PDA

צפייה בגרסה מלאה : Article: מי מפחד מחשמל? שיקום ושדרוג רתמת חשמל, חלק ג'

גיתאי נוה
24-11-16, 22:02
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3767-%D7%9E%D7%99-%D7%9E%D7%A4%D7%97%D7%93-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C-%D7%A9%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%9D-%D7%95%D7%A9%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%92-%D7%A8%D7%AA%D7%9E%D7%AA-%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%A7-%D7%92

מיכה100
27-11-16, 08:34
אני אגיד לך מה קרה: אחרי שני הפרקים הראשונים, כמה בעלי ידיים שמאליות פה כמוני התחילו לפתח תקוות שאשכרה נצליח להתעסק עם מערכת החשמל ברכב המזדקן שלנו.
הפרק השלישי החזיר אותנו אל קרקע המציאות בחבטה כואבת ;) .
עדיין כיף לקרוא!

נמרוד
27-11-16, 09:01
שמתם לב לתזמון? פרסום הכתבה והתחלה של גל שריפות בכל רחבי הארץ :rolleyes:

גיתאי נוה
27-11-16, 12:34
נמרוד - בקרוב "חשמל חלק ד' - בדיקת תאריך תפוגת מטף כיבוי ברכב". בעצם אולי זה יוקדם במקום חלק א'.

מיכה - אני חייב לומר שאני מופתע לשמוע שחלק ג' הנחית, אחרי התקוות של הקודמים. לתומי שיערתי שהתוצאה תהיה הפוכה.
תוכל לפרט מה מרתיע בחלק הביצועי? אני מניח שכולם ירוויחו מהשיתוף

מיכה100
27-11-16, 19:22
עזוב, גיתאי, זה ממש לא אתה, זה אני..

ד ו ר ו ן
28-11-16, 10:47
נמרוד - בקרוב "חשמל חלק ד' - בדיקת תאריך תפוגת מטף כיבוי ברכב". בעצם אולי זה יוקדם במקום חלק א'.

מיכה - אני חייב לומר שאני מופתע לשמוע שחלק ג' הנחית, אחרי התקוות של הקודמים. לתומי שיערתי שהתוצאה תהיה הפוכה.
תוכל לפרט מה מרתיע בחלק הביצועי? אני מניח שכולם ירוויחו מהשיתוף
קודם כל תודה!
שני החלקים הקודמים עזרו לי לעשות סדר בתהליכים ונתנו בטחון ולימוד לגבי תיקוני חשמל בסיסיים ברכב, והמ כדאי להעביר לבעל מקצוע.

אבשר
23-12-16, 17:52
ואני סתם שאלה ....
מתי יקום הבחור שיעשה מזה עסק אמיתי וימכור לנו ריתמה מוכנה קומפלט להרכבה עצמית או בתוספת קטנה גם להרכבה שלו...
חג חנוכה שמח

shmil
23-12-16, 18:29
ואני סתם שאלה ....
מתי יקום הבחור שיעשה מזה עסק אמיתי וימכור לנו ריתמה מוכנה קומפלט להרכבה עצמית או בתוספת קטנה גם להרכבה שלו...
חג חנוכה שמח

ואני סתם תשובה,
אתה לא באמת מוכן לשלם את העלות של העבודה שיש על ריתמה כדי שאתה תקבל אותה מוכנה.

אני לא יודע מה זו אצלך "תוספת קטנה", אבל כמי שבנה כמה צמות בחייו, וגם דאג שהן יפעלו, מדובר בכמה עשרות שעות עבודה.
לא כולל חומרי גלם.

יש רתמות לקנייה באיביי. זו בערך העלות. בחישוב לפי שעות עבודה, זה כנראה עשוי לצאת אפילו זול.
לעומת חישוב של כמות שעות עבודה מושקעת, כפול עלות שעת עבודה על נגזרותיה.

זה בדיוק העניין, בארץ ישראל ממש לא כדאי לקום ולעשות מזה עסק.
אפשר להפסיד גם בבורסה, לפחות שם זה הפסד בלי לעבוד קשה.

ללא ניסים וללא נפלאות.

אמיר ב.א
14-01-17, 12:12
כל הכבוד על היסודיות!!!

ח"ח על ההשקעה והתיעוד - אולי יהיה לזה פעם זמן בפנסיה :)

בדיפנדר בזמנו חלמתי על לעשות משהו בסיגנון לגבי מערכת החשמל שם ,
עם סימפטומים דומים של ירידה במחוונים בזמן שהאורות דולקים או בכל קליק של המגבים,
קצרים ונתקים מידי פעם בזמנים קריטיים וכו'

אמיר.

kd2
14-01-17, 17:55
מצטרף למברכים, נהנתי לקרוא.

המלצות ללוחץ סופיות לא מבודדות במחיר אטרקטיבי מ EBAY / ALIEXPRESS יתקבלו בברכה.
תודה.

lizard
14-01-17, 18:42
קניתי אחד מאיביי, כשיגיע אתן חוות דעת.

shachar
14-01-17, 19:51
בלי קשר. הזמנתי השבוע כזה: http://www.ebay.com/itm/172436013833
יש גם בלי חושף חוטים ונרתיק יותר בזול.
יש לי שניים אחרים לסופיות רגילות ולפינים של מחברים יותר קטנים.

בדגם שהזמנתי השפתיים צרות יותר ולכן יתאימו ללחיצות עדינות יותר.
והן גם מתחלפות ויתאימו למגוון סופיות.

שיגיעו אעדכן, מי שצריך יוכל לשאול ולהחזיר...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

lizard
14-01-17, 21:23
גם אני הזמנתי משהו דומה מאיביי
http://www.ebay.com/itm/322357881143?_trksid=p2057872.m2749.l264 9&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

shachar
14-01-17, 22:35
[emoji1]

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

asypeer
15-01-17, 15:50
אני הלכתי על משהו פחות מקצועי:
https://www.ebay.com/itm/201591152846

Sent from my iPhone using Tapatalk

דרור ברלי
15-01-17, 18:18
יש רתמות לקנייה באיביי. זו בערך העלות. בחישוב לפי שעות עבודה, זה כנראה עשוי לצאת אפילו זול.
לעומת חישוב של כמות שעות עבודה מושקעת, כפול עלות שעת עבודה על נגזרותיה.

זה בדיוק העניין, בארץ ישראל ממש לא כדאי לקום ולעשות מזה עסק.
אפשר להפסיד גם בבורסה, לפחות שם זה הפסד בלי לעבוד קשה.

ללא ניסים וללא נפלאות.

זהו, שמשום מה, בזמן בניית הצמה המדוברת קצת היה קשה למצוא ריתמות חדשות ל-YJ עם מנוע 4.0, גם בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. לא יודע מה כרגע ולא בדקתי.

וגם אם מוצאים, זה לא בדיוק זהה לריתמה שאנחנו צריכים בסופה. צריך לבצע התאמות ושינויים.
וכמות שעות העבודה שנדרשת על מנת לבנות צמה מדוגמת קאסטום-מייד כמו שצריך, תביא את התוצר הסופי כאן בארץ המיגבלות הבלתי אפשריות, למחירים שבעל סופה ממוצע לא ירצה וכנראה גם לא יוכל לשלם.

ואכן - ככה זה בישראל. וזה כך לא רק בבניית צמות/ריתמות לכלי רכב אלא כמעט בכל דבר. מדינה ששונאת את אזרחיה בארץ שאוכלת את יושביה.

lizard
15-01-17, 18:57
דרור אני לא מסכים. יש דברים ששווה להביא מחול, יש דברים שלא.

לדוגמא:
החלפתי מיסבי ציריות אחוריים בWJ שלי. ברוקאוטו כולל משלוח עולה בערך 250 שח ליחידה, תוצר סיני עלום שם שהמוניטין שלו באמריקה נתון בספק.
בארץ, מיאנוביץ, עלה לי 600 לזוג. של טימקן. מזל שבדקתי ביאנוביץ לפני. למעשה זה שזה היה טימקן היה הפתעה ממש טובה. גם המחיר היה הרבה פחות משנאמר לי (לא על ידם). הייתי כל כך שמח שאפילו קניתי 3 מכנסי עבודה אצל הרוכל שנמצא לידם ואפילו המכנסיים התאימו! אז כן, יש בארץ לקנות דברים טובים ולא יקרים ביחס לחו"ל.

נמרוד
15-01-17, 20:05
בעלי עסקים שצריכים להתחרות בחו"ל מתאימים את עצמם - או שנעלמים. ינוביץ' חכמים ומתאימים את עצמם.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

דרור ברלי
15-01-17, 21:17
ינוביץ' הם אחלה.

אבל כשצריך ריתמה לסופה - אין איפה להשיג.
אם היו צמות חדשות מתאימות זמינות ובמחיר הגיוני, האם היה טעם להשקיע כל כך הרבה עבודה בדבר הזה?

lizard
15-01-17, 22:16
תלוי. יש כאלו שנהנים מהעבודה הזו. אישית יש לי רתיעה (לא ברור למה) מחשמל אז אני מהאלו שיקנו צמה חדשה במקום לנסות לשפץ קיימת. זה גם מה שעשיתי בסיקס ובזכות COAS התותח על היא בסופו של דבר גם התאימה.

OFF-RoaD
15-01-17, 23:02
אם היה ביקוש, היו צמות. מה זה קשור למדינה ולרגשותיה כלפי האזרחים?
כמה אנשים היו מוכנים להשקיע בצמה חדשה את העלות שהיא שווה? כמה כאלו היו נמכרות בשנה? בעסקים כמו בעסקים, אף אחד לא מייצר מוצרים סתם, ואף אחד לא מפסיד על מה שהוא מייצר.

ינוביץ' הם אחלה.

אבל כשצריך ריתמה לסופה - אין איפה להשיג.
אם היו צמות חדשות מתאימות זמינות ובמחיר הגיוני, האם היה טעם להשקיע כל כך הרבה עבודה בדבר הזה?

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

boaz avrahami
15-01-17, 23:35
ינוביץ יקר כמעט בכל דבר בערך פי 3 מארהב. לא שאני מאשים אותו- הוא לא שונה מכולם וטוב שיש אותו כי ככה יש זמינות.
לדאבוני רוב החלקים שהוא מחזיק הם באיכות לא ממש גבוהה...

מיכה
זוג מיסבי ומחז״ש טימקן או ספייסר שזה אותו דבר בעצם יעלו בין 60-90 דולר לפני עוד 20-30 דולר משלוח.
יוצא כרגיל ש כל דולר שווה עשרה שקלים. אין חדש תחת השמש.

אגב, פילטרים שזה זול ובעל נפח אולי משתלם לרכוש מקורי בארץ...

מי שמחפש לוחץ מומלץ- אלו הכלים המקצועיים ביותר כנראה

https://www.ebay.com/itm/142217851806

דרור ברלי
16-01-17, 09:21
אם היה ביקוש, היו צמות. מה זה קשור למדינה ולרגשותיה כלפי האזרחים?
כמה אנשים היו מוכנים להשקיע בצמה חדשה את העלות שהיא שווה? כמה כאלו היו נמכרות בשנה? בעסקים כמו בעסקים, אף אחד לא מייצר מוצרים סתם, ואף אחד לא מפסיד על מה שהוא מייצר.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

יש ביקוש.
יש אכבר ביקוש.
כי אלה ג'יפים ישנים.
הצמה לא באיכות כל כך נמוכה כמו שמקובל כאן להתלונן על תע"ר, אבל בכל זאת היא ייחודית לסופה והגיל נותן אותותיו, ובעיקר ידיהם החבלניות של חשמלאים שבמשך שנים התערבו בה, גנבו פלוסים מכל מקום אפשרי והשחיתו אותה. קורוזיה ושאר תופעות שמתפתחים עקב ההשחתה הזו, עושים שמות בצמה.

כשמתחילים השיגועים מהצמה, כמו למשל מנוע שכובה לך באמצע האיילון או גרוע מזה באמצע השטח, 100 ק"מ מהכביש הכי קרוב, ואתה משלם לפחות מאות שקלים בכל ביקור אצל מומחה כדי שיאתר את הבעיה התורנית, ואחר כך את הבעיה הבאה, בסוף זה מצטבר לאלפים. (אחרי שמצאת מומחה שבאמת מבין מה הוא עושה. אני לא מבין כלום בחשמל אז חיפשתי וגם מצאתי. כל שקל ששילמתי לו הגיע לו בזכות) אז כן, אם היו צמות זמינות שמגיעות ממפעל במחיר סביר (גם 4K זה סביר. זה בערך מה שעולות צמות של פיינלס באמריקה) רבים שאין להם ידע, זמן וכוח לעבודה כזו, היו רוכשים צמה חדשה ומסמנים V על הסעיף הזה.

שמיל אמר שהזמן המצטבר של בניית צמה ארך לו עשרות שעות. אם זה באמת היה רק עשרות (שתי ספרות), הרי שהוא תותח רציני, הוביצר. כמי שהתבונן מהצד בפרומיל של פרומיל מהזמן שלקח לגיתאי להתעסק בצמה המדהימה שהוא בנה (והוא נהנה מכל רגע) אני תוהה אם זה לא מאות שעות?.... עכשיו תתמחר לעצמך שעת עבודה ותכפיל בכמה זמן זה לקח. תגיע לסכום של חמש ספרות עבור צמה.... מי מבעלי הסופות ישלם את שוויו של כל הג'יפ עבור צמה? אף אחד. סוף ויכוח.

ומה קשר מדינת ישראל? יוקר המחייה שהוא מדיניות מכוונת. לא סתם הכל יקר וקשה ומתיש כאן ללא פרופורציה. זה לא בא מהאבטיח. זה מכוון היטב מלמעלה.

נמרוד
16-01-17, 15:01
דרור אתה יודע מנסיון אישי כמה שעות אדם מושקעות בתכנון ובנייה של צמה יעודית. ברור לך שחברה אמריקאית כמו פיינלס לא תתפור מוצר מדף בשביל רכב איזוטרי, שיצורו הופסק לפני יותר מעשור, עם צמה מיוחדת, שקיים במאות יחידות נוסעות לכל היותר, במדינה נידחת. אז מה The fuck אתה רוצה, ומה לעזאזל כל דבר קשור למדינת ישראל??

או במילותיו של האלמותיות המשורר ג.לבובסקי - What the fuck does anything have to do with Vietnam?

https://www.youtube.com/watch?v=Wk61MeDmk2M

-->