צפייה בגרסה מלאה : >>>> מפגש ג'יפולוג מדברי 2018 - שריינו את התאריך <<<<
מחצלת, רצפה של אוהל, שטיח סטייל אללה אכבר, מזרן 6 ס"מ, שמיכת פוך מהבית, כובע פליס, אוורור על סירקולציה (האף מתחת לשמיכה).
לי לא היה קר. השותפים שלי לטיול סבלו מהקור לא מעט.
שלחתי אותם לנסוע עם הרכב לוואדי ולשבת בו עם חימום.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
כל עוד שאני עם ילדים קטנים,
הקור הוא בהחלט גורם שבגללו אני מתלבט מאוד אם להגיע.
וגם בלי קשר לילדים,
זה לא כיף להכין א. ערב עם אצבעות קפואות, ולא נעים לשבת בחוץ עד אמצע הלילה, ולא נעים להכין א. בוקר בקור כלבים. בקיצור, לא כיף.
לא מבין למה חייבים דווקא באמצע החורף.
ושלא תבינו,
כשאני לבד לבד, זה די כיף להגיע למקום, לאכול מרק אינסטנט על הגזיה, וללכת לישון. אבל זה לא המהות של מפגש.יש כזה פטנט, שמביאים מלא מלא דברים מן הצומח, הופכים אותם לאנרגיה של חום באמצעות בעירה לא יעילה בעליל. זה נקרא "מדורה"
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
מי שסובל מאצבעות קפואות מוזמן לתפעל את המנגל ...
בטיול הזה עקב תקלת אוהל חנכתי לראשונה את המיטה הזוגית בצ׳רוקי, היה חמים ונעים (מזרן "סבא בני" 8 ס"מ, פוך מהבית וכלבלב לחימום :) )
מי שסובל מאצבעות קפואות מוזמן לתפעל את המנגל ...
בטיול הזה עקב תקלת אוהל חנכתי לראשונה את המיטה הזוגית בצ׳רוקי, היה חמים ונעים (מזרן "סבא בני" 8 ס"מ, פוך מהבית וכלבלב לחימום :) )עם כזה 'כלבלב', פלא שהוא לא בעט אותך מחוץ לרכב אחת ההתמתחויות שלו
הדלתות היו סגורות. זה כמובן לא מנע ממנו לנסות להשתלט על המזרן "שלו" (*) ... היה חם ונעים כאמור...
* אם נדייק ונדקדק, זה באמת המזרן שלו בשגרה :)
כל עוד שאני עם ילדים קטנים,
הקור הוא בהחלט גורם שבגללו אני מתלבט מאוד אם להגיע.
מגיל 10חודשים הם ישנים בשטח, באוהל.
גם בהר חריף.. בינואר.
הם מתים על זה.
בהתחלה עם שמיכות בשכבות, ובשנה האחרונה בחורף עברנו לשק״שים, זה עוטף אותם טוב יותר.
לדעתי עשה להם רק טוב.
הדרך הנכונה היא מזרון טוב, מעט בגדים ופוך גדול ועבה.
זה מאד נכון.
הרבה ביגוד=מעט סירקולציה של הדם והרגשת קור.
עדיף ביגוד קל ובידוד טוב מסביב, מזרון, שמיכה/שק״ש טוב.
שקש טוב, כרבולית פליס בתוכו, שכבת ביגוד אחת נקיה ויבשה, בידוד סביר מהרצפה הקרה ...
לי לא היה קר גם לא לילדים.
אבל טיפטף עלי מים מהברזנט שישנתי מתחתיו.
אסף.
פטפוטי ביצים. מכיר את כל השיטות, מהתאוריה ומהנסיון. שמישהו אחד יגיד שלא יותר כיף כשהטמפרטורה בחוץ מאפשרת להיות עם ביגוד קל. מקסימום סווטשרט.
לא אומר שצריך להיות 25 מעלות בערב (כי זה אומר 40 למחרת בבוקר), אבל איפשהו באמצע.
הייתי באוקטובר-נובמבר בערבה שבוע שלם. היה קלאסי.
בכלל ההמלצה היא לרדת לשטח בדאסטר, ובטמפ' סביבתית שבין 24-ל34 מעלות ו-0 אחוזי לחות.
מפגש גיפולוג זה מפגש גיפולוג, מסורת של 15 שנה כבר (אולי אני טועה)....
עוד לפני המתלים הנפרדים ב4 פינות וירידה לשטח למפגש שועלים ללא low.
כל אחד יכול לטייל בכל מזג אוויר ולישון בחוץ מתי שמתאים נוח ונעים לו... אף אחד לא עוצר בעדכם.
אבל מפגש זה מפגש, ולנצח יתקיים בלילה הארוך... הקר והרטוב בשנה (;
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
boaz avrahami
29-12-18, 12:14
הדלתות היו סגורות. זה כמובן לא מנע ממנו לנסות להשתלט על המזרן "שלו" (*) ... היה חם ונעים כאמור...
* אם נדייק ונדקדק, זה באמת המזרן שלו בשגרה :)
עם מה שהכלבלב הזה עשה כל הערב לכלב זכר הלבן, אני רק מקווה שהוא לא עשה לך אותו הדבר אחרת המושג ״חימום״ מקבל כיוון שונה בתכלית ואני לא מקנא בך בכלל אבל זה בהחלט מסביר למה לא היה לך קר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
באחת וחצי בלילה הוא כבר היה שפוך, נרדם אפילו לפני...
עם מה שהכלבלב הזה עשה כל הערב לכלב זכר הלבן, אני רק מקווה שהוא לא עשה לך אותו הדבר אחרת המושג ״חימום״ מקבל כיוון שונה בתכלית ואני לא מקנא בך בכלל אבל זה בהחלט מסביר למה לא היה לך קר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94ממה שראית למחרת, נדב הוא הלך די ישר [emoji846]
Sent from my MI 8 using Tapatalk
בכל התרבויות העתיקות יש מנהגים שונים, אפילו מאוד שונים, אמונות שונות חגים ומועדים שמצויינים בתאריכים לא קשורים.
אבל בכל התרבויות יש חג, ממש מועד מרכזי, שמציין את הלילה הארוך בשנה. אצל הרוב המוחלט מדובר באירוע של "אור", והוא מציין את הפחד העמוק מפני השתלטות החושך. האמונה הבסיסית ביותר של האדם היא שהשמש תזרח גם מחר, ולכן כשהלילה מתארך והיום מתקצר - הפחד שהשמש לא תזרח מחר הופך למוחשי.
וכך לאחר חגיגת האור שיגרש את החושך - הימים באמת מתחילים להתארך והחושך נסוג.
החגים העתיקים האלו מהדהדים היטב גם במועדים של תרבויות מודרניות - קריסטמס וחנוכה הם שתי דוגמאות מוכרות, וכמוהם ולא פחות חשוב, חניון הלילה המדברי המשותף, או בשמו העממי - מפגש ג'יפולוג החורפי. במדבר. הקיצוני שבחניוני הלילה.
לכן אי אפשר לקיים אותו לא במדבר או ביום אחר.
אבל אפשר, בלי קשר, לעשות מפגש ביום הארוך בשנה.... כשיהיה חם, דביק, זבובים וברחשים.
אסף.
שבוע לפני המפגש התחלנו טיול בליל חמישי בבורות לוץ.
הטמפ' בלילה צנחה ל2.8 מעלות בחוץ.
שלושה ילדים באוהל. על מזרון מתנפח (אצלנו רק המבוגרים
זכאים למזרון ספוג רך ונעים) עם שמיכת פוך פלוס שמיכת פליז לכל אחד
ולא נרשמו יותר מדי תלונות.
בשביל זה יש תיק גג גדול. החינוך מגיל צעיר. (כל השלישייה מכירים שטח עוד לפני גיל שנה).
די לבכיינות.
אגב, באמת שבמפגש לא היה ככה קר. יחסית למפגשים קודמים היה
נעים יחסית.
איתי
הבעיה קשה יותר אצל אלו עם השלפוחית הרגיזה, מועדון ה 50+ נניח שצריכים לצאת מהאוהל מספר פעמים בלילה או להכין בקבוק עם פתח גדול ופקק אטום באוהל. (הנה השרשור הפך לגריאטרי).
איתי.
הילדים שלך זה לא דוגמא, הם גדלו ביורט, זו רמת חישול גבוהה.
אבל באמת שלא היה קור קיצוני. ואני אחד שסובל מקור.
היה קר למדי, אבל אפילו גטקס לא שמתי.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
לי היה חם למדי בלילה.
ולא ישנתי עם אוהל. וגם לא עם פוך.
וגם לא עם מליון שכבות טרמיות.
פשוט ישנתי ליד המדורה. ככה עם השקש.
זה תמיד עובד....
מומלץ בחום! תרתי משמע.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
איתי.
הילדים שלך זה לא דוגמא, הם גדלו ביורט, זו רמת חישול גבוהה.
הילדים שלי גדלים עם אמא שסובלת (נהנית? עדיין פולניה...) מתסמונת פיברומיאלגיה. בסלון ביורט וגם עכשיו בצפון יש לפחות 24 מעלות. כל החורף. 24/7 (מהקמין כמובן).
גם האמא הזאת מסתדרת במדבר באמצע החורף. כולל לצאת מהפוך והאוהל על מנת להשתין.
אני באמצע להגיד, די לבכיינות. מי שלא אוהב מדבר באמצע החורף אולי באמת כדאי לשלול ממנו את התואר ג׳יפאי 😜
איתי
היה 5-6 מעלות. בהר הנגב בלילה הקר ביותר יכול לרדת בעוד כמה מעלות. זה לא קור קיצוני בשום קנה מידה.
אין בעייה לישון מצויין בתנאים כאלו. מעניין שיש בג'יפולוג המוני דיונים טכנולוגיים על מותרות (אוהלים מהירים, מקלחות חמות, מקררים, תאורה, מטבחים מאובזרים...) אבל לא זכור לי דיון על משהו בסיסי - שק שינה טוב.
קדימה, שמישהו יפתח שרשור.
הילדים שלי גדלים עם אמא שסובלת (נהנית? עדיין פולניה...) מתסמונת פיברומיאלגיה. בסלון ביורט וגם עכשיו בצפון יש לפחות 24 מעלות. כל החורף. 24/7 (מהקמין כמובן).
גם האמא הזאת מסתדרת במדבר באמצע החורף. כולל לצאת מהפוך והאוהל על מנת להשתין.
אני באמצע להגיד, די לבכיינות. מי שלא אוהב מדבר באמצע החורף אולי באמת כדאי לשלול ממנו את התואר ג׳יפאי [emoji12]
איתיאם היא מטיילת ככה היא באמת גיבורה.
אחותי גם סובלת מזה, וקשה לה עם לילה אצל ההורים.
היה 5-6 מעלות. בהר הנגב בלילה הקר ביותר יכול לרדת בעוד כמה מעלות. זה לא קור קיצוני בשום קנה מידה.
כמה קמ ממקום המפגש, באופי די קבוע בינואר יש בבוקר כפור (קרח..), על הדשא וחלונות רכבים.
אז 5-6 בלי רוח זה סבבה לגמרי בחורף בהר הנגב.
בדכ זה פחות עם קצת רוח ושמיים נקיים.
אופס.. לפעמים זה קורה גם ליד גדרה!
בקיצור, התפנפנתם..
כל הגיבורים והמחושלים שגאים בעצמם.
הרי מהרגע שהאביב מתחיל להיות חמים ועד שהסתיו נושב, מבחינתכם אי אפשר לטייל כי חם.
איזה מין ג'יפאים אתם?
ולא חייבים להיות נהג אוטובוס שמדליק מזגן (או רדיו) על פול ווליום וכשמבקשים להנמיך מכבה לגמרי. (הקבלה למפגש ג'יפולוג באוגוסט)
אפשר גם ביום שבו היום והלילה שווים בדיוק באורכם. ויש שניים כאלה בשנה.
כן,
אני מודה קבל עם ועולם, שונא קור. ביום שבו השתחררתי מהצבא נדרתי שלא אגיע שוב למצב שקר לי ואני רעב, ורטוב ועייף.
(אגב, עד שהגיעו הילדים גם עמדתי יפה בכל היעדים).
זה לא ימנע ממני להגיע גם עם הילדים בחורף, אבל זה בהחלט מוריד מהחוויה.
ואגב,
גיבורים גדולים,
אני מזמין כל אחד ואחד מכם לתחרות שרידות במזג אוויר חם. איפה שגם לאנשים פחות מרופדים, עם גנטיקה שמוצאה בגבול הסהרה יש סיכוי.
נ.ב.
במפגש שנה שעברה היה מזג אוויר קלאסי!
באמת שנה שעברה היה מושלם מבחינה אקלימית. אני, ברכב פתוח ובלי אוהל - נהניתי ממש.
ואם רוצים מפגש ב midsummer - היום הארוך בשנה - גם סביבו יש הרבה מסורות וחגים פולחניים... ובאופן מפתיע זהו חג המדורות ברוב המדינות הנורדיות. לא במקרה גם חג שבועות נופל סביב היום הזה.... אז אפשר לחשוב על מפגש קיצי.
אסף.
הרי מהרגע שהאביב מתחיל להיות חמים ועד שהסתיו נושב, מבחינתכם אי אפשר לטייל כי חם.
איזה מין ג'יפאים אתם?
ולא חייבים להיות נהג אוטובוס שמדליק מזגן (או רדיו) על פול ווליום וכשמבקשים להנמיך מכבה לגמרי. (הקבלה למפגש ג'יפולוג באוגוסט)
לא מאיימים על יונה ביין ולא מכוונים אל שוודית מלפפון..
boaz avrahami
29-12-18, 20:33
לא יודע למה להיצמד ללילה הארוך/קצר.
התקופה הכי יפה לטיולים וגם נוחה אקלימית היא באביב.
הכול ירוק פורח ולא חם או קר מדי.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
29-12-18, 20:33
בשביל מה הדיון?
אייל, רוצה עוד מפגש? תגדיר מיקום ומועד, בדיוק כמו שנמרוד עושה.
אם זה לא יהיה בבקעה ביולי-אוגוסט, אני כנראה אגיע, גם אליו.
איזה מין ג'יפאים אתם?
כן,
אני מודה קבל עם ועולם, שונא קור. ביום שבו השתחררתי מהצבא נדרתי שלא אגיע שוב למצב שקר לי ואני רעב, ורטוב ועייף.
(אגב, עד שהגיעו הילדים גם עמדתי יפה בכל היעדים).
זה לא ימנע ממני להגיע גם עם הילדים בחורף, אבל זה בהחלט מוריד מהחוויה.
ואגב,
גיבורים גדולים,
אני מזמין כל אחד ואחד מכם לתחרות שרידות במזג אוויר חם. איפה שגם לאנשים פחות מרופדים, עם גנטיקה שמוצאה בגבול הסהרה יש סיכוי.
נ.ב.
במפגש שנה שעברה היה מזג אוויר קלאסי!תגדיר את כללי תחרות תנאי החום, אני משתתף.
תמיד מעדיף להזיע מלרעוד.
ובאמת נמרוד צודק, שקש טוב, לא מצוין רק טוב , עולה כמו שני מכלי דלק ברכב ממוצע אפילו פחות.
לא צריך הרבה כדי לבחור אחד:
מותג מוכר, הגדרה של 5 - קומפורט ואפילו מעל . ואתם מסודרים בלילה כמו שהיה.
לא לשכוח מזרון שיבודד היטב מהקרקע.
אני לא מדבר על איך לשמור על חום הגוף במהלך הערב והשינה בלילה - הלכתם רחוק...אני עוצר את עצמי כמה וכמה שלבים לפני...ז"א לפני הדלת...וזה גם כאשר היא סגורה כדי שלא יברח החום חלילה...ואפילו אין ילדים לתרץ...זה רק אני בסיפור...
שלא תבינו לא נכון...אני מתעב את הקיץ...אבל בחייאת...אין מספיק ימים בשנה שהם לא חורף ולא קיץ??
אז הבנתי כבר שקברניטי ג'יפולוג, ללא יוצא מן הכלל, הם לוחמים מחוספסים וקשוחים, העשויים ללא חת וחסרי תחושה ורגש, שכנראה בחרו בעיתוי המפגש על מנת לחשוף מעט מתכונות אלו ברבים ואולי גם כדי לשמור על כושר בגיל הבלות העומד בפתח...
יכול להיות גם שזה נועד על מנת לסנן כאלו שהם לא ג'יפאים אמיתיים הארד קור, כפי שכבר נאמר כאן, וגם זה בסדר...ואולי אף רצוי...
אני לא חלילה מנסה להשפיע כאן על מישהו לשנות משהו, ממש לא. אני גם חלילה לא מתלונן או אפילו מבקר. פשוט.. אני לא כ"כ מצליח להבין מה הקטע?! נכון, יש בזה ייחודיות וזה גם נשמע מאוד רומנטי ואקזוטי...ואפילו אני חושב על זה כרעיון טוב בימי ההכרזה החמימים...אבל ככל שמגיע המועד המיוחל, אני כבר עובר אי אילו פרכוסי קור... וזה אחרי שיותר משבועיים אני דואג שאף אחד לא יפתח חלון בבית בטעות...ואחרי שכבר החלטתי שאת התיקון/שיפצור הזה נעשה כבר אחרי החורף...ואז בשיא הקור, בשיא החורף הוא בא פתאום...כאילו דווקא, כאילו להוכיח משהו...
אז אני קצת לא מבין...אבל לא נראה לי כזה מויי כיף...
טל.
(שעדיין מקווה לכריסטמס חמים במיוחד...)
מוני אורבך
30-12-18, 08:33
לכל המתלוננים והמלעיזים..
באמת לא מבין מה הבעיה.
משהו רוצה לארגן "מפגש גיפולוג אביבי" בבקשה.
שיקח על עצמו את על התכנון.
אני בטוח שנמרוד יותר מישמח להוריד עליו את העול
הגזמת.
אנחנו ישראלים. אנחנו בקטע של להתלונן, לא של לעשות! ;)
אני לא מדבר על איך לשמור על חום הגוף במהלך הערב והשינה בלילה - הלכתם רחוק...אני עוצר את עצמי כמה וכמה שלבים לפני...ז"א לפני הדלת...וזה גם כאשר היא סגורה כדי שלא יברח החום חלילה...ואפילו אין ילדים לתרץ...זה רק אני בסיפור...
שלא תבינו לא נכון...אני מתעב את הקיץ...אבל בחייאת...אין מספיק ימים בשנה שהם לא חורף ולא קיץ??
אז הבנתי כבר שקברניטי ג'יפולוג, ללא יוצא מן הכלל, הם לוחמים מחוספסים וקשוחים, העשויים ללא חת וחסרי תחושה ורגש, שכנראה בחרו בעיתוי המפגש על מנת לחשוף מעט מתכונות אלו ברבים ואולי גם כדי לשמור על כושר בגיל הבלות העומד בפתח...
יכול להיות גם שזה נועד על מנת לסנן כאלו שהם לא ג'יפאים אמיתיים הארד קור, כפי שכבר נאמר כאן, וגם זה בסדר...ואולי אף רצוי...
אני לא חלילה מנסה להשפיע כאן על מישהו לשנות משהו, ממש לא. אני גם חלילה לא מתלונן או אפילו מבקר. פשוט.. אני לא כ"כ מצליח להבין מה הקטע?! נכון, יש בזה ייחודיות וזה גם נשמע מאוד רומנטי ואקזוטי...ואפילו אני חושב על זה כרעיון טוב בימי ההכרזה החמימים...אבל ככל שמגיע המועד המיוחל, אני כבר עובר אי אילו פרכוסי קור... וזה אחרי שיותר משבועיים אני דואג שאף אחד לא יפתח חלון בבית בטעות...ואחרי שכבר החלטתי שאת התיקון/שיפצור הזה נעשה כבר אחרי החורף...ואז בשיא הקור, בשיא החורף הוא בא פתאום...כאילו דווקא, כאילו להוכיח משהו...
אז אני קצת לא מבין...אבל לא נראה לי כזה מויי כיף...
טל.
(שעדיין מקווה לכריסטמס חמים במיוחד...)
התשובות (כולן) בגוף השאלה
חנן-ג'יפולוג
30-12-18, 09:02
.......)
לגבי ה"גברים המסוקסים"...
התכנון המקורי שלי היה לצאת לשטח בחמישי בערב.
יום חמישי הגיע, והגשם לא פוסק.
בת הזקונים, סיוון, קובעת שיוצאים לשטח בכל תנאי. הבטחות צריך לקיים. סירבתי. זה לא עזר. בסוף נכנעתי, אבל הצלחתי להתפשר לאחר דיונים ממושכים וים של דמעות על לינה בדרום אצל סבאסבתא.
אפרופו, כשהן היו בנות 2-5 טיילנו חודש בהרי הרוקי בקנדה, וישנו באוהל בטמפ' שהגיעו למינוס. הן עפו על זה.
א. הכל בראש כמו שאומרים.
ב. האחיינית של חזרה לא מזמן משנת שרות בקהילה היהודית בקנדה. הגיע למינוס 27 מעלות בחורף והיא לא התלוננה. הכל תלוי בהכנה מראש. עכשיו היא בטירונות בעיר הבהדים ומתלוננת כל הזמן שקר לה...
כל עוד לא יורד גשם, הכל טוב.
א. הכל בראש כמו שאומרים.
ב. האחיינית של חזרה לא מזמן משנת שרות בקהילה היהודית בקנדה. הגיע למינוס 27 מעלות בחורף והיא לא התלוננה. הכל תלוי בהכנה מראש. עכשיו היא בטירונות בעיר הבהדים ומתלוננת כל הזמן שקר לה...
כי בעיר הבהדים לובשים מדים ואולי דובון.
זה לא באמת ביגוד חורף.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.