צפייה בגרסה מלאה : אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
(10 ושני שליש טון.....:p)צדיק! זה היה מבחן ערנות למהנדסים צעירים [emoji16]
אפשר לבנות בליסטרה ענקית.
כל פעם להעיף איתה טון של סוללות מתות לחלל וזה ע״י מתן אנרגיית מילוט מספיק חזקה בכדי לצאת מהאורביט של כדור הארץ לכיוון השמש. - השמש תקבל עוד מסת חומר לשרוף, תפיץ אנרגיה גבוהה יותר , ונוכל לבנות עוד אתרים כמו באשלים, נוכל להטעין עוד סוללות על אנרגיית שמש וגם תשאר לנו אנרגיה עודפת להפעלת הבליסטראות.
ואז נוכל בשקט לעבור לחיות מתחת לאדמה. כשהכל למעלה מאוזן.ואפילו עם יתירות.צריך להחליף תחתונים בגללך (:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
בפרקטיקה, רכב חשמלי זה ה-NIMBI של מדינות שבעות ועשירות ותעשיות שמיישרות קו עם מי שיש לו כסף וקובע את הטון.
בעולם הפחות עשיר, ימשיכו לייצר את התעשייה המזוהמת שמאפשרת את הסוללות לרכבים הנקיים בזמן שאותם יצרני רכב ימשיכו למכור שם רכבים שלא עומדים בתקן מערבי.
המקומיים ימשיכו לייצר את המוצרים ה״ירוקים״ עבור יפי הנפש שמצקצקים בחצר שלהם אבל לא שמים זין על מה שקורה בחלקים אחרים בעולם.
חנן-ג'יפולוג
02-07-20, 13:03
לדעתי כל הדיבורים על איכות הסביבה, משני הצדדים, של הבעד ושל הנגד, מפספסים לגמרי בהבנה של הכניסה של הטכנולוגיה הזו כמוצר המוני.
תראו לי את הכסף. לי ולרוב האוכלוסיה.
כשיגיע היום שבו המוצר הזה יעלה זול יותר בשקל לקילומטר בסה"כ, בצורה מוחשית, כולל אחזקה ומסים ואנרגיה והכול, אז כולם (למעט בודדים) יקנו אותו.
אם לא, אז לא יקנו (למעט בודדים).
זה עד כדי כך פשוט.
לדעתי כל הדיבורים על איכות הסביבה, משני הצדדים, של הבעד ושל הנגד, מפספסים לגמרי בהבנה של הכניסה של הטכנולוגיה הזו כמוצר המוני.
תראו לי את הכסף. לי ולרוב האוכלוסיה.
כשיגיע היום שבו המוצר הזה יעלה זול יותר בשקל לקילומטר בסה"כ, בצורה מוחשית, כולל אחזקה ומסים ואנרגיה והכול, אז כולם (למעט בודדים) יקנו אותו.
זה עד כדי כך פשוט.
ומכאן באה הפליאה שלי על הודעת היצרן ששיתפת, ומכאן באה השאלה שלי - האם נפתרו הבעיות הממשיות - כולל בהיבט הכלכלי נטו - עד כדי כך שמוצדק לעבור לייצור רכב חשמלי בלבד?
או שזה ספין, שמאחוריו אמת אחרת - למשל, סגרו מפעל אחד איזוטרי מתוך 40 ועשו מזה סקופ עאלק?
חנן-ג'יפולוג
02-07-20, 13:41
תשאל חופשי, כדאי להתחיל בגוגל. אני לא הסמכות לעניין, ולמעשה, נדמה לי שגם לא הבעתי את עמדתי בשום שלב.
ברמה האישית שלי: זו טכנולוגיה אוטומוטיבית, אז זה מעניין. בזה זה מתחיל ובערך גם נגמר.
כשזה יהיה מספיק זול בהיבט הכולל אני גם ארכוש את זה.
ו
או שזה ספין, שמאחוריו אמת אחרת - למשל, סגרו מפעל אחד איזוטרי מתוך 40 ועשו מזה סקופ עאלק?
ומכרו את הורדת פליטת הפחמן שלו לחברה אחרת..
זה עד כדי כך פשוט.
את זה אני טענתי כבר מזמן, אבל אתם האשמתם אותי בהתנגדות עיקשת לקידמה ולטכנולוגיה.
אני רק הוספתי, שמעבר לבחירת הקהל על פי הגיון פרקטי וכלכלי נטו, יש מאחורי זה גם רגולציה שתכפה את זה על הציבור (כפייה זוחלת כמו בנורבגיה למשל) בין אם ירצה ובין אם לא, גם אם זה יעלה יותר (ואל תמהרו לקבוע שזה יעלה פחות. בסופו של דבר רוב ההוצאה שלנו על רכב ועל דלק מורכבת ממיסים ועל אחת כמה וכמה היום, במצב הכלכלי הבעייתי הנתון שכנראה יהיה איתנו עוד זמן רב, אני לא רואה איך המדינה מוותרת על מדפסת המזומנים הזו) וגם אם יטאטאו את הזיהום מתחת לשטיח של מישהו אחר, באפריקה או באסיה או בכל עולם שלישי אחר שמספיק רחוק מהעיניים ומהלב של הסביבתנים המפונפנים שנורא אוהבים להשוויץ במודעותם לסביבה - מה שבפועל ברור שיקרה. כי זו דרכו של העולם.
חנן-ג'יפולוג
03-07-20, 09:00
https://www.evm.co.il/solar-ev-charging-is-just-around-the-corner/
עד עכשיו דיברתי. הכל היה בתיאוריה.
גם התנסיתי בניסאן ליף אי שם בהשקה בחו"ל לפני כך וכך שנים.
כבר אז הבנתי שזה חרטא. סוג של קנוניה נגד הציבור.
אבל כאן הרי סוגדים לטכנולוגיה.... אז נתתי לזה את הזמן. שהתשתיות יתקדמו.
עכשיו עומדת כאן למטה בחניון יגואר i-pace EV400 נוצצת.
זה לא מבחן אז לא אלאה אתכם. זה נוסע מדהים.
אבל נושא הטווח וכפועל יוצא ממנו גם יעילות וזמינות תשתיות הטעינה בישראל, הוא בין מגוחך לטראגי.
ההתחלה היתה מרשימה. יצאנו טעונים 100% מהרצליה לחולון, הטווח שלרשותי עומד על כמעט 370 ק"מ.
זחילה בפקק, עם מזגן. עפו 60 ק"מ מהטווח....
הכביש נפתח קצת. הייתי ראשון ברמזור, אז נתתי לחיצה אחת כדי להרגיש עם מה יש לי עסק - וואו!!!!!!! זה לא זינוק, זה שיגור!!!
אבל מהר מאוד מבינים שהכיף הזה יעלה לכם בהרבה תיסכול אחר כך. כי לחיצה אחת, רק אחת! שתתה 15 ק"מ מהטווח.....
ומחר טיול כבישים עם עוד 10 מכוניות כאלה אחרי בשיירה. מוטב לצאת לדרך טעון עד הפקק, לא?....
אז חיפשתי ברשת את עמדות הטעינה הקרובות לביתי. ויצאתי למסע סיזיפי ברחבי גוש-דן כדי לגלות שעמדה אחת היא בכלל בחצר סגורה של מפעל או משהו אחר. שהשנייה לא קיימת (השומר בחניון ממול: "כן, פירקו אותה אחרי שבלילות היו באים שיכורים ונרקומנים ושוברים אותה"), שאחרות לא בדיוק טוענות את האוטו ושהשקעים התעשייתיים שמפוזרים חניון שלי לא מתאימים לכבל ההטענה שקיבלתי עם האוטו.
לפי החישוב, המיץ שנשאר לי בסוללה אמור להספיק לי למחר, כולל החזרת האוטו אחה"צ להרצליה, אבל באמת על הקשקש של הטווח.
בפועל ברור לי שזה לא יספיק ואצטרך לקרטע במכונית של יותר מחצי מיליון שקל, במצב eco על 80 קמ"ש ללא מזגן ועם חלונות פתוחים ולהזיע בחום של אמצע אוגוסט כמו בחיפושית 64' שהיתה לי אי שם באמצע האייטיז.....
איך אמר צחי הנגבי - "זה חרטא".
כל עוד התשתיות נראות כמו שנראות, כל עוד אין כאן חוק שמחייב כל תחנת דלק להחזיק מקבץ עמדות הטענה תקינות שיתאימו לכל רכב חשמלי בשוק, אין לרכב חשמלי מה לחפש כאן בכלל.
אז בינתים אין מה להתלהב מטסלה וריביאן ושאר צעצועים על בטרייה שאולי מאיצים חזק אבל גם אם יש לכם עמדת טעינה פרטית בחצר, כשאתם צריכים לנסוע באמת, לכו תמצאו איפה "לתדלק" אותם. זה לא רק לחלוטין לא פרקטי, אלא אשכרה על סף סוג של עונש.
אז בינתים אל תתפתו. תישארו עם מנועי שריפה פנימית הטובים שעדיין ניתן לתדלק איפה שרוצים. מתי שרוצים.
במקרה השוואתי היום משקלי רכבים: הזוי שרנו זואי קטנטנה ונטולת מנוע בעירה פנימית שוקלת יותר מפריוס פלאג אין הכוללת מנוע, ויותר מאיוניק גם נטולת מנוע.
וכבר צוין כאן משקלה של טנק וולבו 240, כ1250 קג...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200813/d009cfe7e657bc85fe24591e777e6a4e.jpg
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
25-09-20, 09:49
https://thecar.co.il/%D7%90%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7% AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%91%D7%91%D7%A8/
Miki Plavin
25-09-20, 14:35
מענייi מאוד. אני חייב לשאול, מה לגבי רכבים קלאסים ורכבי אספנות ברחבי העולם? נושא הסביבה חשוב ביותר ויש לפעול לגביו. אני מתאר לעצמי שגם הכוונה להפסקת התלות בנפט היא מטרה נוספת. אבל למי שמחזיק ברכב קלאסי (או ישן שנחשב לקלאסי לאו דווקא בגלל חשיבותו בעולם המוטורי, אלא בגלל רגש סנטימנטלי), האם למועדוני הרכב הקלאסי בעולם תהיה דרך לאפשר להם להמשיך לנסוע (המספר שלהם נמוך מאוד ביחס לכלל הרכבים בעולם וגם הנסועה שלהם)? או שנחנה אותם בסלון כפסל מוזיאוני לימים עברו?
הם מתכוונים שיפסיקו למכור רכב חדש עם מנוע שריפה פנימית.
אבל מה שקיים ונוסע ימשיך לנסוע.
הפרידה ממנועי שריפה פנימית היא הדרגתית.
ומה אצלנו?
אני מניח שמדינת ישראל כבר תדאג לייצר לזה פרשנות משלה כדי לדפוק את האזרחים כמה שיותר.
מנועי בעירה vs חשמל הם הצרות הכי הקטנות שלנו.
הרכבים האוטונומים יעיפו את נהגי העולם לכורסאות הנוסע שיהפכו להיות מפנקות ונוחות עם חיבור מהיר לאינטרנט.
הנהיגה תאסר (״זה מאוד מסוכן״, יגידו לנו) ופארקים מוטורים דוגמאת דיסנילנד ישגשגו.
לכן, זה בכלל לא משנה מה בתכלס יניע את הרכבים, כי לנהוג אנחנו לא תוכל (אלא בפארקים הייעודיים).
וחכו חכו איזה חוקים דרקונים, ביטוחים אגרות ושאר תקנות יחכו למי מאיתנו שירצה בסכ״ה לנהוג...
Sent from my iPhone using Tapatalk
קחו בחשבון שב2025 יהיה אסור למכור רכב חדש עם מנוע דיזל בישראל, וב2030 גם בנזין וגם היברידי לא.
זה מה שיהיה. תוך כמה שנים נגיע למצב בו מחצית המכוניות הן חשמליות..... כמו שהיה ב 1908.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Miki Plavin
26-09-20, 20:09
- בארץ נשענים מאוד על המסים מהדלק ובעלי השררה וחברות הנפט יהיו בבעיה, אז אני מניח שאנחנו נפגר אחרי שאר מדינות המערב. בסוף בסוף כנראה נכנע ללחץ אמריקאי - הערכה גסה שלי.
-ומה לגבי משאיות ורכבי עבודה שגוררים ונושאים משא ועוד למקומות מרוחקים? נכון להיום לפי מה שהבנתי למרות המומנט האדיר של המנוע החשמלי, הגרירה ועבודה בעומס זוללים את הסוללה.
אתן דוגמא: אני עובד בתשתיות ברכבת ואנחנו הרבה מאוד מתבקשים להגיע למקומות מאוד מרוחקים, ממש באמצע שום מקום והרכב עומד המון זמן לרוב בחום נוראי, וגם בגשם זלעפות - איפה נטעין?
ואן חשמלי שנוסע בעיר ומחלק סחורה זה עוד סבבה, נקי ואפשר להטעין אבל כל מה שציינתי קודם?
הרכב האוטונומי זה באמת עניין מבאס, גם סוג של סתירה פנימית. בן אדם לא רוצה לנהוג? שינהגו בשבילו? לא קוראים לזה תחבורה ציבורית?
חוקים דרקונים..... כנראה שניאלץ להילחם בהם... הרי הרוב המוחץ בכלל לא אוהב לנהוג.... ושוב מה לגבי רכבי עבודה?
סתם נקודות למחשבה. אולי יש לכם תשובות :)
מבחינת המדינה תהיה רגוע, ימצא המנגנון להשלמת ההכנסות, למשל להתבסס הקילומטרז השנתי בין טסט לטסט ומחיר לכל קמ שנוסף.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
זה פשוט. כשלא ימכרו מכוניות עם מנוע באירופה - לא יהיה מה למכור בארץ. מזל שיש תקינה אמריקאית. וגם היא מפגרת אחרי האירופאים ב5 שנים. מה שיישאר לנו זה רכבים בתקינה סינית? גם הם חשמליים. בקיצור אין על מה להילחם.
משאיות? מרצדס הכריזה בשבוע שעבר על האקטרוס החשמלית לטווחים ארוכים שתהיה זמינה ב 2024 ותצטרף לאקטרוס ההיברידית שתהיה בשנה הבאה, וכמה שנים אחריה צפויה הגירסה המימנית. לשם הולך שוק המשאיות האירופאי.
אסף.
Miki Plavin
26-09-20, 20:26
מעניין.
אולי דווקא מבחינת שטח זה יהיה יתרון כי הרכבים "נקיים" יותר. זה מתקשר גם לסגירה הגורפת של שטחים ע"י הרט"ג....
מה לגבי טנדרים בארץ? שנים מוכרים אותם אך ורק בגרסאות הדיזל, כמעט בקנאות. ברחבי העולם קיימות גרסאות בנזין ואפילו גז (טנדרי GM).
עכשיו שדיזל נהיה כמו צרעת מבחינת הסביבה והרשויות, איך זה יהיה? אין שום גרסה חשמלית באופק חוץ מהענקים האמריקאיים - פורד F150 חשמלי, ריביאן, GMC HUMMER....
https://www.motortrend.com/news/tesla-crate-motor-ev-conversion-small-block-v-8/
זהו. נגמר הסיפור.
אסף.
https://www.motortrend.com/news/tesla-crate-motor-ev-conversion-small-block-v-8/
זהו. נגמר הסיפור.
אסף.
זה היה צפוי, ועדיין , מה יותר כיף מלשמוע את אידית פיאף על תקליטי ויניל שרוטים ,ירושה מסבתא מאמצע המאה שעברה ? אז לשמור, לא לזרוק , גם אם זה לא טרנדי, הנוסטלגיות שלנו חזקה יותר.
boaz avrahami
05-10-20, 07:41
בואו נגיע קודם כל ל 2015.
בקצב הזה זה לא הכי וודאי.
שעיר בגב"ב
05-10-20, 13:11
נניח ובשנים הקרובות יצליחו להגדיל את טווח הנסיעה משמעותית,
בואו נזרוק מספר: 600 ק"מ אמיתיים.
ונניח שבמקביל המגמה של הצקה והטרדת בעלי רכבים מזהמים תגבר (והיא תגבר)
עד רמת איסור נסיעה פה ושם ובעיקר שם,
והדרך היחידה להמשיך לטייל בשטח תהיה ברכב חשמלי.
מה הסיכוי לדעתכם שיאפשרו פה הסבת מנוע בערה למנוע חשמלי? כמו
בארה"ב.
יכול להיות נחמד טרופר עם מנוע חשמלי!!
שואל ברצינות. אני יודע שאני תמים אבל בכל זאת.
נ.ב. אני למשל אהיה מוכן לשלם הרבה תמורת האפשרות להמשיך לטייל בטבע עם המשפחה.
חנן-ג'יפולוג
05-10-20, 13:55
ההגיון שלי אומר שכמו שאיפשרו לבעלי רכבים מזהמים ל"תקן" את הזיהום עם אמצעים מודרניים להורדת זיהום, להלן הdpf המושמץ, וכך להוריד בינתיים את המגבלה על כניסה לערים, כך יתכן שיאפשרו גם את הדרכים הבאות שיגיעו.
אם זה יהיה פרקטי, או משתלם? אם ההגיון של מי שמחליט יתכתב עם ההגיון שלי? ימים יגידו. בוודאי יהיו כאן אחרים ש"יודעים"כבר היום לומר שזה לא יקרה.
תמים אתה.
אמריקה אתה רוצה? סע לאמריקה.
כאן דיקטטורה בהתהוות. השב"כ עוקב אחריך, שוטרים קוטפים אנשים ברחוב ועוצרים אותם בבתיהם כי הביעו דעה, מתקטננים איתך כאן על כל מיני אותיות קטנות בצמיגים.... אז מנוע הם ירשו לך להחליף?..... מנוע?.................
יצמחו לי שערות על כף היד כשירשו כאן להסב רכב שהגיע מהיצרן עם מנוע X, למנוע Y.
בטח ממנוע בנזין/דיזל לחשמלי.
הם יקימו וועדות של "מומחים". כל מיני "אינג'ינרים" מעלי קורי-עכביש ותרחים-עבשים ממשרד התחבורע, שיקפצו על רגליהם האחוריות בסירוב עיקש והיסטרי - כי זה יצריך מהם אשכרה לעבוד. הם יתחילו להתווכח איתך על איך להגביל את קיבולת הסוללות ואיך להפחית את ההספקים ואת הביצועים, מחשש ל"פגיעה בבטיחות" - שאכפת להם ממנה בדיוק כמו שאכפת להם מהקורונה וכמו שהם מצייתים להנחיות שלהם עצמם.....
טכנית? מנוע חשמלי כזה (דגש על כזה) במקום המנועים שלנו - זה יכול להיות מדהים. לא פחות.
אבל רק בתנאי שתשתיות הטעינה יהיו זמינות ומהירות.
דילמה קשה,
האם להפעיל מהגנרטור בשטח את הקריוקי בערב או להטעין את הרכב?
אני מניח שהקריוקי עדיין יהיה יותר חשוב.
שעיר בגב"ב
05-10-20, 14:19
רוב הסיכויים שאתה צודק דרור.
אבל אם פתאום יקרה נס והבני כלבים בעמדות הכוח יקבלו
שיחה מאראלה והיא תבשר להם שהם זכו בלב, אז יכול להיות סופר
מגניב לראות SUVים ישנים מסתובבים במדבר בשקט בשקט.
והאמינות של מנוע חשמלי!
תחנת טעינה בצומת ציחור ועוד אחת בשיזפון ו... זהו.
תזהרו במה שאתם מבקשים, שניה אחרי שיאשרו אופציה כזו היא תהפוך לתנאי, רוצה רכב אספנות? בבקשה או מנוע חשמלי הוא ניוד על גרר.
רוב הסיכויים שאתה צודק דרור.
אבל אם פתאום יקרה נס והבני כלבים בעמדות הכוח יקבלו
שיחה מאראלה והיא תבשר להם שהם זכו בלב, אז יכול להיות סופר
מגניב לראות SUVים ישנים מסתובבים במדבר בשקט בשקט.
והאמינות של מנוע חשמלי!
תחנת טעינה בצומת ציחור ועוד אחת בשיזפון ו... זהו.
נסים קורים רק באגדות.
ופקידוני מדינת ישראל המנוולים ידחו כל לב שיושתל להם.....
לעניין תחנות טעינה.... הנושא הזה קריטי ורק מי שהתנסה ברכב חשמלי ובקצב המבהיל בו כל אבזר חשמלי ברכב מרוקן לו את המיץ מהסוללה.... יודע שחרדת הטווח זה בעיה אמיתית. כי הצהרות היצרנים לגבי טווח הנסיעה האפשרי הן הונאה בדיוק כמו נתוני צריכת דלק רשמיים. בפועל הרכב לא מתקרב לזה אפילו. במקרה של חשמלית? אורות, מוסיקה, מזגן, מאותתים, מסכים למיניהם.... שיוט בקצב סביר ולא 80 קמ"ש, פה ושם לחיצה כדי לעקוף או לעלות בבעלייה?.... הסוללה מתאיידת בקצב פסיכי. יצאת מהבית אחרי הטענה מלאה והמחשב מצהיר שיש לך 400 ק"מ טווח, נסעת 100 ק"מ, ולהפתעתך נשארו לך רק 100........ כי המזגן היה על 16 במקום על 26. כי נסעת 120 ולא 80. כי עקפת. כי התענגת על המוסיקה מהמערכת, כי הוייז עבד על המסך, כי היה לילה והדלקת אורות. כי וכי וכי.... עכשיו לך תעשה חישובים אם תוכל לחזור.... כשכל העמדות שבתיאוריה נמצאות בדרך לא תקינות, או כבר לא קיימות, או נעקרו/הושחתו/חובלו/נשרפו, או סתם תפוסות, או או, או, או.......
אתה רוצה עמדות הטענה תקינות ופעילות בכל מקום אפשרי. נגיד - בכל תחנת תדלוק קיימת, צריכה להיות עמדות הטענה כמספר משאבות הדלק. אחרת לא עשית כלום ומכוניות חשמליות ייתקעו בלי סוף עם סוללות מרוקנות.
שעיר בגב"ב
05-10-20, 16:43
בגלל זה כתבתי בתגובתי הראשונה 600 ק"מ אמיתיים.
מוכן להתפשר גם על 500 כמינימום.
יודע מה? 400 עם יכולת טעינה מהירה:
80% בחצי שעה סביר בארצנו הקטנה.
בגלל זה כתבתי בתגובתי הראשונה 600 ק"מ אמיתיים.
מוכן להתפשר גם על 500 כמינימום.
יודע מה? 400 עם יכולת טעינה מהירה:
80% בחצי שעה סביר בארצנו הקטנה.גרמת לי לחשוב עם התגובה שלך. נניח שאכן מטעינים 80 אחוז בחצי שעה. לא מעט זמן אך אתה אומר בינתיים ניכנס לחנות הנוחות, נשתה קפה ונגלוש בג'יפולוג. לא נורא.
מה קורה אם אתה מגיע וכל העמדות תפוסות ואתה השני בתור? מה קורה אם אתה שלישי?
מה קורה עם חבורת ג'יפאים של נאמר 10 רכבים מגיעים לתחנת הטענה? ואולי כבר יש שם חבורה דומה?
כדי שלא יהיו תורים יהיה צריך כמות מטורפת של עמדות הטענה, בעייה.
בטר פלייס דווקא ניסו להתמודד עם זה אבל לא הלך להם. לא ראיתי שמישהו אחר מנסה להתמודד עם זה מעבר לקו של בית עבודה.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Miki Plavin
05-10-20, 19:28
תזהרו במה שאתם מבקשים, שניה אחרי שיאשרו אופציה כזו היא תהפוך לתנאי, רוצה רכב אספנות? בבקשה או מנוע חשמלי הוא ניוד על גרר.
לדעתי אתה ודרור צודקים. ואני אומר את זה בכאב....
כדי לבקש בחירה כמו: רכב אספנות יהיה פתור מתנאים כאלה (או חשמלי או שלא תעז לנסוע) - כלומר שמור עליו מקורי או תעשה הסבה - מה שבא לך.
או בחירות אחרות לגבי ג'יפים, טעינה ושות', אנחנו נצטרך לשנות, לעבוד קשה, המון, ממושך, להזיע ועוד דברים וזה יהיה ארוך וכואב מאוד. מאוד.
סליחה על המילים הקשות.
השתלת מנוע חשמלי ברכב ישן קיימת כבר המון זמן בעולם. לוקחים קלסיקות ושמים מנוע חשמלי. רצוי שיהיה גיר ידני.
למי שמתעניין כולל עלויות יש פרקים של וילר דילר.
עוד לפני ההתרסקות שאלתי את שי אגסי למה לא לעשות את זה גם בשוק המשומשות הוא מלמל משהו על אחריות.
ברלי צודק, הארכת חיי רכבים ישנים תפגע במסירות חדשים מן הסתם.
Sent from my H3123 using Tapatalk
שעיר בגב"ב
05-10-20, 20:56
גרמת לי לחשוב עם התגובה שלך. נניח שאכן מטעינים 80 אחוז בחצי שעה. לא מעט זמן אך אתה אומר בינתיים ניכנס לחנות הנוחות, נשתה קפה ונגלוש בג'יפולוג. לא נורא.
מה קורה אם אתה מגיע וכל העמדות תפוסות ואתה השני בתור? מה קורה אם אתה שלישי?
מה קורה עם חבורת ג'יפאים של נאמר 10 רכבים מגיעים לתחנת הטענה? ואולי כבר יש שם חבורה דומה?
כדי שלא יהיו תורים יהיה צריך כמות מטורפת של עמדות הטענה, בעייה.
בטר פלייס דווקא ניסו להתמודד עם זה אבל לא הלך להם. לא ראיתי שמישהו אחר מנסה להתמודד עם זה מעבר לקו של בית עבודה.
שלא תבין אותי לא נכון, אני מפחד מהרגע הזה שיאסרו
נהיגה בג'יפים בשטח (ובכלל).
אני מודע לזה שאף אחד לא שואל אותנו ולאף אחד לא אכפת מהאזרחים בשום דבר.
אני חושב כמו דרור שהפוליטיקאים והפקידים הבכירים בכל משרד ובכל תחום חושבים
מהתחת ורוצים שימשיך להיות לו נעים בכיסא הנוכחי או להתקדם לכסא נוח יותר.
לכן זה רק עניין של זמן עד שימנעו מאיתנו את ההנאה מהטבע.
אם הברירה שלי היא גוש ברזל עם מנוע לא רע אבל שלא יכול לזוז מול אותו גוש ברזל אבל עם מנוע
חשמלי אני בוחר באופציה השניה.
ובברירה הזאת גם אשמח לטווח נורמאלי וטעינה נוחה מהקקה של היום.
Miki Plavin
05-10-20, 21:24
לאסור מאיתנו את הטבע. זה נגד הטבע.
לא יאסרו מכם את הטבע (בהתחלה), פשוט תצטרכו להיות בו ברגל או באופניים.
בשלב השני הטבע יהיה איים קטנים, ובסוף בסוף, הכל יהיה גוש בטון אחד גדול.
אגב,
יש סדנא שמסבה דיפנדרים למנוע חשמלי. יש גם גימיק של מיכל קטן, בו ממלאים שמן מנוע משומש, שמטפטף קלות בחלק התחתון, כדי לשמור על אותנטיות.
רכב קלאסי עם מנוע חשמלי? זה נפלא! זה נקי, זה שקט, הביצועים מעולים.
הטווח כנראה יישאר מוגבל כי הרכב לא ערוך לקבל מארז-סוללות בגודל רציני שיוכל לספק טווח נורמלי. אז למכונית אספנות שיוצאת לסיבוב ולמפגש רק בסופ"ש, זה מספיק וזה אחלה. במקרה של ג'יפ שצריך לצאת למסע של 700-800 ק"מ בשטח, וואלה, יש כאן אתגר רציני. כי מארז סוללות נורמלי שייתן לך טווח אמיתי, בשטח, עם מזגן, נגיד, 400-500 ק"מ אמיתיים?... הוא ישקול יותר מחצי מהרכב...
איני מבין דבר וחצי דבר בחשמל, בהנעה חשמלית או בטכנולוגיית מצברים וסוללות. אבל בזמנו הגדרתי את רשימת הדרישות שיהפכו את הרכב החשמלי למעשי ופרקטי עבור כל משתמש וכל מתאר שימוש, שברגע שתעשיית הרכב תעמוד בהן - מהפכת הרכב החשמלי תושלם סופית ומנועי השריפה הפנימית באמת יוכלו להתפנות לתחנתם האחרונה - המוזיאון:
1. טווח נסיעה: בטווח רחב של מהירויות, כולל שיוט מהיר, כולל האצות, כולל עליות, עם מזגן בפול-ווליום, אורות ומגבים ומערכת בידור פועלת, יעמדו על 600-700 ק"מ אמיתיים. מה שיהפוך כל נסיעה ספונטנית לאפשרית.
2. זמן טעינה: לא טעינה "מהירה" או "איטית" - זמן טעינה אחיד של סוללה לרכב, מ-0 ל-100%, תוך 2 עד 5 דקות בלבד. כמו פרק הזמן שלוקח למלא דלק במיכל. תגיע לחניון שלך, תחבר את הכבל לשטקר, ועד שתוציא מהאוטו את השקיות עם הקניות, הסוללה שלך נטענה.
3. גודל, משקל ומחיר הסוללה: לא יותר מגודלו, משקלו ועלותו של מיכל דלק רגיל כפי שאנחנו מכירים. משפחתית/קרוסאובר חשמלי בגודל רגיל, לא צריך לשקול 2-2.5 טון.
4. עמדות הטענה - בכל תחנת דלק. כמספר המשאבות בתחנה, כך מספר עמדות ההטענה.
שלא תטעו, זה חתיכת אתגר למפתחי טכנולוגיית המצברים. כשאפשר יהיה לסמן "V" ליד כל הסעיפים - המהפכה תושלם. ניגמל ברצון ובשמחה מהנפט ותוצריו כמקור אנרגיה לתחבורה.
בינתים, גם בטכנולוגיות הקיימות, הסבת מכוניות ישנות/קלאסיות להנעה חשמלית מקובלת בהרבה מקומות בעולם. מותר להם לשתול LS3 בכל דבר, אז למה לא מנוע חשמלי?... זו בכלל לא שאלה.
אני כידוע מאוהב במכוניות ישנות לא פחות מאשר בג'יפים, ובפברואר האחרון, בדקה ה-99 שלפני פרוץ הקורונה, ביקרתי בלונדון, בתערוכת מכוניות קלאסיות שנתית ענקית שמגיעים אליה חובבי קלאסיות מכל העולם. היו שם כמה דוכנים של סדנאות שמסבות כלי רכב קלאסיים להנעה חשמלית שהציגו שם כמה יצירות שמה אני אספר לכם?.... ללקק את האצבעות, עם נתוני ביצועים שלא מהעולם הזה.
תפסתי שיחה עם אנשי סדנא שמתמחה בהסבה לחשמל של פולקסווגנים קירור-אוויר (שהמנועים המקוריים שלהם, אפעס, לא ביצועיסטים בלשון המעטה, ממש כפי שאינם חסכוניים או נקיים) ובתמימותי שאלתי "זה חוקי? זה מותר?"..... הם הסתכלו עלי כאילו נפלתי עליהם מהמאדים. "אדוני, מה זאת אומרת מותר?.... למה שיהיה אסור?"...... הסברתי להם בקצרה על מה שקורה בישראל - והם לא היו מסוגלים להבין למה יש למישהו אינטרס לאסור דבר כזה. שם מקובל להכניס לתחת של חיפושית מנועי סובארו 2 ליטר מוזרקים - אז עכשיו גם מכניסים לשם מנוע חשמלי. הרבה יותר פשוט, נקי לחלוטין, הביצועים עוד יותר טובים וזה כל כך טבעי ומתבקש. זה עוד לא זול, אבל ככל שזה יהפוך לנפוץ יותר, כך גם המחיר יירד.
הפערים בין מדינה עם תרבות מוטורית עשירה כמו זו הבריטית, לבין מדינה נטולת תרבות מוטורית (ותרבות בכלל) כמו זו הישראלית, הם בלתי נתפסים ובלתי ניתנים לגישור. ברמת שתי ציוויליזציות שונות. הם בכלל לא מתעסקים בשאלה אם "מותר" או "אסור" כי זה כל כך ברור שמותר - כי זה חלק מתפיסה שמכבדת את זכותך לרכוש פרטי ואת זכותך לעשות בו כרצונך, כל עוד לא תפגע בזולת ותנהג לפי חוקי התנועה.
זו תפיסה מציאותית, הוגנת, שמכבדת את האזרח. האזרח מצידו, הרבה יותר מכבד ומחוייב לכללי המערכת שברוב המקרים הם מאוד הוגנים - ולכן יחסי הכבוד הם הדדיים. ככה זה בעולם המוטורי התרבותי, היכן שמה שלא אסור רשמית, הרי שהוא מותר.
בישראל זה הפוך. מדינה שקמה על תפיסות ורעיונות בולשביקיים, שרואים בבעלות על רכב פרטי סוג של מותרות ומטרה לגיטימית להתעללות ולסחיטת מיסים מופרכים. ואחד העקרונות הבסיסיים והחשובים ביותר בישראל הוא שכל מה שלא הותר רשמית, הרי שהוא אסור. זו התפיסה שבגללה ישראל אינה חלק מהעולם המוטורי התרבותי.
מצטער להיות שוב ריאלי - כאן זה לא יקרה (וזה בלי גרם של פסימיות. לדעתי בעין מציאותית, העולם מתחלק לאופטימיים ולריאליים).
שעיר בגב"ב
06-10-20, 10:02
שוב מסכים איתך כמעט בכל מה שכתבת.
בהודעה הראשונה שלי כתבתי שאולי עוד כמה שנים יהיה ריאלי עניין הטווח.
בנוגע לזמן ההטענה לא מסכים, גם חצי שעה זה יהיה וואחד הישג לחשמל, והרבה
יותר פשוט לארגן עמדות הטענה מרובות ביחס למשאבות דלק.
בקשר למדינה ששמה זין על האזרח? אין ספק שאנחנו בתחתית החבית בעולם המערבי.
האזרח כאן משאב ותו לא. לא כמו ברוסיה של הבן זונה HIJO DE PUTIN
אבל אנחנו בדרך לשם.
.. לא כמו ב***** של..... אבל אנחנו בדרך לשם.
אם צחקתם על הרב"ט, אז במקרה הזה תתחילו לפחד,.
הרבה יותר סביר שהיפרייטור בצבא הרוסי יסגור את האתר כאן לצמיתות בגלל אמרות כאלה ;)
חחח
ברוסיה של פוטין כבר היו מרעילים אותי כמה פעמים....
אנקדוטה - בימי ברית המועצות הקומוניסטית, היה מותר לאזרח סובייטי, חוקית, לבנות מכונית בעצמו. לבד. לפחות כך טוען בלוג של מישהו שבא משם, שאני די מחזיק מהידע האוטומוטיבי שלו.
איסור נסיעה בשטח? יגיע עוד לפני איסור השימוש במנועי שריפה פנימית.
במערב אירופה, לפחות בגרמניה, זה כבר קיים מזמן בתירוץ של "שמירה על הטבע". זה גם יעיל עד אימה שם. הם גם מלשינים זה על זה - אפילו אם אתה גר בכפר ושבילי השדות ממש מעבר לגדר של החצר שלך - רק לציוד חקלאי או לצורך עבודה חקלאית מותר לנסוע שם וגם השכן הנחמד שלך לא יהסס להתלונן/לדווח אם ראה אותך נוסע בשביל כזה.... אצלם חוק זה חוק, סדר זה סדר, ככה כתוב באבנים הקדושות והרובוטים מסתכלים רק קדימה....
זה בדרך אלינו, במוקדם או במאוחר. האג'נדות הסביבתיות והירוקות נוסח אירופה המתחסדת והצבועה אורבות לכולנו מעבר לפינה.
ולנוכח מה שקורה היום במדינה שלנו, אני אישית משוכנע שזה יהיה בדיוק כמו הסגר, איסור ההפגנות וכו' - עוד אחת מהדרכים לחסל את החופש האישי ולשלוט באזרחים ביד ברזל באמצעות איסורים ואכיפה יעילה שתתאפשר כמובן, איך לא, באמצעות טכנולוגיה מתקדמת, שהיא פיתוי חזק מדי למערכות שלטוניות שנמאס להן מדמוקרטיה ומחופש.
מצטער על הסטת הדיון - אבל בסוף זה תמיד מוביל ויוביל לשם.
2. זמן טעינה: לא טעינה "מהירה" או "איטית" - זמן טעינה אחיד של סוללה לרכב, מ-0 ל-100%, תוך 2 עד 5 דקות בלבד. כמו פרק הזמן שלוקח למלא דלק במיכל. תגיע לחניון שלך, תחבר את הכבל לשטקר, ועד שתוציא מהאוטו את השקיות עם הקניות, הסוללה שלך נטענה.
בחניון בבית שלך זה כנראה לא יקרה, לא ב 2-5 דקות כי צריך זרם גבוה שתשתיות החשמל לבניינים לא יעמדו בהן. כנראה וגם
אם כל השכנים שלך בבניין יקנו רכבים חשמליים תהיה בעיה בתשתיות החשמל של הבניין - ההזנה שלו לא תעמוד בעומס.
אבל טעינה של 2-5 דקות ב"תחנת דלק" יכולה לקרות ולא בטווח זמן רחוק מדי. בטח טעינה שתתן לך כמה מאות ק"מ נסיעה.
בבית שיטען בקצב איטי, זה כבר "צ'ופר", במקום להגיע לתחנת דלק פעם בשבוע, תגיע פעם בחודש או לפני נסיעה ארוכה.
אם כל השכנים שלך בבניין יקנו רכבים חשמליים תהיה בעיה בתשתיות החשמל של הבניין - ההזנה שלו לא תעמוד בעומס.
זאת ועוד....
כל השכנים בבניין מדאיגים אותנו?......
ומה עם כל השכנים ברחוב?
או כל כלי הרכב ביישוב שלך?
או כל כלי הרכב במדינה?
כבר היום כושר הייצור של חברת החשמל לא עומד בעומס/ביקוש ופשוט קורס בכל קיץ, רק כי הוא לא יכול לספק את צריכת החשמל של מזגנים בלבד. והוא ימשיך ויגדיל בעתיד. אז עכשיו נעמיס עליו עוד 3 מיליון כלי רכב?.............................
אתם מדמיינים איזה תשתיות אספקת חשמל צריך להקים?.....
עוד ועוד ועוד תחנות כוח שיזהמו באופן עקיף יותר מכל מנועי השריפה הפנימית גם יחד?....
מאיפה יביאו אנרגיה נקייה/מתחדשת לצורך ייצור החשמל?
מהשמש?..... הרי יצטרכו לכסות את כל המדינה בקולטים ועדיין זה לא יספיק.
רוח?...... כנ"ל. כיסוי כל המדינה בפרופלורים.
תחנות כוח גרעיניות?........ הירוקים והסביבתנים יקפצו על רגליהם האחוריות. יתחילו עם צווחות "פגיעה בטבע", "בטיחות/צ'רנוביל/פוקושימה" וכו' וכו'
בקיצור - עוד מוקדם לשמוח ולפנטז.
בינתיים זו עבודה בעיניים. פייק. הכל פייק.
פופוליזם זול של הרגולטורים שהם מקור כל הרע בעולם, שכמובן רצונם היחיד הוא ניצול הטכנולוגיה לצורך ביטול זוחל של חופש הפרט באמצעות עוד כוח ועוד שליטה על ההמונים. וכמובן - גם התאבדות קולקטיבית מרצון של תעשיית הרכב.
זאת ועוד....
כל השכנים בבניין מדאיגים אותנו?......
ומה עם כל השכנים ברחוב?
או כל כלי הרכב ביישוב שלך?
או כל כלי הרכב במדינה?
אתם מדמיינים איזה תשתיות אספקת חשמל צריך להקים?.....
עשרות תחנות כוח שיזהמו באופן עקיף יותר מכל מנועי השריפה הפנימית גם יחד?....
מאיפה יביאו את האנרגיה הנקייה לצורך ייצור החשמל?
מהשמש?..... הרי יצטרכו לכסות את כל המדינה בקולטים ועדיין זה לא יספיק.
רוח?...... כנ"ל. כיסוי כל המדינה בפרופלורים.
תחנות כוח גרעיניות?........ הירוקים והסביבתנים יקפצו על רגליהם האחוריות. יתחילו עם צווחות "צ'רנוביל/פוקושימה" וכו' וכו'
בקיצור - עוד מוקדם לשמוח ולפנטז.
בינתיים זו עבודה בעיניים. פייק. הכל פייק.
פופוליזם זול של הרגולטורים שהם מקור כל הרע בעולם, והתאבדות קולקטיבית מרצון של תעשיית הרכב.
הפייק העיקרי זה השטויות שאתה כותב. זה חביב ואתה משעשע, אבל לפעמים אי אפשר לתת לבורים כמוך לקשקש בלי לנסות להכניס קצת עובדות. בכל זאת, ג'יפולוג.
ראשית, גם אם ייצרו את כל האנרגיה לכל צי הרכב בישראל בתחנות כוח רגילות כמות הCO2 אבסולוטית קטנה יותר כי היעילות של תחנות הכוח (כולל הפסדים במערך ההולכה) גבוהה יותר ממנועי שריפה פנימית קטנים.
שנית, הזיהום מבחינת חלקיקים מתרכז בארובות של אותן כמה עשרות ארובות בגובה והרחק ממגורי אדם במקום להיות מפוזר ממאות אלפי אגזוזים בגובה הרחוב. גם הטיפול בחלקיקים טוב יותר כשמתבצע בצורה ריכוזית בתחנת הכוח (מסנני חלקיקים שאתה לא רוצה אצלך ברכב, נכון? הם מורכבים ויעילים ומנוטרים בתחנות הכוח).
שלישית, כבר היום רוב האנרגיה בארץ היא מטורבינות הגז שמזהמות עוד פחות מהתחנות הפחמיות. והתחנות הפחמיות יעלמו לחלוטין במהלך העשור הקרוב, ואנרגיה מתחדשת כן תשתלב בהיקפים משמעותיים.
131077
אתה צודק בדבר אחד - מוקדם לשמוח. התהליך עוד בקושי התחיל בישראל. אבל התחיל. אני גר במושב ורואה בשנה האחרונה תנופת בנייה פשוט אדירה של אנרגיה מתחדשת, מזמין אותך דרור לסיור מודרך.
בכל מקרה, בעוד עשר שנים כל הדיון הזה יראה לנו כל כך ארכאי. זה כמו שלפני עשר שנים רכב היברידי נראה כמו חללית איזוטרית והיום זה רוב מה שנמכר אפילו במדינת ישראל.
בחניון בבית שלך זה כנראה לא יקרה, לא ב 2-5 דקות כי צריך זרם גבוה שתשתיות החשמל לבניינים לא יעמדו בהן. כנראה וגם
.
בלי קשר לבניין,
חברת חשמל אמרו עוד בשלבי הפנטזיות של אגסי שזה יופי שהוא מוכר חשמל תיאורטי כשהם לא יודעים לייצר את הזרם שיידרש לכזו כמות של רכבים.
לדעתי החלומות האלו יפגשו את קרקע המציאות הישראלית הרבה יותר מוקדם עוד בשלב יכולת הטעינה.
נמרוד,
לפני כמה שנים חקרו את הנושא ותחנת חשמל פחמית או על מזוט מזהמת שתספק לרכבים את האנרגיה הנדרשת תזהם אותו דבר או יותר. מה שכן, אתה מוציא את הזיהום מתל אביב לפריפריה (ושוב דופק אותם) שזה יתרון מסויים בהיבט הבריאותי. לגבי גז, שם כבר זה מתהפך וזה משמעותית פחות מזהם והצריכה האנרגטית טובה יותר (אבל אם הרכב מונע בגז, שוב המאזן משתנה כי אין לך את תשתית ההולכה שבה יש הפסדים שהם יותר מההפרש ביעילות המנוע הקטן מול הטורבינה וגם פה אפקז ההזזה של הגורם המזהם נותן יתרון בריאותי.
דורון/דרור,
תשתית ההולכה במדינת ישראל במצב יחסית טוב, גם התשתית בערים עצמן (במיוחד בשכונות החדשות והערים החדשות חריש, מודיעין וכו') יחסית במצב טוב וצריכה "עדכון" ולא בנייה מחדש. אבל, התשתית של הבתים עצמם, דורשת בנייה מחדש שלא לדבר על תכנון מחדש כולל מערכות איזון. תאר לך מגדל שיש בו 30-40 קומות זה בין 100 ל 200 רכבים, איך אתה מטעין אותם ומספק את צריכת החשמל על בסיס החיבור הקיים (סביר שיצטרכו לספק מתח יותר גבוה שיש בו פחות הפסדים בנוסף ל 220 הקיים וזה כבר תכנון מחדש של כל צורת החיבור של בניינים, ואנחנו מדברים גם על בניינים שנבנו לפני שנה), איך אתה מאזן את צריכת הזרם (זה כבר בניית תשתית בתוך הבניין הקיים)? נותן לכל אחד מעט שכולם מטעינים ויותר שרק חלק נמצאים. ואז, יתחילו ריבים בין שכנים מי מטעין בין 2 ל 4. זה כבר לא יהיה דקירות על זה שפתחת לי את הדלת על האוטו או חנית קרוב אליי, אנשים ינתקו את הרכב של השכן כדי ששלהם יטען יותר מהר.
שזה יפגוש את המציאות זה יהיה כבר אחרי שיאסרו רכישת רכב מזהם, ואז לא תוכל להטעין את הרכב מה שיגרום לך לנסוע באוטובוס ולאחר לעבודה. אף אחד לא יתכנן פה 10 שנים קדימה וגם לא 5, פה בונים ומתקנים בדיעבד ואז אנחנו במצב מתמשך של חוסר.
כבר היום כושר הייצור של חברת החשמל לא עומד בעומס/ביקוש ופשוט קורס בכל קיץ, רק כי הוא לא יכול לספק את צריכת החשמל של מזגנים בלבד. והוא ימשיך ויגדיל בעתיד. אז עכשיו נעמיס עליו עוד 3 מיליון כלי רכב?.............................
דווקא פה יש עיניין לטובת הרכב החשמלי.
לתחנות כוח יש בעיה עם פיקים של צריכת חשמל, הטורבינה עובדת בסלד קבוע חודשים אבל צריכת החשמל משתנה כל הזמן.
יש כל מיני דרכים יצרתיות להתגבר על זה (למשל התחנה בגלבוע) בארופה יש מפעלים שמוכוונים לעבודה בלילה כשכולם ישנים כדי לצרוך את החשמל הזול בארהב מעבירים חשמל מחוף לחוף ובישראל נותנים שאריות לעזה.
אבל אם כל הרכבים יוטענו מעשר בלילה עד 6 בבוקר, זה בדיוק הזמן שיש מלא חשמל שאף אחד לא צורך.
נכון, זה לא סוגר את הבעיה מכל הכיוונים, אבל נקודה לזכות השינוי.
מעניין כמה דונם קולטנים*זמן שווה ל600 ק"מ נסיעה של ג'יפ משפחתי.
שעיר בגב"ב
08-10-20, 14:51
האסוציאציה שעולה לי מכל הדיכאון הזה של רכבים חשמליים
והעברת הזיהום ממקום אחד למקום אחר זאת ההמצאה הכי דפוקה של
האנושות (אחרי מיקי זוהר):
מפוח לניקוי עלים של הגננים למיניהם.
מסכנים הילדים שלנו.
האסוציאציה שעולה לי מכל הדיכאון הזה של רכבים חשמליים
והעברת הזיהום ממקום אחד למקום אחר זאת ההמצאה הכי דפוקה של
האנושות (אחרי מיקי זוהר):
מפוח לניקוי עלים של הגננים למיניהם.
מסכנים הילדים שלנו.
תיזהר, אם לא תשתחווה לטכנולוגיה ולקידמה ותתעקש להצביע על אבסורדים, יקראו לך "בור".
נמרוד, מה אכפת לו שרוב האוכלוסיה מתגוררת בערים ואין לה חוות-קולטים על הגג כמו בבית שלו ואפילו היו נורא רוצים, אין אפשרות להתקין, כי הגגות מיועדים לפנטהאוזים ולא להתקנת קולטים?...........
לא אכפת לו שיעבירו את הזיהום לפריפריה?... איפה שהוא גר, שזה האמ-אמא של הפריפריה, התושבים נלחמים בציפורניים שלא ייבנו בעמק הפתוח והירוק שלהם נמל-תעופה... אבל תחנת כוח אסתטית להפליא הם כן יקבלו בשמחה?......
אני בעד רכב חשמלי בגלל איך שהוא נוסע (בדגמים עם מנועים חזקים), וכי זה שקט ונקי וחוסך הוצאות תדלוק. כמו שכתבתי בתגובות קודמות - אני באמת לא מבין כלום בחשמל. אבל מה אני כן יודע? להסתכל על תמונה רחבה. לא שוכח לרגע שעבור אפס הזיהום של מכוניות כאלה ברחובות ת"א, ישלם מישהו אחר שגר בנגב או בצפון בצורת זיהום שייפול על ראשו, או מי תהום שיורעלו מהטמנת סוללות שמתו. אהה, את הסוללות יזרקו באפריקה, אז מה אכפת.
בינתים כל מה שאתם צריכים כדי להבין עד כמה רכב חשמלי נטו עדיין לא מעשי אצלנו ולפעמים אפילו אידיוטי ברמות על, זה רק לקחת רכב הדגמה חשמלי ליומיים ולהתחיל לתכנן כל נסיעה, בעיקר איפה ומתי אתם מטעינים את הסוללה ההולכת ומתרוקנת שלו. זה כמובן ישתפר בהמשך, זה יגיע. אבל מתי זה יהיה באמת מעשי ברמת התשתית כדי שלא תזדקקו להחזיק ליד הרכב החשמלי מכונית שניה עם מנוע בנזין?... מי יודע. עוד שנתיים?... הלוואי. חמש שנים?... גם לוקח בשמחה. עשר שנים?... יותר מתקבל על הדעת. עשרים שנה?... בקצב בו דברים מתנהלים בישראל, גם זה ניחוש מציאותי מאוד. אני לא יודע. לי אין לי תשובות לזה כי אני בור - אבל גם לאף אחד אחר כאן, כולל נמרוד החכמולוג, אין תשובות.
בראיה כוללת, לאומית, של העברת כל משק התחבורה להנעה חשמלית?.... יותר מורכב ממה שחושבים. במדינות אחרות, כל אחת והתנאים והאפשרויות והמשאבים שלה, וגם עומק השחיתות בממשל שלה. אבל בישראל כבר לא נותר שטח פנוי לעוד הרבה תחנות כוח. נמרוד, איפה תבנה אותן בדיוק?.... בנגב?... אולי בשדה שמאחורי הבית שלך בכפר יהושע?..... ואני לרגע חשבתי שכאן אוהבים טבע.
נמרוד,
לפני כמה שנים חקרו את הנושא ותחנת חשמל פחמית או על מזוט מזהמת שתספק לרכבים את האנרגיה הנדרשת תזהם אותו דבר או יותר. מה שכן, אתה מוציא את הזיהום מתל אביב לפריפריה (ושוב דופק אותם) שזה יתרון מסויים בהיבט הבריאותי. לגבי גז, שם כבר זה מתהפך וזה משמעותית פחות מזהם והצריכה האנרגטית טובה יותר (אבל אם הרכב מונע בגז, שוב המאזן משתנה כי אין לך את תשתית ההולכה שבה יש הפסדים שהם יותר מההפרש ביעילות המנוע הקטן מול הטורבינה וגם פה אפקז ההזזה של הגורם המזהם נותן יתרון בריאותי.
דורון/דרור,
תשתית ההולכה במדינת ישראל במצב יחסית טוב, גם התשתית בערים עצמן (במיוחד בשכונות החדשות והערים החדשות חריש, מודיעין וכו') יחסית במצב טוב וצריכה "עדכון" ולא בנייה מחדש. אבל, התשתית של הבתים עצמם, דורשת בנייה מחדש שלא לדבר על תכנון מחדש כולל מערכות איזון. תאר לך מגדל שיש בו 30-40 קומות זה בין 100 ל 200 רכבים, איך אתה מטעין אותם ומספק את צריכת החשמל על בסיס החיבור הקיים (סביר שיצטרכו לספק מתח יותר גבוה שיש בו פחות הפסדים בנוסף ל 220 הקיים וזה כבר תכנון מחדש של כל צורת החיבור של בניינים, ואנחנו מדברים גם על בניינים שנבנו לפני שנה), איך אתה מאזן את צריכת הזרם (זה כבר בניית תשתית בתוך הבניין הקיים)? נותן לכל אחד מעט שכולם מטעינים ויותר שרק חלק נמצאים. ואז, יתחילו ריבים בין שכנים מי מטעין בין 2 ל 4. זה כבר לא יהיה דקירות על זה שפתחת לי את הדלת על האוטו או חנית קרוב אליי, אנשים ינתקו את הרכב של השכן כדי ששלהם יטען יותר מהר.
שזה יפגוש את המציאות זה יהיה כבר אחרי שיאסרו רכישת רכב מזהם, ואז לא תוכל להטעין את הרכב מה שיגרום לך לנסוע באוטובוס ולאחר לעבודה. אף אחד לא יתכנן פה 10 שנים קדימה וגם לא 5, פה בונים ומתקנים בדיעבד ואז אנחנו במצב מתמשך של חוסר.
זה עוד לפני ההולכה.
מה תוליך אם אין תשתית ייצור ולא נראה שמישהו מתכנן לשם?
היום בלי עשרות אלפי רכבים חשמליים כל שיא קיץ ושיא חורף יש ״שיא חדש״ ובעיות חשמל.
באווירת השכונה כאן, כמעט בכל דבר, נראה לך שמישהו מתואם עם השאיפות חישמול רכבים?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
תוספת הצריכה תהייה בעיקר בלילה, כאשר הצריכה הביתי והתעשייתית יורדות
לגבי תכנון,
חפשו תכנית של משרד האנרגיה (או מי שאחראי על זה היום) בשם 2030.
זה רץ כבר כמה שנים, או לפחות מנסה לרוץ, מכיוון שבכל מקום זה נתקל בהתנגדות מאוגדת של מטה מאבק דמגוגי כשלהו, שמסית את התושבית סביב כל אזור שצריכה לקום בו תחנת גז מקומית(יודע כי הלכתי למפגשים שלהם לשמוע כשהיו תכניות להקים אחת כזאת לידנו).
boaz avrahami
08-10-20, 16:38
מי אמר שצריך להטעין בחניה בבית?
אולי הטעינה תהיה בכלל בזמן הנסיעה בכביש?
אולי יהיו תחנות החלפה לסוללות ?
אולי בכלל האוטו יהיה ציבורי או שיהיה לך רק קבינות בכל מיני צורות שיתלבשו על פלטפורמה שתנייד את התא שלך?
כל המודל הזה של התחבורה הבאה עדיין לא מגובש וכל ההגבלות האלו שמטילים הם בבחינת קול קורא לתעשיה ותו לא.
יותר מעניין מתי תהיה תעופה חשמלית והאם יוקם שדה תעופה אזרחי בעמק
ובינתיים - עוד שקר נחשף...
הפעם - רמת הזיהום האמיתית שפולטות מכוניות היברידיות-נטענות (PLUG-IN) (https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/ByFiFPF5D)
חנן-ג'יפולוג
14-12-20, 12:11
https://www.automag.co.il/toyota-solid-state-batt-israel/
https://www.automag.co.il/toyota-solid-state-batt-israel/
שאלות מרכזיות פתוחות:
אורך חיי סוללה
עלות סוללה
אם בסדר גודל של האיון ליטיום אז זה נראה טוב.
והיכן טסלה??
לא ידעתי שסוללות הליתיום הנוכחים הן עם אלקטרוליט. הייתי בטוח שגם הן "יבשות"...
חנן-ג'יפולוג
20-01-21, 22:16
זה ממש מעניין:
https://www.automag.co.il/store-dot-battery-israel/
אם זה אמיתי, ואם זה יגיע לשוק ובמחיר ריאלי, זה יגרום לכותרת השרשור להיות מאוד ריאליסטית, ולהעלים לחלוטין את אחד החסרונות המשמעותיים שבבעלות על רכב חשמלי. משך טעינה.
אין צורך לומר, עוד ארוכה הדרך. בין הבטחות סטארטאפיסטיות ובין מימוש יש בד"כ פער עצום. זה בכלל סקיילאבילי לרכב? התשתית שתאפשר טעינה של, נגיד, 50 קוט"ש, בחמש דקות, חריגה למדיי, משהו כמו 600 קילוואט לרכב בודד, מה יהיה המחיר? מתי יועלו המיסים? ועוד ועוד.
הנשיא ביידן הודיע שכל צי הרכב של הממשלה הפרדרלית (שמוערך בכ650,000 כלים) יוחלף במכוניות חשמליות, תוצרת אמריקה.
boaz avrahami
26-01-21, 15:13
שיסיים קודם לחסן מאה מליון במאה ימים.
אז יהיה עליו רפרנס של מוציא לפועל הצהרותיו.
בכל מקרה, מסכנים בעולם השלישי שהם יהפכו להיות בית הקברות של הפסולת המזיקה של מחבקי העצים בעולם ה״נאור״.
נחיה ונראה...
אגב, גם ככה תשתיות החשמל בארהב די גרועות והן בכלל 110.
והדלק זול מקולה ( שגם היא זולה מאשר בישראל).
מעניין כיצד הרשת תתמודד עם תמיכה בכמויות גדולות של רכבים נטענים וכיצד האמריקאים שגומעים מרחקים יתמודדו מחוץ לתחום האורבני עם הנסיון לגמול אותם ממכוניות גדולות וזוללות בנזין.
Miki Plavin
26-01-21, 15:34
שיסיים קודם לחסן מאה מליון במאה ימים.
אז יהיה עליו רפרנס של מוציא לפועל הצהרותיו.
בכל מקרה, מסכנים בעולם השלישי שהם יהפכו להיות בית הקברות של הפסולת המזיקה של מחבקי העצים בעולם ה״נאור״.
נחיה ונראה...
אגב, גם ככה תשתיות החשמל בארהב די גרועות והן בכלל 110.
והדלק זול מקולה ( שגם היא זולה מאשר בישראל).
מעניין כיצד הרשת תתמודד עם תמיכה בכמויות גדולות של רכבים נטענים וכיצד האמריקאים שגומעים מרחקים יתמודדו מחוץ לתחום האורבני עם הנסיון לגמול אותם ממכוניות גדולות וזוללות בנזין.
אני בדייוק באתי לשאול על העניין של השלכת סוללות מתות לפסולת - גם אני הבנתי שכרגע משליכים אותם במדינות עולם שלישי כאילו הן פח זבל.
אם אפשר עוד שאלה, אם כל כך רוצים לגמול אותנו ממכוניות בעירה פנימית, מה לגבי תחביב האספנות? יכריחו אותנו להחנות את מכוניות האספנות וזהו? (להמיר אותן לחשמל בעיניי הורס את כל החוויה, המקוריות ושמירת הזיכרון האישי בחלק מהמקרים וההיסטורי על איך "נסענו פעם")?
אם ניגע לרגע בשאלת השמירה הקפדנית על מקוריות של רכב אספנות - אני כמובן מחסידי הרסטו-מוד ולא מתרשם מהאספנים שצווחים להיצמד למקוריות בכל מחיר.
לא כל רכב ישן במצבו המכני המקורי הוא חוויה מרנינה לנהיגה/נסיעה. ממש לא. נהפוכו. רוב המכוניות הישנות מנגנות לי על מיתרי הלב בזכות העיצוב הקלאסי, החומרים המסורתיים, הצבעים השמחים, ופחות בגלל הביצועים או ההתנהגות שלהן - שמטבע הדברים נחותים מאוד בהשוואה לכל סטנדרט מודרני בסיסי עד כדי קושי ממשי להצליח להתנהל בקצב התנועה היומיומי. אלה דברים שמבחינתי ממש כדאי ואפילו חובה לשדרג. "לא מקורי כפי שיצא מהמפעל"?.... פרנסי בית האבות הקרוי "מועדון ה-5" יכריזו עלי חרם?.... שמחת זקנתי. זה מעניין לי את הביצה האחורית.
הבעיה האמיתית של רכבי אספנות תגיע בעוד אי אילו שנים, כששיווק דלק מאובנים לציבור באופן מסחרי וזמין בתחנות דלק כפי שאני מכירים כיום, פשוט ייאסר על פי חוק. בנורבגיה זה כבר קורה - רכב חשמלי נהנה שם מהקלות משמעותיות במיסוי/אגרות/חנייה וכו', ונכון להיום כ-70% מהמכוניות החדשות שנמכרות שם הן כבר חשמליות. הם עדיין לא אוסרים על מכירת בנזין וסולר, אבל כן מצמצמים מאוד את מספר תחנות הדלק.
כולי תקווה שלא אחיה עד אז כדי לחוות את זה כאן.
אני באמת לא יודע אם יאסרו עליך לנסוע בשבתות ברכב האספנות שלך למפגשי חובבי הקלאסיות, אבל אני כן משוכנע שמהר מאוד לא יהיה לך היכן לתדלק אותו. כי כבר ב-2030 יהיה אסור לשווק באירופה מכוניות חדשות מונעות בדלק וכמה שנים אחר כך גם תיאסר בכלל מכירת בנזין וסולר ממשאבה ותחנות הדלק יהפכו לתחנות-להטענת-סוללות או פשוט ייסגרו. כל זה יקרה גם אצלנו.
האם תוכל לרכוש את הבנזין יקר המציאות בבקבוקים קטנים, בבתי-מרקחת או חנויות תחביב, כפי שנמכר כיום דלק לטיסנים?.... אולי כן, אולי לא. מי יודע. ואם כן, תהיה בטוח שעל כל בקבוק בנזין מיובא שכזה יוטלו מיסי עתק והוא יעלה לך כמו בקבוק ויסקי טוב. זה יהפוך את מכוניות האספנות באופן סופי ומוחלט למוצג מוזיאוני נטו.
הפתרון היחידי לסוגיה הזו יכול להיות רק היתר גורף להסבת מכוניות אספנות להנעה חשמלית. כי זה שקט, זה נקי, אמין, חסכוני בתפעול השוטף ובוודאות נוסע הרבה יותר טוב מהמקור ויאפשר לך אשכרה לנסוע קצת באוטו. וזה גם אחלה רסטו-מוד.
אבל מה עם הטמנת הסוללות המתות?... שישלחו אותן לקבורה באפריקה. הרי מדינות העולם השלישי הן לא "כאילו פח-זבל". הן בפועל פח-הזבל-הרשמי, בהא הידיעה, של כל צבועי ומתחסדי איכות הסביבה בעולם המערבי כולו. הן השטיח שמתחתיו מחבקי העצים הנאורים של המערב מטאטאים את כל הטינופת. שזה ירעיל שם את המקומיים. שימותו מסרטן, הרי הם בסך הכל שחורים ומפגרים, נכון או לא?... הם ממילא ימותו. אם לא מסרטן, אז מאיידס או ממלחמות שבטיות או מבצורות, אז למי אכפת מהם בכלל?..... זה היה בציניות? ממש לא. זה ברצינות מלאה - כי זה בדיוק המצב כיום ואני לא רואה אותו משתנה. לאף אחד מצווחני איכות הסביבה, משבר האקלים ו"זכויות האדם" לא באמת אכפת מהמסכנים האמיתיים. ואם זה לא היה כל כך עצוב זה היה קורע מצחוק - אבל אני חושש שזה לא מזיז אפילו לאפריקנים עצמם.
מבחינתי מדובר בעתיד קודר מאוד ואני יודע שלא יעזור לי כלום - המעבר הגורף, בכפייה, לרכב חשמלי ולאחר מכן לאוטונומי - פשוט יקרה. במוקדם או במאוחר או בעוד יותר מאוחר - כולי תקווה שהתקדמות הפיתוח של טכנולוגיות אוטומוטיביות חשמליות ובעיקר אוטונומיות, ייתקל באינספור קשיים - טכניים, משפטיים ובירוקרטיים, מצדי אפילו תאונות פה ושם, כל מה שיעכב ככל האפשר את הדברים האלה, מבחינתי מבורך.
גם כשהוצגה המכונית הראשונה עם מנוע בעירה פנימית לא היה איפה לתדלק (לעזאזל בקושי שמן היה בשביל לשים במנוע), הטווח היה מצומצם והאמינות היתה איך נאמר, לא שם
אבל כבישים נסללו, מנועים שופרו, טווחים גדלו והיום יש לנו מכוניות מודרניות מונעות בנזין. חווית הנסיעה/נהיגה אולי לא פורטת יותר מדי על הלב אבל היא יעילה נוחה ואמינה (גם יקרה)
וכך גם יהיה עם חשמל
טכנולוגיות ייצור, אגירה, רגנרציה ומיחזור ילכו וישתפרו. מודלים של שיתופיות והתיעלות יתפסו חלק נכבד יותר מבעבר כמו שקורה בכל ענף פרטי או מסחרי
בנזין יהיה אפשר עדיין לקנות בחנויות מתמחות.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אני חושב שכבר כתבתי את זה בשרשור הזה אבל כבר עברנו את השלב שבו מחצית מכלי הרכב בארה"ב הם חשמליים.
ב1908.
מאז מנועי הבעירה הפנימית המלוכלכים הרועשים השתלטו רק כי הצליחו בעזרתם להוריד את מחירי המכוניות. גם אז היתה ביקורת על זה שכדי להוריד מחירים ולעשות ביזנס מזהמים את ראותיהם של חברי הפרולטריון (העשירים המשיכו להנות ממכוניות חשמליות. אשתו של הנרי פורד למשל לא הסכימה לנהוג בפורד כי זה מלוכלך ורועש ולאנשים בלי כסף).
אנחנו נהנים מזה.... אבל אף אחד לא אומר שמכונית חייבת להפוך בנזין לרעש. (אוקיי... אני טוען שמכונית שלא עושה רעש זה השטן בעצמו אבל אני לא ממש נחשב לבעל דעה שיש להתחשב בה בנושאים העקרוניים האלו).
אסף.
ג'נרל מוטורס תחדל לייצר רכבי בעירה פנימית ב2035:
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3890251,00.html
Miki Plavin
29-01-21, 22:32
אם ניגע לרגע בשאלת השמירה הקפדנית על מקוריות של רכב אספנות - אני כמובן מחסידי הרסטו-מוד ולא מתרשם מהאספנים שצווחים להיצמד למקוריות בכל מחיר.
לא כל רכב ישן במצבו המכני המקורי הוא חוויה מרנינה לנהיגה/נסיעה. ממש לא. נהפוכו. רוב המכוניות הישנות מנגנות לי על מיתרי הלב בזכות העיצוב הקלאסי, החומרים המסורתיים, הצבעים השמחים, ופחות בגלל הביצועים או ההתנהגות שלהן - שמטבע הדברים נחותים מאוד בהשוואה לכל סטנדרט מודרני בסיסי עד כדי קושי ממשי להצליח להתנהל בקצב התנועה היומיומי. אלה דברים שמבחינתי ממש כדאי ואפילו חובה לשדרג. "לא מקורי כפי שיצא מהמפעל"?.... פרנסי בית האבות הקרוי "מועדון ה-5" יכריזו עלי חרם?.... שמחת זקנתי. זה מעניין לי את הביצה האחורית.
הבעיה האמיתית של רכבי אספנות תגיע בעוד אי אילו שנים, כששיווק דלק מאובנים לציבור באופן מסחרי וזמין בתחנות דלק כפי שאני מכירים כיום, פשוט ייאסר על פי חוק. בנורבגיה זה כבר קורה - רכב חשמלי נהנה שם מהקלות משמעותיות במיסוי/אגרות/חנייה וכו', ונכון להיום כ-70% מהמכוניות החדשות שנמכרות שם הן כבר חשמליות. הם עדיין לא אוסרים על מכירת בנזין וסולר, אבל כן מצמצמים מאוד את מספר תחנות הדלק.
כולי תקווה שלא אחיה עד אז כדי לחוות את זה כאן.
אני באמת לא יודע אם יאסרו עליך לנסוע בשבתות ברכב האספנות שלך למפגשי חובבי הקלאסיות, אבל אני כן משוכנע שמהר מאוד לא יהיה לך היכן לתדלק אותו. כי כבר ב-2030 יהיה אסור לשווק באירופה מכוניות חדשות מונעות בדלק וכמה שנים אחר כך גם תיאסר בכלל מכירת בנזין וסולר ממשאבה ותחנות הדלק יהפכו לתחנות-להטענת-סוללות או פשוט ייסגרו. כל זה יקרה גם אצלנו.
האם תוכל לרכוש את הבנזין יקר המציאות בבקבוקים קטנים, בבתי-מרקחת או חנויות תחביב, כפי שנמכר כיום דלק לטיסנים?.... אולי כן, אולי לא. מי יודע. ואם כן, תהיה בטוח שעל כל בקבוק בנזין מיובא שכזה יוטלו מיסי עתק והוא יעלה לך כמו בקבוק ויסקי טוב. זה יהפוך את מכוניות האספנות באופן סופי ומוחלט למוצג מוזיאוני נטו.
הפתרון היחידי לסוגיה הזו יכול להיות רק היתר גורף להסבת מכוניות אספנות להנעה חשמלית. כי זה שקט, זה נקי, אמין, חסכוני בתפעול השוטף ובוודאות נוסע הרבה יותר טוב מהמקור ויאפשר לך אשכרה לנסוע קצת באוטו. וזה גם אחלה רסטו-מוד.
אבל מה עם הטמנת הסוללות המתות?... שישלחו אותן לקבורה באפריקה. הרי מדינות העולם השלישי הן לא "כאילו פח-זבל". הן בפועל פח-הזבל-הרשמי, בהא הידיעה, של כל צבועי ומתחסדי איכות הסביבה בעולם המערבי כולו. הן השטיח שמתחתיו מחבקי העצים הנאורים של המערב מטאטאים את כל הטינופת. שזה ירעיל שם את המקומיים. שימותו מסרטן, הרי הם בסך הכל שחורים ומפגרים, נכון או לא?... הם ממילא ימותו. אם לא מסרטן, אז מאיידס או ממלחמות שבטיות או מבצורות, אז למי אכפת מהם בכלל?..... זה היה בציניות? ממש לא. זה ברצינות מלאה - כי זה בדיוק המצב כיום ואני לא רואה אותו משתנה. לאף אחד מצווחני איכות הסביבה, משבר האקלים ו"זכויות האדם" לא באמת אכפת מהמסכנים האמיתיים. ואם זה לא היה כל כך עצוב זה היה קורע מצחוק - אבל אני חושש שזה לא מזיז אפילו לאפריקנים עצמם.
מבחינתי מדובר בעתיד קודר מאוד ואני יודע שלא יעזור לי כלום - המעבר הגורף, בכפייה, לרכב חשמלי ולאחר מכן לאוטונומי - פשוט יקרה. במוקדם או במאוחר או בעוד יותר מאוחר - כולי תקווה שהתקדמות הפיתוח של טכנולוגיות אוטומוטיביות חשמליות ובעיקר אוטונומיות, ייתקל באינספור קשיים - טכניים, משפטיים ובירוקרטיים, מצדי אפילו תאונות פה ושם, כל מה שיעכב ככל האפשר את הדברים האלה, מבחינתי מבורך.
תודה על התשובה המפורטת.
אני מבין את הקטע של רסטו-מוד והכל - רכיבים מודרנים וחזקים ונוחים על לוק קלאסי מדהים. אני גם מבין מאוד את אלה שרוצים לשמור על מקוריות אבל זה ממש לא בא ממקום של חשש שמא מועדון החמש יעשה עליי חרם. אצלי אישית אין רכב אספנות אבל יש רכב ישן שסבא שלי ז"ל קנה אותו חדש מהחברה ומאז הוא אצלנו במשפחה - מתוחזק ולא נעשו בו שינויים. גדלתי עם הרכב ממש ואני פשוט (תסלחו לי כמובן ) לא מסוגל לדמיין את עצמי מוכר אותו או חותך ממנו חלקים ומתקין בו מנוע חשמלי מטעמי זיכרון וסנטימנטליות אישית שלי. גם אם אצטרך לחנות אותו במוסך סגור או לצאת לחפש דלק בחנויות טיסנים - אבל זה רק אני ואני משונה ואני לא אינדיקציה:) הייתי חייב לפרוק
אולי באמת במסגרת הפיתוח גם ימצאו דרך לא לזבל את אפריקה ומדינות עולם שלישי בסוללות מתות מי יודע, אולי יהיה תחליף סינטטי לנפט בשבילינו שאוהבים רעש ומכניקה ושנמשיך לדון דיון לוהט עד כמה טויוטה אמינה וסופה נותנת בראש:)
בנוגע להטמנת האשפה הרעילה הזו באפריקה ובשאר מקומות נחשלים - זה לא יפסיק בעתיד הקרוב/הנראה לעין - כי שליטי מדינות עולם שלישי דיקטטוריות מקבלים תמורת זה טובות הנאה. זה כנראה מאוד משתלם למדינות המערב שמייצרות את האשפה הזו, הרבה יותר מאשר להשקיע בפתרונות נקיים גם לסוגיה הזו. מה לעשות, זה הטבע האנושי.... מי יודע, אולי בעתיד הרחוק יותר, יעיפו את הדרעק זה לחלל החיצון, לכוכב נוגה (שם באמת חם, וזה יישרף מיד) או לצדק, או לשבתאי... מי יודע.
באיזו צורה לשמר רכב אספנות - האם נאמן למקור ברמת האום והבורג וצמיגים דיאגונליים עם דופן לבנה ורדיו עם מנורות (...), או "לחפף" פה ושם עם חלק/מכלול חדש ומודרני יותר, או ללכת עד הסוף לכיוון השני של רסטו-מוד שבתכל'ס משמר רק את הקליפה החיצונית הקלאסית, אבל כל מה שמתחתיה מודרני וביצועיסטי - אני אישית דוגל בחופש יצירתי מוחלט בתחום הזה, אפילו במנוע חשמלי במכונית קלאסית - וזו סוגיה שמעסיקה מאוד את ציבור האספנים. לזכות מועדון ה-5 ייאמר שהם לא מתערבים לאף אחד מחברי המועדון במה שיעשה עם רכבו, למרות שהדעה השולטת שם היא להיצמד בקנאות לאורגינל. חשוב רק לדעת שהם יצרו לעצמם לובי חזק מאוד במשרד התחבורע ובאמת טרחו רבות כדי לקבל את ההקלות ברישוי ובביטוח ובתדירות הטסטים - ובתמורה מדינת ישראל קבעה כללים מאוד נוקשים בנושא הזה. ולכן, למרות שרכבי אספנות רבים מאוד עברו שדרוגים בארץ או הגיעו משודרגים מחו"ל, הרי שכעקרון מנחה - רסטו מוד כמובן אינו חוקי בישראל.... זה חבל, בדיוק כפי שכל ההתייחסות של המדינה לנושא שיפור כלי רכב היא מרגיזה ומקוממת, אבל זה מה יש ואני לא רואה את ציבור חובבי הרכב מתקומם ו/או עושה משהו מעבר לקיטורים והקלדות. בכלל הציבור הישראלי נוטה לאדישות בכל תחום בחיינו וכנראה שגם בסוגיה הזו, ההתנהלות הפרטית-עצמאית-מחתרתית מתחת לרדאר היא כנראה קלה ונוחה יותר לכל אחד באופן אישי, כולל ההתמודדות עם הטסטים ומארבי משרד התחבורע, מאשר להתאחד ולנסות לעלות על בריקדות כדי לעשות סוף אחת ולתמיד להתעמרות הממוסדת הזו בציבור גדול.
גדלתי עם הרכב ממש ואני פשוט (תסלחו לי כמובן ) לא מסוגל לדמיין את עצמי מוכר אותו או חותך ממנו חלקים ומתקין בו מנוע חשמלי מטעמי זיכרון וסנטימנטליות אישית שלי. גם אם אצטרך לחנות אותו במוסך סגור או לצאת לחפש דלק בחנויות טיסנים - אבל זה רק אני ואני משונה ואני לא אינדיקציה:) הייתי חייב לפרוק
רומנטיקה היא לא מילה פסולה. זה לא רק אתה ואתה לא משונה.
- - - Updated - - -
ג'נרל מוטורס תחדל לייצר רכבי בעירה פנימית ב2035:
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3890251,00.html
כן כן אבאלה.
אתה מתרגש מזה?
גמני יכול להוציא הודעה לעיתונות שעוד 14 שנה אצמיח זנב אחד מולטי-טול שיחליף את שתי הרגליים ושתי הידיים שלי.
זה טוב למנייה,
זה פוליטיקלי קורקט,
זה עושה אותך כאילו חדשני,
ובעיקר - ממילא עוד 14 שנה אף אחד לא יזכור את ההצהרה-כתבה הזאת...
מילים. על המשקל. חינם.
- - - Updated - - -
לזכות מועדון ה-5 ייאמר שהם לא מתערבים לאף אחד מחברי המועדון במה שיעשה עם רכבו, למרות שהדעה השולטת שם היא להיצמד בקנאות לאורגינל. חשוב רק לדעת שהם יצרו לעצמם לובי חזק מאוד במשרד התחבורע ובאמת טרחו רבות כדי לקבל את ההקלות ברישוי ובביטוח ובתדירות הטסטים - ובתמורה מדינת ישראל קבעה כללים מאוד נוקשים בנושא הזה.
כל מי שפועל בהצלחה על חשבון זמנו, בהתנדבות, מול הממסד למען אינטרס ציבורי מסויים - אני מצדיע לו, גם אם ההישגים שלו שונים מהציפיות שלי. עדיף מאשר קוטראיי סלון...
Miki Plavin
30-01-21, 17:17
רומנטיקה היא לא מילה פסולה. זה לא רק אתה ואתה לא משונה.
- - - Updated - - -
:cool:
כן כן אבאלה.
אתה מתרגש מזה?
גמני יכול להוציא הודעה לעיתונות שעוד 14 שנה אצמיח זנב אחד מולטי-טול שיחליף את שתי הרגליים ושתי הידיים שלי.
זה טוב למנייה,
זה פוליטיקלי קורקט,
זה עושה אותך כאילו חדשני,
ובעיקר - ממילא עוד 14 שנה אף אחד לא יזכור את ההצהרה-כתבה הזאת...
מילים. על המשקל. חינם.
- - - Updated - - -
כל מי שפועל בהצלחה על חשבון זמנו, בהתנדבות, מול הממסד למען אינטרס ציבורי מסויים - אני מצדיע לו, גם אם ההישגים שלו שונים מהציפיות שלי. עדיף מאשר קוטראיי סלון...
ענק:)
הם אחלה.
למרות שבזמנו הם התרעמו על אלה שמשתמשים ביומיום ברכב אספנות. טענו ש"לא בשביל זה טרחנו מול משרד התחבורה".
נתן לרגע את הרושם שמדובר בחבורה של זקנים ממורמרים עם תחביב יקר, שלא בא להם טוב בעין שמישהו נוסע בסתם אוטו ישן עם לוחית אספנות ופוגע להם בתדמית הזוהרת.
הם ההוכחה שקבוצה גדולה שמתאגדת סביב מטרה ברורה ופועלת נכון, יכולה להגיע להישגים מול משרד ממשלתי מאובן ומקובע שהתרגל לאסור הכל כי הוא יכול, ולענות רק ב"לא, לא ולא" על כל דבר.
לתשומת לבנו.
עם דגש על קבוצה גדולה, מקושרת שיושבת טוב, שהתאגדה...
עם דגש על קבוצה גדולה, מקושרת שיושבת טוב, שהתאגדה...
הכל כשר. בטח פה.
תסלחו לי שלא קראתי את כל התגובות, בחלקן ראויות..
אממה, לא הייתי מתייחס יותר מידי להצהרות של פוליטיקאים בכלל ובתקופת בחירות בכלל לרבות אישיות זו או אחרת שעדיף לא לרדת לפרטים..
שווה לציין שלפני שנים רבות חתם שימעון פרס על אמנה והוכרזה תוכנית 202020 שאומרת שעד שנת 2020 היינו אמורים ליהיות עם יותר מ-20 אחוז של אנרגיה ירוקה, והפלא בפלא היום מפרסמת חברת החשמל על כוונתה ליהיות ירוקה.
המדינה עד היום עשתה מאמץ להקטין יבוא של רכבים חסכוניים מכל סוג שהוא כי היא מתפרנסת ממיסים על הדלק.
בלי קשר, מהפכת הרכב החשמלי אם תקרא, זה לא יהיה בזכות הממשלות אלא בזכות יצרני רכב אלטרנטיביים שינשפו בזנב של היצרנים הקלסיים.
הרכב החשמלי מעבר לזהום יהיה הרבה יותר פשוט ליצור ותחזוקה. מנוע חשמלי לכל גלגל מניע מצבר ומערכת בקרה ואנרגיה.
זה יקטין את ההכנסות ליצרנים הקלאסיים וכך גם למדינות. במקביל יהרוג ענף שלם המתפרנס מתחזוקה ויוסב בהדרגה לתחזוקה אחרת או שיגווע. :-(
אממה, הצבור שירכוש מכוניות נוסח טסלה ודומיה, הוא זה שיכפה על התעשיה המסורתית להשתדרג וחלקם כבר הבינו שהמהפכה תקרא וכדאי להם להשקיע כפי שקרה בעבר ליצרני מצלמות הפילים, שמי שלא עשה את המעבר בזמן היה על סף פשיטת רגל.
אפשר להתחיל לאגור שמן צ'יפס ופלאפל ובבוא היום, נוכל לייצר ביו-דיזל ולהמשיך לתדלק את הדיפנדר הישן, כמובן רק כדי לשמוע את קרקור הדיזל ולנשום טיפה מהסירחון שכל כך התרגלנו אליו. יכול לומר בביטחון, שגם היום, אחרי נסיעה ארוכה עם הדיזל הזה, הייתי שמח לשקט. הולם את המדבר שמסביב. אבל מה יהיה עם שלדת הסולם, הסרנים החיים והקפיצים הספירליים? אולי שיהיה רכב 4X4 חשמלי, יתקעו מנוע על כל גלגל עם הנעה פלנטרית כדי לשמור על מרווח גחון, עם בולמי אוויר ושאר פטנטים, יבנו מפלצות עבירות וזוחלות סלעים, והכל יקרה בדממה מוחלטת, בלי גזירות של דרייבשאפטים וציריות, בלי תמרות עשן וכל הפירוטכניקה. הכל בלחיצת כפתור וטייס אוטומטי חכם יעבור כל מכשול.
משאיר כנראה את הדיפנדר לדור הצעיר, שיתמודד עוד 15 שנה עם מה שיהיה.
וכמו שכבר היום רואים איזה חיים הולכים להיות לנכדינו והדורות הבאים על הפלנטה הזו, שמח שנפלה בחלקי ההזדמנות לכוון פלטינות וקרבורטורים, לתת קיקסטארט באופנוע ולראות את המכונה מתעוררת או לפעמים יורקת אש ומעיפה את הקיק חזרה. חשמל טוב לאנושות ולנו, אבל משעמם.
לפי תומר. זה כבר פה.
הסינים ימכרו לנו מכוניות מאליאקספרס.
מוני אורבך
01-02-21, 09:42
אם לפני 100+ שנה היה פורום רוכבי סוסים אני מניח שהקיטורים היו נשמעים בדיוק אותו הדבר.
אין כמו הריח של הסוס בשעת בוקר מוקדמת כאשר הוא מתחיל להתחמם לקראת קפיצות הבוקר..
ולתת לו את השחת וקובית הסוכר תוך כדי ליטוף עדין, גן עדן !
רבאק תתעוררו, לכל טכנולוגיה יש את האתגרים היתרונות והחסרונות שלה.
יהיה מספיק עם מה לשחק עם המכוניות החשמליות, אל תדאגו.
אני אישית, רק מחכה לגיפ חשמלי בעלות נורמלית שאוכל להטעין אותו בצורה נוחה.
השקט, האמינות, בלי ריחות דלק מסרחים, מה רע?
נכון גם אני מכור לריח הדלק, אבל בעבר היתי מכור גם לריח מנוע סולר.
אחרי שש שנים עם מנוע בנזין שקט ועם הרבה פחות ריח גזי פלטה, עבר לי.
אז יהיה לי גיפ חשמלי ליום יום וטיולים, וגיפ אספנות (עם דלק מבית מרקחת) לזמנים הנוסטלגיים.
נראה לי סידור מצוין.
מאד מעניין שאצלי אני רואה מעין פיצול בהתייחסות.
מצד אחד,
ברכב שטח אני רואה רק ברכה ברכב חשמלי.
תחזוקה פשוטה ואולי זולה, עבירות (אם לכל גלגל יהיה מנוע ישיר), אין זיהום וריח.
הכי חשוב שקט ושלווה להתמזגות עם הטבע ויכולת הגעה וצפיה בחיות הטבע.
כמובן לא יהיה לנו במאהל מי שישאיר דיזל מטרטר לטעינת מצברים ...
מצד שני,
כחובב ספורט מוטורי (ומשתתף בעבר), לא מסוגל לדמיין נהיגה ספורטיבית ללא סאונד המנוע.
למרות שמבחינת ביצועים הרכב החשמלי לא נחות.
יש איזה כיף בצליל הצרחני (תלוי גם בסוג המנוע) מעל 7000 סל"ד ומערכת פליטה פתוחה.
יש סדרת מרוצים פורמולה E המבוססת על מכוניות מירוץ (מושב יחיד) פתוחות חשמליות,
יש הרבה אקשן ועקיפות בפרט שהם בד"כ מתחרים במרוצי רחובות. אבל,
ללא הצליל או עם צליל המנועים החשמליים,
לי אישית אין התלהבות ועניין בצפיה בתחרות למרות שכנראה זה העתיד.
יתרה מכך,
כשהחליפו המנועים בפורמולה 1 למנועי 4 צלינדר טורבו (ממנועי V8 ולפני כן V12 )
הייתה תרעומת בקהל החובבים על הסאונד של המכוניות ואפילו שינו אותו באמצעים
מלאכותיים כדיי לרצות את החובבים.
שורה סופית,
אשמח לרכב שטח חשמלי לצד שלבי GT350 כשיהיה אספנות והעו"ש יאפשר.
רענן
אפשר תמיד להצמיד קלף של אס ע״י אטב כביסה לשלדה, שיעשה ברררררררר על השפיצים בגלגל.
אפשר תמיד להצמיד קלף של אס ע״י אטב כביסה לשלדה, שיעשה ברררררררר על השפיצים בגלגל.
קרוב אבל ...
https://www.youtube.com/watch?v=UOm8S_rE7rY
אין שום בעיה לייצר כל רעש כמיטב הדימיון כחלק ממערכת הסאונד של הרכב. אם תיהיה דרישה כזו זה יהיה פיצ׳ר.
אין שום בעיה לייצר כל רעש כמיטב הדימיון כחלק ממערכת הסאונד של הרכב. אם תיהיה דרישה כזו זה יהיה פיצ׳ר.
זה קיים ובגרושים.
הבעיה שהרכיב קולט אדווה על המתח הנוצרת ממערכת ההצתה ובהתאם מייצר סאונד
עפ"י בחירה של מנוע (V12 V8 ) המשודר למערכת הסאונד ברכב .
ברכב חשמלי ללא הילוכים זה יהיה סאונד אחיד מטרטר ולא שייך לנהיגה עצמה.
כמו לשמוע היום מנוע המשודך לגיר רציף.
כנראה שיש משהו לא בגרושים שנותן מענה לשכמותי
https://www.youtube.com/watch?v=SpX4rNtVP-g&feature=emb_logo
רענן
פונקצית התמסורת שתארת, אכן פחות רלוונטית.
מן הסתם אפשר לחשוב על שיטות אחרות.
מה שעשו עם הטסלה, זה בהחלט בכיוון...
טסלה נכנסה אתמול עם מודל 3 ומחירים שוברי שוק.
מתי הטנדר?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210203/828536eed9b39f324445eb314c97c499.jpg
Sent from my H3123 using Tapatalk
עוד אבן דרך: טויוטה 4ראנר ישן הוא הרכב החשמלי מלא שמסיים את KOH
https://www-cnet-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.cnet.com/google-amp/news/electric-toyota-4runner-king-of-the-hammers/
ישמו את הקונספט של בטר-פלייס
אודי מצהירה במפתיע כי לא תפתח יותר מנועי בנזין ודיזלhttps://www.ynet.co.il/wheels/news/article/H1xcDTlEd
חנן-ג'יפולוג
05-04-21, 12:29
עמדת טעינה בחניון בארות? אני אצטרך כזו לKidow שלי.
https://www.automag.co.il/jeep-offroad-charging-israel/
boaz avrahami
05-04-21, 13:05
סופסוף נפל האסימון לצורך מה הקו חשמל הגדול לאורך הכביש שחוצה את המכתש
כן כן.
עמדות טעינה בנגב, ולא בתחנת דלק אלא בכניסה לשטח....
וגם סולאריות, אלא מה...
אחד באפריל יהיה רק בשנה הבאה.
אני מהמר שהבדואים מפרקים את זה רבע שעה אחרי גזירת הסרט.
חנן-ג'יפולוג
07-04-21, 10:11
סילברדו חשמלי בדרך:
https://www.automag.co.il/chevrolet-silverado-ev-israel/
פה אני כבר מטיל ספק ביכולת התשתית של בית נורמלי לתמוך בטעינה במהירות סבירה של המיפלץ הנ"ל.
יש שאלה גדולה האם פרופיל השימוש הטיפוסי של פול סייז כזה בארה"ב בכלל מסתדר עם חשמל.
ברגע שגוררים משהו כבד הטווח שגם ככה גבולי מתקצר דרמטית.
ותוסיפו לזה איזה הר קטן בדרך, מיזוג או חימום ואת המרחבים העצומים שלהם.
פרופיל השימוש הטיפוסי של פול סייז כזה בארה"ב
זה בערך הרכב הכי נימכר בארה"ב, כך שזה לא מה שאנחנו מתארים כשימוש נורמלי לרכב כזה, רובם הגדול לא גוררים כלום, ולא סוחבים כלום, זה פשוט הרכב היום יומי ללא מעט אנשים.
מפסיקים לייצר לנדקרוזר 200 עם v8 דיזל, ומתחיל עידן ה-300.
הביקוש בשווקים היסטרי לדגם האחרון עד כדי עיכובים של חודשים במסירות דגמי 70.
כולם רוצים את ה-V8 דיזל האחרון.
אבל הקטע הוא שטויוטה לא ירדו ממנועי מדיזל.
ה-300 החדש וכנראה גם סדרה70 יקבלו V6 דיזל חדש.
כי הם שולטים בשוק במדינות האחרונות שיישארו נורמליות, נטולות הטימטום החשמלי האובססיבי של אירופה.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210418/ef30085e3f3390b5ae05b9b780c21412.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210418/31a0d2b74d52a30da6d523893c6e35ba.jpg
אז אתמול חנתה הספייס איקס הזאת פה ליד הבית. אין שום שטקר במרחק קילומטרים ...
ואני מסתכל. איזה אוטו יפה.
איזה סלון ריק. אין כפתור אחד לרפואה בפנים.
וכל כך לא פרקטי ....... פשוט נורא.
חשבתי לעצמי. בדרך חזרה מתל אביב לחיפה. אי שם ליד mהדרך .. פקק הזוי של 30 קמ כרגיל מנתניה לפראדיס. 38 מעלות בצל. לחות 13574% והסוללה על 43%. פותח חלון ? מפעיל וישרים ? עד חיפה נשארו רק 50 ק׳מ אבל אין שום תחנת חישמול .. הצילללוווווווו
בעיה הסידור הזה.
Miki Plavin
18-04-21, 20:43
האובססיה הזו נמצאת גם בארה"ב במידה מסוימת במיוחד לאור התחלפות הנשיאות.
הבנתי שגם עובדים על דלק סינטטי שהרבה הרבה פחות מזיק לסביבה (פורשה אחת מהחברות שמשקיעות), אני טועה?
הדבר יאפשר לרכבי בעירה פנימית להמשיך לנסוע - טוב לרגשיים ולסנטימנטלים שבנינו, אני בניהם, שכן אוהבים מנוע אלפא מברבר, V8 אמריקאי מבמבם, בוקסר חבוט של לאונה (וכמובן, 4.0 ליטר 6 טורי של JEEP שואג :) ) וכו וכו'.
*לי אישית אין משהו נגד רכב חשמלי כל עוד זה באמת בריא לסביבה מכל הבחינות, אחרת לא עשינו במעבר הזה כלום
*לי אישית אין משהו נגד רכב חשמלי כל עוד זה באמת בריא לסביבה מכל הבחינות, אחרת לא עשינו במעבר הזה כלום
מאד בריא לסביבה פה .. ובאירופה.... אוי ואבוי מה זה עושה לסביבה באפריקה .. חבל על הזמן.
רק דיברנו..
״דסק החוץ | צ׳אט הכתבים
דיווח בטקסס: רכב חשמלי של חברת "טסלה", שנסעה ככל הנראה ללא נהג, התנגשה בעץ ועלתה באש. שני אנשים שהיו בתוך המכונית נהרגו. כוחות הכיבוי השתמשו בכ-30 אלף ליטרים של מים במשך ארבע שעות כדי לכבות את האש, מכיוון שהסוללה של הרכב נדלקה מחדש
https://mobile.mako.co.il/news-reporters_chat?messageId=225969&utm_source=SharedChatMessage&utm_medium=Other&partner=SharedChatMessage
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210418/283026185976fe9d31f0b5c6391812d0.png
עריכה: עכשיו ראיתי שדורון השיג אותי .. אפשר למחוק אם רוצים.
חנן-ג'יפולוג
19-04-21, 07:47
חזרנו לבעירה חיצונית.
חזרנו לבעירה חיצונית.
קטר קיטור?
לי אישית אין כלום כנגד שום דבר, כל עוד לא מכריחים אותי.
לגבי עד כמה זה באמת טוב לסביבה?... אני בספק גדול. אנחנו חיים בשיא תקופת הפוליטיקלי-קורקט, שזה בשפה פשוטה - עולם הפוך.
שחור הוא לבן. לבן הוא שחור. האמת היא שקר. השקר הוא אמת. שלטון של שקרים ושל צביעות. את האמת בכל מקרה יסתירו ממך.
polar bear
19-04-21, 17:29
מי מכין אנימציה של טסלה בוערת שרה "אלף כבאים" ?
polar bear
19-04-21, 18:35
לגבי איך זה להיות בעלים של טסלה בישראל
https://youtu.be/kLDYSKqkBjc
חבר לתחום מצא דרך לשלבhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210506/a957a70f80d5233e4f110ded165f3c73.jpg
Sent from my SM-A505F using Tapatalk
https://www.slashgear.com/toyota-built-an-internal-combustion-engine-that-sips-hydrogen-and-it-sounds-awesome-30671055/
Toyota built an internal combustion engine that sips hydrogen
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
ובינתיים בישראל.. טסלה עושה עליה עם נתוני מסירות מרשימים ביותר.
1200.. 1500.. וזו רק ההתחלה.
הייתי קונה רק שאין לי (בדומה לרוב הישראלים כנראה) איפה להטעין... אין ברירה. נישאר עם מכוניות שעושות רעש... (-;
אסף.
אם יורשה לי... זה לא רעש , אלא צליל , וצליל הוא דבר ייחודי.
Miki Plavin
08-05-21, 18:16
לי אישית אין כלום כנגד שום דבר, כל עוד לא מכריחים אותי.
לגבי עד כמה זה באמת טוב לסביבה?... אני בספק גדול. אנחנו חיים בשיא תקופת הפוליטיקלי-קורקט, שזה בשפה פשוטה - עולם הפוך.
שחור הוא לבן. לבן הוא שחור. האמת היא שקר. השקר הוא אמת. שלטון של שקרים ושל צביעות. את האמת בכל מקרה יסתירו ממך.
מסכים איתך מילה במילה.
אם יורשה לי... זה לא רעש , אלא צליל , וצליל הוא דבר ייחודי.יורשה לך. יורשה בהחלט.
אסף.
חנן-ג'יפולוג
10-05-21, 10:08
https://thecar.co.il/%d7%a0%d7%a7%d7%95%d7%93%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%a4%d7%a0%d7%94-%d7%94%d7%aa%d7%a8%d7%97%d7%a7%d7%94-%d7%9e%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%95%d7% aa-%d7%97%d7%a9%d7%9e%d7%9c%d7%99%d7%95%d7% aa-%d7%99%d7%94/
השינוי קורה לנגד עיננו בשידור חי. יש היום יותר מ-20 דגמים חשמליים שנמכרים בישראל, ורק טסלה מכרו השנה יותר מכוניות חשמליות מאשר נמכרו מכוניות חשמליות בסך-הכל לפני שנתיים. ולי לפחות נדמה שאחוז מכובד מפרסומות הרכב גם בעיתונים המודפסים הן לרכבים סיניים חשמליים שלא היה לי מושג שקיימים בכלל. ובצבע סגול.
https://www.automag.co.il/ev-trade-in-back-to-gas-israel/
https://www.automag.co.il/ev-trade-in-back-to-gas-israel/
דרור,
אני אחד מאלו שחושביםמשיש לנו נטייה לקפוץ על פתרונות לא מוכנים.
תראה פה מה כתבתי בדיונים על רכבים אוטונומים.
אבל במקרה הזה, של רכב חשמלי, הנושא של העיתוי נורא חשוב.
רכב שנקנה ב 2012-2015 ואפילו 2018, זה לא מה שיש היום.
בנוסף, אין ספק שגם התשתיות התקדמו.
בקיצור, המחקר שבקישור יכול לכל היותר להגיד מה היה לפני 3-5 שנים.
לא יודע כמה הוא רלוונטי להיום.
ודרך אגב, אני חושב שרכב 100% (טסלה), כרכב ראשון \ ראשי, הוא עדיין בעייתי.
נקודה נוספת, שמאוד בעייתית בישראל לעומת ארהב למשל, השחיקה בשווי הרכב.
את האמריקאים , שחיקה של למעלה מ3-5 שנים לא מעניינת.
אצלנו, המחיר של מצברים חלופיים, מסבך מאוד את הסחירות של הרכב.
אני לא נגד או בעד, אבל הנתון הזה מעניין.
אין לי ספק שמכונית חשמלית של 2021 טובה יותר מזו של 2018 שהיא עצמה מכונית טובה מזו של 2015.
ויש לי עוד פחות ספק שהתשתית של היום טובה יותר מזו של לפני 3 שנים ובטח מזו של לפני 6 שנים.
אז למה מספר לא קטן של משתמשים של מכונית חשמלית מ-2018 חוזרים ב-2021 למכונית בנזין למרות שחשמלית מודרנית תהיה טובה יותר (יותר טווח) והתשתית היום טובה יותר?....
ואכן, נושא סחירות/שמירת ערך אצלנו הוא קריטי.
כאן לא אמריקה. כאן אוטו אינו משול לזוג נעליים ישנות ולא זורקים אותו כשהוא מתיישן.
אבל כל עוד מחירי הסוללות עומדים על 6 ספרות, רכב חשמלי שמתקרב לסוף תקופת האחריות על הסוללה, ערכו למעשה יימחק. רוב משתמשי החשמליות אינם חסידי איכות סביבה מיליטנטים והם יעברו לרכב חשמלי רק מסיבות כלכליות גרידא - כי זה הרבה יותר זול בשוטף. אז כדאי להם מאוד-מאוד להוסיף את נתון הפחת הזה לחישוב הכדאיות. גם זה כסף.
וכמובן גם עמדת המדינה, נרקומנית של מיסים, שמתקיימת/חוגגת על מיסוי דלקים ולכן אין לה שום אינטרס אמיתי לקדם ולדחוף רכב חשמלי בטרם תמצא דרך למסות אותו או את עמדות הטעינה שלו לאותה רמה של מיסוי דלקים. מבחינת המדינה, כל עוד ק"מ נסיעה ברכב חשמלי עולה לצרכן פחות מאותו ק"מ נסיעה ברכב מונע ע"י דלק, אין לה שום אינטרס שנעבור לחשמל.
אם 20% מקוני המכוניות החשמליות חזרו למכוניות בערה פנימית (במחקר שמצוטט בקישור של דרור) - אז 80% המשיכו עם מכונית חשמלית שנייה? זה דרך לא פחות נכונה להציג את אותו נתון בדיוק.
וכמובן גם עמדת המדינה, נרקומנית של מיסים, שמתקיימת/חוגגת על מיסוי דלקים ולכן אין לה שום אינטרס אמיתי לקדם ולדחוף רכב חשמלי בטרם תמצא דרך למסות אותו או את עמדות הטעינה שלו לאותה רמה של מיסוי דלקים. מבחינת המדינה, כל עוד ק"מ נסיעה ברכב חשמלי עולה לצרכן פחות מאותו ק"מ נסיעה ברכב מונע ע"י דלק, אין לה שום אינטרס שנעבור לחשמל.[/QUOTE
כמו שקרה עם הסולר וכמו שמנבאים שיקרה לגפמ אם יגיע למסה קריטית של משתמשים
נחיה ונראה
לגבי סוללות מתישנות אני מעריך שימצא פתרון כלשהו, שוב, כשנגיע למסה קריטית של רכבים חשמלים טהורים משומשים. אולי השבחת סוללה אה-לה-ישראבלוף ואז ייצוא למדינה מתפתחת כלשהי
נכון, אבל אחד הטיעונים הכי קולניים של מצדדי המעבר לחשמל היה ועודנו - אחרי שעברת לרכב חשמלי, כבר לא תחזור לרכב עם מנוע דלק. זה אמור להיות כל כך הרבה יותר טוב, זול בשוטף, מתקדם. אז לחזור אחורה?.... אותי הנתון הזה הפתיע.
כמה משתמשי סמאטרפון חוזרים לטלפון נוקיה של פעם?
כמה משתמשי מסך לד 60 אינץ' 4K חוזרים לטלויזיה של פעם בארגז מעץ?
לבנאדם אינטיליגנטי מוכרחה להיות סיבה טובה לצעד משמעותי כזה אחורה.
אני חושב שהנעה חשמלית היא העתיד והיא טובה יותר - כשהעסק יהיה בשל. מה שכיום הוא ממש לא.
דיברנו על זה לא מעט - כשסוללה תציג מימדים ומשקל קומקפטיים של מיכל דלק, טווח נסיעה אמיתי של מיכל דלק, טעינה מלאה שזמינה בפריסה של תחנות דלק ומהירה כמו מילוי מיכל דלק, עלות החלפת סוללה שסיימה את חייה תהיה דומה/זהה להחלפת מנוע מפירוק - אז לא תהיה שום סיבה הגיונית להמשיך להשתמש ברכב מונע בדלק.
כמשתמש, אני מצפה מהרכב החשמלי לאפשר לי את אותה רמת שימושיות שהתרגלתי ממכונית. מבחינתי, היתרונות של חשמל הם עלות תפעול ותחזוקה זולות משמעותית, ביצועים טובים יותר, איכות סביבה, פעולה שקטה וביטול התלות בנפט ובמדינות ציר הרשע שמפיקות אותו.
למדינת ישראל לעומת זאת, יש אינטרסים אחרים לחלוטין. בראשם, לשמר את רמת ההכנסות ממיסים. מיסים על מכוניות ומיסים על דלקים.
כל היתר לא מעניין למדינה אפילו את השערה הכי קטנה בצד האחורי של האשך השמאלי. מצידה שכולנו נחלה בסרטן ריאות, נתחרש ונגסוס בייסורים,העיקר שנמשיך לשלם 120% מס על מכוניות ו-400% מס על דלקים. אלה המספרים הנכונים אגב.
כל עוד לא הסתיים פיתוח המודל שיאפשר למדינה לא להפסיד הכנסות-מיסוי כתוצאה ממעבר כל צי הרכב בארץ לחשמל, המעבר הזה יתעכב וידשדש.
לטעמי רמת הביצועים של החשמליות הנוכחיות מתאימות נפלא כרכב שני וקטן בבית, לכל ההקפצות והנסיעות טווח קצר ובינוני.
ולא כרכב יחיד / ראשי בבית.
הבעיה שהחשמליות הקטנות לא מספיק זולות...המון כסף לרכב קטן ומוגבל טווח
Asaf-a
אסף.א
ברור שהיום רכב חשמלי אינו תחליף מלא ובכל המקרים לרכב ב"פ, אותי מפתיע יותר ש80% מהציבור באותו סקר דווקא כן ממשיכים עם רכב חשמלי. וזה בקליפורניה. בישראל גם אם 50% היו ממשיכים זה היה מפתיע לטובה.
אבל מה זה משנה - שנתיים, שלוש, חמש שנים לכל המאוחר - וברור לי שכלי התחבורה העיקרי של המשפחה שלי ושל רוב מי שסביבי יהיה חשמלי, בקטע טבעי לגמרי. וכמה שנים אחר כך בכלל לא נבין על מה היתה המהומה, מנוע הבנזין ישאר בזכרון הקרבורטור והפלטינות בזכרון של המבוגרים יותר ביננו. אני מניח שמיעוט קטן, שבפורום הזה אולי הוא רוב, וכולל אותי ואותך דרור, נתחזק ונתדלק רכבי תחביב גם עוד הרבה שנים קדימה בשביל הכיף.
אם 20% מקוני המכוניות החשמליות חזרו למכוניות בערה פנימית (במחקר שמצוטט בקישור של דרור) - אז 80% המשיכו עם מכונית חשמלית שנייה? זה דרך לא פחות נכונה להציג את אותו נתון בדיוק.
כנ"ל, מופתע מהמספר הנמוך שחזרו, זה נראה יותר כמו שינוי סטאטיסטי ממגמה. תמיד יש מי שלא מתאים לו, לא נראה לו, מתגעגע לישן, ולא דווקא ברכבים, אנדרואיסטים חוזרים לאיפון, גולשי סקי חוזרים לסנובוארד, חוזרים מפוייקה לגריל...
אחד גילה שהוא 5 ק"מ רחוק מידי לסיבוב יומי של בית-עבודה-בית, שני היה לו שקע צמוד, בנתיים עבר דירה או עבודה ואין...
ותוסיף על זה שבאמת הטכנולוגיה של החשמליות באמת לא מושלמת עדיין.
כמו שקרה עם הסולר וכמו שמנבאים שיקרה לגפמ אם יגיע למסה קריטית של משתמשים
להבדיל מהסולר והגפ"מ, כאן מדובר על משהו שונה. אף אחד לא כפה עליך לעבור לרכב דיזל או להתקין מערכת גז. זה היה לבחירתך.
אבל רכב חשמלי ייכפה עליך. אם תרצה או לא.
הכפייה לנטוש לאנחות את מנועי השריפה הפנימית תהיה "רכה" (היצע הולך ופוחת של מכוניות מונעות בדלקים, הטבות לרוכשי רכב חשמלי) או "קשה" (איסורים, הגבלות, מיסוי מוגדל באגרות וקנסות למיניהם, צמצום תחנות דלק, ועד איסור שימוש מוחלט).
כמקובל במדינת ישראל - המדינה תפציץ ביד רחבה בהגבלות אכזריות, אבל תתקמצן מאוד בהטבות.
השאלה הגדולה היא רק מודל המיסוי. איך למסות למוות את הרכב החשמלי והשימוש בו, כדי לשמר את רמת ההכנסות הגלומה במיסוי דלקים. זה הכל. וזה עניין טכני גרידא שאני משוכנע שהולך ומתגבש וכבר נמצא במגירות, מוכן להישלף לקראת עליית מספרן של מכוניות חשמליות לכדי מאסה קריטית.
הנושא של עמדות טעינה פחות משמעותי לדעתי כאשר מדובר על טווח של 450 קמ ומעלה, אני לדוגמה נוסע כ 500 קמ סטנדרטיים בשבוע, טסלה מודל 3 מגירסת לונג ריינג' תספיק לי בהחלט..
יש לי חבר פה בארץ שעבר לפני שנתיים בערך לחשמלי ואומר שהוא בחיים לא חוזר לרכב עם מנוע בנזין.
לגבי עמדות הטענה, יש כבר לא מעט בארץ ולדעתי הן מתרבות כל חודש שעובר ועכשיו עם כניסת טסלה ואיתה גדילה משמעותית בכמות החשמליות על הכביש - בכלל תהיה פריסה נרחבת.
אם אני לא טועה, טסלה היא כמו אייפון - צריכה עמדה ייעודית משלה שמתאימה רק לה?
אני מניח שמיעוט קטן, שבפורום הזה אולי הוא רוב, וכולל אותי ואותך דרור, נתחזק ונתדלק רכבי תחביב גם עוד הרבה שנים קדימה בשביל הכיף.
התכוונת לכתוב : נזקק ונתדלק...
אם אני לא טועה, טסלה היא כמו אייפון - צריכה עמדה ייעודית משלה שמתאימה רק לה?
לא נראה לי, היתה סקירה נדמה לי ב"אוטו'" והם עצרו בתחנת טעינה רגילה
אגב, אפשר כבר למצוא תוכניות להדפסה של שקע טעינה...
https://www.thingiverse.com/thing:4381270
מאפשר חניה בחניות "שמורות" לרכב חשמלי
התכוונת לכתוב : נזקק ונתדלק...
צריך לזקק את זה...
133846
אגב, אפשר כבר למצוא תוכניות להדפסה של שקע טעינה...
https://www.thingiverse.com/thing:4381270
מאפשר חניה בחניות "שמורות" לרכב חשמלי
שים לב שזה לא אמיתי..רק בכאילו כדי שתוכל לחנות ולא יגידו לך כלום
בטוח שזה לא אמיתי ...?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
כלי התחבורה העיקרי של המשפחה שלי ושל רוב מי שסביבי יהיה חשמלי, בקטע טבעי לגמרי. וכמה שנים אחר כך בכלל לא נבין על מה היתה המהומה, מנוע הבנזין ישאר בזכרון הקרבורטור והפלטינות בזכרון של המבוגרים יותר ביננו. אני מניח שמיעוט קטן, שבפורום הזה אולי הוא רוב, וכולל אותי ואותך דרור, נתחזק ונתדלק רכבי תחביב גם עוד הרבה שנים קדימה בשביל הכיף.
הכל אחלה, בתנאי שזה יהיה מותר.
ועל זה אני מצביע כל הזמן - המעבר לחשמל יבוא בכפייה. השימוש ברכב ב"פ יוגבל ובהמשך גם ייאסר - בכפייה.
והכפייה תתחיל כשמכוניות חשמליות יהפכו למסה קריטית והמדינה תהיה סגורה על צורת המיסוי שלהן ותוודא שהיא מכניסה מספיק כסף.
היחיד שמדבר על הזמן על כפייה זה אתה, ברלי. זה מתחיל להטריד אותי. אני לא מתכוון להצביע בשבילך בבחירות.
למדינת ישראל לעומת זאת, יש אינטרסים אחרים לחלוטין. בראשם, לשמר את רמת ההכנסות ממיסים. מיסים על מכוניות ומיסים על דלקים.
כל היתר לא מעניין למדינה אפילו את השערה הכי קטנה בצד האחורי של האשך השמאלי. מצידה שכולנו נחלה בסרטן ריאות, נתחרש ונגסוס בייסורים,העיקר שנמשיך לשלם 120% מס על מכוניות ו-400% מס על דלקים. אלה המספרים הנכונים אגב.
כל עוד לא הסתיים פיתוח המודל שיאפשר למדינה לא להפסיד הכנסות-מיסוי כתוצאה ממעבר כל צי הרכב בארץ לחשמל, המעבר הזה יתעכב וידשדש.
אז מה שאתה אומר בעצם, שפיצוי המיסוי על הרכב יגיע מעלייה תשלומי מס הבריאות?
https://www.ynet.co.il/environment-science/article/SyuvcjPdO?utm_source=ynet.app.android&utm_term=59291720&utm_campaign=general&utm_medium=social
מה שנקרא הפוך על הפוך.
אז מה שאתה אומר בעצם, שפיצוי המיסוי על הרכב יגיע מעלייה תשלומי מס הבריאות?
פיצוי על ירידת ההכנסות מהמיסוי על דלק.
מאיפה יביאו את הכסף הזה? השד יודע. מיסוי על טעינה?.... מיסוי נוסף על המכוניות?... מיסוי על נסועה (קילומטרים?...), אגרות גודש?... מי יודע.
נכון, אבל אחד הטיעונים הכי קולניים של מצדדי המעבר לחשמל היה ועודנו - אחרי שעברת לרכב חשמלי, כבר לא תחזור לרכב עם מנוע דלק. זה אמור להיות כל כך הרבה יותר טוב, זול בשוטף, מתקדם. אז לחזור אחורה?.... אותי הנתון הזה הפתיע.
כמה משתמשי סמאטרפון חוזרים לטלפון נוקיה של פעם?
כמה משתמשי מסך לד 60 אינץ' 4K חוזרים לטלויזיה של פעם בארגז מעץ?
יש לי שכן עם פלואנס חשמלית.
כשהיה חדש, הילל את הרכב, ומצמץ קלות כששאלתי האם הוא מפעיל מזגן בפקק..
ואז הרכב התבגר..
אחרי סט הסוללות הראשון וסוג של פיצוי/החלפה לסט חדש מקרטע, ברור לו שזה נהפך לרכב לסידורים טווח קרוב לבית עד שימות סופית.
עכשיו קיבלו את הרכב החדש לבית, בנזין 2021.
פלואנס חשמלית עוברת היום ידיים במחיר של שידה באיקאה
אם איני טועה, הייתה תקופה שהיבואן ניסה להוריד את כולן מהכביש, והיה מוכן לתת רכב בנזין במקום, הכל במטרה לצמצם משאבי שירות וחלפים
היבואן קנה אותם במחיר גבוה ממחיר השוק - 45000 שח אז - כדי לא להיאלץ לממש אחריות על סוללות מתיישנות. מי שלא מכר - למעשה ויתר על האחריות ו'קנה' את הסוללה (שעד אז היתה רכוש של בטרפלייס או משהו כזה)
אסף.
הכל אחלה, בתנאי שזה יהיה מותר.
ועל זה אני מצביע כל הזמן - המעבר לחשמל יבוא בכפייה. השימוש ברכב ב"פ יוגבל ובהמשך גם ייאסר - בכפייה.
והכפייה תתחיל כשמכוניות חשמליות יהפכו למסה קריטית והמדינה תהיה סגורה על צורת המיסוי שלהן ותוודא שהיא מכניסה מספיק כסף.דרור.... אתה כנראה שוכח שלרוב בעלי הרכב אין חניה שאפשר להתקין בה עמדת טעינה.
לכן זה פשוט לא יקרה.
אני מטעין היום ברכב שלי בעמדת טעינה מהירה לצד הדרך בדרך מאי-פה לאי-שם בתוך דקות ספורות כ 700 קילוואט שעה שמספיקים לי בערך ל 700 קילומטר. נגיד... (תסלחו לי על חוסר הדיוק בחישוב).
באוטו חשמלי שהקיבולת שלו 70 קילוואט שעה- לוקח שעה עד שעתיים למלא 80 אחוז מהקיבולת והטווח הוא 300 - 400 קמ בלי מזגן.
אז מי יכול לגרום לי - שאין לי אפשרות לתחנת טעינה בחניה - לעבור לחשמל? מה אני עושה כשנגמרת הבטריה?
ואיך בדיוק יכפו את זה? מיסים? כל עוד זה לא אפשרי- אין דרך לשכנע מישהו דרך מיסים. כי זה לא אפשרי. כלומר זה לא עניין של עלות תועלת.
אסף.
בכפר סבא העירייה פרסמה כבר לפני שנה שמי שקונה רכב חשמלי יקבל עמדת טעינה ברחוב ליד הבית שלו... שזה גם סוג של חנייה חצי שמורה ...
אז הנה, יש גם גזרים ...
דרור.... אתה כנראה שוכח שלרוב בעלי הרכב אין חניה שאפשר להתקין בה עמדת טעינה.
באוטו חשמלי שהקיבולת שלו 70 קילוואט שעה- לוקח שעה עד שעתיים למלא 80 אחוז מהקיבולת והטווח הוא 300 - 400 קמ בלי מזגן.
...
אז מי יכול לגרום לי - שאין לי אפשרות לתחנת טעינה בחניה - לעבור לחשמל? מה אני עושה כשנגמרת הבטריה?
אסף.
זה היה עיקר הפתרון של בטר פלייס (עזבו רגע את הפוליטיקה ואת הניהול ואת העלות ואת כל הגורמים מסביב לסיפור)
היכולת להחליף סוללה בדקות ספורות, בזמן שבמקור תוכנן להיות אותו פרק זמן כמו תהליך תדלוק....
הניתוק מעמדת טעינה "שלך" או לחכות בתחנה ציבורית למשך כמה שעות....
היכולת לגמוע ק"מ ללא מגבלה לתפוקת הסוללה שקיימת ברכב...
כל זה, היה גאוני ב" פתרון החשמלית של בטר פלייס" ע"י כניסה לתחנת החלפה, מסירת הסוללה הריקה מהאוטו וקבלת סוללה טעונה מהתחנה.
זה בדיוק תהליך "העמסת" האנרגיה השקולה לתדלוק.
גילוי נאות, עבדתי בצוות הפיתוח של האוטומציה בתחנות ההחלפה
זה היה עיקר הפתרון של בטר פלייס (עזבו רגע את הפוליטיקה ואת הניהול ואת העלות ואת כל הגורמים מסביב לסיפור)
היכולת להחליף סוללה בדקות ספורות, בזמן שבמקור תוכנן להיות אותו פרק זמן כמו תהליך תדלוק....
הניתוק מעמדת טעינה "שלך" או לחכות בתחנה ציבורית למשך כמה שעות....
היכולת לגמוע ק"מ ללא מגבלה לתפוקת הסוללה שקיימת ברכב...
כל זה, היה גאוני ב" פתרון החשמלית של בטר פלייס" ע"י כניסה לתחנת החלפה, מסירת הסוללה הריקה מהאוטו וקבלת סוללה טעונה מהתחנה.
זה בדיוק תהליך "העמסת" האנרגיה השקולה לתדלוק.
גילוי נאות, עבדתי בצוות הפיתוח של האוטומציה בתחנות ההחלפה
ולא גילו לך שהיעד המסחרי היה בכלל רחב יותר מהרכבים ובכיוון של נדלן ומסחר?
לפי מה שנראה מכל הפרסומים שנתקלתי בהם, אף יצרן בעולם לא הלך לפתרון כזה לא אז ולא מאז.
בהתחשב בעובדה שהעלות של הסוללה היא בסביבות ה 20-30% משווי הרכב, פתרון כמו של בטרפלס, מייקר את המכוניות בעשרות אחוזים ( העלות של הסוללות הנוספות שצריך לייצר ולתחזק).
זו הייתה שגיאה בסיסית שהכריעה את הפרויקט הזה, ולכן אף יצרן לא מאמץ את המודל הזה.
הסיבה האמיתית לכל המודל הזה היתה הרצון לגזור קופון על "התדלוק".
היה להם מודל עסקי גזלני וטוב שהרעיון הזה נסגר.
אמרתי תעזבו פוליטיקה בצד, ברמה הטכנית+שרותית לנהג זה אחלה פתרון
אמרתי תעזבו פוליטיקה בצד, ברמה הטכנית+שרותית לנהג זה אחלה פתרון
זה לא פוליטיקה, זה מרגישים מיד, יום יום, בכיס.
אני לא חושב שלהכנס להחלפת סוללה יותר נח מלחבר כבל טעינה בערב בבית.
עובדה, אף אחד לא חזר לרעיון הזה.
לדעתי, כי הקמת תחנות החלפה הוכחה כאופציה מאוד יקרה להקמה (עזבו לאן הכסף הלך מעבר לזה, הקמת תחנות זה עסק יקר)
זה בטוח פותח אפשרויות תנועה, מעבר לקמ הנקובים של הסוללה, אפשרות להגיע הביתה בערב עם רכב ב"כוננות" לדוגמא צריך פינוי לחדר לידה או משהו בלי להיות מודאג מקצב הטעינה וכו.
אבל... זו רק דעתי האישית, ולדעתי זה הכי שקול למילוי דלק בתחנת דלק, לאף אחד מכם לא מטפטף סולר/בנזין לתוך המיכל במשך כל הלילה, נכון?
זה כמו קומוניזם.
היה יכול להיות אחלה פתרון רק ברמת התיאוריה. במציאות זה לא יכול לעבוד.
דווקא המודל של החלפת סוללה בשתי דקות היה היתרון הגדול.
בפועל זה נכשל כי מבחינת הלקוח, המודל היה יקר עד חזירי. זה לא היה זול יותר מרכב רגיל. הלקוח היה בן-ערובה של בטר-פלייס, ללא אלטרנטיבות. הוא היה תקוע עם פתרון רע, יקר, מגביל ובסוף גם הלך הכסף.
המכונית היתה מוסבת, סוג של אילתור ובתכל'ס מוגבלת מאוד ודי דרעק. הטכנולוגיה של הסוללות, הטווח המצחיק, הביצועים הבסיסיים מאוד. אבל גם פריסת התחנות הדלילה והלא מספקת. גם כאן ניסו לסנגר על זה - "פתרון טוב לרכב שני או שלישי בבית" טענו אלה שגרים בצמוד קרקע ויכולים להרשות לעצמם שתיים ושלוש מכוניות ומעדיפים להתעלם שרוב אזרחי המדינה גרים בדירות-שיכון ללא חניה משלהם ונאבקים בציפורניים להרשות לעצמם רכב אחד....
גם לרכב חשמלי הכי מתקדם כיום, עדיין יש עוד ים של מגבלות טכניות, שאני מניח שהתקדמות טכנולוגיית הסוללות וירידת מחירן יכולות לפתור במידה כזו או אחרת. זה כמובן ייקח זמן. עד אז, זה לא מחליף את השימושיות והעצמאות המובנות בבחירה ברכב רגיל.
המעבר לרכבים חשמליים יהיה כרוך לא רק בצעדי עידוד/כפייה מצד המדינה אלא גם בשינוי תפיסתי של כל מודל השימוש במכונית.
מה זה "כפייה" אסף?
אל תיתמם. למדינה יש הרבה אפשרויות בשרוול לאלץ אותך בעל כורחך ונגד רצונך לעבור לרכב חשמלי.
זה לא פוליטיקה, זה מרגישים מיד, יום יום, בכיס.
אני לא חושב שלהכנס להחלפת סוללה יותר נח מלחבר כבל טעינה בערב בבית.
עובדה, אף אחד לא חזר לרעיון הזה.כאמור - אתה ואחרים - מיעוט - יכולים לחבר כבל טעינה בערב בבית. רוב בעלי הרכב לא נהנים מהאפשרות הזו.
וכאשר כל השיח על נושא הרכב החשמלי מתעלם מזה - אתם מדברים עם עצמכם.... רוב בעלי הרכב לא שותפים לשיח.
אסף.
רק לדייק לגבי המודל של בטר פלייס המנוחה. הם פיתחו לא רק את תחנות ההחלפה אלא גם תחנות טעינה מנוהלות שהיו אמורות להיות מותקנות בחניות הפרטיות והציבוריות.
הרעיון היה שבדרך כלל הטעינה היתה מתחנות הטעינה (שכאמור היו מנוהלות) ורק כשהיה צורך בנסיעה ארוכה לא מתוכננת היית מחליף סוללה בתחנת ההחלפה (ואז היית מקבל חתול בשק כי זה היה יכול להיות החלפה של סוללה חדשה בסוללה משומשת ועייפה).
עובדה, אף אחד לא חזר לרעיון הזה.
התכוונת שחוץ מאגסי אף אחד לא הלך מראש על הרעיון הזה.
כאמור - אתה ואחרים - מיעוט - יכולים לחבר כבל טעינה בערב בבית. רוב בעלי הרכב לא נהנים מהאפשרות הזו.
וכאשר כל השיח על נושא הרכב החשמלי מתעלם מזה - אתם מדברים עם עצמכם.... רוב בעלי הרכב לא שותפים לשיח.
אסף.
אבל אתה מחנה את האוטו איפשהו. יהיה שקע בכל חניה, בכל רחוב. די ברור מאליו - מספר שקעי הטעינה יצמח עם הביקוש.
התכוונת שחוץ מאגסי אף אחד לא הלך מראש על הרעיון הזה.זה לא לגמרי נכון, רנו חשבו על זה במקביל לבטר פלייס.
הפלואנס ze לא הומצאה ע"י בטר פלייס, אלא ע"י רנו.
גם הייתה להם תחנת החלפה אפילו לפני שלבטר פלייס היתה אחת.
אבל אתה מחנה את האוטו איפשהו. יהיה שקע בכל חניה, בכל רחוב. די ברור מאליו - מספר שקעי הטעינה יצמח עם הביקוש.אני לא רואה איך מתקינים תחנת טעינה כל 6 מטר בכל הערים.
אסף.
אגב למשל בבודפסט, נכון ללפני שבועים, יש היצע לא קטן של עמדות טעינה ברחוב ובחניות הציבוריות אליהן מחוברות טסלות ובמוו חשמליות לרוב.
אין לי מושג איך ההתמודדות בין הביקוש וההיצע וכמה רכבים חשמליים בעיר נותרו ללא חיבור לעמדה.
הניצול של עמדות הטעינה אכן בעייתי להבדיל מתחנת דלק בה ממלאים ומפנים העמדה, עמדת טעינה נתפסת למשך רב של זמן שרובו לא הכרחי (לילה, ויום עד שהרכב נדרש, לך תדע מתי)
Asaf-a
אסף.א
אני לא רואה איך מתקינים תחנת טעינה כל 6 מטר בכל הערים.
אסף.
בספרד וצרפת שם ראיתי במו עיני. וכנראה בעוד מקומות. בערים הראשיות. יש המון !! באופן שממש היה נראה מוזר עמדות טעינה.
מחוץ לעיר. לא ראיתי אחת.
בישראל … פחחח כניראה.
טסלה מציגה החלפה:
https://www.tesla.com/videos/battery-swap-event
NIO:
https://youtu.be/hTsrDpsYHrw?t=412
ויש עוד כמה וכמה www.google.com/search?q=car+battery+swap
זה לא לגמרי נכון, רנו חשבו על זה במקביל לבטר פלייס.
הפלואנס ze לא הומצאה ע"י בטר פלייס, אלא ע"י רנו.
גם הייתה להם תחנת החלפה אפילו לפני שלבטר פלייס היתה אחת.
לא מדויק.
רנו היו השותף פיתוח של בטרפלייס.
הם היו הקבלן רכב של הפרויקט.
וברגע שזה ירד הם לא המשיכו כמוצר, וזה אומר משהו.
אבל אתה מחנה את האוטו איפשהו. יהיה שקע בכל חניה, בכל רחוב. די ברור מאליו - מספר שקעי הטעינה יצמח עם הביקוש.
בטח.
אם ייש משהו אסוציאטיבי שעולה לי מתהליך הנחת תשתית כזו ברחוב ישראלי טיפוסי זה דבר הבא:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210512/8016cc398e3d1c6fbbc22e4b1da227dc.jpg
לא נכון
פרט נמק ותן דוגמאות..
זה מה שפרסמו..
ועובדתית רנו לא המשיכו, ואף יצרן לא הלך על הקונספט הזה.
והפוך מכך, ניסו לקנות חזרה את הרכבים.
אין לי עובדות, אבל הייתי שם בימים הראשונים ממש, לרנו היה רכב +תחנת החלפה פעילה לפני שלבטר פלייס הייתה תחנה מתאימה לרנו.
בטר פלייס הציגו קונספט בתערוכת רכב יוקוהמה אי שם ב2008 או 2009 עם רכב ניסאן קשקאי עם סוללה תחתית (פלטה) מתחלפת.
https://youtu.be/5b0T5NUHyxs
בחיפוש אחר יצרני רכב שיאמצו את השיטה נוצר קשר עסקי כזה או אחר בין בטר פלייס לרנו ע"ב פתרון קיים שהיה לרנו.
זה לא סותר שהם היו קבלן הרכב של בטרפלייס.
ולא משנה את העובדה שהקונספט לא המשיך, עד כדי רכישה החזר של הרכבים מהשטח ע״י רנו שהבינו שכלכלית יותר משתלם להם לגרוט את המוצר.
גם כשחשבו לשים מדחנים פיזיים על כל מקום חניה היה מי שחשב שזה לא ריאלי
אבל זה עבד הרבה שנים
ואז עברו לכרטיסיות
ואז לעמדה אחת שמוכרת כרטיסים
ואחר כך לאיזי פארק
ועכשיו פנגו וסלופארק
גם עמדות טעינה יהיו בכל מקום שנדרש ואר כך יבוא פתרון אחר
ועדיין בטכנולוגיה הנוכחית זה טוב כרכב עירוני לא יותר
גם כשחשבו לשים מדחנים פיזיים על כל מקום חניה היה מי שחשב שזה לא ריאלי
אבל זה עבד הרבה שנים
ואז עברו לכרטיסיות
ואז לעמדה אחת שמוכרת כרטיסים
ואחר כך לאיזי פארק
ועכשיו פנגו וסלופארק
מדחן לא צריך תשתית והתפוצה שלהם הייתה מאד מוגבלת.
לא הבנתי את ההקבלה שעשית לשיטות קניית כרטיסי חנייה או איזיפארק.
אתה אומר שימכרו סוללות לרכב בפיצוציות?
בארץ מדחנים היו בתפוצה מוגבלת אבל בעולם יש מקומות שהתפוצה היתה מסיבית מאוד
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/B1iwJL5Ou
רנו שוקלת לחזור להחלפת סוללות
בארץ מדחנים היו בתפוצה מוגבלת אבל בעולם יש מקומות שהתפוצה היתה מסיבית מאוד
וזה עדיין לא קשור ולא דומה להנחת תשתית חשמל משמעותית מאד בתווך עירוני שאין בו תשתית כזו.
לא זו הנקודה
הנקודה היא שמה שנראה לא אפשרי עכשיו יכול להפוך למציאות מהר מכפי שנדמה לך
לא זו הנקודה
הנקודה היא שמה שנראה לא אפשרי עכשיו יכול להפוך למציאות מהר מכפי שנדמה לך
אני הולך לקנות בזוקה.
https://youtu.be/Kg1TLvYyG6Q
אסף.
טסלה תפצה נהגים לאחר שעדכון תוכנה פגע במכוון בביצועים של המכוניות - https://www.geektime.co.il/tesla-caught-for-throttling-chargers-ordered-to-pay-millions/
אשכרה כמו אפל.
מפלס שתן שעולה ועולה ומציף את המוח
חנן-ג'יפולוג
04-06-21, 11:42
https://thecar.co.il/%d7%aa%d7%92%d7%99%d7%93%d7%95-%d7%a9%d7%9c%d7%95%d7%9d-%d7%9c%d7%99%d7%95%d7%a8%d7%95-7-%d7%95%d7%9c%d7%90-%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%a8%d7%90%d7%95%d7% aa-%d7%9c%d7%9e%d7%a0%d7%95%d7%a2-%d7%94%d7%91%d7%a2/
מעניין.. תרשה לי לצטט לטובת העצלנים:
"טיוטת התקנות של קבוצה זאת, שפורמה באוקטובר שעבר, "עשתה חושך בעיניים" ליצרניות הרכב, מפני שבנוסף למהלכים הרגילים של הפחתת כמויות הפליטות היא מטפלת בלא מעט חורים שקיימים בתקינות הזיהום הנוכחיות. כך, למשל, CLOVE דורשת שמנועי בעירה פנימית יעמדו ברמה מרבית של פליטות גם במצבי קיצון כמו התנעת מנועים קרים או מנועים שנמצאים במאמץ רב במיוחד (תאוצות חזקות או טיפוס תלול עם רכב עמוס). אם לא די בכך – דרישה מקורית חדשה לתקנות אירו 7 היא התקנה של מכשירי ניטור קבועים ברכב אשר ינטרו את פליטות המזהמים לא רק במועד רישוי שנתי כלשהו אלא לכל אורך חייב הרכב ולפחות עד 150,000 קילומטרים."
polar bear
06-06-21, 20:43
מהכתבה הזו אפשר להבין בצורה די ברורה שכל הפראנויות של דרור על רגולציה שתכריח אותנו לעבור לחשמלי כנראה נכונות והמעבר יהיה לא כי החשמלי טוב כמו או יותר מהפנימית אלא כי כך יחליט הרגולטור העולמי.
אלה לא פראנויות.
זו תפיסת העולם שלי.
אני לא נגד רכב חשמלי, או הנעה במימן או נגד קרוסאוברים או נגד גיר אוטומטי או נגד צבע לבן.
לחץ חברתי ומוסכמות ו"כולם חושבים ועושים ככה, אז כנראה שזה טוב", עובדים עלי הפוך.
למה? ככה.
אני בעיקר נגד לעשות משהו רק כי מישהו אחר החליט מה טוב בשבילי. לדעתו בלבד ומהאינטרסים שלו בלבד.
לכן אני נגד רגולציות ורגולטורים, נגד פוליטיקאים מכל צבע וכיוון פוליטי שהוא, נגד איסורים, נגד שלטון, לא סובל קצינים חולי סג"מת והכי לא סובל בעלי סמכויות תאבי שלטון, כוח, כסף, כבוד ושליטה - כי מהר מאוד השתן עולה להם למוח. ראו את מקרה ח"כ מיקי זוהר - סוג של עכבר ששאג.
אסור באופן כללי ועקרוני להאמין לרגולטורים, כי הם מושחתים ובעלי אינטרסים.
בכלל אסור להאמין לאף אחד שמדבר מטעם צבא או מטעם מדינה או מטעם אחת מרשויותיה. כי זה בנאדם שלא רואה אתכם ולא סופר אתכם, אינטרסנט שמשקר כברירת מחדל ואני לא מאמין לו גם אם יגיד לי רק מה השעה.
זה מה שאני חושב באמת ובתמים. יש שיקראו לזה אנרכיסט.
אני לא מזיק לאף אחד. אני פשוט רק רוצה להיות חופשי ושיניחו לי.
בעניין הרכב החשמלי - מה שקורה עכשיו בעולם זו ריצת אמוק לא שפויה. הנסתר רב על הגלוי. העסק עוד רחוק מלהיות אפוי. כמויות הבלופים, השקרים, ההונאות, עולה בהרבה על האמת. עוד יהיו הרבה סקנדלים סביב זה, ברמה ששערוריית ה"דיזלגייט" של VW תיראה כמו סיפור לילדים לפני השינה.
יש אנשים מכורים לטכנולוגיה שממש מרטיט להם רכב חשמלי, ברמת ריגוש כמעט אירוטי. כמו שמרטיט להם הדור הבא של טמבלפון סלולרי וירטיט להם רכב אוטונומי על מלא. למה? כי זה "חדשני" והם כאמור - מכורים לטכנולוגיה. זה לגיטימי. אני מניח שכשייצא דור חדש של רובוטים דמויי אדם שיודעים לעשות סקס, הם בכלל יעופו גם על זה וגם יטרחו להסביר למה זה כל כך עדיף על הסידור המסורתי הקודם, של בת זוג חיה ונושמת, נורמלית כזאת, עם רצונות ורגשות ומצבי רוח וכאבי ראש וכאבי גב שלא תמיד בא לה.
אבל מאלה שלא מכורים לכל דבר חדש רק כי הוא חדש ולא נופלים מהכסא כי טסלה מאיצה למאה ב-3.3 שניות ומופעלת באפליקציה שעושה פלוצים - רבים מאוד לא יעברו לרכב כזה סתם ככה מיזמתם, אלא כי לא תהיה להם ברירה. כי יכריחו אותם. בטוב (כמו בסקנדינביה) או ברע (כמו שיהיה בישראל, כי ככה עובדת מדינת ישראל).
אני כאמור לא נגד רכב חשמלי או נגד ריקודי-עם או נגד טוסט-נקניק או כל דבר אחר - אני יכול להיות בעד כל דבר, אבל רק מרצון. שלא יכריחו אותי. כי ברגע שמכריחים, זה מבחינתי פסול ומוקצה. כזה אני.
דרור, אתה גם נגד לנהוג ברכב בצד הימני של הכביש (או השמאלי במדינות הרלוונטיות) ?
ומה לגבי החוקים הנוגעים לעישון ?
איפה עובר הגבול בין ארגון חברתי רצוי לבין כל מה שמוקצה בעיניך ?
מצד אחד מדברים על ארגון חברתי טוב יותר , וזה נהדר כל עוד זה לא בכפיה.
מצד שני, אני חי בעמי , מוציא את הראש בחמש בבוקר מהחלון ושומע את צעקות המואזין מהעיר הידועה לשימצה , 400 מטר ממני. כל לילה פורצים פה באזור לבית אחר ואני חושב לעצמי שאם רוב סכום עלות הרכב המשומש טמון בסוללה שלו , כמה יעלה ביטוח מקיף לרכב שכזה ? כי מכת הגניבות בוא תבוא- בתוך עמי אני חי- אירגון חברתי טוב יותר צריך לבוא מהשורש , לצערי אנחנו לא שם, הדרך עוד ארוכה.
boaz avrahami
07-06-21, 00:53
מה אתה מתחונן?
בכל הארץ הדרעק הזה צועק בארבע. קיבלת עוד שעה בלילה חינם ואתה מתלונן?
ביטוח תעשה אצל המואזין. דמי חסות זה הביטוח המשתלם בשכונה.
דרור, אתה גם נגד לנהוג ברכב בצד הימני של הכביש (או השמאלי במדינות הרלוונטיות) ?
ומה לגבי החוקים הנוגעים לעישון ?
איפה עובר הגבול בין ארגון חברתי רצוי לבין כל מה שמוקצה בעיניך ?
אני מאוד בעד לנהוג בצד הנכון, אבל לפעמים נדמה לי שחוץ ממני כנראה שאף אחד לא נוסע בצד ימין.
וככל שהן יותר זקנות ויותר איטיות (וכמעט תמיד בפיקנטו, אקסנט, קורולה ופריוס) כך הן כל הזמן באמצע או בצד שמאל - זו עבירת תנועה חמורה ביותר אבל אף שוטר לא מנסה לאכוף אותה. ולמה זה בלשון נקבה?.... סתם כי זה הבון-טון עכשיו - יש לנו שרת תחבורע חדשה, להזכיר.... ולפעמים אלה גם זכרים.
אני כבר מזמן הפסקתי להתעצבן מהם. כי ככה זה כאן. כשאני סוגר מרחק במהירות על אחד מדגמי המכוניות הנ"ל שמזדחלים 80 קמ"ש בנתיב האמצעי של כביש 6, אני כבר יודע שהכל - אבל הכל - עלול לקרות, אני יודע במה אפגוש ויודע עם מה אצטרך להתמודד. אני כבר לא מופתע מכלום, לא ממהר לשום מקום ולכן גם לא מתעצבן.
אבל נכון שתתפוצץ אם יכריחו אותך ללבוש תלבושת אחידה כמו בימי ביה"ס היסודי?.... או יקבעו לך מה לאכול?...... אז להחליט בשבילי באיזה אוטו אני אסע ואיזה מקור אנרגיה יהיה לו, זה לא פחות מרתיח אותי מלהכריח אותי ללבוש חולצת בי"ס תכולה מדקרון או לשמור על כשרות.
החוקים נגד עישון?.... מעלים לי את הסעיף כבר מזמן.
מצד שני זה לא באמת מפריע לי שאסור לעשן במקום ציבורי סגור וצריך לצאת לעשן את הסיגריה בחוץ.
מצד שלישי, זה מעודד את מתנגדי העישון לדרוש יותר ויותר. חלק מהקרציות במגדל של אמא שלי כבר מתלוננים על מי שמעשן במרפסת... הם מייללים שזה "מסריח", למרות שהם מתגוררים בקומה 18 והמעשן נמצא במרפסת של קומה 10..... אבל הזבל שנשפך להם מהפה והמקלדת יותר מסריח מהסיגריה הקזחסטאנית הכי נחותה. שלא לדבר על בנאדם שנכנס למעלית ומיד אתה מבין שהוא לא משתמש בדיאודורנט - וזה מסריח הרבה יותר ממעשן כבד.... מה שאני אומר זה שתעזבו כבר זה את זה במנוחה. שחררו. מי שרוצה לעשן - שיעשן. מי שלא בא לו לרסס דיאודורנט בשחי שלו פעם ביום, שלא ירסס. ומי שבא לו לנסוע באוטו חשמלי, שייסע במה שהוא רוצה. תפסיקו לנסות להכריח אחרים להתיישר לפי האמונות שלכם. כל אמונה. שחררו.
אני מאוד בעד לנהוג בצד הנכון, אבל לפעמים נדמה לי שחוץ ממני כנראה שאף אחד לא נוסע בצד ימין.
הכוונה היתה לכיוון הנסיעה, לא לבחירת הנתיב מתוך מספר נתיבים לאותו הכיוון.
ברור לך איזה אסון זה היה אם לה היו כיוונים ברורים ומוסכמים ומוסדרים ע"פ חוק.
גם ברור לך, אפילו כמעשן, שמגיעה לי הזכות לנשום אוויר נקי בצורה סבירה.
מה זה סבירה ? זה מחזיר אותנו לשאלה ששאלתי אותך קודם - איפה צריך לעבור הגבול ?
ואגב עישון, כמישהו שסובל מאוד כשמעשנים לידו, והתחילו לצאת החוקים של העישון, והחברה הגדולה שבה עבדתי התחילה ליישם "פתרונות" הזויים כמו פינות עישון סגורות שנראו והרגישו כמו כלובים, אני נלחמתי על זכותם של המעשנים לפתרון הולם עבורם לא פחות מזה שנלחמתי שפינות העישון לא יזלגו לחלל המשותף.
הפתרון שנמצא, אגב, היה חלוקה של גג הבניין לאזורי עישון ואזורים נקיים תוך התחשבות בכיוון הרוח הנפוץ במקום, ואזור העישון היה מקורה ומותאם גם לימי קיץ חמים וגם לימים גשומים.
אבירי "הזכות לנשום אויר נקי", רודפים את המעשנים גם לפינות נידחות על גגות, מאחורי חדרי מעלית ובינות לסככות בחצרות אחוריות כדי שיוכלו לריב ולהתקוטט איתם. מזכיר קצת את הטבעונים המיליטנטיים ואת החרדים..... כמה אנרגיה וזמן הם משקיעים בזה.
יותר משבני אדם רוצים לנשום אויר נקי/לנהוג בבטחה בכביש/לשמור על כדור הארץ, הם בעיקר רוצים לשלוט זה בזה, להטיל סנקציו תזה על זה ולהכתיב זה לזה מה לעשות.
אבירי "הזכות לנשום אויר נקי", רודפים את המעשנים גם לפינות נידחות על גגות, מאחורי חדרי מעלית ובינות לסככות בחצרות אחוריות כדי שיוכלו לריב ולהתקוטט איתם. מזכיר קצת את הטבעונים המיליטנטיים ואת החרדים..... כמה אנרגיה וזמן הם משקיעים בזה.
יותר משבני אדם רוצים לנשום אויר נקי/לנהוג בבטחה בכביש/לשמור על כדור הארץ, הם בעיקר רוצים לשלוט זה בזה, להטיל סנקציו תזה על זה ולהכתיב זה לזה מה לעשות.
פה אתה טיפה טועה. ובגדול.
אין לך מושג כמה זה נורא להיות בתוך ענן סיגריות. מעבר לריח הנורא. הבלתי נסבל לחלוטין. זה עושה לי כאב ראש שנשאר הרבה אחרי שהסגריה נגמרה.
אם הסביבה לא מאווררת ויש הרבה עשן סיגריות זה הופך לבחילה נוראית.
יש הרבה דברים שאני יכול לסבול. אבל לא מסוגל פיסית לנשום את זה לשניה אחת.
מעדיף כדור בראש.
זה פחות לרדוף אחריך. יותר כמו להציל את עצמי.
כנראה שאתה לא יכול להבין כמה זה נורא עבורי .. ( לא אתה אישית / הסגריות …)
יכול להבין. אפילו כמעשן. לפעמים יש תקופות שאני פשוט לא מסוגל לעמוד בתוך ענן עשן של אחרים.
או לעמוד במעלית או באוטובוס ליד חרדי שלובש מעיל ארוך וכבד בקיץ וכולו מיוזע ומסריח מבית שחי שמעולם לא פגש דיאודורנט...
או
או
או
יש הרבה דברים שפשוט אי אפשר לסבול. ריח של זיעה/רפת/לול/עשן מסריח כזה או עשן מצחין אחר.
עשן סיגריות לא יכולים לסבול, אבל את העשן של המפעלים במפרץ חיפה דווקא כן, או את האויר המסריח של דיזנגוף פינת פרישמן בת"א בוודאי....
הבת שלי בת 22 והיא טבעונית. עוד אחד מהשגעונות של גיל העשרה ותנועת הנוער. היתה תקופה שהיא היתה מאוד מיליטנטית, לא יכלה לסבול את המראה של מישהו שיושב ומתענג על סטייק עסיסי. היו הרבה ויכוחים. כמעט מריבות. היום זה קצת נרגע - עדיין טבעונית, הרבה פחות מיליטנטית, הפנימה שזכותו של כל אחד לאכול מה שהוא רוצה.
יש הרבה דברים שגם אני פשוט לא יכול לסבול: פוליטיקאים, כדורגל, מוסיקה מזרחית, פקקי תנועה, החיים בגוש דן, משטרת ישראל, משרד התחבורע... ובטח יש עוד כמה....
אבל אני אומר - כל מה שאתה לא יכול לסבול, יש אחרים שאולי מקבלים, אולי אוהבים ואולי אפילו נהנים. מי אתה שתאסור עליהם?.... כל מי "שלא יכול לסבול" משהו, שיסובב ת'ראש!... היום אתה אוסר עלי לעשן, מחר תאסור עלי לנסוע בג'יפ ומחרתיים תאסור עלי לאכול המבורגר. כי ברגע שמתחילים עם מסעות-הצלב ולהכריח/לאלץ אוכלוסיות לעשות ככה או לעשות אחרת, הם איבדו אותי.
, לא אוסר עליך לעשן אבל אני אמנע מלהיות בקרבת ך... בגלל זה.
גם הבת שלי טבעונית / צמחונית.. תלוי מתי
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
אז אל תהיה בקרבתי כשאני מחזיק סיגריה. דבר איתי במפגש ג'יפולוג ממרחק בטחון....
אבל לשבת מסביב למדורה ולנשום את העשן של משטחי עץ ספוגי כימיקלים אתה כן מסכים. מצחיקול אתה, בחיי.
אז אל תהיה בקרבתי כשאני מחזיק סיגריה. דבר איתי במפגש ג'יפולוג ממרחק בטחון....
אבל לשבת מסביב למדורה ולנשום את העשן של משטחי עץ ספוגי כימיקלים אתה כן מסכים. מצחיקול אתה, בחיי.פה הבעיה.. בדיוק
העשן של משטחי המדורה מסריח אבל לא גורם לי לתופעות ששיחק אחד של עשן סיגריות גורם לי ..
וה מה שאמרתי שאתה לא מבין. זה לא נשלט. זה הפרעה פיזית.
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
נראה לי שיש מילה בעברית לזה, זה נקרא ״התחשבות״.
תעשה מה שאתה רוצה מתי שאתה רוצה ואיפה שאתה רוצה, רק ברגע שיש אנשים סביבך, תשתדל להתחשב.
זה נכון לגבי נהיגה במהירות על - בכיף, כל עוד אתה לא מסכן אחרים.
זה נכון לגבי נהיגה בשטח - תתחשב בטבע,בחקלאים בבע״ח...
זה נכון גם באוטובוס ובמעלית - אל תרים ידיים אם לא דאגת לטפל בריח מראש
זה נכון גם לגבי קריוקי אחרי שעות מסוימות, יש לכם גם שכנים מבוגרים, שכנים שעובדים משמרות, תינוקות שרק נרדמו
תתחשבו !
בדיוק.
לא צריך לאסור. כן צריך להתחשב.
בדיוק.
לא צריך לאסור. כן צריך להתחשב.
נכון! במדינת ישראל, להתחשב...
מה לעשות, אנחנו לא מאוד חזקים במימוש הפועל הזה ח.ש.ב.
דווקא לגבי עישון החוקים הם די דראקונים ברוב העולם המערבי, אצלנו די סלחנים יחסית.
דוגמא להתחשבות מהתגובה למעלה "זה נכון גם לגבי קריוקי אחרי שעות מסוימות, יש לכם גם שכנים מבוגרים, שכנים שעובדים משמרות, תינוקות שרק נרדמו"
זה לא התחשבות!!
בכל מקום מתורבת בעולם, לא קיים דבר כזה קריוקי ששומעים ברדיוס של מאות מטרים, בקמפינג בארה"ב אתה לא שומע מוזיקה נקודה. מרגע שמחשיך אתה שומע אם מישהו משהק במקרה במרחק 200 מטר.
רק שבתרבות הנהורה שלנו פה, להפריע לשכונה שלמה עד 11 בלילה, ולהוריד את הווליום רק אז נחשב מתחשב, אז שהו שלא!
זה התנהגות של ברברי מחורבן, סוציופט, בהמה (מוזמנים להוסיף...) שרק בגלל שיש חוק 'מתחשב' בשכנים.
נכון! במדינת ישראל, להתחשב...
מה לעשות, אנחנו לא מאוד חזקים במימוש הפועל הזה ח.ש.ב.
דווקא לגבי עישון החוקים הם די דראקונים ברוב העולם המערבי, אצלנו די סלחנים יחסית.
דוגמא להתחשבות מהתגובה למעלה "זה נכון גם לגבי קריוקי אחרי שעות מסוימות, יש לכם גם שכנים מבוגרים, שכנים שעובדים משמרות, תינוקות שרק נרדמו"
זה לא התחשבות!!
בכל מקום מתורבת בעולם, לא קיים דבר כזה קריוקי ששומעים ברדיוס של מאות מטרים, בקמפינג בארה"ב אתה לא שומע מוזיקה נקודה. מרגע שמחשיך אתה שומע אם מישהו משהק במקרה במרחק 200 מטר.
רק שבתרבות הנהורה שלנו פה, להפריע לשכונה שלמה עד 11 בלילה, ולהוריד את הווליום רק אז נחשב מתחשב, אז שהו שלא!
זה התנהגות של ברברי מחורבן, סוציופט, בהמה (מוזמנים להוסיף...) שרק בגלל שיש חוק 'מתחשב' בשכנים.אני עברתי עיר בגלל חארות כאלה
אני רק שאלה ... שמתי לב שבכל הרכבים החשמליים אין גריל. בהנחה שחזית הרכב חשופה לרוח ויש שם כמה גנרטורים לטעינה המונעים ברוח שנוצרת מתנועת הרכב, זה לא היה מסייע בהארכת טווח הנסיעה? אני מבין שאין פרפטום מובילה, כלומר הפעלת גנרטור באמצעות התנועה בעצמה צורכת חשמל (כי היא מאטה את הרכב), אבל גם בצריכת דלק הממוצע נוצר מעליות וירידות. כלומר, אפשר להפעיל את גנרציית הרוח רק במישור או בירידה ואז הרכב גם היה נבלם (קצת) בדומה לגנרציית הבלימה הקיימת, זה לא היה משפר את הטעינה? הרי אפשר היה לעשות תריס שיפתח ויסגר על ידי המחשב בהתאם לשיפוע הרכב, יחס טעינה-פריקה ושיקולים אחרים. אני מניח שהמהנדסים חשבו על ההיבט הזה ובכל זאת זה נראה לי לא זניח.
ֿ
אני רק שאלה (2) ... האם סיבוב הצמיגים ברכב (הם ממילא מסתובבים, אחרת הרכב לא ינוע) לא יכול לייצר חשמל? בהשראה יש איבוד אנרגיה, אבל היא אינה גורעת מאנרגיית ההנעה משום שאין חיכוך עם הגנרטור (ברור לי שהסלילים תורמים למשקל הרכב). חוסך את שאלה שלוש ביחס לחום הצמיג כתוצאה מתנועת הרכב.
הסקרן.
יש רגנרציה בבלימה.
לדעתי כל השאר יפריעו.
זה התנהגות של ברברי מחורבן, סוציופט, בהמה (מוזמנים להוסיף...) שרק בגלל שיש חוק 'מתחשב' בשכנים.
תתקשר למשטרה ותקבל את התשובה: זה על פי חוק.
בכל ערב מותר להרעיש עד 23:00
ביום שישי מותר להרעיש עד 24:00
אלה החוקים.
מי שמתחשב לא מרעיש בכלל. מי ששומר חוק מוריד ווליום בשעה היעודה. כל היתר שמים זין וזה לא בדיוק נאכף.
אבל כל מה שקשור לרכב נאכף גם נאכף. ביד קשה. כי פוטנציאל ההכנסות עצום ורב.
boaz avrahami
13-06-21, 09:55
הם למדו את זה מהמואזין וזה נספג בתרבות…
.
בגלל שאנחנו עם שמתמחה בפולניות יתר/הלקאה עצמית רציפה, אז אולי כדאי להתבונן החוצה קצת יותר ולראות שהאוטופיה שאנחנו מייחסים למדינות אחרות הוא כשמו, אוטופיה ולא מציאות.
מנסיעותי והרבה קריאה מפורומי טיולים,
ערסים יש בכל מקום, בצבעים שונים, ואותן התלונות מופיעות בשפות שונות.
ב-expeditionportal יש שרשור ארוך על תרבות שכנים לקויה בחניוני לילה.
כאילו תורגם מהכינרת בשנים הגרועות.
נכון שזו נחמת טפשים, ורצוי לנסות שאצלנו יהיה טוב יותר, אבל קצת פרופורציות.
אז זה נכון, ישנם מקומות יותר גרועים משלנו. שאלה למי אתה רוצה להידמות.
אז זה נכון, ישנם מקומות יותר גרועים משלנו. שאלה למי אתה רוצה להידמות.
לא קראת עד הסוף, נכון?
כן קראתי וקראתי עוד פעם. ומכיוון שהייתי במקומות אחרים (שנים, לא בתור תייר) לא חושב, שמדובר בהלקאה עצמית. בסבלנות, התחשבות ודרך אגב גם בהתנהגות בכביש יש לנו הרבה מה ללמוד (מהטובים).
ורצוי לנסות שאצלנו יהיה טוב יותר, אבל קצת פרופורציות.
אז נראה לי שלא הצלחתי להעביר לך את המסר.
במבחן השנים, אני חושב שיש לנו במה להשתפר אבל אנחנו ממש לא שונים.
לא שונים ממי? כי כולם שונים אחד מהשני.
שמעתי היום את השרה המיועדת לאיכות הסביבה תמר זנדברג,
למי שיש רכב דיזל ישן מזהם כדאי כבר לחפש חדש..
בכלל לא מעניין אותה מה ולמה, העיקר שלא יזהם את האוזון..
שמעתי היום את השרה המיועדת לאיכות הסביבה תמר זנדברג,
למי שיש רכב דיזל ישן מזהם כדאי כבר לחפש חדש..
בכלל לא מעניין אותה מה ולמה, העיקר שלא יזהם את האוזון..
לא עדכנו אותה שהחור נסגר ואפילו לא יודעים איך?
התמלא עשן.וזפת.
כמו סעפת יניקה.
אסף.
אני רק שאלה ... שמתי לב שבכל הרכבים החשמליים אין גריל. בהנחה שחזית הרכב חשופה לרוח ויש שם כמה גנרטורים לטעינה המונעים ברוח שנוצרת מתנועת הרכב, זה לא היה מסייע בהארכת טווח הנסיעה? אני מבין שאין פרפטום מובילה, כלומר הפעלת גנרטור באמצעות התנועה בעצמה צורכת חשמל (כי היא מאטה את הרכב), אבל גם בצריכת דלק הממוצע נוצר מעליות וירידות. כלומר, אפשר להפעיל את גנרציית הרוח רק במישור או בירידה ואז הרכב גם היה נבלם (קצת) בדומה לגנרציית הבלימה הקיימת, זה לא היה משפר את הטעינה? הרי אפשר היה לעשות תריס שיפתח ויסגר על ידי המחשב בהתאם לשיפוע הרכב, יחס טעינה-פריקה ושיקולים אחרים. אני מניח שהמהנדסים חשבו על ההיבט הזה ובכל זאת זה נראה לי לא זניח.
ֿ
אני רק שאלה (2) ... האם סיבוב הצמיגים ברכב (הם ממילא מסתובבים, אחרת הרכב לא ינוע) לא יכול לייצר חשמל? בהשראה יש איבוד אנרגיה, אבל היא אינה גורעת מאנרגיית ההנעה משום שאין חיכוך עם הגנרטור (ברור לי שהסלילים תורמים למשקל הרכב). חוסך את שאלה שלוש ביחס לחום הצמיג כתוצאה מתנועת הרכב.
הסקרן.
לא צריך חיכוך כדי להאט סיבוב, אם יש אנרגיה שנוצרת מהסיבוב היא תבוא על חשבון האנרגיה שיוצרת את הסיבוב (או שמשמרת את הסיבוב).
לגבי התריס, אני מניח שהבינו שזה לא מספיק משתלם. יש רגנרציה וכנאה היא יעילה יותר אנרגטית למות עלויות הייצור של הרכיבים.
חנן-ג'יפולוג
14-06-21, 09:50
https://fb.watch/66JmH_98nd/
https://fb.watch/66JmH_98nd/
למה לחשוב בקטן:
https://www.youtube.com/watch?v=IojqOMWTgv8&feature=youtu.be
חנן-ג'יפולוג
14-06-21, 17:45
קונספט מעניין....אדם בשירות המכונה...מצלצל מוכר... כן, בהחלט...
.
.
לנד רובר.
מה עושים שנגמר החשמל בטסלה...
https://youtu.be/vJfkCLTMfZo
חנן-ג'יפולוג
05-07-21, 11:07
רנו, פיג'ו וסיטרואן מואשמות ברמאות בפרשת זיהום האוויר
https://thecar.co.il/%d7%a8%d7%a0%d7%95-%d7%a4%d7%99%d7%92%d7%95-%d7%95%d7%a1%d7%99%d7%98%d7%a8%d7%95%d7% 90%d7%9f-%d7%9e%d7%95%d7%90%d7%a9%d7%9e%d7%95%d7% aa-%d7%91%d7%a8%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a4%d7%a8%d7%a9/
טסלה עם 400000 עדיין נוסעת עם הסוללה המקורית אשר איבדה 10% מהיכולת שלה ועדיין נוסעת עם רפידות בלמים מקוריות.
https://www.teslarati.com/tesla-model-s-400k-km-battery-brake-pads-review/
טסלה עם 400000 עדיין נוסעת עם הסוללה המקורית אשר איבדה 10% מהיכולת שלה ועדיין נוסעת עם רפידות בלמים מקוריות.
https://www.teslarati.com/tesla-model-s-400k-km-battery-brake-pads-review/
זה אומר שהרבה מוסכי שקר שגובים מחירים הזויים ימצאו את עצמם בפשיטת רגל ?
זה אומר שהרבה מוסכי שקר שגובים מחירים הזויים ימצאו את עצמם בפשיטת רגל ?או, זה בטוח. לגמרי.
אפשר להעריך שרוב התחזוקה תהיה דומה למה שאנשי IT עושים היום. התחברות ואבחון מרחוק, והגעה לבית הלקוח להחליף רכיבים ספציפיים.
חבר מתעסק ביבוא של מותג רכב חשמלי כלשהו.
משרד התחבורה מכריח להגדיר מרווח טיפולים.
הוגדר : בדיקת רפידות ודיסקות בלם פעם ב50000 ק"מ.
או, זה בטוח. לגמרי.
אפשר להעריך שרוב התחזוקה תהיה דומה למה שאנשי IT עושים היום. התחברות ואבחון מרחוק, והגעה לבית הלקוח להחליף רכיבים ספציפיים.
זה כבר נראה לי מוגזם.
אין ספק שרכבת ההנעה, יותר פשוטה, אמינה, ואני
גם מוכן לתת להם להנות מהספק לגבי טובה יותר ביכולות שליטה ואבחון מרחוק.
אבל עדין, רוב הרכב, לא שונה בהרבה מרכבים אחרים.
כל הבעיות "הקטנות" והמעצבנות, מדלת שלא נסגרת טוב, ועד בולמים וקפיצים, לדעתי יתגלה כבעיה שלא נערכו אליה.
זה לא בשביל הסבלנות של הישראלים, עוד יהיה שמח עם זה.
חנן-ג'יפולוג
30-07-21, 15:15
GAC AION: טעינה מ10 ל80 אחוז ב8 דקות. חיי סוללה מוצהרים של מעל מיליון ק"מ:
https://pushevs.com/2021/07/30/gac-aion-with-fast-charging-speed-comparable-to-refueling/
נשאר רק למצוא עמדת טעינה של 600 אמפר, 530 קילוואט :eek:
העמדות המהירות של טסלה, שלאחרונה הוכרז שיפתחו לכלל המותגים, נותנות 150-250KW, ויש דיבורים על תמיכה של כלמוביל בבנית עמדות טעינה שיתמכו ביכולת של האיוניק 5 לקבל 350KW.
המספרים מתחילים לקרום עור וגידים לקראת משהו שמיש. התשתיות כבר יגיעו בהמשך.
יכול להגיד לכם אחרי קצת יותר מחודש עם טסלה מודל 3 LR, אין לי ספק שזמנם של מנועי הבעערה הפנימית הגיע לקיצו.
גם המצב של עמדות הטעינה היום סביר לגמרי וכל יום יש עמדות נוספות פזורות בארץ.
נסעתי מרמת הגולן לתל אביב, אחר י קצת הסתובבויות חזרתי הביתה ביום חמישי - עצרתי באם הדרך לאכול בורגר בזמן שהרכב הטעין לי 200 קמ בחצי שעה בערך והמזכתי הביתה עם כל הפקקים. אחר כך ביום שישי נסעתי לירושלים לבדר את ההורים, הטענתי בכבל סטנדרטי לטעינה איטית שטסלה מספקת עם הרכב במשך כל הלילה ולמחרת חזרתי הביתה בכיף, בלי לשמור על נסיעה חסכונית בשום צורה.
כל יום נוסע לעבודה וחזרה מעל 100 קמ ונהנה מכל רגע, הרכב מחובר קבוע למטען כמעט כל ערב לפי המלצת טסלה.
יחד עם כל זאת לא מוותר על הטרופר כרגע וגם לא הייתי מתנגד לאיזה צ'רג'ר בחנייה אם ייצא לי למרות שהטסלה מהירה הרבה יותר.
אלעד.
כל יום נוסע לעבודה וחזרה מעל 100 קמ ונהנה מכל רגע, הרכב מחובר קבוע למטען כמעט כל ערב לפי המלצת טסלה.
יחד עם כל זאת לא מוותר על הטרופר כרגע וגם לא הייתי מתנגד לאיזה צ'רג'ר בחנייה אם ייצא לי למרות שהטסלה מהירה הרבה יותר.
בלי צ'רג'ר בחנייה איך אתה טוען את הטסלה?
[emoji16]
בלי צ'רג'ר בחנייה איך אתה טוען את הטסלה?
[emoji16]
צ'רג'ר כזה יש לי... התכוונתי לדודג' צ'ארג'ר 🤣
קודם שתהיה תשתית. לא בדרך לאילת. ליד הבית. לכו תמצאו חניה בתל אביב, אני לא מדבר על עמדת טעינה. לא נראה לי שזה בדרך, כמו גם החניות.
קודם שתהיה תשתית. לא בדרך לאילת. ליד הבית. לכו תמצאו חניה בתל אביב, אני לא מדבר על עמדת טעינה. לא נראה לי שזה בדרך, כמו גם החניות.
קודם שתהיה תחב"צ נורמלית.
כי מכוניות חשמליות תקועות בפקק בדיוק כמו מכוניות רגילות וצריכות מקום חנייה וצריכות עמדות טעינה.... הן לא פותרות את בעיית הגודש.
או לחילופין - תחתמו באפסנאות על אומץ, ותוציאו את כל החיים שלכם מגוש דן לפריפריה: מגורים, עבודה, בילויים... הכל.
צריך להודות על האמת המיוזעת: זמנו של גוש דן כאיזור ראוי למגורי אדם, הולך וחולף. זה אי של חום ולחות, מוכה שואה אקלימית ותחבורתית. משהו ששום מכונית חשמלית לא תפתור.
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39139810
בינתיים עוד קצת סיוע רגולטורי.
נשלח מהנייד
ממש פול גז בעניין …
אור לגויים. ( עד שתיגמר הסוללה )
חנן-ג'יפולוג
02-08-21, 15:48
זה לא בדרך. זה כאן, עכשיו. למיטב ידיעתי נמכרו בחודשים האחרונים מעל ל3000 רכבים חשמליים. זה לא מספר אנקדוטלי. זה בוודאי לא המספרים של הפלואנס, הזואי או הליף.
בנוסף, יש קצב היסטרי של הצגת דגמים חשמליים חדשים. השבוע מושקים/הושקו האיוניק 5 והנירו.
נכון, זה עדיין לא פתרון לכולם. זה פתרון לחלקנו, והחלק הזה הולך וגדל בקצב מהיר מאוד.
במרכזי הערים לא אמורות להיות חניות, אמורה להיות תחבורה ציבורית, וחניוני ענק אזוריים מתחת לבתים. ככה זה בפריז, ולמיטב הבנתי בעוד ערים גדולות.
למרות שיהיה מאוד אירוני אם דווקא בתל אביב יתקעו עם בנזין בגלל חניות לא פרטיות.
לפני כשבועיים היה ראיון עם בעל טסלה שנסע לאילת מאזור הכינרת.
זה לקח לו קצת מעל 6 שעות, בגלל הצורך בהטענות בדרך.
וזה בלי (!) ילדים, רק זוג צעיר.
אני רוצה לראות את הגיבור-על שעובר נסיעה כזו ברכב חשמלי עם ילדים.
אות יקיר היקום הוא יקבל.
מהכנרת לאילת בשש שעות?בדיוק כמו שהיינו עושים עם הסובארו שנת 83!
מהכנרת לאילת בשש שעות?בדיוק כמו שהיינו עושים עם הסובארו שנת 83!אם עוצרים בזמן הטעינה לאוכל ומנוחה זה לא סוף העולם.
זה מוסיף לו כשעה נסיעה
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210802/67288a1607659a43dc7bf0d3d44c288d.jpg
זה לא בדרך. זה כאן, עכשיו. למיטב ידיעתי נמכרו בחודשים האחרונים מעל ל3000 רכבים חשמליים. זה לא מספר אנקדוטלי. זה בוודאי לא המספרים של הפלואנס, הזואי או הליף.
בנוסף, יש קצב היסטרי של הצגת דגמים חשמליים חדשים. השבוע מושקים/הושקו האיוניק 5 והנירו.
נכון, זה עדיין לא פתרון לכולם. זה פתרון לחלקנו, והחלק הזה הולך וגדל בקצב מהיר מאוד.
אני מודעה שישנם בארץ אנשים עם חניה פרטית. איזה אחוז מסה"כ נוהגים? 3000 רכבים חשמליים? אני לא יודעה על איזה תקופה בדיוק אתה מדבר, אבל מתחילת השנה נמסרו יותר מ190000 רכבים חדשים. אז כן, 3000 זה לא בדיחה. אבל מכאן עד "זמנם של מנועי הבעערה הפנימית הגיע לקיצו" דרך מאוד ארוכה.
אם היצרנים הגדולים הודיע שיפסיקו לפתח מנועי בערה פנימית.. מי אנחנו שנתווכח..?!
צריך להיות בת יענה רצינית כדי לטעון אחרת.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
02-08-21, 18:43
ראשית, צריך להשוות את המספר 3000 ביחס למספר של הרכבים שנמכרו באותם חודשים שבהם היה היצע של רכבים חשמליים עם טווח סביר, ולא מתחילת השנה. אם תעשה את זה תראה שהיחס ישתנה.
אבל מה שיותר חשוב: המספר הזה מבטא את ההיצע המוגבל. לא את הביקוש. הציבור רוכש כל רכב עם טווח של מעל 400 ק"מ שהיבואן/יצרן מצליח להביא לישראל, וגם מזמין חצי שנה קדימה את כל הכמות שצפויה להגיע.
המצב הוא שיכולת הייצור לא מתקרבת לביקוש, ואז יצרנים שיש להם גם רכבי בנזין מקצים לישראל כמות קטנה מאוד, ומעדיפים למכור באירופה כדי להפחית את הקנסות שהם חוטפים באירופה על רכבי הבעירה הפנימית שהם מוכרים. הם מספקים לישראל כמויות זעירות, וגם זה כנראה רק בשביל לשמור על תדמית, או אולי ג'סטה ליבואן :)
טסלה לא בעניין של דלק נוזלי אז היא לא משלמת קנסות, אבל היא פשוט לא עומדת בקצב.
עוד דבר: רכבי ה400 פלוס ק'מ טווח הם לא רכבים זולים. הכמות שבכל זאת נמכרת מהם למרות המגבלות מרשימה מאוד, ומעידה על פוטנציאל המכירה ליום שבו היצע טוב, מחיר עממי וטווח גבוה יפגשו, בוודאי כשגם רשת עמדות הטעינה המהירה תתעבה עוד.
חנן-ג'יפולוג
02-08-21, 19:01
אני חושב שמתחילים לראות עכשיו את מה שכתבתי עליו בעבר: המסה תלך לכיוון הזה כשהיא תראה שהשכן שלה חוסך כסף עם החשמלי שלו, ולכן כל הדיונים על שמירת כדור הארץ כן/לא, זיהום, מחלות וכו' הם אולי חשובים, אבל הם לא מה שיצור את המגמה החדשה.
עדיין קשה לומר שכשאתה מוציא 200000 ש"ח אתה חסכן גדול,אבל זה סוג של תירוץ טוב למנהלת החשבונות.
עם זאת, רוב תושבי גוש דן כנראה לא נוסעים הרבה ולכן סביר להניח שדווקא אלו שסובלים הכי הרבה מהזיהום יהיו האחרונים לעבור לחשמל. כמובן שעניין החניות הפרטיות הפחות נגישות לא יתרום למעבר הזה. זה כנראה לא יפתר מהכיוון הזה, אלא מהכיוון של האצת מהירות הטעינה, ברכבים ובעמדות ושיפור הפריסה-תהליך שקורה כל הזמן.
לא רואה את עצמי מחזיק רכב מתחת ל 400 קמ.
אלא אם הוא יחליף את הרכב השלישי ויהיה מאוד מאוד זול.
מזל שיש לליסינג עוד שנה+ בשביל לקבל החלטות.
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אם עוצרים בזמן הטעינה לאוכל ומנוחה זה לא סוף העולם.
זה מוסיף לו כשעה נסיעה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210802/67288a1607659a43dc7bf0d3d44c288d.jpg
רק שהוא נסע דרך הבקעה.. בכביש 90, זה הרבה יותר משעה הפרש.
כרגע ההטענה זולה מאוד. מי שנוסע הרבה אבל למרחקים בינוניים והטווח לא פקטור מפריע מבחינתו, שיעבור לחשמלית כבר עכשיו ויחסוך המון כסף.
אבל המכוניות החשמליות יהפכו לרוב מהר מאוד. ואז המדינה כבר לא תוכל להתעלם מהתפוגגות הכנסותיה ממיסוי על דלקים, ותמסה למוות את הטעינה. זה לא יעלה לכם אגורה אחת פחות מלמלא מיכל דלק. איך יעשו את זה? הם שוברים את הראש על זה כבר עכשיו, ברגע זה. תהיו בטוחים.
רק שהוא נסע דרך הבקעה.. בכביש 90, זה הרבה יותר משעה הפרש.נסיעה נטו.
אני לפחות על נסיעה כזאת עוצר פעמיים
כרגע ההטענה זולה מאוד. מי שנוסע הרבה אבל למרחקים בינוניים והטווח לא פקטור מפריע מבחינתו, שיעבור לחשמלית כבר עכשיו ויחסוך המון כסף.
אבל המכוניות החשמליות יהפכו לרוב מהר מאוד. ואז המדינה כבר לא תוכל להתעלם מהתפוגגות הכנסותיה ממיסוי על דלקים, ותמסה למוות את הטעינה. זה לא יעלה לכם אגורה אחת פחות מלמלא מיכל דלק. איך יעשו את זה? הם שוברים את הראש על זה כבר עכשיו, ברגע זה. תהיו בטוחים.
הדבר היחיד שמטריד אותי כרגע הוא האם מחירי הדלק צפויים לעלות או לרדת בטווח הקרוב/ רחוק? כל שאר הספקולציות המחשמלות ברורות .
אני חושב שמתחילים לראות עכשיו את מה שכתבתי עליו בעבר: המסה תלך לכיוון הזה כשהיא תראה שהשכן שלה חוסף כסף עם החשמלי שלו, ולכן כל הדיונים על שמירת כדור הארץ כן/לא, זיהום, מחלות וכו' הם אולי חשובים, אבל הם לא מה שיצור את המגמה החדשה.
.
בגלל סוגיית התשתיות זה עדיין נישה בארץ.
וישאר נישה של דיירי פרברים וערי לינה במגורים צמודי קרקע או חניות פרטיות במגדלים, כל עוד עוד לא יהיו עמדות טעינה עירוניות.
כל עוד זה זול, מי שנוסע הרבה והמגבלות (טווח נסיעה, תשתיות טעינה מגוחכות) פחות קריטיות עבורו, יכול רק להרוויח.
אבל אם ההצלחה של טסלה היא סימן לבאות וחלקן של החשמליות מסך מכירות רכב חדש ימשיך לזנק, משרד האוצר לא יתעלם מזה. ביום שאלה יהיו רוב המכוניות החדשות על הכביש, זה לא יעלה אגורה אחת פחות מאחזקת רכב עם מנוע בעירה.
Miki Plavin
02-08-21, 20:42
https://www.motor1.com/news/523878/toyota-land-cruiser-40-parts-production/
תרשו לי דווקא פה לשתף משהו קצת אופטימי לנו חובבי הרכב והג'יפים (אם לא רלוונטי בכלל, אפשר למחוק :-) ). לפי הקישור הנ"ל
טויוטה (הבנתי אחרי מאזדה וניסאן) מחזירה לייצור חלקים של רכבים קלאסים ובהם ה FJ האגדי. זה נכון שלארץ זה פחות רלוונטי כי לא נמכרו פה כאלה לצערנו בזמנו - ויש רק כמה יחידות אספנות עד כמה שאני מכיר.
אבל, בכל זאת זה מחמם את הלב לדעת שלמרות כל הצרחות על חשמול( ועל כך שיאסרו מכירה של רכב חדש (משנה כך וכך) מונע במנוע בערה פנימית והפחדים על עוד איסורים והגבלות ולסגור וכו'), עוד ועוד יצרנים מצטרפים לתמיכה בתחביב של רכב אספנות\ישן כדי שנוכל להמשיך מהרכבים שאנחנו רוצים או אוהבים בכלל ומהג'יפים הישנים בפרט. כלומר, נכון לעכשיו - יש עתיד לתחביב הזה.
לאמריקאים ולאירופים תמיד הייתה תמיכה ענקית מבחינת חלקים, אבל נחמד לדעת שהתמיכה הזו רק הולכת ומתרחבת.
אני חייב שוב לכתוב שהרעיון של רכב חשמלי כשלעצמו לא מפריע לי. אבל אני מסכים ממש עם דרור על מה שכתב לגבי הצפיפות וגוש דן והפיתרון הנכון הוא תחבורה ציבורית.
יותר מפריע לי כל הכתיבה של הנבואות השחורות על כך שיאסרו עלינו לנסוע ברכבים שלנו שאנחנו אוהבים,ייאסרו לטייל וייכלאו אותנו בבית (נשמע מוכר?)
זה נותן רעיונות מטופשים לאנשים הלא נכונים . עוד יותר מפריע זה שכבר כותבים על הנבואות האלה ועוד מקבלים אותן כבר בהכנעה מראש, ועוד אומרים שאף אחד לא ייעשה כלום, לא יגיב - "אין מה לעשות". זה משהו שצריך להשתנות.
סליחה אם משהו מהמשפטים האחרונים נשמע חתרני מדי, הייתי חייב לפרוק (שוב...) - בכל זאת יש לנו זכויות כבני אדם :)
כל היצרנים הגדולים? טויוטה דווקא לא.
מה בעיה? יעשו תעריף שונה לטעינת רכבים. ראיתי את זה עם גז באיטליה.
לא אמרתי *כל*...
אבל כשקונצרן אחד מודיע שהפסיק להשקיע בפיתוח במנוע בעירה פנימית, אחד כזה שהשקיע בפורמולה1 בפרט ובספורט מוטורי בכלל....זה ברור לאן זה הולך.
מנוע הבעירה הפנימית דועך, גם לא נראה שיש לו לאן להתפתח יותר מדי... אם חוד החנית של סגמנט הביצועים נכנס מזמן לתחום החשמלי, פרארי, למבורגיני, פורשה, לוטוס.. אפשר להבין בין השורות שמיצו...
בחייאת אפילו בדקאר נתחיל לראות את המכוניות על שלט האלו...
נ.ב טויוטה שמוכרת לדעאש ושות' אפשר להבין שהיא מושכת את הזמן... אבל אי אפשר לעצור את הזמן.
אז גם אם עוד לא הגיע לקיצו... הגיע לעשור האחרון בחייו.
ובשביל קצת אופטימיות, (:
https://www.facebook.com/1557620734562093/posts/2994838040840348/
https://www.facebook.com/1557620734562093/posts/3038483513142467/
https://www.facebook.com/1557620734562093/posts/3029504237373728/
https://www.facebook.com/1557620734562093/posts/3025962447727907/
יש גם לזכור שרכב חשמלי זה טרנד בעיקר באירופה וארה"ב. לא יודעה מה קורה באסיה. בספק רב לגבי דרום אמריקה ואפריקה. מה יהיה, יוותרו על השווקים האלה?
מה בעיה? יעשו תעריף שונה לטעינת רכבים. ראיתי את זה עם גז באיטליה.
ברור שזה מה שישאפו לעשות, אבל איך ניתן יהיה להפריד, מבחינת התעריף, בין מכונת כביסה המחוברת לחשמל ההבייתי לבין טעינת רכב מאותו חשמל / מונה?
אני יכול להבין אם לעמדות הטעינה החזקות יותר יחייבו מונה נפרד (נניח שזה ישים), אבל יש מטענים איטיים מהחשמל הביתי "הרגיל"...
תפריד בין פרסומי אירופה/מערב לשאר העולם שהוא עדיין הרוב.
חשמלי נראה כמו הכיוון הטרנדי הנוכחי.
זה רחוק מאד מלהיות פתרון עולמי.
יש עדיין לא מעט מדינות בלי חשמל יומי רצוף במרכזי האוכלוסיה, ולא רק בהודו ושות׳.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.