתי את הפרצוף של הבוחן בבור כשזה קרה
זה מסביר איך טסטר צעיר, חדור אידיאלים, הופך למניאק...[emoji3]

יונתןמצפה
11-10-16, 08:55
https://www.youtube.com/watch?v=ryBlRcEGuAQ
במקרה נפלתי על זה ביוטיוב.
נראה לי מתאים לכאן.

דרור ברלי
11-10-16, 10:21
זה מסביר איך טסטר צעיר, חדור אידיאלים, הופך למניאק...[emoji3]

תנשום כל היום אגזוזים בתוך בור לוהט תמורת השכר שלהם, גם אתה תהפוך למניאק. אפילו מהר יותר מהם. או שתתיישר לפי השיטה המקובלת.....
בזה הכל מתחיל ונגמר.
מדינת ישראל יצרה מפלצת, ועכשיו מנסה לאלף אותה?.... זה לא עובד.

asafk
25-10-16, 21:56
סוף דבר... יש טסט. אבל לא לפני ש...

לקחתי את גור האריות למוסך. האנלייזר גזי פליטה במוסך טוען שהכל תקין. אבל הסתכלנו קצת על קריאת הco ועוד קצת על הממיר הקטליטי שחוגג 18 שנה והחלטנו להחליף אותו בכל זאת. אם לא עכשיו הוא יוחלף ממילא בזמן הקרוב לפי איך שהוא נראה. אחרי ההחלפה כל המספרים במכשיר לפי הספר. תענוג.
לטסט החוזר.
הוא מחייך וזז בקצב של שיר שנשאר לו בראש מהפסקת הצהריים. תכניס לשקע מצית. תעלה טורים לאט ל3000. יש לך בעיה בזיהום אויר.
לא יכול להיות, אני אומר לו. תראה באישור של המוסך - הכל תקין וגם החליפו ממיר.
לא יודע איזה קומבינה (הוא מדגיש את ה״ב״ בקומבינה. מין קומ-ב-ינה שנשמע קצת מולחן) עשו לך במוסך, אבל יש בעיה בזיהום אויר. תתקדם. והוא ממשיך לפזם את השיר שאני לא מזהה.
לא נראה לי, אני מתעקש. תבדוק שוב. הוא מפסיק לחייך, השרירים בפניו קופאים. מסתכל עלי והזמן נעצר לכמה שניות.
הוא מסתובב ותוך כדי פיזום שיר שמח הוא נוטל לידו את הצינורית של המכשיר, מפרק ממנה פילטר שקוף ומלא מים, מרוקן את המים, מנער היטב ומרכיב חזרה. בוא נבדוק עוד פעם אולי זה הסתדר הוא מפזם בחיוך.
דוחף את הצינורית. תעלה לאט ל3000.
כבמטה קסם כל המספרים מסתדרים על השדות הירוקים במסך, הנתונים מושלמים. הוא ממשיך לפזם ומחתים את הטופס עם שיר בלב ועל השפתיים.
עברתי.
אבל כמה אחרים נכשלו בגלל המסנן מלא המים?
העיקר שמחת החיים.

אסף.

lizard
25-10-16, 22:10
וואו. זה היה מחרפן אותי לגמרי כי יכול להיות שכל הטירטור שחטפת היה בגלל זה. הייתי מתלונן איפשהו אם זה בכלל מזיז למישהו. אולי איזו תוכנית תחקירים כלשהי...

עירא
25-10-16, 22:45
מזכיר לי אירוע דומה עם האוטו של אישתי.
עושה טסט, בדיקת זיהום אוויר נכשלת.
שואל ״בתמימות״ מה מומלץ לעשות וכמובן שרוכש את התוסף המומלץ במוסך הבית של מכון הטסטים.
שם אותו במיכל הדלק על פי הוראות היצרן ומגיע שבוע לאחר מכן לטסט חוזר.
נכנס לבדיקת זיהום שוב פעם, ושוב פעם אומרים לי שנכשל.
אני אומר שלא יכול להיות, שקניתי את התוסף שבוע שעבר וזה אמור להיות תקין עכשיו.
הבוחן ניגש לאגזוז, הזיז את הרגש קצת החוצה, הריץ בדיקה חוזרת והכל ירוק....

עירא

OFF-RoaD
26-10-16, 08:28
לזה ^ בדיוק התכוונתי בתגובה הראשונה. כל שנה מחדש.

zivo
26-10-16, 09:04
זה בדיוק הבעיה של מלכודות המהירות של המשטרה, זה הכל מסתכם בכיול של מכשירים.
עד שמישהו יכשל בטסט, ילך למכון מוסמך, כמו הטכניון, יביא בדיקה אמיתית ויתבע את משרד הרישוי ומכון הטסטים, תביעה יצוגית על כמה מיליונים, זה לא יגמר.

GodsFather
26-10-16, 11:52
עד שמישהו יכשל בטסט, ילך למכון מוסמך, כמו הטכניון, יביא בדיקה אמיתית ויתבע את משרד הרישוי ומכון הטסטים, תביעה יצוגית על כמה מיליונים, זה לא יגמר.
זה לא יקרה. להבדיל ממלכודות המהירות ששם כן מישהו ניגש והם משכו את זה 18 שנה עד שהוא מת והזיכוי שלו נחלט.

דרור ברלי
26-10-16, 11:55
זה לא יקרה. להבדיל ממלכודות המהירות ששם כן מישהו ניגש והם משכו את זה 18 שנה עד שהוא מת והזיכוי שלו נחלט.

אז מה? יש קונספירציה של רוע שמוכתבת מלמעלה או לא?...........:rolleyes:

boaz avrahami
26-10-16, 12:01
יש לך אסף מזל גדול...
לך הכניסו רק צינורית ולאחרים מכניסים צינור

GodsFather
26-10-16, 13:42
אז מה? יש קונספירציה של רוע שמוכתבת מלמעלה או לא?...........:rolleyes:
יותר לכיוון כשלים מובנים במערכת החוק.

בעולם הטסטים פתרו את זה בקלות על ידי שלמונים ברורים שכל כיס יכול להכיל, כולם מרוויחים מזה למעט רודפי הצדק.

zivo
26-10-16, 15:28
הכל מתחיל ונגמר במערכת המשפט שלנו - סוחבת רגלים וסלחנית.
זה מעודד את כולם לנסות לגנוב ולזייף. החל מהאזרח (את הרשות והחוק) ועד הרשות את האזרח.
בארה"ב העסק הפוך, מערכת לא סלחנית, שמחטיפה בכל הכח, אם זה אזרח שהעלים מס' ועד גורם ממשלתי שפגע באזרח.
אז כולם לומדים שלא כדאי לזייף, שם זה פשוט לא כדאי, פה, זה כדאי.
אם היה מכון אחד שחוטף, או ממשרד הרישוי (השעיית רשיון טסטים לחודש?), או תביעה יצוגית מאזרח שתמוטט אותו כלכלית, אז האחרים כבר היו מקפידים.

גיא
26-10-16, 17:13
הכל מתחיל ונגמר במערכת המשפט שלנו - סוחבת רגלים וסלחנית.
זה מעודד את כולם לנסות לגנוב ולזייף. החל מהאזרח (את הרשות והחוק) ועד הרשות את האזרח.
בארה"ב העסק הפוך, מערכת לא סלחנית, שמחטיפה בכל הכח, אם זה אזרח שהעלים מס' ועד גורם ממשלתי שפגע באזרח.
אז כולם לומדים שלא כדאי לזייף, שם זה פשוט לא כדאי, פה, זה כדאי.
אם היה מכון אחד שחוטף, או ממשרד הרישוי (השעיית רשיון טסטים לחודש?), או תביעה יצוגית מאזרח שתמוטט אותו כלכלית, אז האחרים כבר היו מקפידים.
אלא אם אתה מועמד לנשיאות .. אז fbi רחמן איתך .. ;)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

lizard
26-10-16, 17:24
למה תמיד כותבים אמריקה ככה ובארהב ככה. גרתם שם הרבה זמן? אתם מכירים את כל תחלואי החברה ו מערכת המשפט שם? מאיפה אתה יודע אם המערכת סלחנית או לא? סלחנית למי? דין גבר לבן עשיר כדין גבר שחור עני? ההשוואות האלה כל כך לא לעניין.

גיא
26-10-16, 17:30
למה תמיד כותבים אמריקה ככה ובארהב ככה. גרתם שם הרבה זמן? אתם מכירים את כל תחלואי החברה ו מערכת המשפט שם? מאיפה אתה יודע אם המערכת סלחנית או לא? סלחנית למי? דין גבר לבן עשיר כדין גבר שחור עני? ההשוואות האלה כל כך לא לעניין.
כן .. ולא ... קצת.

דין אשה לבנה שאבדה כמה מיילים .. לא כדין גבר שחור שהלך לקנות סגריות בלילה ...

במו עיני ראיתי שוטרים לבנים מטייזרים גבר לבן שנראה קצת מוזנח ומאד מסומם ...

אבל לא עשה שום דבר רע לאף אחד.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

zivo
26-10-16, 20:41

צודק, לא יודע למה אמרתי דווקא אמריקה, תשנה לגרמניה, אנגליה, צרפת........ OECD ........כל מדינה מסודרת אחרת.
העיקר שהבנת.

lizard
26-10-16, 21:18
מה שאני טוען זה שבכל מדינה יש את החרא שלה.

tallevi
27-10-16, 22:43
סוף דבר... יש טסט. אבל לא לפני ש...

לקחתי את גור האריות למוסך. האנלייזר גזי פליטה במוסך טוען שהכל תקין. אבל הסתכלנו קצת על קריאת הco ועוד קצת על הממיר הקטליטי שחוגג 18 שנה והחלטנו להחליף אותו בכל זאת. אם לא עכשיו הוא יוחלף ממילא בזמן הקרוב לפי איך שהוא נראה. אחרי ההחלפה כל המספרים במכשיר לפי הספר. תענוג.
לטסט החוזר.
הוא מחייך וזז בקצב של שיר שנשאר לו בראש מהפסקת הצהריים. תכניס לשקע מצית. תעלה טורים לאט ל3000. יש לך בעיה בזיהום אויר.
לא יכול להיות, אני אומר לו. תראה באישור של המוסך - הכל תקין וגם החליפו ממיר.
לא יודע איזה קומבינה (הוא מדגיש את ה״ב״ בקומבינה. מין קומ-ב-ינה שנשמע קצת מולחן) עשו לך במוסך, אבל יש בעיה בזיהום אויר. תתקדם. והוא ממשיך לפזם את השיר שאני לא מזהה.
לא נראה לי, אני מתעקש. תבדוק שוב. הוא מפסיק לחייך, השרירים בפניו קופאים. מסתכל עלי והזמן נעצר לכמה שניות.
הוא מסתובב ותוך כדי פיזום שיר שמח הוא נוטל לידו את הצינורית של המכשיר, מפרק ממנה פילטר שקוף ומלא מים, מרוקן את המים, מנער היטב ומרכיב חזרה. בוא נבדוק עוד פעם אולי זה הסתדר הוא מפזם בחיוך.
דוחף את הצינורית. תעלה לאט ל3000.
כבמטה קסם כל המספרים מסתדרים על השדות הירוקים במסך, הנתונים מושלמים. הוא ממשיך לפזם ומחתים את הטופס עם שיר בלב ועל השפתיים.
עברתי.
אבל כמה אחרים נכשלו בגלל המסנן מלא המים?
העיקר שמחת החיים.

אסף.
וואלה יש לך כישרון...סיטואציה שיכולה לגרום לאנשים לשבת בכלא על תקיפה בנסיבות מחמירות...אתה מתאר אותה בצורה כזו קורעת מצחוק...[emoji23]

קרה לי סיפור דומה עם הפיאסטה הי"ד שלי...
שלושה ימים של טירטורים הלוך ושוב וכל פעם מצאו לי משהו אחר...
אבל הזיהום אוויר היה המכשול הכי בעייתי. גם לאחר החלפת הממיר הקטליטי, עדיין נדרשו הרבה רחמים ורצון טוב מטעם הבוחן בשביל לייפות את התוצאות ולהעביר אותי את הטסט.

בגדול אתה אומר שהחלפת הממיר היתה מיותרת, וערך הלמבדא הגבוה בעצם נבע מקריאה לא נכונה של המכשיר במכון??

טל.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

asafk
27-10-16, 22:48
אני אומר שבמוסך שלא רחוק מהמכון נתון הלמדא היה מצויין.
ושהיה כנראה בכל מקרה כדאי להחליף ממיר - אפילו ששוצאה היא בערך כמה שהרכב שווה.
וששורה תחתונה אם לא הייתי בודק במוסך הייתי מאמין שבאמת משהו לא בסדר.
ושבאופן וודאי בבדיקה החוזרת המכשיר במכון לא היה בסדר והיו מכשילים אותי שוב אם לא הייתי מתעקש..

אסף.

nir.samo
28-10-16, 02:07
בירושלים אין את הבעייה הזאת.
אם נכשלת הוא אומר לך לשים חומר ולעשות סיבוב עם הרבה עליות בשכונת הר נוף וללחוץ גז יופי יופי ואם אתה עושה את זה אין מצב שלא עובר.

MashberNafshi
28-10-16, 17:39
כל המכשור במכונים עובר בדיקה וכיול פעם בשנה ע"י מכון התקנים או הטכניון.

בירושלים אין את הבעייה הזאת.
אם נכשלת הוא אומר לך לשים חומר ולעשות סיבוב עם הרבה עליות בשכונת הר נוף וללחוץ גז יופי יופי ואם אתה עושה את זה אין מצב שלא עובר.
החומר הנו "תשלום מס" מיותר.
כל נסיעה מאומצת תביא את הממיר למצב עבודה אופטימלי, ובמידה ואין תקלות אחרות, הרכב יצלח את הבדיקה.
אתה מוזמן לעשות ניסוי - להפסל בטסט על זיהום, לבצע נסיעה מאומצת, לחזור למבחן ותראה שהנך צולח את המבחן.
רצוי לקחת פחית ריקה של "חומר הקסם" שיהיה בהגש יד לידך, כך שאם הבוחן "יתעקש" לפסול שוב תאמר לו: "אבל עשיתי את שבקשת" ותראה לו את הפחית.
הופ - הנה עברת!

asafk
28-10-16, 19:56
יכול להיות שהציוד מכוייל.
אבל מה זה שווה אם לא דואגים לרוקן את המפריד מים מדי פעם?

אסף.

איציק - 4X6ZH
28-10-16, 22:09
המים לא הבעיה
תמיד יש מים
כשיש מים זה סימן שהמערכת תקינה והממיר עושה את עבודתו
מה לעשות הנוסחה של ההרכב הכימי של הדלק CH+HC+CH+HCC
הנוסחה הארוכה מהשיעור בכימיה שבסוף מקבלת את O ( החמצן ) מהאויר
ויש לנו H2O ( שזה מים )

למי שיש בעיה בבדיקת זיהום אויר ברכב ישן
לפני שהוא מחליף את הממיר כדאי לבדוק את חיישן חום המנוע
בחלק גדול מכלי הרכב יש למערכת הדלק חיישן חום מנוע נפרד
אין קשר לחיישן שעון החום בלוח השעונים .

איציק

ד ו ר ו ן
28-10-16, 22:53
אחת השגיאות הנפוצות היא לכבות מנוע בעמידה בתור.

ואז נכנסים עם מנוע לא בטמפ עבודה אידיאלי או אפילו לא קרוב.

MashberNafshi
30-10-16, 13:13
לא רק שלא לכבות מנוע, אלא גם רצוי לעמוד מדי פעם עם סל"ד בינוני-גבוה בכדי להשאיר את המע' חמה ככל שניתן.

-->