צפייה בגרסה מלאה : אל מלא רחמים... שרשור הספדים על חייהם הקצרים ומותם של מנועי הבעירה הפנימית והחיצונית
מוני אורבך
04-10-21, 08:41
גישות קיצוניות מתאימות לאנשים קיצונים.
רוב האוכלוסיה היא לא קיצונית, ועם כל הכבוד לקיצוניים, הממוצע הוא זה שקובע.
לפני עשרים (ושלושים שנה) הרכבים היו הרבה הרבה יותר מזהמים.
והרגישו את זה בכל מקום !
רחוב הרצל בחיפה למי שמכיר היה ממש מחששה.
שלא לדבר על הרחובות הראשיים של תל אביב וירושלים.
ואז היו הרבה הרבה פחות מכוניות..
מאז הרגולטור התערב ותקני היורו נכנסו והיום הרבה הרבה יותר נקי.
נכון יש עוד רכבי דיזל מזהמים ענתיקות וגם גיפים זוללי דלק מזהמים.
אבל הם המיעוט ולא הרוב, וזה כל ההבדל.
ברגע שהרוב יהיו רכבים חשמליים, הזיהום ירד בהרבה.
היום האנרגיה הירוקה זולה מתמיד והמחיר שלה הולך וירד.
ברגע שכלכלית היא תיהיה יותר זולה, מהר מאוד יעברו לאנרגיה ירוקה.
המהפיכה הזו התרחשה בגלל שלפני 10 שנים ירוקים "הזויים" התחילו את שוק האנרגיה הסולרית.
פעם היא היתה הזויה היום היא כבר ראלית וכלכלית.
זיהום הסביבה הוא תוצאה ישירה של "הטרגדיה של נחלת הכלל"
אם זה של כולם אז למה שדווקא אני אשמור ?!
אנחנו חיבים לצאת מהגישה הזו. והיום יותר מתמיד אתה לא צריך להיות "הזוי" כדי להיות ירוק.
זה אשכרה משתלם כלכלית.
גישות קיצוניות מתאימות לאנשים קיצונים.
רוב האוכלוסיה היא לא קיצונית, ועם כל הכבוד לקיצוניים, הממוצע הוא זה שקובע.
לפני עשרים (ושלושים שנה) הרכבים היו הרבה הרבה יותר מזהמים.
והרגישו את זה בכל מקום !
רחוב הרצל בחיפה למי שמכיר היה ממש מחששה.
שלא לדבר על הרחובות הראשיים של תל אביב וירושלים.
ואז היו הרבה הרבה פחות מכוניות..
מאז הרגולטור התערב ותקני היורו נכנסו והיום הרבה הרבה יותר נקי.
נכון יש עוד רכבי דיזל מזהמים ענתיקות וגם גיפים זוללי דלק מזהמים.
אבל הם המיעוט ולא הרוב, וזה כל ההבדל.
ברגע שהרוב יהיו רכבים חשמליים, הזיהום ירד בהרבה.
היום האנרגיה הירוקה זולה מתמיד והמחיר שלה הולך וירד.
ברגע שכלכלית היא תיהיה יותר זולה, מהר מאוד יעברו לאנרגיה ירוקה.
המהפיכה הזו התרחשה בגלל שלפני 10 שנים ירוקים "הזויים" התחילו את שוק האנרגיה הסולרית.
פעם היא היתה הזויה היום היא כבר ראלית וכלכלית.
זיהום הסביבה הוא תוצאה ישירה של "הטרגדיה של נחלת הכלל"
אם זה של כולם אז למה שדווקא אני אשמור ?!
אנחנו חיבים לצאת מהגישה הזו. והיום יותר מתמיד אתה לא צריך להיות "הזוי" כדי להיות ירוק.
זה אשכרה משתלם כלכלית.
ברור. להיות ירוק זה משתלם כלכלית לך אישית עכשיו ברגע זה, עד הרגע בו יהיו יותר מדיי ירוקים כמוך, שזה כבר לא ישתלם כלכלית למדינה שלך.
ואז היא תטיל עליך מיסים שיפסיקו לך את החגיגה. אתה חושב שעד קץ כל הדורות תוכל לרכוש מכונית חשמלית שמוטלים עליה רק 10% מס קניה, ולהטעין אותה בעשירית ממחיר תדלוק בבנזין?......
נראה לי שההזייה עוד לא חלפה..... אבל זה בסדר. היא תחלוף לך מהר מאוד. אני מהמר שתוך שנתיים-שלוש.
מנהלים?
פורום כזה יאפשר שרשורים ספציפיים לדגמים ספציפיים, וגם אולי אולי יחסוך מאיתנו את התובנות של דרור.
מישהו צפה אתמול בכתבה בחדשות 12 על מהפכת הרכב החשמלי בסין?
באו לשכנע אותנו איך כל השוק שם עובר לחשמל. נתנו במה מפרגנת לטסלה ולפלוצים שלה. חניוני ענק עם מאות ואלפי עמדות הטענה. כ-650,000 עמדות הטענה בסין כולה נכון לרגע זה ובסין כמו בסין - הכל בגדול, מאופק לאופק. והמספרים הולכים ועולים בטור הנדסי. אצלנו עוד צוחקים על "סיני" כעל מוצר נחות וזול. "פח". "צ'ייניזיום". במציאות, איפה אנחנו, מדינת הייטק וסטארט-אפ עאלק, ואיפה הם. מה שקורה בסין זה העתיד מול עינינו. נראה כמו סרט מדע בדיוני. עוצר נשימה. אבל ממש.
אבל.
תמיד יש אבל.
תמיד משהו מוכרח לקלקל את האידיליה.
מיליונים על גבי מיליונים של מכוניות חשמליות צריכות להיטען ממשהו. צריכת החשמל המטורפת מגיעה מאיפה?.... כמובן, מתחנות כוח פחמיות, מזהמות, שעכשיו, כדי לספק את צריכת החשמל המוגברת, המטורפת, טוחנות עוד ועוד פחם ומזהמות עוד יותר ועוד יותר....
אז תמשיכו עם הסיסמאות הנבובות על "עולם טוב יותר" ועם הצביעות (שלא לומר תמימות הגובלת בטיפשות של אלה שאוכלים בתיאבון את התעמולה הזו) של מכונית חשמלית נקייה מצד אחד, שכדי שהיא תיסע, מטנפים ומזהמים את העולם מצידו השני. תמשיכו לטאטא את הג'יפה אל מתחת לשטיח (או כמו הנורבגים - אל מתחת לשטיח של מישהו אחר. ואם גם אפשר להרוויח מזה כסף?.... אז בכלל זה טוב). אז מה אם בסין ימשיכו לטנף את העולם, אנחנו נמשיך לנסות לרוקן את הים בכפית, כי העיקר ש"אנחנו עושים". מה שנקרא, אידיוטים שימושיים. אם שואלים אותי? מדהים. פשוט מדהים.
ולכן גם אני מאוד בעד לפתוח פורום לרכב חשמלי. זה טוב וזה נדרש, ברצינות. כי מכוניות חשמליות הולכות והופכות לשחקן משמעותי בשוק. בעוד 8-9 שנים כבר לא תוכלו לרכוש בישראל שום רכב חדש עם מנוע בעירה, ולו רק כי רוב היצרנים כבר התחייבו שהחל מ-2030 כבר לא ייצרו מכוניות חדשות עם מנועי בעירה. רק רכב חשמלי.
אז גם לדעתי צריך פורום כזה. אפשר יהיה לרכז שם את כל השרשורים והמידע על האסון הזה, שאם נרצה ואם לא, הולך לחסל לנו את התחביב. כי עוד מעט תהיה מכונית חשמלית בכל בית, וזה באמת יידרש. גם יהיה לנו ים של זמן להתעסק בזה ולדבר על זה, כי ג'יפים וטיולי ג'יפים כנראה ייאסרו על פי חוק ולא יהיה לנו כל כך על מה לדבר חוץ מאשר על רכב חשמלי ואיכות סביבה. אל דאגה, אני מניח שירשו לנו לשמור על השם הנוסטלגי "ג'יפולוג". לזכר הימים היפים והמזוהמים ההם, של פעם.
ולכן אני מציע ללכת רחוק עוד יותר ולפתוח בנוסף גם פורום איכות סביבה ושמירה על כדור הארץ - שם אפשר יהיה להתפרע באמת: לרחוץ בנקיון הכפיים, להפריח סיסמאות-מוטיבציה נבובות שיזכירו את הכרזות הסובייטיות מימי הקומוניזם, לקיים דיונים ברומו של עולם על חד"פים, קומפוסטרים, מיון אשפה, מיחזור בקבוקים, חירבון בשקיות מתכלות וסגירת החור באוזון עם חוט ומחט.
בשביל ההארד-קור, אפשר יהיה לפתוח שם גם תת-פורום לטבעונות - שם הדיונים יעסקו בחיטוט הדדי בצלחות ובמקררים ובהטפות מוסר על מה מותר לאכול ומה לא. למען כדור הארץ כמובן.
והנה, מיכה, הגעתי לפואנטה מבחינתך:
אני מבטיח לך כאן חגיגית - אני לא אגיב בפורום הזה ו/או לא איכנס אליו בכלל, כדי לא לקלקל את האידיליה עם עובדות. בייחוד כאלה שלא נעים לראות/לקרוא/לשמוע/לדעת - ובעיקר כאלה שלא פוליטיקלי-קורקט להגיד.
התחייבות זו התחייבות.
אבל בהתאם למגמה העולמית ולרוח התקופה שמקדשת חסימות, השעיות, סתימת פיות וכפייה, אפשר יהיה גם להבטיח את זה באמצעות חסימה אישית לאותו פורום הספציפי. כדי שאני לא רק שלא אוכל להגיב שם, אלא בכלל לא להיכנס לשם. גם לא בטעות.
ויבוא שלום על ישראל ועל ג'יפולוג.
אבל.
תמיד יש אבל.
תמיד משהו מוכרח לקלקל את האידיליה.
מיליונים על גבי מיליונים של מכוניות חשמליות צריכות להיטען ממשהו. צריכת החשמל המטורפת מגיעה מאיפה?.... כמובן, מתחנות כוח פחמיות, מזהמות, שעכשיו, כדי לספק את צריכת החשמל המוגברת, המטורפת, טוחנות עוד ועוד פחם ומזהמות עוד יותר ועוד יותר....
.
https://www.reuters.com/article/us-china-climatechange-renewables-idUSKBN2AA0BA
ולגבי השאר, בוא נתמקד בזה שאנחנו מסכימים על נחיצותו של פורום מכוניות חשמליות.
כולם הזויים חוץ ממך דרור.
או שלהיפך, אתה ההזוי?
אין בעצם דרך לדעת, ומה זה משנה.
https://www.reuters.com/article/us-china-climatechange-renewables-idUSKBN2AA0BA
ולגבי השאר, בוא נתמקד בזה שאנחנו מסכימים על נחיצותו של פורום מכוניות חשמליות.
לגמרי.
מתישהו, לא יותר מדי רחוק קדימה, הוא גם יישאר הפורום היחיד כאן. לצד פורום איכות הסביבה כמובן.
boaz avrahami
04-10-21, 12:00
תקראו את הכתבה הזו ממש טוב..
לא מעניין זיהום ולא נעלים- הכול עניין של מיסוי.
אין זיהום?
נמציא חרטוט חדש לקחת ממכם כסף.
מה דעתכם על חלקיקי צמיגים ואספלט שנקרא לזה? למשל…
הקרדיט שייך לארופאים ההזויים
הצמיחה המהירה של הרכב החשמלי מאתגרת את מדיניות מיסוי הרכב https://iglob.es/?1001385995
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211004/25ab60a087a051a02bb3133582c21f84.png
לגמרי.
מתישהו, לא יותר מדי רחוק קדימה, הוא גם יישאר הפורום היחיד כאן. לצד פורום איכות הסביבה כמובן.
אם היה פה "פורום רכב חשמלי" אתה באמת לא תגיב בו? מילה של ג'יפאי?
אחד האויבים הכי גדולים של הדת היהודית זה החרדים.
ההפיכה של המציאות לשחור ולבן יצרה את החילונים, פחות או יותר מהאמירה: אה, אי אפשר להיות חצי? אז אני מעדיף את הצד החילוני.
בארצות ערב להיות חצי היה הרבה יותר מקובל, ולכן ביהדות המזרח יש הרבה יותר קירבה לדת ע"י כאלו שהם לא הדוקים.
מה אני רוצה מהחיים שלכם? (בעיקר מהחיים של דרור)
את זה שאם אני לא יכול לוותר על התחביב שלי או התזונה שלי, צבוע ככל שזה יהיה, אני אמשיך להקפיד מאוד על מיחזור ועל שמירת הסביבה שבה שאני מטייל מכל פגיעה שהיא, להוציא החסרון הזה שלי שאני נוסע ברכב מזהם.
מי שגולש קצת באזורים של אנשי סביבה קיצונים מכיר את המושג גריין ווש, כינוי שבא לזלזל בכל מי שלא חרדי, אה סליחה, לא קיצוני בשמירת הסביבה שלו.
אני חושב שההתנשאות הזו, היא אחד האויבים הכי גדולים של הסביבה.
כמובן שיש פה צביעות, כל אחד חושב שהגבול שלו זה הגבול הסביר....
אם היה פה "פורום רכב חשמלי" אתה באמת לא תגיב בו? מילה של ג'יפאי?אז בשביל מה לפתוח ? יהיה משעמם ויבש ...
זה בכלל לא עניין של צבוע, של קיצוני ושל מיסים... זה עניין של תהליך .. תהליך שמחוייב במציאות, זהו.
מי שחושב אחרת... שיחייה בסופה שלו .אהה בבועה שלו.
ככה קורים תהליכים... בשלביות.. בהתחלה בעידוד ללא מיסוי.. אחכ עם מיסוי... בהתחלה מ"טעינים" בחשמל לא ירוק במיוחד ובהמשך בחשמל ירוק... ובאנרגיות מתחדשות.
אבל הגלובוס מתחמם משנה פניו ... החיות נעלמות... אסונות טבע פוקדים את רוב היבשות.. לא צריך להיות עיתונאי או גיפאי להבין את זה ו/או שכסף מניע אנשים.. רק הגיוני, זהו.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
עוד לא הבנתי דרור, מה הקשר בין רכבי שטח חשמליים לסוף התחביב.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אסף.
וזה עוד אחרי שהוא התלהב מהריוויאן
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkלא יפה. ברלי התחייב לא להגיב בפורום חשמלי, אל תפריע לו להתאמן.
וזה עוד אחרי שהוא התלהב מהריוויאןאפרופו ספונטני אני גזר.....
https://youtu.be/Yeth5v_5dPM
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkלא מצטייר טוב עם הנבוט והתדמית... ובכלל עוד יגידו שעליו שאוהב צבועים.. (חיות לא אנשים)
http://www.technionphoto.com/site/wp-content/uploads/2010/09/31.jpg
אסף.
כי אתם מתעקשים לא להבין, או לפחות לעצום עיניים ולהתעלם, מהקשר שבין שמירה אמיתית על הסביבה ומעבר לתחבורה חשמלית מלאה, לבין הרגולציות והאיסורים שיגיעו על נסיעה בשטח בכלל. "רכבי שטח" חשמליים, עם מרכאות או בלי, מין הסתם יהיו. כי יכולת שטח זה משהו מגניב שמוכר ומכר מכוניות גם היום וגם שלשום. אבל במדינות כמו ישראל, שמחרות-מחזיקות אחרי מגמות בעולם המערבי, לא נוכל להשתמש בהם כפי שאנחנו רגילים לעשות כיום. פשוט כי החוק יאסור זאת.
לי אין צל של ספק שזה יקרה. הנושא הרלוונטי לדיון יכול להיות "מתי זה יקרה".
יהיו כאלה שיאמרו שזה ייקח זמן ואולי לא יהיה רלוונטי לדור שלנו, אני סבור שהרבה יותר מהר ממה שאתם חושבים ושאפילו הותיקים מבינינו עוד יספיקו לחוות את תליית המפתחות של הג'יפ ומעבר לנסיעה במתחמי נהיגת-שטח סגורים כמו בגרמניה (או למשחק בזחלנים בשלט-רחוק) הרבה לפני שהם עצמם ייאלצו להפסיק לנהוג בגלל הגיל.... במערב-אירופה שהיא האורים והתומים של מדינת ישראל בכל מה שקשור לרגולציה, זה כך כבר שנים רבות - ומי שחושב שאין בישראל גורמים שמפעילים לחץ רציני להתחיל בזה גם אצלנו - הוא תמים, או טיפש, או שניהם גם יחד.
לגבי פורום רכב חשמלי? הוא מתבקש כאן.
ולא, אני לא מתחייב לא להגיב בו. כי גם לי תהיה מתישהו מכונית יומיום חשמלית כמו לכולנו כאן, פשוט כי לא תהיה ברירה. לצערי אני עדיין לא יכול, כלכלית, להפנות את המשאבים שמיועדים לדברים חשובים יותר, לרכישת מכונית חשמלית כבר היום, כדי להינות כבר עכשיו מהיתרונות הכלכליים המאוד-זמניים שלה. מי שיכול?.... אני ממליץ לו בחום לעשות זאת כבר אתמול. כי נכון לרגע זה, כל עוד מדיניות המיסוי לא מתהפכת על כלי הרכב החשמליים, זה עדיין הרבה יותר כדאי. כלכלית. הגישה שלי לעניין הזה היא פרקטית-כלכלית בלבד. לא סביבתית.
אבל פורום איכות סביבה היפותטי? כן, מדובר בנושא שמתנגש עם תחביב הג'יפאות (שאצלי הוא גם עבודה ומקור פרנסה), למרות שאני אישית וגם רובכם המוחלט כאן מאוד-מאוד משתדלים ומקפידים לציית לכללים ולא לפגוע בטבע. אבל בשורה התחתונה השוטטות שלנו בשטח בכלי רכב, במקרה הטוב לא עושה לו שום דבר חיובי.
אבל הנושא הזה מאגד בתוכו הכי הרבה צביעות והכי הרבה שקרים - ואני יודע שהצביעות הזו תעלה לי את טמפרטורת נוזל הקירור למוח, ולכן כן - אני מתחייב כאן לא להתערב בו. מילה של ג'יפאי. אני גם מוכן מיזמתי להיות חסום אליו. אם דבר כזה אפשרי.
הדיון הוא על כלי רכב חשמליים והיחיד כאן שמתעקש ממש שוב ושוב לקשור את זה לאיכות הסביבה הוא זה שמתנגד לכלי רכב חשמליים.
כשמחצית מכלי הרכב בשוק יהיו חשמליים אז ייגמר לנו התחביב?
כי זה כבר היה ב 1908 בערך. ובערך באותה שנה הומצא רכב 4x4 הראשון. אז ההסטוריה מוכיחה ההיפך.
ואם כבר, אני אטען רק לשם הוויכוח ולא כי אני חושב שזה בהכרח נכון - 'זה העתיד של התחביב שלנו. לטייל בטבע בשקט מוחלט ובלי לפלוט עשן.
אסף.
אתמול קניתי צלחות נירוסטה,
15 שח לאחת.
פתאום נראה לי קשור לנושא....https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211004/1b2193eb239e8323d78a57264f7f8ebc.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20211004/49ab6a6b9bfbe1b9b8e89ed948106791.jpg
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אני לא מתנגד לכל ירכב חשמליים ולא לכלי רכב מכל סוג שהוא.
אני מתנגד רק לרגולציה ולכפייה.
וההקבלה שלך למה שקרה או לא קרה ב-1908 לחלוטין לא רלוונטית.
כי ב-1908 רוב אוכלוסיית העולם התניידה באמצעות סוסים ומנועי קיטור. אז היו, נניח 1,000 מכוניות חשמליות ועוד 1,000 מכוניות שלגמו בנזין. אבל אף אחד לא חשב על נהיגת שטח בכלי רכב כתחביב ו"שמירת סביבה" לא היתה אפילו בחלום, אלא אם לדרוך על חרא של סוסים, שכיסה אז את הרחובות, נחשב אז לפגיעה בסביבה.
- - - Updated - - -
15 שח לאחת.
פתאום נראה לי קשור לנושא....https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211004/1b2193eb239e8323d78a57264f7f8ebc.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20211004/49ab6a6b9bfbe1b9b8e89ed948106791.jpg
עוד מעט, כשיפתחו כאן פורום שמירת סביבה, תקבל על זה לייקים.
אני לא מתנגד לכל ירכב חשמליים ולא לכלי רכב מכל סוג שהוא.
אני מתנגד רק לרגולציה ולכפייה.
וההקבלה שלך למה שקרה או לא קרה ב-1908 לחלוטין לא רלוונטית.
כי ב-1908 רוב אוכלוסיית העולם התניידה באמצעות סוסים ומנועי קיטור. אז היו, נניח 1,000 מכוניות חשמליות ועוד 1,000 מכוניות שלגמו בנזין. אבל אף אחד לא חשב על נהיגת שטח בכלי רכב כתחביב ו"שמירת סביבה" לא היתה אפילו בחלום, אלא אם לדרוך על חרא של סוסים, שכיסה אז את הרחובות, נחשב אז לפגיעה בסביבה.
- - - Updated - - -
עוד מעט, כשיפתחו כאן פורום שמירת סביבה, תקבל על זה לייקים.
כולם אז נהגו בשטח ... לא היו כבישים :)
סליחה דרור ... לאכול את הפרות שמזהמות את נחלי הארץ על צלחת חדפ רכרוכית או על צלחת גדולה מנירוסטה.... נו באמת. איך אפשר להינות מהפרה ככה בכלל?!
ואגב מפתיע אותי מחדש בסוף אתה כן מודע לתמורות ושינויים לתהליכים שקרו... ושעוד יקרו ..כמות המטיילים הרכבים שגדלו ללא היכר ... אבל מה דוחף את ראשך לחול כמו בת יענה... ומנסה לעשות גלים מהדיונה... טוב אולי הגזמתי.
אתה תופיע עם הנבוט והסופה ללא משקפיים בחמישי? שנעשה איזה צייסר רעל לגוף שלנו ונתקרב מהר יותר אל מתחת לאדמה ... נשיג את הפוליטיקאים החולבים לפני שהם יקחו לנו את הגיפ...
boaz avrahami
04-10-21, 14:48
הגיפאות בכלל נגמרה בימי הג׳יפוקליפסה.
ואם אז לא אז נכריז על תאריך חדש להכחדתה.
בסוף אם תחיו מספיק זמן יוכלו לומר לכם מהקבר ״צדקתי״. זה עוד עבד בפולניה
כולם אז נהגו בשטח ... לא היו כבישים :)
מה שמחזק עוד את מה שכתבתי - זה היה הכרח, לא תחביב ולא כיף.
- - - Updated - - -
אתה תופיע עם הנבוט והסופה ללא משקפיים בחמישי? שנעשה איזה צייסר רעל לגוף שלנו ונתקרב מהר יותר אל מתחת לאדמה ...
ברור. ותהיה גם עוגה, לכבוד התקרבותי ליום הדין בשנה נוספת. אמנם באיחור קל של שלושה שבועות, אבל טוב יותר מכלום. תכבד אותנו בנוכחותך?
יאללה!! זה אירוע חגיגי..
אצלכם גם יזרקו כיסאות וקליפות....?
אצלכם גם יזרקו כיסאות וקליפות....?
אני עובד על זה בשכנוע כמה חבר'ה מהתפוצה הקודמת שלי.
אם הם לא יבואו, תיאלץ להסתפק בשטח שנשאר נקי, כמו תמיד.
סתם צביעות. (;
15 שח לאחת.
פתאום נראה לי קשור לנושא....
משווה עליך ומוסיף, רק כי זה מעצבן את דרור (אגב למה בעצם?):
התחלתי להשתמש בכמה צלחות קורנינג ישנות שאישתי הוציאה מהמחזור לפני 20 שנה - מקסימום יישברו.
כנ"ל סכום מתכתי ג'יפה שמקורו מי ישורנו.
הנקודה היא שימוש חוזר במקום קניה, שזה הגביע הקדוש של הקיימות (אוקיי, יחד עם הארכת חיי הג'יפ הישן במקום החלפה בחדש).
במוצש הוצגה בערוץ 12 כתבה יפה על מפעל MG המייצר רכבים חשמליים בסין. ועל מפעל טסלה בסין.
ואחרי הצגה מאד מרשימה של מפעלים מתקדמים ותשתיות נגישות, ומרשימות בכל קנה מידה, בסיום הכתבה בהבלחה קצרצרה בחצי פה נאמר שהחשמל לרכבים מיוצר משריפת פחם..
לא מבין את כל הרעש. מישהו מכם יקנה רכב חשמלי בלי שקע AC מתחת לבית? חוץ מאלה שעושים 100K בשנה ויש להם חניה עם עמדת טעינה בעבודה? מתי אתם חושבים שלרוב נהגי ישראל תהיה חניה פרטית? בלי לדבר על רשת חשמל. לדעתי לא בעתיד נראה בעין. יצרני רכב התחייבו למשהו מתישהו? הם גם וויתרו על שווקים באמריקה לטינית? אפריקה? רוב מזרח התיכון? מלא מדינות באסיה? טיוטה רק תרוויח.
בארץ רכב חשמלי זה רכב נישה. כאשר היא תתמלא נחזור לשגרה ויהיה שקט. וככה עוד להרבה שנים. כל עוד נגישות לטעינה לא תהיה כמו לתדלוק. ובאותה מהירות. אתם יודעים מתי זה יהיה?
2025..
התחלתי להשתמש בכמה צלחות קורנינג ישנות שאישתי הוציאה מהמחזור לפני 20 שנה - מקסימום יישברו.
הנקודה היא שימוש חוזר במקום קניה, שזה הגביע הקדוש של הקיימות (אוקיי, יחד עם הארכת חיי הג'יפ הישן במקום החלפה בחדש).
משווה 2.
מצאתי סט צלחות בקליט כמו של פעם של הצבא, שמישהו זרק.
2025..
על סמך מה?
מה זה משנה על סמך מה? ניסיון חיים תחושת בטן...? אצבע עם רוק ברוח?
חשבתי שרושמים הימורים....
אם המורים אז אני מבין. גם אני יכול להמר.
לא בדור שלי
משווה 2.
מצאתי סט צלחות בקליט כמו של פעם של הצבא, שמישהו זרק.
יש מצב מול שישיית גולדסטאר?
סוגר לי פינה עם המגשי בקליט שמצאתי לפני מספר שנים.
אתם לא מעצבנים אותי. אתם רק מגוחכים.
אכפת לי באיזו צלחת אתה אוכל? לא. מצידי תאכל לתאבון באיזו צלחת שתרצה. חד"פ, נירוסטה, קורנינג, חרס, מסטינג מהטירונות, עלה בננה, לוח עץ.... וזה ההבדל בינינו. אני לא נכנס לך לצלחת וגם לא חש צורך מטופש להתגאות ולשתף באיזו צלחת אני אוכל.
סתם שתדעו שאלה שנכנסים לכם לצלחת, ידחפו את אפם ואצבעותיהם המזוהמות גם למה שמוגש בצלחת הזאת. אם לא ידעתם, שרת האקלים שלכם היא טבעונית-מיליטנטית, אז חכו חכו. גם על זה יהיה לה מה לומר ואל תעשו פרצוף מופתע כשיתלווה גם לזה איזה מס חדש.
חברים, תתעוררו. הכל פייק. דיפ-פייק. הפירוש של כל החארטות האלה בעברית זה שהמדינה צריכה עוד המון כסף, ומחפשת עילות למיסים חדשים. זה כל הסיפור של החד"פים. אחרי החד"פים הם ימצאו שעיר לעזאזל חדש לתלות בו את כל צרות העולם ולהטיל גם עליו מס.
פאק.
הרגת אותי עכשיו.
יש לנו שרת אקלים?
כאילו... יש מישהי שהתפקיד שלה הוא להיות אחראית על האקלים?
אסף.
זה דיפ פייק? ברלי אתה חי בסרט. הטכנולוגיות החייזריות שזה שהודעה אחת מעלי לא יודה שהוא מודה שהוא עליהן - זה דיפ.
boaz avrahami
04-10-21, 19:27
אתם לא מעצבנים אותי. אתם רק מגוחכים.
אכפת לי באיזו צלחת אתה אוכל? לא. מצידי תאכל לתאבון באיזו צלחת שתרצה. חד"פ, נירוסטה, קורנינג, חרס, מסטינג מהטירונות, עלה בננה, לוח עץ.... וזה ההבדל בינינו. אני לא נכנס לך לצלחת וגם לא חש צורך מטופש להתגאות ולשתף באיזו צלחת אני אוכל.
סתם שתדעו שאלה שנכנסים לכם לצלחת, ידחפו את אפם ואצבעותיהם המזוהמות גם למה שמוגש בצלחת הזאת. אם לא ידעתם, שרת האקלים שלכם היא טבעונית-מיליטנטית, אז חכו חכו. גם על זה יהיה לה מה לומר ואל תעשו פרצוף מופתע כשיתלווה גם לזה איזה מס חדש.
חברים, תתעוררו. הכל פייק. דיפ-פייק. הפירוש של כל החארטות האלה בעברית זה שהמדינה צריכה עוד המון כסף, ומחפשת עילות למיסים חדשים. זה כל הסיפור של החד"פים. אחרי החד"פים הם ימצאו שעיר לעזאזל חדש לתלות בו את כל צרות העולם ולהטיל גם עליו מס.
פששש…. נראה לי שעלית פה על משהו.
איך לא שמנו לב עד היום שזה המצב?
אפשר להתנחם שהם לוקחים כבר היום כמעט 80 אחוז מההכנסה. לא נשאר להם אצלנו מספיק. בסוף יצטרכו להתמודד עם ההון השחור ישירות.
דיפ פייק? יש בכלל מושג כזה? פעם שניה שמחדשים לי היום משהו שלא ידעתי
וחזרה לדיון. זה דיון על כלי רכב חשמליים. אף אחד לא פתח בדיון על איכות הסביבה ומשבר האקלים אלא על כלי רכב חשמליים
זה פורום רכב. קיטור, בנזין, דיזל, היברידי, חשמלי.... מה אכפת לנו כל עוד זה עם גלגלים ואפשר לנהוג בזה? על זה הדיון.
ב1908 בפורום של חברת אדיסון-פורד היה בטח דיון על חייהם הקצרים ומותם של כלי הרכב החשמליים. בטח היה שם אחד שטען שכל החרא הזה עם המנועי בנזין זה רק כדי שכמה טקסנים יוכלו להשתלט על הכלכלה האמריקאית. והוא צדק, אגב. אבל זה לא משנה. זה אתר רכב - והדיון הזה הלך רחוק ובזכות מי? בזכותך דרור, שלוקח אותו כל הזמן מדיון על הפלוצים של טסלה לדיון על פלוצים של פרות ומשבר האקלים ותוך כדי טוען שאין משבר אקלים.
אז יאללה. תחזרו לדיון על מכוניות. פחות כיף אבל וואלה, בשביל זה באנו.
אסף.
כן .. אני מוכן לשים אץ הכסף שאין לי על גרסת 3 דלתות כזו:
https://youtu.be/WeS7HImz-PQ
הייתי בטוח שהבוליגר שהוצג כקונספט קצת לפני הריביאן יצא לפני...
אני מאנשי הבולינגר... למראות כל הפיצרים הנחמדים בריביאן... הבולינגר נראה הרבה יותר .. כמו פעם, גם בפיצרים וגם בעיצוב הפנים.
ונראה שאיתו אפשר יהיה לעשות אינסוף פרויקטים diy...
בחור נחמד... מעלה עוד דברים בהיבט של רכב שטח חשמלי
https://youtu.be/Vc3B5DMGU1c
פאק.
הרגת אותי עכשיו.
יש לנו שרת אקלים?
כאילו... יש מישהי שהתפקיד שלה הוא להיות אחראית על האקלים?
אסף.
אתה מנותק? הנה אני מחדש לך עוד משהו: יש לך שרה לאיכות הסביבה שמתנהגת כאילו היא שרת האקלים. רבים קוראים לה ככה כבר כמה חודשים.
מסתבר שגם מוחות שיווקיים מבינים שלא חייבים להיות טוטאלים בשמירה על הסביבה (אין כאן שום אמירה, סתם פרסומת מצחיקה, לא חייבים להיות כבדים):
https://www.youtube.com/watch?v=pVxmT2x3Od4
פשוט לא נעים. הודיעו לאלוהים ששמו מישהי במקומו? כאילו... אני יכול להבין... שורה תחתונה הביצועים שלו באקלים בשנים האחרונות לא משהו - כלומר הוא בעיקר משוויץ בכל מיני תרגילים של אסונות טבע וזה - אבל בעניין האקלים הוא לא מספק את הסחורה... כאילו יש הרגשה של יותר מדי דאווין פחות מדי תוצאות.. אבל תכלס אחרי כל כך הרבה שנים בתפקיד למנות מישהי במקומו? ככה? בלי שימוע?
נו.. שיהיה.
אסף.
ואני דווקא חושב שאחרי כל כך הרבה שנים של חמסינים, הגיע הזמן שימנו מישהו (או מישהי, לא אכפת לי), שיטפל בזה.
ואם אפשר לפזר איזה שטפון שניים גם לאורך הקיץ, כדי שהגבים יהיו מלאים זאת בכלל ברכה. למי צריך להצביע?
ואני דווקא חושב שאחרי כל כך הרבה שנים של חמסינים, הגיע הזמן שימנו מישהו (או מישהי, לא אכפת לי), שיטפל בזה.
ואם אפשר לפזר איזה שטפון שניים גם לאורך הקיץ, כדי שהגבים יהיו מלאים זאת בכלל ברכה. למי צריך להצביע?
לביידן.
חנן-ג'יפולוג
05-10-21, 16:05
https://segensworth-automobiles.co.uk/ev-chargers-to-turn-off-in-order-to-prevent-power-cuts/
EV chargers to turn off in order to prevent power cuts
חנן-ג'יפולוג
05-10-21, 16:29
https://www.evm.co.il/skoda-enyaq/
סקודה אנייאק בישראל.
https://segensworth-automobiles.co.uk/ev-chargers-to-turn-off-in-order-to-prevent-power-cuts/
EV chargers to turn off in order to prevent power cuts
מסתבר שאפשר ליישר את העקומה שלא ע"י ייקור תעריפים או מיסוי.
למה יש לי הרגשה שבארץ לא יאמצו את הפיתרון הפשוט הזה.
חנן-ג'יפולוג
06-10-21, 10:08
אומרים שטווח הwltp שנמדד ומוצהר לרכב לא משקף את המציאות.
זה נכון, לשני הכיוונים. כשמתאים לך אתה יכול להגיע לתוצאות טובות הרבה יותר.
הבוקר התאים לי לנסוע חסכוני, עקב תוכניות ארוכות טווח להמשך היום.
טווח הwltp המוצהר לאיוניק הוא 481 ק'מ.
עברתי בדרך לעבודה 91.6 ק"מ ונצרכו מהסוללה 14 אחוז. זה אומר 654 ק"מ אמיתיים לסוללה מלאה. הקרוז כוון בתחילת הנסיעה ל100 קמ"ש, ונסעתי בשיא העומס, אז כל התנאים היו לטובת השגת טווח ארוך. המזגן הופעל כרגיל.
https://imageshack.com/i/poBJAfckj
זה לא טווח נורמלי עבורי. בד"כ צריכת האנרגיה לא מהווה פקטור עבורי והקרוז מכוון ל130-140 קמ'ש, אז הסוללה מספקת טווח של כ400 ק"מ.
יפה מאוד, מן הסתם בחורף בלי מזגן זה יהיה אפילו יותר מרשים.
האמת אני לא מצליח להתחבר לעיצוב המסך שלהם.. אתה יכול להסביר למה התכוון המשורר עם הגרפיקת נייר מקופל הזו?
גם המיקום של מד המהירות בקטן ובצד ועם ספרות במקום תצוגת חוגה - לא משהו.
ועל הדרך אם תוכל להסביר מה מראה הבאר האופקי למטה, זה שליידו כתוב 18.2kWh/100km (בניגוד ל11.9kWh/100km שבמרכז הצג)?
תודה
חנן-ג'יפולוג
06-10-21, 11:25
גם אני לא הבנתי למה התכוון המעצב.
גם אני מעדיף מד מהירות אנלוגי.
הבאר האופקי מראה צריכת חשמל רגעית.
המספר לידו מראה צריכת חשמל מצטברת.
ה18.2kwh/100km זו צריכת החשמל הכללית שלי, מאז קניית הרכב, או מאז האיפוס האחרון (לא איפסתי).
ה11.8kwh/100km זו צריכת החשמל בנסיעה האחרונה.
שאלה:
בדגמי הפתיחה של טסלה, יונדאי וכעת סקודה, ההנעה היא אחורית ולא קידמית.
להבדיל מהסטנדרט ברכבי בנזין דיזל.
מה הסיבה? והאם יתרון או חיסרון?
אני מניח שהאלקטרוניקה והבקרה של היום מטפלים בחסרונות של פעם בהנעה האחורית מבחינת אחיזה בתנאים חלקלקים? ויש יתרון מבחינת חלוקת משקל למיקום המנועים מאחור?
Asaf-a
אסף.א
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 07:18
לפני שיגיבו פה כל המלומדים יותר ופחות אתן את הניחוש שלי, שאומר בכנות שהוא לא מגיע ממקורות מוסמכים:
אף פעם לא ממש האמנתי למה שפמפמו לנו בעיתונאות הרכב על כוונותיהם הטהורות של יצרני הרכב, בכל מה שקשור לתכנון התנהגות כביש, לפחות כשמדובר במכוניות עממיות. העיתונאים מצידם פמפמו את מה שמחלקות השיווק של היצרניות שחררו להם.
נשים בצד מכוניות עילית ויוקרה.
לדעתי זה תמיד היה בעיקר עניין של מחיר, ופרקטיקה. אם למהנדס כלשהו היה בכלל איכפת מהתנהגות כביש במכוניות עממיות, זה היה אחרון בסדר העדיפויות.
פעם זה היה הפורד מודל T ודומיו, עם מנוע אורכי, גיר אורכי, גל הינע ארוך, וסרן חי אחורי. הכי פשוט שיש. הכי זול. זה מה שהכירו, וזה עבד.
לפני כ50 שנה, כשהיה עניין ציבורי באירופה למכוניות יותר ויותר קטנות, גילו שיחידה אחודה של מנוע, גיר ודיפרנציאל שתהיה מקדימה, תהיה זולה יותר ליצור, תפנה מקום בתא המטען, תהיה מאוד קומפקטית ותאפשר ניצול מקום אופטימלי לרכב קטנטן.
היום עם הרכב החשמלי יחידת ההינע קטנה מאוד. מנוע קטן, ללא תיבת הילוכים ענקית, ללא מצמד בקוטר גדול. אפשר לשים אותה בקלות מאחור מתחת לתא המטען, בלי שהוא יקטן משמעותית. מרוויחים גם תא מטען שימושי מלפנים על הדרך. כשרוצים הנעה כפולה ועוד הספק, שמים גם יחידת הנעה קדמית ומוותרים על תא המטען הקדמי.
כשכבר יש בידיים את התכנון הזה להנעה כפולה והיצרן צריך להחליט איזו יחידה הוא משמיט כדי להוזיל את הרכב, נראה לי מתבקש להסיר את היחידה הקדמית, ולא את האחורית.
זה לא העיקר, אבל כבונוס תרוויח פחות לוחמת הגה והרבה פחות סחרור גלגלים בהאצה ברמזור. המומנטים וההספקים גבוהים וזה תמיד איתגר הנעות קדמיות.
נכון, זה גורם לזנב להחליק בסיבובים הדוקים בתדירות גבוהה, אבל האלקטרוניקה מטפלת בזה ביעילות גבוהה מאוד.
יותר קל פשוט ואמין להעביר הנעה לגלגלים ללא היגוי, ואין בעייה למקם מנוע חשמלי מאחור.
פעם גם רכבי בנזין היו עם הנעה אחורית, ועברו לקדמית כדי לחסוך משקל, וכנראה גם עלויות כוללות.
יצא לי לנסוע בשנים האחרונות לא מעט ברכבי הנעה אחורית יוקרתיים. האלקטרוניקה נכנסת לפעולה, אבל מראש אתה מגיע למצבים בהם יש איבוד אחיזה מאחור, בסיטואציות יותר בעיתיות מאשר בהנעה קדמית. בכביש רטוב זה כבר ממש מעצבן.
היתרון: כשרוצים ניתן לבטל לחלוטין את ההתערבות של הבקרות ולהנות מהרכב כמו החברה מדובאי.
יותר קל פשוט ואמין להעביר הנעה לגלגלים ללא היגוי, ואין בעייה למקם מנוע חשמלי מאחור.
פעם גם רכבי בנזין היו עם הנעה אחורית, ועברו לקדמית כדי לחסוך משקל, וכנראה גם עלויות כוללות.
הסיבות למעבר להנעה קדמית היו:
עלויות, התנהגות כביש בטוחה/צפוייה יותר, מרווח פנים ליושבים מאחור.
בטח יש עוד...
ואגב לא חס רמכוניות עם הנעה קדמית ... שהתנהגות ספורטיבית לא זרה להם.
לדעתי אגב יתרון נוסף במעבר להנעה אחורית ברכבים החשמליים זה תמרון/רדיוס סיבוב עדיף ונוח יותר לתנועה העירונית.
זהו .. עכשיו ראיתי הכל [emoji2358]
שיעור נהיגה על טסלה … מלמדים את הנהג החדש איך לשבת במושב ה׳לא׳ נהג …
איך האוטו שורד יום שלם של מזגן ונסיעה בפקקים / עליות ירידות של חיפה ?
ליצרני רכב אין כוונות "טהורות" - זה עסק. הם צריכים להרוויח.
הם כן רוצים לייצר מוצר טוב ויעיל שיבצע את ייעודו - אבל בעלות הכי זולה שאפשר.
מכוניות ראשונות היו בעצם כרכרות, רק ללא הסוס. המבנה הכללי היה דומה לזה של עגלה/כרכרה.
לשים מנוע מקדימה, אחריו גיר, דריישפט, סרן אחורי מניע, היה קל, זול, פשוט, עמיד.
רוב המכוניות היו כאלה עד שנות ה-50.
פרדיננד פורשה חשב יותר קטן, הרבה יותר יעיל, כבר בשנות ה-30. היטלר הכתיב לו בריף לרכב עממי קטן וזול, לכן הוא השקיע בהפחתת המשקל ובניצול מירבי של חלל פנים - אז הוא תכנן מנוע בוקסר שטוח, מקורר אויר, והניח את יחידת המנוע+גיר מאחור. מתחת לריצפה. עדיין עם הנעה אחורית. נולדה החיפושית.
חלוקת משקל אחורית מאוד, עם זנב כבד וחרטום קל, היא תצורה בעייתית מבחינת התנהגות. לחיפושיות הראשונות היו 20-30 כ"ס והמהירות המירבית שלהן היתה באיזור ה-100 קמ"ש ולקח הרבה זמן להגיע אליה. לא מספיק כדי לאתגר - אבל אחר כך, כשההספקים והמהירויות עלו, החיפושית נודעה כמכונית שדורשת נהג מיומן וקר-רוח כשהיא מתקרבת למגבלות. הבעיה הוחרפה בפורשה 911 שדגמיה הראשונים היו בעצם חיפושית מפותחת מאוד על סטרואידים - מכונית מהירה מאוד, חדה ומהנה ביותר, אבל נוטה להיגוי יתר פראי ומאוד לא סלחנית. עשרים השנים הראשונות שלה התאפיינו בהמוני הרוגים שנהגו בה במהירויות שמעבר ליכולתם לשלוט עליה.
בינתים, בשנות ה-30, סיטרואן העבירו את ההנעה של הטרקסיון-אוונט לגלגלים הקדמיים. ניצול המרחב הפנימי היה טוב יותר (רצפה שטוחה ללא מנהרה לגל ההינע), התנהגות כביש צפויה יותר. אבל המנוע היה מוצב עדיין לאורך והמכונית ארוכה יחסית.
סר אלק איסיגוניס הציג ב-1959 פתרון גאוני למכונית קטנה וזולה - יחידת ההינע מוצבת לרוחב בחלק הקדמי. המנוע מעל לגיר, ההנעה קדמית. הכל דחוס בתא מנוע של חצי מטר על חצי מטר. ניצול חלל פנימי שעד היום נחשב למבריק וליעיל מכולם - נולדה האוסטין/מוריס מיני-מיינור המקורית. התנהגות הכביש שלה היתה מעולה וספורטיבית, כי מרכז הכובד היה סופר-נמוך, עם מתלים מהודקים מאוד, גלגלים קטנים (משקל לא מוקפץ נמוך) וההיגוי היה קל יחסית, חד ומהיר. סוג של קארט עם גג וחלונות. ראוי לציין שההתנהגות הכיפית של המיני לא היתה המטרה אלא רק בונוס, אבל כשהבינו שיש כאן פוטנציאל, הכניסו לה מנועים חזקים יותר וכך נולדו הדגמים הספורטיביים המפורסמים שלה שהתחילו להתחרות וגם לנצח.
מאז הנעה קדמית עם מנוע רוחבי הפכה לברירת המחדל למכוניות קטנות ובינוניות שכמובן לא כולן מתנהגות ספורטיבי או אפילו טוב. הן נוטות לתת-היגוי, שיכול להיות אפילו מתסכל, ול"לוחמת הגה" (Torque-steer) אם מדובר בהספקים גבוהים. אבל ההתנהגות לפחות צפויה יותר וקלה יותר לשליטה במגבלות מאשר במכוניות הנעה אחורית.
הנעה אחורית לעומת זאת, יכולה לספק התנהגות נייטרלית יותר ו"מהנה יותר לנהיגה" - הכוונה להחלקות זנב/דריפטים וכו' עבור נהג מיומן. כמובן שאפשר לכייל גם פלטפורמות הנעה קדמית להתנהגות מאוד מהנה - אלפאסוד, דגמי פיז'ו של אמצע האייטיז עד סוף הניינטיז וגולף GTI לדורותיה (למעט דור 3 ו-4) כדוגמאות טובות.
כדי לקבל התנהגות כביש מיטבית נדרשת חלוקת משקל אופטימלית, ואת זה משיגים עם מנוע מרכזי. ידעו זאת כבר בשנות ה-30 כשהופיעו מכוניות המירוץ של אוטו-יוניון הגרמנית (ממנה נולדה אאודי) שבמשך שנים לא היו להן מתחרים.
בלמבורגיני מיורה של אמצע שנות ה-60 הלייאאוט הזה הגיע למכוניות כביש סדרתיות, גם אם הן מוגדרות כמכוניות-על. יעיל מאוד להתנהגות, אבל ניצול חלל פנימי וקלות תחזוקה נמצאו בסוף סדר העדיפויות.
עד היום, זה המבנה המקובל של מכוניות על: מנוע מרכזי, הנעה אחורית או כפולה. שני מושבים בלבד, תא מטען זעיר. בחלקן המנוע הוצב לרוחב, כמו בפיאט X1/9 או טויוטה MR2, כדי לצמצם מימדים ובעיקר כדי לצמצם עלויות ע"י שימוש ביחידת מנוע+גיר רוחבית קיימת, שמגיעה ממכונית הנעה קדמית רגילה של אותו יצרן. זהו עדיין לא מבנה קונבנציונלי ולכן מכוניות עם מנוע מרכזי הן בדרך כלל יקרות לייצור, מורכבות יותר לטיפול ותמיד צפופות.
ברכב חשמלי, כבר אין יחידת הנעה בעצם. יש מנוע חשמלי שפיזית הוא קטן יותר ממנוע בערה, וגם אין גיר כי אין בו צורך (למנוע חשמלי יש עקומת מומנט שטוחה לחלוטין ונתון המומנט עצמו גבוה בהרבה, החל מסל"ד 0). את המנוע אפשר למקם בציר האחורי, או הקדמי. או שני מנועים, אחד מלפנים ואחד מאחור. או מנוע טבורי בתוך כל גלגל. בכל מקרה, ניצול החלל הפנימי יהיה טוב יותר - עם תאי מטען מלפנים ומאחור.
החלק הגדול והכבד במכונית חשמלית הוא הסוללה - אותה צריך למקם כמה שיותר נמוך וכמה שיותר באמצע, בתוך בסיס הגלגלים, לטובת התנהגות כביש - כי הסוללה כבדה מאוד, ומשקל הוא אויב גדול של התנהגות כביש טובה. זה יכול להיות מתחת לריצפה או מעליה, או מתחת למושבים. בכל מקרה - במכונית חשמלית שתוכננה ככזו, הפתרונות למיקום הסוללה יהיו יעילים ונכונים יותר מאשר במכונית קונבנציונלית שהוסבה להנעה חשמלית.
זה על קצה המזלג. "התנהגות כביש מהנה" היא עניין מורכב וגדול מכפי שחושבים. אין היום מכוניות מודרניות ש"לא מתנהגות טוב" או שהתנהגותן מסוכנת - גם האלקטרוניקה תורמת את חלקה ומרסנת מצבי קיצון. אבל יש יצרנים שבהחלט משקיעים בזה יותר, בגלל מוניטין היצרן (אלפא, ב.מ.וו וכו') או ייעוד הרכב (דגמים ספורטיביים) ויש כאלה שמבחינתם זה פחות חשוב או אפילו "לא חשוב" כל עוד זה לא פוגע בבטיחות.
במשפחתומטית פשוטה זה אולי באמת פחות חשוב, יותר נכון לא הכי חשוב - אבל אם מקבלים את זה בילט-אין, אז למה לא? זה אחלה בונוס. כמובן בתנאי שזה לא בא על חשבון נוחות ופרקטיות.
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 18:58
משרד האנרגיה האמריקאי: עלות סוללה ברכב חשמלי צנחה ב-87%.
https://m.ynet.co.il/articles/rke11ibh4k
אני לא בטוח שמדובר בחדשה טובה. רואים גרף שצונח במהירות ומתחיל להתיישר לכיוון ה150$ לקוט"ש, מה שמעמיד מחיר סוללת 100 קוט"ש על 15k$.
אם זה מצביע על מגמה של הפסקת ירידה, זה ישאיר את הרכבים יקרים מדי, בטח אם וכשבשלב כלשהו הממשלות יעלו את המיסוי על רכב לערכים הרגילים.
מצד שני, יש עלייה תלולה במכירת החשמליות בעולם. כנראה שזה יתן בוסט עצום להמשך פיתוח טכנולוגיה וירידת מחיר.
boaz avrahami
07-10-21, 19:08
לא הייתי מסיק מסקנות לגבי מחיר של משהו בתקופה הזו בעולם.
כל השווקים עוברים טלטלה לא ברורה שתיקח עוד זמן עד שתרגע.
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 19:13
זה גרף עם ציר זמן של 13 שנים.
boaz avrahami
07-10-21, 19:18
זה גם נחמד מאוד אבל דווקא טכנולגיית הסוללות המוכרות לנו כיום בתחום התחבורה עדיין לא וותיקה כמו הגרף.
זה מתחדש חדשות לבקרים.
איזה גרף אתה יכול לעשות על let fepo4 של טסלה?
מחר ימציאו משהו חדש וכל העניין ישתנה
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211007/20a9da2c4b9e102a08e88b8cb0f93788.png
אנרגיה ירוקה …. אההה ….
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 23:04
אני מרשה לעצמי להניח, שכמקובל בפורומנו, אנחת הזלזול הגיעה לאחר קריאה מעמיקה, הנחת הפרמטרים השונים, הנזקים והתועלות, על כפות המאזניים, והגעה למסקנה ברורה שרב הנזק על התועלת.
קראתי ;)
ותמהתי למה אי אפשר לעשות כלום עם הלהבים ..
אבל עדיין אני מתקשה לקבל שכל הירוקת הזאת לא גורמת לנזקים במקום אחר.
חנן-ג'יפולוג
07-10-21, 23:14
לכל דבר בחיים, בעולם, יש פרמטרים לכל מיני כיוונים.
אז אפשר לגייס לטובת האג'נדה המקדמית האישית את הפרמטר שמתאים לה, ואפשר לנסות להבין מהי נקודת האיזון.
האופציה הראשונה מטומטמת ואינפנטילית. אני חלילה לא מתכוון אליך, אלא כאמירה כללית.
ברגע נדיר של רצינות …
זה ברור לי לגמרי שאי אפשר שהכל יהיה נקי. בריא. תקין. יעיל. וכו׳…
בעיקר כי יש יותר מידי בוחשים בקדירה שיש להם אג׳נדה משלהם שלא מתיישרת עם טובת הכלל.
ועדיין. ישנם נסיונות להגיע לשם. וחלקם ממש משעשעים. חלקם מפגרים .. ואת חלקם אני אישית לא מבין.
לפחות בשבשבות הרוח בישראל, הלהבים עשויים פיברגלס. אני מבין שמתי שהוא הם מתיישנים/נסדקים וכו' ודורשים החלפה.
אי אפשר למחזר פיברגלס?
- - - Updated - - -
ובלי קשר לזה בכלל:
https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/hk2zw9pey
- - - Updated - - -
וגם:
calcalist.co.il/local_news/car/article/h1mtmlnnk
יונדאי הכריזה (כבר לפני חודש) על כך שעד 2028 כל הרכבים המסחריים (כנראה רק המשאיות) ייוצרו עם תאי דלק
https://www.cnbc.com/2021/09/07/hyundai-wants-fuel-cell-versions-of-commercial-vehicles-by-2028.html
יונדאי הכריזה (כבר לפני חודש) על כך שעד 2028 כל הרכבים המסחריים (כנראה רק המשאיות) ייוצרו עם תאי דלק
https://www.cnbc.com/2021/09/07/hyundai-wants-fuel-cell-versions-of-commercial-vehicles-by-2028.html
לא הצלחתי להיכנס לכתבה אבל הכותרת לפחות מדברת על קיום גרסאות עם תאי דלק, לא מעבר כללי לתאי דלק.
באותו עניין, ראיתי סרטון בנושא שמדבר על שני האתגרים העיקריים של תאי דלק מימניים, היינו עלות האנרגיה הגבוהה של ייצור המימן, ועלות פריסת תחנות הדלק (שבהעדרן אין אטרקטיביות ללקוח הסופי).
בקצרה הם אמרו שאת עלות האנרגיה ניתן לפתור ע"י שימוש בעודף החשמל הסולארי שמיוצר במהלך היום (בעיה אמיתית בקליפורניה ולא רק), ואת התשתית ע"י פריסה ראשונית בנתיבי תנועה עיקריים של משאיות. כלומר חברת משאיות בארהב יכולה להיכנס לחוזה עבור משאיות ומימן בקוו כזה או אחר, מה שיאפשר מימון הקמת תחנות דלק מימניות בקו הזה.
וככה הרשת תתחיל לגדול והאטרקטיביות תגדל.
זו ההודעה הרשמית באתר של יונדאי
https://www.hyundainews.com/en-us/releases/3391
כתוב במפורש:"The Group to become the first automaker to apply fuel cell systems to all "commercial vehicle models by 2028
בהמשך למה שדרור כתב לגבי מיקום מנועים, סוללות וכדו' - למה יצרני הרכב החשמלי עדיין דבקים במבנה 3 קופסאות או ג'יפון סטנדרטיים?
בשביל מה צריך את ה "מכסה מנוע" המיותר הזה מקדימה?
על פניו על אותו בסיס גלגלים אפשר להכניס הרבה יותר מרחב של תא הנוסעים ועם סרך עודף קדמי/אחורי שואף לאפס!
האם זה רק כי אנחנו "עוד לא מוכנים לשינוי הגדול" או שיש לזה סיבה פרקטית?
אני מדבר בעיקר על רכבים כמו טסלה או הסיניות שמתוכננות פחות או יותר מאפס ולא מהוות פיתוח של דגם חשמלי על פלטפורמה קיימת של רכב בעירה פנימית.
חנן-ג'יפולוג
11-10-21, 01:08
לפחות חלק מהרכבים, טסלה ואיוניק 5 כדוגמא, מציעים גרסאות 4x4 עם מנוע קדמי בנוסף על האחורי הסטנדרטי, אז צריך מקום בשבילו.
בנוסף, אתה לא רוצה לדחוף את בית הגלגל הקדמי לתוך מרחב המחיה של הנהג והנוסע הקדמי.
על פניו על אותו בסיס גלגלים אפשר להכניס הרבה יותר מרחב של תא הנוסעים ועם סרך עודף קדמי/אחורי שואף לאפס!
האם זה רק כי אנחנו "עוד לא מוכנים לשינוי הגדול" או שיש לזה סיבה פרקטית?
זה לא נוח לשבת מעל הגלגלים הקדמיים, בדיוק כמו שזה לא נוח לשבת מעל האחוריים.
ברמה הפיזיקלית הכי בסיסית המקום הנוח באוטו מבחינת השפעת שיבושי הדרך על הנוסעים הוא במרכז בין הצירים.
לכן (בנוסף לסיבות אחרות) כמעט תמיד תמצא את המושבים הקדמיים באיזור השליש האמצעי של האוטו.
זה לא נוח לשבת מעל הגלגלים הקדמיים, בדיוק כמו שזה לא נוח לשבת מעל האחוריים.
מאוד לא נוח, כל מי שנסע במשאית יכול להעיד. במיוחד בנושא ההיגוי.
חוץ מזה שכנראה יש עניין של בטיחות בתאונה.
או לפחות תפיסת הבטיחות בתאונה.
אירופה - בבעיית אנרגיה.
האיחוד האירופי מתחיל בימים האחרונים במתקפת יח"צ שמכינה את התושבים לזה שבחוקף הקרוב לא תהיה מספיק אנרגיה.
בגדול הסיפור הוא שהם הרגו כבר חלק גדול מייצור החשמל המסורתי, יחד עם מעבר מסיבי לתחבורה חשמלית, ומצד שני עוד אין להם מספיק מקורות לייצור חשמל נקי - אין להם מספיק גז טבעי ככה שמי שמוכר להם גז (רוסיה..) העלה את המחיר פי 4, פתרונות סולריים וכאלה לא מספיקים כי עוד לא הקימו מספיק, ובטח לא בחורף האירופי...
ויש דרישה להמון חשמל 'חדש' שרק אתמול היה בנזין וסולר .
לדעתי הם מכינים את האזרחים לעליות במחירי החשמל.
לדעתי החורף הקרוב ימתן מאוד את חישמול התחבורה באירופה.
אסף.
מזל שיש התחממות גלובלית , אולי לא יהיה חורף
Sent from my iPhone using Tapatalk
ובינתיים, בחברת הייטק בשפלה: https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211011/bdf9a372e6d19c57746b42718d615908.jpg
Sent from my HD1903 using Tapatalk
לדעתי החורף הקרוב ימתן מאוד את חישמול התחבורה באירופה.
כלומר יש מצב למלאי רכבים חשמליים אירופאיים בישראל... הטענה המקובלת שליצרנים יש עניין בקיזוז פליטות ולכן העניין שלהם ביצוא למדינות בהן הם לא מתקזזים קטן.
הצבא מצטרף למהפיכה
https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/bkh6ab7ht
בדיוק כשהם חשבו שאין יותר נמוך.מלהיות מאבטח מתקנים בקריה..... נתנו להם להסתובב באוטו סיני.
אסף.
אירופה - בבעיית אנרגיה.
האיחוד האירופי מתחיל בימים האחרונים במתקפת יח"צ שמכינה את התושבים לזה שבחוקף הקרוב לא תהיה מספיק אנרגיה.
....
לדעתי הם מכינים את האזרחים לעליות במחירי החשמל.
אסף.
קולגות מאירופה(התחיל באנגליה ומתפזר) מספרים שזה כבר קורה, דלקים וחשמל נהיו מאוד מאוד מאוד יקרים בעלייה מאוד חדה.
הצבא מצטרף למהפיכה
זה ניסוי מעניין.
מצד אחד רכב פטרול אמור להיות בנסיעה כמעט 24/7, נהגים מתחלפים, מתדלקים וממשיכים לנוסע.
מצד שני, להבנתי זו נסיעה מאוד חסכונית בחשמל לעומת דלק.
האם יצטרכו להחזיק פי שניים רכבים כדי שבכל זמן נתון חצי יעבדו וחצי יטענו? האם זה ישתלם מול החסכון בדלק?
או שבכלל, כמו שאני מכיר את הצבא, ימצאו דרך להצדיק אי שימוש ברכב כשהוא לא טעון והבעיה תיפתר.
חנן-ג'יפולוג
14-10-21, 09:19
אני לא מכיר את מתאר העבודה של הרכב הנ"ל.
אם יש לו שעתיים פנויות ביום, הוא יסתדר עם טעינת ac, ואם לא, אז צה"ל ימצא את התקציב למטען DC שיספיק לטעינה בדקות הספורות שחולפות בהחלפת משמרת.
גם רכב ice צריך את הדקות המתות שלו לתדלוקים.
הצבא מצטרף למהפיכה
קודם כל, הגיע הזמן שיפסיקו לבזבז טנדרים על משימות פטרול בתוך עיר. מילא איזה בסיס עם דרכי כורכר עליות\ירידות. שנית, תמוה בעיני, שאסור להכניס מכשירים של שיאומי, אבל אוטו סיני חכם כן.
זה ניסוי מעניין.
מצד אחד רכב פטרול אמור להיות בנסיעה כמעט 24/7, נהגים מתחלפים, מתדלקים וממשיכים לנוסע.
מצד שני, להבנתי זו נסיעה מאוד חסכונית בחשמל לעומת דלק.
האם יצטרכו להחזיק פי שניים רכבים כדי שבכל זמן נתון חצי יעבדו וחצי יטענו? האם זה ישתלם מול החסכון בדלק?
או שבכלל, כמו שאני מכיר את הצבא, ימצאו דרך להצדיק אי שימוש ברכב כשהוא לא טעון והבעיה תיפתר.
מאד מתאים לרכב פטרול. אפילו פטרול בטחון שוטף בהרבה מתארים. אם בכל מוצב בחנית הרכבים החומים יהיו עמדות טעינת AC, ופקודה מבצעית שרכב יחובר לטעינה בכל רגע שהוא בתוך הבסיס, אפשר להעביר גם את רוב הקוים המבצעיים עם רכבים חשמליים.
polar bear
14-10-21, 09:31
יש תחנת דלק בתוך הקריה? במידה ולא - תדלוק לוקח יותר זמן מטעינה. ואם הבנתי נכון מהכתבה לא מדובר בסיור רצוף אלא בגיחות לפה ולשם. מצד שני - שחררו כתבה שבכותרת כתוב תוטך...
חנן-ג'יפולוג
14-10-21, 09:47
הועלתה למעלה הערה (שנמחקה מיד, כנראה עקב היותה לא רלוונטית לאירוע הספציפי) על כבלים מגולגלים והתחממות.
אז כן, כשאתם מגיעים לחצר של בועז לנסות למצוץ ממנו כמה שקלים לטעינה, חשוב מאוד לפרוס את הכבל המאריך שאתם משתמשים בו. הכבל עובד נון סטופ שעות בזרם מקסימלי, והוא מתחמם. כשהוא מגולגל היטב זה עלול לרכז חום שיביא לשריפה.
מאד מתאים לרכב פטרול. אפילו פטרול בטחון שוטף בהרבה מתארים. אם בכל מוצב בחנית הרכבים החומים יהיו עמדות טעינת AC, ופקודה מבצעית שרכב יחובר לטעינה בכל רגע שהוא בתוך הבסיס, אפשר להעביר גם את רוב הקוים המבצעיים עם רכבים חשמליים.
בטחון שוטף הרבה יותר בעייתי.
צריך לקחת בחשבון תקלות והיתקלויות, ולכן ההוראה של הסיורים זה לתדלק כל הזמן.
אתה צריך רכב עם "רזרבת" ק"מ גדולה כל הזמן.
מצד שני, זה יכול להצדיק הפסקות קפה ארוכות במוצבים, אז למה לא לעודד? :-)
הועלתה למעלה הערה (שנמחקה מיד, כנראה עקב היותה לא רלוונטית לאירוע הספציפי) על כבלים מגולגלים והתחממות.
אז כן, כשאתם מגיעים לחצר של בועז לנסות למצוץ ממנו כמה שקלים לטעינה, חשוב מאוד לפרוס את הכבל המאריך שאתם משתמשים בו. הכבל עובד נון סטופ שעות בזרם מקסימלי, והוא מתחמם. כשהוא מגולגל היטב זה עלול לרכז חום שיביא לשריפה.
כן. חשבתי שבתמונה מראים מלא כבלי חשמל שהולכים למכוניות, אבל בעצם מדובר בתהליך הכנת התשתית. לכן מחקתי.
בכל מקרה, למיטב הבנתי, זה לא רק ריכוז חום, אלא בעצם יצירת סליל שמייצר יותר חום מתיל ישר.
חנן-ג'יפולוג
14-10-21, 11:06
ההוראה לתדלק כל הזמן נובעת מהעובדה ששעון הדלק לא עובד בשום רכב צבאי, ומכך שצריך למצוא את המפתח לדלקניה מהכלג"כ כמחו"כ, והוא בכלל בבית, אז לאף אחד אין כח לתדלק.
ועכשיו ברצינות, איזה תרחיש להתקלות יש שיגרום לכח בט"ש לקפוץ ממקומו 400 ק"מ?
תמוה בעיני, שאסור להכניס מכשירים של שיאומי, אבל אוטו סיני חכם כן.
כי את שיאומי כבר ״תפסו״ בעולם כשאוספים ושולחים מידע הביתה לסין.
את הרכב עוד לא..
או שההסבר יותר פשוט, שזה מקרה של ״נפל בין הכיסאות״.
מי שרוכש רכבים ״מבין״ במכונאות אבל לא במחשבים, ומי שבמחשבים לא נמצא בדיוני רכש רכבים..
בטחון שוטף הרבה יותר בעייתי.
צריך לקחת בחשבון תקלות והיתקלויות, ולכן ההוראה של הסיורים זה לתדלק כל הזמן.
אתה צריך רכב עם "רזרבת" ק"מ גדולה כל הזמן.
מצד שני, זה יכול להצדיק הפסקות קפה ארוכות במוצבים, אז למה לא לעודד? :-)
זה הקריה..
איזה כוח אמפראז׳ אתה צריך כבר?
מרדף ממושך בין שער קפלן לשער שאול המלך?
ועכשיו ברצינות, איזה תרחיש להתקלות יש שיגרום לכח בט"ש לקפוץ ממקומו 400 ק"מ?
אבל יש תרחיש שלא הספיקו להטעין ופתאום הוקפצו לצד השני של הגזרה.... 400 ק"מ לא, אבל 50-60?.... כן. בוודאי.
אני אמנם כבר הרבה שנים לא במילואים, אבל כן זוכר טוב את אורך הגזרות של סיורים שלנו... לא יעיל, באנדרסטייטמנט.
תדלוק מג'ריקן בשטח תמיד אפשרי. הטענה? לך דבר ללמפה.
אבל יש תרחיש שלא הספיקו להטעין ופתאום הוקפצו לצד השני של הגזרה.... 400 ק"מ לא, אבל 50-60?.... כן. בוודאי.
50-60קמ סיבובים מסביב לקריה בהפתעה.. כן.. רק רגע.
או שהתכוונת לחלטורות משלוחים?
בעיקר סחרחורת הם יקבלו.
חנן,
אני בכלל הערתי על ההערה של נמרוד כרכב סיור בכל הגזרות.
השאלה כמה ק"מ נשארו לך במצבר בזמן הארוע ולא מתי שיצאת בבוקר.
אלו רכבים של 24x7, ואם בונים על תדלוק אחד ביום, צריך להניח שלקראת סוף היום אתה תהיה גבולי.
בנוסף, אלו לא ק"מ "רגילים" , נתחיל מזה שהמזגן עובד 24 שעות רצוף.
בקיצור,
הרבה יותר בעייתי ממה שאתם מנסים לחפף פה.
50-60קמ סיבובים מסביב לקריה בהפתעה.. כן.. רק רגע.
או שהתכוונת לחלטורות משלוחים?
בעיקר סחרחורת הם יקבלו.
תקרא הכל. לקחו את זה רחוק לסיורים מבצעיים על הגבול.....
האויב יתפוצץ מצחוק.
סביב הקריה? מצדי שיסתובבו על קורקינטים.
חנן,
אני בכלל הערתי על ההערה של נמרוד כרכב סיור בכל הגזרות.
השאלה כמה ק"מ נשארו לך במצבר בזמן הארוע ולא מתי שיצאת בבוקר.
אלו רכבים של 24x7, ואם בונים על תדלוק אחד ביום, צריך להניח שלקראת סוף היום אתה תהיה גבולי.
בנוסף, אלו לא ק"מ "רגילים" , נתחיל מזה שהמזגן עובד 24 שעות רצוף.
בקיצור,
הרבה יותר בעייתי ממה שאתם מנסים לחפף פה.
רכבי סיור, גם אלו שעובדים בשלוש משמרות אבל בוודאי רכבי חפ"ק, עומדים שעות רבות ביום במוצב האם שלהם (החלפת משמרות וארוחות) ובמוצבים משניים. אם בכל רגע שהם במוצב צבאי הם מחוברים למטען AC פשוט, הם יהיו טעונים כל הזמן, וממוצע קיבולת האנרגיה שלהם יהיה יותר גבוה מאשר ברכב בנזין.
ובואו נדבר על הבסיס של משהו כמו ריביאן לבניית רכב ממוגן ירי קל כמו שאוהבים בישראל. המומנט, קלות הנהיגה, ארכיטקטורת הסקייטבורד שמראש מתאימה לדיגומים.
והשקט זה רק בונוס מבצעי במיוחד ברכב סיור אורבני. E-david
חנן אני מקווה שהפיתוח העסקי שלכם בREE עובד גם בכיוון הזה. יש שם פטנציאל לכסף גדול.
השקט... על השקט וחתימה נמוכה משלמים הרבה בימינו...
בכמה יחידות ספצפיות.
דוויד מגיע עם צאקלאקה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
תפסנו גזרה מכביש 10 עד טאבה ומעקבה עד קטורה ~
ה 10ב תפר יופי של ק״מ
בסוף הקו היו כ7,000 על הטנדר טויוטה - בממוצע כ 350 ליום
ויש עוד גזרות כאלו
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
הויכוח מיותר.
רכב מבצעי חשמלי יגיע.
כמקובל בצה"ל וכמו עם פיילוט הבנות בטנקים - מה שלא יתאים לדרישות, יתאימו את הדרישות אליו.....
.... אתה ישן בעמידה דרור.. (:
כמו המיצרים. יקימו עמדות כל 2 קמ. ואז יהיה אפשר לבצע את המרדפים עם הכבל מחובר לשקע ..
.... אתה ישן בעמידה דרור.. (:
אני כבר מזמן לא ישן בעמדה....:rolleyes:
הייתי כבר ותיק בפלוגה במילואים כשאתה עוד נסעת על בימבה, ואת הצורה בה צה"ל יוצר ופותר בעיות, אני מכיר לצערי יותר מדי טוב.
לפחות אז, היו גזרות ארוכות של 50-60 ק"מ שלא היה סיכוי לכסות בזמן סביר (כי כבר אז לא היה להם ימ"מ וגייסו מעט אנשים) ואשכרה סמכו על המצרים/ירדנים שהגזרות שלהם באורך 2 ק"מ בערך, שיעשו את העבודה.
כשאני חושב על רכב סיור חשמלי שצריך לגהץ גזרה כזו ולהסתכן בהתייבשות הסוללה דווקא כשמקפיצים אותו לקצה השני של הגזרה.... והכל כדי שיהיה חשמלי ויהי מה?.... לטובת מה בדיוק?... לטובת "פוטנציאל הכסף הגדול" של תאבי הבצע מתעשיית ההייטק?.... זה טירוף מערכות.
אישית אני חושב שנכון להיום רכב סיור מבצעי חשמלי זו אחת ההזיות הכי תלושות שעלו כאן, ודווקא בגלל זה אני משוכנע שצה"ל יילך על זה בכל הכוח.
מ2016....
https://m.yediot.co.il/Articles/4841948
הוא כל כך שקט אגב... שכנראה לא ראית אותו נוסע לידך..
הטווח המוצהר אגב 60מייל בלבד...
https://youtu.be/kxn0UthUuYs
חנן-ג'יפולוג
18-10-21, 14:45
https://imageshack.com/i/pnp261mSj
זה יגמר במר חסון שיסתובב על איוניק ברחובות תל אביב וימכור חשמל ב15 פני לקוט"ש.
אני לא מבין מה ההתלהבות מהרכב החשמלי שייסע מסביב לקריה. כבר שנים רואים קלאב קאר 'מבצעי' בנתב"ג משוטט לו במסדרונות בזמן שחבריו נטענים להם בשקט בפינה. זה אותו הדבר רק עם רישוי צהוב וקצת גדול יותר.
תחליפו את השם ל'רכב תפעולי' ותגמר כל ההתלהבות.
יאיר
זה יגמר במר חסון שיסתובב על איוניק ברחובות תל אביב וימכור חשמל ב15 פני לקוט"ש.
יש תחזית עתידנית שצי המכוניות החשמליות ישמש כאמצעי להשטחת העקומה: יטענו חשמל בשעות הלילה הזולות וימכרו חזרה לרשת בשעות השיא היקרות, בהנחה שהאוטו לא בתנועה. בדיוק כמו תחנת הכח במעלה גלבוע (אנרגיה שאובה).
מה שכן סייקל יומי כזה יקצר את חיי הסוללה, לא ברור שיש ROI אם האוטו שייך לך.
קונקרטית אבל לסיפור הנחמד שהעלת, האם תעו"ז הוא בכלל אופציה הגיונית בארץ לאנשים פרטיים בעלי מכונית חשמלית?
קונקרטית אבל לסיפור הנחמד שהעלת, האם תעו"ז הוא בכלל אופציה הגיונית בארץ לאנשים פרטיים בעלי מכונית חשמלית?
הייתה לי פעם לקוחה שבבית הפרטי שלה עברו לתעו״ז ואת הכביסות, המייבש והמדיח עשו בלילה... אז מבחינת חח״י זה כנראה אפשרי.
יש תחזית עתידנית שצי המכוניות החשמליות ישמש כאמצעי להשטחת העקומה: יטענו חשמל בשעות הלילה הזולות וימכרו חזרה לרשת בשעות השיא היקרות, בהנחה שהאוטו לא בתנועה. בדיוק כמו תחנת הכח במעלה גלבוע (אנרגיה שאובה).
מה שכן סייקל יומי כזה יקצר את חיי הסוללה, לא ברור שיש ROI אם האוטו שייך לך.
לא יותר זול לקנות מארז מצברים?
מארז זו הוצאה (גדולה) נוספת.
את האוטו ממילא קנית עם הצדקה כלכלית.
בס"כ אוטו חשמלי זו בטריה ענקית על גלגלים שסתם עומדת ללא שימוש רוב היום - לא עדיף שתרוויח כסף בשבילך?
מה שכן ברמה התשתיתית מדברים על חוות מצברים משומשים לצורך שתיארתי, כאלה שירדו ממכוניות לאחר שהביצועים שלהם ירדו מהסף הקביל לתחבורה.
הייתה לי פעם לקוחה שבבית הפרטי שלה עברו לתעו״ז ואת הכביסות, המייבש והמדיח עשו בלילה... אז מבחינת חח״י זה כנראה אפשרי.
בקיבוץ בו אני גר משלמים על בסיס תעו"ז.
לטובת הבורים כמוני (למרות שאני חייב להודות שכנראה היכרתי את המושג אבל לא את שמו):
תעריף עומס וזמן (תעו"ז) (Energy demand management (אנ')) הוא סוג של תעריף שמציעה חברת חשמל ללקוחותיה במטרה לווסת את צריכת החשמל הארצית על ידי עידוד הצרכנים לצרוך חשמל בשעות בהן הצריכה הכללית נמוכה. שימוש בתעריף זה משתלב בהחלטת ממשלה מנובמבר 2010, בנושא התוכנית הלאומית להפחתת פליטות גזי חממה בישראל.
חנן-ג'יפולוג
18-10-21, 22:08
לא קשור לכותרת, אבל נתקלתי במערכת אגירת אנרגיה מעניינת:
https://www.facebook.com/703947916351167/posts/4629573440455242/
battery packs are poised to be one of the biggest new sources of pollutionhttps://www.marketwatch.com/story/electric-vehicles-certainly-do-pollute-their-battery-packs-are-poised-to-be-one-of-the-biggest-new-sources-of-pollution-11634577011?siteid=yhoof2
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211019/7f9c8a60ab6dff1463db4043b83222d8.jpg
boaz avrahami
20-10-21, 06:30
battery packs are poised to be one of the biggest new sources of pollutionhttps://www.marketwatch.com/story/electric-vehicles-certainly-do-pollute-their-battery-packs-are-poised-to-be-one-of-the-biggest-new-sources-of-pollution-11634577011?siteid=yhoof2
ששש….
הזיהום יהיה באFריKה. במערב יהיה ירוק וחדשני.
ששש….
הזיהום יהיה באFריKה. במערב יהיה ירוק וחדשני.
כדאי לקרוא את המאמר ולא רק את הכותרת.
הוא מתאר את המאמצים הרגולטורים והטכנולוגיים סביב סוגיית מיחזור הסוללות.
מטרת הכותרת והמאמר כולו היא לייצר תחושת דחיפות אצל מקבלי ההחלטות.
מכל מקום לא סביר שתהיה קבורה שיטתית של סוללות באפריקה - זה פייק ניוז.
כדאי לקרוא את המאמר ולא רק את הכותרת.
הוא מתאר את המאמצים הרגולטורים והטכנולוגיים סביב סוגיית מיחזור הסוללות.
מטרת הכותרת והמאמר כולו היא לייצר תחושת דחיפות אצל מקבלי ההחלטות.
מכל מקום לא סביר שתהיה קבורה שיטתית של סוללות באפריקה - זה פייק ניוז.
קבורת פסולת אלקטרונית למיניה, וחומרים מזהמים נוספים בצורה שיטתית, כולל בים מול אפריקה זה דבר שכבר קורה.. חדשות ישנות.
אני שותף להערכה שלך שהפרסום מטרתו לייצר תחושת דחיפות, אבל זה כבר קורה, ואם באמת יהיה מעבר מאסיבי עולמי, לכולם ברור לאן הזבל יזרום ביתר שאת.
חנן-ג'יפולוג
20-10-21, 09:02
אתם ממש חזקים במציאת כותרות שמתאימות לאג'נדה שלכם, ואפילו מצליחים לקרוא אותן, באנגלית.
כבוד.
קראתי את הכתבה. גם את זו, גם אחת שמדברת על מחזור להבי הטורבינות. חיפשתי את הכתיבה על הפרמטרים השונים שמונחים על המאזניים. את עלויות החלופות. נעזוב כרגע את החוסר בסימוכין ובביקורת העמיתים - זו בכל זאת עיתונאות ולא מדע.
נאדה. קשקוש חד צדדי.
חנן,
במשך שנים רבות התעלמו מהבעיה הזו שהמערב העשיר והשבע זורק לחורי תחת של העולם.
אולי הפעם יתכוננו ״לפני״ ולא יגלו בעיה ״אחרי״, מה לא בסדר בזה?
לא רק באפריקה. גם בישראל מוכנים לקבור פסולת מזהמת שאין לה מקום באירופה.
אסף.
אתם ממש חזקים במציאת כותרות שמתאימות לאג'נדה שלכם, ואפילו מצליחים לקרוא אותן, באנגלית.
כבוד.
קראתי את הכתבה. גם את זו, גם אחת שמדברת על מחזור להבי הטורבינות. חיפשתי את הכתיבה על הפרמטרים השונים שמונחים על המאזניים. את עלויות החלופות. נעזוב כרגע את החוסר בסימוכין ובביקורת העמיתים - זו בכל זאת עיתונאות ולא מדע.
נאדה. קשקוש חד צדדי.
חנן,
מי כמוך יודע שיבואני רכב שיש בו סוללות מחוייבים לדאוג לפינוי הסוללות (בסוף חייהן).
אתה גם מכיר שיש זייכן שאכן אוסף את הסוללות ושולח אותן לחו"ל.
בא לא נעמיד פנים שמייצאים את זה למאדים.
אין לי שום אמצעי להעריך מה יותר מזהם, אבל להגיד שאין שום בעיה???
חנן-ג'יפולוג
20-10-21, 21:24
מי אמר שאין שום בעיה?
בטח לא אני. הידע שלי בנושא איכות הסביבה מוגבל ואני מקפיד לא לומר על זה כלום.
אם כולם כאן ינהגו כך, דיינו.
חנן-ג'יפולוג
20-10-21, 21:32
אגב, יש נושאים קשורים לאיכות הסביבה, ומבחינתי ברורים, ובהם התבטאתי בחדות ובבהירות.
ביניהם התנגדות עזה למערכות start stop מחד ולהסרת/נטרול ממירים/egr מאידך. אני מכיר לא רע את המערכות האלה ויכול להגן על העמדה שלי ועל האיזון שבה.
https://pca.st/iww21qln
למי שיש סבלנות ורוצה להבין מה חושב סמנכ"ל בחברת החשמל על רכבים חשמליים (וזיהום אוויר).
ודרך אגב, הייתה פה בשרשור הערה לגבי מדינות כמו נורבגיה והנפט, שימו לב למספרים של אנרגיה נקייה שלהם.
חנן-ג'יפולוג
22-10-21, 00:40
wondered, גרמת לי להעלות לכאן פניני עיתונאות, מכתבות על רכב חשמלי. ערבוב של מושגים לא נכונים ו/או לא קשורים:
"נפעל ליצור מערכת משותפת של סוללות מתחלפות לרכבים במתח נמוך (48V) בקיבלות של עד 11kW"
קיבולת נמדדת בKWH.
"במקום סוללה בקיבולת של קילו-וואט בודד, למשל, כמו בטויוטה פריוס מהדור הרביעי, יש סוללה גדולה בהרבה – לשם ההשוואה, בטויוטה פריוס פלאג אין, יש 8.8 קילו וואט."
כנ"ל.
"לקנגו הזו הייתה יכולת לנסוע לאורך כ-150 קילומטרים בסך הכל, באמצעות סוללת 13.8 קילו וואט"
כנ"ל.
"
האיוניק 5 מצוידת בסוללה בקיבולת 800 וולט
"
בוודאי התכוונת למתח. התפלק.
"
גם את הקונה וגם את האיוניק 5 אפשר יהיה לטעון בעמדות טעינה מהירות, כאשר את האחרונה בכאלה בעוצמה של עד 350 קוט"ש.
"
טעינה נמדדת בKW, ידידי.
"
הטעינה בהספק של 150-15 קילוואט לשעה
"
כנ"ל.
"
1 קילוואט שעה משתווה ל-1,000 ואט.
"
סלט. קשה עם החשמל הזה.
יש גם צדיק:
https://m.icar.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%A8%D7 %9B%D7%91/%D7%A8%D7%9B%D7%91_%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7 %9C%D7%99:_%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9 F_%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%9D/
טרי מהיום:
"
אמת המידה המסתמנת תהיה קוט"ש, כלומר קילוואט לשעה
"
באנגלית יחידת המידה הזו נכתבת kwh, ולא kw/h ולכן מדובר בקילוואט-שעה (כלומר, קילוואט כפול שעה), ולא בקילוואט לשעה (שזה קילוואט חלקי שעה). האמת היא שגם ביחידת המידה העברית בראשי תיבות לא תמצאו 'ל'.
עיתונאים, זה המקצוע שלכם. כתבו באופן מקצועי. זה מעצבן אותי ומביך אתכם.
זה מעצבן רק אותך ועוד כמה מהנדסי חשמל/אלקטרוניקה שבאמת מבינים את העסק הזה.
מבחינת הקוראים זה סינית - והם מדפדפים הלאה לרשימת האבזור, המסכים, הקישוריות, הפלוצים וכו'.
זה מעצבן גם כאלו שאינם מהנדסים, אבל הסבתא הייקית שלהם הקפידה איתם על שפה נכונה כבר מגיל אפס. העניין הוא שהשפה הקלוקלת כבר כל כך נפוצה שהתייאשנו מלהגיב לכל השגיאות שנכתבות ברחבי הרשת, ולפעמים גם כאן.
התחברתי לנושא "בכוח" ...
כל אוטובוס ייטען ב 156KWH
135820
חנן-ג'יפולוג
23-10-21, 20:02
זה מעצבן רק אותך ועוד כמה מהנדסי חשמל/אלקטרוניקה שבאמת מבינים את העסק הזה.
מבחינת הקוראים זה סינית - והם מדפדפים הלאה לרשימת האבזור, המסכים, הקישוריות, הפלוצים וכו'.
הגבינה זזה.
אני בטוח שאם פעם היו מתבלבלים במגזין בין הספק למומנט, אתה היית מקבל את הסעיף למרות שאינך מהנדס, אז היום, כחובב רכב, אתה אמור להתעצבן במידה שווה מהחלפה בין הספק לקיבולת.
חנן-ג'יפולוג
28-10-21, 21:12
גיא, אנסה לפשט את זה ככל האפשר, ונתחיל בעקיצונת: רוב חרדי הטווח של הרכב החשמלי הם נטולי רכב חשמלי.
בעלי רכב חשמלי שרכשו את הרכב לאחר שעשו שיעורי בית, פטורים מזה.הם עסוקים בזה פיזית בשגרה פחות זמן ממה שעסקו בעבר בתדלוקים, ומשקיעים בזה מעט מחשבה באירועים חריגים.
.
מסתובב הערב בפייסבוק אירוע מתגלגל של בעל רכב חשמלי שכמעט ונתקע עם הרכב שלו בדרך מאילת, ומבקש עזרה בפייסבוק. נמצא במצפה עם יתרה של 12 ק"מ, שלא תספיק לו להגיע לשדה בוקר, שם יש עמדה (שלפי דיווחים מסוימים היא תקולה כרגע).
אני אגיד כאן דברים לא מחמיאים על הנהג, אבל זה בא עם שאיפה שמי שיתעניין בנושא, מבין גולשי ג'יפולוג, ידע לקרוא ולהפיק לקחים.
זו דוגמא קלאסית למי שלא עשה שיעורי בית. בוודאי בטווח הקצר, ואולי גם בטווח הארוך.
נתחיל מבחירת הרכב עצמו: מקסוס איוניק 5 זה סוג של מיניוואן סיני מגודל עם סוללה של כ52 קוט"ש וטווח wltp של 260 ק"מ. אני לא מבקר את מי שבוחר ברכב הזה מתוך מודעות מלאה למאפיינים השונים, אבל חשוב מאוד לבחון לעומק ולהכיר אותם, בוודאי אם בסוף בחרת לרכוש את הרכב.
בהמשך יש את עניין בחירת המסלול. יש אפליקציה: פלאגשייר שבה רואים את כל עמדות הטעינה, כשעבור כל אחת רואים את המאפיינים שלה, ורואים משובים של נהגים לגבי שימוש אחרון בה.
אז אם אתה יודע שאתה על רכב שטווח הwltp שלו הוא 260 ק"מ (טווח wltp נמדד בתוואי שבגדול חציו עירוני וחציו בינעירוני. בפועל בנסיעה בינעירונית מהירה הטווח מתקצר משמעותית), ובין אילת למצפה יש פער גובה של 1000 מטר, אז המעשה הנכון יהיה לבחור בכביש הערבה, עם הרבה עמדות מהירות בדרך, מפוזרות היטב.
שנית, אם כבר אתה דוחף את עצמך לתוך סיטואציה גבולית כזו, ניתן להוריד את צריכת האנרגיה באופן דרסטי ע"י הפחתת מהירות דרסטית. ניתן ללא קושי רב להגיע לטווח של יותר מפעם ןחצי מטווח הwltp. בסוף בין אילת למצפה יש 150 ק"מ, אז אני מעריך שבנהיגה שונה היה ניתן לצמצם את המצוקה באופן משמעותי. אולי גם להגיע לבאר שבע ולטעון במגוון העמדות המהירות שיש בה.
להבנתי כעת הבחור בכיוון הנכון של היחלצות מהסיטואציה עם עזרה מעובדי חברת חשמל, שאפשרו לו שימוש בשקע כלשהו. מן הסתם זו תהיה טעינה איטית, אבל עדיפה מכלום.
בשורה התחתונה: תשאלו הרבה שאלות ותבחרו חכם.
חנן-ג'יפולוג
28-10-21, 22:01
הסיפור נמשך, ויגמר בסיכויים גבוהים על גבי גרר, להערכתי.
שעה וחצי טעינה במצפה השאירו אותו עם טווח של 40 ק"מ בלבד (דיברנו כבר על מגבלות טעינה, לפי סוג הרכב?) והוא יצא לכיוון שדה בוקר, שם העמדה מדווחת כתקולה.
הבחור מהקריות. שיהיה לו בהצלחה.
הגבינה זזה.
אני בטוח שאם פעם היו מתבלבלים במגזין בין הספק למומנט, אתה היית מקבל את הסעיף למרות שאינך מהנדס, אז היום, כחובב רכב, אתה אמור להתעצבן במידה שווה מהחלפה בין הספק לקיבולת.
אני קיבלתי את הסעיף כשעורך אחד היה מקבל ממני טקסטים מושלמים, ועושה מהם סלט.
פעמיים הוא התבלבל בין בנזין לדיזל. בחור טוב, אבל לא מבין, לא מקצועי, רשלן. ואני חתום על זה וצריך לאכול ת'לב.....
אחר כך קיבלתי את הסעיף מ"כתבי רכב" שהיו עושים קאט-פייסט לחומר יחצ"ני שהיה מלא בשגיאות/אבסורדים.
דוגמה: על "מנוע-טורבו-אטמוספרי" שמעת?.... בלי שמות. בלי לציין את המותג שיוחסה לו הטכנולוגיה הנ"ל....
את השטויות שאמרו וכתבו "עיתונאי הרכב" הישראלים ה"מבינים במכוניות" אפשר היה לכרוך לספר קורע מצחוק.
לגבי מונחים טכניים מעולם הרכב החשמלי.... אני עוד לא שוחה בחומר הזה, לכן לא מתערב בדיונים טכניים על זה. אבל...
1. אני כבר מזמן לא מתעצבן, גם אם לפעמים נדמה שכן. זה פשוט לא טוב לבריאות.
2. את ההבדל בין הספק לקיבולת אני יודע.
3. פרשתי קצת מעיתונות הרכב. לא רק כי זו חרא של פרנסה (ונסיעות תכופות לחו"ל לא מפצות על זה) זה גם כי התחום הזה הפסיק להיות מקצועי וגם כי כמו שנראות ונוסעות המכוניות החדשות, עיתונות הרכב בישראל פשוט כבר לא מעניינת יותר - נמאס לי לעשות מבחני דרכים לקרוסאוברים. זה כמובן לא תירוץ לכתוב שטויות.
4. אני אשחה די מהר בחומר החשמלי הזה ובגדול, פשוט כי לא תהיה לי ברירה. כמו לכולנו.
מסתובב הערב בפייסבוק אירוע מתגלגל של בעל רכב חשמלי שכמעט ונתקע עם הרכב שלו בדרך מאילת, ומבקש עזרה בפייסבוק. נמצא במצפה עם יתרה של 12 ק"מ, שלא תספיק לו להגיע לשדה בוקר, שם יש עמדה (שלפי דיווחים מסוימים היא תקולה כרגע).
אני אגיד כאן דברים לא מחמיאים על הנהג, אבל זה בא עם שאיפה שמי שיתעניין בנושא, מבין גולשי ג'יפולוג, ידע לקרוא ולהפיק לקחים.
זו דוגמא קלאסית למי שלא עשה שיעורי בית. בוודאי בטווח הקצר, ואולי גם בטווח הארוך.
נתחיל מבחירת הרכב עצמו: מקסוס איוניק 5 זה סוג של מיניוואן סיני מגודל עם סוללה של כ52 קוט"ש וטווח wltp של 260 ק"מ. אני לא מבקר את מי שבוחר ברכב הזה מתוך מודעות מלאה למאפיינים השונים, אבל חשוב מאוד לבחון לעומק ולהכיר אותם, בוודאי אם בסוף בחרת לרכוש את הרכב.
בהמשך יש את עניין בחירת המסלול. יש אפליקציה: פלאגשייר שבה רואים את כל עמדות הטעינה, כשעבור כל אחת רואים את המאפיינים שלה, ורואים משובים של נהגים לגבי שימוש אחרון בה.
אז אם אתה יודע שאתה על רכב שטווח הwltp שלו הוא 260 ק"מ (טווח wltp נמדד בתוואי שבגדול חציו עירוני וחציו בינעירוני. בפועל בנסיעה בינעירונית מהירה הטווח מתקצר משמעותית), ובין אילת למצפה יש פער גובה של 1000 מטר, אז המעשה הנכון יהיה לבחור בכביש הערבה, עם הרבה עמדות מהירות בדרך, מפוזרות היטב.
שנית, אם כבר אתה דוחף את עצמך לתוך סיטואציה גבולית כזו, ניתן להוריד את צריכת האנרגיה באופן דרסטי ע"י הפחתת מהירות דרסטית. ניתן ללא קושי רב להגיע לטווח של יותר מפעם ןחצי מטווח הwltp. בסוף בין אילת למצפה יש 150 ק"מ, אז אני מעריך שבנהיגה שונה היה ניתן לצמצם את המצוקה באופן משמעותי. אולי גם להגיע לבאר שבע ולטעון במגוון העמדות המהירות שיש בה.
להבנתי כעת הבחור בכיוון הנכון של היחלצות מהסיטואציה עם עזרה מעובדי חברת חשמל, שאפשרו לו שימוש בשקע כלשהו. מן הסתם זו תהיה טעינה איטית, אבל עדיפה מכלום.
בשורה התחתונה: תשאלו הרבה שאלות ותבחרו חכם.
אני קורא את מה שכתבת, ומנסה להיכנס לראש של לקוח ממוצע של מכונית חדשה שלא מבין כלום. באמת כלום. הרבה פחות מ"כתב רכב" ממוצע באיזה בלוג נידח שעוסק במכוניות.... הוא כנראה אפילו לא יודע מה לשאול ואת מי.
הבנאדם הלך וקנה "אוטו חשמלי" חדש, שעל הנייר נותן לו הרבה - הרבה גודל, הרבה מושבים, הרבה מרווח פנימי, הרבה איבזור, הבטחה לחיסכון גדול בהוצאות לעומת מיניוואן קודם שאולי היה לו - וכל זה כנראה במחיר אטרקטיבי, יחסית.
עכשיו חוץ מלהבין בצד הטכני של מכוניות חשמליות ושל הרכב הספציפי שהוא קנה, הוא צריך לדעת גם איזו עמדת טעינה פועלת כתקנה ואיזו תקולה/הושחתה/לא קיימת במציאות, ולהבין גם במטאורולוגיה, להתעדכן בתחזיות מזג אוויר, בפערי גבהים, איפה עליות, איפה ירידות, מה הלחץ הברומטרי, מה עוד אתה דורש ממנו לדעת?............ הרי רוב רוכשי רכב חדש בישראל לא יודעים אפילו להחליף גלגל. נראה לך שאיש המכירות שדחף לו את הזבל הסיני הזה עדכן אותו שאם נוסעים טיפ-טיפה יותר מהר, עם מזגן, ועוד בעליה של 1,000 מטר, המיץ בסוללה מתאדה הרבה יותר מהר ממה שאפשר לחשוב? הוא בטח עשה את החשבון שמאילת לשדה-בוקר יש לו מספיק טווח. שם יתחבר לטעינה מהירה ובזמן הזה ישתה קפה.
ועמדות הטעינה בכביש הערבה תקינות? אנחנו מדברים על איזור שבו תושבים מקומיים בני פזורה מסויימת נוהגים לחבל בכל דבר בתחנות הדלק - ממשאבות אוויר ועד למשאבות תדלוק. האם עמדות הטעינה שתקינות היום יהיו תקינות גם מחר?
אתה יורד לסוף דעתי?
אתה מבין עד כמה עבור רוב הלקוחות שלא מבינים כלום וגם לא יבינו כי הם לא רוצים להבין, וברגע שמדברים איתם על הצד הטכני של מכוניות, המוח שלהם נאטם ומתחיל לצאת ממנו עשן - העסק הזה עדיין לא בשל/מבושל/אפוי/מטוגן?..............................
אוי לנו מהדבר הזה. אוי לנו.
חנן-ג'יפולוג
28-10-21, 22:41
לא אוי לי, כי אני נהנה בטירוף מהאיוניק5, כבר 15000 ק"מ בחודשיים ללא כל מגבלות, ולא אוי לך, כי הודות לשרשור הזה, ואולי גם ממידע חיצוני, אתה לומד את המאפיינים, וכנ"ל כל מי שקורא אותו, ואתה תקנה ותתנהל נכון.
ומי שלא, אז לא. "לא עליי המלאכה לגמור ואין אני פטור מהמלאכה" .
ללא ספק.
כשלא תהיה לי ברירה אלא לנסוע בחשמלית, אחפור לך הרבה. תתכונן.
אוי לחובבי הרכב כי החרא הזה מחרב לנו תחביב, טעם לחיים ואורח חיים, למען איזו מטרה ערטילאית שאולי, רק אולי, נכונה וצודקת על הנייר - אבל אני ממש לא בטוח שלא משקרים אותנו בענק למען אינטרסים שבינם לבין איכות סביבה, תיקון האקלים (?....) ושלומו של כדור הארץ כנראה שאין הרבה יותר מדי משותף...
וכמובן אוי לאלה שלא מעורים בזה לעומק כמוך.
הם מתחילים להכיר במגבלות של הדבר הזה במציאות הישראלית העכשווית.
בעתיד זה יהיה מוכרח להשתפר כי אחרת.... אוי.
ללא ספק.
כשלא תהיה לי ברירה אלא לנסוע בחשמלית, אחפור לך הרבה. תתכונן.
אוי לחובבי הרכב כי החרא הזה מחרב לנו תחביב, טעם לחיים ואורח חיים, למען איזו מטרה ערטילאית שאולי, רק אולי, נכונה וצודקת על הנייר - אבל אני ממש לא בטוח שלא משקרים אותנו בענק למען אינטרסים שבינם לבין איכות סביבה, תיקון האקלים (?....) ושלומו של כדור הארץ כנראה שאין הרבה יותר מדי משותף...
וכמובן אוי לאלה שלא מעורים בזה לעומק כמוך.
הם מתחילים להכיר במגבלות של הדבר הזה במציאות הישראלית העכשווית.
בעתיד זה יהיה מוכרח להשתפר כי אחרת.... אוי.
1- זה משתפר כל הזמן
2- גם אנשים קשי עורף, ילמדו בסוף איך לאכול את "הקרטינג" הזה
חנן-ג'יפולוג
28-10-21, 23:36
הבנאדם הלך וקנה "אוטו חשמלי" חדש, שעל הנייר נותן לו הרבה - הרבה גודל, הרבה מושבים, הרבה מרווח פנימי, הרבה איבזור, הבטחה לחיסכון גדול בהוצאות לעומת מיניוואן קודם שאולי היה לו - וכל זה כנראה במחיר אטרקטיבי, יחסית.
עכשיו חוץ מלהבין בצד הטכני של מכוניות חשמליות ושל הרכב הספציפי שהוא קנה, הוא צריך לדעת גם איזו עמדת טעינה פועלת כתקנה ואיזו תקולה/הושחתה/לא קיימת במציאות, ולהבין גם במטאורולוגיה, להתעדכן בתחזיות מזג אוויר, בפערי גבהים, איפה עליות, איפה ירידות, מה הלחץ הברומטרי, מה עוד אתה דורש ממנו לדעת?...
ככל שמעמיקים בהיסטוריה של הבעלים הספציפי הזה, התמונה מתבהרת שמדובר במישהו שפחות או יותר עשה הכול, אבל ממש הכול, בשביל להידפק. הוא התייעץ בפייס בקניית הרכב, וקיבל תגובות רציניות, והתייעץ לגבי המסלול לאילת, והסבירו לו לגבי הדרך העדיפה, וקיבל טיפים מצוינים באשר להרשמה לחברות הטעינה ובאשר לאפליקציית פלאגשייר והשימוש בה.
האמת, האירוע הזה מביא אתו נקודות לזכות הפייס. יש כמובן גם זבל לא מסונן, כרגיל, אבל יש הרבה מידע מועיל בנושא הזה מהמשתמשים, הרבה מעבר לכתבות עיתונאיות מועילות פחות או בכלל לא.
boaz avrahami
29-10-21, 06:50
חנן, הבנתי שהחשמליות מאבדות לא מעט מהטעינה בזמן עמידה בשמש.
עניין שיכול להתבטא בלא מעט כסף שמתאדה.
אתה יכול להתיחס לנושא ( בהנחה שלא פספסתי אותו בשרשור)?
אף אחד לא רוצה להידפק.
הוא כנראה עוד חשב כמו מי שנוהג על רכב ששותה דלק רגיל.
עוד לא הבין שנגמרה הספונטניות.
שלא נוסעים סתם ככה לאן שרוצים מתי שרוצים דרך איפה שרוצים.
שצריך לעשות חישובי טווח ומהירות וזמנים וגם חישובי טמפרטורה, גבהים, מהירות רוח.... כמו טייסים במלחמת העולם הראשונה.
שבאוטו עם טווח על הנייר של 260 ק"מ, אי אפשר לנסוע מאילת לת"א דרך מצפה-רמון רק "כי הדרך יותר יפה".
תראו, אף לא מוכרח לעשות את הקו אילת-ת"א דווקא דרך מצפה-רמון ושדה-בוקר.
אף אחד לא מוכרח לנסוע 120 קמ"ש עם מזגן על 16 מעלות. אפשר לנסוע 90 ומזגן על 24 מעלות.... אפשר גם על 70-80 עם חלונות פתוחים ובלי מזגן בכלל.... כדי שה-WLTP260 יהפכו ל-300.....
אף אחד גם בכלל לא מוכרח לנסוע לאילת באוטו.
או לנסוע לאילת בכלל.
או לרכוש ולהחזיק אוטו.
אף אחד לא מוכרח שום דבר.
אבל אנשים רוצים.
ואוטו חשמלי, במציאות הישראלית העכשווית של בעיית תשתיות קשה ביותר, הוא פשוט מוגבל ומגביל.
קטונתי מלקרוא לאנשים להמתין עם זה, או קריאה קיצונית יותר "לא להתפתות" - כי יש כאלה שבכל זאת זה מתאים להם. ולהם זה דווקא מאוד כדאי לעבור לחשמלית היום-עכשיו (במבטא גרוזיני), אם לא שלשום, רק כדי להספיק להינות מההוצאות השוטפות הנמוכות לפני שהמדינה תוקעת את טלפיה המזוהמות בגלגלים וממסה את המכוניות האלה למוות.
חנן-ג'יפולוג
29-10-21, 07:49
המציאות היא בדיוק הפוכה לזו שאתה מתאר, אם בחרת ברכב שמתאים לשימוש שלך.
בגלל שהאנרגיה כל כך זולה, היא כלל לא מעניינת אותך.
אני רואה את זה אצלי בבית. הנסועה עלתה משמעותית, לכל הפחות ב30 אחוז, ובוודאי שאף אחד לא מנסה לחסוך אנרגיה.
אני לא יכול להעיד על עצמי כחסכן גדול, אבל כן יכול לומר שלא בכל רמזור לחצתי עד הסוף במכוניות הice שלי, ולא תמיד מיציתי את מקס' המהירות שניתן לנסוע בה בלי להיתפס בכביש 6, והדברים האלה השתנו. עם האיוניק5 עלות האנרגיה זניחה, ואני לא חושב על טחינת שמונת המצמדים והבלמים בגיר האוט' בהאצות קיצוניות, או המצמד בגיר הידני, ולא על צריכת הדלק בנסיעה במהירות גבוהה או בכלל בנסיעה. חגיגה בלי חשבון. חזרנו מחשבתית לימים שבהם היה לנו רכב ליסינג, עם הבדל קטן, שבסיום התשלומים החודשיים הרכב נשאר שלנו.
ספונטניות? חופשי לגמרי. למי מכם יש תחנת דלק בחניה? לי יש. אז הרכב מלא תמיד, מוכן לתענוג הבא.
חנן-ג'יפולוג
29-10-21, 08:37
קירור/חימום אוטונומי של הסוללה והרכב בזמן חניה, זה למיטב ידיעתי, פיצ'ר בלעדי של טסלה, והוא ניתן להגדרה/ביטול ע"י הנהג.
לא חייבים להשתמש בזה.
לשירותך, בועז.
חנן-ג'יפולוג
29-10-21, 09:03
השבוע האיוניק5 נדרשה לטיפול שוטף. 15k. חודשיים מהעלייה על הכביש.
מה בדיוק עושים שם, ולמה זה טוב? לא ממש ברור. מחליפים מסנן מזגן, בודקים בלמים, בודקים עדכוני תוכנה, ממלאים אוויר בגלגלים.
יהיה מי שיגיד שהיבואן מנסה לשמור על טיפת הכנסה מהרכב, אבל שלושת הטיפולים הראשונים הם חינם, ובהתחשב בזה שנסועה ממוצעת היא כ19k ק"מ, יקח לו הרבה זמן לכסות את ההשקעה שלו.
יבואנים אחרים תובעניים הרבה פחות עם שגרת הטיפולים. הגעה פעם בשנתיים, שלוש או ארבע להחלפת מסנן מזגן, נוזל בלמים, נוזל קירור וכו'.
עקב פריסת המוסכים הנרחבת של יונדאי, וגם עם קצת מזל, יצא שהמוסך של יונדאי נמצא צמוד לבניין של העבודה שלי, אז לפחות זה לא עלה לי בזמן.
יהיה מי שיגיד שהיבואן מנסה לשמור על טיפת הכנסה מהרכב, אבל שלושת הטיפולים הראשונים הם חינם, ובהתחשב בזה שנסועה ממוצעת היא כ19k ק"מ, יקח לו הרבה זמן לכסות את ההשקעה שלו.
.
הם מסתכלים אסטרטגית.
3 פעמים הוא יבזבז קצת זמן (אם הוא השקיע 10-15 דקות ברכב, זה הרבה), אבל הוא ירגיל אותך שאתה צריך לבקר אותו כל 15K.
ואז שתגיע לטיפול הרביעי.... פתאום יהיו ממצאים.
מי שמתעצל בהתחלה, ומרגיל את הלקוח לטיפול כל 50K, יצטרך להסתפק במרווחים גדולים יותר של מציצת הלקוח ומסתכן יותר בעצמאות של הלקוח.
מה חדש???
בבקשה-
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39212410
1- זה משתפר כל הזמן
2- גם אנשים קשי עורף, ילמדו בסוף איך לאכול את "הקרטינג" הזה
סעמק אישתי התחילה איתי השבוע - "אתה נוסע בטרופר היום או בקלנועית?"...
לגבי הטיפולים אני חושב שאתם טועים
רכב זה לא רק מערכת הנעה. כל הרכב מתבלה.
. רכב נוסע על גלגלים. בולם (גם אם מעט מאוד בזכות הרגנרציה) עם בלמים. המתלים סובלים. הפילטר מזגן נסתם באבק. מערכת הקירור מקררת גם כשהמנוע חשמלי. אפילו מגבים מתבלים - אז אני לא קונה את זה שרכב לא צריך טיפולים שוטפים. זה פשוט לא יכול להתקיים אלא בעולם של אנשי שיווק.
אסף.
המציאות היא בדיוק הפוכה לזו שאתה מתאר, אם בחרת ברכב שמתאים לשימוש שלך.
בגלל שהאנרגיה כל כך זולה, היא כלל לא מעניינת אותך.
אני רואה את זה אצלי בבית. הנסועה עלתה משמעותית, לכל הפחות ב30 אחוז, ובוודאי שאף אחד לא מנסה לחסוך אנרגיה.
אני לא יכול להעיד על עצמי כחסכן גדול, אבל כן יכול לומר שלא בכל רמזור לחצתי עד הסוף במכוניות הice שלי, ולא תמיד מיציתי את מקס' המהירות שניתן לנסוע בה בלי להיתפס בכביש 6, והדברים האלה השתנו. עם האיוניק5 עלות האנרגיה זניחה, ואני לא חושב על טחינת שמונת המצמדים והבלמים בגיר האוט' בהאצות קיצוניות, או המצמד בגיר הידני, ולא על צריכת הדלק בנסיעה במהירות גבוהה או בכלל בנסיעה. חגיגה בלי חשבון. חזרנו מחשבתית לימים שבהם היה לנו רכב ליסינג, עם הבדל קטן, שבסיום התשלומים החודשיים הרכב נשאר שלנו.
ספונטניות? חופשי לגמרי. למי מכם יש תחנת דלק בחניה? לי יש. אז הרכב מלא תמיד, מוכן לתענוג הבא.
העניין הוא לא עלות ה"תדלוק" הנמוכה להדהים וגם לא "תחנת הדלק" הפרטית שבחנייה (שבטח גם לאותו בעל מקסוס יש) אלא האין-תחנת-דלק בדרך מאילת הביתה, והשגיאה הגדולה שלו בחישוב הטווח האמיתי בפועל שיש לו בסוללה.
והוא לא צריך ללחוץ עד הפח כדי שהסוללה תתאייד במהירות והטווח האמיתי יהיה נמוך משמעותית ממה שמוצהר - ואת זה אתה בעצמך ציינת ולא פעם אחת. מספיק שייסע 110 קמ"ש במקום 80-90, מספיק שהמזגן יהיה על 16-18 ולא על 24, והנה הטווח יורד בקצב הרבה יותר מהיר.
אז יכול להיות שהמינוואן של מקסוס לא מתאים לצרכים של מי ישנוסע לאילת ובחזרה - ואולי הצרכים שלו הם קודם כל 7 מושבים?....
חנן-ג'יפולוג
30-10-21, 11:43
לפי תמונת הפרופיל שלו הוא צריך רכב של שבעה מקומות, ומכיוון שהיה לו רק המקסוס לבחור, הוא צריך להתנהל בהתאם למאפייני הרכב, כמו למשל לבחור בכביש הערבה, במקרה הספציפי.
כולנו עושים את זה, בהקשרים אחרים. מורידים מהירות בסיבובים ברכב עם מרכז כובד גבוה ושומרים מרחק ברכבים עם צמיגי שטח גדולים ובלמים גבוליים.
ההבדל הוא שכאן, האוויל בחר להתעלם מכל התשובות שניתנו לו, לשאלות שהוא שאל טרם הנסיעה.
יש לו נסיון מהעבר בתקיעות כנ"ל, ונראה שגם כאן הוא התאמץ ממש להיתקע, ואף הצליח. נקווה עבורו שהמונית שאיתה הוא הגיע הביתה שרפה מיץ דינוזארים ולא נזקקה לעוד עצירה בדרך לקריות. גם לאידיוטים מגיע לנוח קצת.
מאוד לא סביר לקחת מקרה קיצוני כזה, ולהשליך ממנו כאילו זו ההתנהלות הנורמלית שיחווה כל בעל רכב חשמלי.
אני חושב שכל עניין ההיסטריה על טווח נסיעה הוא ביחס ישיר לגיל.
בעבר פורסם מחקר על אחוז טעינת סוללה בסמארטפון ומדד הלחץ של המשתמש.
מדד הלחץ היה דופק, לחץ דם, ואפילו רמת סוכר בדם.
המסקנות היו :
א. ככל שהסוללה ריקה יותר האדם בלחץ יותר
ב. אנשים מבוגרים נלחצים משמעותית לעומת בני נוער וצעירים
בקיצור,
בהנחה שהמחקר על סוללת הסמארטפון דיי דומה לסוללה ברכב,
אזי כנראה רובנו בשנתון 66 ומטה ...
חנן ואלעד כנראה מבציר צעיר יותר ...
רענן
לגבי המסקנות ..
אני מניח שמבוגרים ( מאד ) נלחצים כי אם יהיה משהו איך נזעיק עזרה …
מצד שני. אני זוכר את הילדים שלי בגיל עשרה מתפרקים לגמרי כשנגמרת להם הסוללה והם לא יכולים להתעדכן בסנאפצאט …
חנן-ג'יפולוג
30-10-21, 12:30
אולי.
אני רואה את עיקר ההבדל בזה שלנו כבר יש רכב חשמלי. הרבה סימני שאלה שהיו טרם הקנייה, קיבלו תשובה מספקת.
דבר נוסף, חיכיתי עם הקנייה עד שהגיע דגם רכב שהטווח שלו התאים לנסועה שלי, עם הרבה ספייר. לפני כן שקלתי רכבים עם טווח של 330 ק"מ wltp שהיה אמור להספיק, אבל הבנתי שזה ילחיץ אותי, וויתרתי.
חנן, זה בשבילך :-)
https://cleantechnica.com/2021/10/30/biden-democrat-bill-includes-10000-rebate-for-tesla-buyers-instead-of-0-but-some-tesla-fans-are-upset/
טסלה 3, 50k מייל, פחות מ $1000 תחזוקה (רוב הסכום על צמיגים).
אני חושב שכל עניין ההיסטריה על טווח נסיעה הוא ביחס ישיר לגיל.
בעבר פורסם מחקר על אחוז טעינת סוללה בסמארטפון ומדד הלחץ של המשתמש.
מדד הלחץ היה דופק, לחץ דם, ואפילו רמת סוכר בדם.
המסקנות היו :
א. ככל שהסוללה ריקה יותר האדם בלחץ יותר
ב. אנשים מבוגרים נלחצים משמעותית לעומת בני נוער וצעירים
בקיצור,
בהנחה שהמחקר על סוללת הסמארטפון דיי דומה לסוללה ברכב,
אזי כנראה רובנו בשנתון 66 ומטה ...
חנן ואלעד כנראה מבציר צעיר יותר ...
רענן
בתקופתי לרבים לא היה גם טלפון קווי. ידענו לעשות 2X2 וקצת יותר בלי מחשב, הפסקת חשמל לא הייתה משביתה את כל העולם. ידענו גם להסתדר בלי ג'פס. ואף אחד לא מת בלי סלולרי. אל תאמין לכל המחקרים. אני אומר לך את זה בתור אחד שהרבה שנים עבד עם חוקרי אוניברסיטה . אמור לי מי הזמין את המחקר ואומר לך את תוצאותיו.
בבקשה-
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39212410
לדעתי זה יהיה רחוק מהמציאות.
1. קודם כל בהיבט של האמינות וה"פשטות" שבהנעה החשמלית.
על אף שעל הנייר המנוע החשמלי הבסיסי הוא חיה הרבה יותר אמינה ופשוטה, ברכב זה מוצר אחר שימלאו אותו בטכנולוגיה עם נטייה ל"השבתה מתוכננת" גם כדי להשיג יותר ויותר הספקים וגם כי היי....צריך להרוויח כסף.
מאחורי כל מנוע כזה עומדת מערכת בקרה וניהול ההספק שהיא בכלל הרבה פעמים הבעיה (ע"ע כל מערכות האינוורטר בעולם, הלך לך הכרטיס...במחיר הזייה, מה עוזר לך שהמנוע מאחוריו מאוד אמין ?).
2. כל המסביב של הרכב ממשיך להתקלקל יופי יופי, במיוחד ככל שהוא נהיה יותר חכם.
3. יש פה תעשייה שלמה, עצומה, של נותני שירות ויצרניות חלפים שיש לי הרגשה שלא יעלמו כל כך מהר.
לסיכום לדעתי האוטו ימשיך להמציא כל מיני פיציפקעס כדי לגרור אתכם למוסך.
לפי תמונת הפרופיל שלו הוא צריך רכב של שבעה מקומות, ומכיוון שהיה לו רק המקסוס לבחור, הוא צריך להתנהל בהתאם למאפייני הרכב, כמו למשל לבחור בכביש הערבה, במקרה הספציפי.
כולנו עושים את זה, בהקשרים אחרים. מורידים מהירות בסיבובים ברכב עם מרכז כובד גבוה ושומרים מרחק ברכבים עם צמיגי שטח גדולים ובלמים גבוליים.
ההבדל הוא שכאן, האוויל בחר להתעלם מכל התשובות שניתנו לו, לשאלות שהוא שאל טרם הנסיעה.
יש לו נסיון מהעבר בתקיעות כנ"ל, ונראה שגם כאן הוא התאמץ ממש להיתקע, ואף הצליח. נקווה עבורו שהמונית שאיתה הוא הגיע הביתה שרפה מיץ דינוזארים ולא נזקקה לעוד עצירה בדרך לקריות. גם לאידיוטים מגיע לנוח קצת.
מאוד לא סביר לקחת מקרה קיצוני כזה, ולהשליך ממנו כאילו זו ההתנהלות הנורמלית שיחווה כל בעל רכב חשמלי.
המקרה קיצוני או לא, אבל עובדה שהוא קרה.
די להתייחס לאנשים רק דרך עין סטטיסטית. כל הגישה המכנית-טכנית-יבשה הזו. אנשים זה לא מכונות ולא מספרים.
סטטיסטית אנחנו גם נוסעים לאילת די מעט, רק פעם ב....... אז למי אכפת שהאוטו החשמלי לא יכול לנסוע עד אילת על טעינה אחת...
אבל הנה, עובדה. אנשים חיים באילת, אנשים נוסעים לאילת. חוזרים מאילת.
אוטו נועד לשרת אותי. לא שאני אשרת אותו.
יש מי שחושב שכביש הערבה מבאס ת'תחת.
אחרים טוענים שהוא גם מסוכן. בטח ברכב חשמלי ששקט כמו בית קברות שאתה ישר נרדם.
יש גם כאלה שסתם רוצים לנסוע מכביש אחר. כי הוא יותר יפה? כי הוא יותר מעניין? כי הוא פחות מרדים? מה זה משנה למה? לזה אני קורא "ספונטניות". הבחור הזה שנתקע עם המקסוס? אולי עדיין חשב במושגי מכונית רגילה, אולי סתם היה אידיוט, אבל את התקיעה הזו הוא יזכור הרבה זמן וכדאי שכל מי שבונה על רכב חשמלי יזכור את זה.
כי מול כל אלה יש את נתוני הרכב הזה (המקסוס)... שהם, נו, מגבילים. 260 ק"מ זה טווח מגוחך. אפילו CJ שהמיכל שלו קטן (ביחס לרכב עם מנוע בנפח 4.2 וצריכת דלק מופרעת) נוסע (על כביש) יותר ק"מ בין תדלוקים. אז אתה אומר לי שהנסיעה הספונטנית לא מתה?.... מתה בריבוע!
ונגיד שהיה נוסע מכביש הערבה. מי ערב לך שעמדות הטעינה בכביש הערבה יהיו תקינות?
כשאני חיפשתי לטעון את היגואר I-PACE שרפתי ערב שלם ועשרות אחוזים יקרים מהסוללה בחיפוש עקר אחרי עמדת טעינה תקינה.
כמו שבמשך תקופה ארוכה בכל תחנות הדלק במרחב ערד-דימונה-שוקת, כל משאבות האויר חובלו ע"י בדואים. מי ערב לך שהם לא יחבלו גם בעמדות הטעינה? ועמדות טעינה על כביש הערבה זה קריטי. ואם יצאת טעון עד הפקק מאילת אבל אתה לא יכול לטעון, נגיד, בחצבה או בצומת הערבה כי העמדות לא תקינות, למקסוס פשוט לא יישאר מספיק מיץ כדי להגיע אפילו לדימונה.
אז נגיד שטווח הנסיעה של המקסוס זה בדיחה. אבל זה המיניוואן 7 מקומות החשמלי היחיד בשוק. אז אם יש לי 4-5 ילדים וזו האופציה היחידה שלי לקחת את כולם לאילת, אני צריך להיות מוגבל? אולי להתקשר מראש לתחנות הדלק כדי לברר מראש אם העמדות במסלול הנסיעה שלי תקינות ופועלות?
ומי שאין לו בית צמוד קרקע ועמדת טעינה פרטית? רוב תושבי המדינה הזו מתגוררים בבתים משותפים. חלקם ישנים, ללא חניות פרטיות ורבים מאוד גם ללא מקומות חניה בכלל. איפה יטענו? כל המדרכות שצבועות כחול-לבן יהיו מרושתות בעמדות טעינה בכל 4-5 מטר?
עד אז חשמלית יכולה להיות אחלה רכב מס' 2 בבית. אבל כרכב עיקרי שזמין בכל רגע נתון לכל נסיעה לכל מרחק שהוא? כולל לאילת?.................
לא יעזור לך - לך זה אולי מתאים ונוח ואתה עשית שיעורי בית ביסודיות ובחרת ברכב מאוד מרשים שמשרת את צרכיך והכל טוב, אבל אתה לא יכול להתעלם גם מצרכים ובעיות ואילוצים של אחרים ויש גם עובדות - העסק עוד בחיתוליו. התשתית בישראל עדיין מוגבלת ומגבילה, פשוט דלילה מדי.
כל זה כמובן ישתפר בעתיד. אין לי ספק. אולי אפילו לפני שהמדינה הזו תתפורר סופית. ועדיין לא יתאים לכל אחד. תישאר רק בעיה אחת קריטית, בסיסית - לא תהיה אפשרות בחירה. כופים עלינו את זה, בלי לספק פתרונות שיאפשרו שימוש נורמלי. במקום שזה יתאים לנו, אנחנו נצטרך להתאים את עצמנו לזה. ועל זה אני אומר "אוי לנו".
חנן-ג'יפולוג
31-10-21, 00:10
עד אז חשמלית יכולה להיות אחלה רכב מס' 2 בבית. אבל כרכב עיקרי שזמין בכל רגע נתון לכל נסיעה לכל מרחק שהוא? כולל לאילת?
:D
אשכרה צחקתי בקול. האיוניק שלנו עברה 15000 ק"מ, בחודשיים, שבהם היא היתה כמעט בכל הארץ, מאילת ועד הגולן. ארבע פעמים בים המלח. פעמיים בכנרת. משמשת ארבע נהגות, בבית עם ארבעה רכבים, שמאז שהאיוניק אתנו, הם כמעט מיותמים (חוץ מההיילקס שיוצא לטיולים בסופ"שים) . אני מטעין בהם את המצברים חיצונית כי הם מעלים אבק.
יותר רכב ראשי מזה?
אילת? אם הייתי מוצא בזה אתגר מעניין, הייתי יכול לנסוע לשם וחזרה ללא טעינה. בכל מקרה יש באילת ארבע עמדות מהירות ואין כל בעיה, כולל 9 עמדות בדרך.
כמו שבמשך תקופה ארוכה בכל תחנות הדלק במרחב ערד-דימונה-שוקת, כל משאבות האויר חובלו ע"י בדואים..
לפחות בחלק מהתחנות זה התחנה עצמה שנמאס לה מריכוזי רכבי שטח בסופש שסותמים את שטח התחנה.
ובחורף, ערימות הבוץ שאנשים השאירו ברחבה.
לא קשור לשרשור אבל הפופוליסטיות בהכרזות לפעמים מוגזמת.
בשורה התחתונה: תשאלו הרבה שאלות ותבחרו חכם.עכשיו ראיתי ...
אני מכיר אותך חנן כמעט 20 שנה. אתה לא דוגמה לכלום פה, אתה יוצא מין הכלל לחיוב כמובן. שיעורי הבית שעשית והמחקר שבצעת הם נדירים
אבל אני כן רואה איך התקלה של הבחור הזה בקלות חוזרת על עצמה בסופ'ש הבא.
אני למשל, כן מתעניין ( בקטנה, כי לא רלוונטי לגבי כיום ) ועדיין אין לי מושג מי ומה ...
באיזו קבוצה רואים את זה?
יש משהו לחשמליות ?
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
31-10-21, 01:07
תעשה חיפוש על המילה "חשמלי" ותקבל את הקבוצות הכלליות לרכב חשמלי.
בנוסף, יש לכל דגם לפחות קבוצת פייסבוק אחת משלו.
צריך פה מילה של אזהרה: אנשים מתייחסים לחשמלית שלהם כאילו היא ניתנה למשה בסיני. תנסה לשאול על חסרונות בקבוצה מתמחה, או לדווח על תקלה, וכנראה שתיזרק משם די מהר. במקרה כזה עדיף לשאול בקבוצות הכלליות.
חנן-ג'יפולוג
31-10-21, 01:36
חנן, זה בשבילך :-)
https://cleantechnica.com/2021/10/30/biden-democrat-bill-includes-10000-rebate-for-tesla-buyers-instead-of-0-but-some-tesla-fans-are-upset/
טסלה 3, 50k מייל, פחות מ $1000 תחזוקה (רוב הסכום על צמיגים).
הבנתי מאחד הסרטונים על הטסלה שגם משלמים מדי פעם על נקיון מובילים בקליפרים שנתפסים מחוסר שימוש. אני מקווה שזה רלוונטי יותר לארצות שמפזרים בהן מלח על הכבישים, ופחות לישראל.
הבנתי מאחד הסרטונים על הטסלה שגם משלמים מדי פעם על נקיון מובילים בקליפרים שנתפסים מחוסר שימוש. אני מקווה שזה רלוונטי יותר לארצות שמפזרים בהן מלח על הכבישים, ופחות לישראל.
למרות שמבחינת המשתשמש אין הבדל גדול בין טסלה ליונדאי, דווקא בפרטים האלו (של הגישה לשרות), אפשר לראות את ההבדל בין חברה עתידנית, שמוכנה להפסיד (היום) מיליארדים, לטובת בנייה ארוכת טווח של עסק חדשני ושונה, לעומת יצרן וותיק, שמגיע מהאסכולה הוותיקה ומסתכל על המאזן כל הזמן.
שלחו לי את הקישור לכתבה הזו העוסקת בתחשיב בין רכב חשמלי לרכב רגיל על פני 5 שנים.
האם התחשיב נכון? נראה לי קצת מוטה נגד החשמלי.
https://www.4x4.co.il/article/13877
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
31-10-21, 17:46
פספסו שם את ההבדל באגרת הרישוי, שבחשמלי היא כ500 ש"ח, אבל חוץ מזה נראה לי הוגן.
לטעמי חסר הרכיב הגדול ביותר שאותו עדיין קשה להעריך: ירידת ערך, וזה הרבה כסף.
ברכב בנזין/סולר בן מספר שנים עם 100-150 אלף קמ, יש יותר וודאות לגבי רמת הביצועים בשנים הקרובות.
רכב חשמלי עם נתונים דומים, עדיין מוקדם לקבוע.
אני יודע על אוטלנדר פלאג אין בן כמעט 3 שנים בו ביצועי הסוללה ירדו מתחת ל70% ולכן הסוללה הוחלפה, אני מעריך שאם הסוללה הייתה יורדת מעט פחות, לא הייתה מוחלפת, איך תתנהג המקורית עוד כשנה שנתיים?
ההמלצה שלי לחברים, לא לקנות רכב היברידי משומש כי סביר שתוך זמן קצר יגלם את הרע שבשני העולמות: כבד ועם סוללה עייפה.
חשמלי 100% שהטווח שלו כחדש היה 300 קמ, מה יהיה ערכו בשוק אחרי מספר שנים עם חצי מהטווח? לי הוא יהיה שווה מעט מאוד…
Asaf-a
אסף.א
חנן-ג'יפולוג
31-10-21, 21:58
אם קראת בעיון את השרשור שפתחתי על סוללה ברכב פלאג אין היברידי, אז אתה כבר יודע שיש שם בעיה מובנית מבחינת אורך חיי הסוללה.
זה לא המצב ברכב חשמלי, ובוודאי לא ברכב היברידי רגיל.
הסוללה צפויה ברכבים האלה לשרוד לאורך כל חיי הרכב.
יש טענה ישראלית שכביכול שום דבר עדיין לא מוכר בתחום הזה, אבל במציאות יש בארה"ב טסלות עם יותר ממיליון ק"מ.
מכיוון שאני לא מוצא סיבה למי שיש יכולת להתקין עמדת טעינה ביתית, לקנות רכב פרטי ice, אז אני מהמר בהתאם שערך הרכבים האלה הולך ליפול חזק.
בראיה הפרטית הצרה שלי, הנושא של ירידת ערך לא מעסיק אותי, שכן אין לי תוכניות למכור אף רכב שברשותי, אלא להוריש אותו.
לטעמי חסר הרכיב הגדול ביותר שאותו עדיין קשה להעריך: ירידת ערך, וזה הרבה כסף.
ברכב בנזין/סולר בן מספר שנים עם 100-150 אלף קמ, יש יותר וודאות לגבי רמת הביצועים בשנים הקרובות.
רכב חשמלי עם נתונים דומים, עדיין מוקדם לקבוע.
אני יודע על אוטלנדר פלאג אין בן כמעט 3 שנים בו ביצועי הסוללה ירדו מתחת ל70% ולכן הסוללה הוחלפה, אני מעריך שאם הסוללה הייתה יורדת מעט פחות, לא הייתה מוחלפת, איך תתנהג המקורית עוד כשנה שנתיים?
ההמלצה שלי לחברים, לא לקנות רכב היברידי משומש כי סביר שתוך זמן קצר יגלם את הרע שבשני העולמות: כבד ועם סוללה עייפה.
חשמלי 100% שהטווח שלו כחדש היה 300 קמ, מה יהיה ערכו בשוק אחרי מספר שנים עם חצי מהטווח? לי הוא יהיה שווה מעט מאוד…
Asaf-a
אסף.א
גם אני חושב כמוך, אבל חנן שם פה נתונים שמראים שהסוללות החדשות של הרכבים החשמליים, ישרדו יותר מהרכב.
Time will tell
מכיוון שאני לא מוצא סיבה למי שיש יכולת להתקין עמדת טעינה ביתית, לקנות רכב פרטי ice, אז אני מהמר בהתאם שערך הרכבים האלה הולך ליפול חזק.
+1
ובנוסף, בראיה קצרת מועד, המדינה ככל הנראה מתעתדת להגדיל את המיסוי (בשפתם להקטין את הטבת המיסוי..) על רכב חשמלי בשנתיים שלוש הקרובות - זה רק יעזור לשמירת הערך של רכבים שנקנו במחירים הנוכחיים.
גם אני חושב כמוך, אבל חנן שם פה נתונים שמראים שהסוללות החדשות של הרכבים החשמליים, ישרדו יותר מהרכב.
Time will tell
אני מסכים עם חנן שנושא ערך הרכב לא מעניין במיוחד, גם אצלי זה כמעט לא שיקול.
אבל למי שזה שיקול ולכן טורח באותן טבלאות מדוקדקות כמו בקישור, די דבילי לא להכניס את ירידת הערך לטבלה.
וכאשר העלות הכוללת תושווה עקב מס לקמ שהמדינה תטיל יום בהיר אחד, אז עוד יותר תתקלקל הטבלה.
Asaf-a
אסף.א
חנן-ג'יפולוג
01-11-21, 01:33
זה לא כזה דבילי אם מבינים שהכול השתנה ועוד ישתנה, הן טכנולוגית והן רגולטורית (על הפרק איסור כניסה לאיזורים מסוימים לרכבי ice) ומיסויית, אז במצב שהכול פתוח ברמה כזו, זה יהיה חסר אחריות מטעם הכותב לרשום בטבלה מספרים כלשהם של ירידת ערך.
חנן-ג'יפולוג
01-11-21, 01:49
https://youtu.be/VCOhbmu4rSg
מציע לשים לב להצהרה ב 0:10, תואמת שלא במפתיע למה שכבר דיברנו. היא מעניינת כי היא מגיעה בסרטון רשמי של היצרן, שזה משהו שעוד לא יצא לי לראות לגבי סוללת מתח גבוה.
ראיתי בעבר הצהרה של יונדאי לגבי סוללת המתח הנמוך באיוניק ההיברידי, סוללת ליתיום 12 וולט, שמתוכננת ל20 שנה ו300k ק"מ.
חנן-ג'יפולוג
01-11-21, 18:16
הג'ילי מושקת בישראל.
נדמה לי שמדובר בהכי הרבה קוט"ש לשקל, מה שהופך אותו לרכב חשוב במהפכה. תקינה אירופאית וציון בטיחות של 7, זה גם לא מובן מאליו במכוניות הסיניות.
עוד לא התעמקתי בנתוני הטעינה. אין פירוט טוב בכתבה.
https://www.automag.co.il/geely-geometry-c-israel/
חנן-ג'יפולוג
01-11-21, 22:53
לאחר מעבר על המיפרט, הרכב נראה מעניין אף יותר . טעינה ביתית ב11kw תלת פאזי.
לא נותר לי אלא להסכים עם חנן, והיום השלמתי הזמנה של החתיך הזה.
במהירה בימינו הרכב לא ידע תחנת דלק מהי גם אם מותקנת בה עמדת טעינה, כי עם טווח מוצהר של 460 ק"מ, ביום יום טוענים אחת לכמה ימים בבית.
חנן-ג'יפולוג
04-11-21, 01:10
יונדאי הודיעה על הקדמת שיווק הליין החשמלי החדש שלה ל2022.
https://youtu.be/f20AUPEK-TI
polar bear
04-11-21, 12:05
הג'לי האלה מתכננים להביא גם סופר מיני?
חנן-ג'יפולוג
06-11-21, 05:56
https://youtu.be/z-ldqKU9v84
1:38
"המכונית תהיה מסוגלת לקבל זרם במתח של 150 קילוואט"
ג'יימס וואט עזב את הקבוצה. :mad:
זה בנאדם שמקריא הודעה לעיתונות או ברושור. כלומר מקריין סרטון שיווקי. מעניין אם הטעות במקור. למישהו יש תחת היד את החומר שהגיע מטויוטה?
אסף.
חנן-ג'יפולוג
06-11-21, 09:06
"
BYD says the blade battery will last 3000 charging cycles — enough for about 1.2 million kilometers of driving.
"
https://www.google.com/amp/s/cleantechnica.com/2021/08/07/rumor-chinese-made-tesla-model-2-will-use-byd-blade-battery/amp/
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39218120
יש נטיה להחליף בין שתי בעיות.
הראשונה - התחממות גלובלית וזה וזה. פליטת מזהמים גדולה מדי באופן גלובלי
השניה - אנשים מתים בצורה ישירה כתוצאה מעשן וזיהום אויר במרכזי הערים.
לצערנו על מנת שפחות אנשים ימותו עכשיו מעשן בעיר, צריך לייצר מכוניות על בטריה ואז יש בעיה גלובלית וארוכת טווח. ועל זה הכתבה.
זה לכאורה פרדוקס אבל כשחשבתי על זה לעומק אחרי יום עבודה מתיש, הבנתי שההיפך. אם יותר אנשים ימותו עכשיו בגלל עשן יהיו פחות אנשים ואז ייפתרו שתי הבעיות יחד.
(שניה, היתה לי הברקה אני חייב לטוס לגלזגו. שיט פיספסתי.. נגמר)
אסף.
ואני חייב לומר משהו בעניין של טויוטה.
הם היו היצרן האחרון שישב על הגדר ולא הוציא מכונית חשמלית
אבל מדובר ביצרן רכב עם הפרעה דו-קטבית חמורה. הם משיקים לנדקרוזר 300 ומפמפמים לעיתונות שהיו צריכים להרוג את השמונה צילינדר הותיק ולעבור ל6 המשונה החדש רק בגלל חובבי הסביבה ו'זה לא אנחנו זה הם'. הם מייצרים את ה300 כאמור, פראדו היילקס וסדרה 70 שעדיין הולך עם שמינייה מתחת למכסה המנוע, הם עושים סקויה וטונדרה (שהשנה קיבל 'כאילו היברידי' בתור מס שפתיים) ואת הטאקומה... והמכוניות ספורטיביות קיצוניות ששורפות דלק והם עושים לקסוס עם מנועים שמכוונים לשוק האמריקאי והמזרח תיכוני.... ומצד שני פריוס. וכל המכוניות ההיברידיות. הם חלוצי המכוניות הירוקות ממש כמו שהם בחזית רכבי העבודה / שטח שורפי המזוט והבנזין. הם יקירי הירוקים ותחרות מי מגיע לאילת אחרון או משהו כזה... חזק על התדמית הירוקה.
הפרעה דו קוטבית אמרנו
ואיך מטפלים בהפרעה דו קוטבית? ליתיום. אז אני חושש שזה הטיפול של טויוטה. ופני הדברים יהיו רק טויוטה חשמליות. אני מקווה שאת הטנדר החשמלי ואת הפראדו החשמלי ואת הלנדקרוזר החשמלי הם יוציאו לשוק כמו תמיד - אחרונים. אחרי שכולם יתגלחו זה על זקנו של זה. אחרת אנחנו באמת בצרות...
אסף.
זה לא דו-קוטביות, זו כלכלה נטו.
בשביל למכור רכבים בתקינה האירופאית המחמירה הם צריכים להראות איזון פליטות של כלל הדגמים, כמו כל יצרני הרכב.
הדגמים ההיברידיים הם פשוט הנרמול של הממוצע הכללי, ע״י הוספת ערך קיצון נמוך שמושך אליו את הממוצע הכללי שמרכז הכובד שלו הם הדגמים ה״מזהמים״ שממנו הם כנראה מרוויחים באמת.
אגב,
הם מקדמים גם רכבי תא-מימן ככיוון נקי נפרד.
אני גם חייב להגיד משהו בקטע של טויוטה, אסף.
מהמעט שפורסם ברשת, הנתונים של bZ4x לא מלהיבים במיוחד מול המתחרים. דומים מאד למספרים של איוניק 5, קיה EV6, סקודה אניאק. אבל בהחלט קל לי יותר לקנות טויוטה. לא יודע להסביר למה... ואולי בעצם זה ברור מאליו.
חנן-ג'יפולוג
10-11-21, 12:35
Can you charge a tesla by towing it?
https://youtu.be/RaGVoB4Zn-Y
סרטון מעניין מאוד, לחובבי הג'אנר וגם למי שאוהב אתגרים פיזיקליים.
מעניין...
נותן עוד רעיונות כיצד גרר יכול לסייע לרכב חשמלי שנתקע בלי מצבר
נשלח מהנייד
Can you charge a tesla by towing it?
https://youtu.be/RaGVoB4Zn-Y
סרטון מעניין מאוד, לחובבי הג'אנר וגם למי שאוהב אתגרים פיזיקליים.
אחת המכוניות הכי חסכוניות .. מול אחת ה ..."פחות" חסכוניות ...
למדתי היום משהו חדש לגבי רכבים חשמליים.
במדינות קרות (רוב המדינות המפותחות) המון אנרגיה נדרשת ברכב חשמלי לחימום תא הנוסעים, הטענה הייתה שזה ברמה של 50% מהסוללה בנסיעות משמעותיות במזג אויר קר כך שזו בעייה אמיתית שמחבלת משמעותית בטווח הנסיעה, מסיבה זו יש חברות שמפתחות בדים השזורים בהם מוליכי חשמל לטובת חימום יעיל וחסכוני, קצת מזכיר סדין חשמלי, אין הכוונה רק לחימום המושבים אלא בגג הרכב ועוד.
להבדיל מרכב עם מנוע שריפה פנימית מערכת חימום תא הנוסעים נהנית מממערכת הקירור של המנוע לטובת חימום תא הנוסעים ולכן לא מהווה בעייה.
Asaf-a
אסף.א
בהמשך לטויוטה BZ4X היום נחשף האח התאום - סובארו סולטרה.
135997135998135999
הכוכב הכחול
11-11-21, 21:59
בהמשך לטויוטה BZ4X היום נחשף האח התאום - סובארו סולטרה.
https://www.youtube.com/watch?v=IYmWPkvA8cQ
חנן-ג'יפולוג
12-11-21, 22:24
היום עברו חודשיים מרגע התקנת עמדת הטעינה אצלי, עם מונה לצדה.
נצרכו 2040 קוט"ש. עלות של כ1030 ש"ח?
יצאו עוד כ200 ש"ח בעמדות אולטרא מהירות ציבוריות.
הרכב עשה בתקופה הזו כ15000 ק"מ.
אם הייתי נוסע את זה בפיקנטו שלנו, הייתי משלם כ6200 ש"ח על בנזין.
מחובתי לציין: אני ממלא חלק מהחשמל בעבודה, כך שציון המספרים הנ"ל נכון עבורי, בלבד.
https://youtu.be/QFs2m6R7MYk
גילוי נאות: אף טסלה או איוניק 5 חיכו בתור לעמדת הטעינה בגלל השטויות שלנו ...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
12-11-21, 22:35
:D
345
https://www.ice.co.il/finance/news/article/835696
לוסיד מוטורס, שמנוהלת על ידי יוצא טסלה, רק החלה למכור רכבים לפני שבועיים – וכבר זכתה בכבוד חסר תקדים. ביממה הקרובה היא כנראה תחולל מהפך היסטורי בטבלת יצרניות הרכב הגדולות בעולם
https://www.ice.co.il/finance/news/article/835696
לוסיד מוטורס, שמנוהלת על ידי יוצא טסלה, רק החלה למכור רכבים לפני שבועיים – וכבר זכתה בכבוד חסר תקדים. ביממה הקרובה היא כנראה תחולל מהפך היסטורי בטבלת יצרניות הרכב הגדולות בעולם
הזוי, גם ריביאן לפי שווי המניות שלה ממוקמת כיצרנית הרכב מספר 3 (לפני פולקסוואגן ) מבלי שבכלל התחילה באמת למכור מכוניות.
בועה זו לא מילה.
מדובר על השווי הבורסאי של החברה. אכן כן, שווי סך המניות של טסלה (או ריביאן...) אכן גדול מהשווי של GM או טויוטה.
הנתון הזה משקף בדיוק את מה שהוא: שווי בורסאי !
לא קשור לכמה רכבים מיוצרים בשנה, כמה עובדים יש, מה המחזור השנתי, סך נכסים או רווחים שנתיים.
וזה בסדר גמור לנהוג ברכב של פורד, לקנות מנייה של טסלה ולחלום על פרארי.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
באוצר בוחנים: מס נסיעה על רכבים חשמליים https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=syqlzpdot&utm_source=m.calcalist.co.il&utm_medium=Share&utm_term=syqlzpdot&utm_campaign=whatsapp
Sent from my iPhone using Tapatalk
בוקר טוב....
"בוחנים".... אהבתי את המינוח הדיפלומטי.
התכנית כבר מוכנה ממזמן.
עכשיו זה רק שאלה של תאריך וכמה חשמליות יימכרו בשנה הקרובה.
boaz avrahami
21-11-21, 20:18
אפשר כנראה לפתוח במקביל שרשור על חייהם ומותם של סוללות חומצה עופרת.
Lead acid batteries were looking “dead in the water” ! With all the talk about the electric car evolution and Lithium-Ion batteries then the poor old lead acid looked liked a thing of the past!
https://www.batteriesontheweb.co.uk/varta-battery-maker-sold-off/
וורטא יוצאת מעסקי המצברים לרכב ומוכרת את מפעל ג׳ונסון
אפשר כנראה לפתוח במקביל שרשור על חייהם ומותם של סוללות חומצה עופרת.
Lead acid batteries were looking “dead in the water” ! With all the talk about the electric car evolution and Lithium-Ion batteries then the poor old lead acid looked liked a thing of the past!
https://www.batteriesontheweb.co.uk/varta-battery-maker-sold-off/
וורטא יוצאת מעסקי המצברים לרכב ומוכרת את מפעל ג׳ונסוןהכוונה הפוך, ג'ונסון מכרה את וורטא ואלו כבר חדשות ישנות.
יש מצב שדרור צודק והכפיה כבר פה ..
https://www.ice.co.il/law/news/article/836154
יש מצב שדרור צודק והכפיה כבר פה ..
https://www.ice.co.il/law/news/article/836154
"...חובת אישור וקיום הכשרה לנהיגה חסכונית..."
אם היה מותר הייתי רושם כאן שלושה ח' ברצף...
הנהגי משלוחים של שופרסל הם בין הפרועים שיש על הכביש באזור שלי. היחידים שמתחרים איתם עלהתואר המפוקפק הם מסיעי הפועלים של הבוקר.
הנהגי משלוחים של שופרסל הם בין הפרועים שיש על הכביש באזור שלי. היחידים שמתחרים איתם עלהתואר המפוקפק הם מסיעי הפועלים של הבוקר.
אולי אלו אותם נהגים, עבודת בוקר ועבודת ערב
נשלח מהנייד
אולי אלו אותם נהגים, עבודת בוקר ועבודת ערב
נשלח מהנייד
בערב הם עושים דברים אחרים: רכב משלוחים של שופרסל העביר גופה (https://www.mako.co.il/news-israel/local-q1_2019/Article-3dfd09a8313c861004.htm)
הם נהגים גרועים כמו כל נהג מקצועי שחי על הכביש 24/7 וחושב שזה המשרד שלו … מוניות / אוטובוסים / קטנועי משלוחים ..[emoji2372]
מה שתפס לי את העין זה הרכבים החסכוניים והלא מפליצי זיהום.
פה לפחות ( חיפה ) הרכבים שהם משתמשים בהם זה כל מיני l200 עתיקים שמגיעים עם מיסוך עשן שחור ומסריח.
כזה שאם לא היית מקומבן היטב. היה שולח אותך לקלבוש על איזה הפרה של איזור אויר נקי חיפה ….
וזה עוד לפני שהם חוסמים את חצי העיר עם העצירה באמצע הכביש כדי להעלות ארגזים לדירות.
יתעקשו לשלם בבוטנים, ימשיכו לקבל קופים.
זה חוק הטבע.
חנן-ג'יפולוג
27-11-21, 11:16
האם רכב יכול להאיץ מהר יותר משהוא בולם?
https://www.facebook.com/262059633836765/posts/6670196186356379/
יש את זה בגרסה שלא בפייסבוק ?
(יש עדיין שלא בפייסבוק מרצון)
boaz avrahami
27-11-21, 11:51
ברור שכן.
כל הגיפים המיושנים עם מנועי V8
לדעתי גם המכוניות הרוסיות לדורותיהן
חנן-ג'יפולוג
27-11-21, 12:55
יש את זה בגרסה שלא בפייסבוק ?
(יש עדיין שלא בפייסבוק מרצון)
https://youtu.be/rh12lK53hss
boaz avrahami
27-11-21, 23:37
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211127/9097a17d6c64965321cf26b31d01c381.png
https://youtu.be/1gqbTHk4egw
לא חדש, אבל מסכם יפה כמה נושאים שנדונו כאן לאחרונה.
אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211127/9097a17d6c64965321cf26b31d01c381.png
מה היתה התוצאה, למי מאיתנו שאינו מנוי שלהם?
מה היתה התוצאה, למי מאיתנו שאינו מנוי שלהם?
מצאתי את הכתבה בפייס.. התשובה היא שהאיוניק 5 ניצח את הסקודה אנייק בנקודות (בניגוד לכותרת הבומבסטית).
יתעקשו לשלם בבוטנים, ימשיכו לקבל קופים.
זה חוק הטבע.
לפנתאון
https://youtu.be/1gqbTHk4egw
לא חדש, אבל מסכם יפה כמה נושאים שנדונו כאן לאחרונה.
אסף.
אכן סיכום יפה ולא מתלהם.
מעניינת ההתייחסות שלו לצמיגים המקוריים שמגיעים על היונדאי קונה החשמלית.
בקצרה הוא טוען שהיצרן מתעדף טווח נסיעה (התנגדות מינימלית לגלגול) על אחיזה, ושההתנהגות השתפרה מאוד עם צמיגים תחליפיים ראויים.
מעניין אם זה מקרה ייחודי או תופעה רווחת במכוניות חשמליות.
דרור-קליפסה
ואללה ... הופתעתי.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211128/50abc026385405ab328794aafd591ed9.jpg
Sent from my M2010J19SY using Tapatalk
boaz avrahami
29-11-21, 07:05
לפנתאון
זה פתגם יותר מבוגר ממך
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20211129/fae4893cb0034d55a66f3950dcc82d82.jpg
חנן-ג'יפולוג
02-12-21, 10:46
משעשע. במיוחד קטע הסיום.
https://youtu.be/0ssucYoYtYE
פולריס ריינג'ר חשמלי.
יחידת הנעה שפותחה בשת"פ עם זירו.
זה רציני.
לדעתי גשושית לקראת רייזר חשמלי.
אסף.
https://youtu.be/c3gOOT3vPJ4
אחד הדברים שמפריעים לי ברייזר זה הרעש מנוע, במיוחד כשנוסעים בזוג.
שלא לדבר על עלויות התחזוקה / תדירות האחזקה של כלים כאלו.
מאוד הייתי שמח לשתול שם מנוע חשמלי עם טווח ראוי.
Asaf-a
אסף.א
UAZ חשמלי.
https://www.youtube.com/watch?v=hGipVtx0S-0
https://fb.watch/9O8JfEctc8/
דיפנדר חשמלי מול דיזל.
חנן-ג'יפולוג
24-12-21, 12:58
https://youtu.be/uDztDRktHNc
7 אחוז סוללה ל8 שעות.
https://imageshack.com/i/poOf3oYFj
ויש מי שלא בא לו להחליף סוללה בעלות של כ-22,000$...
https://electrek.co/2021/12/23/tesla-owner-blows-up-model-s-dynamite-battery-replacement/
https://youtu.be/7_9aVzf5fC4
הריינג'ר החשמלי הוא אחד השדרוגים המתבקשים!
מאפשר תנועה בטבע במינימום הפרעה לסביבה, דיבור בין הנוסעים ובטח PRICELESS לכוחות צבא, ציידים ודומיהם שרוצים להגיע ליעד בשקט
עם 80 מייל טווח נסיעה זה כלי מושלם לטיולים יומיים, בטח הבדואים יפתחו תחנות טעינה בנגב :)
אחלה פוסט על מנגנוני ההזדקנות של הסוללה וכיצד להאריך את חייה.
https://www.facebook.com/groups/585483019537761/permalink/624582055627857/
גם בפינלנד החיים לא פשוטים.
22k$ להחלפת סוללה בטסלה.
https://www.mako.co.il/nexter-news/Article-6522548f407fd71026.htm
גם בפינלנד החיים לא פשוטים.
22k$ להחלפת סוללה בטסלה.
https://www.mako.co.il/nexter-news/Article-6522548f407fd71026.htm
אהמ..אהמ...
https://electrek.co/2021/12/23/tesla-owner-blows-up-model-s-dynamite-battery-replacement/
קישור לווידיאו תקין-
https://www.youtube.com/watch?v=ZF1jU-9N448
אצלי תקין מההתחלה (הראשון כתבה, השני קישור ישיר ליוטיוב). בטח עניין של פלטפורמת גלישה .
יש טעינה אל חוטיתhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20211228/4e24a3f071618937962002422f065869.jpg
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
18-01-22, 00:00
קור כלבים. 0 מעלות בחוץ.
יווצאים למסעדה בערב. משאירים את החימום באוטו עובד. חוזרים לאוטו חם.
יש תמורה.
איך מתבצע החימום? הרי אין נוזל קירור של המנוע שמתחמם.
האם בעזרת סליל (נגד) חשמלי או בעזרת היפוך כיוון מזגן כמו במזגן ביתי?
חנן-ג'יפולוג
18-01-22, 00:25
זה משתנה בין רכב חשמלי אחד למשנהו וגם משתנה בין שווקים שונים לאותו מודל.
באיוניק5 למיטב זכרוני זה גם עם משאבת חום (מדחס מזגן) וגם גוף חימום.
יעיל מאוד. בפחות מדקה יש כבר אוויר חם באוטו.
boaz avrahami
18-01-22, 00:35
יפה שהסוללות בכלל עובדות בקור הזה
לדעתי,
דווקא הפעולה של השארת צרכן פעיל (חימום הרכב) תורמת לשמירתם ומונעת את קפיאתם
יפה שהסוללות בכלל עובדות בקור הזהיש כמה קליפים ביוטיוב על טסלות בצפון הקר של אמריקה במינוס המון. כל הטכס הארוך של חימום הרכב המנועי הפך ללחיצה על הכפתור באפליקציה (או בהגדרה מראש באוטו עצמו) והאוטו חם תוך דקה שתיים.
ובתור בונוס לאנשים כמונו, אין את הצליל הזה של מנוע מעונה שעובר את הטראומה התרמית ממינוס 20 לטמפ עבודה. גיים צ'יינג'ר אמיתי למי שחווה את זה.
חנן-ג'יפולוג
18-01-22, 09:10
טמפ' עבודה של כימיית הליתיום NMC היא מינוס 20 עד פלוס 55 מעלות. אפשר לחזל"ש.
נשאר רק לקוות שהקרח לא יפריע לידיות הדלתות לצאת מהדלתות.
קור כלבים. 0 מעלות בחוץ.
יווצאים למסעדה בערב. משאירים את החימום באוטו עובד. חוזרים לאוטו חם.
יש תמורה.
בהחלט קטע נחמד.
לא יודע איך זה קורה אבל אצלי הרכב למד את השעות שבהן אני יוצא והתאים את עצמו - מבחינת חימום/קירור וניווט לעבודה ובחזרה.
20,000 קמ עם הטסלה בינתיים - מת על האוטו הזה. - מדבר לנהג בשפה חדשה לגמרי, צריך אמנם להתרגל לזה אבל קשה לחזור אחורה.
נהנה מכל נהיגה בו בינתיים והמינימליזם בתא הנהג מתלבש עליי מצוין.
- - - Updated - - -
אתה יכול להגדיר לרכב לחמם את הסוללה לפני הנהיגה..
אין מה לנחש, הרשת מלאה בדיווחים.
אין שום בעיה עם הסוללה, גם במינוס 30, הרכב נוסע.
מה שמסתבר, שמערכת החימום לא סוחבת.
כל עוד זו היתה בעיה שלנהג קר, זו בעיה שלו.
אבל הבעיה יותר חמורה, מסתבר שזה מגיע למצב של כפור על החלון, וזו כבר בעיית בטיחות.
עכשיו, גם הרשויות בקנדה וגם בארה"ב, ביקשו הבהרות.
בגלל שזו בעיית בטיחות, זה יכול להגיע להורדה מהכביש.
לא פחות חמור, מסתבר שטסלה מכירים את הסיפור ולפני כמה חודשים שיחררו עדכון תוכנה שאמור לפתור את הבעיה.
בקיצור שמח.
עוד נקודה מעניינת שרק מדגישה כמה אנחנו מנותקים מהעולם.
בכל הדיונים שהיו פה על טווח וזמן סוללה, כולנו דאגנו ממזגן בקיץ, האמת היא, שהאתגר האמיתי של רכב חשמלי, הוא בכלל קור ( ולא חום כמו רכב עם מנוע בעירה).
ע"מ שמשאבת חום ( מזגן בשפת העם) תעבוד במינוס 20-30, צריך לספק חימום עזר ( גופי חימום) חזקים.
בקיצור , אנחנו אולי לא חשבנו על זה, אבל בקור לרכב חשמלי יש טווח יותר קטן מה שבחום.
אין מה לנחש, הרשת מלאה בדיווחים.
אין שום בעיה עם הסוללה, גם במינוס 30, הרכב נוסע.
מה שמסתבר, שמערכת החימום לא סוחבת.
כל עוד זו היתה בעיה שלנהג קר, זו בעיה שלו.
אבל הבעיה יותר חמורה, מסתבר שזה מגיע למצב של כפור על החלון, וזו כבר בעיית בטיחות.
עכשיו, גם הרשויות בקנדה וגם בארה"ב, ביקשו הבהרות.
בגלל שזו בעיית בטיחות, זה יכול להגיע להורדה מהכביש.
לא פחות חמור, מסתבר שטסלה מכירים את הסיפור ולפני כמה חודשים שיחררו עדכון תוכנה שאמור לפתור את הבעיה.
בקיצור שמח.
עוד נקודה מעניינת שרק מדגישה כמה אנחנו מנותקים מהעולם.
בכל הדיונים שהיו פה על טווח וזמן סוללה, כולנו דאגנו ממזגן בקיץ, האמת היא, שהאתגר האמיתי של רכב חשמלי, הוא בכלל קור ( ולא חום כמו רכב עם מנוע בעירה).
ע"מ שמשאבת חום ( מזגן בשפת העם) תעבוד במינוס 20-30, צריך לספק חימום עזר ( גופי חימום) חזקים.
בקיצור , אנחנו אולי לא חשבנו על זה, אבל בקור לרכב חשמלי יש טווח יותר קטן מה שבחום.מזל שלא מגיעים פה למינוס 20 [emoji3]
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
עד כמה אנשים נוסעים בקור הזה מעבר להכרח?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.