PDA

צפייה בגרסה מלאה : Article: צוות הצרעה בראלי יוון 2017

YosSima
14-06-17, 23:19
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3825-%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99-%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F-2017-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%9F-%D7%A4%D7%A8%D7%98%D7%99

liontamer84
15-06-17, 08:30
איזו כתיבה משובחת יוסף. שאפו!

גיא
15-06-17, 09:22
ריספקט .. ב "ר" דגושה !!

asafk
15-06-17, 09:50
צוות הצרעה כמו גם הצוותים העצמאיים האחרים - אתם עושים את זה עבור עצמכם, אך מביאים לי ולרבים אחרים שמחה גדולה.

והחבר י. שמיר - נו... מה עם התמונות?

אסף.

talw
15-06-17, 10:30
שמחה גדולה היא שיש גם על מי לסמוך,אז תודה ליוסי ,ארנון וניצן שלא טעה אפילו פעם אחת בניווט.
אני לא יודע לספר סיפורים כמו יוסי, לי יש רק תירוצים או סרטונים לא ערוכים ,מאיך שזה נראה מבפנים, אז סליחה על המצלמה המטונפת ממים ובוץ, קחו בחשבון שזה פחות או יותר מה שאנו חוטפים על מסכי הקסדות ובתוך הרכב, כי אין חלון ווישרים.

זה קטע קצר מהיום הראשון...לפני היום השני עם המבול.

https://youtu.be/CO9Fh48TUpY

hitoy
15-06-17, 12:55
גם אני הצתרפתי בפעם הראשונה שלי למרוץ, הגעתי כצוות סיוע לאילן פטורי עם הבאגי הצהובה וגם לשלמה עייני עם הימאהה yxz1000 החדשה, באמת שאין לי מה להוסיף על מה איך שיוסי כתב - שאפו,
פשוט שבוע של כיף מכל הבחינות, הארגון המרוץ האוכל הנופים והכי חשוב האנשים.
אני לצערי עבדתי קשה (ולא טיילתי כמו יוסי וארנון:rolleyes:) בתיקון תקלות שטח שגרמו לנו להפסיד סטייגים אבל העיקר שהמשכנו עד הסוף.

לבקשת אסף ובאישור של יוסי אני מצרף פה קישור לגלריה מהמרוץ:
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=877

י.שמיר

tom1105
15-06-17, 18:29
אלופים... פשוט אלופים
עושה חשק להצטרף לאחד הצוותים (בעיקר בשביל האלכוהול ;) )

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

שי קרנצלר
15-06-17, 21:36
איזה חוויה
איזה כבוד
ובהצלחה בשנה הבאה

talw
15-06-17, 21:44
עושה חשק להצטרף לאחד הצוותים (בעיקר בשביל האלכוהול ;) )

רק שיהיה ברור , אם נתפס נהג או נווט שותה אלכוהול ,כבר בערב שלפני המרוץ ועד הסיום , הוא פשוט עף לכל הרוחות מהראלי.

tom1105
15-06-17, 21:53
רק שיהיה ברור , אם נתפס נהג או נווט שותה אלכוהול ,כבר בערב שלפני המרוץ ועד הסיום , הוא פשוט עף לכל הרוחות מהראלי.
יש איזה תקנה לגבי הצלם \ צוות טכני?

talw
15-06-17, 21:55
לא , תשאל את יוסי על המכונת עננים ...

bustan
15-06-17, 22:05
אני ניצן, הנווט של טל, או השרוט שהסכים לשבת לידו בתוך הטירוף הזה (ועוד אחרי כמה מירוצים בארץ). אחרי התיאורים של יוסי באמת קשה להוסיף משהו, אבל אני אנסה להוסיף קצת מהחוויה שלי בתוך הבאגי.

כשניסיתי להבין לפני הנסיעה למירוץ כזה למה הכנסתי את עצמי הפעם, זה היה די קשה בשביל מי שלא התחרה בראלי הזה לפני (או בראלי אחר בחו"ל). כשרואים סרטוני סיכום של הראלי או של חלקים ממנו (כמו זה https://youtu.be/GAdDGRlBz0Q שמתאר את היום הראשון של המירוץ) מקבלים תמונה מאוד אטרקטיבית: נופים יפים, הרבה אקשן, שבילים מהירים וסך הכל זה נראה פשוט וקל. אז הצלמים של הסרטונים האלה, בדרך כלל עומדים איפה שיש דרכים טובות שקל להגיע דרכן לסטייג', במקומות פתוחים שהעצים לא יסתירו, ובמקומות שיש רק שלולית אחת של בוץ שתצטלם טוב, אבל לא תמלא אותם ואת המצלמה בבוץ כשאחד המתחרים דוהר לידם.

הסרטון שטל העלה מהגו פרו, כבר מתחיל לתת הרגשה קצת יותר מציאותית של מה זה ראלי בהרים המיוערים של יוון. ענפים שמסתירים לך את הפניה הבאה עד שהיא כבר ממש לפניך, שפריצים של בוץ משלוליות, שבילים הרריים טכניים שדורשים המון ריכוז ומיומנות של הנהג רק כדי להצליח להשלים את כל הסיבובים ההדוקים עם באגי 2X4 כזאת רחבה.

וכשאתה מגיע לדבר האמיתי, אתה מגלה שהגעת למלחמה. שבילים ברוחב שתי מידות פחות מהבאגי, יער שבחלק מהמקומות סוגר על השביל, עצים וסלעים שקופצים לך למסלול, מנוע V8 ששואג כל היום מאחוריך, ושבילים שהופכים לשלולית אחת ארוכה... כבר ביום הראשון הפלטה שלפני הרגלים שלי התעקמה מסלע שעף עליה, ומאותו רגע הייתי מקבל בכל שלולית מקלחת כפולה, גם מלמטה וגם מלמעלה... ואז, אחרי שישבתי ערב לפני להכין את הספר דרך, גיליתי שהדבר הכי חשוב שצריך לעשות איתו זה להגן משפריצים של בוץ לקסדה. בתוך כל המלחמה הזאת הייתי חייב לשמור על ריכוז בסיפור דרך ולהתריע לטל בזמן, לפני שהפניה תפתיע אותו.

אבל היו גם קצת סטייג'ים עם שבילי שדות מהירים ורחבים שבהם אפשר לתת בגז, שבשבילם שווה לחכות. שבילים שבהם אף רכב לא עומד בקצב של הבאגי מבחינת יכולת גיהוץ ותאוצה. כיף טהור. והיו גם סטייג'ים שפשוט זרמו. למשל סטייג' של 97 ק"מ, הכי ארוך במירוץ, שהגענו לסוף שלו ואמרנו "אין לי בעיה להמשיך עכשיו לעוד 100 ק"מ".
אחרי כמה סטייג'ים אתה כבר נכנס עמוק לתוך העניינים והדברים נהיו טבעיים יותר. הכל עובד יותר טוב ביחד. ההוראות שאני מקריא מהסיפור דרך באות בתזמון יותר נכון, ולומדים את הקצב המתאים למירוץ ארוך כזה – לא 100%, וזה חלק מהתפקיד של הנווט גם להרגיע את הקצב כשצריך כדי לסיים את המירוץ על הגלגלים.

ובסוף, נהניתי מכל רגע, בעיקר בזכות הצוות. עד עכשיו לא ירד לי החיוך מהפרצוף.

ועוד כמה מילים על האמינות של הבאגי במירוץ. זה מירוץ קשוח. לא מעט מהמתחרים בכלל לא סיימו אותו, חלק בגלל תקלות, וחלק בגלל שבירות במהלך המסלול. הבאגי הזאת, שהיא אבטיפוס לכל דבר, אכלה את כל המסלולים, עם העצים והאבנים שקפצו לה בין הגלגלים, וכל יום חזרה לסרוויס, קיבלה שטיפה ובדיקה שאין תקלות. וזהו! כלום. זה בלתי נתפס, ומעיד על רמת תכנון וביצוע גבוהות מאוד בבניית הבאגי של טל ארנון ויוסי, ופרפקציוניזם קשה של טל ברמת ההיכרות והתחזוקה של הבאגי.

boaz avrahami
16-06-17, 05:42
הרבה כבוד לי אליכם.
כיף לקרוא ולא פחות כיף לפרגן לאנשים כל כך מוכשרים ומיוחדים.
תמשיכו עוד הרבה לעשות, להצליח ולשתף אותנו.
באמת כיף גדול!

YosSima
16-06-17, 13:47
לא , תשאל את יוסי על המכונת עננים ...

אחחח... המכונה שעושה עננים...
תשכחו כל מה שידעתם על הווצרות עננים... אל תאמינו לדר. גוגל... המורה למדע בתיכון שיקר לכולנו במצח נחושה!
אני מצאתי אותה ביוון.
כל העננים בשמים יוצאים ממנה.
לא מאמינים ? הנה תמונה :
115368
טוונטי פור סבן. נון סטופ, אבל ביוונית.
לא פלא שאל הרעם הגיע משם...

יונתןמצפה
16-06-17, 13:57
אפשר קישור לחומר הזה שלקחתם שם? גם אני רוצה... 😁

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

talw
16-06-17, 15:19
יונתן , לא מאמין ?תביט על הרקע של הסטייג׳ הזה . [emoji16]
https://m.youtube.com/watch?v=c-Tq9DLk3o4

boaz avrahami
16-06-17, 22:40
האזור של הזינוק ( החל מדקה 5 לערך) מזכיר באופן מחשיד את האזור של אלונים/זרזיר/ בית לחם הגלילית כשברקע הר כרמל וכל אלוני התבור מסביב...

אחלה צילומים

Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX

talw
17-06-17, 09:46
האזור של הזינוק ( החל מדקה 5 לערך) מזכיר באופן מחשיד את האזור של אלונים/זרזיר/ בית לחם הגלילית כשברקע הר כרמל וכל אלוני התבור מסביב...

אחלה צילומים

Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX

כל האזור ,ההררי בייחוד, בתולי ומדהים, בעל פוטנציאל של גן עדן לטיולים מכל הסוגים, ג'יפים ,רגליים, אופניים ,אופנועים ,הכל ,מטיולים רגועים של מציאת זולות עם מים זורמים ועד לטיולי אקסטרים של עבירויות, דאונהיל ואינדורו לרוכבים.
בלי בלבולי מוח ,במקום פקחים אתה מקבל כפריים מכניסי אורחים, כיף חיים של טבע. ובזול.

talw
28-06-17, 17:43
הסרטון המלא, נערך ע"י היוונים.
https://www.youtube.com/watch?v=glrvkrkw-Zk

סולי
30-06-17, 20:53
מדהים!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

-->