PDA

צפייה בגרסה מלאה : זהירות! יבוא חלקים עצמאי

עמודים : 1 [2]

erezgur
15-05-17, 16:07
בהחלט,
מגיעה מילה טובה וחמה על המאמץ וההתגייסות לפעולה, גם עוד לפני, ובלי קשר, להגעת תוצאות.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

נדב42
15-05-17, 16:29
+999

boaz avrahami
15-05-17, 16:38
חברים עזרתכם נדרשת
כולם מוזמנים אבל במיוחד בעלי השכלה רלוונטית.

אני צריך לפרש את הסעיף הזה בחוק וקצת מתקשה:

)1 )יהיה יחיד רשאי לייבא את הטובין המפורטים בתוספת הראשונה בלאהצגתו של רישיון יבוא, או לייבא את הטובין המפורטים בתוספת השנייה בלאהמצאת אישור או עמידה בתנאים, אם הוכח להנחת דעתו של המנהל כי הטוביןלא יובאו באמצעות עוסק, הם אינם מיועדים לצורכי אספקה, ייצור או מתןשירותים, והם מיובאים בכמות סבירה לשימושו האישי או המשפחתי של אותויחיד ) להלן - יבוא אישי(, למעט טובין אשר יבואם אסור לפי צו המכס וטוביןאשר צוין לגביהם בתוספת הראשונה או השנייה כי דרישת רישיון יבוא, אוהמצאת אישור או עמידה בתנאים, לפי העניין, חלה גם ביבוא אישי, ולמעטמוצרי תעבורה לכלי רכב המוגדרים בצו מוצרי תעבורה;)

זה הסעיף שעליו נתלים המשלחים כסיבה לעיכוב חלפי תעבורה/

המקור נמצא כאן:

https://taxes.gov.il/customs/documents/mekach/1671.pdf

עמוד 1051 סעיף 2 ג'

IlanHadar
15-05-17, 17:40
בועז, הערכה וכבוד לך, זה שבכלל אתה מגיע לאנשים הנכונים זה פשוט ראוי להערכה גדולה.

יש כאן מצב בלתי אפשרי, מצד אחד אומר הצו:
1 )יהיה יחיד רשאי לייבא את הטובין המפורטים בתוספת הראשונה בלאהצגתו של רישיון יבוא, או לייבא את הטובין המפורטים בתוספת השנייה בלאהמצאת אישור או עמידה בתנאים, אם הוכח להנחת דעתו של המנהל כי הטוביןלא יובאו באמצעות עוסק, הם אינם מיועדים לצורכי אספקה, ייצור או מתןשירותים, והם מיובאים בכמות סבירה לשימושו האישי או המשפחתי של אותויחיד ) להלן - יבוא אישי(, למעט טובין אשר יבואם אסור לפי צו המכס וטוביןאשר צוין לגביהם בתוספת הראשונה או השנייה כי דרישת רישיון יבוא, אוהמצאת אישור או עמידה בתנאים, לפי העניין, חלה גם ביבוא אישי, ולמעט מוצרי תעבורה לכלי רכב המוגדרים בצו מוצרי תעבורה

מצד שני אומר המקורב:
צו ייבוא חופשי הוא הצו החוקי היחידי המוכר ואיתו עובד המכס ההליך כמו נוהל שחרור מהיר של משרד התחבורה הוא נוהל פנימי של משרד התחבורה, בנוהל שחרור מהיר משרד התחבורה אפשר למכס להקל אבל המכס לא הסכים לקחת אחראיות
ולא פירסם הקלות מצידו

אומר שהצו מפנה למשרד התחבורה, משרד התחבורה קובע תקנה והמכס אומר - לא מקבל?

וכן אסף זו שחיתות (אפורה), מצב שבו השלטון מחמיר את מצבו הכלכלי של האזרח, עוזר לבעלי הון וחוסם תחרות חופשית באמצעות תקנות מגבילות ובירוקרטיה.

אכן בועז צריך עו"ד טוב שילך לבג"ץ, אין לנו שום כלי אחר להילחם בזה, כולם יגידו לך "זה לא אני זה הוא", יעשו לך הלוך ושוב והמצב ישאר ללא שינוי.

boaz avrahami
15-05-17, 18:32
אילן,
ראשית לא מסובך מדי להגיע לאנשים הנכונים.
קח לדוגמא את משה ימיני - האיש מראה סימנים של נכונות לסיע. מתיחס לעניין ומגיב.

את הבירוקרטיה צריך ואפשר לנצח ואנחנו נעשה את זה.

לכן, לדעתי יש אפשרויות ראליות להשיג השגים טובים ומהירים בהידברות ממוקדת. זה בטח יותר זול מבגצ... ובטח ובטח שלב הכרחי במידת הצורך בכדי להציג לבית המשפט בבוא היום שמיצינו את כל ההליכים.

מעבר לכך, אני לא משפטן ולא מבין גדול מידי במכס ואני זקוק נואשות לאנשים בעלי השכלה רלוונטית בכדי להבין אם צודק משרד התחבורה שאומר הבעיה לא אצלי או חברות השילוח שנתלות בנוהל הזה.

עם כל הכבוד למי שניסח אותו הוא סעיף ( לפחות עבורי) די מורכב והוא מפנה לצו מוצרי תעבורה ( מימי שר התחבורה חים קורפו) שהצו הזה לא רלוונטי בכלל.

בקיצור קול קורא לעזרה!
תקראו לכן את כל מי שיכול ומוכן להושיט יש.
אנחנו במומנטום טוב.

בשביל לא לאבד את הפוקוס אני אפילו לא משתף במיילים שהיו היום ואלעד היה מכותב עליהם.
נראה שאת פד איקס הכנסנו לפינה לא נוחה.

asafk
15-05-17, 20:05
אילן... לא לזה התכוונתי וזה בכלל לא הצבע.

אבל אין יותר רמזים.

אסף.

IlanHadar
15-05-17, 20:17
אסף, לא ניסיתי לענות לך, אבל אתה כרואה שחיתות? זה חדש גם לי.

boaz avrahami
15-05-17, 20:21
חלאס עם השחיתות.
זה לא תורם כלום ומפזר את הפוקוס

shmil
15-05-17, 23:59
אני לא מסתובב הרבה בפורום בזמן האחרון ועד עוד חודש וחצי.
שלח לי שאלות ספציפיות למייל/ווטסאפ, אשתדל להסביר הכי טוב והכי בהקדם....

wonderd
16-05-17, 00:25
קראתי את צו מוצרי תעבורה, לדעתי הוא מפרט על ייצור וסחר ולא על ייבוא אישי.. לא ראיתי שם איזכור לייבןא אישי בכלל. אולי אני טועה.
אם אני לא טועה - אז הם נאחזים באויר..

boaz avrahami
16-05-17, 00:31
בדיוק!

ככה גם אני הבנתי את זה וכשאמרתי את זה לבחור בפד איקס הוא החל לגמגם ממש אם שמת לב ואז שלח אותי להיא מהמכס...

בגלל שיש לי הרגשה שעליתי על משהו מאוד משמעותי אני רוצה פה עורך דין. קודם כל בשביל להבין אם אני באמת צודק ותפסתי אותם עם המכנסיים למטה.

אולי אפילו יש פה סיכוי לעורך דין של תביעות יצוגיות לתבוע כספים שנגבו שלא כחוק. אולי

tallevi
16-05-17, 22:07
בועז, אתה צריך לנצל את המומנטום ולהצביע על פעולות אופרטיביות שאנחנו כקבוצה יכולים לעשות, כגון שליחת מכתבים, מיילים, טלפונים לאנשי מפתח, משרדים, הנהלות, רשויות. כל הכבוד על הפעילות, אבל כרגע אתה משאיר את כולנו על הספסל וזה מרגיש לי קצת כמו החמצה...

טל.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

boaz avrahami
16-05-17, 22:17
טל, זה עסק למקצוענים לא ללחץ קבוצתי.

העסק כרגע נראה כך-

פדאיקס ( ויושופס) נתלים בסעיף בצו היבוא החופשי שלמיטב הבנתי לא מבקש או מחייב אותם לעצור את החבילות שלנו עם חלפי התעבורה.

לשם כך אני מנסה ליצר תקשורת עם המכס שיתנו פרשנות לצו.
אם היה עורך דין או עמיל מכס מכוחותינו שהיה מסיע בידי זה היה מאוד עוזר.

לאחר שתתקבל פרשנות המכס ( יש בחורה בשם איריס סעדון שאחראית על התחום) נוכל לדעת אם הבעיה היא שהמשלחים מזמברים אותנו או שמשרד התחבורה התרשל ולא סגר פינות.
עם הפרשנות של המכס יהיה מה וממי לדרוש.

tallevi
16-05-17, 22:51
מקצוענים יכולים לזהות היכן העיוות או איפה צריך לתקוף, אבל גם המקצוענים הטובים ביותר לא יכולים להוות משקל לחץ על מוסדות גופים או רשויות. זאת צריכה להיות פעולה משותפת. גם מקצוענים וגם לחץ קבוצתי.

בהצלחה לנו...

אפרופו, ראית את ההצעה לעזרה של שמיל??
שגר לו מה שצריך, נראה לי רציני הבחור..

טל.

Nabeel
17-05-17, 00:06
4

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

asafk
17-05-17, 00:19
זההמשפט שעליו הם נתלים:

ולמעט מוצרי תעבורה לכלי רכב המוגדרים בצו מוצרי תעבורה;

והנה טיוטת הצו, אותו צו מוצרי תעבורה, (ולא, זה לא אותו נוהל חצי אפוי ולא רציני של משרד התחבורה) שמגדיר במדוייק על מה צריך אישור ואיזה, ועל מה לא צריך... וראה זה פלא על חלקם של הפריטים כתוב "למעט בייבוא אישי":

https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwjZ1-jyqvXTAhUkMZoKHdiCBKAQFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fwww.chamber.org.il%2Fme dia%2F154103%2F%25D7%259E%25D7%2595%25D7 %25A6%25D7%25A8%25D7%2599-%25D7%25AA%25D7%25A2%25D7%2591%25D7%2595 %25D7%25A8%25D7%2594-%25D7%25A6%25D7%2595-%25D7%2599%25D7%2591%25D7%2595%25D7%2590-%25D7%2597%25D7%2595%25D7%25A4%25D7%25A9 %25D7%2599-%25D7%259E%25D7%25A2%25D7%2595%25D7%2593 %25D7%259B%25D7%259F-%25D7%259C%25D7%259C%25D7%2590-%25D7%2594%25D7%25A2%25D7%25A8%25D7%2595 %25D7%25AA-22-12-15-24559415.doc&usg=AFQjCNEq3KBLUSZHLgHN_j0AZbswYau4cw&sig2=ZS9KEmZDrym5aq8phIKRuA&cad=rja

אסף.

נדב42
17-05-17, 00:39
בועז, אם כבר יש גישה לאנשים הרלוונטיים, אולי אפשר לנסות להוסיף סעיף של פטור מצורך באישורים עבור חלקי חילוף מקוריים ?

boaz avrahami
17-05-17, 04:01
מה זה אסף מה שצירפת?
זה דומה אבל שונה ממה שאני מכיר שבתוקף?
אגב, שים לב שלציטוט ששמת יש המשך חשוב -

״ או המצאת אישור או עמידה בתנאים, לפי העניין, חלה גם בייבוא אישי, ולמעט מוצרי תעבורה לכלי רכב המוגדרים בצו מוצרי תעבורה;

חשוב לדעתי להבין את אותו צו מסייג!

אני נכנס פה לניתוחים ודקויות משפטיות שקצת גדולות עלי לבד.
אין לי בעיה להילחם אבל יש לי בעיה עם ניתוח ופרשנות החוק...

נדב -
במשרד התחבורה יש לי גישה יחסית מהירה.
יש לי טלפונים ומיילים של כמעט כל מי שנוגע לעניין ועד כה קיבלתי יחס הולם.

מכס יש לי פרטי קשר של איריס סעדון שאחראית על נושא זה.
טרם הצלחתי ליצור קשר.

boaz avrahami
17-05-17, 04:31
אני מפנה שוב למדיניות משרד התחבורה.
עמוד 19 סעיף ב׳ יבוא אישי.
יש שם ניתוח משפטי של המצב החוקי מאוד מענין לטעמי להתעמק ולהבין.

http://www.chamber.org.il/media/154101/מדיניות-משרד-התחבורה-ליצור-ליבוא-ולסחר-של-מוצרי-תעבורה-מעודכנת-לתאריך-12-2015-23499515.doc

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170517/cb74a05f04364ee489b38a60aa6c21b9.png

boaz avrahami
17-05-17, 12:51
תמונת המצב כנראה היא (לפי משרד התחבורה) שבשל בירוקרטיה במשרד הכלכלה לא עודכן עדיין צו היבוא החופשי של מוצרי התעבורה עא"פ שמשרד התחבורה לטענתם ביקש את העידכון כבר לפני כמעט שנה....

בכל מקרה, כפי שכבר סיפרתי לפני, במשרד התחבורה יש עם מי לדבר ולפחות השיחות לעניין לחלוטין.
ברגעים אלו מתקיימת פגישה אצל מנהל האגף ועם ימיני ושם טוב.
המטרה שמהפגישה יצא נוהל זמני קצר שפוטר את המכס מלעכב מה שאינו חלפי בטיחות.
אני ממתין לעדכון מה נסגר בפגישה ואז נראה גם מה תהיה היעילות והמהירות של הוצאת הנוהל המחייב שיעקוף זמנית את צו היבוא החופשי ויהיה דומה לנוהל 20 המוכר ואף מקל יותר.

בועז

yehuda75
17-05-17, 13:00
תותח!

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

wonderd
17-05-17, 13:23
תותח!

+100

boaz avrahami
17-05-17, 16:27
טוב, אני יכול לעדכן שיש פרטנרים במשרד התחבורה.
אני לא רוצה לכתוב הכול בפורום פומבי אבל לאחר הדיון אצל מנהל האגף התקיימה שיחת ועידה בין מהנדס ראשי של משרד התחבורה (שם טוב), לבין פקיד המכס של פד איקס משה לניאדו ואנוכי.
נעזרנו במשה מפד איקס להבין כיצד הוא מנתח את צו היבוא החופשי ומה מגביל אותו לשחרר מה שאינו מוצרי תעבורה.

הסבר רקע:
כעיקרון משרד התחבורה במדיניותו החדשה טוען לסידור הבא:
70 סיווגי מכס (שנופלים תחת הגדרת בטיחות) יידרשו לאישורים בהתאם לטבלאות שבמסמך מדיניות משרד התחבורה.
כל יתר עשרים ומשהו אלף הסיווגים ישתחררו אוטומטית ללא שום התערבות של פקיד כזה או אחר - לגמרי אוטומטית.

ביום ראשון ננסה לעשות שיחת ועידה של משרד התחבורה עם המכס (ביוזמת משרד התחבורה) על מנת להבין כיצד המכס מפרש את המצב והיכן הבעיות שדורשות תיקון על מנת שהמכס ובאמצעותו גם המשלחים ישחררו כמעט את כל פרטי התחבורה ללא התערבות.
במידה והמכס יפרשו את הנושא כמו שמשרד התחבורה התכוון אז משרד התחבורה יבקש את המכס להוציא הבהרה לחברות השילוח ולעמילי המכס.

במידה והמכס יתמוך בעמדת המשלחים הוא יתבקש להמליץ אל השינוי הנדרש על מנת שמשרד התחבורה יפעל לתיקון המצב והסרת החסמים.

אני שוב חייב לומר בהתפעלות שאני מקבל שיתוף פעולה יוצא דופן ממשרד התחבורה (משה ימיני ומהנדס יעקב שם טוב).
הלוואי וכל בירוקרטיה שהייתי נתקל בה הייתה מטופלת באותה הנחישות והרצון לסיע.
מבחינתי שאפו להם.

המשך בתחילת שבוע הבא...

six 4 life
17-05-17, 17:43
שאפו בועז, מרשים ביותר :cool:

גלעד .ג.
17-05-17, 17:58
כל הכבוד בועז! תודה...

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

tallevi
17-05-17, 19:00
יפה...שמח לשמוע שיש עם לדבר...
ונראה שכבר מתבהרת המטרה - משרד הכלכלה והמכס.

asafk
17-05-17, 21:32
קודם כל בועז - יישר כח.

יש במשרד התחבורה בסהכ אנשים טובים. כמו שכתבתי בדיון אחר - חלקם אני מכיר, חלקם מכיר טוב.
במשך השנים המשרד ניסה והצליח כמדיניות לחסום כל מיני דברים מתוך אמונה שכך צריך כדי למנוע הפקרות. ומרגע שהשר החליט על הסרת חסמים, והדרג המקצועי מויצמן ודרומה פתחו את הראש (ומדובר בכמה חבר׳ה צעירים יחסית לחבורת הרשעים שהיתה שם לפני יותר מעשור) - הם באמת מתכוונים לפתוח את השוק.
לצערנו במשרד האוצר שסופר כסף שנכנס ממסים נראה שלא אוהבים את זה. וכאן אני חושב שיש בעיה. גם משרד הכלכלה ואנשיו, כך נראה, מלאי מוטיבציה לספק עבודה למכון התקנים. גם כאן יש בעיה.
ובסוף כולם צריכים להיות באותו ראש. כמו שכתבתי את מסמך המדיניות הזה הציגו עם מצגת מרשימה לפני כמה שנים. אבל זה לא עבר כי במשרדים האחרים נראה לי שלא מעוניינים שזה יעבור.
אני מחזיק לכולנו אצבעות שהמוטיבציה המחודשת שבועז במו ידיו דוחף לאנשי משרד התחבורה תתפשט גם למכס. הלוואי.

אסף.

Saar
17-05-17, 21:50
בועז, כל הכבוד!

yehuda75
17-05-17, 21:58
בועז. זה מדהים!. אבל אישית אני לא אופטימי. אני אפילו חושב שיהיה הרבה יותר רע. יש פה פגיעה באינטרס ואינני מבין איך מי שמגן על האינטרס ישנה אותו לרעתו.

IlanHadar
17-05-17, 21:59
הלוואי בועז שתצליח.
אסף יתכן ובאמת יש שם רצון לשינוי, אבל שקוראים את התקנות רואים בדיוק היכן שהוספו חסמים ואיך. כל עוד לא ישונו התקנות משרד האוצר והמכס לא חייבים כלום לאזרח.

boaz avrahami
17-05-17, 22:35
אל תתבלבלו, את המיסים נשלם.
מה שיירד זה העצירה לבדיקה והעלויות הנלוות שאינן הולכות למדינה.

חברה, אני אופטימי מאוד.
הם היו מוכנים להחזיר זמנית את נוהל 20 לו הייתי אומר שזה פותר את הבעיה.
ויצמן מוכן להוציא נוהל מיידית שיפתור את הבעיה ויתקן את המצב על מנת שהמדיניות המפורסמת תתבצע.
המכס לא יכול להפריע כי אין לו סמכות ואף אחד לא גורע שקל מהמיסים.
משתנה דבר קטן שהוא בסמכות הבלעדית של ויצמן לקבוע מה נעצר לבדיקה ומה משתחרר אוטומטית.
יש 70 משפחות פריטים שנעצרות ו 20,000 שמשתחררות בלי בדיקה.

זה שינוי גישה תהומי מהכול אסור למעט רשימת השחרור המהיר לעומת עכשיו הכול מותר חוץ מ 70 שדורש מסמכים.
אמריקה!

אני באופן אישי מאוד אופטימי ולדעתי אנחנו מרחק נגיעה משם.

שיהיה ברור, זה בסמכותם לבצע ואין איתם שום ויכוח.

אגב, תזכרו שיכול להיות שהדלת כבר פתוחה אבל חברות השילוח מנתחות לא נכון את הנוהל ואז נדרשת רק הבהרה מהמכס למשלחים (!)
יש סיכוי לאנקטן שכך הדבר אם קוראים את הניתוח המשפטי המנומק שבמכתב המדיניות של משרד התחבורה.
מסמך יוצא מהכלל מבחינתונו- במיוחד הפסימיים.

תודה על הפירגונים.
אם נצליח תביאו בקבוק טוב לטיולילה... [emoji4]
אני בסך הכול מנסה להחזיר מעט בעבור ההמון שקיבלתי כאן בג׳יפולוג

im_ri
18-05-17, 11:05
מקווה שזה השרשור המתאים.
מישהו יכול להסביר לי את הפירוט שנדרשתי לשלם עבור חבילה שערכה 310 ש"ח (משלוח חינם) ?
החבילה נשלחה באמצעות DHL, היא כרגע אצלם והם רוצים 220 ש"ח מיסים וטיפול על חבילה שערכה 310 ש"ח.
זו קבלת החבילה (פריטים פשוטים, פיטלר, משאבת מים ולא משהו בטיחותי).
114866

זו דרישת התשלום של DHL:

114865
הגיוני לשלם 220 ש"ח על חבילה שערכה של 310 ש"ח?
האם מישהו התנסה בכזה מקרה?

zerez
18-05-17, 11:10
הגיוני, ערך החבילה הוא מעל 75 דולר.
יש כאן 135 שח מיסים, אגרה ואולי חלק קטן זה עמילות מכס.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

asafk
18-05-17, 11:24
בועז. כשכתבתי שלאנשי רשות המסים יש בעיה זה לא בגלל שיש שינוי בשיעור המס, אלא בגלל שהם חוששים מכך שכולם רמאים שמפברקים חשבוניות ומחירים, ורק המפקחים של המשרדים השונים מרתיעים את האזרחים וגם עומדים בשער ועוצרים את מי שמרמה.
ואם אין פיקוח, כך הם בטוחים, תהיה הפקרות וכולם יזייפו ויפברקו ניירת ויתחמקו מתשלום מסים.

מקווה שהבהרתי את כוונתי.

אסף.

boaz avrahami
18-05-17, 11:45
אסף, רמאות זה עניין אחר ואינו מצדיק בדיקה פרטנית מצד משרד התחבורה האמון על התקינה הרגולטורית.

רמאות מכס לא יחודי לחלפי תעבורה.
מכל מקום משרד התחבורה יסיר את החסמים ולמכס סמכות אכיפה ובדיקה בנושא רמאות אבל זה כבר פקחים של המכס יצטרכו לבצע.
אנחנו לדעתי לא שם...

אתה מתחיל לראות שחורות סתם.
נדבקת ממישהו?

ronbs
18-05-17, 11:51
לבועז ולכל העוזרים
כל הכבוד

Pageup
18-05-17, 12:04
בועז סחתיין עלייך!
שאתה מסיים איתם יש עוד שני תחומים שמחכים לטיפולך.
רחפנים ציוד תקשורת.

boaz avrahami
18-05-17, 12:20
בועז סחתיין עלייך!
שאתה מסיים איתם יש עוד שני תחומים שמחכים לטיפולך.
רחפנים ציוד תקשורת.

נותנים אצבע [emoji23]....

אגב, שני התחומים שציינת אין בעיה.
המאביק מותר ביבוא ואני חובב רדיו.
תדר 5 גיגה לא יפתח גם אם אבקש הכי יפה...

IlanG
18-05-17, 12:45
בועז למרות שלא תמיד אנחנו רואים דברים עין בעין (בלשון המעטה) , אני חייב להודות שכול הכבוד לך - שאפו.
חבל שלא נרתמת לצד האקטיבי יותר בנושא ההגבהות, אולי היום היינו נוסעים עם הגבהה 5 וצמיגים 37 😂

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

boaz avrahami
18-05-17, 13:27
אילן, אולי יותר מהכול יש פה דוגמא לאנשים שבמקום לבכות צריך לקום לעשות.

אני רק אחד ואין לי משאבים לטפל בהתנדבות בכל הבעיות שמציקות לנו.
קומו, תפעלו , תזיזו.
זה אפשרי .

IlanHadar
18-05-17, 14:51
בועז אכן ויש כאן אנשים עם קשרים במקומות הנכונים, רק לא רואה שרצים לעזור.

מציע שנחכה לתוצאה לפני שנשמח...

Pageup
18-05-17, 16:16
נותנים אצבע [emoji23]....

אגב, שני התחומים שציינת אין בעיה.
המאביק מותר ביבוא ואני חובב רדיו.
תדר 5 גיגה לא יפתח גם אם אבקש הכי יפה...

תאורטית אין בעיה. בפועל זה בדיוק אותו דבר. מנסים להביא
ציוד WiFi לבדיקה (רק שלא מוכר בארץ כי מריץ תוכנת MESH).
הפעם הלכנו על בטוח בכדי לקבל אישור מסודר לפני, כמובן
שפקסים לא מקבלים תשובה, בטלפון הם לא עונים והדרך
היחידה היא עם עמיל מכס שרוצה את ליטרת הבשר ולא מוכן
להתחייב על פחות מחודש.

לגבי רחפנים, המאביק מותר בייבוא אחרי שתוכנתית ניטרלו את ה 5G.
לא יקבלו אישור ל 5G עד שלא ישלמו כופר (עלות החלפת הציוד) לצבא ולגורמים
אחרים שעובדים בתדר הזה. זה יקרה כי אין ברירה ואנשים מכניסים פה
לא מעט ציוד בתדרים האלה, זה עצימת עיניים שהם לא יפריעו בזמן אמת.
תנסה להביא רחפן שמייבאים לארץ בעצמך ותראה כמה חרא אתה אוכל.
תנסה להכניס אותו במסלול אדום אחרי שחזרת אתו מחו"ל (ולא משנה
כמה חרא תאכל בגלל הסוללות להעלות אותו למטוס).

קיצר, בכל מקום שמשרד ה_____ (השלם את החסר) מעורב בייבוא
יש סיפור.

boaz avrahami
21-05-17, 13:36
עדכון ביניים קצר.
לאחר שיחת הבהרה מול הגב' איריס סעדון מהמכס - הבעיה נמצאת באי עדכון צו היבוא החופשי.
חברות השילוח לפי הגב' סעדון עושות נכון שעוצרות כל חבילה מאחר ואין כרגע שום נוהל חוקי תקף.
פעולה שמשרד התחבורה צריך לבצע מול משרד הכלכלה (האחראי על צו היבוא החופשי).

אני עמל לברר איפה זה תקוע ואם אפשר במקביל לפתור זמנית את המצב באמצעות נוהל של משרד התחבורה.
מקווה לתשובות עוד היום.

אעדכן
בועז

zerez
21-05-17, 13:47
בועז כל הכבוד לך.

bezzat
23-05-17, 17:59
שאלה
כשיש לי טופס מאושר ממשרד התחבורה
האם צריך לשלם 150 שקל ushops עבור בדיקה

yehuda75
23-05-17, 18:02
הטופס המקורי צריך להגיע לידיים של עמיל המכס. רק אז אתה פתור מתשלום

bezzat
23-05-17, 18:19
אוקיי
יש לי שתי אפשרויות או
אפשרות 1 - דרך UShops - משלוח יקר מאוד
אפשרות 2 - דרך חבר (מחבר בארה"ב) ששולח באמצעות חברה מסויימת
אם אני מחליט דרך אפשרות 2
איך אני יודע למי לשלוח את הטופס?
בנוסף אני צריך לשלוח את כל הניירת ששלחתי למרד התחבורה או רק את הטופס "בקשה לאישור יבוא אישי....."

תודה

yehuda75
23-05-17, 19:20
אם זה דואר ישראל אז ישלחו לך הודעה לבוא אליהם. לכל אופציה אחרת יש עמיל מכס. בטופס שאתה ממלא רשום בדיוק מה אתה צריך להגיש. חשבונית קניה, תצלום רשיון רכב עם טסט עדכני, תצלום ת"ז ואישור מוסך מורשה במידה והחלק בעל אופי בטיחותי

IlanHadar
23-05-17, 22:41
.

אני עמל לברר איפה זה תקוע ואם אפשר במקביל לפתור זמנית את המצב באמצעות נוהל של משרד התחבורה.
מקווה לתשובות עוד היום.

אעדכן
בועז

בועז כבוד על ההתמדה, מקווה שיהיה לך הכוח להמשיך, הזהרתי שיעשו לך - לך תבוא.

כתבת למעלה שתקנה פנימית של משרד התחבורה לא מחייבת את משרד האוצר? הרי התקנה הזו היתה ושמו עליה פס?
אמרת צריך את משרד הכלכלה?
מה יעזור שיעשו שוב תקנה במשרד התחבורה כאשר משרד האוצר לא סופר אותם?

אני משתדל לא להשתמש במילה שאתה לא אוהב, לאחר שאסף נתן מליץ יושר לבחורינו המצויינים במשרד התחבורה...

ואני מחזיק לך אצבעות למרות שאני מאוד לא אופטימי.

boaz avrahami
23-05-17, 23:13
אני בחלק הקשה עכשיו.
בתפר שבין משרדים...

bezzat
24-05-17, 06:16
אם זה דואר ישראל אז ישלחו לך הודעה לבוא אליהם. לכל אופציה אחרת יש עמיל מכס. בטופס שאתה ממלא רשום בדיוק מה אתה צריך להגיש. חשבונית קניה, תצלום רשיון רכב עם טסט עדכני, תצלום ת"ז ואישור מוסך מורשה במידה והחלק בעל אופי בטיחותי

יהודה
כפי שרשמתי
יש לי את הטופס אחרי אישור

yoni_0000
25-05-17, 00:53
עדכון- ushops דורשים עכשיו לכללל חלק של רכב אישור משרד התבורה לא פחות, כנראה בגלל ההתכתבויות האחרונות הם מכסת"חים את עצמם. אישית אין לי כוח לחתום על משכתנא ולתזז סביב הדואר כל פעם שאני מזמין שייבה, ובחיים לא נדרשתי לאישור כזה. מבחינתי זאת הפעם האחרונה שאני מזמין מהם.

lizard
25-05-17, 06:39
כן הם מגזימים לגמרי. חוץ משיפטו איזה עוד משלחים יש מארה"ב לישראל?

boaz avrahami
25-05-17, 06:44
הם עושים את זה בשביל להימנע מלחייב אותכם.
אל תמלאו והם יזדקקו לבודק משרד התחבורה ויחייבו אותכם

IlanHadar
25-05-17, 07:49
כן הם מגזימים לגמרי. חוץ משיפטו איזה עוד משלחים יש מארה"ב לישראל?

ולמה לך משהו אחר? ב Shipito (ממשק בעברית) כל Fan clutch שנמצא בתוך קופסא של חלקי רכב הופך למצמד מאוורר בקופסא לבנה ונשלח בדואר רגיל ללא כל עיכוב של רשעים וחמדנים.

כנראה שאני רואה השחורות היחיד, שחשש שהמלחמה אבודה ושאמר שהדרך היחידה להילחם בממסד המו... היא בדרכים הרגילות שהמציא העם היהודי.

boaz avrahami
25-05-17, 07:52
בשביל לשלוח בדואר אתה לא חייב שיפיטו.

אין שום מניעה להתחכם אבל להיכנע ללא קרב זה לא הסיגנון שאני מוכן לאמץ

zerez
25-05-17, 08:46
אתמול קיבלתי חבילה שנשלחה מאמימה בדואר רגיל.
החבילה הגיעה למכס, אחרי שבוע הגיעו אלי הבייתה מסמכי השיחרור המהיר והפטור ממס (ערך החבילה פחות מ 75 דולר וכל הפריטים מופיעים ברשימת השיחרור המהיר) נדרשתי לחתום על הצהרה בדואר וקיבלתי את החבילה בלי תשלום נוסף.

tallevi
03-06-17, 22:03
הנה חלק ממייל שקיבלתי כרגע כתגובה למייל המטריד שלי, ללא זהויות שנמצאות אצלי במייל;
לפני כן - אני מוכרח לציין שהבחורה שבקשר איתי מאוד מאוד אדיבה ונחמדה, גם סוכן המכס איתו דיברתי מאוד נחמד ומסביר פנים - אולי אלה התקנות תחתן הם עובדים ואין להם אפשרות אחרת כרגע, אולי האשמה נמצאת באמת בפקידי המכס או משרד התחבורה, לא יודע..
יחד עם זאת אפילו לפי מה שהיא כותבת - סוכן המכס רשאי לדרוש בדיקה ואינו מחויב (ע"פ תקנה 20..) - לכן נראה לי שיש פה משחק כפול, למרות נחמדות..

XXXX הוא סוכן המכס של פדקס והתיק ישתחרר תחת הרישיון שלו . לכן הוא רשאי, לדרוש בדיקה מטעם משרד התחבורה .
אין אנו מאלצים אותך להנפיק את האישור דרכינו. האפשרויות שעומדות בפניך הן :
1.ניתן להעביר ניירת לעמיל חיצוני להמשך שחרור , פקודת מסירה- 180 ש"ח נגבית מהעמיל (למעט (DHL/UPS
2.תוכל להמשיך בשחרור המשלוח באופן עצמאי .
במקרה כזה עלויות השחרור נשארות זהות , למעט דמי טיפול פדקס שלא תידרש לשלם. במקומן תצטרך לפתוח תיק עמילות בלשכת המסחר והתעשייה , עלות פתיחת תיק כ180 ₪.
יהיה עליך להגיע לנתב"ג (או לשלוח מיופה כח ) לאסוף את ניירת המשלוח ולגשת איתה למכס (בניין ממ"ן בסמוך אלינו).

•עליך לקחת בחשבון שעלויות אחסנה מצטברות החל מהיום הרביעי לנחיתת המשלוח ומחושבות בכפוף לתעריפי חב' ממ"ן , בהתאם למשקל החבילה.

אנא עדכן בהקדם כיצד תרצה להמשיך בתהליך .
...

כתבתי לה שימשיכו עם התהליך לשחרור דרכם, רק ההתעסקות עם זה כרגע עולה לי זמן וכסף לכן אני מעדיף לנסות לקבל תשובות בנידון בהמשך בלי לעכב את החבילה.

- - - Updated - - -

אני אשמח אם תעדכן כשיגיע - אם שלך יעבור חלק - יהיה מענין, למרות שלפי מה שאומר המוכס - אין מצב שיעבור..
עבר חלק.

טל.

boaz avrahami
06-06-17, 22:53
חברים אני מעדכן שעדיין יש מיילים ברקע מול משרד התחבורה והמכס.
לא פשוט כשכל משרד מאשים את המשרד האחר...

אני עדיין אופטימי

wonderd
06-06-17, 23:08
זאת בעיה שמקורה לאו דווקא ברשעות או אטימות אלא בעיה של תרבות מקובלת בארץ, שבמקום לעצור לרגע ולמצוא דרך לפתור את הבעיה מעדיפים להפנות אצבע ולגלגל את הכדור למישהו אחר בכל הזדמנות.
לצערי גם מסביבי אני רואה את התופעה הזאת..

שוב תודה בועז על ההשקעה והמאמצים לעזור לכל קהילת הג'יפאים!

asafzabari
07-06-17, 13:37
היי חברים, אני חדש פה ואומנם פחות מתחום השטח אבל עדיין מתחום המכוניות :)
לא ידעתי אם לפתוח שרשור חדש או להתעלק על זה. עברתי על השרשור פה וראיתי שזה דיי קרוב למה שאני צריך.
מקווה שתוכלו לעזור לי, אתמול חזרתי מחו"ל עם קואילאוברים במזוודה ונעצרתי, פעם ראשונה שאני מביא משהוא מחו"ל.
אמרו לי לגשת למחסני ממן לפתיחת החבילה ואחרי כמה שיחות הבנתי שרצוי שאלך כשהאיש של משרד התחבורה יהיה שם לצורך שחרור מהיר יותר.
הבנתי שהוא יהיה שם ביום ראשון.
אתם יודעים מה צריך להביא איתי? צילום רשיון רכב? טופס "בקשה לאישור יבוא אישי..." ? מה עוד? אישור מוסך מורשה? יבואן ?
צריך עזרה בבקשה :/
תודה.

asafzabari
07-06-17, 19:31
היי חברים, אני חדש פה ואומנם פחות מתחום השטח אבל עדיין מתחום המכוניות :)
לא ידעתי אם לפתוח שרשור חדש או להתעלק על זה. עברתי על השרשור פה וראיתי שזה דיי קרוב למה שאני צריך.
מקווה שתוכלו לעזור לי, אתמול חזרתי מחו"ל עם קואילאוברים במזוודה ונעצרתי, פעם ראשונה שאני מביא משהוא מחו"ל.
אמרו לי לגשת למחסני ממן לפתיחת החבילה ואחרי כמה שיחות הבנתי שרצוי שאלך כשהאיש של משרד התחבורה יהיה שם לצורך שחרור מהיר יותר.
הבנתי שהוא יהיה שם ביום ראשון.
אתם יודעים מה צריך להביא איתי? צילום רשיון רכב? טופס "בקשה לאישור יבוא אישי..." ? מה עוד? אישור מוסך מורשה? יבואן ?
צריך עזרה בבקשה :/
תודה.

לא יכלתי לערוך את ההודעה, אז אחרי מחקר לא קטן פה וברשת הבנתי שאני צריך את האישורים הבאים:
אישור ממוסך מורשה (האם זה מספיק)
חשבונית רכישה על שם המבקש
צילום רשיון הרכב בתוקף(פה יש לי בעיה, שילמתי דרך האינטרנט לפני 3 שבועות בערך ועדיין לא קיבלתי את הטופס, האם צילום הרשיון החדש פלוס התשלום יספיק? אני אציין שהרכב שלי בין שנה ואין צורך בטסט)
צילום ת.ז
עכשיו חוץ מהדברים למעלה יש לי גם את אישור מהיצרן העולמי במייל שזה מתאים לרכב שלי, אישור פורמלי מהחנות שקניתי ממנה ואת התפריט מוצר עם כל התקנים שרשומים ב"דרישות חובה למוצרי תקינה..."
האם זה מספיק?
תודה,
אסף.

boaz avrahami
07-06-17, 20:28
בעיקרון כן.
תבוא עם הקבלה ששילמת את החידוש רשיון אם כי לדעתי זה לא תהיה בעיה.

אתה אמור לקבל טופס של משרד התחבורה עם הדרישות.
הכי טוב שתיצמד להוראות

נציג משרד התחבורה אמור להיות בימים א ג ה. תוודא שעות שהוא נמצא.

asafzabari
07-06-17, 22:53
בעיקרון כן.
תבוא עם הקבלה ששילמת את החידוש רשיון אם כי לדעתי זה לא תהיה בעיה.

אתה אמור לקבל טופס של משרד התחבורה עם הדרישות.
הכי טוב שתיצמד להוראות

נציג משרד התחבורה אמור להיות בימים א ג ה. תוודא שעות שהוא נמצא.

תודה בועז, היום דיברתי עם אחת הבחורות שם והיא אמרה שמחר הוא לא יגיע ושאני אבוא ביום ראשון על הבוקר כי הנציג של משרד התחבורה יהיה בבוקר (בין 8 ל 10), יש לי את הטופס עם כל הדרישות והכנתי הכל, האם לנציג יש אפשרות לשחרר לי את החבילה במקום?
עוד לא הייתי שם לפתוח את החבילה, אפשר לדעת מה הפרוצדורה? האם הנציג של משרד התחבורה נמצא באותו המקום שהחבילה שלי נמצאת בממן ? האם אני צריך ללכת לפתוח את החבילה קודם או שנעשה במעמד עם נציג משרד תחבורה?
שוב תודה, אסף.

boaz avrahami
07-06-17, 23:49
הוא בודק שהחלק מותר ביבוא ושיש לך כל המסמכים שהם מבקשים ואז אתה עובר לעשות חשבון עם המכס על המיסים והאגרות

boaz avrahami
08-06-17, 13:36
ממשיך לעדכן. רצ"ב מייל מעכשיו.
לאור תשובה זו בור שהנסיון של משרד התחבורה להפיל אחריות על המכס לא צלח.
הלחץ חוזר להיות ממוקד על משרד התחבורה וכנראה שמשבוע הבא אעשה אסקלציה למר וייצמן....

בועז ויעקב שלום,

אני מצרפת גם את המייל ששלחתי ליעקב:

מבירור שערכתי עולה כי הבעיה שנוצרה אינה מול המכס.

בעבר היתה אפשרות לשחרור מהיר בהתאם לנוהל 20/2008 שהיה בתוקף,

בנוהל זה הופיעה רשימת מוצרי תעבורה אותם ניתן לשחרר ע"י פקח משרדכם,

כיום בעקבות ביטול הנוהל אין שחרור מהיר וכל החבילות מחכות לאישור משרדכם.

אוסיף ואדגיש כי המכס לא שיחרר מוצרי תעבורה אלה ללא אישור הפקח.

יעקב,

להערתך המייל: "אם מישהו במכס אינו משחרר את הפריט למרות הנחייה של נציג המשרד צריך להעיר לו על כך".
המכס מכבד אישורים שניתנים על ידי משרד התחבורה, בנושא המדובר אין עניין מול המכס אלא חברות הבלדרות מול משרדכם.

בשיחה הבוקר עם מר משה וייצמן סוכם שהנושא יוסדר במשרדכם.

להמשך טיפולכם.

בברכה,
איריס סעדון, מהנדסת
מנהלת תחום בכירה
חוקיות היבוא

wonderd
08-06-17, 14:16
יש הוראה שמבטלת את נוהל 20?

boaz avrahami
08-06-17, 14:30
יש הוראה שמבטלת את נוהל 20?

הנוהל בוטל.
מצד משרד התחבורה אין נוהל חלופי אלא מדיניות שפורסמה אבל לא קיבלה תוקף בצו היבוא החופשי כך סשמבחינה חוקית אין כרגע כלום

asafzabari
11-06-17, 13:06
עדכון מצב למי שזה מעניין אותו,
היום בבוקר בשבע וחצי התייצבתי בבניין ממן בנתב"ג(בדיעבד יכלתי להגיע גם בשמונה וחצי - תשע), הבוחן של מרד התחבורה הגיע סביב תשע בבוקר ומיד הכניסו אותי. הבוחן בחור חמוד באמת הסתכל לי על הקואילאוברים שאל אם זה חדש , קצת שיחת חולין על מקום מגורים ואם אתה מכיר את ההוא וטאק קיבלתי חותמת. :) (לא טופס שחרור מכס, לא טופס תקנים, כלום ...)

אחר זה הבחור מהקבלה שלח אותי לקומה ראשונה לחדר 682 לתשלום במשרדי המכס, אחרי המתנה של 10 דק +- נכנסתי ואז התברר שהבחור מלמטה סטלן ושהוא שלח אותי לשחרורים של ייבואנים ולא פרטי.
טלפון אחד ואמרו לי להגיע למשרדי המכס באיזור אחר בנתבג, הגעתי, עליתי למעלה ושם כל הפרוצדורה לקחה 10 עד 15 דק לשלם את המיסוי והקנס ומשם חזרה לבניין ממן לשחרר את החבילה.
לסיכום, תהליך של שעתיים וחצי, מעבר בין 2 בניינים (איך הם לא מאגדים את כולם תחת אותו הבניין?!!?), אנשים נחמדים, ופחות כמה אלפים בכיס :/
תודה לכל מי שייעץ פה.

IlanHadar
16-06-17, 11:30
עדיין מקווה ומחכה לעדכון. למרות שנראה שעשו שוב - לך, תבוא.

עדיין חסרה תשובה למה במדינתנו מוכת התקנות בוטל נוהל 20/2008, שאיפשר יבוא חלקים עצמאי, שהיה נוהל טוב, עזר לאזרח להילחם ביוקר המחיה וגזלנים, האם בוטל מטיפשות או בגלל שפגע בכיסו של מישהו?

כל שמי שינסה לעשות עסקים כאן יבין כמה מוכת תקנות המדינה, לא הרבה יודעים אבל הוקם צוות במשרדי הממשלה שבודק איך להקל ולבטל תקנות, בחסות ראש הממשלה. אל דאגה לא יקרה כלום.

boaz avrahami
16-06-17, 11:36
יתכן ויחזור נוהל במקומו.
אני מנסה לתאם פגישה במשרד התחבורה עם מנהל אגף. היה בחופש השבוע

yehuda75
16-06-17, 12:07
לפעמים אני מעדיף לא לדעת את האמת.

tallevi
18-06-17, 21:08
עדכון מצב למי שזה מעניין אותו,
היום בבוקר בשבע וחצי התייצבתי בבניין ממן בנתב"ג(בדיעבד יכלתי להגיע גם בשמונה וחצי - תשע), הבוחן של מרד התחבורה הגיע סביב תשע בבוקר ומיד הכניסו אותי. הבוחן בחור חמוד באמת הסתכל לי על הקואילאוברים שאל אם זה חדש , קצת שיחת חולין על מקום מגורים ואם אתה מכיר את ההוא וטאק קיבלתי חותמת. :) (לא טופס שחרור מכס, לא טופס תקנים, כלום ...)

אחר זה הבחור מהקבלה שלח אותי לקומה ראשונה לחדר 682 לתשלום במשרדי המכס, אחרי המתנה של 10 דק +- נכנסתי ואז התברר שהבחור מלמטה סטלן ושהוא שלח אותי לשחרורים של ייבואנים ולא פרטי.
טלפון אחד ואמרו לי להגיע למשרדי המכס באיזור אחר בנתבג, הגעתי, עליתי למעלה ושם כל הפרוצדורה לקחה 10 עד 15 דק לשלם את המיסוי והקנס ומשם חזרה לבניין ממן לשחרר את החבילה.
לסיכום, תהליך של שעתיים וחצי, מעבר בין 2 בניינים (איך הם לא מאגדים את כולם תחת אותו הבניין?!!?), אנשים נחמדים, ופחות כמה אלפים בכיס :/
תודה לכל מי שייעץ פה.
התהליך הנ"ל עקף הצגת האישורים?
האם הוצגו האישורים לנציג משרד התחבורה או שלא? (לפי התיאור שלך, לא היתה התייחסות לבדיקת האישורים על ידי הנציג).

טל.

tallevi
18-06-17, 21:14
יתכן ויחזור נוהל במקומו.
אני מנסה לתאם פגישה במשרד התחבורה עם מנהל אגף. היה בחופש השבוע
בועז תוכל לייצר איזה brake point בסיפור הזה, שיהיה ברור כרגע מה הסטטוס העדכני מבחינת הנהלים, מבחינת המסקנות שלך, ומבחינת כיוון הפעולה והציפיות שלך/שלנו בסופו של תהליך?

אני לא מצליח לעקוב ואני בטוח שגם עוד כמה פה.

בכל מקרה, כל הכבוד על המאמצים שלך למען הכלל.

טל.

boaz avrahami
18-06-17, 21:20
אין לי כרגע משהו ממשי לעדכן מעבר למה שנתתי.
לכאורה כל חלף רכב כרגע נדרש לבדיקה בשל מחדל משרד התחבורה.

IlanHadar
19-06-17, 12:54
"מחדל" - יופי של מכבסת מילים.
כתוב באתר משרד התחבורה יפה על רפורמה בשוק הרכב, השר תומך בלה בלה בלה...

במדינה מוכת תקנות, היתה תקנה שעזרה לאזרח ופגעה בכיסם של גזלנים והיא בוטלה, "במחדל", פחחחחחחחח.

מחזקים את ידיך בועז. יתכן וזה הזמן לקרוא שוב את דון קישוט.

tallevi
21-06-17, 14:10
אני דווקא אופטימי, כי לפי התיאורים של בועז, יש עם מי לדבר במשרד התחבורה. נראה לי עדיף ממחדל במכס או ברשות המיסים.

בהצלחה.

טל.

wonderd
03-07-17, 13:49
http://www.sponser.co.il/Article.aspx?ArticleId=81327&from=forum

shachar
03-07-17, 15:20
http://www.sponser.co.il/Article.aspx?ArticleId=81327&from=forum

שורה תחתונה:
משרדי האוצר והכלכלה והתעשייה מבקשים להזמין את הציבור להעביר את עמדותיו לוועדה על חסמים בתחום היבוא האישי.
את העמדה יש להגיש לדואר אלקטרוני בכתובת: [email protected] עד ליום שלישי, 11 ביולי 2017.
יובהר כי המשרדים יהיו רשאים להציג את הנתונים בוועדת ההיגוי וכי הוועדה רשאית להשתמש בתוכן ניירות העמדה ונספחיהם לצורך גיבוש המלצותיה הסופיות, וכן לפרסמם, לרבות באתרי האינטרנט של הממשלה.

(מקווה שהמייל שפורסם אינו רשום הפוך בכוונה)

IlanHadar
03-07-17, 15:52
אני מוכן להירתם לנושא ולנסח מכתב, בהנחה שאין כאן עורך דין שיעשה את זה כנראה טוב ממני,

אין לי בעיה לנסח משהו ולשתף להערות החברים.

boaz avrahami
03-07-17, 15:53
המייל רשום הפוך בטעות.
אם עושים העתק הדבק הוא מסתדר.
נשלחה גם לשם פניה.
מה יש להפסיד

IlanHadar
03-07-17, 19:48
חברים, הנה מכתב שניסחתי:

https://drive.google.com/file/d/0B8QYLZF0m3bSYmlfb3R3bWUycWs/view?usp=sharing

אתם מוזמנים להוסיף ולהעיר, בועז תרומתך חשובה להשלמת פרטים במכתב, אני מתכוון להעביר אותו לוועדה.

boaz avrahami
05-07-17, 21:00
אילן, המכתב שלך בסדר.
תאריכים מדויקים לא ממש חשובים. אם אתה זקוק לעוד משהו אל תהסס להתקשר ולחסוך זמן.

עדכון-
נפתח ערוץ תקשורת עם מר משה ויצמן, מנהל אגף הרכב.
בקצרה, לדבריו צו היבוא בתהליך עדכון.
מקווה שאוכל לחזור בקרוב עם מסגרת זמנים לסיום ההליך.

הזמינות והנכונות לשתף פעולה מצד בכירים במשרד התחבורה ממשיכה להיות יוצאת דופן לחיוב. הכול לעניין ובגובה העיניים ונותן הרגשה נעימה שלמישהו חשוב לתת שרות לאזרח.
לא מובן מאליו במקומותינו ואני מלא הערכה לכך.

Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX

IlanHadar
05-07-17, 21:25
המכתב נשלח.

ronbs
26-07-17, 14:39
יש חדש?

boaz avrahami
26-07-17, 14:51
קצת לחץ בעבודה. אדגום בימים הקרובים ואעדכן סטטוס

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

IlanHadar
30-07-17, 15:50
אשים את זה כאן להנאתכם:

https://photos.app.goo.gl/gaHZ2oXH9iBIdycs1

bezzat
30-07-17, 16:18
ב ushops הוסיפו התראה באדום כאשר בוחרים קטגורית רכב , סוג מוצר "חלקי חילוף לרכב"
http://www.ushops.co.il/calculator.php
116080

wonderd
31-07-17, 10:40
עכשיו תור cgx להתנהג כמו טמבלים, עצרו לי רדיאטור ומחכים לאישור תחבורה..
מתחיל להישבר לי הזין מהמדינה המטומטמת הזאת - אני מתחיל להבין את הרמאים פה.

tom1105
31-07-17, 12:59
עכשיו תור cgx להתנהג כמו טמבלים, עצרו לי רדיאטור ומחכים לאישור תחבורה..
מתחיל להישבר לי הזין מהמדינה המטומטמת הזאת - אני מתחיל להבין את הרמאים פה.הם ממש לא טמבלים... אנחנו הטמבלים..
תריב איתם , תבקש מהם להחזיר את המוצר... בסוף אתה תשלם 117 שקל על אחסנה לממן ועוד כמה שטויות במקום הסכום שהם מבקשים עכשיו

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

IlanHadar
31-07-17, 20:07
בדיוק אנחנו הטמבלים,

המשלחים עושים בדיוק מה שהתקנות מאפשרות להם, לגבות כסף מיותר מהצרכנים.

המשלחים עושים כסף ועל ידי כך מבצעים בדיוק מה שיבואני חלקי החילוף רוצים וזה לחסום יבוא אישי של חלקים.

משרד התחבורע, הפקידונים, על ידי זה שביטלו את התקנה שאיפשרה יבוא אישי של חלקים, פועלים בדיוק כפי שיבואני חלקי החילוף מצפים מהם, לאפשר למשלחים לגבות כספים מיותרים, על ידי בדיקות מיותרות, ככה להעלות את מחיר חלקי החילוף ביבוא אישי ולסגור את ערוץ היבוא הזה.

הרי לפי אמנות בינלאומיות אסור להטיל מכסים ומיסים על יבוא לישראל, אז הדרך היחידה לחסום תחרות זה על ידי חסמי יבוא שונים ומשונים.

אין כאן רמאים, יש כאן מושחתים.

ואכן בועז היקר ניסה ומנסה להילחם בטחנות הרוח, צפיתי לפני כמה עשרות עמודים שהצלחה לא נראה כאן...

boaz avrahami
31-07-17, 20:46
תהיה פה הצלחה מלאה.
כרגע זה רק בירוקרטיה

Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX

wonderd
17-08-17, 22:36
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3719412,00.html

IlanHadar
18-08-17, 09:13
אכן הכתבה מראה שהועדה ישבה, הקשיבה ומבינה שיש בעיה, כן זו הועדה ששלחתי לה את המכתב,

אני מצטט מהכתבה, פורסמה 17.8.2017:

...שיקל על הציבור לייבא באופן אישי בלי לחשוש מדרישות לאישורים או תשלום מכס רק לאחר שהמוצרים מגיעים ארצה...

...הוועדה הוקמה באמצע יוני ונדרשה כעת להציג המלצות ראשוניות לשר האוצר משה כחלון ולשר הכלכלה אלי כהן בנוגע לכמות הבסיסית שתוגדר כייבוא אישי ובנוגע לענף חלקי החילוף לרכב...

לעתים רק לאחר ההזמנה עולה הצורך לקבל אישור מרגולטור כזה או אחר. אחת הבעיות הידועות היא בתחום חלקי החילוף לרכב שמגלגל כ-10 מיליארד שקל בשנה. למעשה, בימים אלה כבר מקדם משרד התחבורה שינוי בנושא כך שרשימת הפריטים הנדרשים לאישור תרד מ-20 אלף ל-70 פריטים בלבד - כולם בתחום הבטיחות, כך שמעתה לא יידרש אישור, למשל, לייבוא אישי של שטיחים לרכב, מחזיקי כוסות, מגבים, כיסוי לגלגל ההגה וכיסוי למושבי הרכב.

כדי שההחלטה תקודם יש צורך שמשרד הכלכלה יפרסם תקנות בנושא ויחתום על צו ייבוא חופשי. הוועדה דרשה ממשרד הכלכלה לעשות זאת תוך 30 יום.

סוף ציטוט.

עכשיו הבעיה: האם הדרישה של הועדה ממשרד הכלכלה יש לה שיניים? הרי אנחנו כבר יודעים שמשרד הכלכלה הוא הבעיה ומעכב את התהליך, בועז כבר התייחס לזה, מה יגרום להם הפעם לעשות משהו?

נחכה עד 17.9.2017,

בתקווה שהתרחיש הבדיוני הבא, במדינה נידחת וחמה בעולם, לא קורה:
הטלפון מצלצל,
- הלו זה X, ראית את החלטות הועדה לגבי יבוא אישי.
- כן ראיתי
- קיבלתם דרישה לפרסם תקנות תוך 30 ימים?
- כן קיבלנו
- נמשיך בהסדר הרגיל שלנו? אתה תקבור את הדרישה עד שתשכח?
- בטח תסמוך עליי, רק תעביר לי את המעטפה הרגילה?
- בטח המעטפה כתמיד....

איל מ
18-08-17, 10:45
אתה מפתיע אותי. אתה לא יודע שכבר לא מדברים על דברים כאלה בטלפון?

boaz avrahami
18-08-17, 12:43
לא בטוח שמשרד הכלכלה הוא הבעיה.
יש בעיה בממשק בין המחלקות המשפטיות של התחבורה והכלכלה ולמרות לא מעט נסיונות אף צד לא הסכים לומר מה הבעיה המדויקת.
אני יודע שוויצמן מטפל בנושא

IlanHadar
20-08-17, 20:56
טוב אז מילה טובה,

קיבלתי מהועדה בחזרה באימייל שלי את הקול קורא שהם הוציאו לתגובות על ההחלטה שלהם:
116369

מצורף.

אם מישהו מעוניין להגיב ויש הערות תכתבו כאן, אני מתכוון לענות במכתב מסודר, הערות יתקבלו בברכה.

עדיין זה לא אומר שיש הצלחה, יש עדיין כאלה שעלולים לנסות לקבור את העניין.

נדב42
20-08-17, 21:02
הערה אחת: יש לסייג את המגבלה לסכום של $1000 למעט במידה ומדובר בפריט בודד (למשל: מנוע, גיר, סרן, מחשב וכד')

IlanHadar
20-08-17, 22:42
הערה מעניינת, דווקא עניין ה 1,000 דולר הוא גם בעייתי.

אם אני רוצה להביא מחשב רכב שלדוגמא עולה 1,500 דולר, אז אני מביא אותו לשימוש מסחרי? ונניח מחשב משומש שעולה $500 אז שוב זה מסחרי?

עניין הסכום פחות מעניין, מה שמעניין זה השימוש, גם מיסים אנחנו מוכנים לשלם, כל מה שמבקשים זה לא דמי עננים, עמלת עוצר, דמי בדיקה, כופר שחיתות וכ'ו. אלה החסמים האמיתיים.

יש בעיה שהמחוקק קובע מגבלות שרירותיות, ללא הבנת המהות, אני אתייחס לזה בתשובה.

boaz avrahami
20-08-17, 23:13
שים לב לסעיף 5.

זה אמור לפתור למשל יבוא של 8 מזרקים למנוע V8

ArikB
21-08-17, 09:48
אני מקווה שסוף סוף יהיה אפשרי ליבא סט של 5 צמיגים/ג'אנטים בלי כל הטופסיאדה

ezraiz
21-08-17, 13:09
רק אני לא הבנתי את המשפט הבא?
"עד כמות של 5 יחידות מוצר או עד סכום של 000,1 $דולר- הגבוה מביניהם"
המילה "או" והסיומת של "הגבוה מביניהם" מבלבלים.
אם אני קונה 6 יחידות שעלו כל אחד 100000 דולר, זה בסדר?

טוב אז מילה טובה,

קיבלתי מהועדה בחזרה באימייל שלי את הקול קורא שהם הוציאו לתגובות על ההחלטה שלהם:
116369

מצורף.

אם מישהו מעוניין להגיב ויש הערות תכתבו כאן, אני מתכוון לענות במכתב מסודר, הערות יתקבלו בברכה.

עדיין זה לא אומר שיש הצלחה, יש עדיין כאלה שעלולים לנסות לקבור את העניין.

IlanHadar
21-08-17, 15:32
תודה למי שהגיב,

כתבתי טיוטת תשובה ל"קול הקורא", נמצא בקישור https://drive.google.com/file/d/0B8QYLZF0m3bSdFdDcW5lWEx5VWc/view?usp=sharing

אתם מוזמנים לעבור על המכתב, לשנות ולהציע. אשלח את המכתב בהמשך השבוע לועדה.

נמרוד
22-08-17, 10:44
הזמנתי וקיבלתי עכשיו פנס אחורי לטנדר:

http://www.ebay.com/itm/Left-Tail-Lamp-Light-Len-Fits-Toyota-Hilux-Vigo-AN10-AN20-AN30-SR-MK6-2004-2010/322585860329?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

140 שקל + 65 משלוח מתאילנד. נשלח עם DHL. אחרי עשרה ימים DHL שלחו לי הודעה לשלם עוד 70 שקלים דמי וואטאבר, שילמתי וקיבלתי למשרד. מהתבוננות בניירת יש על זה איזה חתימה של משרד התחבורה.

סביר סך הכל.

wonderd
22-08-17, 10:52
מה סביר בגביית 70 שקל ללא צורך או סיבה?

נמרוד
22-08-17, 10:54
לשלם 270 שקלים ולחכות עשרה ימים עבור פנס אחורי קומפלט, זה סביר בעיני. אולי אני טועה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

wonderd
22-08-17, 11:02
בהחלט אבל זאת לא הבעיה.. הבעיה השוחד והעיכובים בארץ... מובן לי שהמחיר הכללי סביר בעיניך.. תאר לך שבמדינה מתוקנת המחיר היה נמוך בעוד 70 שח?

boaz avrahami
22-08-17, 11:19
נמרוד,
אלו אמנם ״רק״ 70 שח שהם 30 אחוז תוספת לא חוקית לערך הפנס...

כבר נתקלנו בעמלות מיותרות הרבה יותר גבוהות וגם הן לא בסדר.

זה סוג של עמלה שמקטינה את כדאיות היבוא האישי ו״מגינה״ על היבואנים הרשמיים.
לא לזה התכוון המשורר כשפתח לכאורה את היבוא לתחרות

נמרוד
22-08-17, 11:19
בהחלט אבל זאת לא הבעיה.. הבעיה השוחד והעיכובים בארץ... מובן לי שהמחיר הכללי סביר בעיניך.. תאר לך שבמדינה מתוקנת המחיר היה נמוך בעוד 70 שח?

עיכובים לא היו, שוחד? מי מדבר על שוחד? אה, דרור ואילן פה בפורום.

מצטער שהשתמשי במילה וואטאבר, הנה הפרוט של התשלום הנוסף שDHL ביקשו ממני:

116426

אני מודה, כשקיבלתי את זה התעצבנתי, נזכרתי בשרשור הזה, התחשק לי להתקשר ולצעוק על מישהו ולהגיד לו לדחוף את הפנס לתחת. והעובדה שהחבילה הייתה בישראל אחרי ארבעה ימים אבל אצלי ביד רק אחרי עוד עשרה, גם מעצבן. וזה ש65 שקלים לקח לה מתאילנד דרך גרמניה ועד ישראל, ועוד 78 שקלים בתוך ישראל - מעצבן.

אבל אחרי שלושים שניות עבר לי. ואמרתי לעצמי - אז דמי המשלוח הם למעשה 144 שקלים ולא 65 שקלים. אוקי.

אגב, בדיעבד כנראה שלא היה טעם להזמין, המחיר בארץ 250 שקלים...

boaz avrahami
22-08-17, 11:22
עיכובים לא היו, שוחד? מי מדבר על שוחד? אה, דרור ואילן פה בפורום.

מצטער שהשתמשי במילה וואטאבר, הנה הפרוט של התשלום הנוסף שDHL ביקשו ממני:

116426

אני מודה, כשקיבלתי את זה התעצבנתי, נזכרתי בשרשור הזה, התחשק לי להתקשר ולצעוק על מישהו ולהגיד לו לדחוף את הפנס לתחת. והעובדה שהחבילה הייתה בישראל אחרי ארבעה ימים אבל אצלי ביד רק אחרי עוד עשרה, גם מעצבן. וזה ש65 שקלים לקח לה מתאילנד דרך גרמניה ועד ישראל, ועוד 78 שקלים בתוך ישראל - מעצבן.

אבל אחרי שלושים שניות עבר לי. ואמרתי לעצמי - אז דמי המשלוח הם למעשה 144 שקלים ולא 65 שקלים. אוקי.

זו בדיוק הבעיה...
דופקים כל אחד בקטנה בשביל שלא ישתלם להילחם על העוול

נמרוד
22-08-17, 11:27
זו בדיוק הבעיה...
דופקים כל אחד בקטנה בשביל שלא ישתלם להילחם על העוול

זה דרך להסתכל על זה.
בטוח שאין לקוחות שלך שחושבים ככה. כי אתה לא מנסה למקסם את הרווח בהצעות מחיר שאתה נותן ללקוחות. החברה שאתה עובד בה היא מלכ"ר.

shachar
22-08-17, 11:37
ה 20 שח אחסנה הוא המוגזם...

לחיוב: הפנס הגיע אליך ליד וחסכת את הדלק וזמן הנסיעה

Sent from my Android using Tapatalk ישוחרר ברנרד

boaz avrahami
22-08-17, 11:39
אתה לוקח את זה למגרש לא נכון וחבל להתפזר.

המחוקק קבע שהשוק יפתח לתחרות ופקידים מעוותים את ההטבה שהאזרח היה אמור לקבל. יכולת לקבל גם חשבון על 150-300 שח באותה מידה.
אין דרך ליפות את המצב.

נכון, יש לך מספיק וזה כסף קטן בשבילך . עדיין גנבו ממך 70 שח

ד ו ר ו ן
22-08-17, 11:42
שלחו לי הודעה לשלם עוד 70 שקלים דמי וואטאבר,
אם אין סיבה זה לא סביר בכלל.
יש לי חבילה תקועה בדואר כי הדואר הגדיל ראש ושחררו מהמכס והעביר לדואר שליחים בגלל טעות של המכס (ביקשו מיסים ועמילות לחלק פטור ממיסים), ועכשיו המכס ירד מהבקשה, והדואר נשארו בשלהם על ״דמי וואטאבר״ שלא מגיעים להם ומנסים לגלגל אליי את הסכום.

כולם מודים שזה חיוב שאין לו סיבה אבל מנסים.

תמשיך לשלם דמי ווטאבר וזה רק יגדל.

boaz avrahami
22-08-17, 18:04
נלחץ בטעות

בשם גיא נתבקשתי

https://www.facebook.com/hakolkalul10/?hc_ref=ARQQ3vu2N_sDthi66JMxAr5Mn8z5ZhSe ZR_E6F2N4o2kA_f6py-UdEI8ijwT4ryX5kU&fref=gs&hc_location=group

גיא
22-08-17, 20:06
יתכן שטעיתי בלינק. זאת הכתבה הראשונה בעמוד שם. כתה מצולמת עם שר הכלכלה על הנושא של איך להקטין עלויות על ידי יבוא חלקי רכב מחו׳ל
https://www.facebook.com/hakolkalul10/?hc_ref=ARQQ3vu2N_sDthi66JMxAr5Mn8z5ZhSe ZR_E6F2N4o2kA_f6py-UdEI8ijwT4ryX5kU&fref=gs&hc_location=group

טוב, אני לא יודע איך לצרף לינק רק לכתבה.
פשוט תגללו למטה קצת.

( בלי קשר יש שם לא מעט דברים מעניינים )

wonderd
22-08-17, 21:12
עיכובים לא היו, שוחד? מי מדבר על שוחד? אה, דרור ואילן פה בפורום.......

אגב, בדיעבד כנראה שלא היה טעם להזמין, המחיר בארץ 250 שקלים...

??? לא היה עיכוב?
והכי הזוי במה שאתה מתאר - החבילה עם המשלוח היתה רכישה זולה יותר כלכלית, אבל עם השוחד ששולם בדרך הקנייה הפכה ללא כלכלית, ואתה מקבל את זה בסבבה... יפה לך.
באותו נושא יש לי הערה/השוואה שקשורה לפוליטיקה אבל זה לא המקום..

boaz avrahami
18-09-17, 15:33
היי

לאחר שיחה עם הגורמים הרלוונטיים במשרד התחבורה אני מסכם בקצרה סטטוס נכון להיום.

צו היבוא החופשי בתהליך אישור ובקרוב יסיים במשרד הכלכלה ויעבור למשרד המשפטים להמשך טיפול.
עד שזה יסתיים בוודאי יקחו עוד כמה חודשים טובים.

יחד עם זאת מובן על ידי משרד התחבורה והמכס שהמצב הנוכחי לא יכול להימשך וחייב לקבל פלסטר מיידי.
בחודש האחרון היו דיונים משפטיים בין משרד התחבורה למכס בדרגים גבוהים בכל הנוגע ליבוא האישי והוסכם במשותף על הפלסטר הנכון.
במסגרת זאת, מחר יוצא מכתב מסויים ממשרד התחבורה למכס.
מרגע שהמכס יקבל את המכתב הם יפרסמו לכלל עמילי המכס פטור מבדיקות לחלפי רכב למעט כ 30 סיווגים המכונים בפינו "חלקי בטיחות".

קבעתי עם אותו גורם שיחה לשבוע הבא לצורך עידכון.
יש לי תחושה שזה מעבר לפינה ועד אחרי סוכות נראה שינוי מגמה.

אני מחזיק אצבעות.

בברכה
בועז

אורי79
28-09-17, 14:55
ובינתיים GCX גבו ממני 160₪ דמי טיפול, ניטול ואישור משרד התחבורה עבור פילטר גיר (!) שהוזמן ב - Ebay global shipping program.

לטענתם כל פילטר לרכב מחויב באישור משרד התחבורה. הנציג קצת הסתבך בשקרים של עצמו כשביקשתי את אישור משרד התחבורה שעליו שילמתי. רגע אחד הוא אומר שזה כבר מאושר, ואחכ שנציג משרד התחבורה יהיה שם מחר בבוקר.

שבועיים עברו ובינתיים החבילה עוד לא אצלי, במעקב באתר שלהם כבר פעמיים מופיע סטטוס "כניסה לסניף" או משהו כזה.

מקווה לשינוי לטובה, תודה לכל מי שמשקיע זמן ומאמץ מול הגורמים הרלוונטיים.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

boaz avrahami
28-09-17, 19:19
אם זה מנחם אותך אני בימים האחרונים משקיע בזה שעות בשיחות.
השבוע כבר שילמתי לפדאיקס עמלת בדיקה כזו וכרגע גם GCX מבקשים.
אני כולי באטרף ונשבע שלא ארפה.
אם זה לא יפתר עד אחרי סוכות אעשה מאמץ להביא את זה לתקשורת

Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX

IlanHadar
28-09-17, 22:37
בועז התקשורת מדברת על זה, הוועדה מוזכרת, מחכים להמלצות ואז יהיה לחכות לתקנות ובינתיים הרשעים חוגגים עלינו.

כרגע הסוחרים המקומיים, לפי התקשורת, טוענים שפטור עד 200 דולר זה לא הוגן, כי הם כן משלמים מע"מ ומכס. הועדה תקועה.

בקיצור shipito....

boaz avrahami
28-09-17, 22:51
הבירוקרטיה במיטבה...
הדבר היחיד שמנחם אותי הוא שיש לי טלפונים כמעט של כל מי שאחראי על המצב הזה והם עונים ומסבירים ואני מסנכרן תחת לחץ בין משרד התחבורה למכס בשביל להוציא פלסטר לפחות.

מה שמרגיז הוא שכולם ערים לעובדה שנגרם עוול חמור לאזרחים, לא אגזים אם אומר שבהרבה מאות אלפי שקלים שממן גוזרים כרגע והם עסוקים לאיטם בניסוח נוהל שהולך וחוזר בין המכס למשרד התחבורה כשהמכס מדקדק על קוצו של יוד.
אם רק היתה לי היכולת לתבוע אותם יצוגית על הרבה כסף...

Honda TRX300EX

IlanHadar
28-09-17, 23:26
נגעת בנקודה בדיוק, אין ממש אינטרס לאף אחד לשנות את המצב, קל לקנות את הפקידונים שלא ישנו בירוקרטיה:
הסוחרים נהנים בגלל תקנות מאפשרות חסימת יבוא.
המשלחים גוזרים קופון על חשבוננו בגלל תקנות שמאפשרות.
גם המדינה מרוויחה כאן, מע"מ ומכס ותעסוקה לפקידונים.

הממשלה זה רק בלה בלה, פקה פקה, העיקר לדאוג למקורבים בעלי שלמונים וממונים...

כן ומי משלם הפרות הנחלבות, אני ואתה...

boaz avrahami
28-09-17, 23:38
המדינה לא מרוויחה דבר. הכסף לא מגיע אליה.
רובו לממן ומיעוטו כעמלה של המשלח. המשלח כנראה היה מוותר על זה בשימחה.
לא חושב שיש יד מכוונת.
יותר סוג של שלומיאליות.
אני כן מרגיש רצון לעזור אבל הם רגילים כולם לפעול בנוהלים בירוקרטיים מעיפים

Honda TRX300EX

איל מ
29-09-17, 09:11
אני לא מבין איזה אינטרס יש למדינה לעזור.
אם זה פוגע ביבואנים המסחריים זה פוגע במשק ובכולנו.
נכון שהמחירים בארץ מקוממים, אבל הסוחר עומד בהוצאות שאנחנו לא, ותכלס רוב האנשים שאני מכיר שעוסקים במכירה של דברים שהם מייבאים, בקושי מסיימים את החודש (בואט נתעלם שניה מיבואני הרכב הגדולים כי א' אין לי מושג לגביהם וב' אי אפשר לפגוע בהם בלי לדרוס על הדרך את כל היבואנים הקטנים שאני מעוניין בשימורם).
הרציונל שלי אומר שהטייקונים ירגישו טלטלה קטנה, אבל על הדרך תמחק פה שכבה שלמה של יבואנים ועסקים קטנים....

boaz avrahami
29-09-17, 11:12
הורדת יוקר המחיה הוא האינטרס הציבורי

Honda TRX300EX

איל מ
29-09-17, 12:23
הפתרון צריך להיות הוזלה של המסים דווקא ליבואן המסחרי.
(אני לא חי בסרט, ידוע לי שמחד, האוצר לא יאשר בחיים הוזלות על מוצרים כאלו, ומאידך, גם אם זה היה קורה, זה לא היה מתורגם להוזלה לצרכן, עם זאת, בהיותי פרקליט השטן, אני מחוייב להצביע על כך שמבחינת המדינה, הפתרון של הוזלה ליבוא פרטי היא לא נכונה, ופוגעת במשק).

IlanHadar
29-09-17, 15:35
הורדת יוקר המחיה הוא האינטרס הציבורי

Honda TRX300EX

אינטרס ציבורי הוא לא אינטרס ממשלתי.

אינטרס ממשלתי של הפקידים הוא אינטרס של בעלי השלמונים.

wonderd
29-09-17, 21:18
אני לא מבין איזה אינטרס יש למדינה לעזור.
אם זה פוגע ביבואנים המסחריים זה פוגע במשק ובכולנו.
נכון שהמחירים בארץ מקוממים, אבל הסוחר עומד בהוצאות שאנחנו לא, ותכלס רוב האנשים שאני מכיר שעוסקים במכירה של דברים שהם מייבאים, בקושי מסיימים את החודש (בואט נתעלם שניה מיבואני הרכב הגדולים כי א' אין לי מושג לגביהם וב' אי אפשר לפגוע בהם בלי לדרוס על הדרך את כל היבואנים הקטנים שאני מעוניין בשימורם).
הרציונל שלי אומר שהטייקונים ירגישו טלטלה קטנה, אבל על הדרך תמחק פה שכבה שלמה של יבואנים ועסקים קטנים....

אני הייתי תקופה קצרה "יבואן קטן", הצלחתי למכור בכ 15% מעל המחיר באינטרנט ועדיין להרוויח..למרות ששילמתי מסים ומשלוחים אוויריים..
עזוב אותך מסיפורים - יבואן שלא מצליח לגמור את החודש בלי לקרוע לאזרח הקטן את הכיס צריך לעשות אחד משניים - או להוזיל את העלויות שלו או להחליף מקצוע. אני לא צריך לשלם על כך שיבואן לא מסוגל להוזיל עלויות (ולא מדבר על מסים אלא על עלות המוצר מול היצרן!) או רוצה להרוויח מספיק כסף שיכסה על הסיכונים שלו..

ולגבי כך שאתה כותב שהפתרון צריך להיות הוזלה של המסים ליבוא המסחרי - המסים לדעתי לא מגיעים למאות אחוזים מהמחיר, אולי אני טועה.. הרבה פעמים ההפרשים במחירים בין חו"ל לארץ הוא הרבה יותר מכפול.. זה אומר לי שאם יורידו את המסים ליבוא המסחרי ל 0, עדיין נצטרך לשלם סכומים הרבה יותר גבוהים רק שאז היבואנים יחפשו עץ אחר להיתלות עליו..(עלות אחסנה/עלות משלוח, עלות עובדים וכו')

אני אתן לך דוגמה - מראה לרכב שלי עולה בחו"ל (חדשה, מקורית) 500$+-, בארץ 7000 שקל. תסביר לי איך תעזור לי פה הורדת המסים ליבואן?

איל מ
30-09-17, 08:44
7000 בחברה (להלן "הטייקון החזיר") או אצל היבואנים הפרטיים?

boaz avrahami
30-09-17, 22:05
אינטרס ציבורי הוא לא אינטרס ממשלתי.

אינטרס ממשלתי של הפקידים הוא אינטרס של בעלי השלמונים.

אולי אני תמים אבל אני מאמין שהרוב המכריע של השלטון הציבורי חף משחיתות...

מבחינתי הראיה הכי טובה לכך היא שפורסמה מדיניות שאמורה להיטיב עם האזרח ומעורבים בה מספר גדול של פקידי מדינה.
אנחנו מבינים שהבירוקרטיה בישראל לא פשוטה והיא לדעתי הבעיה המרכזית

IlanHadar
30-09-17, 22:42
בועז כבר ניהלנו אין ספור דיונים בעניין.

עוד מימי מפא"י העליזים העושר לא חולק בצורה שוויונית בארצנו והלך למספר משפחות. גם בימי ההפרטה כנ"ל.

גם היום יש מספר משפחות וטייקונים ששולטות במקורות ההון - גז או חלקי חילוף לרכב, זה אותו דבר. זה נעשה בחסות השלטון.

כאשר מראה לג'יפ עולה בחו"ל כ 100 דולר ובמוסך בארץ אלפי שקלים יש שחיתות, תקרא לזה איך שתרצה, השחיתות הזו נעשית בגלל שהשלטון מאפשר.

כאשר השלטון ביטל את התקנה שאיפשרה לנו לייבא חלקי חילוף לרכב זה נעשה כי מישהו דאג לבטל אותה, מה הסיבה עד היום אף אחד לא יודע...

התמימות וההשלמה גורמת לנו לשלם יותר על הרבה מאוד דברים, לבכות על יוקר המחיה אנחנו יודעים ולהבין למה זה קורה קשה לנו.

ברגע שפקידים לא דואגים לאינטרס הציבורי, אלא לאינטרס של בעלי ההון, זה שחיתות. זה לא אומר שפקיד X מקבל כסף לכיסו, זה אומר שהשלטון דואג בשחיתות שלטונית לעושר של קבוצה מסויימת על חשבון קבוצה אחרת.

חלקי החילוף לרכב כואב לנו, לכן יש 38 עמודים כבר, מה עם המילקי, בשר, גבנ"צ, תוספי מזון, דיור, מלט, ביגוד, מערכות שמע, רמקולים, אישור הגבהה, חרדים שלא תורמים למשק ועוד ועוד ועוד, הכל בגלל קבוצות בשלטון שדואגות למקורבים שלהם על חשבון משלם המיסים הישר...
אכן זו המדינה שלנו והשלטון שלנו, שכנראה יש רוב שבוחר בו, אז נמשיך לשלם למאכרים, נמשיך לחפש דרכים לעקוף תקנות הזויות ונחשוש שהילדים שלנו לא יחיו כאן, כי יש להם דרכונים זרים ובברלין הרבה יותר נוח וזול.

boaz avrahami
31-10-17, 16:39
טוב חברים,

אני שם את יוקרתי על כף המאזניים כרגע....
משיחות סגירה שסיימתי ברגעים אלו עם המכס ומשרד התחבורה נראה שהעסק סגור וגמור.
הודעה לתפוצת עמילי המכס אמורה להתפרסם אי"ה מחר או ביום ראשון.

תחזיקו אצבעות ששום דבר לא ישתבש...

בועז

IlanHadar
31-10-17, 17:33
אנחנו איתך בועז, הצלחה שלך היא לטובת כולנו.

גיא
31-10-17, 18:52
היה על זה אגב המון ב ׳יהיה בסדר׳ בגלי צהל. הם עזרו לא מעט. 70 מוצרים מתוך רשימה של 10000 נשארו דורשים אישןר והשאר ללא אישור.

Sent from my iPhone using Tapatalk

zerez
31-10-17, 19:05
טוב חברים,

אני שם את יוקרתי על כף המאזניים כרגע....
משיחות סגירה שסיימתי ברגעים אלו עם המכס ומשרד התחבורה נראה שהעסק סגור וגמור.
הודעה לתפוצת עמילי המכס אמורה להתפרסם אי"ה מחר או ביום ראשון.

תחזיקו אצבעות ששום דבר לא ישתבש...

בועזכל הכבוד בועז.

boaz avrahami
31-10-17, 19:13
חשבתי אם להתחיל לענות לעומק וויתרתי [emoji4]
להצלחה כאמור אבות רבים ואני יודע בדיוק מה תרומתי לעניין.
אם הקשבת לשידור והבנת מה שנאמר אז היית צריך להבין שמשרד התחבורה העביר את האשמה למשרד הכלכלה שמעכב את עידכון צו היבוא החופשי ותכלס זה מדוייק מאוד.

מה שיקרה בימים הקרובים הוא שלמרות שהצו לא עודכן בחוק תיכנס לתוקפה מדיניות היבוא הפרטי של משרד התחבורה וזה ההישג הגדול שאני מרגיש שבמו ידי גרמתי לו לקרות.

לא עשיתי את כל זה רק בשביל עצמי ואני רואה את השעות והאנרגיה ששרפתי על זה כתרומה לכלל הציבור.

הרשימה שאתה מספר עליה היא מה שנקרא ״מדיניות משרד היבוא של משרד התחבורה״.
היא הרשימה שנלחמנו שתיכנס לתוקף...

Honda TRX300EX

גיא
31-10-17, 23:49
כן. הקשבתי לשידור וכן שמעתי את הקטע עם העיכוב. השיחה נסובה אודות צינור עודפים לאיזו אלפא עתיקה משבדיה. לא שמעתי את השם שלך .. כמדומני. ובאופן אישי לא הזמנתי אפעם כלום לאוטו. אבל בשמם של אלו שכן. אני מודה לך גם. אולי מעכשיו אני כן אזמין חלפים ( אם משהו ישבר )

כל הכבוד בועז.

Sent from my iPhone using Tapatalk

boaz avrahami
01-11-17, 00:07
השם שלי לא אמור לעלות בשיחה כי לא הייתי צד בתלונה.
אם תקשיב לקטע, בשתי הדקות האחרונות מדבר המהנדס יעקב שם טוב על הפתרון שאני מספר וטורח להציק להם כל כמה ימים על מנת שיתקדם והוא עקיפת ההמתנה לעדכון צו היבוא החופשי על ידי כך שהמכס יקבלו את המדיניות החדשה.
נכון לשיחה אחר הצהריים עם מהנדס שם טוב ממשרד התחבורה ועם הגברת איריס סעדון, אחראית על חוקיות היבוא במכס קיבלתי אישור מאיריס שכל בקשותיה ממשרד התחבורה נענו והיא צריכה עוד חתימה אחת מהמחלקה המשפטית בשביל לפרסם לכל חברות השילוח אישור לשחרר אוטומטית את כל סיווגי המכס למעט 70 פירטי מכס בלבד ( מעל 20 אלף ניתנים ליבוא חופשי).
לדבריה מדובר על יום יומיים עבודה ובחמישי היא לא עובדת אז קבענו שיחת עדכון ליום ראשון

את זה קידמתי בחודשים האחרונים.
כל תרומתי הייתה לגרום להעלות את הבעיה למודעות, לחשוב יחד איתם על הפתרון ולהציק לכל צד שאצלו היה הכדור לקדם אותו מהר.
הבירוקרטיה לא פשוטה אבל לזכותם יאמר שהם היו נחמדים, משתפי פעולה ונתנו הרגשה שהם מנסים לסייע.
אם כבר בירוקרטיה אז לפחות הפקידים נהדרים...

https://glz.co.il/גלצ/תוכניות/יהיה-בסדר/יהיה-בסדר251017/חלקי-חילוף251017

https://goo.gl/D32dcP

כל תרומתי הצנועה שהייתי נודניק בלתי נלאה וטרחתי להציק במיילים לגורמים הרלונטיים והמנהלים שלהם ועשיתי שיחות טלפוניות רבות שעזרו למפות את הבעיה ( שלא היתה ידועה להם בכלל) ולדחוף לפתרון.
מה ששומעים ברדיו זה אחרי חודשים של עבודה...

Honda TRX300EX

מוני אורבך
01-11-17, 08:15
בועז, כל הכבוד מכל הלב.
במקום להתבכין ולבכות על המקלדת אתה קמת ועשית משהו.
עצם זה שהיית מוכן לעשות משהו אמיתי (ולא כמו רבים ותובים שרק מוסיפים ביטים בכל מני אתרי טוקבקים)
רק על זה כל הכבוד.
זה שגם הצלחת.. באמת באמת כל הכבוד.

erezgur
01-11-17, 14:05
בועז, כל הכבוד מכל הלב.
במקום להתבכין ולבכות על המקלדת אתה קמת ועשית משהו.
עצם זה שהיית מוכן לעשות משהו אמיתי (ולא כמו רבים ותובים שרק מוסיפים ביטים בכל מני אתרי טוקבקים)
רק על זה כל הכבוד.
זה שגם הצלחת.. באמת באמת כל הכבוד.
מצטרף עם כל הלב.

גם אם בסוף משהו יתפקשש - אני מאד מעריך את המאמץ וההחלטה לעשות מעשה ולא רק לקטר.

tallevi
06-11-17, 00:44
כל הכבוד!

טל.

יובל48
06-11-17, 09:15
שאפו בועז,על האכפתיות ,על ההשקעה בזמן ועל התרומה לקהילה.

boaz avrahami
06-11-17, 09:38
תודה על התמיכה [emoji4]

נכון לאתמול קיימתי שיחה עם המכס.
ממתינים לחתימה של המחלקה המשפטית לצורך הפרסום.
זה אמור לקרות בכל רגע.
אין לנו כרגע אלא להתאזר בעוד טיפה סבלנות

Honda TRX300EX

yehuda75
06-11-17, 11:02
כל הכבוד בועז!

סולי
06-11-17, 11:50
באמת כל הכבוד!!!

לביא
06-11-17, 12:19
מצטרף לאיחולים. Well done

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

נדב42
06-11-17, 12:54
מלך !

boaz avrahami
06-11-17, 13:05
נמתין מעט שהמכס יעמוד בהתחיבותו לפני פתיחת השמפניות...

Honda TRX300EX

wonderd
06-11-17, 15:34
.......

כאשר מראה לג'יפ עולה בחו"ל כ 100 דולר ובמוסך בארץ אלפי שקלים יש שחיתות, תקרא לזה איך שתרצה, השחיתות הזו נעשית בגלל שהשלטון מאפשר.......

נגעת בנקודה רגישה - מראה ימנית לרכב שלי עולה בארץ....תחזיקו חזק..... 7000 שקל!!

IlanHadar
06-11-17, 17:34
לא סתם נגעתי במראה :D

למה זה אפשרי, כי מראה היום זה לא כמו פעם, יש מראות עם דימר אוטומטי, בנוסף אולי גם הפשרת אדים ואולי גם קיפול חשמלי, אז מה שקורה צריך תואר מתקדם להבין מספר המק"טים איזה מראה אתה צריך.

אז במוסך הוא מחזיק מספר מראות וחושב שאתה בידיים שלך והוא יכול לז%^$ אותך, דופק מחיר מופרך.

פשוט פתח ספר מק"טים, זהה נכון המראה אצלך ותזמין, גרושים וחייך כל הדרך את הבנק.

boaz avrahami
06-11-17, 17:58
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171106/a6d18babdf53277119e24842a6ff6c81.jpg

Honda TRX300EX

boaz avrahami
09-11-17, 18:37
היום היתה צריכה לצאת ההודעה מהמכס לפורום העמילים.
לא הצלחתי להתעדכן אם יצא

Honda TRX300EX

boaz avrahami
12-11-17, 08:19
בוקר טוב ושבוע טוב לכולם.
אני שמח לבשר שהעניין מאחורינו.
הנוהל הופץ לעמילי המכס.
מעכשיו כמעט כל חלפי הרכב משתחררים ללא בדיקה וללא עלות נוספת.

מצ״ב הודעה מאת אחראית על חוקיות היבוא במכס.

תודה רבה בהזדמנות זאת למהנדס יעקב שם טוב ממשרד התחבורה ולגב׳ איריס סעדון מהמכס.
מגיע תודה גם למהנדס שלומי צ׳יבוטרו ממשרד התחבוה.
אמנם דיברתי עם הבוס שלו כל הזמן אבל אני יודע שאת מרבית העבודה הסזיפית הוא עשה.
הם כולם הרשימו אותי מאוד במהלך כל התהליך.
כן ירבו כאלו בשרות הציבורי!

אם אתם נתקלים עדיין בבעיות אתם מוזמנים לשתף ואנסה לסייע.

בנתיים כדאי לפתוח פוסט חדש על הנוהל החדש ולהתחיל ללמוד אותו הלכה למעשה

בועז

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171112/5553a90308a2379bbd7f418e0fb7f3ef.jpg

Honda TRX300EX

ronmen
12-11-17, 08:23
כל הכבוד לך בועז ותודה

לביא
12-11-17, 08:35
קולולו

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

boaz avrahami
12-11-17, 10:44
מצ"ב קישור למדיניות היבוא החדשה שבתוקף.
בהמשך היום אפתח שרשור חדש שבו נתחיל דיון על הנוהל החדש.
נציף בעיות שיעלו בתקופת המעבר ואותם אעביר לגורמים הרלוונטים.

לתשומת לבכם - הנוהל בתוקף מיום חמישי.
זאת אומרת שגם מה שהגיע לפני ועדיין לא שוחרר מהמכס אפשר וצריך לדרוש שישוחרר בהתאם למדינות הנ"ל.
מקסימום תשלמו אחסנה על התקופה ששכב שם - סכום פעות בד"כ.

http://rishuy.mot.gov.il/he/vehicle/goods-traffic/replacement-parts/4480-policy

נדב42
12-11-17, 11:49
מ-ל-ך

shmil
12-11-17, 12:18
כל הכבוד, בועז!

ד ו ר ו ן
12-11-17, 12:21
כל הכבוד על העקשנות והזמן!

asafk
12-11-17, 12:31
תודה בועז. עשית דבר חשוב.

וחשוב לומר תודה גם לאנשי משרד התחבורה, שבניגוד למה שיש כאן כאלה שמכנים אותם רשעים ואטומים - הם באמת לא כאלו, אפילו ההיפך.

אסף.

shmil
12-11-17, 13:52
אגב, בקריאה חפוזה, עשוים להיות כמה מוקשים במסמך המדיניות, ביניהם:
חלק 3 סעיף 1, בעמ' 11,
סעיף 2 בעמ' 19
נספח י"ב, עליו צריך לחתום - אל מי מיועד ומה הדרישות.

נמתין לנסיונם של אלו שישחררו.

boaz avrahami
12-11-17, 13:55
שמיל שים לב לפוסט החדש.
המסמך שאתה מתיחס אליו שייך למיטב הבנתי ליבואנים המסחריים...

נמשיך את הדיון המקצועי סביב הנוהל שם.

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/106104-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7% AA-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%A9%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%91%D7%A2%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%AA%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%94%D7%9C-%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%A7%D7%A3

shachar
12-11-17, 15:10
חולצת גיפולוג 2017 צריכה להיות עם הדיוקן של בועז.

Lidorx7
14-11-17, 11:07
עבודת קודש.
אפשר קצת פירוט לגבי הנושאים ? למשל לד ברים ודברים כאלה איפה נכללים?
המגבלה היא עדיין 75 דולר?

boaz avrahami
14-11-17, 11:42
נמשיך את הדיון המקצועי סביב הנוהל שם.

http://www.jeepolog.com/forums/showt...95%D7%A7%D7%A3 (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/106104-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%95%D7% AA-%D7%94%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90-%D7%A9%D7%9C-%D7%97%D7%9C%D7%A4%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%93%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%91%D7%A2%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%AA%D7%95-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%94%D7%9C-%D7%9C%D7%AA%D7%95%D7%A7%D7%A3)

-->