התחברות

צפייה בגרסה מלאה : תכנון שלדה

o-ring
13-02-18, 19:41
שלום רב

מזה תקופה אני "משחק "קצת עם הסוליד בתכנון שלדות כאלו ואחרות ויש לי הרגשה מסויימת ששיטת העבודה שלי אינה נכונה\יעילה (כמובן שיש את הבעיה ,לדעתי , של חוסר בחלקי רכב בסיסיים ועיקריים שאמורים לעזור באריזתיות ומיקומים אבל זה לשאלה אחרת בהמשך:D )

אני התחלתי עם מידות של רכב מסויים(מרווח גחון ,בסיס גלגלים וכ"ד) העברת "גבולות גזרה " למישורים ואז התחלת עבודה

118493

אשמח לשמוע על שיטות עבודה נוספות , טיפים וכמה שיותר מידע בנושא :cool:

תודה מראש

נ.ב

אשמח גם לטיפ על דרך ליצור את החיזוק הזה 118494 וכן אני מודע לזה שהנדסית חיבור ישר ולא "מעוגל " יותר נכון

תודה מראש לעוזרים

de fox
13-02-18, 20:47
רכב מתכננים מהגלגלים פנימה ומתא הנהג החוצה. תמקם במרחב את הנקודות הקשיחות קרי- נקודות עיגון המתלים, בולמים. תמקם תנוחת נהג ומשם הגה, דוושות מושבים.
את השלדה תתחיל בלהכיל את סביבת הנהג (עם כל האלמנטים הבטיחותיים) ותחבר את הנקודות הקשיחות.
בהנחה שאתה בונה שלדת צינורות, הדרך הנכונה לעבוד באמצעות weldments. בשיטה זו אתה בונה את השילדה כסקיצה תלת ממדית ואז ״מלביש״ עליה צינורות/פרופילים במידות שתבחר.
תחפש ביוטיוב הדרכות בנושא. כמו כן ממליץ ללמוד שימוש בסביבת עבודה של sheet metal.

יש כאן בפורום הרבה אנשים עם ניסיון כך שתתחיל ללמוד ותבוא לכאן לשאול אם תצטרך עזרה

Sent from my iPhone using Tapatalk

o-ring
13-02-18, 23:35
רכב מתכננים מהגלגלים פנימה ומתא הנהג החוצה. תמקם במרחב את הנקודות הקשיחות קרי- נקודות עיגון המתלים, בולמים. תמקם תנוחת נהג ומשם הגה, דוושות מושבים.
את השלדה תתחיל בלהכיל את סביבת הנהג (עם כל האלמנטים הבטיחותיים) ותחבר את הנקודות הקשיחות.
בהנחה שאתה בונה שלדת צינורות, הדרך הנכונה לעבוד באמצעות weldments. בשיטה זו אתה בונה את השילדה כסקיצה תלת ממדית ואז ״מלביש״ עליה צינורות/פרופילים במידות שתבחר.
תחפש ביוטיוב הדרכות בנושא. כמו כן ממליץ ללמוד שימוש בסביבת עבודה של sheet metal.

יש כאן בפורום הרבה אנשים עם ניסיון כך שתתחיל ללמוד ותבוא לכאן לשאול אם תצטרך עזרה

Sent from my iPhone using Tapatalk

תודה על התגובה המהירה .

התוכנה לא חדשה לי (למרות שתמיד יש מה ללמוד ) למדתי איתה ואני עובד איתה

עובד עם weldments עם sheet metal (בעיקר למתלים) ולפעמים גם משטחים .

צורת התכנון ידועה (אותי לימדו מהצמיגים פנימה , אבל אני מתאר לעצמי שיש מיני אסכולות )

לכן אני אשמח שהאנשים עם הניסיון יעזרו (אם הם רוצים כמובן :D ) כבר בשלב זה ,כי הידע של יוטיוב דיי מוגבל בנושא הספציפי הנ"ל :(

de fox
14-02-18, 08:11
אכן מהצמיגים, החידוד במקום.

בוא תנסה להסביר יותר ברור איך אתה עובד ואיפה אתה מתקשה על מנת שנוכל לעזור לך.

נמרוד
14-02-18, 15:48
לגבי תכנון שלדת צינורות... הדרך הנוחה היא בעזרת סקיצה תלת מימדית אחת שכוללת הכל ואתה כל הזמן חוזר אליה.
118507
על הסקיצה הראשית קבוצות של קוים נבחרים כדי לייצר structural members

118506
הקבוצה די שרירותית, אבל יכולה להיות לפי פרופילי חומר שונים למשל. כל structural member, בסופו של תהליך, יהווה בסיס לקובץ חיתוך או שרטוט עבור צינור.
118504
אתה עובד על חצי שלדה בלבד, ובסופו של דבר מכפיל
118505
חשוב להשתדל לשמור על הסדר. כלומר, אם הוספת פחים ואתה רוצה לחזור להוסיף צינורות בweldment, לגלגל אחורה את הפיצ'רים שאינם בweldment הראשי, לחזור לסקיצה התלת מימדית, לשנות ולתקן, ולגלגל קדימה את כל הפיצ'רים אחד אחד כדי לגלות ולתקן תקלות במקום.

נמרוד
14-02-18, 16:06
לגבי איך מתחילים... אוספים חלקים. ממדלים חלקים שיש לך, או מוצאים חלקים ברשת (grabcad זה המקום להתחיל). החלקים שאתה מוצא ברשת מצויינים בשביל להתחיל ולהתאמן, אבל כשאתה מגיע לתכן אמיתי, אתה חייב מודלים מדויקים של חלקים רלוונטיים.

מסדרים את החלקים במרחב, כמו שנכתב - גלגלים, מכלולי הנעה עיקריים, סביבת נהג כללית - מושבים והגה לכל הפחות. החלק החשוב הוא לשים אותם נכון בתת-הרכבות. שים לב לעץ ההרכבות. חלקים שנעים זה יחסית לזה - לעולם יהיו בתת הרכבה נפרדת.

118508

118509

118510

נמרוד
14-02-18, 16:13
דוגמא לתת הרכבה. יש סקיצת אב שכוללת את כל המידע שמגדיר את המכלול, וניתנת לשינוי. כל החלקים הקשיחים/קיימים/קנויים קשורים לסקיצה, לא אחד לשני. שינוי הגיאומטריה הוא שינוי מידות בסקיצות האב של תת הרכבות.
118511

* אני כותב בקיצור כי כתבת שאתה מכיר את התוכנה והעבודה באופן כללי. אני מקווה שמבט על עצי המבנה וההרכבות עוזר לך להבין איך אני עובד. אני מניח שאת זה קראת: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/17582
השיטה הזאת משמשת מאז פרויקט סרטינה לבניית מכוניות פורמולה טכניון. המכונית השישית עוברת בימים אלו מלוח השרטוט לשולחן הג'יגים.

נמרוד
15-02-18, 11:56
אשמח גם לטיפ על דרך ליצור את החיזוק הזה 118494 וכן אני מודע לזה שהנדסית חיבור ישר ולא "מעוגל " יותר נכון

תודה מראש לעוזרים

118522
118521
118520
118519
118518
118517

o-ring
15-02-18, 23:05
תודה רבה רבה נמרוד על התשובות המפורטות !

היות ולא היה לי הרבה זמן היום עשיתי רק ניסיון קצר של החיזוק

עושה רושם שלא הלך ממש כי יוצא שם משהו מעוות (לדעתי הבעיה בהגדרות של המישור עזר שעשיתי )

החיזוק מתחבר לחלקו התחתון של הצינור ולא לצידו כמו בתמונה שנתתי למעלה (או איך שנראה שיצא לך) ניסיתי קצת לשחק עם ההגדרות אבל לא צלח הניסוי
118523118524

יש אולי תובנות ?

ושוב , תודה רבה על התשובות המפורטות

עמרי

-->