צפייה בגרסה מלאה : צנרת לאויר דחוס - מתכת, פלסטיק?
אני רוצה להרכיב מערכת לאויר הדחוס בסדנא הקטנה שלי, לייצר שתיים-שלוש נקודות אויר במרחק מה מהקומפרסור. אורך הצנרת לא יהיה יותר מכמה מטרים לאורך הקירות והתקרה.
במוסכים ומפעלים הצנרת היא בדרך כלל צנרת מים מתכת מגלוונת. בניכר בכלל ממליצים על נחושת. גם פה וגם בניכר אני רואה לא מעט שימוש בפלסטיק, גם בצנרת וגם במחברים.
השימוש בצנרת פלסטיק ומחברי פלסטיק למים כמו פלסאון/פקסגול קל מאד לשימוש והרכבה, זול, זמין לי במחסן החקלאי ליד הבית - הכי פשוט ונוח שיכול להיות. מחזיק לחץ יותר גבוה מה10 באר אויר דחוס גם במים חמים. אני מפספס משהו?
boaz avrahami
10-07-17, 11:41
אצל לוריה זה עובד ככה שלושים שנה
( פלסאון).
זה מה שאני הייתי עושה גם. צינור 20 ממ דרג 10
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני השתמשתי בצנרת פקסגול 16 מ"מ עם מחברי הברגה מפליז, של צנרת מים ביתית. מגיע דרג 24 .
בצנרת חקלאית המחברים בד"כ עד דרג 16 (השחורים של פלסאון).
יתרונות : עבודה קלה, זול וזמין, ניתן להוסיף נקודות בקלות.
חסרונות : בעייתי להתקין ישר ,גם עם הרבה שלות, כי הצינור מעוגל, מומלץ לקבע המחבר עם זווית לקיר כדי לייצב אותו אופקית .
צנרת מולטיגול (אלומיניום עם מעטפת פלסטיק) יותר קל להתקין ישר, אבל מומלץ להשתמש במחברי לחיצה (דרוש מכשיר מיוחד ללחיצה וגם החיתוך בעייתי) כדי לקבל דרג 24.
ראיתי גם שימוש במחברי הברגה מפליז ופלסאון שחורים על צנרת מולטיגול. כנראה מספיק לאוויר כי תגיע לדרג 16.
אם תרצה אשלח תמונות .
מה שנוח לך וזמין.
ותוסיף באחת הנקודות בעוד קצת ש"ח ים מניפולד להקלה על החיים.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170710/0aa17bdbbd5aa3a4fa3d4e556c955c9d.jpg
מתעלק על השרשור...
ברכב אני מתכנן להרכיב מדחס ומיכל אוויר, ורוצה להוציא 3 נקודות קבועות להתחברות לצינור גמיש (למילוי אוויר בגלגלים וכו)
הייתם משתמשים באותו סוג מחברים וצינורות עד לנקודת החיבור המהיר?
תודה
פקס לחיצה.
מעולה נוח וזול משמעותית ממתכת.
עומד בלחץ והמכשיר לחיצה ניתן להשכרה בכל מקום שמכבד את עצמו ועוסק בתחום.
גם SP רגיל.
היה 17 שנים בבית הישן.
חד משמעית מחברי פלסאון + צינור בדרג הנדרש.
הרכבה ביד, בשניות, בקטרים קטנים זה הולך בקלילות (אפילו לא צריך לעשות פאזה לצינור עד 25-32, תלוי כמה חאפר התעוררת באותו יום).
האמינות שלהם יוצאת דופן, גם באוויר, שיפצתי איתם מערכת מים ואויר למפעל מזון, מאות מטרים, אפס תקלות.
פקס גם אחלה, אבל למה להרכיב משהו עם כלים כשאתה יכול להרכיב אותו בידיים כמו לגו ?
תודה, נראה שאתם צודקים לגמרי ועולם לחץ האויר גם המקצועי עבר לחלוטין לצנרת פלסטיק מודרנית.
boaz avrahami
11-07-17, 09:26
אתה רוצה שיצא יפה אז קח מסלולים של גבס או של פנל מבודד, תצמיד אותם לקיר עם קצת סיקה פלקס כשהפתח כלפי מעלה. תפוס עד היבוש עם מסקינטייפ וקיבלת מסילה דקורטיבית לצינור
את המסלולים תוכל להוריד רק בניסור ההדבקה עם חוט ברזל.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אל תשכח - את הצנרת מתקינים עם מעט שיפוע לניקוז נוזלים (וברזי ניקוז במקומות הנמוכים), שלא יגיע לכלים
אל תשכח - את הצנרת מתקינים עם מעט שיפוע לניקוז נוזלים (וברזי ניקוז במקומות הנמוכים), שלא יגיע לכלים
אכן. וברך עליונה לקו שיורד לכלי.
או שמשקיעים במייבש קו (או יותר טוב, בונים מייבש קו) והממש משקיעים - מחברים את המייבש לפני המיכל ואחרי הקומפרסור (דאא). ככה גם לא יצטברו נוזלים במיכל.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.