צפייה בגרסה מלאה : שיפוץ סטרטר
חברים אין לי מזל בחיים!
היום בבוקר ניסיתי להניע את האוטו אך לשווא, הנבלה לא הסכים להניע. ניסיתי כבלים והוא עדיין סרב. לאחר מכאן קפץ אליי חבר והצלחנו להניע על ידי דחיפה. נתתי למצבר כמה דקות להטען חזרה, כיביתי ושוב הוא לא הניע!
בקיצור הסטרטר לא מסתובב. חשוב מאוד לציין שכשבדקתי את הפיוזים גיליתי לחרדתי שאחד הפיוזים התיך במהלך הלילה את קופסת הפיוזים וגלש איתה את את למטה, מלחמה של שעה שלפה את הפיוז הסורר שהוחלף בחדש שכרגע יושב בזוית מוזרה.
בכל אופן הסטרטר פורק וכעת אני צריך לקחת אותו לשיפוץ, הצעות מישהו?
איך אתה יודע שמדובר בוודאות בבעיה במתנע?
יכולות להיות עוד הרבה סיבות לחוסר תגובה של הסטרטר!
האם ניסית לתת פלוס מהמצבר למגע הפיקוד בסולונואיד של הסטרטר?
האם חיבורי המצבר תקינים?
האם הסוויץ' תקין?
האם ממסר ההתנעה (אם קיים - אם אני זוכר נכון קיים בסמוראי) תקין?
ועוד..
כאשר ניסתי להתניע נשמע רעש תקתוק מהסולונואיד אז כנראה שזרם מגיע אליו והוא עובד. דבר נוסף ששכחתי להוסיף, כאשר האוטו פעל וניסיתי לתת סטרטר המנוע נכבה :?
כאשר ניסתי להתניע נשמע רעש תקתוק מהסולונואיד אז כנראה שזרם מגיע אליו והוא עובד. דבר נוסף ששכחתי להוסיף, כאשר האוטו פעל וניסיתי לתת סטרטר המנוע נכבה Confused
אלו יכולות להיות תופעות של מצבר מת! נסה להחליף מצבר עם רכב אחר, וודא שנעלי הקטבים תקינות ונקיות.
combina347
26-11-05, 22:59
לא אמור לכבות לך המנוע כאשר הוא דולק ואתה מנסה לתת סטרטר
בנוסך יכול להיות שגם הסטרטר שלך תקול
עקב כך שאמרת שהיה לך קצר והוא התיך את התיבה ביחד איתו בדוק שאין קצר עם עוד מקומות
יכול להיות שהסטרטר שלך טוב אך לא מגיע אליב מספיק מתח ולכן הוא רק עושה רעש
יתכן שניסית להגיע את הסטרטר והחזקת אותו למשך זמן וזה מה שהתיך לך את החוטים
בכל אופן לאחר פירוק סטרטר לגורמום אם העוגן תקין זה עיניין של 12 ש"ח והלחמה
עם העוגן דפוק לך לחלקי חילוף קנה סטרטר של מיצובישי לנסר רגילה ובדוק שהוא מניע
ועכשיו כל שנשאר לך זה להחליף בין הרשים וזה הרבה יותר זול משיפוץ
אם המצבר מת אני אמור להיות מסוגל להניע עם כבלים לא?
הפיוז נמס במשך הלילה לאחר טיול בוץ נחמד. כשבאתי להניע את האוטו הוא כבר היה מצב הזה
דבר נוסף ששמתי לב אליו. גלגל השיניים של הסטרטר יושב עמוק פנימה ואם מושך אותו בכוח הוא קופץ חזרה פנימה בגלל העוגן, תקין?
דבר מוזר מאוד קרה.
בזמן שחיברתי מחדש את הסטרטר בתקווה שהפעם הוא יעבוד נגעתי בטעות עם מפתח בין שני חיבורים ולפתע הסטרטר הסתובב (כל עוד החזקתי את המפתח במוקם, מלווה בניצוצות) :shock:
באותו הרגע היו מחוברים שני כבלי ה10 מ"מ (אחד לסולונאויד ואחד לגוף הסטרטר) והכבל הדק לא היה מחובר. אני מצטער אבל אני לא ידוע בדיוק מה מהם הוא מה (פלוס או מינוס). לאחר שחיברתי את הכל כמו שצריך ניסיתי להניע אבל הוא עדיין לא זז. אני נגעתי עם המפתח בין החיבור העבה ובין החיבור השני שיוצא מסלונאיד ברצועה קצרה את גוף הסטרטר (שני הברגים הגדולים).
זה נראה כאילו שהסולונואיד דפוק וכאשר נגעתי אם המפתח עקפתי אותו והסטרטר עבד, רעיונות?
כמו שקומבינה אמר.. לא מגיע לך 12v עם מספיק זרם מהסוויץ להדק זכר קטן שיוצא לך מהסטרטר
מה שקיצרת עם המפתח זה 12v עם זרם טוב ולכן הסטרטר עבד
או שתעלה על הבעיה לאט לאט לפי סכמה של חוטים ותחליף\תמצא את החוט או שתרכיב ממסר (הרבה סמוראים נוסעים עם ממסר כדי לפצות על חוט ישן ומלא זליגות מתח)
כמו שרמזתי קודם: הסטרטר שלך תקין!
הבורג הקטן הוא מגע הפיקוד של הסולונואיד. אתה צריך לקבל של 12 וולט רק ברגע שהסוויץ' מסובב למצב START. ברגע שקיצרת עם המפתח בין הבורג הגדול (מגע הכוח של הסולונואיד - יש בו פלוס קבוע מהמצבר!) לבין הבורג הקטן (בורג הפיקוד, כאמור) גרמת להפעלה של הסטרטר כאילו סובבת את הסוויץ למצב START.
מה שאתה צריך לבדוק עכשיו זה את מעגל הפיקוד של מערכת ההתנעה - מהסוויץ, דרך ממסר ההתנעה (אם יש) למגע הפיקוד.
באותה הזדמנות - בדוק האם הפיוז שנמס לא קשור במקרה למעגל הפיקוד של ההתנעה.
ד"א: כדי לוודא ב-100% שהסטרטר תקין, שלב את תיבת ההילוכים לניוטרל, פתח סוויץ' למצב ON וחבר כבל התנעה בודד בין הפלוס של המצבר לבורג הקטן בסולונואיד. האוטו אמור להתניע. רק תיזהר לא לגעת עם הכבל בגוף הרכב!
תוקן.
אם לומר את האמת אני ממש לא יודע מה הייתה הבעיה אבל אחרי שעברתי ועשיתי סדר בכל החוטים של ההנעה (כולל החלמת שני חוטים מחדש לסוייץ') העסק חזר לעבוד.
אחרי שראית את מצב מערכת החשמל שלי אני עכשיו מבין שתקלות כאלו רק יחזרו שוב ושוב אלה אם אני אשב איזה כמה ימים וממש אסדר שם הכול מחדש.
השאלה היא האם יש מישהו שעשה את זה ואם כן אז האם אפשר לקבל פרטים לגבי תהליכים רלוונטיים.
במקרה שלך יש גם יש. דבר עם גיל שיפנה אותך למי שעשה לו את המערכת מחדש - הוא שילם כסף טוב, אין שום סיבה שלא יקבל עבודה טובה (היא דווקא נראתה טוב מאוד במבט חטוף - מה רע בה?).
כל החוטים שבתוך האוטו נמצאים בבלגן נוראי והם נמתחו בצורה מאוד לא נגישה ובאזור במקשה את סגירת לוח הפלסטיק. בנוסף לאחר שלא ביצעתי שום שינוי במערכת החשמל יצא לי להתקע פעמים בגלל תקלות חשמליות :shock:
אני אדבר עם גיל.
GodsFather
12-07-06, 21:10
מעלה עוד שרשור ישן.
נראה כי תופעת החשמל בסמוראי אופיינית אך יש כאלה שפתרו אותה...
א. מי זה גיל? (אם יש מישהו שיכול לסדר את כל מערכת החשמל ועוד כמה דברים בתמורה לסכום הולם, אז למה לשבור את הראש...לאחר שקראתי כמה שרשורים , נראה שחשמל בסמוראי הוא אחד הדברים היחידים שעדיף שמישהו אחר ישחק איתם ויקבל כאב ראש).
ב. מה הייתם מציעים כדי לפתור בעיות התנעה כמו שOMER_G מתאר? גם לי יש בעיה כזו של התנעה , החלפתי למצבר חדש אז הרכב מניע אבל אני מזהה בוודאות שהסטרטר לא ממש אוהב את הדרך הזו ואו נוצר להניע איך שהוא מניע..
שקלתי שיפוץ סטרטר אבל לאחר מעבר על השרשור הזה ושכמותו, נראה שהבעיה היא כבלי חשמל. אני לא רוצה סתם לשחק עם החשמל ברכב , מה גם שיש בומבילייזר ולא מתאים לי להתקע איתו...
עצתכם במטוטא
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.