צפייה בגרסה מלאה : לנד רובר דיסקברי 2 VS לנד קרוזר פרדו 2000 וצפונה
היי.
יש לי תקציב של 50,000 ש״ח פחות יותר.
אני מתלבט בין הדיסקברי 2 שנת 2000 ואילך ללנד קרוזר פרדו (ככל הנראה קצר) שנת 2000 ואילך.
איזה רכב יותר אמין לדעתכם? באיזה רכב יש פחות תקלות?
האם לדעתכם בתקציב הזה ניתן להביא משהו אחר שהוא יהיה יותר טוב? נניח ג׳ימני (למרות שאני לא מאד אוהב את הגודל הקטן) או משהו אחר?
השימוש יהיה פחות שטח אתגרי וטכני, אני גר במושב אז שבילים בשדות בעיקר... אך חשוב כמובן שיהיה 4X4.
תודה רבה
1. כמה אתם רוצים להשקיע? עד 50 אלף שקלים
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? יו-יומי אך לא נוסע הרבה מאד (בעיקר בתוך המושב)
3. מי נוהג בו? גבר כבן 20 :)
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? עד שלושה אנשים
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? מאמין שבאזור ה-12 אלף ק״מ.
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. אוטומטי חובה
- - - Updated - - -
בנוסף, אולי גם סובארו פורסטר (הצורה הישנה) של שנים 2007-2008 או טרופר דעתכם?
כנראה שסוזוקי ג'ימני יהיה הכי זול לאחזקה מכל האופציות שהעלית.
וגם ייכנס לך שנתון מתקדם יותר.
לנד רובר דיסקברי וגם לנד קרוזר הם רכבים שהאחזקה שלהם תעלה משמעותית יותר מג'ימני...
הכי קל לכתוב לך שהפראדו הרבה יותר אמין מהדיסקברי.
אבל האמת היא שהרכב הכי צעיר שתמצא יהיה בדרך כלל גם הרבה יותר אמין ויסבול מפחות תקלות. כי רוב המכוניות לא משתבחות עם השנים.
אמין זה גם עניין של תחזוקה, רכב שתוחזק בחסכנות עם תחליפים סיניים זולים יהיה פחות אמין מרכב שתוחזק אצל בעל מיקצוע עם חלפים טובים.
בשנתונים האלה יש עדיפות לרכבים עם הסטורית טיפולים טובה.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
+1 לגימיני
Sent from my iPhone using Tapatalk
למרות שבכותרת השרשור מוזכרים נחרצות 2 דגמי רכבים, אבל פות"ש לא באמת נעול דווקא עליהם.
אני לא לגמרי בטוח שברור לנו מהי הדרישה מבחינת עבירות. אם בסופו של דבר זהו רכב לסיבובים בסביבות הישות עם כמה ירידות לדרכי עפר, בהחלט ייתכן שסובארו פורסטר או גם דייטסו טריוס שחזר בימים אלו לחיים בפורום או רכב דומה - יענה על הצורך ואז ניתן יהיה לקבל אולי שנתון טוב יותר באותו סכום השקעה...
אם עדיין הדרישה לרכב עם יכולות גבוהות יותר בשטח - ג'ימני, כרגיל, זהו המועמד הטוב ביותר מבחינת שילוב יכולות השטח ועלויות התחזוקה.
בכל מקרה - רק חפש בסבלנות ובחר רכב שתוחזק באהבה ולא חסכו בנושא שמנים, חלפים ובעיקר טיפולים בזמן...
כשהם היו חדשים דיסקברי היה מאכיל את בעליו מרורים ופראדו היה הימור בטוח... עד שנשברת תיבת העברה או דיפרנציאל קדמי.
פשוט אז הדיסקברי הציג אמינות של רכב בן 20. היום כשהוא בן 20 הוא מציג את אותה אמינות, אבל פראדו עם רבע מיליון קילומטרים ומעלה במקרה הטוב - הוא כבר רכב מרוט וגרוס, כשהלכתי לעזור לחפש אחד כזה משומש, במשך הרבה זמן, כל מה שראינו היו נבלות אמיתיות שמנסים למכור ביוקר בגלל שזה טויוטה.
וחזרה לדיסקברי. סביר שרוב מה שיש בשוק מטופל ברמה סבירה עד טובה פלוס, אלו שהוזנחו פשוט לא שרדו כי זה רכב שדורש טיפול קפדני (לא בהכרח יקר, אבל קפדני) כדי לשרוד. אתה מרוויח שם פינוק נדיר וסוג של חווית נסיעה שיש במעט רכבי פנאי שטח.
רק צריך לבחור טוב. לא תמצא כלי חף מבעיות אבל לפחות תבדוק היטב כדי שזה שתשים עליו יד יהיה עם הבעיות שהכי מתאים לך לטפל בהן.
אסף.
אני רואה פראדואים עם 300-400K ק"מ והם לא נראים גרוסים.
הכל במקום ובדרך כלל גם עובד ונראה טוב.
אבל תקלות יש. כמו בכל אוטו בגיל הזה.
אלה תיבת העברה ודיפרנציאלים.
זה כל מכלול הפרונט החלש והרגיש עם הבולג'וינטים המתפוררים.
אלה מגדשי טורבו ואלה מזרקים
לפעמים מנועים. ולא חסר עוד ועוד.
והכל כמו בטויוטה - יקר אש.
האוטו הזה הוא סוס עבודה. רכב שטח מצוין ואיכותי. אבל הוא ישן.
אלה כלים ישנים שעבדו קשה. אמינותם כבר מאחוריהם. נשארו רק המותג והמוניטין שלו.
אני לא בטוח שזה מיישר קו עם סטטיסטיקת התקלות של דיסקברי ממוצע... אבל הפער הרבה יותר קטן מאשר כשהם היו חדשים.
כנראה שסוזוקי ג'ימני יהיה הכי זול לאחזקה מכל האופציות שהעלית.
וגם ייכנס לך שנתון מתקדם יותר.
לנד רובר דיסקברי וגם לנד קרוזר הם רכבים שהאחזקה שלהם תעלה משמעותית יותר מג'ימני...
כשהם היו חדשים דיסקברי היה מאכיל את בעליו מרורים ופראדו היה הימור בטוח... עד שנשברת תיבת העברה או דיפרנציאל קדמי.
פשוט אז הדיסקברי הציג אמינות של רכב בן 20. היום כשהוא בן 20 הוא מציג את אותה אמינות, אבל פראדו עם רבע מיליון קילומטרים ומעלה במקרה הטוב - הוא כבר רכב מרוט וגרוס, כשהלכתי לעזור לחפש אחד כזה משומש, במשך הרבה זמן, כל מה שראינו היו נבלות אמיתיות שמנסים למכור ביוקר בגלל שזה טויוטה.
וחזרה לדיסקברי. סביר שרוב מה שיש בשוק מטופל ברמה סבירה עד טובה פלוס, אלו שהוזנחו פשוט לא שרדו כי זה רכב שדורש טיפול קפדני (לא בהכרח יקר, אבל קפדני) כדי לשרוד. אתה מרוויח שם פינוק נדיר וסוג של חווית נסיעה שיש במעט רכבי פנאי שטח.
רק צריך לבחור טוב. לא תמצא כלי חף מבעיות אבל לפחות תבדוק היטב כדי שזה שתשים עליו יד יהיה עם הבעיות שהכי מתאים לך לטפל בהן.
אסף.
אני רואה פראדואים עם 300-400K ק"מ והם לא נראים גרוסים.
הכל במקום ובדרך כלל גם עובד ונראה טוב.
אבל תקלות יש. כמו בכל אוטו בגיל הזה.
אלה תיבת העברה ודיפרנציאלים.
זה כל מכלול הפרונט החלש והרגיש עם הבולג'וינטים המתפוררים.
אלה מגדשי טורבו ואלה מזרקים
לפעמים מנועים. ולא חסר עוד ועוד.
והכל כמו בטויוטה - יקר אש.
האוטו הזה הוא סוס עבודה. רכב שטח מצוין ואיכותי. אבל הוא ישן.
אלה כלים ישנים שעבדו קשה. אמינותם כבר מאחוריהם. נשארו רק המותג והמוניטין שלו.
אני לא בטוח שזה מיישר קו עם סטטיסטיקת התקלות של דיסקברי ממוצע... אבל הפער הרבה יותר קטן מאשר כשהם היו חדשים.
בגדול נשמע שהכי טוב יהיה לקנות גי׳פ שהוא פחות ג׳יפי נקרא לזה (יותר בכיון של ג׳יפון) כמו הג׳ימני, דייטסו טריוס, סוזוקי גראנד ויטרה וכדומה.
אך האמת, שאני יותר בכיון של ג׳יפ שטח אמיתי כמו הפרדו, דיסקברי 2 טרופר ודומיו אך נשמע שהם יקרים לאחזקה.
מה האחזקה כוללת? האם גם אם הרכב לרוב ייסע על הכביש, מידי פעם קיצורי דרך מהשדות ולעיתים רחוקות גם טיולים אתגריים בדרום / צפון עדיין עלות האחזקה שלו תיהיה גבוהה? אני לא מתכוון לרצוח אותו במסלולי 4X4 ושטח טכני וקשה כל היום...
תודה
ניר
אל תנסה לשכנע את עצמך ש"אם לא תעשה שטח קשה האוטו לא יתקלקל"...
זו התעלמות מהמציאות וסוג של תמימות שמגיעה מהפוזיציה של חוסר נסיון.
אוטו ישן מתקלקל כי הברזלים מתעייפים ויש להם זיכרון לטווח רחוק ואתה תופתע לגלות שרכב ישן יתקלקל גם בשימוש מתון יחסית - אז סתם שתדע שזה בתגובה להתעללויות וטעויות והתקמצנויות של בעלים קודמים.
ברור לי שרכב שטח בוחרים מהבטן ולא מהראש. אבל אחר כך מזיעים עליו כסף ומגיעים לנקודות שפל מתסכלות מאוד.
אז תקנה באופן מושכל ואל תשפוך את כל התקציב על הקניה. תשאיר משהו בצד ליישור קו שיכול להיות לא זול.
קודם לתקן לך טעות - ג'ימני הוא מה בהחלט מה שאתה מכנה "ג'יפ" אמיתי. ליתר דיוק - רכב שטח אמיתי (ג'יפ הוא אחד היצרנים המייצרים רכבי שטח... אפילו האחד) עם הילוך כח ועם יכולות עבירות מעולות.
ג'יפונים הם בד"כ רכבי שטח רכים יחסית, ללא סרן חי וללא הילוך כח. כיום יש גם "ג'יפונים", לפחות לפי אנשי השיווק שלהם, שהם ללא 4X4. אצלנו בפורום אנחנו פשוט מתייחסים לכאלו כאל פרייבטים ולא עוסקים בם יותר מדי.
גם לגראנד ויטרה, עד לדגם האחרון היה הילוך כח מה שבהחלט מציב אותו ברמה גבוהה יותר מבחינת עבירות מרוב הג'יפונים האחרים.
האחזקה של רכבים כאלו יקרה מכמה סיבות - גיל הרכב (ככל שאתה פונה לרכבים ישנים יותר, אתה חייב להביא בחשבון שהם כבר חוו הרבה יחסית ולא תמיד טופלו בורה מיטבית ואוהבת), הנעה כפולה בד"כ פירושה שחיקה של יותר רכיבים שעלותם בד"כ גבוהה יותר מרכבים עם הנעה בודדת.
אפילו נושא כמו החלפת שמן - ברכב מגודל כמו הטרופר שלי, הדורש שמן סינטטי יחסית יקר ויש לו שני מסנני שמן - כל החלפה עולה משמעותית יקר יותר מאשר החלפת שמנים ומסננים ברכב הפרטי.
בלאי צמיגים, ציריות, תפוחים / פעמונים וכו' - גבוה ויקר משמעותית מעלויות של רכיבים דומים בפרייבט (ואני משוכנע שרוב האנשים לא מגיעים להחלפת ציריות ופעמונים בפרייבט שלהם ועלות הצמיג היא חצי מחיר ואפילו שליש מעלות צמיד לרכב שטח...
צריכת הדלק ברכבים הישנים הלוו משמעותית גבוהה מאשר זו שבפרייבטים המודרניים...
ואלו רק דוגמאות - צריך להפנים שלהחזיק רכב שטח ידרוש הקצבה גבוהה יותר לטובת נושאי התחזוקה (ולא הזכרנו עלויות ביטוח..).
GodsFather
02-03-18, 15:56
מבחינת מימדים, הגימני קטן משמעותית ועם תא נוסעים צפוף. ליחיד או זוג זה יספק ועם חשיבה יצירתית ולפעמים גגון, יהיה אחלה גם לטיולים ארוכים במידה ופתאום תרצה. כי עם הזמן יבוא התאבון, במיוחד נוכח היכולות שלו בשטח.
מבחינת יכולות שטח והשקעה מול תמורה, בסכום שציינת תקבל גימני משופר מאד ושמור מאד ואף צעיר יחסית לשני האחרים.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אל תנסה לשכנע את עצמך ש"אם לא תעשה שטח קשה האוטו לא יתקלקל"...
++
מכונות מתקלקלות גם כשהן לא עובדות, זה פשוט קלקולים אחרים.
מה לגבי גרנד ויטרה?
ליברטי?
לפי תאור הצרכים יכול להתאים
הגימיני גם לא פתרון קסמים, צפוף מאד, מזעזע בכביש מהיר , מנוע חלש מאד . מאובזר ברמה של רכב שנת 92 . בסופו של דבר לדעתי הרכב שתמצא בתקציב שלך יהיה רכב במצב הכי טוב שתצליח למצוא ולו דווקא מותג/יצרן תסתובב ותתחיל לחפש לפי המצב שלהם תקבל החלטה על מה אתה הולך .
elephant man
06-04-18, 14:04
לפי השאלות, אתה מוטרד יותר מעלויות תחזוקה מאשר יכולת שטח.
לפיכך, אחזק את הנטייה הראשונית שלך לפורסטר.
אמנם ללא הילוך כוח ומראה של רכב שטח קשוח, אך בעל יכולות שבילים מעולות ומפתיע בשטח טכני יותר (לא משהו שיטריד יתר על המידה את מנוחת הכלים האמיתיים אבל בהחלט מעבר למה שמצופה מסטיישן לשטח).
בתקציב שלך, נכנס אפילו שנתון 2008-2009.
הדברים שצריך להקפיד עליהם:
בולמים אחוריים- לסובארו יש נטייה לשקוע לאחר כמות ק"מ מסויימת. החלפת קפיצים לחדשים (אולי במסגרת הגבהה?) פותרת את הבעיה.
היסטוריית טיפולים- סובארו, בכללי, לא כלים שרגישים יתר על המידה לשגרת טיפולים קלוקלת, אבל, ההבדל בין כלי מטופל לאחד שלא, משמעותי.
רכבים שנסעו בשטח- מעבר לדברים הרגילים (מכות שלדה, נזילות וכו') לבדוק שהוחלפו שמני הדיפרנציאלים בתדירות גבוהה יותר. מוגבל ההחלקה מאחור אוהב שמן טרי.
מעבר לכך, תהנה מכלי שמתנהג בכביש כמו מכונית מנהלים מפנקת, ובשבילים כמו מכונית ראלי.
אם תרצה עוד מידע, או אפילו לנהוג ולהרגיש- מוזמן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.