צפייה בגרסה מלאה : פרגולה בין שני בתים
בין הבית שלי לבית של הורי מפרידים כ-7 מטרים, ככה זה מושבניקים, לא מרפים מההורים...
אני רוצה לחבר פרגולה בין שני הבתים ללא עמודים באמצע.
האופציות: קורות עץ או סבכת ברזל.
עץ: מה המינימום של עובי קורה שתחזיק את עצמה במפתח של 7 מטר יחד עם המשקל של הקש והסנטף?
ברזל: האם יצירת סבכה מפרופיל 20X20 תיתן פיתרון?
כמובן כל רעיון אחר ייתקבל בברכה.
בברזל 20X20 קטן מידי להיות הבסיס. אתה לדעתי צריך לפחות 120X60 עובי דופן 2.5 ממ לפחות. גם אז תצטרך לחבר 2 פרופילים ביחד כי זה מגיע ב6 מטר.
אפשרות נוספת היא לייצר אגד אז במקרה הזה אתה יכול להשתמש בפרופיל 40X40 או 60X60 אם מדובר על פרגולה עם גג אטום. כמה אגדים זה תלוי באורך של הפרגולה (רוחב אמרת 7 מטר).
אני חייב לציין שבאמת שרצוי שתתייעץ עם מהנדס על הנושא או לפחות תעשה קצת חישובי חוזק. בסה"כ לא מדובר בקונסטרוקציה בעייתית במיוחד.
לעניות דעתי בכדי שהקונסטרוקציה לא תקבל עיוותים/בטן בגלל האורך , הייתי הולך נניח על פרופיל T כפול כל X רוחב , ואז החלוקה באמצע מפרופיל יחסית זול וקטן שמטרתו בעצם רק לתפוס את הסנטף.
Sent from my SM-J7108 using Tapatalk
גם לדעתי אתה צריך איש מקצוע מוסמך להחלטה על גודל פרגולה שכזו.
בכל מקרה, 20 על 20 לא יחזיק כאן. זה פרופיל חלש שיקבל "בטן"/ יקרוס מהר.
אצלנו עשו פרגולה במפתח דומה
הקורה הארוכה הוזמנה במיוחד והיא למעשה קורה רב שכבתית מודבקת בלחץ על מנת ליצור חוזק מבני. לפי דברי איש הפרגולות שעשה העבודה בזמנו זו הקורה היחידה שיכולה להחזיק כזה מפתח.
תתיעץ עם מחסן עצים - זו קורה לא זולה ומגיעה לדעתי רק בהזמנה מיוחדת לפי מידה
אם אתה הולך על ברזל אני מניח שאפשר לעשות אלכסונים שיתמכו מלמעלה וימנעו בטן, אפילו מכבל פלדה
boaz avrahami
18-10-16, 07:33
אני בדקתי קורה כזו של 120/60/2.5 לשישה מטר והיא מתאימה בקושי למשקל נשיאה נמוך.
אייל, לא ציינת מה אתה מעמיס מבחינת משקל על הקורות ובכלל מה הצורה והמפתחים.
תכין דבר ראשון סקיצה ואז תבקש מחבר מהנדס לחשב לך את המינימום בברזל
אייל זה מפתח גדול מאד. אם אתה מתעקש שלא יהיו עמודים, זה כנראה צריך להיות תלוי (לדעתי יש לך מספיק גובה מהגג בשני הצדדים), אפשרי בהחלט עם כבלים. במקרה הזה הקמצנות שלך מסוכנת ואתה חד משמעית צריך קונסטרוקטור. לא רק בשביל הגדרת הפרופיל שהחובבים פה תמיד נתפסים אליו כאילו זה הדבר החשוב היחיד בבנייה, אלא בשביל לתכנן את המסבך, להגדיר את העיגונים, ואת החופש שלדעתי חייבים לתת כי זה שני מבנים נפרדים.
תיקון טעות - הקורה אצלנו בחנייה היא קורה אחת באורך כ-18 מ' (!!!) - חנייה ל-5 מכוניות
נתמכת על ידי רגל אחת בכל צד ורגל נוספת בערך ב-2/5 , מה שמשאיר כ-10 מ' ללא רגליים.
נראית בעיין כעובי של בערך 6-7 סמ וגובה 40 סמ, מחר אוכל למדוד ולצלם אם רלוונטי
קורה 25X20 רב שכבתי זה לדעתי המינימום למפתח כזה .
אם יש שאלות - דבר איתי ...
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.