צפייה בגרסה מלאה : מהי הנקודה שממנה רכב מהעבודה עדיף על תחזוקת הרכב.
אני מניח שזו שאלה ישנה \ חדשה .
קראתי חומר בנושא \ מחשבונים ועדיין לא הצלחתי להפנים מהו הקו שממנו רכב חברה עדיף .
הנתונים היבשים במידה ולוקחים רכב חברה :
תשלום עבור שווי למס 3500 בלבד .
דלק ,ביטוחים , תיקונים וכו ..... כלול
ק"מ 25000 .
במשוואה שלך חסר מה האלטרנטיבה- כלומר האם אתה מאבד החזר הוצאות רכב?
כמו כן כמה אתה נוסע בשנה.
האלטרנטיבה היא תוספת של 3000 לברוטו + 1000 ברוטו אחזקת רכב .
הנחת היסוד נהסועה היא באיזור ה 30K.
יש גם פרמטרים איכותיים.
זה שהרכב לא שלך ואינך צריך לדאוג לטיפולים, תחזוקה, מכירה וכו.
או שיש לך נהג חדש בבית שהרכב מהעבודה מכסה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני הייתי עכשיו באותה התלבטות והחלטתי לקנות רכב משומש חדש יחסית בתקציב שלא דרש ממני מימון.
ביקשתי סימולציית שכר עם ובלי רכב
חישבתי עלויות של רכב חדש עם מימון מול עלויות של רכב בן חמש ללא מימון.
בתיאוריה הרכב המשומש ניצח בגדול, אם צדקתי רק ימים יגידו
Sent from my iPhone using Tapatalk
נתונים חסרים:
מה התקציב לרכישה?
מה גודל הרכב הנדרש?
מה תוואי הנסיעה? כבישים מהירים ועליות?
בתקציב נתון בקילומטרז כ 30 אלף בשנה, ככל שהדרישה לרכב גדול יותר בכביש מהיר יותר, ההעדפה לליסינג, במצב הפוך ניתן להסתפק ברכב קטן וחדש יחסית.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הbreak even עומד סביב 25-27 לשנה, כאשר לחישוב מגולמים גם הפגיעה בסוציאליות.
אם אתה עושה סביב 24-25, אז סביר לקחת רכב ליסינג בשביל להתפנק ולא להכנס לכאבי ראש והוצאות בלת"מ - צמיגים, רכב שלא מניע בבוקר וכו'.
מתחת ל24 לשנה נראה לי בזבוז כסף
מעל 27-28 לשנה מתבקש.
אני היום עם רכב שעלה לכביש ביולי 2016 ויש לו משהו כמו 67. בעוד שנה וחצי יהיו עליו 150-160 והוא ינמק בפי גלילות כמה שנים טובות.
מבחינה כלכלית נטו לא על בסיס השוואה חשבונאית מדוייקת בקילומטראז׳ המדובר אצלך לדעתי יש עדיפות קלה לרכב חברה.
אבל יש גם שיקולים של הנפש וההנאה מהנהיגה שברב חברה לא תמצא...
זו האמירה הכי אובייקטבית בערך ... כבעל עניין...:D
יש לך כאן מחשבון ליסינג:
http://www.bankrate.co.il/%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%99%d7%a1%d7%99%d7%a0%d7%92
אני לפני 12 שנה וויתרתי על ליסינג כדי לנהוג על רכבים שאני נהנה מהם.
לדעתי הרבה מהג'יפאים הם גם חובבי רכב / נהיגה ועלות של עוד 200-300ש"ח בחודש יכולה לשים אותם מאחורי הגה של רכב מהנה לנהיגה ולא קורולה/מזדה/יונדאי וכדומה.
השיקול הכלכלי תלוי בגורמים שכבר הוזכרו: הורדות עבור הרכב, שווי מס, נסועה, נהגים חדשים בבית, מדרגת מס בה אתה נמצא והשפעה על הסוציאליות. וכמובן אם יש לך את הכסף לקנות רכב או שאתה לוקח הלוואה עבורו. השיקול הזה לרוב מתאזן בסביבות 25-30K ק"מ שנתי.
השיקול ה"נפשי" הוא זה שפותר אותך מפחד לחנות במקומות חשוכים, מפתיחת דלתות, שריטות, ירידה לשבילים וכל דבר שהיה מציק לך או לא היית עושה עם רכב פרטי שלך. גם פטור מביקור במוסכים ומכוני טסטים עם ליסינג מגן על הנפש :-)
השיקול האישי: כמה חשוב לך על מה אתה נוהג? כמה אתה נהנה מנהיגה? האם תעדיף לנהוג על מזדה-3 חדשה אן ג'ולייטה תלתן בת 3?
טויוטה קורולה או וולוו S60 בן 3? ובכלל, לדעתי, מי שחובב הגה לא יכול לטעות עם רכב מדהים כמו של KOOKE שכנראה ישאיר לו עודף כל חודש יחסית למשפחתומטיות של הליסינג.
בקיצור זה עניין של פשרות, עלות, וסיכון מסויים - כל כל דבר בחיים.
שי
פותח השירשור מכיר אותי ואת הרכב שלי מקרוב....
מבין לגמרי את ההתלבטות שלו זו ההתלבטות הנצחית בין ההגיון הכלכלי (ככל שיש כזה בתחום המוטורי) ובין הנפש...
שוב לטעמי בנסועה שהוא מציין, מבחינה כלכלית נטו יש עדיפות קלה ביותר לרכב חברה אבל מבחינת הנפש.....התשובה דיי ברורה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.