PDA

צפייה בגרסה מלאה : קרוזר 2004 או פראדו 2001 ?!?

eliron56
25-07-17, 08:45
לפני רכישה של טויוטה ארוכה עם התלבטות גדולה: :confused::confused::confused:

קרוזר 2004 או פראדו 2001, שני הרכבים עירומים (ללא שיפורים לשטח מלבד צמיגים 50/50) הדגמים הפשוטים ללא עור וחלון בגג.
שני הרכבים עומדים על קצת מעל ל 300 אלף ק"מ, שניהם יד 4, אני אהיה החמישית.

ישנו הבדל של 30 אלף שקל בניהם...
האם ה 30 אלף שקל האלה שווים את הקפיצה בשנתון ל 2004, מערכת הבקרת היציבות שיש בקרוזר, ולוותר על הנעילה האחורית שיש לפראדו.

הרכב מיועד לנסוע נסיעה יומיומית בפקקים של גוש דן וטיולי משפחות עד רמה בינונית / בינונית פלוס (לא לשבור את הרכב על סלעים).

ולאלה ששואלים... במידה ואני הולך על הקרוזר 2004 לא ישאר כסף לשיפורים... אז נכון שמהבחינה הכלכלית הבחירה הנכונה היא ללכת על הפראדו ולשפר כראות עיני אבל השאלה שלי אם מלבד לשנתון ה"חדיש יותר" ולמערכת בקרת היציבות ישנו עוד משהו שבגללו שווה לקנות את הקרוזר ולהתאפק עם השיפורים.

תודה על המענה :)

חנן גולומבק
25-07-17, 12:21
פראדו ואם עדיין לא החליפו אז תחליף את התפוחים הקדמיים.

נדב ש.
25-07-17, 13:41
פראדו ואם עדיין לא החליפו אז תחליף את התפוחים הקדמיים.

חשוב להדגיש-רק לתפוחים מקוריים בלבד, זה יקר בהרבה אבל זה שווה, החליפיים קורסים ולא מחזיקים זמן, פוטנציאל הנזק גדול.

פלג_
25-07-17, 19:09
אני מאוד אוהב את הפראדו, לדעתי יש לו חן שכבר אין לדגם החדש, היה לי אותו 5 שנים ובמקביל גם לאנד קרוזר 2004 שנמצא עד היום.
ביום יום בכבישי הארץ הלאנד קרוזר מרגיש הרבה יותר נעים, בידוד רעשים מוצלח יותר, סביבה עדכנית ונעימה יותר (הפראדו לדעתי כבר מרגיש מאוד עתיק, עוד יותר עם מדובר בדגם עם הדשבורד החום)
תקנו אותי אם אני טועה כי אצלי שניהם קצרים בלאנד קרוזר יש מזגן גם ליושבים מאחור ולדעתי אין בפראדו.

אם השטח המתוכנן הוא עבירות בנונית וטיולי משפחות אני הייתי הולך על לנד קרוזר מבלי להתבלבל.
גם את הפראדו הקצר מכרתי כדי לעבור ללאנד קרוזר ארוך אך בסוף לא יצא.

eliron56
26-07-17, 08:31
"...
הפראדו לדעתי כבר מרגיש מאוד עתיק, עוד יותר עם מדובר בדגם עם הדשבורד החום..." יש איזו בעית סדקים \ שברים עם הדשבורד של הפראדו כמו בקרוזר או שזה רק בגלל הצבע החום שנותן מראה של עתיק?

לגבי עניין המזגן המפוצל לטובת הקרוזר, האם המזגן בפראדו חזק מספיק גם ליושבים מאחור? (היה לי ניסאן טרנו הידוע בבעית המזגן וכל מי שישב מאחור סבל, לא רוצה להגיע לאותו מצב).

פלג_
26-07-17, 12:30
בפראדו אין בעיות של סדקים בדשבורד, יש מעט קירקושים בשטח אבל אצלי טיפלתי בעניין.
בפראדו הפלסטיק קשיח לעומת בלנדקרוזר שבנוי מחומרים רכים יותר.

לכל אחד היתרונות שלו, בנלדקרוזר גם העיצוב מרגיש עדכני הרבה יותר.
אומנם מבחינתך זה רק שנתיים הבדל אבל אל תשכח שהפראדו זה דגם שיצא בשנת 1996 והלאנד קרוזר בשנת 2003.
לא סתם מורגשים הבדלים.

לא רוצה לומר סתם לגבי המזגן, אצלי בשניהם המזגן מצויין אבל הם היו קצרים והנפח שיש להם לקרר קטן בהרבה.

ד ו ר ו ן
26-07-17, 13:56
שהפראדו זה דגם שיצא בשנת 1996 .
זה היה רכב מאד שונה מהפראדו שהגיע לכאן, כולל מבנה פיזי שונה, סרנים חיים ומנועים אחרים לגמרי.

doronbe
26-07-17, 15:10
אם הנסיעה בכביש חשובה לך ברמת היומיום . לך על הלנד קרוזר.
הוא הרבה יותר שקט ומעודן בנסיעה ולדעתי לא תרגיש הבדל משמעותי בשטח ברוב המסלולים. אני מטייל עם חבר עם לנד קרוזר ואין פערים בשטח למעט נקודות טכניות שהפראדו יעבור טיפה יותר בקלות.

אני מחזיק בפראדו ב3 השנים האחרונות . הוא רכב מצויין והמזגן שלו נהדר לשתי השורות הראשונות.
לא מתאפשר איזון בשורה השלישית כיוון שתמיד יהיה קר מדי בשורה האמצעית. לכן זהו יתרון נוסף שמציע הדגם החדש.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

ofir1977
30-07-17, 18:46
עוד היבט שאולי כדאי להתייחס,

הפראדו 2001 - זה אומר שהוא קרוב למצב של 2 מבחני רישוי בשנה.
אני מוצא את זה מטריד, להעביר רכב שגם ככה "פותחים עליו עיניים" בטסט פעמיים בשנה.
(אתה כותב שאתה רוצה לשפר אותו).
גם אם תחליט למכור - הרכב יאבד יותר ערך כשהוא יהיה בן 19 או יותר בגלל הסיבה הזו.

נדב ש.
30-07-17, 19:52
דווקא מנקודת מבט של התיישנות לדעתי אתה טועה, כלים משנות ה 2000 +/- שומרים על הערך שלהם כי אין להם כבר לאן לרדת יותר, מכאן זה רק להשאר באותו מצב או לעלות, עזוב את זה שהם יותר "בנויים" לשטח מאשר לכביש.
לנדקרוזר "חדש" יותר עדיין לא התרסק במחיר, עוד כמה שנים זה יקרה.... אולי.

פלג_
30-07-17, 21:35
זה היה רכב מאד שונה מהפראדו שהגיע לכאן, כולל מבנה פיזי שונה, סרנים חיים ומנועים אחרים לגמרי.

אני לא מדבר על מתי הוא הגיעה לארץ, אני מדבר על הדגם שכן הגיעה לכאן בשנת 99 הוא יצא בעולם עוד בשנת 96.
ואני לא מדבר על המנועים השונים.
אני אפילו זוכר שאבא שלי בדק להביא אותו לארץ לפני שהוא הגיעה, אחרי שגנבו לנו בשנת 96 את הטרנו.

https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Toyota_Land_Cruiser_Prado

-->