צפייה בגרסה מלאה : המלצה על מצבר פריקה עמוקה לרכב
כמו בכותרת, מצבר צרכנים למקרר, תאורת חניון וצרכנים מזדמנים.
אני צריך לקנות מצבר לרכב אחר, ומנצל את הסיטואציה להחליף בטנדר את מצבר הצרכנים.
(מעביר את מצבר הצרכנים לרכב הנוסף)
מישהו מכיר את זה?
http://www.kcamping.co.il/product/%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%A4%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%94-%D7%92%D7%9C-12v77ah-%D7%93%D7%92%D7%9D-24-gel
המלצות נוספות יתקבלו בברכה כמובן.
דורון,
האם העובדה שלמצבר יש רק 12 חודשים לא מדאיגה אותך?
תאורטית, אם לפריקה עמוקה יש 12 חודשים אחריות, ולרגיל 24, ורגיל יותר זול, עדיף לקחת מצבר רגיל "ולקרוע לו את הצורה" עם פריקות עמוקות.
אם הוא יתקלקל, יש אחריות.
בקיצור, בסכום של רגיל, אתה מכוסה באחריות ל 24 חודשים, ובסכום יקר יותר, אתה מכוסה רק ל 12 חודשים עם מצבר פריקה עמוקה.
???
boaz avrahami
05-11-17, 10:28
לי היה דומה של ac delco
לא שרד הרבה מעבר לאחריות.
הם יודעים משהו שאנחנו לא יודעים ולכן האחריות קצרה יותר...
בזמנו יוסי בנבנישתי נסע עם מצברים של טרוין
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
דורון,
האם העובדה שלמצבר יש רק 12 חודשים לא מדאיגה אותך?
תאורטית, אם לפריקה עמוקה יש 12 חודשים אחריות, ולרגיל 24, ורגיל יותר זול, עדיף לקחת מצבר רגיל "ולקרוע לו את הצורה" עם פריקות עמוקות.
אם הוא יתקלקל, יש אחריות.
בקיצור, בסכום של רגיל, אתה מכוסה באחריות ל 24 חודשים, ובסכום יקר יותר, אתה מכוסה רק ל 12 חודשים עם מצבר פריקה עמוקה.
???
מניח שזה בגלל שהם מניחים שתשתמש בו לצרכנים כבדים כמו מלגזות וקרוונים.
השימוש שלי לא יהיה כזה כבד.
כן, זו בהחלט התלבטות, כי מצברים לפעמים מתפגרים בלי קשר לשימוש, פחות נפוץ אבל קורה.
לי היה דומה של ac delco
לא שרד הרבה מעבר לאחריות.
הם יודעים משהו שאנחנו לא יודעים ולכן האחריות קצרה יותר...
Honda TRX300EX
כמצבר ראשי או משני?
מניח שאם אני לא משתמש בו להנעת הרכב העומס עליי יהיה שונה ופחות קשה.
דורון,
אני מנחש ע"ס מידע אחר, אבל לא מדעי בנקודה הזו, אבל -
לדעתי, זרם התנעה (כל עוד הוא במעטפת של הביצועים, ולא קצר), מקצר את החיים הרבה פחות מאשר פריקות וטעינות.
אני לא מכיר סוללה \ מצבר שסופר התנעות כחלק מאורך חיים, לעומת זאת כל המצברים, סופרים פריקות וטעינות.
boaz avrahami
05-11-17, 17:38
כמצבר ראשי או משני?
מניח שאם אני לא משתמש בו להנעת הרכב העומס עליי יהיה שונה ופחות קשה.
ראשי יחיד
והוא עמד רוב חייו הקצרים מחובר למטען סיטק או מנותק ברכב כשהוא טעון במלואו
Honda TRX300EX
דורון,
אני מנחש ע"ס מידע אחר, אבל לא מדעי בנקודה הזו, אבל -
לדעתי, זרם התנעה (כל עוד הוא במעטפת של הביצועים, ולא קצר), מקצר את החיים הרבה פחות מאשר פריקות וטעינות.
אני לא מכיר סוללה \ מצבר שסופר התנעות כחלק מאורך חיים, לעומת זאת כל המצברים, סופרים פריקות וטעינות.
במנועי דיזל כן.
להבנתי זו אחת הסיבות שהאחריות הממוצעת למצבר במנוע דיזל היא פחותה משמעותית מאשר זו הניתנת לאותו המצבר ברכב בנזין.
גם מצתי הלהט וגם יחס הדחיסה דורשים הרבה בהנעה.
מישהו מכיר מצברי פריקה עמוקה של Volta?
http://www.al-galgalim.co.il/catalog.php?id=4379
המחיר כבר אטרקטיבי ביחס למצבר רגיל.
אני מחייה את הדיון הזה בעקבות שיחה שהייתה לי עם מישהו מהתעשיה.
1- כמי שמוכר מצברים, הוא ממש ללא מתרגש (מבחינת אורך חיים), אם שמים שני מצברים רגילים במקביל ו 10-15 פעמים בשנה פורקים 20-30AH בלילה של מחנה עם תאורה ומקרר. למרות שהאחריות היא ל 20-24 חודשים, אם שומרים על המצברים טעונים (במקרה שלי מטען בחניה) הוא מצפה לאורך חיים של שלוש וחצי שנים בלי בעיה. (זה שונה מהגישה שדורון מציג להפריד בין המצברים ואז פורקים 30AH ממצבר יחיד).
2 - הוא מאוד לא ממליץ לחבר מטען פריקה עמוקה, ובוודאי לא מצבר ג'ל, ישירות לאלטרנטור.
3- גם עם מצבר פריקה עמוקה יכול להשתתף \ לעזור בהתנעה, זרמי התנעה (חזקים) מקצרים לו את אורך החיים.
4- בקיצור, מצבר רגיל, רגיש לפריקה אבל לא לזרמים (רגעיים) חזקים, ולא לזרמי טעינה. מצבר פריקה, לא מתרגש מפריקות של 80% אבל כן רגיש לזרמים גבוהים (גם בטעינה וגם בשימוש). מצבר פריקה מבוסס עופרת וחומצה, רצוי לא לפרוק יותר מ 45% לעומת מצבר ג'ל שפורק 75-80% מתכולה בלי בעיות.
5- הוא הראה לי מצברי ג'ל של 20-33AH, ולטענתו, מצבר נפרד כזה (עם מטען יעודי) הוא הפתרון הנכון (במקרה של תקלה במצבר הראשי, ניתן להעזר, באופן חד-פעמי, במצבר ג'ל להתנעה). בהתקנה כזו, הוא צופה שגם המצבר ג'ל יחזיק למעלה משלוש שנים.
6- מצבר כזה עולה למעלה מ 400 ש"ח (כולל), אבל נראה כמו הפרדת רשוייות מושלמת (צריך להוסיף השקעה חד פעמית במטען).
7- שווה לקרוא - https://www.batterystuff.com/kb/articles/battery-articles/gel-vs-agm.html (https://www.energymatters.com.au/components/batteries/#agm-batteries)
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.