PDA

צפייה בגרסה מלאה : אירופאית לרווק גבוה

ranni
20-01-18, 07:51
שלום,
מחפש רכב פרטי אירופאי (רוצה להנות...)
50-60 אשח יד שניה

דרישות:
1. שקטה
2. מתאימה לאדם גבוה

זהו בגדול. דברים כמו מרווח מאחורה, צריכת דלק, פחות מעניינים אותי. גם תאוצה לא כזה מעניין (אם כי NICE TO HAVE) לרוב אני בעיר, אני נהג רגוע. וכמה תהיה שווה עוד 5 שנים ממש לא מעניין אותי.

רק דוגמא למה זה שקטה (רעשי חוץ ופנים) - הווליום של האיתות של אופל אסטרה חדשה - מפריע לי...
עדיף שתהיה גם עם פחות טכנולוגיה (הבנתי שסיפור להחליף מחשב אם מתקלקל, למשל)
תודה!

KOOKE
20-01-18, 08:45
פיג׳ו 3008

דרור ברלי
20-01-18, 16:05
פיג׳ו 3008

ממה בדיוק רווק אמור להינות בקרוסאובר/מיניוואן?......:confused:

GodsFather
20-01-18, 16:14
ממה בדיוק רווק אמור להינות בקרוסאובר/מיניוואן?......:confused:אולי זה יהפוך אותו למושיע גרושות

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ranni
20-01-18, 18:13
כן, אני אומנם רווק, אבל לא צעיר, נקרא לזה באמצע החיים.

דווקא אהבתי את הכיוון של ה-3008, כיוון מרענן.
ממה אהנה ? מזה שהשיער שלי לא מגרד את התקרה (כמו שקורה לי באוריס ובפולו חדשה,לדוגמא). ואני לא צוחק, בשנים האחרונות זה נהיה קשה...

ודרור - אתה מפתיע אותי, אחרי מה שכתבת על פז'ו בדיון המאלף הזה:
http://www.jeepolog.com/forums/archive/index.php/t-89466.html
שדרכו הגעתי לפורום (חיפשתי בגוגל אירופאית לגבוהים ונראה לי שהוא תפס את ה" יפנים קצרי רגליים" שלך...)

:)

ranni
20-01-18, 18:51
מזה שהשיער שלי לא מגרד את התקרה (כמו שקורה לי באוריס ובפולו חדשה,לדוגמא). ואני לא צוחק, בשנים האחרונות זה נהיה קשה...

דרור אם תוכל לשפוך אור על נושא הגובה ומה קרה בשנים האחרונות שכולן מתנמכות.

grand
20-01-18, 19:55
50-60 יד שניה זה הדור הקודם של ה 3008, שלהבדיל מהדגם החדש המדהים, הישן לא היה משהו בלשון עדינה...
בתקציב שלך הייתי מחפש אמריקאית, אולי פורד אדג'?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

six 4 life
21-01-18, 00:17
\
ממה אהנה ? מזה שהשיער שלי לא מגרד את התקרה (כמו שקורה לי באוריס ובפולו חדשה,לדוגמא). ואני לא צוחק, בשנים האחרונות זה נהיה קשה...
:)
במקומך לא הייתי לחוץ מהעניין, שיער זה עניין של זמן ואמרת שאתה מתכנן להשאיר את הרכב לכמה שנים :cool:

ranni
21-01-18, 08:00
במקומך לא הייתי לחוץ מהעניין, שיער זה עניין של זמן ואמרת שאתה מתכנן להשאיר את הרכב לכמה שנים :cool:

חחח נייס

- - - Updated - - -

50-60 יד שניה זה הדור הקודם של ה 3008, שלהבדיל מהדגם החדש המדהים, הישן לא היה משהו בלשון עדינה...
בתקציב שלך הייתי מחפש אמריקאית, אולי פורד אדג'?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

חשוב מאוד, תודה. אמריקאית לא נראה לי, לא אוהב את העם הזה חחח...
איזה שנתון יצא הדור החדש , 2017 ?

אין מכונה גבוהה לא קרוסאובר ??? לא צריך כל כך גדול, צריך גבוה...

הדסופה
21-01-18, 09:20
בחור מבוגר מהיישוב שלי ניגש אלי לפני כמה ימים למדוד איך הוא בפיגו 208. הבחור קצת מעל 2 מ' גובה. בקושי הצליח להכניס את הרגליים...
אבל מה, באופן מפתיע הוא הסביר שבתוך סיטרואן C1 הוא חי טוב.
אז הנה דוגמה לרכב קטן גבוה. אני די בטוח שהוא לא יעמוד בדרישה לשקט, אבל פשוט תיכנס ל 3 סוכנויות הרלבנטיות, או מגרש משומשות אחד,כדי לבדוק רק את זה

Sent from my iPhone using Tapatalk

ranni
21-01-18, 09:29
בחור מבוגר מהיישוב שלי ניגש אלי לפני כמה ימים למדוד איך הוא בפיגו 208. הבחור קצת מעל 2 מ' גובה. בקושי הצליח להכניס את הרגליים...
אבל מה, באופן מפתיע הוא הסביר שבתוך סיטרואן C1 הוא חי טוב.
אז הנה דוגמה לרכב קטן גבוה. אני די בטוח שהוא לא יעמוד בדרישה לשקט, אבל פשוט תיכנס ל 3 סוכנויות הרלבנטיות, או מגרש משומשות אחד,כדי לבדוק רק את זה

מצוין, אבדוק, תודה רבה. כן, שמתי לב אתמול שהצרפתיות גבוהות יחסית לשאר השוק... (איזה 3 סוכנויות התכוונת?)

ומה דעתכם על פזו 308, 2013? השנה האחרונה שיצרו אותה גבוהה...149.8 (צרפתי קובץ). למישהו היה?

דרור ברלי
21-01-18, 14:43
חסרים המון פרטים שיוכלו לעזור לכוון למה שאתה רוצה.

קודם כל - מה אתה רוצה?

מעדיף אירופאית מנומסת ושקטה. את זה הבנתי. אתה לא רוצה להתחתן עם מרוקאית.

דיאטה מועדפת - בנזין? דיזל?
גיר מועדף - ידני? אוטומטי?
קטגוריה - מיני? סופר-מיני? קומפקטית? מנהלים? סאלון? מיניוואן? ג'יפון? SUV?
ייעוד - משפחתית? ספורטיבית?
עיצוב - סדאן? האצ'בק? סטיישן?

וכשאתה אומר ''גבוה'' אז מה הגובה? אתה מעל 2 מטר?...
וכפועל יוצא מזה מה בדיוק מטריד אותך במכוניות? ראש שנתקע בתקרה?... הגה בין הברכיים?... חוסר במרחב לברכיים?....

גם אני גבוה. רק 1.90. זה לא מאוד גבוה אבל כן גבוה מהממוצע.

קשה לי מאוד לנהוג שעות ארוכות ברוב המכוניות מהמזרח הרחוק. היציאות החצי בצחוק-חצי ברצינות על ''גמדים קצרי רגליים'' הן ממש לא בצחוק וממש כן ברצינות. רוב היפנים, כולל מהנדסים שמתכננים מכוניות, הם כאלה. וככה מרגישות המכוניות שלהם.

היחס בין מושב-הגה-דוושות בהן שגוי לחלוטין לאנשים גבוהים עם רגליים ארוכות. טווחי הכוונון של גלגלי ההגה שלהן לא מספיקים וחלקן לא מאפשרות כוונון גלגל הגה למרחק כלל (קמצנות נטו של היצרן). רובן גם סובלות ממושבי נהג גבוהים מדי וגלגלי הגה נמוכים מדי. טויוטה יאריס ונגזרותיה (ספייס-ורסו וכו) היא דוגמא מעולה למכונית איומה ונוראה מהבחינה הזו (ומעוד הרבה בחינות אבל נעזוב כרגע). דגמי מאזדה וסובארו הם דוגמאות חיוביות מהצד השני למכוניות שמתכנניהן חשבו ברצינות על הלקוח האירופאי/אמריקאי גבה הקומה והשקיעו הרבה יותר בארגונומיה.

ברוב האירופאיות והאמריקאיות תנוחת נהיגה הרבה יותר טובה, כאשר הגרמניות והשוודית (וולבו) מתעלות על כולן בכל מה שקשור לארגונומיה בסביבת הנהג. כשאני אומר ''גרמניות'' אני מתכוון לא רק למרצדס/ב.מ.וו/אודי/פורשה/VW אלא גם לשאר קבוצת VAG כמו סיאט הספרדית וסקודה הצ'כית. אלה מכוניות של VW לכל דבר ועניין. באופן כללי הגרמניות הן המכוניות הטובות ביותר בכל פרמטר דינמי אם כי הן מורכבות יותר טכנולוגית ויקרות יותר לאחזקה.

פיז'ו 3008 דור ראשון הוא מין אנדרוגינוס מוזר שלא החליט מה הוא רוצה להיות - קרוסאובר או מיניוואן. הביצועים טובים אבל הוא סובל מאיכות נמוכה וממנוע 1.6THP בעייתי (של ב.מ.וו דווקא) שיאכיל אותך מרורות. חוץ מזה אם אתה רווק מה אתה צריך מיניוואן?...

אנחנו לא מכירים אבל יש מכוניות שלא ממליצים עליהן לאף אחד - פיז'ו 308 דור ראשון עם ה-1.6 העתיק וגיר AL4 היא אחת מהן.
הדור השני עם מנוע 1.2 טורבו וגיר של אייסין היא כבר סיפור שונה לחלוטין. הרבה יותר טובה. הרבה-הרבה יותר.

באופן כללי הייתי ממליץ להימנע מתחכום-יתר ומטכנולוגיה מיותרת שכל תכליתה לרוקן לך את הארנק.

ranni
21-01-18, 14:54
תודה דרור.
גובה - בערך כמוך. מטריד - ראש שנתקע בתקרה (בינתיים זה מה שהטריד..)
דיאטה בנזין
גיר אוטומטי (אני לא פריק של רכבים, כן? אני במקרה פה :-) אוטו ראשון שאני קונה...)
קטגוריה - לא צריך מיניוואן ,לא אכפת לי מה קורה מאחורה..רווק אמרנו. הייתי לוקח SMART אם היה גבוה ולא היה מהתהפך הרבה...
סופר מיני/מיני - זה הבחירה הטבעית מבחינת צורך, רק עניין הגובה, שוב...ויכול להיות שאני חייב בגלל זה משפחתית. ועדיף הגה מתכוונן, כפי שתיארת. אבל צריך להתחשב גם בכסף...עד 65. נגזרים מכך שנתונים 2013-2015 (כמדומני ?)

KOOKE
21-01-18, 17:59
גם אני לא מנמוכים- 187 ס״מ - יותר מזה אני גם מתפרש הרבה לרוחב.

באופן מפתיע בשתי נציגות של הסופר מיני שבמשפחתנו ( פיאט 500 ו- סיטרואן c-1 לא הייתה לי שום בעיה בתנוחת הישיבה במושב הנהג.

תנסה גם מיני מינור החדשה.

בהחלט הייתי ממליץ על הפיאט ועל הסיטרואן אבל לא בגירסה האוטמטית שלהן לשתיהן גיר רובוטי זוועתי.

naoriko1
21-01-18, 18:03
סוזוקי ליאנה תענה כל דרישותיך
וגם אני גבוה 1.87
בנוסף תהנה מאמינות גבוהה של יפנית

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

דרור ברלי
21-01-18, 20:10
סמארט מתהפכת הרבה?...:confused: למה לא שמענו על זה?....

בגובה 1.90 אין בעיה אמיתית של מרחב לראש כולל ביפניות עם תנוחת נהיגה ממש-ממש גרועה כמו היאריס הזוועתית או ניסאן NV200 מסחרית. לא נוחות, לא נעימות, קופצניות, רועשות, מתנהגות רע, הכל נכון הכל חלק מהסטנדרט הנמוך/רשלני עד אימה שלהן - אבל הראש לא יתחכך בתקרה.

ולמגיב naoriko - בתקציב של עד 65K אין מה לחפש ''סוזוקי ליאנה''. הבנאדם בא עם תקציב של 65K ורוצה אירופאית וכמה שיותר חדשה - לא גרוטאה מ-2002 שהיתה גרוטאה מעוררת רחמים גם בהשקה שלה באיטליה כשהיתה חדשה מהניילון... יש למצוא כאלה שעדיין מקרטעות ב-5000 שקל גג.

asafk
21-01-18, 20:43
אני אציע משהו לא פופולרי. שברולט מאליבו 2012. בגרסה החזקה או החזקה יותר כמובן.
שקטה. מרווחת. נעימה.

אסף.

Asaf-a
21-01-18, 21:30
הקרוז, האחות הקטנה של המליבו טובה מתדמיתה, הכוונה למנוע 1.4 טורבו או 1.8 אטמוספרי ולא ה1. 6 האטמוספרי מהשנים הראשונות , ובתקציב נכנסת בקלות, ויחסית מרווחת בכסא הנהג.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ranni
23-01-18, 09:58
קשה לי מאוד לנהוג שעות ארוכות ברוב המכוניות מהמזרח הרחוק.

בגובה 1.90 אין בעיה אמיתית של מרחב לראש כולל ביפניות עם תנוחת נהיגה ממש-ממש גרועה כמו היאריס הזוועתית או ניסאן NV200 מסחרית.

+++ טוב, לא משנה, בין כך או בין כך היפנים לא חושבים עלינו הגבוהים (הנדסת אנוש...)

גם אני לא מנמוכים- 187 ס״מ - יותר מזה אני גם מתפרש הרבה לרוחב.

באופן מפתיע בשתי נציגות של הסופר מיני שבמשפחתנו ( פיאט 500 ו- סיטרואן c-1 לא הייתה לי שום בעיה בתנוחת הישיבה במושב הנהג.

תנסה גם מיני מינור החדשה.

בהחלט הייתי ממליץ על הפיאט ועל הסיטרואן אבל לא בגירסה האוטמטית שלהן לשתיהן גיר רובוטי זוועתי.

+++ באסה...לא, אני לא מתכוון לעבוד גם בזמן הנהיגה, בשביל לעבוד יש לי את העבודה... אז רק אוטומט. תודה אבל.

דרור ברלי
23-01-18, 16:20
לא נעים, אבל ההעדפה לתוצרת אירופאית הולכת בדרך כלל גם עם גיר ידני.
אם גיר אוטומטי הוא תנאי בסיסי, כנראה שמוטב לך להתפשר על מותג יפני כלשהו.
היפניות הכי טובות בכל מה שקשור לארגונומיה סביב הנהג ולדינמיות כוללת הן מאזדה וסובארו.

כל עוד לא מדובר על דגמי סאלון וספורט יקרים, אז על טויוטה (ובמידה מסויימת גם על ניסאן) אל תחשוב אפילו.
מעבר לתנוחת נהיגה בעייתית ברוב הדגמים המקובלים שלהן, אלה מכוניות אמינות אבל עם נחיתות מסורתית בכל מה שקשור לדינמיות.
באופן כללי הן מיועדות רק להגיע מא' ל-ב'. לא לנהיגה ובטח שלא להנאה מנהיגה.

AnakinV
23-01-18, 21:30
אני אציע משהו לא פופולרי. שברולט מאליבו 2012. בגרסה החזקה או החזקה יותר כמובן.
שקטה. מרווחת. נעימה.

אסף.

מסכים - גם ביואיק או שברולט אימפאלה

ranni
24-01-18, 08:44

להתפשר (עדיין) לא מוכן, אבל תעזור לי לדעת את השנתונים האחרונים של אירופאיות שייצרו תיבה אוטומטית "רגילה" (שמן הידראולי), תודה.

ranni
24-01-18, 09:39
להתפשר (עדיין) לא מוכן, אבל תעזור לי לדעת את השנתונים האחרונים של אירופאיות שייצרו תיבה אוטומטית "רגילה" (שמן הידראולי), תודה.

או שאקנה פזו/סיטרואן אוט' עם אייסין, מודל 2013/2014, וזהו

אורי חדד
23-05-18, 17:07
שברולט לומינה ואם יש אז תקנה ltz

Liranayalon1
05-06-18, 21:06
היפניות הכי טובות בכל מה שקשור לארגונומיה סביב הנהג ולדינמיות כוללת הן מאזדה וסובארו.

כל עוד לא מדובר על דגמי סאלון וספורט יקרים, אז על טויוטה (ובמידה מסויימת גם על ניסאן) אל תחשוב אפילו.
מעבר לתנוחת נהיגה בעייתית ברוב הדגמים המקובלים שלהן, אלה מכוניות אמינות אבל עם נחיתות מסורתית בכל מה שקשור לדינמיות.
באופן כללי הן מיועדות רק להגיע מא' ל-ב'. לא לנהיגה ובטח שלא להנאה מנהיגה.

מנסיון שיש לי עם מאזדה 3 ו-CX5 וגם עם סובארו outback מסכים לגמרי עם מה שנאמר על מאזדה וסובארו.
טויוטה, כולל הקאמרי, לא משהו בלשון המעטה. ניסאן אפילו פחות טוב.
מה לגבי מאזדה 3 hatchback, עם המנוע הגדול יותר 2.0?

avi1
08-06-18, 12:10
חבר בעבודה באיזור ה 2 מטר מתנייד בכיף בפורד מונדאו.

-->